brak logo

BlueNet sp. z o.o.

Łódź

Opinie o BlueNet sp. z o.o.

anonim 2011-09-22 09:03:43
Praca w BlueNet Sp. z o.o. Łódź Jeżeli ktoś jest prosto po studiach to może zdobyć doświadczenie i sporo się nauczyć. Praca nawet ciekawa. Jeżeli jednak ktoś szuka stabilnej pracy z szansą na rozwój zawodowy i finansowy to niech sobie daruje. Szans na awans czy podwyżkę żadnych. Zarobki sporo poniżej średniej (jeżeli chodzi o branżę IT). Zarząd i kierownictwo oszukują i [usunięte przez moderatora] pracowników, aż przykro patrzeć. Jeszcze kilka lat temu praca tam wygłądała inaczej, ale z roku na rok jest coraz gorzej. Ogólnie NIE POLECAM. Okazuje się że na rynku jest mnóstwo firm które oferują lepsze możliwości i atmosferę pracy.
4
Nick 2012-02-18 13:48:30
Poniżej średniej dostaje nowy pracownik na umowę na okres próbny. Potem jest powyżej średniej i nie zgadzam się z opinią powyżej. Nikt nikogo nie oszukuje, a prezes jest po prostu prezesem a nie organizacją charytatywną. Praca jest bardzo ok, ludzie fajni i można się wiele nauczyć. Osobiście polecam.
1
Nick 2014-09-01 00:56:27
Po okresie próbnym pensja nie ulega zmianie a jest niska jak na IT
3
nick 2014-12-08 11:08:25
Praca jak praca, bez rewelacji, jeśli ktoś chce zdobyć doświadczenie to może startować, dobra odskocznia to szukania w przyszłości lepszej posady: zarówno pod względem finansowym jak i zawodowym.
Problem firmy to brak menedżera, który zadba o kierunki rozwoju. Zarządzanie bez patrzenia w przyszłość, tylko na krótki okres, dorywcze działania, na teraz, a co potem to czas pokaże - takie jest podejście w firmie.
Poza tym, ludzie często się tam zmieniają, to też o czymś świadczy.
3
gość 2015-01-03 16:29:16
Faktycznie jak na IT, to zarobki bez rewelacji, uśmiałem się jak przeczytałem, że po okresie próbnym pensja jest wyższa niż średnia krajowa ..... komuś chyba się firmy pomyliły. Potwierdzam, że można zdobyć doświadczenie, co do szkoleń, to średnio to wygląda, więc na start zawodowy firma ok, ale na dłuższy okres to raczej odpada, bo sytuacja w firmie jest mało stabilna, a dodatkowo brak długofalowego zarządzania i inwestowania. To nie jest firma, z którą można się wiązać na parę lat i w jej oparciu budować swoją przyszłość, nie tylko zawodową.
5
rex 2015-01-26 16:07:19
No skoro się uśmiałeś to śmiej się dalej :) moja pensja z premią jest dużo wyższa od średniej krajowej. Zastanawiam się po co ludzie wypisują takie bzdury. Jak ktoś się chce przekonać wystarczy aplikować i mieć wiedzę na odpowiednim poziomie. Wtedy jest sprawdzam.
1
MTM 2015-02-03 15:18:15
Mają złą opinię na rynku w relacjach z innymi partnerami. Można konkurować ale nie powinno się robić drugiemu na złość.
1
bankster 2015-02-08 11:57:24
Mają bardzo dobrą opinie na rynku bankowym jako profesjonalny i godny zaufania partner.
odp 2015-02-09 15:17:10
Albo jesteś cieniutki albo w ogóle tu nie pracujesz ! Coś słyszałeś i coś dzwonią. Chciał ktoś szkolenie zgodne z profilem firmy i nie dostał ? Co do zarządzania się nie wypowiadam, ja mam mieć co robić i się rozwijać, a zarząd ma mi to zapewnić. Poza tym kto kocha jakikolwiek zarząd?
Nick 2015-02-11 23:15:40
No tak Panie prezesie/Pani prezesko (ew Panie dyr. Handlowy) tu raczej piszemy o wynagrodzeniu pracowników więc nie porównujmy własnego wynagrodzenia z wynagrodzeniem pracownika. "Wiedza na odpowiednim poziomie" nie sprawi że zarząd doda do słownika - "godziny nadliczbowe" pamiętać należy o tym przed aplikacją. Ludzie piszą "bzdury"? fakt ten zarząd ma zdecydowanie spaczone spojrzenie na pracownika.
1
hejtu 2015-02-12 22:39:03
:-D ale sciema :-D czlowieku po co sie tak meczyc lepiej odejdz pracowalem tu dawno temu w odleglej galaktyce tym bardziej ci nie wierze ze tu pracujesz bo bys sie bal pisac taki tekst ta firma ma 5 osób odszedlem bo chcialem
Prezes Zarządu 2015-03-17 13:04:38
Podzielam opinię, że Zarząd jakiejkolwiek firmy nie jest po to aby go lubić, tylko po to aby zapewnić wszystkim pracownikom stabilną pracę i rozwój zawodowy. Firma stara się inwestować w swoich pracowników i zapewnia szkolenia tym wszystkim, którzy CHCĄ się kształcić (poprzez organizację szkoleń zamkniętych dla grupy pracowników zgodnych z potrzebami firmy, albo poprzez akceptację udziału w najróżniejszych szkoleniach, które pracownicy sami sobie wybierają chcąc podnieść swoje kompetencje zawodowe). Obecnie firma zatrudnia 15 (nie 5 osób) co jest dowodem jej ciągłego rozwoju. Tym nie mniej firma jest na tyle mała, że dużym jej plusem jest fakt, że nie trzeba się umawiać na audiencję do Zarządu aby porozmawiać o problemach, które przewijają się na tym forum. Zarząd skupia się na działalności firmy, aby zapewnić to co do jego obowiązków należy. I zapewniam, że jeżeli od pracowników, albo od ich przełożonych otrzymałby informację zwrotną, że pewne aspekty wymagają poprawy to na pewno skupiłby się na tym problemie.
3
gumkaodmajtek 2015-03-23 16:48:08
Miałem się nie odzywać w tym temacie ale …… :) Tym bardziej, że tu sporo sfrustrowanych być może niedoszłych lub byłych pracowników, którzy na rozmowie nie wiedzą jak znaleźć adres sieci i rozgłoszeniowy, bo oni zawsze do tego celu używają kalkulatora (dodam że to kandydaci z doświadczeniem w IT). Ponadto sam Prezes się pofatygował z przedstawieniem firmy :) i odpowiada grzecznie trollom, więc chciałem pochwalić.
Ale wracając do tematu to jest OK. Miałem okazję pracować u innych pracodawców i chodzić na rozmowy do paru firm i moja subiektywna ocena BlueNet`u, jako pracodawcy, wychodzi na plus. Tym bardziej że mam znajomych po różnych firmach i wcale tam nie jest tak różowo. Oczywiście mogę mówić tylko za siebie, z punktu widzenia osoby technicznej.
Plusy:
- praca w fajnym środowisku. Chodzi mi o ludzi :)
- dostęp do szkoleń i możliwość certyfikowania. Jak komuś się chce rozwijać i chce uczyć
- zaawansowane projekty w Polsce ( firma nieduża, a robi całkiem spore projekty )
- dostęp do sprzętu. Nie do laba !!! Tego na stałe nie ma. Ale sporo się tego przewija.
- udział w dużych projektach jak na tej wielkości firmę.
- konkurencyjne (jak na Łódź) zarobki plus ewentualne premie (wiem jak płacą inni, więc dlatego piszę konkurencyjne, przypominam że mówię tu na podstawie mojej osoby, nie uogólniam)
- początek pracy 8, koniec między 16 i nikt nie stoi z zegarkiem przy drzwiach
- miejsce parkingowe dla prywatnego samochodu :) bez problemu
- brak problemów z urlopami i dniami wolnymi
Minusy:
- sporo delegacji (to jest minus jak ktoś nie lubi)
- nadgodziny bywają bo taka jest specyfika wdrożeń i niestety nie są rozliczane, ale nie miałem większego problemu jak chciałem odebrać.
Jeśli chodzi o atmosferę w pracy to myślę że większość z tych, którzy odeszli z firmy lub nadal w niej pracują może potwierdzić że jest w porządku.
2
były pracownik 2015-05-06 23:31:34
też coś dodam, firma miała w pewnym momencie nawet więcej niż 15 pracowników, więc jak ma ich tylu w tej chwili to nie jest znak, że się rozwija.
Dla m nie najgorsze, było to, że pracodawca nie miał pomysłu na pracowników, szkolił ale nie tak jak należy, albo wcale.
Co do wynagrodzenia, to na start ok, ale na dłuższy okres nie ma się co oszukiwać kokosów nie ma i niech ktoś nie wypisuje bzdur, że fachowcy sa dobrze opłacani......
Zarząd firmy, nie wiem, kto się teraz tym zajmuje pewnie cały czas prezes, ale nie ma pomysłu na biznes i rozwój firmy, spójrzcie na histrorę firmy..... ma kilka ładnych lat ... porównajcie tą firmę z innymi z branży IT, które swój start miały podobnie jak blunet i gdzie teraz są..... wieć niech nikt nie pisze, że firma się rozwija, bo z perspektywy czasu się cofa i to skutecznie.
3
Abr 2015-10-22 20:08:44
Zgadzam się niestety z byłym pracownikiem. Piszę tę opinię aby pokazać prawdziwy obraz firmy, bo przed potencjalnymi kandydatami na pewno zostanie roztoczona wizja rozwijającej się firmy z możliwośćią zarobienia fajnej kasy w niedalekiej przyszłości. Wystarczy spojrzeć na wiek firmy i ilość pracowników. Można ich policzyć na palcach dwóch (góra trzech) rąk. Ktoś napisał, że firma dobra dla świeżych absolwentów i ma rację. Najlepsi, pracownicy ze stażem 2-letnim i starsi odchodzą bardzo szybko. To świadczy o tym że tam się raczej nie dba o pracownika. Nie liczcie na inwestowanie w waszą wiedzę i umiejętności. Usługi bez odpowiednich, wykwalifikowanych ludzi.
1
Piotrek 2015-10-24 14:20:06
Celino, spróbuj - nie czytaj opinii w internecie. Najwyżej sama się przekonasz na własnej skórze, jeśli już tam nie pracujesz hehehehe :)
Piotrek 2015-10-24 14:22:02
Handlowców chyba mają pod dostatkiem. Napisz, czego się dowiedziałeś i czy w ogóle próbowałeś?
rysiek 2015-12-01 15:19:37
a co robi Dyrektor serwisu w 15 osobowej firmie?
1
były pracownik 2016-03-18 10:34:40
niech każdy spróbuje kto chce, ja tam pracowałem parę lat i niestety negatywne opinie są prawdziwe - to nie złośc, teraz jestem już daleko od tej firmy i nie żałuje, zwrócicie uwagę, że firma działa już od dawna, jak ktoś to zauważył ;-) i co dalej jest na podobnym stopniu jak jakieś 5-10 lat temu (wtedy tam pracowałem), czy pozycja firmy to szaleństwo??
Odpowiedxccie sobie na to pytanie?
Firmy, które działają od dawna, a przede wszystkim chcą się rozwijać, są dużo dalej niż bluenet - czyż nie?
Problem tej firmy, to brak menedżera, który to poukłada, a także brak wizji na kolejne lata, firma nie ma kierunku, a ni perspektywy gdzie będzie lub gdzie chciałaby być za rok, dwa - tutaj jest działąnie doraźne, pół roku to już spoa odległośc dla tej firmy - niestety, ale to brak osób, któe poukładają ciąg na sukces w tej firmie.
A zaplecze ku temu jest, ale nie ma kto tego zrobić - zarząd nie ma kompetencji do takich działań i brak wiedzy- brak parcia na sukces, dział handlowy, też osoby z łapanki, pamiętam jak tam zmieniały się osoby co 3-6 miesięcy, to nie świadczy dobrze o firmie.
Plus firmy, to dla osób nowych zdobycie doświadczenia, ciekawe projekty.
Minusy - znacznie więcej, kasa nie rzuca na kolana, można w Łodzi zarobić więcej, brak wizji co dalej, firma nie dba o pracowników z doświadczeniem, dłuższym stażem,stąd taka płynność zatrudnienia w firmie, odchodzą, przychodzą. To za małą struktura aby zbudować firmę na tyle dobrą i nie tracić pracowników.
7
kasa 2016-03-18 10:39:03
no niestety to nie literówka, tak płacą w tej firmie ;-).
2
Do ilala 2016-03-18 14:23:26
Ciekawe, gdzie właśnie widziałeś u nich oferte pracy jako Inżynier Sieciowy, bo tak się składa, że takiego ogłoszenia od KILKUNASTU MIESIĘCY NIE było... W dodatku ciekawe, skąd wziąłeś kwote jaką dają na start. W żadnym ogłoszeniu takich informacji NIE MA... A już na tym bardziej nie w ogłoszeniu, którego NIE MA ;)... Więc coś kręcisz ewidentnie...
1
Gostek 2016-04-13 21:37:40
No fakt, takiego ogłoszenia nie było bo nikogo firma nie zatrudnia, tylko wszyscy z niej odchodzą... Totalna porażka...
1
Młody 2016-04-14 18:03:56
Kasia, a wiesz coś więcej jak w tej firmie jest ? Bo rozgladam się za czyms ale jestem świeżo po studiach i nie wiem czy warto się z firmą wiązać ?
trustno1 2016-04-26 21:44:13
Weź Młody się z daleka trzymaj od tej firmy ... Zacznij od czegoś porządnego chyba że chcesz złych doświadczeń od początku ...
To nie jest firma żeby w niej zaczynać prace
7
BlueNet 2016-04-27 09:59:42
Dziękujemy za wszystkie opinie na nasz temat. Zapewniamy, że każdą, nawet tę która jest naszym zdaniem niesprawiedliwa, bierzemy do serca i głęboko analizujemy. Zapraszamy do odwiedzania naszego fanpage’a na facebook.pl/BlueNet.Polska i zapoznania się, w sposób dynamiczny, z życiem firmy i jej bieżącą działalnością. Zapraszamy do zadawania nam pytań związanych z rekrutacją, profilem działalności, czy też wątpliwościami. Firma BlueNet z każdym rokiem poszerza swoją działalność na rynku informatycznym, poszerza portfolio klientów i rozwija zgodnie z kierunkiem nakreślonym w strategii. Posiadamy, dzięki naszym specjalistom, wysokie certyfikaty partnerskie. Ponownie osiągnęliśmy status Premier Partner firmy Cisco, który utrzymaliśmy dzięki naszym inżynierom (dwóm CCNA i jednemu CCIE), a także dzięki wysoko wykwalifikowanej kadrze sprzedażowej. Aktualnie jesteśmy w fazie zdobywania certyfikacji statusu Prefered Partner firmy Dell z zakresu networking. Firma BlueNet posiada trzech certyfikowanych audytorów bezpieczeństwa informacji ISO 27001 i z powodzeniem realizuje projekty audytowe w instytucjach finansowych w całej Polsce. Od początku 2016 roku działa już nasze nowo otwarte biuro w Gdańsku. Wszystko to osiągamy dzięki wspólnemu wysiłkowi, inżynierów, specjalistów marketingu, a także kadry zarządzającej. Pozdrawiamy i zapraszamy do kontaktu :).
2
Kibic 2016-04-28 13:44:54
:D Co dziennie rano mogę czytać takie komentarze autorstwa Bluenet. Poprawiają humor niesamowicie!!!! Nie pamiętam kiedy ostatni raz tak się uśmiałem.

Pięknie przedstawiona firma, piękne słowa, ale na tym się kończy. Papier, komputer przyjmie każde słowo, a jak jest na prawdę?
Rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej.
Może i mają certyfikaty, starają się o kolejne, ale czy to jest równoznaczne z tym, że mają wyspecjalizowaną kadrę? CCNA każdy może zrobić, nie oszukujmy się. A pieniędzy na szkolenia nigdy nie ma...
Wszystkie niesprawiedliwe komentarze... są prawdą, firma nie myśli perspektywistycznie, nie ma pomysłu na siebie, rozwój na poziomie zerowym, rotacja wsród pracowników jest bardzo duża, spowodowana niskimi (śmiesznymi) pensjami, atmosferą jaka tam panuje oraz współpracą z "kadrą zarządzającą".
A skoro już przeszliśmy do "kadry zarządzającej"... Myśli tylko o tym jak zrobić sobie dobrze, jak najwięcej zarobić, w ogóle nie dba o pracownika.

A teraz najlepszy tekst z komentarza Bluenetu:
"Wszystko to osiągamy dzięki wspólnemu wysiłkowi, inżynierów, specjalistów marketingu, a także kadry zarządzającej."

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Nie polecam nikomu tej firmy, nawet na początek kariery. Potrafi zabić każdą motywację, chęć do pracy i dalszego rozwoju.

Życzę dalszych, tak imponujących i spektakularnych, "sukcesów"!!!
9
Patrycjusz 2016-05-13 18:13:50
Patrząc na prezesostwo to można by to ująć tak:FIRMA RODZINNA:-)) I na pewno chce dobrze dla swoich dzieci. Firma przedstawia się jako rozwojowa i mogąca wiele zaoferować innym bo mają specjalistów. Niestety działają jak większość firm rodzinnych, są niezłymi aktorami. Wystarczy pokazywać się na wielu konferencjach, publikować mądre artykuły podpisywane jako "Załoga G" hehe:-)) Prawda jest całkiem inna, ale żeby się o tym przekonać zapraszam. Ale to nie wszystko: trzeba tam pobyć z miesiąc. Żaden aktor tak długo nie wytrzyma i w końcu wyjdzie ze swojej roli :-)
12
były pracownik 2016-06-15 12:22:04
Jeśli chodzi o stanowiska handlowe to sprawa wygląda tak że dostajest podstawowe narzędzia pracy (laptop, telefon, samochód) i masz ściągac klientów, czyli taka akwizycja w IT ;)

Jeśli chodzi o serwis to polecam pracę dla absolwentów i ludzi bez doświadczenia. NAPRAWDĘ warto tam popracować rok (NIE DŁUŻEJ !!!). Nauczysz się sporo, poznasz różne technologie IT, pracę z klientem. Po tym spokojnie znajdziesz pracę gdzie będziesz mógł/mogła zarabiać odpowiednie pieniądze na odpowiednim stanowisku.
Jeśli masz już doświadczenie i szukasz stabilnej pracy z dobrym wynagrodzeniem to BlueNet nie jest dla Ciebie. (tak było, jest i raczej w najbliższych latach to się nie zmieni)
9
Kasia 2016-06-28 19:22:34
Wiesz co to jest doskonale opisane, mam nadzieję że Twoja opinia pomoże masie osób, bo to są dość duże rzeczy i trzeba o nich mówić, zwłaszcza, że ludzie nie wiedza, nie rozumieją czasami jak to jest.
PKR 2016-11-12 00:41:07
Niestety albo stety firma powoli się sypie. W 2016 roku odeszło kilka osób a przy łącznej ilości etatów zostałą garstka. Obniżyli podobno pensje tym co zostali. Brak dużych projektów. Radzę omijać z daleka.
3
Zostaw swoją opinię o BlueNet sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BlueNet sp. z o.o.