brak logo

PKP Polskie Linie Kolejowe

Częstochowa

Opinie o PKP Polskie Linie Kolejowe

anonim 2009-01-20 15:20:33
Podobała mi się praca w PKP, niestety zrezygnowałem gdyż zarobki były bardzo niskie.
2
anonim 2009-02-04 17:56:36
Pracuję w PLK Częstochowa .Mam ponad 26 -letni staż pracy w jednym zawodzie.Jednak muszę przyznać ,ze PLK Częstochowa wraz z kierownictwem to najlepszy zakład pod każdym względem w którym do tej pory pracowałam.Na minus są jedynie zarobki.Ja, jako starszy pracownik nie mam już wyjścia .Muszę pracować do końca .I nie dziwię się młodym że szybko uciekają z kolei.
anonim 2009-05-22 10:46:50
anonim - 2009-02-04 17:56:36

Pracuję w PLK Częstochowa .Mam ponad 26 -letni staż pracy w jednym zawodzie.Jednak muszę przyznać ,ze PLK Częstochowa wraz z kierownictwem to najlepszy zakład pod każdym względem w którym do tej pory pracowałam.Na minus są jedynie zarobki.Ja, jako starszy pracownik nie mam już wyjścia .Muszę pracować do końca .I nie dziwię się młodym że szybko uciekają z kolei.

Zakład PLK Częstohowa powinien być już dawno zlikwidowany !!!
ainak 2009-06-29 19:34:50
witam serdecznie mam pytanko czy sa moze jakies przyjecia obecnie do pracy w plk czestochowa ? serdecznie pozdrawiam
bolo 2009-08-28 18:33:32
Mam pytanie.Niedawno podjąłem pracę w PLK PKP i nie wiem,jak firma oblicza premię , podatek i wynagrodz. za chorobę.Może ktoś wie?
2
taro 2010-01-07 09:11:43
pkl pkp jest technologicznie zacofana jezeli masz jakjes ambicje zawodowe to nie PKP.
patinka 2014-07-14 23:32:12
Proszę pomóżcie gdzie jest wyższa szkoła kolejowa bądź studia w kierunku kolejowym
napalonepkp 2014-10-02 15:32:44
Co wy zidiocieli? tu pracować w tym syfie za psi grosz? ja to przyjąłem się nie chcieli powiedzieć ile się dostaje do samego końca jak dostałem umowę to szukam drugiej roboty szkoda czasu i zdrowia
1
a.c. 2015-01-14 16:18:26
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, wiec dla jednych 2000zł jest stawka niska, dla innych mozliwą :-) w zwiazku z tym moze ktos napisze konkrety co do tego? Wogle zastanawia mnie fakt jakie kompetencje u kandydata są dla nich najważniejsze, jakie są wartości i cele firmy PKP bo tyle sie o nich słyszy....
ada 2015-03-20 15:58:11
Hej, a jak wygląda praca konduktora PKP? Zastanawia mnie ile w ogóle trwa dzień pracy, bo jak mniemam czasem trafi się kurs 300 km i z powrotem, czy też z racji braku możliwości przesiadki nocuje się w jakiś hotelach? Macie w ramach socjalu trzynastki albo gruszę? Pozdrawiam cieplutko i dzięki za odpowiedzi.
kursant plk 2015-11-27 11:42:01
Witam . pracuje w PKP PLK d Początku roku zatrudniłem się jako automatyk srk.
Jak na razie dużo się nie nauczyłem mimo chęci. Posiadam 15 letni staż pracy. więc o pracy wiem co nie co. Na sam początek gdy się zatrudniłem przeraziła mnie struktura firmy. Brak ciuchów roboczycz musiałem czekać 2 miesiące. Masakra.. Godziny pracy 7-15 jak na początku pózniej po egzaminach jak oczywiście zalicze będą dyżury weekendowe itp . więc zobaczymy. Poza tym obiecywali gruszki a wyszło mniej wiecej tak 1600 zl netto gdzie 1850 brutto podstawa plus dodatek za niebiezpieczne i premia wiec szału nie ma. brak srodków bhp. sam budynek gdzie pracuje nie ma lazienek wiec sredniowiecze. PKP zatrzymało sie w 19 wieku. związki nic nie robią. Z benefitami tez szalu nie ma na swięta nic nie dają, oprocz biednej gruszy. wiecznie trzeba sie prosićo wszystko. Nauki jest tyle że normalnie w 2 lata nie jesteś tego wstanie ogarnc gdzie technikum trwa 4 lat. Jak na razie dużo nie wymagają więc można przeżyc. Umowę o pracę raczej podpisują po roku na stałe (nie mają ludzi do pracy).Na 2 miesiecznym kursie (dużo nie nauczą). Powiem na koniec tak jeśli nie zależy ci na kasie i nie dasz sie robić w jelenia to praca może być pod warunkiem ze masz tytuł technika/mechanika/automatyka/elektryka/ i masz pojęcie po prądzie itp. Zaliczysz badania Kat.A. zdrowia. A jeśli szukasz możliwości awansu wiekszej kasy to lepiej zarobisz w handlu w markecie lub jako przedstawiciel handlowy. Dlatego pożyjemy zobaczymy. Za tą kasę pracy jest dużo.
automatyk plk 2015-11-27 11:46:13
Zgadzam się z Tobą . Kasa jest na Koleji ale jej nie widać jest w kieszeni naczelników.
1
Ktoś 2015-12-04 14:28:44
Witam ile zarabia zwrotniczy w pkp?,dostałem propozycję pracy,ale mam stałą pracę i nie wiem czy zmieniać?.Dziękuję za odpowiedż.
ktoś 2015-12-16 11:41:11
No z wykształceniem zasadniczym to tylko na najniższe stanowiska...,ale z tego co wiem,to PKP-PLK,nie jest dobrym płatnikiem na stanowiskach ruchowych.
1
Picolo 2016-10-15 15:17:28
Jako zwrotniczy mam 1670 brutto podstawy. Na rekrutacji obiecywali, że jak zdam egzamin na zwrotniczego, będzie 300 zł brutto, minęło 2 miesiące od zdania egzaminu i nawęd 1 zł nie mam podwyżki do podstawy. Zdałem egzamin po podwyżkach dla pracowników i znów zero podwyżki bo mi się nie należy. Każdemu zarobki dają jak im się podoba ...
Henson 2016-10-16 13:46:06
@Picolo ale to może idź do przełożonych i zapytaj, o co chodzi? Trzeba się o swoje upominać, bo jak nic nie mówisz, to zwyczajnie się na to godzisz. A też firma jest duża, to takie rzeczy mogą wypaść w kadrach. Nie ma na co czekać, tylko zwyczajnie porozmawiać.
Jaro 2016-10-28 13:41:51
Nie możliwe?,jak 1670 zł brutto,skoro minimalna krajowa jest 1850 brutto...,a z wszystkimi dodatkami ile wychodzisz na rękę?
Jaro 2016-10-28 16:34:44
To j dałem wypowiedzenie z obecnej pracy,gdzie kasa była dużo większa niż na PKP,to rozczarowałem się bardzo jeśli są tak małe pieniądze...,no cóż zobaczymy jaką umowę dostanę po badaniach i po egzaminach...
Picolo 2016-11-10 14:15:23
Pani od dekretów była na urlopie ale nareście jest nowy dekret :) 1850 brutto podstawy + inne dodatki to na rękę 1910 netto
Zostaw swoją opinię o PKP Polskie Linie Kolejowe - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Polskie Linie Kolejowe