brak logo

strumet

Strumień

Opinie o strumet

ja 2017-04-23 12:36
Moze ktos napisze jaka sytuacja w temacie zakupu lub wynajmu mieszkania w waszym rejonie ja jestem spawaczem z kwalifikacjami 4000 tys na reke to dla mnie kąkretna kasa warta przeprowadzki.
spawacz 2017-04-23 17:00
człowieku 4000zł ale netto a zpierdziel jak byś miał zarobić około 10 000zł na ręke
4
Po co komu nick 2017-04-24 17:50
Za co wywalili Jawana?
3
Swój 2017-04-25 11:10
Masz rację kolego 4000 zeta powinno być za przychodzenie punktualne do pracy a jak masz zap....alać to 10000 zeta na rękę bez łaski.
2
spawacz kwiaton haha 2017-04-25 15:57
Spaawalnia u kwiatonia to jest dramat ten typ to złodziej i klamca falszywiec
6
Anonim 2017-04-25 20:06
A co okradł Cię?
1
Xxx 2017-04-26 08:09
To się zwolnij! Jak komuś szef, pracs czy cos nie pasuje, droga wolna nikt nikogo na siłę nie trzyma przeciez. Mozesz isc do Biedronki, pisali że lepsza kasa i tylko 4 tony przerzucisz na 8h pracy. Tylko nie wiem czy miejsce bedzie.... a taki odwazny to siebie tez z nazwiska podpisz, bo pewnie na spawalni kwiatoniowi do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazisz a tu hojrak bo anonimowy heh
3
Spawacz 2017-04-26 12:29
Pewno mu premie uje.... bo pewno za czasow jozka byl wybrancem nie do ruszenia a sie skonczylo i wszyscy robic musza. skonczylo sie i to wybrancow starego majstra boli...
4
Lej broda 2017-04-26 15:32
Za kadencji ciwinskiego był jeden wielki syf jego rodzina i pracownicy którzy robili uniego w domu mieli najlepsze roboty i stawki teraz trzeba robić wszystko kwiaton dzieli sprawiedliwie robote gdyby nie kwiaton niektórzy niewiedzieli by jak się conti robi!
14
Pracownik 2017-04-27 19:25
Nareszcie wzięli się za poniektórych lebrow z kontroli jakości ! Wszyscy wiemy o kim mowa!
8
Robol 2017-04-27 20:14
Święta prawda żaden się nieinteresuje produkcją tylko grają pokątach na telefonach śmiechu warte żeby nikt niekontrolowal towaru co przywozi kooperacja potem ludzie muszą siedzieć pogodzinach i poprawiać za kontrolę tego nigdzie nie ma!
11
Spawacz 2017-04-30 09:55
Spawalnia to najgorszy dział wszystko się robi w biegu ,trzeba ciężko dźwigać były obiecane dodatkowe wózki elektryczne,żeby żeby można było jakoś usprawnić pracę ,ale do dzisiej nic nie zrobiono w tym kierunku, spawalnia zawsze jest na ostatnim miejscu od innych działów!
3
gruby 2017-04-30 14:28
A no nie narzekaj! Były podwyżki!HEHEHE
5
Anonim 2017-05-05 15:13
Zakład totalnie zszedł na psy. Nikomu nie polecam się tam przyjmować !!!
14
Pracownik 2017-05-06 16:03
Ale dostaliście przynajmniej ogarnietego majstra, ktorego nawet na wozku widac czasami, lata non stop a nasze lenie ino w majstrowkach siedza i tyle. Slyszalem kiedys jak bronil swoich a nasi jeszcze na nas zwalaja byle oni spokoj maja....
2
Sss 2017-05-06 21:19
O kim piszesz niby? Z innej beczki, to co jest grane, tylko spawalnia i cnc robi w s, żeby tylko oni dostali podwyżki? Reszta to co, dla przyjemności przychodzi do tego zakładu?
5
... 2017-05-06 22:47
Kolega chyba miał na myśli per Bugajskiego hahaha
Dobry kiero, wcaaale premii nie uwala... haha
1
na wypowiedzeniu 2017-05-06 23:17
Krótka piłka !Na spawalni brakuje spawaczy tak?Jak na montażu był nawał roboty to spawacze naginali na montażu!Sporo montażystów ma uprawnienia spawalnicze sponsorowane przez firme! Zapraszamy na spawalnie !!!Pomożecie?Dorobicie sie(garba i pylicy)
7
Ka 2017-05-07 16:07
Prosimy o narysowanie koperty, na końcu nowego parkingu, tak jak na początku. Wtedy będzie można spokojnie objechać, w poszukiwaniu wolnego miejsca, a nie cofać z samego końca.
Nowym pracownikom CNC, przydały by się szafki na narzędzia pomiarowe, rękawice itp. Może wtedy nie będzie problemu, że nosimy plecaki, aby to wszystko gdzieś pomieścić.
2
Wybredny 2017-05-07 20:13
A ja prosze o automat z napojami ,bo już mam dosyc wody
3
Pracownik 2017-05-08 13:02
To załóż zwiazki zawodowe i wywalcz je dla nas
4
Spawacz 2017-05-08 16:31
Pozbierać z montażu kto ma kurs i będzie problem ze spawaczami rozwiazany !
3
spawcio 2017-05-08 16:58
A co ty myślisz ze taki z montażu strzyma taka robote
2
lulok 2017-05-08 17:06
Chłopaki będą odchodzić ze spawalni takze niech se juz lepiej szukają
3
Xyz 2017-05-08 19:04
To może niech zaczną odchodzić a nie Tylko biadolić bo narazie to cały czas strasza tu że będą odchodzić.... nawet sciemy walić nie umiecie ze pracujecie skoro macie czas stac i pieprz... jak wam źle.... jakby robić na akord to by sie okazalo ze sie da zrobic dwa razy tyle heh niestety to linia produkcyjna nie praca biurowa niestety.. kooperacje zapraszaja heh tylko tam sie robi hih
3
Łysy 2017-05-08 20:20
A panicz już podobno chodzi i pyta, czy ktoś nie ma znjomego spawacza co szuka roboty. Hahaha a zobaczycie co będzie po wypłacie premii wakacyjnej połowa starej ekipy odejdzie bo już z wieloma gadałem i tylko czekają na te premie i spadają. Niestety siła, strachem i gojeniem nikogo nie zmusza do roboty, tylko szacunkiem i pieniędzmi. Czasy niewolnictwa się kończą, wystarczy przejrzeć ile jest ofert.
11
Pracownik 2017-05-09 11:10
Może niech ci co im nic nie pasuje napiszą petycję do prezesa żeby po każdej palecie była godzina przerwy na pogaduchy w czasie przerwy majstrowie będą podawać kawę a wam wszystkim należy się podwyżka 50% w górę to się podoba heh a po 3 m-cach wszyscy do pośredniaka bo zakład padnie. Albo wszystkim wypowiedzenia i jak ktoś chce sie przyjmie, a kto nie to pójdzie tam gdzie oferty i nikt nie będzie zmuszony pracować do premi wakacyjnej heh takie proste rozwiązania
4
jojo 2017-05-09 12:42
Nie.Wystarczyłoby zrobić coroku podwyżke(chocby minimalną)tak jak wszystkie zakłady dookoła to nikt by nie myslal o zmianie pracy!Swiat poszedl do przodu a a My w miejscu stoimy!Po 4 latach 60 gr, podwyżki to są kpiny!!!A na monitoring kasa jest!!!Żenada!
9
Pluto 2017-05-09 15:30
Moze bys tak zadbal o swoich pracownikow a nie ciagle byl przeciw, dobrze wiemy jak wlasnie jestes przeciwko nam a pierdzielisz ze chcesz jak najlepiej hahaha brak slow
6
Xyz 2017-05-09 18:04
Heh ale kto ? Praacuje jako fizol pisze tylko ze wszyscy biadola a nikt nic nie zmienia...
2
Uuu 2017-05-10 12:51
no no młody majster spawalni w internecie robi sobie reklamę , liczy że prezesi się nie skapną że sam o sobie pisze ...
5
Pracownik 2017-05-10 15:19
Tu cholera wie kto pisze i co i za kogo, bo nikt sie nie podpisuje a jak gadasz to niby nikt nie pisze samo sie pisze a co drugi gada to co tu sie czyta. Wyplata licha i tyle kropka
4
Pracownik 2017-05-10 16:17
Jeżeli można to nazwać wypłatą bo to co płacą to się można popłakać że śmiechu tutaj już prawie Ukraińcy zarabiają tyle co my Polacy a norm wyrobić nie potrafią
7
Fonfel 2017-05-10 20:09
Oj Panowie z biurowca, a niedługo ktoś się z ręką w nocniku obudzi, a a bramą cętnych do pracy już nie ma, bo każdy słyszał co się tutaj dzieje. I opinia o "dobrej" firmie już się rozniosła. Łubu dubu...
8
Na kacu 2017-05-10 21:10
Ukraincy maja 13h na godzine wiec przy 50 nadgodzinach miesiecznie maja okolo 3500zl wyplaty.
7
Przyszly pracownik 2017-05-12 22:36
Witam. Mysle o zatrudnieniu w tej firmie. I mam pytanie ile realnie spawacze tam zarabiaja na reke? Praca jest jak w obozie czy w porządku? Slyszalem o premiach dniowych sa one wyplacane czy czesto zabierane? Dziekuje za szczere odpowiedzi i wiecej informacji o pracy.
1
robol współczesnego obozu pracy 2017-05-13 10:11
to jest nawet gorzej jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] normy co chwile są podnoszone a zarobki stale te same nie ma żadnych premii dniowych jest tylko premia uznaniowa i jakościowa czyli premie uznaniową dostaniesz od humoru majstra a premia jakościowa to jest przyznawana w zależności ile jest reklamacji w ciągu miesiąca ale to z tym też jest tak że jak nawet nie ma dużo albo i wcale nie ma reklamacji to sobie wymyślą jakieś reklamacje na koniec miesiąca i albo dostaniesz jej od 50 zł do max 150 zł
8
Spawacz 2017-05-13 22:49
Podobno w Agromecie jest 15 podań o prace od spawaczy z Strumetu.Dlaczego przecież miłościwy zarząd podwyżki nam zafundował!Heh ostatni gasi światło!
7
robol współczesnego obozu pracy 2017-05-14 00:49
"Rozsądny" ja siebie i innych nie denerwuje tylko gość chciał poznać prawdę jaka jest więc napisałem jaka jest prawda i tobie bym polecił dobrego lekarza specjalistę bo z tego co wnioskuję po twoim komentarzu to ty się denerwujesz że ludzie piszą prawdę o firmie i za chwilę nie będzie kto miał tam pracować
6
Zniesmaczony 2017-05-15 05:55
Srać się chce, jak czyta się komentarze typu: Jak komuś źle, to niech odejdzie... Pewnie piszą to Ci, którzy mają najwyższą stawkę i codziennie w majstrówce połowę szychty przesiadują!!! Jak ktoś jest idiotą, to niech porówna sobie pasek z wypłaty sprzed dwóch-trzech lat z tym, który dostaje teraz... Żenada i śmiech na sali!!! Za panowania ś.p. Prezesa Ściskały ludzie byli ludźmi - jak to zawsze powtarzał na zebraniach - ma najlepszą ekipę pracowników. A teraz kim jesteśmy dla Gebelsa? Ścierwem i tanią siłą roboczą... Myśli, że jak rzuci raz w roku premię wakacyjną marne 1000 zł, to ludzie będą się zabijać. Dobre sobie! Straszne jest to, co ktoś już tu wcześniej napisał - nawet kooperacje i zakłady podobne do Strumetu kiedyś uznawane za wiele gorsze, płacą spawaczom o wiele większe pieniądze a ludzie traktowani są tam jak należy. Nic dziwnego, że tylu się zwalnia... Kto to widział, żeby dostać 60 zł premii jakościowej!!! Żenada. Niech więcej Ukraińców zatrudnią, podwyższają normy a na pewno jakość palet się poprawi!
15
Sama prawda 2017-05-15 11:21
Dobrze mówisz! Były prezes zawsze umiał to jakoś pogodzić, że były pieniądze na inwestycje, ale o pracownikach zawsze pamiętał i podwyżki też bywały! Nigdy nie poniżyl żadnego fizycznego pracownika. Teraz panowie inwestują kosmiczne pieniądze w swój zaklad, ale na podwyżki dla ludzi którzy na te inwestycje haruja nie ma kasy!
11
Zniesmaczony 2017-05-15 13:06
I potrafił przyjść do zwykłego fizycznego i nawet rękę na dzień dobry podać! Takim był człowiekiem. Ludzie szanowali jego i on sam szanował ludzi. Za tym, to tylko plują - zwłaszcza na spawalni. Ale niby za co mają go ludzie szanować? Auta zmienia jak rękawiczki a na podwyżki dla ludzi nie starcza... Bo inwestować musi. Każdy zakład inwestuje a mimo to jakoś znajdują się pieniądze na wszystko... Trzeba tylko umieć nimi rozporządzać. I nic dziwnego, że ludzie się zwalniają. Bo nikt za ochłapy robić nie będzie. Można robić za taką stawkę, ale o wiele lżej. A tu nie dość, że naharujesz się jak wół, to jeszcze ani pomału słowa dziękuję nie usłyszysz. Szkoda gadać. W Święta życzenia Ci złoży z łaską i jeszcze powie, żebyś w czasie wolnego o robocie myślał! Haha! A jak takie kolejki pracowników za bramą czekają, to ciekawe czemu po rodzinie i znajomych od pracowników szukają spawaczy?! Odpowiedź jest prosta... Nikt nie chce robić za takie pieniądze a na starość zamiast emerytury, prędzej garba się doczekasz! Niech tylko dają te premie wakacyjne i zobaczą jak wypowiedzenia się posypią! Wstyd, żeby żona spawacza zarabiała tyle samo co on, będąc też zwykłym szarym pracownikiem.
16
Nick 2017-05-18 13:33
cynkownicy, do gala czechowice, tam godziwa płaca i są przyjęcia aktualnie
7
Spawacz 2017-05-22 14:57
Jak tak dalej bedzie to do lipca na spawalni będzie pusto znowu dwóch się zwolniło a następni czekają!
5
baystrumet 2017-05-22 18:23
W strumecie malo placa na spawalni nikt nie bedzie za takie pieniadze robil so inne firmy co lepiej placa i do tego majster dzieli premia jak chce to je chore
7
spawacz 2017-05-23 00:37
Na spawalni od 4000 zl.na reke !Obudzicie sie jak juz bedzie za póżno!
5
Olgiert 2017-05-25 12:38
Lubisz robić za 3 , jesteś posiadaczem stalowego kregoslupu i nerwów szybo jesz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lubisz być monitorowany na każdym kroku i zarabiać na początku tyle co kasjer z biedronki a po kilku latach dostać 70gr podwyżki która i tak Ci majster weźmie z premii .to zakład dla Ciebie .Ps milo by bylo znać ukrainski by się dogadać z ukraincami żebyś później zapierdalol jeszcze za niego.
5
strumeciorz 2017-05-25 12:39
Lubisz robić za 3 , jesteś posiadaczem stalowego kregoslupu i nerwów szybo jesz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lubisz być monitorowany na każdym kroku i zarabiać na początku tyle co kasjer z biedronki a po kilku latach dostać 70gr podwyżki która i tak Ci majster weźmie z premii .to zakład dla Ciebie .Ps milo by bylo znać ukrainski by się dogadać z ukraincami żebyś później zapierdalol jeszcze za niego.
3
caban 2017-05-25 19:34
za 3 tys to bym sie nawet niezwalniał ostatnia moja wyplata po 11 latach pracy to niecałe 2300zl na reke bez nadgodzin moja zona w przeczkolu sprzata na 3/4 etatu za 2100 dla mnie to jest upokarzające zarabiac 2300 za taka prace a dla placzących na spawalni proponuje zalatwic sobie papiery ze macie pylice tak jak pare lat temu zrobili wasi koledzy i przeniosa was do krainy plynacej miodem i bedzie zyc jak w raju zarabiajac 2300 przy pelnej premi na montazu hehe to dopiero bedzie placz bo ledwo wam starczy na rachunki niestety po tylu latach bede zegnac sie z firma lecaca ku upadłosci
4
Anonim 2017-05-25 20:57
Dramat ta firma idzie ku upadku...
3
Zostaw swoją opinię o strumet - Strumień
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie strumet