brak logo

Polmotor Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o Polmotor Sp. z o.o.

admin 2015-07-28 21:44
Czy dobrze współpracowało Ci się z firmą Polmotor Sp. z o.o.? Wypowiedz się na naszym forum.
remi 2016-05-18 20:56
teraz jest kilka innych ofert pracy w Polmotors @tomasz może znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie
1
yolo 2016-10-29 18:38
Pracowałem tam, oszukują na soboty w sensie płacą w podstawie ale potrącają z premii za to ze pracowałeś w sobotę. De facto pracujesz za darmo w soboty, praca za małe pieniądze dużo obowiązków i stresu. Dobre na początek żeby załapać się do motoryzacji i później iść do normalnego dealera.
11
gosc 2016-12-14 16:10
potwierdzam wypowiedz mojego poprzednika jesli chodzi o soboty to jawne oszustwo proponuje proces zbiorowy
6
J 2016-12-22 12:21
a jak wyglądają widełki płacowe? Zastanawiam się właśnie nad robotą tam, ale niewiele na ich temat mogłem znaleźć. Mają chociaż normalną umowe o pracę od razu?
anonim 2017-02-16 19:43
Zdecydowanie nie polecam pracy u tego dealera. Oszukują z wypłatami, nie płacą za przepracowane soboty tzn. płacą ale odbierają to w premii za sprzedaż. Nie płacą za nadgodziny, nie liczą się z pracownikiem mimo braku ludzi właściwie we wszystkich działach. Dużo obowiązków i stresu za śmieszne pieniądze.
14
gosc 2017-04-02 19:26
Potwierdzam poprzednie opinie, nie polecam pracy w Polmotorze, szczególnie na warsztacie w Ustowie. Brak narzędzi serwisowych, za wadliwie pracujące urządzenia, finansowe konsekwencje ponoszą pracownicy. Wymagają pracy co drugą sobotę w ramach umowy. Popieram pomysł z pozwem zbiorowym.
6
iooxon 2017-04-03 12:08
Potwierdzam i zdecydowanie nie polecam ,
firma nie liczy się z pracownikiem kieruje się zasada nie pasuje to wyp...
OSZUKUJĄ NA SOBOTY po próbie wyegzekwowania dnia wolnego za sobotę wręczają wypowiedzenie
praca w tej firmie to stracony czas.
6
Gość 2017-04-14 17:46
Nie polecam !!! To niepoważna firma.
3
Prz 2017-04-26 01:03
Nie polecam pracy w tej firmie, oferuja na poczatek wysokie zarobki, potem sie okazuje ze to kwota brutto !!! W firmie jest totalny zapieprz bo w kazdym dziale sa braki kadrowe, nikt z doświadczeniem nie chce tam pracowac, spora rotacja.
1
kajak 2017-05-03 20:29
Oszukuja na soboty był PIP nic nie pomogło
w fimie rzadzi układ, kolesiostwo, brak poszanowania dla pracowników, brak organizacji pracy
5
kkkkkkj 2017-07-16 15:17
Dostajesz 2000zł brutto w podstawie, a premia jest uznaniowa, nigdy nie będziesz się mógł jej doliczyć i zawsze będzie czegoś w niej brakowało, przede wszystkim -300zł z premii za dwie przepracowane soboty. Za nadgodziny nie masz płacone, bo "to taka branża" podobno. Jeżeli chodzi o podwyżki, nie masz na co liczyć, podstawa jest marna, jak zachorujesz albo pojedziesz na urlop licz się z tym, że premii nie zobaczysz nawet przez dwa miesiące bo 'wyrównują" do większej podstawy. Omijają prawo i oszukują pracowników.
7
Mistrz 2017-07-18 12:22
Pracuję w tej firmie. Jestem bardzo zadowolony i nie mam problemu z otrzymaniem premii. To co czytam powyżej to dziwne opinie z którymi nie można się zgodzić. W firmie faktycznie jest dużo pracy, ale też za wyższe wynagrodzenie. Handel to handel, jak nie sprzedasz to nie zarobisz. Soboty są płatne. Klimat fajny. Rotacja bo nie każdy spełnia się w tym co robi a to normalne. Każdy kto chce się rozwijać może spokojnie pracować w Polmotorze. Ja jestem zadowolony. Pracuje w tej firmie ponad 6 lat.
6
Bata 2017-07-18 23:46
Mam wrażenie czytając tę negatywne opinie, że piszą je osoby którym podziękowano za współpracę, a te nie wiedzą jak się "zemścić" więc przelewają całą swoją nieporadność do internetu który przyjmie wszystko :-) również tam pracowałam, soboty są płacone w wypłacie . Premie tez zawsze o czasie. Dziwią mnie te hejty... Atmosfera w pracy b. fajna! Owszem, pracy jest sporo. Rotacja wg mnie spowodowana coraz bardziej pretensjonalnym i roszczeniowym podejściem młodego pokolenia. Dziękuję.
5
Misio 2017-07-20 18:25
Wszystkie ciekawsze i prawdziwe opinie są tutaj wycinane więc całej prawdy o tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dowiecie się tutaj - pracadokitu.com
2
Anonim Gall 2017-08-14 16:53
Pracuję tu już ponad rok, wszystko zgodnie z tym jak zostało ustalone podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Pracy faktycznie jest sporo, ale każda nadgodzina jest płatna, nie ma problemu z sobotami, premie są wysokie jak na pracę u konkurencji. Jeżeli ktoś szuka roboty, aby przesiedzieć 8 godzin i to lepiej żeby szukał gdzie indziej. Pracy jest na prawdę sporo, ale ludzie są bardzo fajni, każdy sobie pomaga, jest sporo dodatkowych możliwości dorobienia, od niedawna jest karta multisport, firma organizuje wigilie firmowe. Ja nie narzekam.
5
Gosc 2017-08-17 22:03
Skupię się na skomentowaniu tylko ostatniej wypowiedzi, ponieważ mogłoby zabraknąć ilości znaków dostępnych. Od kiedy płacą za nadgodziny ? Za moich czasów szefowie nie znali takiego slowa. Może ktoś w końcu im pokazał je w slowniku. Atmosfera - jeżeli kręci Cię niezdrowa rywalizacja to jak najbardziej. Kamery w firmie nie służą do zapewnienia bezpieczeństwa , a inwigilowaniu pracowników. Premia to zawsze czarna magia, ponieważ nigdy nie masz zielonego pojęcia ile faktycznie zarobisz. Fakt pieniądze, może nie jakoś super duże ale przychodziły na czas. Podwyżka ? Tu podobnie jak ze słowem nadgodziny. Osoby zarządzające personelem kompletnie nie mają pojęcia o tym co robią. Kary finansowe to ich główny argument do motywowania personelu. Niestety zgodzę się też z opinią, że w firmie panuje kumoterstwo. Z robotami oczywiście też się zgadzam, ponieważ były płacone do podstawy Ale odejmowane od wypracowanej premii uznaniowej, na która po próbie ugodowego rozstania raczej bym nie liczył :)
6
Tomek 2017-08-30 21:45
Tutaj widać Gościa najwidoczniej niespełniona kariera w tej firmie. Ja pracuje w Polmotorze od dwóch lat. Wcześniej pracowałem u innego dużego dealera który robił takie numery pracownikom ze nie da się tego wszystkiego w jednej książce zmieścić. Oczywiście w firmie jest różnie raz lepiej raz gorzej ale gdzie jest idealnie ? Premie są dobre No chyba ze marzysz Gościu o Ameryce to tam jedz. Co do kamer to nigdy się z tym nie spotkałem. Brak obiektywizmu osób piszących negatywne opinie. Firma rozwija się prężenie i jak widać byłych pracowników to boli... Aha a co do kumoterstwa to gdzie go nie ma ? Powodzenia wszystkim w idealnym miejscu pracy.
4
Deni 2017-08-31 09:32
Hej wszystkim ! Pracowałam w Polmotorze. Zmieniłam pracy ze względów zawodowych. Jednak muszę stwierdzi, że całe hejty wylewane na tej stronie są pisane przez osoby, którym jak widać kariera w tej firmie nie wypaliła. Świetnie dogadywałam się z ludźmi. System prowizyjny do koszyka a nie z podziałem na sprzedawcę w systemie indywidualnym. Nie ma dzięki temu walki na sprzedaży. Ludzie ok. Kierownictwo wymaga, ale również jak trzeba pomaga, wspiera i daje wolne jak potrzeba lub puszcza wcześniej do domu w razie potrzeby. Nie mogę zgodzić się z opinią, że kasa słaba. Z płatnością za soboty faktycznie pogmatwane, ale premie dostawaliśmy całkiem sporę. Wszystko było uzależnione od sprzedaży oraz bonusów. Jest również bardzo dużo dodatkowych premii za sprzedaż samochodów lub aktywacje których jest sporo. Dużo pracy i czasami jest ciężko, ale porównując do firm z tej branży nie mogę powiedzieć żadnego złego słowa. Pozdrowienia serdeczne dla ekipy
3
Mati 2017-09-01 11:39
Świetna firma i jest szansa rozwoju ! Polecam !
2
Były pracownik 2017-09-01 19:17
Widzę że firma wzięła się za wypisywanie pozytywnych komentarzy... Pracowałem w Polmotorze wszystkie negatywne komentarze są 100% prawdziwe!! nie polecam tej firmy. Chyba że ktoś lubi być oszukiwany i pracować za darmo w soboty :)
2
Zadowolony obecny pracownik 2017-09-02 08:38
Bardzo fajna firma. Polecam pracę w tym miejscu. Świetna atmosfera i rozwojowa firma.
3
Pati 2017-09-04 21:47
To dobra firma. Polecam wszystkim.
4
Remik 2017-09-06 11:37
Rozwojowa firma. Bardzo pozytywni ludzie i dobry system prowizyjny. Polecam !
3
Matcom 2017-09-18 15:51
Firmę Polmotor polecam wszystkim a zwłaszcza salon przy Rondzie Hakena. Dobra atmosfera i sporo pracy jak wszędzie gdzie chce się więcej zarobić.
2
pracownik 2017-09-21 19:15
Pracuje w tej firmie - polecam tego dealera. Szefostwo, dyrektorzy obiektów, kierownicy działów jak również współpracownicy - atmosfera jak najbardziej na WIELKI PLUS. Wynagrodzenie + atrakcyjne premie zawsze na czas, także nie ma się do czego przyczepić. Czytając te negatywne opinie zastanawiam się, czy aby na pewno niektóre osoby nie pomyliły firmy :) Pracowanie w soboty za darmo ? Nigdy w życiu. Zawsze wynagrodzenie za soboty jest dorzucanie do podstawy, a premia? Jak nie pracujesz (czyli nie zapierdzielasz, nie sprzedajesz) - nie masz premii :) Gorąco polecam!!!
1
.... 2017-09-27 09:11
Chyba pomyliła/łeś firmę Ty ;) nigdy za soboty nie było płacone. Oczywiście w podstawie tak, ale odjęte z premii . Teraz po kontrolach umowy na zlecenie za soboty pod groźbą obniżenia zarobków gdyby ktoś miał ochotę odebrać przysługujący dzień wolny. Co do zarządu firmy. Szef Pan Jan , który sam zapomniał jak był "robolem" traktuje ludzi jak przedmiot z resztą jego synowie tez, którzy powoli przejmują biznes i wtedy sie dopiero zacznie. Polmotor był jedną z największych firm ,lecz powoli zaczyna upadać . Firma okradana przez kierownictwo poprzez "prywaty" i inne przekrety. Ciagle obserwpwanie pracpwnikow na kamerach to rowniez prawda. Zlego slowa nie można powiedzieć tylko i wyłącznie o Panu Dariuszu drugim z prezesów. Bardzo dobry i życzliwy człowiek. Smiesza mnie opinie wystawiane pewnie przez osobę zajmująca się marketingiem firmy. O polmotorze możnaby napisać książkę,a nawet kilkadziesiąt tomów
5
Bartek 2017-09-29 07:44
Hej, pracuję obecnie w tej firmie. Mojemu przedmówcy prawda i obiektywizm wystrzeliły w kosmos :D Super firma i nie narzekam. Pracuje w niej nadal. Nie jestem marketingowcem. Mówmy o konkretach a konkrety są proste. Soboty ok, może coś tam nie do końca było jak każdy chce, ale premia zawsze wpływa na czas i jest godziwa do warunków pracy oraz obowiązków. Co do Szefów to mają raz lepszy humor raz gorszy, ale zawsze można na nich liczyć. Szef Jan super gość tak samo jak Szef Darek i nie ma z nimi problemu jak są jakieś problemy typu wyjście wcześniej z pracy lub wolny dzień w razie ,,wypadku". Młodzi przejmują interes, ale jeszcze dużo muszą się uczyć. Rozumiem, że niektórymi targają emocje i może jakieś kompleksy, ale na pewno są to byli pracownicy, którzy po prostu się nie sprawdzili i wylewają swoje żale na forum. Firma zatrudnia ponad 200 osób i jakby to był obóz pracy to już by ich nie było. Ja jestem zadowolony. Pozdrawiam wszystkich malkontentów :)
2
Marita 2017-09-29 10:36
Firma jest ok. Polecam wszystkich, którzy kochają motoryzację i planują rozwój w tym kierunku.
2
SX123 2017-10-03 11:42
Polecam. Fajna firma i dobre zarobki oraz atmosfera.
2
brikstone 2017-10-04 08:52
Firma spox. Atmosfera i zarobki też nie najgorsze. Jest ok.
2
Kahsjdnaj 2017-10-06 15:07
Firma dobra na start i tylko tyle. Dziwią mnie komentarze odnośnie super atmosfery i jeszcze lepszych zarobkow.. Praca jest stresująca , bardzo dużo obowiązków,roboty papierkowej ,praca w nadgodzinach ,które oczywiście nie są płatne. Pracodawca może się cieszyć kreatywna księgowością ,która po kontroli pip wymyśliła nowe umowy na pracę w soboty . Pracownik nie jest w stanie doliczyć się swoich pieniędzy ani w podstawie ani w premii. Jest fajnie do czasu..jak tylko coś się zrobi źle ,to afera na kolejny tydzień ,darcie się i wieczne fochy. Nie docenia się ludzi . Ktoś kto napisał o roszczeniowej postawie młodego pokolenia chyba się zagalopował.. to oczywiste ,że ludzie za swoją ciężką pracę chcą zarabiać uczciwe pieniądze.
Jeżeli ktoś zastanawia się nad pracą w Polmotorze,to niech pamięta ,że wszystko musi mieć na papier ,bo w przeciwnym wypadku godzi się na niejasności wynikające ze złej organizacji pracy oraz śmieszne pieniądze .
4
Gula 2017-10-12 10:21
Witajcie, pracuję w firmie Polmotor od nieco ponad pół roku na sprzedaży. Popieram opinie pozytywne w postaci dobrych premii oraz sprawiedliwego dzielenia kasy. Nie ma systemu rywalizacji a jest wspólny worek i mi to pasuje. Atmosfera ok. Nie mam nic tej firmie do zarzucenia. Nie interesuję się tak szczegółowo tym, że były jakieś inspekcje pracy czy też nie oceniam pracy księgowych. Wydaję mi się, że to co pisze ktoś u góry w komentarzach odnośnie złego systemu pracy, zarobków i inspekcji pracy to osoba, która z jakiś względów odeszła z tej firmy i wylewa swoje złe wspomnienia na forum. Wiele osób pracujących w Polmotor chwali sobie pracę oraz warunki. Nie ma chyba takiego miejsca w którym byłoby idealnie. Ze swojej strony polecam pracę w tej firmie.
2
Majroks 2017-10-12 12:49
Ewidentnie widać, że pisze takie informacje rozgoryczony pracownik bo co chwilę powtarza temat odnośnie kasy, inspekcji pracy i sobót. Ja uważam, że firma jest spox. Polecam.
2
203491 2017-10-13 09:54
Grupa Polmotor. Polecam pracę w tym miejscu.
2
witks 2017-10-16 14:21
jest podstawa + premia, moim zdaniem całkiem niezła, ale konkretami nie chce tutaj na forum pisać.
1
Zostaw swoją opinię o Polmotor Sp. z o.o. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polmotor Sp. z o.o.