brak logo

Wyższa Szkoła Humanitas

Sosnowiec

Opinie o Wyższa Szkoła Humanitas

Domator 2015-01-22 22:19:05
Słyszałem, że mają Dystance Learning. W ogóle, dużo tam obcokrajowców, robi się coraz bardziej międzynarodowo - podoba mi się :)
1
Paulina 2015-01-25 17:23:09
Uwielbiam swoją uczelnię i poleciłabym każdemu. Miałam tez przyjemnosc odbywać praktyki z dziennikarstwa w redakcji wiadomości zagłębia. Życzliwi ludzie, z niczym najmniejszych problemów. No i wykładowcy, którzy w 9 procentach przypadków zawsze wyciągną do studenta pomocną dłoń :)
1
Joorex 2015-02-22 18:08:28
Paulinko, chyba w 90% :) Tak, masz rację, studiuję zarządzanie, podobają mi się zwłaszcza zajęcia praktyczne, co nie raz uratowało mi skórę w pracy :) Pozdrawiam i polecam tą uczelnię.
Agata 2015-03-22 14:48:01
Ludzie mogą mówić pisać różne rzeczy, ale te wszystkie wyróżnienia i nagrody dla Humanitas to najlepszy dowód na to, że pozytywne opinie nie biorą się znikąd.
Żaneta 2015-03-22 15:49:10
Cieszę się, że widzę same pozytywne opinie,bo zamierzam tam zacząć studiować psychologię (mają bardzo ciekawe opcje w ofercie). Dzięki wielkie za pomoc w wyborze, dam napiszę coś od siebie w trakcie studiów :)
Miko 2015-10-21 10:56:46
W WSH odbywałem praktyki - dziekanat. Od wewnątrz jest jeszcze lepiej niż od strony studenta XD Nie mam zbyt dużego porównania z innymi firmami, ale mam cichą nadzieję, że uda mi się tutaj zostać na dłużej.
1
Kara 2016-03-29 17:43:56
Pracowałam w Wyższej Szkole Humanitas, bardzo miła i przyjazna atmosfera, wszyscy odnoszą się z powagą i szacunkiem
justa 2016-04-17 12:26:16
Jeżeli chcesz pracować w pełnym wymiarze czasu pracy w Humanitas gwarantują umowę o pracę. Zarobki na przyzwoitym poziomie. Porównywalne z samorządową administracją. Przede wszystkim jednak bardzo sympatyczna, przyjacielska atmosfera.
1
Miki 2016-04-17 12:32:23
Upłynęło już półtora roku od kiedy nie pracuję w tej firmie, a wciąż zdarzają się chwile gdy tęsknię do czasu pracy w WSH. Tak fajnej ekipy chyba już nigdy nie będę miał. Pozdrowienia dla całej uczelni!
1
mma 2016-04-18 22:39:13
przyjacielska atmosfera???!!! fajna ekipa???!!! może kiedys...teraz realia następujące: po ponad 10 latach pracy nie usłyszałam nawet dziękuję...
na uczelni romanse, romansiki, nepotyzm i kolesiostwo. ochrona i promocja najbardziej niekompetentnych i leniwych osób...oto realia pracy w tej szkole.
aha...zarobki przyzwoite??? chyba tylko jesli jestes z "RODZINKI"
2
kk 2016-04-19 17:05:47
Ja na tej uczelni odbywałam staż. Źle nie było. Wyciągnęłam sporo doświadczenia i praktycznych umiejętności. Kulisy funkcjonowania firmy nigdy mnie nie interesowały, ale ja nie mogę narzekać.
Mma 2016-04-20 21:26:50
Oj te nieudolne wpisy promocji...
1
Marcin 2016-05-17 20:08:36
Ja w gronie swoich znajomych słyszałem dobre opinie o uczelni jako szkole, nie jako pracodawcy. Teraz zastanawiam się nad aplikowaniem na jedno stanowisko, bo licze, że to marka nie tylko jeśli chodzi o poziom kształcenia. Jestem trochę zdziwony tymi negatywnymi wpisami tutaj. @Mma ktoś ci musiał bardzo zajśc za skóre
Mma 2016-05-18 17:34:11
Nikt kto się szanuje i faktycznie chce się rozwijać nie pójdzie tam pracować. Uczelnia w ofertach pracy mówi o możliwości rozwoju... Chyba nie w tym stuleciu. Przez ostatnie 8 lat mojej pracy tam, nie byłam na żadnym szkoleniu, nie dlatego że nie chciałam, tylko właściciel nie pozwalał. Reasumując, w chwili obecnej nie polecam tego pracodawcy. Jest to specyficzne środowisko, w którym liczy się zdanie tylko kilku osób będących w najbliższej relacji z właścicielem. Osób niekoniecznie kompetentnych. Raczej dbających o to żeby na uczelni nic się nie zmienilo bo w obecnym chorym układzie jest im dobrze. Reszta pracowników jest bo jest i tyle. Powtarzam, jeśli ktoś jest zdesperowany to niech idzie... Ale tych dziwnych układów niewielu, którym zależy na własnym rozwoju i normalności wytrzyma.
I jeszcze cytat z właściciela: największym atutem uczelni jest parking... Bez komentarza. Zainteresowani pracą tam niech się mocno zastanowia.
P. S. Nikt specjalnie mi za skórę nie zaszedł...po prostu po zmianie pracy zauważyłam, że w Humanitas panuje totalna amatorszczyznapod pod pod każdym kątem i wolę informować o takich pracodawcach jak ta uczelnia.
1
Tygodnik solidarność 2016-06-03 22:31:52
polecam artykuł "wyższa szkoła dyskryminacji" na naszej stronie.
1
Wsb rules 2016-07-14 18:03:52
W ciągu ostatnich kilku miesięcy odeszło stamtąd pona 10 osób. Często za niższe wynagrodzenie, ale byleby się uwolnić od tej patologicznej instytucji, jak to mawiał jeden z tych właśnie pracowników . była to jedyna sensowna osoba, która mówiła szczerze o problemach uczelni (większość pracowników wie o kim pisze) jednak była ignorowana na każdym kroku. Ale właściciel i jego śmieszni doradcy nie są w stanie przyjąć słów krytyki, bo prawda boli... Lepiej dalej wyciskac soki bazując na niewiedzy i niekompetencji właścicieli. Także, jeśli ktoś jest leniwy i nie ma żadnych ambicji, jest to najlepsze na świecie miejsce do pracy. Dobranoc
1
Mirosław a 2016-07-15 12:01:13
Nie, nie przyznam Ci racji. Gowork funkcjonuje zdecydowanie bardziej pod kątem opinii o pracodawcach niż portal pracy.
Stefek 2016-08-02 15:31:01
Jest to znak, że uczelnia znalazła już pracowników bez ambicji, bez chęci do rozwoju, którym stagnacja zawodowa za niewielkie pieniądze odpowiada i nie potrzebują wyzwań w życiu zawodowym. Akceptują również zwierzchnictwo ludzi nie mających pojęcia o biznesie od których niczego się nie nauczą. Papa
1
Adidas 2016-08-03 23:14:23
Odradzam... Lepiej kopać rowy niż tam pracować... Jeśli w ogóle z pracą ta szkoła ma coś wspólnego...
Misiu 2016-08-04 20:59:44
Zadzwoń to się dowiesz! Czy to naprawdę jest miejsce na takie pytania? F. A. K
maj 2016-08-26 11:12:40
pojawiły sie nowe oferty na kierownicze stanowiska. czyzby jakies zmiany w wsh?
była studentka 2016-09-01 15:52:13
Zdecydowanie nie polecam tej uczelni. Parę lat temu, było naprawdę dobrze, dziekanat był przyjemny, wykładowcy również, uczelnia na prawdę wychodziła na przeciw studentowi. Teraz zrobił się straszny syf i zamiast wyciągania pomocnej dłoni jest wyciąganie dłoni po pieniądze. Organizacja to zgroza. Seminarium w tygodniu o 16:00, najpóźniej o 17:00. Jesteś na studiach zaocznych i pracujesz? Twój problem. Bardzo dużo zaliczeń odbywało się w tygodniu w godzinach, w których człowiek musi być w pracy. Pracujesz na umowę zlecenie i nikt ci nie da wolnego? Nikogo to nie interesuje. Masz być na zaliczeniu i koniec. Na nic tłumaczenie, że studia zaoczne wybrałaś właśnie dlatego, że w tygodniu chodzisz do pracy. Musisz zrobić praktyki, idziesz do dziekanatu i tłumaczysz, że na zleceniówce nikt ci nie da miesiąca wolnego bo po pierwsze, możesz się pożegnać z pracą a po drugie nawet jeśli nie to jest to urlop bezpłatny i nie będziesz mieć za co żyć, w związku z tym, prosisz o pomoc w znalezieniu praktyk, które można odbyć w weekend. Uczelnia odpowiada- praktyki mają być zaliczone. 60 godzin po 3 godziny dziennie. Poza tym oni nie są od szukania mi praktyk. Jedyne co mogą mi poradzić TO ZMIANA PRACY!! Nikogo tam nie interesuje, że wykładowcy nie ma przez prawie cały semestr. Dziekanat jedyne co może zrobić to powiedzieć 'proszę napisać maila' i tak w kółko. Nie ma wpisanych zaliczeń pomimo wysłania prac, a wykładowca przepadł jak kamień w wodę? Dziekanat radzi- weź warunek, nie masz zaliczenia to twój problem, to że wysłałeś pracę w terminie nie ma żadnego znaczenia. Wykładowca ma obowiązek wystawić 3 terminy zaliczenia a wystawia tylko jeden i kontakt z nim się urywa? uczelnia mówi- Weź warunek. Potrzebujesz ustalić temat pracy a wykładowcy nie ma i nie odpowiada na maile? To twój problem, pisz maile do skutku, a jak ci nie odpisze to nie będzie wpisu i weźmiesz warunek, bo to twoja wina, że gość przepadł jak kamień w wodę. Chcesz skontaktować się z promotorem- dzwonisz do działu toku studiów, aby powiedzieli Ci, kiedy ten facet będzie na uczelni a oni odpowiadają Nie wiemy, pan doktor nie odbiera telefonów, idziesz więc do dziekana, żeby pomógł ci w takiej sytuacji bo coś od tego gościa potrzebujesz, dziekan mówi- nie wiem, był na obronie ostatnio, trzeba było przyjść. A skąd miałam to wiedzieć, skoro nawet dział toku studiów tego nie wiedział? Pytasz w takim razie, kiedy będzie znowu, otrzymujesz odpowiedź- zapytaj kolegi z grupy, on ma z doktorem kontakt. Serio? Mam umawiać się z człowiekiem przez kolegę z grupy? Chyba nie on jest od tego tylko uczelnia, żeby zapewnić ci seminarium, przynajmniej jedno w miesiącu a nie jedno na semestr. Nie masz zaliczenia to wydzwania do ciebie bardzo niekulturalna Pani z dziekanatu, która nie dość, że cię obraża to w kółko powtarza, że masz zdobyć zaliczenie i pisać maile, a gdy odpowiesz, że cały czas piszesz ale nie odpisuje i zapytasz jak w takim razie to zrobić odpowiada: 'Czy Pani potrafi zastosować się do wytycznych które podałam czy mam jeszcze raz powtórzyć? Nie? W takim razie dyskusję uważam za zakończoną i zamkniętą' i odkłada słuchawkę. Po dwóch dniach dzwoni ponownie pytając dlaczego wciąż nie ma zaliczenia, więc ponownie tłumaczysz jej to samo, że nie masz jak go zdobyć bo człowiek który ma je wpisać totalnie przepadł i nie odpowiada na twoje wiadomości, na co Pani wszczyna postępowanie w sprawie skreślenia z listy studentów, bo to seminarium, a z niego nie ma warunku. Potrzebujesz wykaz ocen za studia? Nie ma problemu, pani przez telefon mówi ci 30zł. Pytasz dwa razy, nauczona doświadczeniem, że na tej uczelni nic nie jest takie jak się wydaje czy na pewno tyle, odpowiada że tak. Idziesz do dziekanatu a Pani mówi Ci 60zł. Dziwisz się niemiłosierni i tłumaczysz, że była mowa o 30zł i nawet masz nagraną rozmowę i na dowód możesz ją odtworzyć. Pani mówi: 'To jest nieistotne co Pani usłyszała przez telefon. Ma pani zapłacić 60zł.' Takich przykładów mogę znaleźć naprawdę wiele. Tyle ile zdrowia kosztował mnie i moją grupę ostatni rok studiów na tej uczelni tego nie da się opisać. Odradzam studia w humanitasie. To już nie jest ten poziom co kiedyś. Bardzo szkoda mi tych studiów, bo większość wykładowców na prawdę była super, ale głównie dzięki dziekanatowi i garstce wykładowców studia na tej uczelni przerosły mnie i moje nerwy. Zrezygnowałam na VI semestrze i mimo, że będę musiała nadrabiać rok to studia skończę gdzie indziej.
Do ciąg 2016-09-06 14:38:05
Skoro pytasz jak wygląda rozmowa, to skąd wiesz że warunki pracy są dobre? Pracujesz już tam? Z tego co czytam wyżej atmosfera to była dobra... A dziś syf.
Wsb 2016-09-07 19:58:47
Najniższa krajowa, może troszkę więcej. Premii nie ma.
wsb 2016-09-08 20:40:49
tak jest...najniższa krajowa +- 200 zł. premii brak...na podwyzke poczekasz kilka długich lat, ale z drugiej strony sie nie narobisz. bo na tej uczelni generalnie sie nie pracuje tylko opi.....la...taki system stworzyli :) takze twój wybor mała kasa za nic nie robienie lub szukaj czegos bardziej ambitnego. tym bardziej ze uczelnie prywatne sie konćzą i predzej czy pozniej i tak poszukasz pracy.
wsb 2016-09-09 21:30:11
wiesz co to inflacja??? po 5,6 latach bedziesz zarabiał jakies 15% mniej niz na początku. oto jest skutek braku podwyżki. oczywiscie takich firm jest mnostwo....tylko w wsh niektorzy zarabiają naprawde fajną kase (tzw. doradcy/pełnomocnicy) a reszta ludzi grosze... mimo ze na sukces uczelni pracują wlasnie ci szeregowi pracownicy, ktorzy mimo wielu inicjatyw i zaangazowania są najczesciej olewani. natomiast co powie jeden czy drugi mądry doradca to jest świete dla szefa...bo sie nie zna na niczym i nie docenia normalnych pracowników
Majkel 2016-09-14 19:49:04
A potrafisz pisać po polsku? Bo bez tego roboty nie dostaniesz.
Wsb 2016-09-20 21:45:07
Poniżej przeciętnej...
Proponuję aby dział promocji WSH przeszkolic w jaki sposób umieszczać w internecie wiarygodne wpisy. Bo te powyżej są żałosne
WSH NA TAK 2016-10-19 11:46:24
Zgadzam się w stu procentach
POLECAM HUMANITAS 2016-10-19 11:51:04
Wątpię, że pozytywne oceny nt. WSH pisze dział promocji ;]
Swoją drogą - polecam HUMANITAS ;)
magda 2016-10-19 12:31:02
a ja polecam pracę w Humanitas. Mimo jeszcze krótkiego okresu pracy, nie mogłabym na nikogo narzekać. Atmosfera bardzo przyjazna.
antek 2016-10-19 14:56:02
zgadzam się 100%!!:)
Wsb 2016-10-19 15:18:49
No to promocja pojechała z grubej rury z opiniami.... Szacuneczek
Rektor 2016-10-19 15:20:48
I wszystkie opinie z jednego dnia... W ciągu kilku godzin dodane... Co za żenada
Sofia 2016-10-19 15:43:31
Nie żałuje że się tu zapisałam. Poziom wysoki, wykładowcy w porządku, tylko
faktycznie mało miejsc na parkingu. I dobre wyposażenie, ładny budynek od
środka.
1
Dawid 2016-10-23 22:10:55
Szkoła na medal?! Przestrzegam przed tą szkołą. Zapisując się na "dofinansowane studia" i rezygnując z nich - niezależnie czy to na pierwszym roku czy na ostatnim - będziecie musieli ponieść koszty całego kształcenia. Na pierwszym roku było nas koło 30 osób, po pierwszym semestrze zostało już tylko kilka. Wszyscy bez wyjątku musieli zapłacić kilkanaście tysięcy złotych za całość kształcenia, bo taką umowę podpisali. A miało być po 200zł miesięcznie - dlatego tyle osób się skusi... Nie zapłaciłem i hujmanitas podał mnie do sądu. Nieważne były tłumaczenia, że zrezygnowałem bo jestem chory na SM i nie dam rady kontynuować nauki, nikogo nie obchodzi też czy masz pracę czy nie. Hujmanitas wygrał rozprawę sądową i dzisiaj straszyli mnie komornikiem. BARDZO ODRADZAM, a jeśli już to czytajcie umowę i nie wierzcie osobom z sekretariatu (bardzo niekompetentne). Liczcie się z tym, że niezaleznie od tego czy ukończycie studia czy nie - i tak będziecie musieli zapłacić tym złodziejom za 3 lata nauki. "Dofinansowanej". Z waszych kieszeni.
Hasan 2016-10-27 23:07:31
Ponieważ to dofinansowanie to jeden wielki blef... Ono nie istnieje!
Antek 2016-11-14 23:27:51
STUDIOWAŁEM 2 LATA NA DOFINANSOWANYM KIERUNKU. PŁACIŁEM CO MIESIĄC 205 ZŁ TYM złodziejom . MUSIAŁEM ZREZYGNOWAĆ Z NAUKI ZE WZGLĘDU NA STAN ZDROWIA. HUMANITAS WYSTAWIŁ MI RACHUNEK NA PRAWIE 5 TYS ZŁOTYCH I GDY ODMÓWIŁEM SPŁATY - BO ZA CO? ZA NAUKĘ, KTÓREJ JUŻ NIE POBIERAM? - SPRAWĘ ZGŁOSILI DO SĄDU. WYOBRAŹCIE SOBIE TERAZ, ŻE JAKIEŚ 80-90% OSÓB REZYGNUJE ZE STUDIÓW NA PIERWSZYM ROKU, WIĘC W TEJ SYTUACJI MUSZĄ ZWRACAĆ KOSZTY CAŁOŚCIOWE - CZYLI ZA PEŁNE 3 LATA KSZTAŁCENIA, A WIĘC 410 ZŁ X 36 MIESIĘCY. NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA DOFINANSOWANIE! TAKIM SPOSOBEM HUMANITAS ZDZIERA PIENIĄDZE Z LUDZI, KTÓRZY WCALE NAUKI NIE POBIERAJĄ, ALE PODPISALI UMOWĘ, WIĘC PŁACIĆ "MUSZĄ
Seweryn 2016-11-15 14:02:26
Ostatnio widziałem gdzieś hasło reklamowe którym gra Humanitas, że 94% absolwentów poleciło by studia w Humanitas. Wiecie co jest najlepsze? Ja też bym polecił :P
2
szczęśliwa mama 2016-11-16 14:46:34
Jestem na 4 semestrze zarządzania, z powodu ciąży miałam IOS. Każdy z wykładowców poszedł mi na rękę, tzn. byłam tylko na pierwszych zajęciach po podpis na karcie IOS oraz ustalenie form zaliczenia. Egzaminy zdawałam albo indywidualnie w sesji lub z moją całą grupom. Nie było łatwo, materiał musiałam przerobić sama, oczywiście miałam notatki kolegów z grupy, ale notatki notatkami... Pomimo to poza jedną poprawką okazało się, że wszystko zaliczyłam w pierwszym terminie - nie dlatego, że w Humanitas nie trzeba się uczyć (wręcz przeciwnie), ale dlatego, że wykładowcy mają indywidualne odejście do studenta. Z większością z nich byłam w stałym kontakcie mailowym, co bardzo mi pomogło.
2
Absolwent 2016-11-17 21:41:33
Pierdu Pierdu... Ambitni młodzi ludzie nie wybierają dzisiaj prywatnych uczelni! Koniec i kropka. A taka popierdółka jak humanitas ma renomę na poziomie zero... I żadne wpisy tutaj tego nie zmienią. W cv taka uczelnia to porażka. Zaraz zapewne odezwą się głosy że z humanitasem w cv dostali pracę jako dyrektorzy szkół, firm, itp. G... Prawda i tyle w temacie. Życzę ambicji młodym ludziom
ja 2016-11-21 11:32:22
a ja myślę, że czasy się zmieniły i ambitni ludzie zamiast studiować na państwowych uczelniach wolą uczyć się zaocznie i pracować w tym czasie. To wymaga zdecydowanie więcej poświęcenia i determinacji. Poza tym nie uczelnia, tylko to ile człowiek z tych studiów wyniesie jest ważniejsze. A z tego, co słyszę nie uczę w Humanitas mniej, niż moi koledzy z innych uczelni, a nawet myślę, że mam więcej kolokwiów
Absolwent 2016-11-21 22:02:29
A przepraszam... Poważne uczelnie wyższe państwowe nie prowadzą studiów zaocznych? Na takie dziadostwo jak humanitas, wsb, etc. szkoda życia i pieniążków. Wiem co mówię bo lata temu sam konczylem wsh... Jednak wtedy uczelnie było stać przynajmniej na poważne nazwiska jeśli chodzi o wykładowców a dzisiaj bieda. Niestety taka prawda i pracownicy uczelni wpisujacy opinie na tym forum nic nie zmienią.
ja 2016-11-22 09:16:06
Uczelnie państwowe przyjmują w tej chwili każdego, prowadząc po kilka naborów. Studiowałam na UŚ dziennie i wiem, co mówię. Jeżeli człowiek chce się czegoś nauczyć musi to zrobić sam dla siebie. I nie ważne w jakiej uczelni będzie się uczył. Ucząc się zaocznie na WSH i pracując w tygodniu wnoszę do swojego doświadczenia życiowego więcej niż podczas 3 lat studiowania dziennie na Uniwersytecie Sląskim. Nie zgadzam się więc z Twoją opinią, że tylko renomowana uczelnia daje rzetelne wykształcenie.
MACIEK 2016-11-23 10:18:22
Zgadzam się z powyższym :) Pozdrawiam studentów WSH
Koniec tematu 2016-11-24 23:11:06
Rozumiem że bronicie sytuacji w jakiej sami jesteście. Jednak nadal sądzę że UŚ, UJ, UE Katowice dadzą więcej studentowi aniżeli wsh. Niech żyje lider rankingów... Nie wiadomo jakich
ja 2016-11-25 11:34:39
W wyborze studiów pomogła mi opinia starszych i bardziej doświadczonych. Jestem pewny, że się nie zawiodę swoją decyzją. Pozdrawiam
Kajetan 2016-12-02 13:29:31
Mam kompletnie odmienne doświadczenia. Chaos jeśli chodzi o plan zajęć. Nudne wykłady. Zero praktyki.
1
Aga 2016-12-06 12:10:53
Czy ktoś może mi coś powiedzieć o psychologii transportu? Czytałam, że kierunek ten jest otwarty przy współpracy grupy Cargo. Na zajęciach rzeczywiście jest możliwość skorzystania z symulatorów dachowania, płyty poślizgowej, itd.? Bardzo zależy mi na opinii osób które już studiują ten kierunek. Pozdrawiam
dofinansowane połowę ceny 2016-12-07 20:01:59
Co Wy znowu o tym dofinansowaniu, jaki blef? Studiuje Mediacje sądowe i pozasądowe i żadnego problemu z dofinansowaniem nie odczułem, płace za studia 2 razy mniej.
Zostaw swoją opinię o Wyższa Szkoła Humanitas - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wyższa Szkoła Humanitas