brak logo

EKT INSTAL

Wrocław

Opinie o EKT INSTAL

Darek 2012-05-15 14:00
EKT INSTAL to firma mało wiarygodna.Płaci dopóki się jest pracownikiem.Firma nie płaci ubezpieczenia na Niemcy A1.Ludzie tam zatrudnieni nie maja żadnego ubezpieczenia w chwili wypadku lub choroby.Zawiera umowy z pracownikami na najniższa krajową co jest niezgodne z żadnym prawem pracując za granicą.
2
lukasz 2012-05-15 14:07
Jeśli możecie omijajcie firmę (usunięte przez administratora) z daleka.Nie płaci ubezpieczenia na Niemcy.I zawiera umowy z pracownikami na najniższą krajową co jest niezgodne przy pracy za granicą.
1
byly pracownik 2013-02-10 09:47
A teraz policja prowadzi postepowanie w sprawie tej smiesznej spolki ,moze w koncu skonczy sie (usunięte przez administratora)ludzi za najnisza krajowa i rozliczanie reszty zarobku w dietach i dojazdach bo tak to dzialaalo niestety
elektryk j. 2013-06-11 16:11
Nie zbliżaj się nawet do tej firmy ani do żadnej spółki (usunięte przez administratora). ludzie pracowali do pierwszej wypłaty. potem nawet się okazywało, ze kwatera tez nie zapłacona. Mieliśmy problem, bo nas właściciele nie chcieli wypuścić i chcieli od nas kasę za mieszkanie.
Umowy śmieszne a reszta w jakichś bliżej nieokreślonych dietach...
Straciłem na dojazd i miesiąc żyłem za swoje. Wypłaty nie dostałem! Koledzy byli kompletnie bez kasy i ledwo wróciliśmy do kraju...
Nie polecam...(usunięte przez administratora)
Są lepsze firmy....
3
tomek 2013-06-30 22:04
ja pracowalem w tej firmie jakies 4 lata temu i nie narzekam.. pracowalem w Wiedniu mieszkanie mialismy dobre i na kase tez nie narzekalem... nie wiem jak jest teraz ale pare lat temu bylo dobrze :) osobiscie ja jestem zadowolony
bob 2014-05-14 13:51
pracuje ktos teraz jako elektryk bo dają oferty pracy?
fachowiec 2014-10-24 10:27
Po co tak pieprzyć na tą firmę jak pracuje z nimi od roku i jest naprawdę ok. Jeśli się jest samemu w porządku, to oni też są w porządku wobec Ciebie. To moje zdanie. Pozdrawiam.
ślusarz andrzej 2014-10-24 13:00
Ostatnio dają bardzo fajne oferty. Nie ma co narzekać. Ja tam jestem zadowolony!
2
jacek 2014-10-27 11:24
To nie prawda. Ja pracowałem ponad 2 lata na budowie w Monachium i zawsze było na A1.
elektryk 2014-11-13 13:34
ktoś pracuje tam obecnie, bo dostałem oferte od nich i nie wiem czy jechać
3
Elektryk 2014-11-15 21:32
Uważajcie przed podjęciem pracy uzgadniasz stawkę 8 euro netto wszystko jest oki robiśz badania wysyłasz skany dokumentów i nadchodzi chwila przysyłają ci umowe :).Umowa Polska za najniższą krajową ja zrezygnowałem nie było żadnej gwarancji że dostane zarobione pieniądze.
1
xzc 2014-11-17 11:21
ta firma to szajs, omija z daleka
1
xzc2 2014-11-17 15:51
Zadowoleni opinie rzadko dają, niezadowoleni chcą zaś zawsze się zemścić, nagadać, napisać, wyszydzić. Proszę najpierw popracować, a potem dopiero pisać. Proszę przeczytać coś o oddelegowaniu za granicę. Pójść, dowiedzieć się, potem szydzić. Dziękuję.
2
EKT 2014-11-18 13:41
trudno jest zadowolić wszystkich.Kompetentny pracownik znajdzie u nas pracę zawsze. Jeśli ktoś woli pisać na forach a nie bezpośrednio zapytać u źródła, to znaczy,że ani nie ma wiedzy, ani kompetencji ani poziomu.
Polecam zapoznać się z ofertami jakie mamy lub mieliśmy, a dopiero potem wypisywać bzdury !
inż. elektry 2014-12-02 12:44
Ja też dostałem propozycję na wyjazd do Niemiec w połowie stycznia, proszę o info czy faktycznie jest tak źle jak piszecie. Zaproponowali mi 9 euro za 1 h, ale muszę się sam ubezpieczyć, nic nie wspominali o narzędziach czy ubraniu roboczym.
Zenobiusz 2015-01-02 13:55
Jak to sam ubezpieczyć?zus opłacic?Napisz coś więcej bo chcę wysłac cv bede wdzięczny za odpowiedz.
Arek 2015-01-02 15:06
A kto panu to powiedział? Firma opłaca składki ZUS.
Chyba, że chce pan prowadzić własną działalność gospodarczą.

Pracuje dla nich w Niemczech już ponad pół roku.

Arek
Ciekawy 2015-01-11 11:15
Proszę o informację czy firma płaci, gdy pracownik rozwiąże z nią umowę ?
Arek 2015-01-12 11:03
Tak
BUMBLEBE 2015-01-16 10:46
Słuchajcie moi drodzy wszystkie złe opinie na temat firmy EKT-instal są jak najbardziej prawdziwe. Nie płacą na czas, nie umią liczyć, nie przelewają pieniedzy w całej kwocie potem piszesz maile jak piźnięty i prosiszi pytasz sie o swoje pieniądze nic nie możesz sobie zaplanować bo nie wiesz kiedy bedziesz miał przelane pieniądze i czy w całości dostaniesz euro na konto. Kilku kierowników a jak do nich piszesz lub dzwonisz to i tak odpowiadaja ze to nie jest od nich zalezne tylko od pani prezes i tu nasówa sie pytanie po co oni tam wogóle robią powinni dać numer odrazu do pani prezes i z nia powinno sie wszystko załatwiać a nie z niepotrzebnymi kierownikami z ubezpieczeniem to A1 to jak najbardziej prawda jedziesz do pracy a oni opowiadaja ze trzeba czekac conajmniej kilka tygodni na ubezpieczenie którego i tak nie dostajesz wiec prosze was oszczedzcie sobie nerwów i nie dzwoncie ani nie zwracajcie uwagi na oferty pracy tej firmy a zaoszczedzicie sobie kłopotów.
2
Do konkurencji 2015-01-19 12:17
Tacy jak "Bumblebe" są tylko odważni za ekranem monitora i chowają się pod zmyślonym pseudonimem. Jeśli ktoś jest taki odważny, to dlaczego nie podpiszę się prawdziwie pod tym co napisał?
3
Jurek 2015-01-19 15:52
to samo masz we wszystkich ogłoszeniach pracy w necie.
Armando 2015-01-21 17:13
A ja sie zgadzam z bumblebe wszystko co napisał sie sprawdza jeszcze nie mozna się z nimi skontaktowac w sprawie pieniedzy.
2
Bumblebuś 2015-01-22 09:31
Bo firma pracuje w godzinach 8-16.
1
BUMBLEBE 2015-01-26 12:14
A z kod ty do diabła wiesz ze nie mówie prawdy pracowałes tam gdzie ja i w tym samym czasie durn.. !
Jacuś Placuś 2015-02-05 11:27
słodziaki:*
1
kolega Piotra 2015-03-17 08:28
Przecież mamy już A1. Nie jest na czarno.
1
zniesmaczony robol 2015-03-17 16:52
ta firma to jedna wielka pomyłka...pracowałem tam w 2013 roku...dość straciłem nerwów przez niekompetencje pracowników biurowych,którzy nie raczyli nawet podnieść słuchawki.nie jest dobrą opcją ciągłe proszenie się o zarobione pieniądze..nie powiem bo były one wypłacone,ale z grooobym poślizgiem.a co do a1 rzeczywiście nie ma..przynajmniej w 2013 roku nie było bo kontaktował się ze mną wrocławski ZUS w tej sprawie,gdyż przebywałem na zasiłku chorobowym.reasumując nie polecam....no chyba że ktoś chce być wynoszony na przysłowiowych drzwiach z budowy no to nie ma problemu.
AK 2015-04-03 15:32
Jedna wielka pomyłka jak chcesz poczuc sie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i byc poniewierany to zatrudnij sie w EKT
bum 2015-04-22 11:36
UCIEKAJCIE Z TAMTAD !
Jurek 2015-05-07 09:59
Dostałem A1. Oprócz tego, że trzeba dłużej czekać na kasę to jest ok.
afro 2015-05-09 17:32
a tam, nie jest cudownie, ale nie źle. pracowalem w rożnych miejscach,w jednych, a bylo lepiej, w innych gorzej. A1 dają, a dla info - zeby ją dostać musisz albo przejść z firmy do firmy albo byc na bezrobociu wczesniej.W każdej firmie są te same przepisy. Dlatego trzeba czekać na A1 dłużej niż 4 tygodnie,to jest potwierdzenie opłacania składek, skoro nie płaciłeś, to nie ma A1. Pracuje tu już 4 miesiac, może nie placą na czas zawsze,ale placą. Moja poprzednia firma jest do dzis mi winna 8 tys.
maly 2015-06-18 21:29
praca w tej firmie to poraszka. mieszkanie ponizej oczekiwan a jeszcze wlasccicel noclegu wciaz przychodzi i pyta kiedy firma zaplaci . na kase sie czeka jak wszedzie, ale nie masz co liczyc na diete,czy jakies dodatki inne. Szukam czegos na siłe i zmieniam robotę nie ma co.
3
elektriker 2015-08-14 10:36
Taka ilość negatywów nie jest przypadkiem, EKT Instal bardzo na nie pracuje. Firma jest nie rzetelna, nie da się z nimi skontaktować, nie odbierają telefonów, nie odpisują na maile, kontaktują się tylko gdy chcą dostać godzinówki. Spóźniają się z pieniędzmi, obiecują pieniądze za dojazd do pracy których nigdy nie zobaczycie, nie dajcie się nabrać na jakieś kilometrówki bo tylko stracicie własne pieniądze na dojazdy. Na umowie najniższa krajowa, żadnej gwarancji co do stawki w euro nie otrzymacie. Zdecydowanie odradzam, rozumiem że jest bezrobocie itd ale trzeba być w wielkiej desperacji żeby się tu zatrudnić, zdecydowanie nie polecam, ja się zatrudniłem nie wierząc komentarzom i teraz żałuję, stracony czas i pieniądze.
6
Miks 2016-10-18 22:59
No dużo tutaj ogłoszeń po niemiecku więc trochę trudno mi się odnosić, ale wiadomo przeciez, że skoro sa do niemiec to tak chyba powinny wyglądać, ważne, że płacą
Zdziwiony Zbyszek 2017-03-13 11:46
Chamstwo i tyle. Dzwonisz sie dowiedziec o coś a tam jakaś niewyżyta baba ryja drze na człowikea.
Trochę kultury by im sie pszydało! Mam chyba prawo czegos nie wiedziec albo nierozumiec czy jak?
3
Byly pracownik 2017-04-03 13:11
Oszukują na podatkach bo pracowalem cały zeszły rok w Niemczech a wykazali mi tylko te 180 dni zeby uniknąc podatku w Niemczech. Kryminal po prostu! dowiedzialem sie w urzedzie skarbowym w Oranienburgu ze nie wykazali calego czasu mpjej pracy bo by trzeba bylo zaplacic podatek wyzszy niz ten w Polsce. Uwazajcie na tych krętaczy bo oprucz tego, że oszukują na podatku to jeszcze okłamują niemiecki urzad financamt na podatku. KRYMINAL!!!! Wezmą im sie do d...y i tyle z tej firmy zostanie.
1
Zostaw swoją opinię o EKT INSTAL - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKT INSTAL