brak logo

MAC EDUKACJA S.A.

Kielce

Opinie o MAC EDUKACJA S.A.

normalny 2011-01-15 16:37:07
Nie prostujcie się z tytułu jakiegoś błędu tj. przejęzyczenia, bo ten portal służy czemu innemu.
Fakt jest taki że Mac czy Grupa Edukacyjna jak zwał tak zwał to totalne nieporozumienie, które jedynie przeszkadza nam w pracy a nie pomaga.
2
anonim 2011-02-17 00:54:31
Ogólnie nie polecam pracy w GE, wspólpraca z klientem jest świetna i tyle dobrego mogę napisać. Gdyby nie Kielce to nie mógłbym narzekać, preferowany styl zarządzania to żenada a i atmosfera wewnątrz firmy jest beznadziejna... zarobki: na paliwo i chleb wystarcza - zrobisz 5 miesięcznych targetów (za nie wykonanie ucinane co miesiąc, target z każdym miesiącem narastający) i końcoworoczny to niezła rekompensata finansowa, bo marchewa rzeczywiście jest duża ale jak to bywa, mało realna i oczywiście o ile wcześniej Cię nie zwolnią :) może zarząd puknie się w łepetynki to wrócę do klienta...
KO jeszcze tylko chwilę :)
1
Bolek 2012-01-02 15:10:29
Problemem wszystkich firm edukacyjnych jest wzrost poziomu chciwości wraz ze wzrostem obrotów i rozpoznawalności marki na rynku. Bo po co dawać po 5 tys, jak można dać 2 tys a stworzyć pozory że można więcej. Stąd coraz słabsze są te firmy w kwestii dobrych konsultantów. Ogólnie Mac-a dobrze wspominam, szkolenia unijne. Kwestia lepszej organizacji i większej konsekwencji w działaniu, a nie na zasadzie co chwila inne pomysły, wprowadzające więcej chaosu niż porządku. Na pewno też należałoby zweryfikować targety na południu Polski, w stosunku do tego co jest na północy (małe szkoły i klientów)
Gaja2012 2012-12-28 16:07:32
Niestety, musze sie zgodzić zpoprzednikami. Firma,w której wspólpracownik jest na szaryyyym końcu "łańcucha pokarmowego".
Forma ztrudnienia - działalność gospodarcza. Wymagania jak na umowie o pracę w najgorszym okresie komunizmu. Jazda do klienta własnym samochodem, zwrot za paliwoi amortyzację 500 zł. Wydajesz około 1500zł na samo paliwo. "Służbowy" komputer i telefon, za które sie płaci.Niewykonalne zadania, aby obnizyc wypłatę. System namierzaniatzw.Yanosik, obowiązkowy w samochodzie, rozlicznie czasu pracy. Brak kultury firmy. Najgorszemu wrogowi NIE POLECAM.
1
czesława 2013-06-17 20:46:03
Za 30 tys na m-c też byś taki był. Takie zachowanie ma na celu zachowanie stołka i "życie ze wszystkimi w zgodzie". Od 2010 sam to sobie wypracował, zatrudniając dyrektora-słupa, który co roku był wywalany przez właściciela, bo wynik niezadowalający.
1
swen 2013-07-06 12:33:30
Widzę, że w tej partii nic się nie zmieniło, nadal komuna
1
anonim 2013-07-12 17:13:11
JAk? Jak co roku wylatywał dyrektor to w końcu trafiło że któryś regionalny został dyrektorem sieci. A że 30 tys. płacą na stanowisku, niezależnie od zasług to właśnie tak to wygląda-ruletka, a nie tylko zasługi.
roman 2013-07-17 10:18:29
Nie 5 lat, a 3. 2010-2013
anonim 2013-07-21 11:30:00
No właśnie, czyli żadne 5 lat. Poza tym czytamy że firma zwiększyła obroty o 16%-to zasługa laptopów i ryczałtu (niewspółmiernego do kosztów) za samochód prywatny. To zyski są. Jak konsultant miałby płacone "normalnie", służbowy samochód to ciekawe czy byłoby 16%.
do takiej jednej 2013-07-27 13:22:34
Trudno podnieść sprzedaż jak są nierealne targety i ludzie siedzą w domach i Nowa Era w 2011 zaczęła rozdawać laptopy. Zaś aby "dobrze wyglądało" pakiet sprzedają od razu na cały rok-to powoduje jednorazowy skok wpływów w sierpniu.
anonim 2013-08-01 18:20:17
Z reguły praca w redakcji jest powtarzalna, łopatologia stosowana. Czy to grafik czy redaktor.
ktoś 2013-09-14 20:29:33
teraz już nic...
irek 2013-11-13 10:00:34
marudzicie i tyle. od pewnego kierownika z północy wiem, że konsultant na starcie ma po odliczeniu wszystkich kosztów jakies 2500-3000 zł na rękę, samochód swój, laptop i telefon dają. może ktoś wie inaczej? podajcie konkrety jak je znacie.
1
Geronimo 2013-11-15 16:50:50
To też zależy czy jest pełny ZUS-1000 zł czy ok 400 zł(przez 2 lata jak zaczynasz działalność). Poza tym wozisz więcej pakietów niż kiedyś bo w 2010 sieć JUKI zlikwidowano-i 3 pakiety do Edukacji Wczesnoszkolnej wozimy. Poza tym kwestia jak duży teren, jak dużo powiatów to też więcej wydajesz na paliwo-a na nie jest ryczałt ok 800 zł-jak wyjeździsz za 1200 to na pewno 3000 na rękę nie będzie.
2
Była KO 2013-11-25 13:39:07
4300 podstawy netto (w przypadku wyrobienia 100 zadań) minus telefon 150zł, księgowa 150zł ZUS (400 lub 1000), paliwo 700-1200,swój samochód. Zostaje jakieś 2 tyś. Plus deklaracja 1-3 do marca 300 zł od marca 150 zł. Płacona 60% na bierząco 40% po weryfikacji. Zależy od terenu jak ktoś ma 2 powiaty 1500 uczniów x 2 (reforma) = 3000 x 20 % rynku MAC-JUKA 600 pakietów / 18 os. = 33 deklaracje x 225 zł (średnia z 150 i 300) = 7425 zł prowizji za 1-3 - pod warunkiem że wypłacą:)

Na rękę wychodzi 2000 podstawy + ok. 7500-15000 prowizji rocznie za 1-3 + prowizja od przedszkola. Tyle w temacie
5
sprostowanie 2013-11-30 00:34:13
Dodajmy że deklaracje do marca zbierają się słabo, stąd dostanie wyższej prowizji za deklarację jest mało realne. A większość przedstawicieli, aby więcej zarobić mniej jeździ, mniej wydaje na paliwo i ma więcej do kieszeni.
1
bezrobotny 2013-12-15 21:58:10
Słuchajcie a jak to wygląda teraz. Dostałam zaproszenie na rozmowę i nie wiem co zrobić. Słyszałam sporo nienajlepszych opinii.
Gunnar 2013-12-17 19:48:14
Gadasz od rzeczy (usunięte przez administratora)! Pracowałem w MACu. Po odliczeniu wszystkich kosztów zostaje ci jakieś 1500 o ile masz mały ZUS
bolek 2013-12-19 20:32:45
Od rzeczy nie. Na pewno 3 tys zł nie zostanie. Odniosłem się do wpisu że 2500-3000 zł płacą wg menadżera. A sądzę że 1500 jak zostanie to zgodne z prawdą. Kasa coraz mniejsza, bo firma coraz to nowe produkty "doczepia" do oferty. Świadczy to o mizerii.
redachtór 2014-01-30 12:53:33
Witam. Z tego, co widzę, opiniami dzielą się tu przede wszystkim przedstawiciele/sprzedawcy. A orientuje się ktoś, jak kształtują się zarobki redaktorów/korektorów w MAC-u?
1
menage. :) 2014-02-13 20:03:24
Do redachtór i inni..... Jak Wam nie brakuje na kromkę chleba, to szkoda czasu, szukajcie czegoś innego.... Zarobki marne, zero atmosfery, a poza tym znajomości i jedna wielka rodzina. Moja propozycja, szukajcie czegoś innego, no chyba, że Was sytuacja życiowa tak dociska, to ok, ale w tym czasie też szukajcie, bo nawet nie wiadomo kiedy dostaniecie kopa na odchodne...
2
do tyrone bilguun 2014-03-01 19:40:19
Ale co zmienia cyfra? Nic. Bo sobie można i tak wyobrazić po opisie o co chodzi-jak ktoś jest doświadczony na rynku pracy. Dobra firma nie ma 2 gwiazdek w ocenach, a minimum 3 czy 4. (usunięte przez administratora)
Jeszcze chwilę tu 2014-03-16 00:06:22
Pracy na ph a raczej jak tu ładnie brzmi konsultanta oświatowego nie polecam...każdy kto pracuje w tej firmie na tym stanowisku to szuka pracy gdzie indziej...prezes [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do końca...wymagania nierealne...jak chcesz to zatrudnij się tu ale tylko na przetrwanie abyś mógł szukać innej pracy...kiedyś tu było dobrze ale nie teraz
2
ktoś 2014-04-04 16:14:26
Pracowałem w firmie kilka lat, zwolniłem się niedawno. Dawniej to była fajna firma ze świetnymi zarobkami. Od ubiegłego roku, odkąd firma ma nowego prezesa jej stan jest opłakany, a zarobki po wszystkich kosztach z prowizjami to w porywach 2-2,5 tys zł, czasem mniej. Miesiąc wakacyjny, podczas którego się nie pracuje bezpłatny, więc z tego co się zarobi trzeba odkładać kilkaset złotych na przeżycie (o przyjemnościach urlopowych już nie ma mowy). (usunięte przez administratora)
2
do ktoś 2014-04-04 17:49:21
zgadzam się z tobą , teraz obcinają ci za wszystko co możliwe , do tego opłaty za laptopa , tel i internet - zgroza plus jako bonus GPS janosik do prywatnego auta , nowy jak przyjdzie na parę miesięcy , to na lizaka zarobi , w sierpniu praca w ohp żeby dorobić na zus , ogólnie nowym teraz pracy nie polecam , bo nie poradzą sobie z nadmiarem zadań
2
Ktoś 2014-04-05 21:11:24
Siedzę bo jeszcze nie znalazłem nic innego , ale myślę że dla mnie jak i dla większości to jeszcze kwestia czasu , firma i tak zapowiada duże zwolnienia na koniec sezonu , więc lepiej już szukać niż zostać z niczym , szczególnie że 1 miesiąc latem bezpłatny , a to że ostrzegam to tylko uprzejmość z mojej strony , po co ktoś ma zakładać działalność i tłuc swój samochód jak po obcinkach zostaną mu grosze i jeszcze ten bałagan w firmie , ciągłe zmiany decyzji co do zadań oraz powolne i sukcesywne zwolnienia , czuje się że to już ostatki
2
do levy 2014-04-10 00:12:58
a ty chyba przy korycie siedzisz skoro tak piszesz wszyscy narzekają , a ty jeden obrońca taki janosik spijasz z koryta i jeszcze konsulą obcinasz za byle co , lepiej się ogarnij , bo wiecznie cię tu trzumać nie będą
zorientowana 2014-06-01 12:04:16
Nikt nie trzyma, a ludzie pracują bo siedzą 3/4 roku w domach. Nikt nie sprawdza ich codziennej aktywności. Bo jakby sprawdzał, to każdy przedstawiciel by stamtąd uciekł. Za 1600 zł palcem nikt by nie kiwnął.
MK 2014-06-01 17:08:57
To chyba janosika nikt nie sprawdza w twoim regionie bo na północy to żaden konsultant nawet do kibla nie może zjechać , tam to się dziwię że ktokolwiek jeszcze siedzi , kujawy rozwalili , ale nikt na to nie patrzy ważne że się jeździ regularnie od 8-16 , jak tak dalej pójdzie to makroregionalnego też posuną bo przymyka oko na swoją członkinię - taka organizacja, kto mądry to już dawno szuka pracy , bo za chwilę połowy tu nie będzie
5
do jad 2014-07-26 23:10:11
Zawsze były przestoje bo taki charakter pracy-walka o deklaracje u nauczycieli trwa od lutego do czerwca. Jeździ się sporadycznie, bo kwota na paliwo i użytkowanie auta własnego to ryczałt. Tak jest od zawsze w tej firmie, tylko kiedyś była duża prowizja-więc to zachęcało do wysiłku. Tylko wymiana przedstawicieli od kilku lat jest duża, dlatego nowi zanim się połapią to zasuwają kilka miesięcy w "ciemno". A menadżer prawi głupoty jaka to bogata firma. Bogata dla właściciela i menadżera. A reszta to popychadła.
5
do lucho 2014-10-27 17:07:51
sprzedajesz wszystko co możliwe , żeby na zus zarobić i paliwo
Qwer 2015-01-23 12:31:45
Warunki obecnie: wszystkie koszty prowadzenia działalności i współpracy są po Twojej stronie: zus, auto, paliwo, telefon, magazyn, a nawet płacisz za dzierżawę służbowego kompa! Podstawa to ok 3500/4000 netto, zależy od wielkości terenu. Jak od 4000 odejmiesz powyższe to zostaje max 2000 netto. Pod warunkiem, że nie zepsuje Ci się auto lub inne nieszczęście. Prowizja za sprzedaż jest, ale dla nowego przedstawiciela na 99% niemożliwe jest wyciągnąć dodatkowego tysiaka. Na premię po podsumowaniu sezonu nie liczą już nawet najlepsi w Polsce. Podsumowując: praca dla tych, co chcą dorobić do domowego budżetu a nie zarobić na rodzinę.
10
Do Tomek 2015-01-25 11:19:30
Odpowiadając na twoje zapytanie , informuję , że jesteś na własnej działalności więc nic ci się nie należy od firmy typu dodatkowe benefity , jeździsz swoim samochodem więc wszystkie koszty związane z utrzymaniem są po twojej stronie - Ubezpieczenie , naprawy , leasing -jeżeli masz , amortyzacja - utrata wartości - to wszystko są średnio koszty około 500 zł miesięcznie - bez leasingu , do tego płacisz firmie za laptopa którego dostajesz w użytkowanie - około 1000 zł rocznie , za telefon płacisz dzierżawę i wszystkie opłaty + internet średnio 100 zł miesięcznie , tak jak pisałeś księgowa - 100-150 zł , Dostajesz na stan Masę Egzemplarzy okazowych , ulotek katalogów itp. jak nie masz dużego garażu lub magazynu , musisz wynająć kolejne 50-100 zł - za te egzemplarze raz w roku jest inwentaryzacja , jak masz jakieś braki obciążają cię za nie po cenie kosztów . Teraz trochę dobrych plusów , otrzymujesz dodatkowe wynagrodzenie za podpisane deklaracje , sprzedaż bezpośrednią , średnio po wszystkich odliczeniach i prowizjach , przy dobrym terenie można miesięcznie 2000-3000 zł wyjść minus podatki , pzdr
11
do kalwin 2015-02-19 08:09:27
powiem ci tak , na zwrot czegokolwiek nie ma co w tej firmie liczyć , wielu jest takich w Polsce co po długim czasie od rozstania się z tą firmą nadal dostaje wezwania do zapłaty za nierozliczone stany magazynowe , i nie są to małe kwoty , zarówno ludzie pracujący tu od lat jak i nowi pracownicy właśnie dostali obciążenia za poprzedni sezon , niektórzy grubą kasę za braki , nie powiem niektórym się należy bo sprzedają swoje egzemplarze księgarzowi , tak np. jest w wielkopolsce , tam większość robi pod jednego pracownika , i to co im naliczą jako straty odrobią na sprzedaży , ale to nie istotne , istotne jest to że zaczynając tu pracę trzeba się przygotować na niektóre niedogodności i zaskoczenia , w tej chwili rekrutują w całej Polsce bo większość na początku roku odeszła gdzie się dało , albo do konkurencji , ja na szczęście byłem wśród tych szczęśliwców i już mam spokój z tą firmą , chociaż nie wiadomo możę jeszcze jakieś obciążenie mi przyjdzie , pzdr
14
zalezny 2015-03-15 21:20:13
przede wszystkim podstawowa rzecz. Tak firma była solidna, czasami mniej. czasami bardziej poważna, ale byłą!. To jest istotne stwierdzenie. Ale tą dawniejszą powagę firmy i obecną pozycję firmy zbudowali głównie dawni pracownicy, angażując się, robiąc to za co mają płacone. Jednak, to co było budowane przez 22 lata przez pracowników, od grudnia 2013 jest skutecznie niszczone przez jedną osobę, która trzyma ster i wszyscy muszą stać na baczność. Niestety w myśl przysłowia "duży może więcej" nikt nie potrafi się postawić. A jeśli ktoś znajdzie w sobie tyle odwagi, to za chwilę jest bez pracy. Niestety odpowiedzialność za nieudolne rządy spada na barki tych słabszych i to oni są obarczani winą, jednocześnie dopina im się łatkę oszustów itp. W firmie zatrudnia się całe masy dyr. i tym podobnych ludzi, którzy nie mają raczej większego pojęcia o funkcjonowanie takiej firmy. No i wymyśla się całą masę nielogicznych zadań, które nic nie wnoszą, a co ważniejsze nie przynoszą zakładanych zysków. No i tu jest podstawowe pytanie, czyli skąd firma czerpie zyski. A czerpie stąd, że firma zarabia na ludziach, którzy w niej pracują. Jak to się robi, no to jest dosyć proste. Jest podstawa miesięczna - obcinana, prowizja na koniec sezonu - są takie "wzory" aby w 90% prowizja wyniosła 0 zł. Dawniej większość osób, którym zależało i które się starały, te osoby mogły zarobić, czyli pieniądze co miesiąc + prowizje, czasami jakieś dodatkowe premie. Później (czyli od grudnia 2013) większości pozmieniano tereny, głównie potrzebne to było do tego aby pracownikom pozmniejszać udziały, bo im wyższy udział w rynku tym wyższa grupa płacowa, więc to był zabieg aby większość znalazła się w najniższych grupach płacowych. Oczywiście prowizję też się starano wyliczać tak aby była możliwie najniższa. Ale wtedy zostało jeszcze parę osób, które mimo tego zarabiały. No to ten rok już jest taki, że nikt nie zarobi.
Są jeszcze takie zabiegi, że firma wystawia noty za książki, które zaginęły w szkołach. No i te noty trzeba zapłacić. Są i takie osoby, które pracowały przez rok, a teraz się okazuje, że są winni firmie 30 tys. zł.
Opinia ta być może będzie przydatna dla części, ale ta pozostała część pójdzie do tej firmy i będzie w niej pracowała. Nikt nikomu nie zabroni, ale do takiego czasu, takie firmy jak ta będą funkcjonowały, do kiedy będą chętni aby dla nich pracować.
mimo wszystko mam nadzieję, że jednak grupa pierwsza będzie większa :)
14
Marian 2015-03-30 10:20:04
Niestety to prawda. Przyjęcia - tylko odpady z Al. Solidarności.
6
Parot123 2015-05-13 10:44:26
witam wlasnie moja dziewczyna jest w tym od prawie miesiaca i mowi ze niby ma podstawy 5 tys zł i jeszcze dostaje kase za podpisane umowy ze szkolami a jeszcze co sie dowiedzialem to to ze niby firma daje 20 tysiecy dla calej grupy na wakacje :) nie wiem czy to prawda czy obiecanki cacanki ale niby osoba juz tam robi 15 lat w tej firmie i ja tam wciagla niby jej pomaga ale logiczne bo ona jest menadżer tej grupy :) mam nadzieje ze w nic sie ona nie wplatala i nic nie bedzie placila za jakies wymysły :) wiem ze była we wroclawiu na podpisaniu umowy a rawicz na szkoleniu :) zobatrzymy co z tego bedzie oby zadnych nieprzyjemnosci!!! mam pytanie to okres od lutego do czerwca to jest okres gdzie trzeba jak najwiecej osob szkol znalesc i podpisac zeby jakos reszta roku funkcjonowac czy jak ???
robak 2015-05-18 22:25:08
Jedna wielka ściana płaczu poszukujących DOBREJ i CIEPŁEJ posadki i to najlepiej takiej pracy gdzie się nie trzeba narobić, wszystko dadzą, pogłaszczą, wyślą na siłownię i zapłacą za lekarza a na koniec roku tego "trudu" dadzą premię!!!
Każdy z nas ma wolną wolę, żadna firma nie przykuwa kajdanami do służbowych samochodów, wszędzie trzeba ciężko pracować i przestrzegać przeróżnych procedur.
Osoby które uczciwie i z pełnym zaangażowaniem pracują to nawet w MAC mogą rocznie zarobić 150 tyś zł gdy się odejmie nawet 50 tyś kosztów to zastaje 100 tyś - niech zostanie nawet 70 tyś u tych średnich to po opłaceniu podatku (jeżeli ktoś ma w głowie to jest na liniowym 19%) i tak zostanie 4,5 tyś netto miesięcznie. Oczywiście kombinatorom, leniom, socjalistom i pozostałym siedzącym w domu zostaje 1500 zł + to co otrzymają za sprzedaż ukradzionych zestawów do promocji - czyli za kradzież. Ten kto szuka łatwego życia niech zatrudni się w administracji państwowej. Doskonale znam wydawnictwa edukacyjne i wiem o czym piszę - w tej branży nie było źle, było nawet za dobrze - a leniwym niby konsultantom było najlepiej. Ruszajcie za morza - tam każdy milczy myjąc angielsko-niemieckie stare dupska i jest dobrze :)
Jarząbek 2015-05-19 05:27:58
"Czasem, aż oczy bolą patrzeć jak się przemęcza, dla naszego klubu, prezes Ochudzki Ryszard, naszego klubu "Tęcza". Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! To mówiłem ja - Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!" oraz "To jeszcze ja - Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam. To śpiewałem ja - Jarząbek"
7
zalezny 2015-06-05 14:26:36
"wielka ściana płaczu" ?????, o czym Ty piszesz, zastanów się. Miałbyś rację w przypadku gdy 90 osób na 100 jest zadowolonych a 10 nie. Ale tu proporcja jest zupełnie odwrotna. Powiedz ile jest tych osób, które zarabiają 150 tys/rok. Może 5 max 10. Reszcie opowiada się bajki, że tak się zarabia w firmie. A po takiej Twojej wypowiedzi oceniłbym, że to właśnie Ty jesteś jedną z tych osób, które tylko krytykują innych, samemu wprowadzając takie właśnie zasady, które nie pozwalają uczciwie pracować i uczciwie zarabiać.
Proponuję Ci zastanowić się nad swoją wypowiedzią i przeanalizować czy wpisy te jednak są poparte doświadczeniami osób, które tam pracują bądź pracowały.
pozdrawiam
5
nie zależny 2015-11-04 18:28:48
czytając wszystkie posty zdecydowanie więcej jest osób nie zadowolonych i wręcz oszukanych niż tych którzy chwalą lub są zadowoleni ze współpracy z tym Wydawnictwem. Należy być obiektywnym i zastanowić się nad jednym prostym tematem. Kto w obecnych czasach będzie się chwalił że może dobrze zarobić?W morzu konkurencji jest to mało realne, bo każdy chce dobrze zarobić i raczej o kokosach które ma nie będzie się chwalił. Każdy Kto uczciwie podchodzi do pracy i naprawdę tyra , zarobi, tak jest i nikogo mądrego nie muszę o tym co piszę przekonywać. Leserzy którzy przychodzą na łatwiznę myśląc że się szybciutko dorobią, kończą wydymani i taka jest prawda o większości piszących negatywnie. Takie jest życie i pamiętajcie o jednym że głupich nie sieją tylko głupi się rodzą
była konsultantka MAC 2015-12-04 21:39:11
robak nie wiem skąd wypełzłeś, ale skoro tak bronisz firmy i zarobków to czuję, że udało Ci się cudem dopełzać na nieco wyższy pułap, konkur, Ty chyba żarty sobie robisz, jeśli myslisz, że umowa o pracę to szczyt ludzkich możliwości.. pracowałam tam 10 lat, ludzie mówią prawdę. Było super, teraz już nie jest, bo książki kosztują kilkakrotnie razy mniej, więc rachunek jest prosty. Od dwóch lat mnie już tam nie ma, pozostały wspomnienia, niektóre nawet dobre-fajni ludzie tam byli, jednak za nic bym tam już nie wróciła..aha, Parot, nie pisz na forum takich szczegółów, bo wiem kim jest Twoja dziewczyna, a firma jest wbrew pozorom mała i ludzie się znają i kojarzą
1
Magda 2016-02-06 22:44:41
150 tyś HAHAHA ale się uśmiałam, chyba w trzy osoby
pensja 3500 netto na miesiąc płatne tylko w pracujące miesiące czyli - wakacje
10 * 3500 = ile?
reszta musiałaby być premią, HAHAHA
uśmiałam się po raz drugi
"Kowalski" 2016-03-12 09:39:17
Do mark:
w sieci sprzedaży nie ma umów o pracę a poza siecią sprzedaży wiele osób współpracuje na zasadach umów zleceń, o dzieło. Zastanawiam się o jakiej firmie piszesz, czy może o wybranym dziale np. marketing. Myślę, że więcej niż 1/3 ludzi pracuje na własnej działalności, zleceniu, o dzieło...
"Kowalski" 2016-03-16 14:08:51
no właśnie. Ciekawe dlaczego nie napisano nic. Może to kwestia wynegocjowania warunków? Jak nie zaaplikujesz nie będziesz wiedzieć.
"Kowalski" 2016-03-22 16:49:02
umowa o pracę*, umowa zlecenie*, umowa o dzieło*, umowa współpracy*,... - to są dogodne formy/*niepotrzebne skreślić. Aplikujcie i dajcie znać jak to wygląda. Na rozmowie zawsze możecie zapytać o formę zatrudnienia jak wchodzi w grę.
Zaufany 2016-08-31 17:23:02
Nie polecam każdy kto pracował w tym obozie może to potwierdzić. Do tego można sobie problemów narobić na przyszłość. Firma działa jak mała korporacja wyzysku. Wcześniej kasę pozyskiwała od rodziców. Teraz ciągnie od wszystkich poddaje aneksy do podpisu , grozi itd...
4
fr 2016-09-03 22:40:18
Posiadanie doświadczenia nie stanowi dużego wymogu do spełnienia @2w3e4, bo przecież cenią sobie profesjonalizm a ma to odpowiednie przełożenie na zarobki u nich.
eli 2016-12-08 22:58:50
Mam pytanie dotyczace stanowisk w ksiegowosci - jakie zarobki? Czy w tym dziale w wakacje tez sie nie pracuje?
gach 2016-12-10 17:46:41
Miałem wątpliwą przyjemność być na 2 etapach rekrutacji do Maca. Na pierwszy Pani manager regionu przyjechała na rozmowę do mnie do domu. Miła przyjemna rozmowa (dodam, że pracowałem jakiś czas w branży) wymiana poglądów.Bardzo doceniłem to, że pofatygowała się do mnie. Następnego dnia telefon i słowa bardzo, chcę by Pan u Nas pracował.Warunki ustalone czeka Pana tylko formalność spotkanie z prezesem.Będzie 5 innych osób na inne rejony.Pojechałem do Wrocławia na spotkanie .4 godzinny wyścig szczurów przed prezesuniem. Odgrywanie sztucznych scenek przez ludzi i robienie z siebie głupa.Myślę sobie zacisnę zęby będzie ok. Wypadłem najlepiej także zdaniem uczestników tej szopki, którzy nie mieli pojęcia jak wygląda ta praca, nawet nie mieli pojęcia o zwykłej sprzedaży.W piątek decyzja, popołudniu dzwoni Pani manager i mówi. Po naradach stwierdziliśmy, że Pan już ma inną pracę, dlatego zatrudniliśmy kogoś, kto jej nie ma. Świetny argument nie ma co.Ogólnie nie polecam podejrzewam, że oczekiwania finansowe pozostałych osób bez doświadczenia wzięły górę. Wybrali tego, kto chciał najmniej. żenada dno . Pracuję w handlu od 15 lat i nikt mnie jeszcze tak nie oszukał. Pozdrawiam Panią manager szkoda była Pani czasu i mojego, bo i tak o wszystkim decyduje prezes a nie Pani. Za wyniki w rejonie też odpowiada heh.Omijajcie ich z daleka. Szkoda nerwów i czasu
Zostaw swoją opinię o MAC EDUKACJA S.A. - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAC EDUKACJA S.A.