brak logo

Rifi Poland, oodji

Wrocław

Opinie o Rifi Poland, oodji

koralik 2012-01-27 00:22:10
A kto napisał, że skoro nam się coś nie podoba w pracy to od razu, że jesteśmy leniwi? Czytaj uważnie! Pracujemy tak samo jak Ty i każdy inny a to, że piszemy na temat byłych lub obecnych miejsc pracy nie znaczy, że nie chce nam się pracować! a dzielić się doświadczeniami możemy. Może Ty lubisz pracować za "pół darmo" wyobraź sobie, że inni nie i mogą tutaj wejść i napisać swoje zdanie! Zawsze pracowałam jako handlowiec i pracuję nadal po Oodji zmieniłam firmę a warunki i praca dużo dużo lepsze. Więc mając porównanie i doświadczenie to z Oodji coś jest zdecydowanie nie tak!
klient 2012-01-27 23:03:39
Witam
Jestem klientem z Piotrkowa Tryb.Mogę szczerze powiedzieć że obsługa w tym sklepie jest znakomita.Nigdy nie spotkałam się z takim podejściem do klienta.Widać że sprzedawcy są zorganizowani i wiedzą co do ich obowiązków należy,a praca z klientem(np mną)nie sprawia im trudności ale wręcz przeciwnie.Przy tak miłej obsłudze byłam skłonna wydać ponad 450 zł :) Ciuszki naprawde super !!!Polecam!!
gosc 2012-02-08 11:06:29
popieram, mnie nikt w tej firmie nie traktuje źle, jeśli komuś nie odpowiada, to niech zmieni pracę
o. 2012-02-09 13:39:46
ja sie przenioslam do innnej sieciowki i w 2 miesiace zostala awansowana jak widac nie jestem az tak beznadziejna zeby mnie nikt nie chcial zatrudnic-a pracowalam w oodji.i nie uwazam zebym teraz odczowala presje jakakolwiek a na pewno nie wieksza niz w oodji.pozdrawiam
gosc 2012-02-09 22:55:26
o. - 2012-02-09 13:39:46

ja sie przenioslam do innnej sieciowki i w 2 miesiace zostala awansowana jak widac nie jestem az tak beznadziejna zeby mnie nikt nie chcial zatrudnic-a pracowalam w oodji.i nie uwazam zebym teraz odczowala presje jakakolwiek a na pewno nie wieksza niz w oodji.pozdrawiam
gratuluję i życzę powodzenia :) każdy ma inne oczekiwania. mnie na razie w oodji nie jest źle. nie zastanawiam się czy awansuję czy nie, przychodzę do pracy i robię swoje. nie zazdroszczę tym, którzy są wyżej i nie wylewam na nich brudów na necie, jeśli mi się przestanie tu podobać - po prostu poszukam innej pracy.
1
nika- stała klientka 2013-01-19 18:41:25
Popieram, uwielbiam sprzedawczynie z Piotrkowa i cenię je za anielską cierpliwość do mnie- klientki. Już dawno mnie nie było, ale na dniach zajrzę :)
1
goscinnie 2013-11-25 12:59:41
Witam. Jestem stałą klientką ze śląska często robiłam zakupy w Rybniku- ale od momentu kiedy Pani Kierownik pod wpływem alkoholu nie jednokrotnie mnie miała okazję "kasować",zrezygnowałam. Pojechałam na zakupy do Gliwic tu z kolei czułam się jak w lumpeksie chociaż nie jeden sklep z odzieżą używaną wygląda lepiej i ma więcej przestrzeni, na domiar tego w momencie jak weszłam Pani - chyba również kierowniczka dawała takie wytyczne pracownikowi że aż sama pracownica się śmiała. Jak dla mnie było to nie wykonalne. Nie wiem jak traktują pracowników, ale z moich spostrzeżeń: jeżeli FIRMA zatrudnia takie właśnie osoby na takich stanowiskach to tylko współczuć... żal.
6
bloo-di 2013-12-11 11:44:16
Odradzam pracę w tej firmie!!! Jesteś młodą dziewczyną która chce wyjść za mąż - nie zatrudniaj się tam!!! Dwie dziewczyny (kierowniczki) które wyszły za mąż w tym roku zostały zwolnione zaraz po swoich ślubach...
4
ktoś 2014-01-01 20:20:43
Ja również odradzam pracę w tej firmie. Country manager uprzykrzy życie każdemu. Nigdy mu się nic nie podoba, zawsze wszystko jest źle i to co napisała "bloo-di" to również prawda. Pracownicy uciekają, jak tylko złapią inną okazje. NIE POLECAM!
1
ble ble 2014-01-20 21:36:09
Gdyby Country Manager był ze wszystkiego zadowolony i nie doszukiwałby się błędów w Waszej pracy, to najnormalniej w świecie można by zlikwidować jego stanowisko, bo nie byłoby potrzebne :) On ma za to płacone. Osoby, które są rangą wyżej od niego z kolei jemu z pewnością wiercą dziurę w brzuchu i się go czepiają. Tak to już jest :) "Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej i nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej".
2
alutka 2014-01-24 17:22:52
Kierownictwo w wielu sklepach się zmieniło. Wiem bo byłam ostatnio i w Rybniku i w Gliwicach. W Gliwicach było trochę zamieszania przy kasie ale pani kasjerka we wszystkim mi pomogła. W Rybniku jestem wdzięczna pani kierownik za porady kiedy mierzyłam ubrania. Była szczera, nie ukrywała, że w czymś źle wyglądam. Takie rady się ceni, i chyba takich pracowników. Pozdrawiam
1
LULA 2014-01-24 21:31:10
Ja byłam ostatnio w Rybniku i moja uwagę zwróciła pani (usunięte przez administratora)- zastępca kierownika, która krzyczała na personel, biedne te dziewczyny, zastraszone jakieś miałam takie wrażenie. Nie chciało mi się robić tam zakupów w tym momencie, mam nadzieję że następnym razem jak będę planować tam zakupy to trafię na panią (usunięte przez administratora)która dobrze doradza, interesuje się klientem i jest przesypatyczna!!! :)
3
luty 2014-02-04 19:28:55
do LULA - skąd pewność, że była to akurat zastępca kierownika? Miałam okazję tam pracować dość trochę i nie pozwolę powiedzieć ani jednego złego słowa na PANIĄ "ZASTĘPCĘ KIEROWNICZKI"! Żadna pracownica nie została nigdy obrażona ani zastraszona przez Nią, ani żadna pracownica nigdy się na Nią nie skarżyła. Co za chore wymysły.
4
salcia 2014-03-02 21:21:31
Teraz jest zmiana kierownika w Rybniku,być może był jakiś powód ale będąc w sklepie nigdy nie zauważyłam jakichś scysji kierownik - pracownik.
Znam też osoby ,które sobie chwalą tam pracę.
feer20 2014-03-07 08:52:12
Dziewczyny pracujące w oodji pytanie do was. CZY WAM też NAKAZANO podpisać taki dziwny papierek o konieczności zapłaty kierownikowi za braki? W Gliwicach kierowniczka kazała nam takie coś podpisać i każe sobie płacić po 100 złotych od osoby przy brakach na mini inwentaryzacji.Znowu brakuje kilku kurtek.Jedna osoba odmówiła i straszy ją zwolnieniem!
2
Jojo 2014-03-08 00:30:38
Dziewczyny, z czystym sumieniem nie polecam pracy w tej firmie, (usunięte przez administratora) ciągła praca na pół etatu a oczekują od was gruszek na wierzbie,nie ma co liczyć na większy etat, ciągły stres, pośpiech, nerwy, nie mówiąc o wiecznej rotacji pracownikami, jaka w tym sklepie ma miejsce. Tania siła robocza, bo przecież nie chodzi o to, by zwiększać etaty pracownikom...!? haha
5
Hi Jo 2014-03-11 11:11:14
(usunięte przez administratora) Jak ją zwolnili okazało się, ze ciuchy przestały ginąć.
Ajlawju 2014-03-17 14:01:41
A więc powinnam się cieszyć, że mnie nie przyjęto
na to pół etatu. Sądząc po opiniach, to tak.
Z drugiej strony kierowniczka w Gliwicach
wydawała się sympatyczna.
spew 2014-03-26 23:21:07
Jeśli chcesz być poniżanym, pracować w ciągłym stresie za marne grosze- to firma idealna dla Ciebie. Naprawdę odradzam, pracowałam i wiem jak w tym sklepie wygląda. Rzygać się chce na samo wspomnienie.
3
Chanel 2014-03-27 14:13:41
(usunięte przez administratora) Przychodzisz do pracy i jest mega nacisk psychiczny, jesteś krytykowany za wszystko, cokolwiek byś nie zrobił to i tak będzie źle. (usunięte przez administratora)
4
spew 2014-03-27 17:11:36
Zgadzam się z opinią Chanel. Na początku masz mydlone oczy, niczego nie zauważasz, aż przychodzi moment, w którym, gdy już myślisz, że to to co chcesz robić, okazuje się wielką pomyłką. Dostajesz po dupie za wszystko...
3
niunia 2014-03-27 17:18:11
nie polecam tego sklepu
2
juta 2014-04-02 14:21:31
Nie znoszę teraz robić zakupów w Gliwicach, i nie tylko ja. Co chwilę ktoś nowy, wiecznie co przychodziłam były jakieś zmiany. Nie wiem, jeszcze w zeszłym roku bylo sympatycznie, a teraz .... szkoda gadać. Przerzuciłam się na MOHITO, lepsza obsługa i jakoś tak przyjemniej. Przynajmniej mam do czynienia z tymi samymi sprzedawcami , którzy znają mój gust.
3
gosc 2014-11-03 18:35:19
Jak widać w nowej pracy nie wymagano umiejętności pisania po polsku? Co trzeci wyraz bład ortograficzny lub interpunkcyjny.
1
xyz 2014-12-18 19:13:33
polecam pracę w oodji. Jak wszędzie presja na wykonywanie jak największych planów jest ale jeżeli dajemy z siebie wszystko jest ok. Sprzedawca dostaje 8zł na rękę.
żart 2015-01-02 12:42:05
tak... popracuj trochę i odezwij się jak wyleją Ci na głowę gar z pomyjami, później jak już się pozbierasz to będziesz mogła napisać prawdę jak wygląda tam praca i czy jest fajna :(
1
lols 2015-02-18 15:42:47
Witam. Nie polecam tam pracy nikomu. Obwcna kierowniczka z Gliwic jest mało kompetentna a pomiata ludźmi jak mało kto. Odnośnie pakuetu socjalnego to nie istnieje tak naprawdę,a rotacja wszystkich pracowników jest ogromna. Pracowałam tam kilka dni dni i podziekowalam nie bylam w stanie zniesc takiego ponizania.
1
aaaa 2015-02-24 12:49:21
A kiedy tam pracowałaś?
malinka 2015-03-09 14:43:23
Pracuje w oodji w rybniku od jakiegos czasu i powiem szczerze ze po paru dniach mialam juz dosc
Zatrudniaja na pol etetu mydlac oczy ze pracuje sie po 4-6 godzin (20-22 tygodniowo) gdzie pozniej dziewczyny robia ciagle na popoludniu po 7-12 godzin na drugi dzien po 12tce normalnie musza przyjsc do pracy. Otwarte jest od 9 ale tylko kierowniczka ii pupilek sa a reszta na popoludniu po 5 osob na sklepie. Zapier..ala sie niesamowice nie tak jak w innych butikach tu na wejsciu musisz juz oblegac klienta i wciskac co sie da. Country menager dominik jest jak sadystyczny terrorysta poinien Pip sie tym zainteresowac
1
g 2015-03-09 17:52:46
Akurat p. Dominik jest żaden z Niego sadysta
2
555 2015-03-18 10:01:22
xx
aaaa 2015-03-18 15:03:01
A dalej tam pracujesz bo sie zastanawiałam czy złozyć tam CV, ale chyba zrezygnuje jak jest tak nie ciekawie.
Cićka 2015-03-20 08:45:35
Nie polecam. Czysty mobbing bez sztucznych barwnikow... Wszystko wiecznie zle, obrazanie pracownikow, grafik ukladany zawsze pod kierowniczke, 0 zycia prywatnego bo zazwyczaj na popoludnie... Wielkie halo o wolny dzien. Zebrania kilka razy w miesiacu nawet gdy ktos ma wolne to specjalnie musi przyjezdzac... 100 razy zmieniany grafik- zaplanowanie czegos graniczy z cudem. Niby 8zl/h ale czy warto...? Dziewczyny, szkoda nerwów..stres nerwy i brak zycia prywatnego, mydlenie oczu zwiekszeniem etatu.. Doopa blada.
katka 2015-03-20 10:14:35
Jest jakaś osoba która pracowała w Gliwicach i wie jak tam jest?
patka 2015-03-22 16:07:26
Ja też jestem ciekawa jak wygląda praca w Gliwicach, proszę o jakieś opinie.
abc 2015-03-22 16:26:08
Ja wczoraj złożyłam CV w sklepie oodji w Gliwicach i kierowniczka wydawała mi sie bardzo sympatyczna, więc nie wiem dlaczego są takie złe opinie wyżej.
nicki 2015-07-27 15:42:51
czy to prawda,że we Wrocławiu został zamknięty sklep? co się stało?
1
zuza 2015-07-28 12:35:34
Nie wiem dlaczego, ale widziałam, że Rybnik też zamykają
2
kaja 2015-07-28 15:38:52
Właśnie też bym chciała wiedzieć czemu został zamknięty i czy może otworzą w innym miejscu
1
----- 2015-10-09 23:15:32
nawet dobrze prosperujące sklepy Oodji zamykają.. firma zwija się z rynku polskiego i to jest fakt... więc lepiej już zacznijcie sobie szukać pracy, bo to tylko kwestia czasu
abc 2015-10-11 12:45:56
Faktem jest to że pomimo szukania pracowników to sklepu we Wrocławiu nie ma.
Xoxo 2015-12-30 23:34:10
Gorąco NIE polecam pracy w Oodji zwlaszcza w Łodzi gdzie P.kierownik zbyt wczuwa sie w role władcy sklepu i traktuje swoje pracownice jak pacholki... a myslalem ze czasy "niewolnictwa" juz sie skonczyly.
XoXoXo 2016-01-08 13:36:42
Jak się jest leniem i obibokiem to polecam pracę w domu - leżeć i pachnieć :-)
2
o szok 2016-01-31 23:37:56
ahahahaha ale co 5?? 5 zl za godzine chyba :D:D
G 2016-02-07 10:27:44
Moi drodzy,firma nie zatrudnia ponieważ wycofuje się z polskiego rynku. Sklepy zostają po kolei zamykane. Nie robią tego na raz tylko po kolei,zgodnie z datą otwarcia każdego salonu. Po prostu nie przedłużając umowy z centrum handlowym
Wow 2016-09-30 23:54:35
Kierownik sklepu 3600 zł
Kierownik zmiany 2000 zł
G 2016-10-02 16:29:00
Trochę kolegę poniosło z tymi zarobkami.
Poza tym z moich informacji OODJI znika z rynku polskiego i sukcesywnie zamyka swoje sklepy
G 2016-10-02 16:30:33
Trochę kolegę poniosło z tymi zarobkami.
Poza tym z moich informacji OODJI znika z rynku polskiego i sukcesywnie zamyka swoje sklepy
Lola 2016-10-03 07:27:11
Pracowałam w OODJI i Panu pomylily sie stawki. Troche zawyzyl ...
Swoją drogą nadal rekrutują???
Oodji od ponad roku zamyka sklepy w Polsce i wycofuje sie sukcesywnie z Nadzego rynku.
ka 2016-10-03 12:53:08
@podróżnik no tak się niestety czasem zdarza to od ludzi zaleyz
Zostaw swoją opinię o Rifi Poland, oodji - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rifi Poland, oodji