brak logo

strumet

Strumień

Opinie o strumet

Xyz 2017-05-09 18:04
Heh ale kto ? Praacuje jako fizol pisze tylko ze wszyscy biadola a nikt nic nie zmienia...
2
Uuu 2017-05-10 12:51
no no młody majster spawalni w internecie robi sobie reklamę , liczy że prezesi się nie skapną że sam o sobie pisze ...
5
Pracownik 2017-05-10 15:19
Tu cholera wie kto pisze i co i za kogo, bo nikt sie nie podpisuje a jak gadasz to niby nikt nie pisze samo sie pisze a co drugi gada to co tu sie czyta. Wyplata licha i tyle kropka
4
Pracownik 2017-05-10 16:17
Jeżeli można to nazwać wypłatą bo to co płacą to się można popłakać że śmiechu tutaj już prawie Ukraińcy zarabiają tyle co my Polacy a norm wyrobić nie potrafią
7
Fonfel 2017-05-10 20:09
Oj Panowie z biurowca, a niedługo ktoś się z ręką w nocniku obudzi, a a bramą cętnych do pracy już nie ma, bo każdy słyszał co się tutaj dzieje. I opinia o "dobrej" firmie już się rozniosła. Łubu dubu...
9
Na kacu 2017-05-10 21:10
Ukraincy maja 13h na godzine wiec przy 50 nadgodzinach miesiecznie maja okolo 3500zl wyplaty.
7
Przyszly pracownik 2017-05-12 22:36
Witam. Mysle o zatrudnieniu w tej firmie. I mam pytanie ile realnie spawacze tam zarabiaja na reke? Praca jest jak w obozie czy w porządku? Slyszalem o premiach dniowych sa one wyplacane czy czesto zabierane? Dziekuje za szczere odpowiedzi i wiecej informacji o pracy.
1
robol współczesnego obozu pracy 2017-05-13 10:11
to jest nawet gorzej jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] normy co chwile są podnoszone a zarobki stale te same nie ma żadnych premii dniowych jest tylko premia uznaniowa i jakościowa czyli premie uznaniową dostaniesz od humoru majstra a premia jakościowa to jest przyznawana w zależności ile jest reklamacji w ciągu miesiąca ale to z tym też jest tak że jak nawet nie ma dużo albo i wcale nie ma reklamacji to sobie wymyślą jakieś reklamacje na koniec miesiąca i albo dostaniesz jej od 50 zł do max 150 zł
9
Spawacz 2017-05-13 22:49
Podobno w Agromecie jest 15 podań o prace od spawaczy z Strumetu.Dlaczego przecież miłościwy zarząd podwyżki nam zafundował!Heh ostatni gasi światło!
8
robol współczesnego obozu pracy 2017-05-14 00:49
"Rozsądny" ja siebie i innych nie denerwuje tylko gość chciał poznać prawdę jaka jest więc napisałem jaka jest prawda i tobie bym polecił dobrego lekarza specjalistę bo z tego co wnioskuję po twoim komentarzu to ty się denerwujesz że ludzie piszą prawdę o firmie i za chwilę nie będzie kto miał tam pracować
6
Zniesmaczony 2017-05-15 05:55
Srać się chce, jak czyta się komentarze typu: Jak komuś źle, to niech odejdzie... Pewnie piszą to Ci, którzy mają najwyższą stawkę i codziennie w majstrówce połowę szychty przesiadują!!! Jak ktoś jest idiotą, to niech porówna sobie pasek z wypłaty sprzed dwóch-trzech lat z tym, który dostaje teraz... Żenada i śmiech na sali!!! Za panowania ś.p. Prezesa Ściskały ludzie byli ludźmi - jak to zawsze powtarzał na zebraniach - ma najlepszą ekipę pracowników. A teraz kim jesteśmy dla Gebelsa? Ścierwem i tanią siłą roboczą... Myśli, że jak rzuci raz w roku premię wakacyjną marne 1000 zł, to ludzie będą się zabijać. Dobre sobie! Straszne jest to, co ktoś już tu wcześniej napisał - nawet kooperacje i zakłady podobne do Strumetu kiedyś uznawane za wiele gorsze, płacą spawaczom o wiele większe pieniądze a ludzie traktowani są tam jak należy. Nic dziwnego, że tylu się zwalnia... Kto to widział, żeby dostać 60 zł premii jakościowej!!! Żenada. Niech więcej Ukraińców zatrudnią, podwyższają normy a na pewno jakość palet się poprawi!
15
Sama prawda 2017-05-15 11:21
Dobrze mówisz! Były prezes zawsze umiał to jakoś pogodzić, że były pieniądze na inwestycje, ale o pracownikach zawsze pamiętał i podwyżki też bywały! Nigdy nie poniżyl żadnego fizycznego pracownika. Teraz panowie inwestują kosmiczne pieniądze w swój zaklad, ale na podwyżki dla ludzi którzy na te inwestycje haruja nie ma kasy!
12
Zniesmaczony 2017-05-15 13:06
I potrafił przyjść do zwykłego fizycznego i nawet rękę na dzień dobry podać! Takim był człowiekiem. Ludzie szanowali jego i on sam szanował ludzi. Za tym, to tylko plują - zwłaszcza na spawalni. Ale niby za co mają go ludzie szanować? Auta zmienia jak rękawiczki a na podwyżki dla ludzi nie starcza... Bo inwestować musi. Każdy zakład inwestuje a mimo to jakoś znajdują się pieniądze na wszystko... Trzeba tylko umieć nimi rozporządzać. I nic dziwnego, że ludzie się zwalniają. Bo nikt za ochłapy robić nie będzie. Można robić za taką stawkę, ale o wiele lżej. A tu nie dość, że naharujesz się jak wół, to jeszcze ani pomału słowa dziękuję nie usłyszysz. Szkoda gadać. W Święta życzenia Ci złoży z łaską i jeszcze powie, żebyś w czasie wolnego o robocie myślał! Haha! A jak takie kolejki pracowników za bramą czekają, to ciekawe czemu po rodzinie i znajomych od pracowników szukają spawaczy?! Odpowiedź jest prosta... Nikt nie chce robić za takie pieniądze a na starość zamiast emerytury, prędzej garba się doczekasz! Niech tylko dają te premie wakacyjne i zobaczą jak wypowiedzenia się posypią! Wstyd, żeby żona spawacza zarabiała tyle samo co on, będąc też zwykłym szarym pracownikiem.
18
Nick 2017-05-18 13:33
cynkownicy, do gala czechowice, tam godziwa płaca i są przyjęcia aktualnie
8
Spawacz 2017-05-22 14:57
Jak tak dalej bedzie to do lipca na spawalni będzie pusto znowu dwóch się zwolniło a następni czekają!
6
baystrumet 2017-05-22 18:23
W strumecie malo placa na spawalni nikt nie bedzie za takie pieniadze robil so inne firmy co lepiej placa i do tego majster dzieli premia jak chce to je chore
8
spawacz 2017-05-23 00:37
Na spawalni od 4000 zl.na reke !Obudzicie sie jak juz bedzie za póżno!
6
Olgiert 2017-05-25 12:38
Lubisz robić za 3 , jesteś posiadaczem stalowego kregoslupu i nerwów szybo jesz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lubisz być monitorowany na każdym kroku i zarabiać na początku tyle co kasjer z biedronki a po kilku latach dostać 70gr podwyżki która i tak Ci majster weźmie z premii .to zakład dla Ciebie .Ps milo by bylo znać ukrainski by się dogadać z ukraincami żebyś później zapierdalol jeszcze za niego.
7
strumeciorz 2017-05-25 12:39
Lubisz robić za 3 , jesteś posiadaczem stalowego kregoslupu i nerwów szybo jesz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lubisz być monitorowany na każdym kroku i zarabiać na początku tyle co kasjer z biedronki a po kilku latach dostać 70gr podwyżki która i tak Ci majster weźmie z premii .to zakład dla Ciebie .Ps milo by bylo znać ukrainski by się dogadać z ukraincami żebyś później zapierdalol jeszcze za niego.
4
caban 2017-05-25 19:34
za 3 tys to bym sie nawet niezwalniał ostatnia moja wyplata po 11 latach pracy to niecałe 2300zl na reke bez nadgodzin moja zona w przeczkolu sprzata na 3/4 etatu za 2100 dla mnie to jest upokarzające zarabiac 2300 za taka prace a dla placzących na spawalni proponuje zalatwic sobie papiery ze macie pylice tak jak pare lat temu zrobili wasi koledzy i przeniosa was do krainy plynacej miodem i bedzie zyc jak w raju zarabiajac 2300 przy pelnej premi na montazu hehe to dopiero bedzie placz bo ledwo wam starczy na rachunki niestety po tylu latach bede zegnac sie z firma lecaca ku upadłosci
7
Anonim 2017-05-25 20:57
Dramat ta firma idzie ku upadku...
6
pracownik 2017-06-01 09:30
Jeżeli spawacze zostają na nadgodzinach ciągle jedni i ci sami codziennie to znaczy że się w ciągu ośmiu godzin nie napracowali się i mają siły zostawać po godzinach czyli wynika z tego że nie pracują uczciwie tylko chowają się po kątach tak aby tylko kamery nie widziały jak siedzą i nie robią
3
Pracownik 2017-06-01 23:08
Wszyscy biadolą, narzekają i co z tego jak wszyscy czekamy na wakacyjną....
2
Roman Dmowski 2017-06-02 02:39
Nadeszła odpowiednia pora wiec wypowiem się w temacie:
To co aktualnie dzieje się w na Londzina to jest jakaś paranoja.
Polityka firmy to ksiązkowe odzwierciedlenie systemu rządów państwa zwanego
TOTALITARYZMEM.
Potencjalnym krytykom wyjde naprzeciw i poprę to argumentami:
1.dyktatura/autokratyzm-brak jakiejkolwiek możliwości MERYTORYCZNEJ
konwersacji z naszym 'wodzem'. Próba nawiązania rozmowy kończy się
'zmieszaniem' oponenta z błotem.Taki mądry, wszechwiedzący jak Petru czy
Schetyna
2.Kontrola kazdego aspektu życia pracownika-profesjonalny monitoring, wart
jakieś 250k(kamery ip 3MP/8MP,serwery,oprogramowanie,rejestratory
itp).Także poza zakładem-na pytania o angaże broni się programem 500+
3.Rozbudowany system donosicielstwa-tu wszyscy wiemy o kogo chodzi bo każdy
ma takiego w swoim dziale.
4.Rozbudowana propaganda, dezinformacja-coroczny kryzys,a co za tym idzie
brak funduszy na angaże, jego słowa nie pokrywają się czynami-
bezwartościowy bełkot.
Itd. itd...

Co do angaży to jest tak: owszem, cena stali skoczyla drastycznie do
góry i bedzie maleć ale już nie tak gwałtownie jak w ostatnich latach ale
czy to jest argument do nie przyznania angazy? NIE!! Czlowiek trzeżwo
myslący i majacy takie zaplecze finansowe jak na Londzina pomyslałby i w
czasie najnizszej możliwej ceny stali zacząłby skupywać i magazynować
gdzieś stal jako zabezpieczenie przed taką właśnie sytuacja na rynku.A to
szło przewidzieć w momencie gdy lewactwo brukselskie uchwaliło dyrektywe o
ograniczeniu importu stali z Azji.
Drugi absurd to kretynska odpowiedz Wodza na pytanie pracownika o podwyżke,
a konkretnie "macie 500+". Inteligenta osoba odrazu by wpadla na to, że
uczestnictwo w tym programie jest spowodowane przez słabe zarobki.
500+ nie jest takie kolorowe jak sie wydaje. Skad na to pieniadze? 40%
pochodzi z nalożenia obciązeń na banki, fundussze inwestycyjne, a te z
kolei musiały sie bronic i stąd OC tak skoczyło w górę czy wieksze prowizje
w bankach. Natomiast 60% pochodzi od państwa, a konkretnie...POGŁĘBIAJĄ
DŁUG PUBLICZNY.
To przez takich jak Wy tyle rodzin uczestniczy w tym programie bo nie pozwalacie nam godnie zyc. Bronicie tylko wlasnych interesow, interesow korporacji tak jak Unia Europejska.Chcesz tu tych banderowcow nawet kosztem nas? Prosze bardzo...przy takiej rotacji ukrainskiej bandy z zerowym doswiadczeniem i pojeciem, upadlosc firmy jest kwestia kilku lat...
15
Jamamwolne 2017-06-02 06:56
Dokładnie, z bosem nie da się porozmawiać, nie widać w nim człowieczeństwa, pamiętam kiedy przyjechał z rajchu, w białej koszuli wyrwał palnik spawaczowi po czym stwierdził że spawarka źle ustawiona haha niema się co oszukiwać gebelsy to najgorszy sort. Chwała wielkiej pracy!
8
Pracownik 2017-06-02 21:27
Piękny wywod ale powiesz mu to wszystko w twarz? Albo zalozysz zwiazki zawodowe- masz moj podpis?
1
caban 2017-06-03 09:03
ja mam dobrego znajomego w solidarnosci w bielsku białej jezeli chcecie moge znim pogadac co i jak tylko potrzeba kogos kto by sie u nas tym zają jak bym sie nie zwalniał podjabym te sprawe ale mi juz nie zalezy
2
pracownik 2017-06-03 10:11
Tak tak grunt to dobre znajomosci .Skoro Ci nie zalezy to co planujesz moze pójdę z Tobą . Zaproponuj co sęsownego.
caban 2017-06-04 10:01
wlasna dzialalnosc wkoncu byc niezaleznym
pracownik 2017-06-04 11:28
Jestem za jak będziesz miał własną działalność ile mógłbyś mi zaproponować na rękę?
2
cabancaban 2017-06-04 21:16
Narazie bede dzialac sam odrobie sie troszke kupie drugi samochod i spokojnie moge kogod przyjac za ok od 3000netto
gruby 2017-06-04 21:30
Olaf kiedy następna rata podwyżki na spawalni?Bo te grosiki to chyba niejest podwyżka?!TO SĄ KPINY!!!
5
spawcio 2017-06-04 23:42
Kpiną jest to , że lesłaf ciągle normuje a podwyżek płac nie widać!!!
8
Pracownik 2017-06-07 15:27
Conti już 75 dziennie nieźle :)
Jljl 2017-06-07 15:29
Ostatni gasi światło w tym syfie
1
Pracownik 2017-06-07 17:29
Prezesie na wizerunek firmy sami pracujecie my pracownicy tylko oceniamy jak się pracuje w tej firmie a pracuje się nie najlepiej bo tylko jest wyzysk pracownika a podwyżek płac nie ma więc my tylko po przez ten serwis oceniamy firmę oraz pracodawcę a że źle jest firma oceniana to wy jako zarząd zapracowaliście na te wszystkie negatywne komentarze a nie my pracownicy
6
Pracownik 2017-06-07 22:09
Oni nas chcą zajechac, takie normy ze głowa boli...
3
gruby 2017-06-07 23:48
A kto cie zmusza do robienia tych norm?Chyba własna ambicja i chęć podlizania się!Ruski robią 50 % G na spawalni i co?Smieją sie z Nas!
5
Montaz 2017-06-08 09:53
Ale też zarabiają połowę tego co my.... na conti jest kasa za narmy u was na spawalni wiec nie chcesz kasy nie rob proste. Dobrze zej po premii wszyscy sie zwolnia i zostana tylko ci co chca robic a nie nic nie robic a zarobic
3
Ja 2017-06-08 14:41
Kazdy marudzi a zwalniajacych sie nie widzę.
4
kwas 2017-06-08 20:50
To sobie załóż takie bryle jak miał Stępień w 13 posterunku
4
Thc 2017-06-10 14:22
Panowie wypowiedzenia wydrukowane? Bo poprawy pracy nadal niema a tylu chętnych było do premii?
1
Robciu 2017-06-10 14:40
Nie będzie ostatnich bo stare konie mają klapki wąsko na oczach, i ta firma padnie zanim do emerytury dociągną ;-)
Pracownik 2017-06-11 00:06
Ciekawe kto pójdzie za słowem w przyszłym tygodniu...
2
Montaz 2017-06-11 13:15
Zapewne nikt, bo każdy narzeka, ale jak pomyśli to nie jest tak zle, zeby nie moglo byc gorzej.... i premia jest wakacyjna i wyplata na koncie, itd
3
spawcio 2017-06-11 13:40
A dlaczego miałbyś nie dostać wypłaty?Weź się uspokój dziobaku z biurowca!!!OLEK co z podwyżkami płac?!!!
4
Ym 2017-06-17 08:55
Panowie, w agromecie czekają na was!! Prezesi już się dogadali ;-)
5
antycabanantycaban 2017-06-21 17:01
Kto dzielil podwyżkami montażu ze stawki sa od 50 gr nawet do 1.40 guzik prawda ze byly dawane od umiejętności i stażu oj woda wreeeeeeeee
1
kaczor 2017-06-21 21:34
no to macie tyle co spawacze!No ale wy macie bardziej przeje...ne niż na spawalni,zwlaszcza przy tych upałach!!!
5
Obcy 2017-06-26 11:34
Na spawalni ludzi brakuje ciężko urlop dostać dostają tylko wybrancy ! Jeden wielki syf
5
Zostaw swoją opinię o strumet - Strumień
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie strumet