brak logo

Marathon International sp kom. i sp z o.o.

Poznań

Opinie o Marathon International sp kom. i sp z o.o.

prawdziwy maratonczyk 2016-09-13 23:06
zgadza sie miodu tam niema 8tys jak jezdzi sie po 18h i po 6 h pauzy kreci a ten marek to nie marek tylko jeden z biura który podszywa sie za kierowce i takie farmazony wymysla on nagania kierowcow
1
poznaniak 2016-09-14 07:20
słyszałemze spororo kierowcców sie będzie teraz zwalniać
2
JAnusz transportu 2016-09-14 19:01
Miałem przyjemność współpracy z Marathon...dobra firma "na początek"...
Później nadchodzą przemyślenia...skoro pracuje w MARATHON i niema mnie w ogóle w domu gdyż wracam w sobotę wyjeżdżam w poniedziałek rano i zarobie 5.300 zł netto jednocześnie non stop walcząc z czasem,z wózkiem widlowym,ciągłym strachem czy "zjade",czy może nie będzie znowu "powrotu",czy w tym miesiącu będą dobre kilometry i spalanie,czy nie zdaży się gdzieś przetrzeć auta,czy kamyszek nie odpryśnie w szybę....... to może jednak się rozstać i wyjechać za granicę do pracodawcy i tak nie będąc w domu jednakże zarobek 15tys PLN ...
TO BYLA BARDZO DOBRA DECYZJA ....
Pozdrawiam z emigracji ....
5
dadal 2016-09-14 19:17
Znów się nie podoba wywalonym że za dobrze płacą w Marathonie?
1
Silka 2016-09-15 09:15
5300 to ja mam z dwoma tygodniami urlopu. nieaktualne masz informacje
nowal 2016-09-15 11:23
Błąd aixa i kowboja taki sam. Piszę się w ogóle. Czyżby sam ze sobą pisywal i nakrecal atmosferke? To przynajmniej nicka zachowaj odpowiedniego bo nie będzie widać ilu ludzi pisze. Od trzech miesięcy odeszło 2 chłopaków. Pytałem dzisiaj kadrowej bo byłem na bazie. Generalnie mało tych co narzekają na kasę. Ja też nie narzekam
JAnusz transportu 2016-09-15 14:32
Proszę czytać ze zrozumieniem....nikt mnie nie wyrzucił kolego !
Opisałem swoje doświadczenie,podkreślam,że marathon to dobra firma na zdobycie doświadczenia i jednocześnie kolejna,która nigdy nie zapewni wynagrodzenia jakie otrzymuje na emigracji....przykre ,że w PL kierowcy zawodowi poświęcają całe swoje życie na pracę i zarabiają tyle ile pani kasjerka w Niemczech,Holandii,Belgii,Francji,Szwecji,Norwegii,Grecji,Irlandii,Hiszpanii,Danii,Włoszech....
3
Simon 2016-09-16 08:10
AIX i Kowboj robią te same błędy. Przypadek?
obecny 2016-09-16 09:11
Skąd takie info??? Za sierpień miałem zapłacone normalnie, czyt. sporo więcej niż gdybym był na km... Po za tym nikt nie informował o zmianie systemu wynagradzania...
abc 2016-09-16 23:29
do simona pl . szukasz błędów u kolegów kim ty jesteś pacz na siebie i nie wcinaj się schowaj się do swojego dołka nic nie wiesz o tej beznadziejnej firmie
Błażej 2016-10-13 17:12
I co powiedzą kiero ciekawego.? Baza się wam buduje. Ile średnio w miesiącu w domu jesteście?
saab 2016-10-22 22:54
tak sa auta na placu i w innych miejscach moxesz spoko przychodzic bo zardzewiejaaaaaaaaaa
2
holmes 2016-10-27 15:02
Szczerze, to od żadnego spotkanego terazniejszego, czy byłego kierowcy nie usłyszałem dobrego słowa na temat tej firmy. O wielu innych jednak mówi się obojetnie, lu dobrze, a tu...
6
zawiedziony 2016-10-30 20:31
ja poraz kolejny stoje na zachodzie zamiast spędzać czas z rodziną ponoć niema powrotów do kraju a miało być tak pięknie
1
Kris 2016-10-31 09:13
Witam .Jest Pan kierowca w emarathon?
Kiero 2016-11-01 15:58
Jak raz pokazałeś źe możesz zostać dłużej w trasie, bo "niby nie ma powrotu" to nie dziw się że takie coś zdarza się znowu... Postaw się konkretnie i tyle. U kogo jeździsz?
1
LUBIANY 2016-11-04 12:02
Janusz pisze prawdę w 100 % zgadzam się. niestety pracowalem w tej firmie. ..pieniadze sa ładne na poczatku pozniej wielka lipa .........niestety NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY. SAMA WYPOWIEDŹ BIURA DAJE DUZO DO MYSLENIA(usunięte przez administratora)
1
jack 2016-11-05 18:48
za to mu placa zeby bajki opowiadal ale dzieki niemu duzo dobrych kierowców odeszlo i bedzie jesz
1
Cepgeu 2016-11-08 09:04
Emil skazał szto z nowym godem budzet łutsze. Mnogo dziengow zarabotam.
Bagitel Cepgeu.
Kapitan 2016-11-10 13:14
No, no, ładną sobie Marathon reklamę w Warszawie na trasie W-Z zrobił. Czy w tej firmie to jeszcze poza biurem zatrudniają Polaków ?
2
Staszek 2016-11-10 17:35
Zamiast usuwać komentarze, firma powinna popracować nad swoją wiarygodnością.

Fundamentem tej firmy są kierowcy, a nie panie z biura obczepione jak choinki złotem i tipsami.
Pamiętaj o tym Emil.
7
świeżak 2016-11-22 12:22
Panowie, niedawno zdalem prawko CE w Poznaniu, ale nigdzie nie chcą przyjąć bez doświadczenia a w Marathonie jest możliwość przyuczenia. Wiem, że można umówić się na spptkanie, ale chciałbym poznać opinie kierowców. Warto tan iść,? Nauczą czegoś? Jest jakaś tzw lojalka? I jakie są faktycznie zarobki?
dyzio 2016-12-12 14:44
Ja też po nowym roku odchodzę. Znalazłem firmę w której pracują sami Polacy. Oczywiście parę tygodni posiedzę jeszcze na L4.
5
Fazi 2016-12-13 20:05
Brawo wreszcie ktoś madry.
1
KW 2016-12-15 12:39
Podpisz się imieniem i nazwiskiem. Chyba się spotkamy w sądzie kolego!!!
1
kielczanin 2016-12-15 16:48
pochodzę z Kielc, osobę którą napisałeś z imienia i nazwiska znam dobrze. Przypisując mu takie rzeczy, spokojnie możemy podciągnąć pod art. 212 K.k i zgłosić zawiadomienie do prokuratury o przestępstwie zniesławienia która ma postać tzw. kwalifikowaną, czyli za pomocą środków masowego komunikowania. Kara ograniczenia wolności od miesiąca do 1 roku. Ale ze pochodzimy z Kielc i lubimy rozmawiać w cztery oczy nakłaniamy Cie do napisania imienia i nazwiska także swojego, skoro byłeś na tyle odważny żeby umieszczać tu takie informacje, bo jeśli chodzi o firmę to ja w niej już dawno nie pracuje i wystarczył mi krotki czas żeby się dowiedzieć co jest tam grane i nikt z Kielc tam nie pójdzie wartościowy do pracy. a Ci co tam pracują albo odeszli albo już odchodzą, mowa o kierowcach z mojego rejonu. Tam pracują albo ci którzy narzekają ale nigdzie indziej się nie nadają, albo ci którzy tydzień temu odebrali prawo jazdy. Wracając do tematu, nalegamy abyś był odważny do końca i napisał także informacje o sobie. Jesteś "gościem" to bądź nim do końca, bo w przeciwnym razie jesteś większym frajerem niż to ci się może wydawać, możesz coś takiego zarzucać pyrokom z okolicznych wsi miasta poznań, to oni jednej nocy pija a kolejnego ranka na siebie donoszą.
1
Olo 2016-12-16 11:07
@ kielczanin

A może sam byś się przedstawił ? Daj przykład wszystkim w firmie jak być "gościem" . Z tymi pretensjami to biegnij do biura lub Ukraińców i nie strasz nas KK.
2
Olo 2016-12-16 16:25
@ kielczanie

Straszny z Ciebie nerwus. Za kółkiem pracuję już około 20 lat, moja przygoda z Marathonem trwała niecały rok. Podziękowaniem firmie za współpracę bo jako kierowca nigdy nie czułem się szanowny, mimo tego że uczciwie wywiązywałem się ze swoich obowiązków. Miałem dość chamstwa i niekompetencji dyspozytorów, dziwnych obciążeń, podłości pozostałych kierowców, ......

Tobie radzę zrobić to samo, po co masz się sterować pracą w tej firmie ? Pokaż sobie i swoim bliskim że masz jaja, zrezygnuje z pracy w tej toksycznej firmie. Zrób to.
kielczanin 2016-12-16 22:55
to ze masz 20 lat stażu za kołkiem niewiele wnosi do tematu... czytać ze zrozumieniem nie bardzo potrafisz bo pisałem nie raz i nie dwa ze już tam dawno nie pracuje i mam odruchy wymiotne na sama myśl czy słowo "marathon" które do pewnego czasu kojarzyło mi się tylko z dyscyplina sportowa. Kaczyński jest politykiem jeszcze dłużej a jaki z tego pożytek każdy widzi. Wiec staż pracy czy lata doświadczenia nie każdemu wychodzą na dobre i nie przekładają się zawsze na trafność decyzji w trudnych sytuacjach czy tez rewelacyjne wykonywanie swojego zawodu. Miałem i mam mniej lat pracy od niejednego kierowcy, ale dodatki za paliwo i eco w marathonie zawsze dostawałem choć czasem auto było niedotankowane, a kierowcy z 3 razy takim doświadczeniem robili w biurze o to awantury bo jakim cudem ja dostaje za to kasę a oni nie mogą zdobyć progu 50 pkt??? jak to jest możliwe??? obciążeń nie miałem w marathonie żadnych bo nie dawałem im do tego powodów Ale mniejsza z firma... temat przewodni to nie poznański kołchoz lecz jakiś typek zarzucający donoszenie konkretnej osobie na publicznym portalu.
wasz szef :-) 2016-12-19 10:19
Tak, czytam wszystko i uważnie, całe biuro czyta te wasze żale i zaklinanie rzeczywistości.

Zapamiętajcie raz na zawsze, to właściciel firmy ustala warunki zatrudnienia i pracy w spółce.
1
Gość 2016-12-25 00:39
Panowie byli i obecni pracownicy poczytajcie i poszukajcie w necie takzwany kielczanin to wasz prezes....
2
kielczanin 2017-01-02 14:41
jaki kielczanin z niego to byly pracownik rosnera to co sie o nim nasluchalem to w glowie sie nie miesci
Oleg 2017-01-07 19:02
Zgadzam się z wypowiedzią poznanski [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Nic dodać nic ująć.
NIE NIE i jeszcze raz Nigdy więcej tej firmy. Przepraszam KOŁCHOZ u.
2
Mir 2017-01-08 20:28
A mnie tam się podoba
Lubie być poniższy
Nie chce dużo zarabiać
Lubie pracować po 15 godzin dziennie
Lubie naprawiać auta na parkingach po co mi serwis
Firma dla mnie idealna
Co wy ziomki nazekacie.
SUer firma
2
Marta grzechu warta 2017-01-08 20:34
Firma to jakiś żart.
Jak to Pani okreslila na Facebooku nawet nie potrafią drogi dojazdowej posprzątać gdzie budują centrum logistyczne.
Tak właśnie ta firma dba jak i o ludzi jak o swój wizerunek.
5
Szym 2017-01-10 15:01
OK, Marathon nie! Gdzie więc zdaniem kolegów warto się zatrudnić i jeździć?
Bydgoszcz a Nin 2017-01-13 20:46
A ja tam nie nazekam.
Wyplata na czas
Socjal
Prywatna opieka medyczna
A ze gonia czasem. Jak to w kazdej firmie raz jest lepiej raz gorzej niema co wydziwiac.
A takich rzeczy ze firma ma czesem klopoty to sie tyczy wielce szanownego Krzysztofa Wi#### to sie publicznie nie mowi. To sa sprawy firmy i kropa Ciebie to w zadnym wypadku nie powinno interesowac. Ty masz jezdzic i i zarabiac piniadze dla firmy i koniec. Tyle twojej pracy. A ze jestes plotkarz i masz dlugi jezyk to inna bajka.
1
marcin 2017-01-14 00:01
to oco biega w tym maratonie ze tak ludzie uciekają.jaka kase placa i jaki system pracy 2 tyg i weekend.musle się przyjąć bo budowa magazynu idzie pelna para i mialbym blisko do pracy.
1
Swarzedz 2017-01-30 14:13
Pójdziesz to zobaczysz dlaczego tak szybko magazyn stawiają ,nie ma chęci nikt już tam jeździć to na magazynowanie się przestawaja kierowcy znikają i tyle a fizycznych zawsze się znajdzie
Ogólnie firma na psy zeszła już dawno temu anturaż to już dbonzalicza
Odradzam szczerze
2
Oczarowany 2017-01-30 15:25
Teorii spiskowych milion pięćset widzę się tutaj na tym forum rodzi.
1
Kierowca 2017-01-31 23:02
Panienki z biura to tylko świecić potrafią jakby gwiazdami były i do tego są takie sztuczne. ..
3
Kier 2017-02-01 11:36
A nie no jak Panienki z biura to świecące gwiazdy to faktycznie firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
Tołdi 2017-02-04 20:08
Firma rozwija sie
Kupuja auta nowe z fabryki
Firma sie rozwija
Stawiaja nowe funkcjonalne centrum logistyczne
W marcu przejmuja inna firme ze 150 autami
Razem beda mieli 250
Firma rozrasta sie w szybkim tepie
Beda najwieksza firma logistyczna w Poznaniu
Dla mnie to firms ma potencjal
Jest dobrze zarzadzana przez odpowiednich ludzi na odpowiednich stanowiskach
Czego wiecej oczekiwac hmmmm.....
1
Ciekawy 2017-02-04 21:48
Bo padnę na pysk ! Jaka firmę przejmują co ma 150 aut ???????
manik 2017-02-05 00:27
koledzy z maratonu ja juz odchodze mam dosc tej nie równej gonitwy ponizania obciazania i zlego planowania tras wszystko wedlog komputera mam juz nowa prace co kilku z maratonczykow odeszlo i bardzo sobie chwala takze szwrokosci zycze
3
chinol 2017-02-05 00:32
ja już dawno odeszłem i nie żałuje napewno mam spokuj
2
Benek 2017-02-05 18:46
W Marathonie niech Ukraińcy biegają !
2
Beka 2017-02-07 19:40
Polecam zainwestować jeszcze w slownik, bo widać, ze bardzo elokwentny czlowiek sie wypowiada haha
Szofer 2017-02-11 18:38
Firma kwiat,radzę omijać szerokim łukiem.Taka dobra rada od byłego kierowcy do tych którzy się tam wybierają.
1
BAMBUS 2017-02-14 17:53
SZEROKIEJ DROGI KOPNIAK NA SZCZESCIE :D NIKT ZA TOBA PLAKAC NIE BEDZIE
2
Zostaw swoją opinię o Marathon International sp kom. i sp z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marathon International sp kom. i sp z o.o.