brak logo

Delphi Poland S.A.

Jeleśnia

Opinie o Delphi Poland S.A.

monter 2016-04-06 17:58:17
Tak to prawda odnośnie tej wizyty policji w zakładzie, w zakładzie dzieje się coraz gorzej. Pomijając już jawne oszukanie nowych oraz starych pracowników, którym kazano - można rzec nawet zmuszono (wprowadzając ich w błąd odnośnie zmiany regulaminu wynagrodzeń) do podpisania nowego regulaminu pracy, gdzie zostały zlikwidowane premie, oraz zamrożono podwyżki dla nowych pracowników prawie o 2 lata. Piszę o tym dlatego, ponieważ wielu pracowników przyjęło się pod koniec ubiegłego roku, dodając jeszcze pracowników Adeco, których dział HR podczas rekrutacji poinformował, że po okresie próbnym dostaną stawke w okolicach 12,7 a po roku 14, 80( nie pamiętam dokładnie + premie półroczne). Wydawało się to wtedy uczciwą propozycją, ale aktualnie stanowisko władz diametralnie się zmieniło, co w rezultacie zamroziło jakiekolwiek perspektywy oraz motywacje do pracy dla nowych pracowników, których ściśle mówiąc - OSZUKANO. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ten sam pracownik na podobnym stanowisku pracuje za całkowicie odmienne pieniądze( 12,7 a 15,8 po aktualnej zmianie), wykonując tą samą pracę. Dodatkowo całkowicie brakuję empatii liderom dla których liczy się tylko wyrobienie normy, pomijając braki kadrowe, które powodują, że za brakujące osoby na danych stanowiskach muszę tyrać pozostali pracownicy ścierając pot z czoła, bo liczy się tylko norma. Bardzo ciekawią mnie opinie na tym forum po następnej wypłacie gdzie wykonując tą samą pracę dostaniemy wypłaty różniące się o 400-500 zł wynikające tylko z odmiennej stawki( pomijam dodatek stażowy)
12
monter 2016-04-06 19:19:58
Zapomniałam jeszcze dodać, że ogłoszenie o pracę na które została złażona aplikacja określało wynagrodzenie w wysokości 2850 brutto po 3 miesiącach, co daje około 2050 netto, a rzeczywistość jest zgoła odmienna, co mogą potwierdzić osoby w komentarzach. To jest kolejna sytuacja w której pracownicy zostali wprowadzenie w błąd, a odpowiedzią kierownictwa oraz kadr jest, że na twoje miejsce znajdziemy 3 inne osoby.
10
Dawid 2016-04-06 21:27:55
Ludzie co wy.Mila i sympatyczna atmoswera !Alkohol ,narkotyki ,to ze ktos sobie zapali nie czyni z niego narkomana. pozdr.dla krysi i wlodka
7
monter 2016-04-07 20:17:35
Ludzie to co się dzieje na skodzie to paranoja.
7
aaa 2016-04-07 20:31:49
Święta prawda z tą płacą a jakby tego było mało to jeszcze każą ludziom przyjść w wolną sobotę -02.04.16 jako normalny dzień pracy bez nadliczbowych godzin pracy albo dnia wolnego i na dodatek kto nie przyszedł to ma wypisać urlop na żądanie a kto nie załapał się na taki urlop bo ustalono limit 5 osób to ma dostać naganę , przecież to wszystko jest niezgodne z kodeksem pracy , pracownik z dobrej woli może przyjść w sobotę ale musi mieć zapłacone godziny nadliczbowe lub 1 dzień do wybrania w okresie rozliczeniowym kontaktowałem się z prawnikiem - to opinia prawnika... ludzie nie mogą nami bezprawnie poniewierać i trzeba coś z tym w końcu zrobić! Myślą , że wszyscy jesteśmy ciemniaki i będą nas ciągle straszyć, jak tak dalej pójdzie to ciekawe kto tam będzie robił.
5
crab 2016-04-07 22:28:38
Proponuje aby pracownicy głównie linii skody w Jeleśni spotkali się i podjeli jakieś wspólne dzialania bo to co się tam dzieje jest czymś nie możliwym, wyzysk, pomiatanie. Trzeba zacząc chyba dyktafony albo najlepiej kamere ze sobą mieć i to dokumentować.
6
monter 2016-04-07 23:00:50
Dokładnie. Pomiatanie jest tam na porządku dziennym, a liderki robią z pracownikami co chcą byle tylko wyrobić norme. Totalny chaos i bałagan.
7
anonim 2016-04-08 11:17:31
czy ktoś może szerzej opisać o tym zajsciu z policją,o co to chodziło i na jakiej linii bo nic nie słyszałem , wyprowadzali liderkę czy nękanego pracownika
3
zainteresowany 2016-04-08 11:22:19
Czyżby to nasz kubuś coś zamiatał pod dywan
2
police 2016-04-09 11:54:15
konkretnie liderka w obecnosci kierownika wreczyla pracownikowi wypowiedzenie z pracy i pod wplywem nerwow zaczal ja nazywac i jej grozic slowa grozb padly tez wobec kierownika no i wyprowadzono go z zakladu a liderke wieczorem odprowadzono do auta przy eskorcie wspanialej ochorony konsalnet .
2
monter 2016-04-09 13:09:46
A na jakiej linii to było?
2
police 2016-04-09 18:55:30
nasza kochana Skoda
3
monter 2016-04-09 21:18:24
Żartujesz? Już nawet nie pytam czy mała czy duża, bo strzelam w ciemno, że duża. No to widzę, że rzeczy już całkowicie wymykają się tam spod kontroli. To pewnie jakiś młody pracownik?
Słuchacz 2016-04-10 12:14:08
Słyszałem cos o zwolnieniach ze skody i ponoc maja ich zastąpić osobami z fiata ktos cos o tym wie?
2
obiektywny 2016-04-11 11:42:48
ludzie nie przesadzajcie. Na Skodzie jest jak jest głównie z winy pracowników. Którzy bardzo często prace olewają, nie przychodzą, biorą jakieś cyganione L4 itp. Jak firma przy takich pracownikach ma zapewnić ciągłość produkcji klienta i tym podobne? a co do pracy w sobotę 02.04 to tak jak ktoś pisał wyżej, pracownicy dostaną dzień wolny końcem kwietnia w zamian za pracę w sobotę 02.04 lub najprawdopodobniej skończy się to tym że nadliczbówka i tak zostanie normalnie wypłacona za pracę 29.04.
3
anonim 2016-04-11 15:44:47
Powiem tylko tyle " jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie" , chyba nie wiesz co się dzieje na liniach Skody, jakie są układy i jak traktują ludzi więc nie ma w tym nic dziwnego, że ludzie kombinują bo po prostu mają dość tej roboty i paskudnej atmosfery, a miało być tak pięknie według ogłoszenia a tu ani zarobku tak jak pisali ani miłej atmosfery, tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi oszukują na każdym kroku.
5
monter 2016-04-11 18:55:44
Dokładie anonim. Obiektywny chyba jest z kierownictwa, albo ma nad wyraz dobre układy z liderką. Popracuj sobie człowieku z tydzień to zobaczysz.
4
prawda 2016-04-13 17:50:34
A ja wam powiem jak traktują nowych pracowników.A więc nowy pracownik to taki,który przepracował dla Delphi 3 lata i dalej jest nowym pracownikiem.Dwa lata w Delphi przez Adecco za stawkę 8 zł na godzinę.Kolejny rok to praca przez Delphi za wyższą stawkę ale i tak dużo niższą niż starzy pracownicy.I jeszcze dalszy ciąg wyzysku ,podwyżka dla starych pracowników a dla niby nowych o ile nowym jest ten który przerobił trzy lata nic.Oto jaki panuje w Delphi szacunek dla niby nowych.
4
migotka 2016-04-15 11:40:46
Przyjmując się do tego zakładu cieszyłam się że w końcu znalazłam pracę stałą za nie małe pieniądze.Rzeczywistość jednak okazała się bardziej brutalna.Nie będę tutaj pisać o tym jak ta firma traktuje swoich pracowników, bo komentarze które tutaj się pojawiły są jak najbardziej prawdziwe.Czują się bezkarni w swoich praktykach,zastraszanie ludzi to chleb powszedni,wygórowane normy bo przecież polski biały murzyn da radę,a pieniądze za taką harówę są poprostu śmieszne.No ale administrację trzeba jakoś utrzymać tyko szkoda że ludzką krzywdą!I proszę nie pisać że to ludzi wina bo nie chodzą do pracy oni już zwyczajnie są wykończeni psychicznie i fizycznie a na to wszystko słowa pani lider,, Jak się komuś nie podoba to droga wolna"
8
obiektywny 2016-04-15 19:18:41
Jeśli możecie zachęćcie innych pracowników do wyrażania obiektywnych opinii. Wielu starszych pracowników, którzy więdzą wszytko o zakładzie, jego plusy i minusy, nie wie o mocy internetu, a swoje opinie wyrażają pomiędzy sobą na przerwach w stołówkach. Wyrażenie tutaj swoich poglądów zarówno pochlebnych jak i tych mniej pochlebnych, daję możliwość dotarcia do kierownictwa, którzy widząc anonimowo zgłaszane problemy, zmobilizują się do pozytywnych zmian, żeby zakład się rozwijał i jak mówi motto firmy "dążmy do doskonałości".
2
behemot 2016-04-15 19:51:35
Kierownictwo dobrze wie co sie dzieje w tej firmie i ma to w głębokim poważaniu.Oni dązą do doskonałości poprzez obsadzanie stanowisk liderkami które wyprawiają z ludżmi co im się podoba.Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia tak więc zapraszamy na produkcję panuje tam naprawdę miła admosfera :)
2
Były pracownik 2016-04-15 19:51:45
A te liderki pożal się Boże to w związkach są do tej pory? Chyba że związki takie jak były za moich czasów?
4
były pracownik 2016-04-26 21:33:54
Na skodzie dalej bez zmian?
1
pracownik z 20 letnim stażem 2016-05-21 12:13:19
A ja Wam coś powiem " młodzi" - 1997 roku jak się przyjmowałem za stawkę około 450zł na miesiąc ani nie pisnąłem czy mi się to podoba czynie. Starszych pracowników szanowałem i się pierwszy kłaniałem. Teraz z perspektywy czasu zmieniło się to nad czym " Nasze" pokolenie pracowało - a więc " bezstresowe wychowanie w szkole" - to Ono doprowadziło do braku szacunku do kogokolwiek, nie szanowaniu innego człowieka. To przez takich jak Wy Nasz kraj stacza się na dno... czytam wcześniej 2050 netto to jakaś masakra - pisze to osoba 22 letnia. Coś ci powiem kobieto - NIE PODOBA CI SIĘ TO SIĘ ZWOLNIJ - NIKT NIKOGO W TEJ PRACY NIE TRZYMA, TO WOLNY KRAJ
7
X 2016-05-21 12:19:25
NIE PODOBA CI SIĘ TO SIĘ ZWOLNIJ. WYPOWIEDZENIE = WYBAWIENIE :)
6
Młody pracownik 2016-05-27 21:46:24
To że miałeś 450 za początku pracy nie znaczy, że dzisiaj też tyle mamy mieć. Niech Pan/Pani przeanalizuję wzrost wskaźnika inflacji na przestrzeni lat oraz od to, że od wstąpienia Polski do EU płaca minimalna z roku na rok wzrasta. Jeżeli patrzymy na wynagrodzenie musimy mówić o sile nabywczej pieniądza(według wiki w 2000 r. minimalne wynagrodzenie BRUTTO wynosiło 700 co daje około 480 na "rękę", wiec myślę, że w 1997 minimalne wynosiło ok 370-420). Odnośnie zwolnienia zgadzam się z Panem, nikt Nas w zakładzie siłą nie trzyma, ale każdy ma prawo do wyrażenia swoje opinii. Jeszcze w kwestii szacunku według mnie szanowanie innych powinno działać w dwie strony zarówno do młodych jak i starszych. Jeżeli ktoś jest starszy i zachowuję się jak człowiek, to młodzi też go tak traktują i darzą szacunkiem, natomiast jak ktoś jest prostakiem i chamem, niech nie liczy, że 22 letnia dziewczyna będzie go szanować. Proszę nie obwiniać dzisiejszej młodzieży bezstresowym wychowaniem, ponieważ to WY NAS WYCHOWALIŚCIE - i jeżeli obwiniasz kogoś za błędy w wychowaniu to nie dziecko - TYLKO ICH RODZICÓW.
6
adm 2016-06-01 20:41:06
Niestety, ale cała"administracja" jak to zostało napisane też lekko nie ma. Dużo obowiązków, presja czasu, stres i ciągłe problemy. Nie myślcie, że tylko na produkcji ciężka praca i że musicie na administrację "robić". Każda praca ma swoje minusy i plusy...
Monterek 2016-06-04 11:24:39
Troche z innej beczki.
Mamy w zakładzie związki zawodowe-działają jak działają-podwyżki są,obrona pracowników itd.,pomijam fakt wczasów i utopionych -chyba bezpowrotnie pieniędzy.Ale wycieczki które ostatnio zostały wywieszone-TO KPINA!!!Dla kogo one są?Tatralandia-jadąc 3 os rodziną-350zł po odliczeniu dopłaty,a na jedzonko trzeba jeszcze wziąć!!!Chyba te imprezy są dla singli?
2
nowy 2016-06-15 16:40:29
Słyszelisćie o nowym zakładzie ,który ma powstac w gminie Radziechowy-Wieprz.Tam znajdziemy nową pracę.Stawka godzinowa ma tam wynosić 15 zł.
3
hit 2016-06-15 18:45:20
kto ma tam stawiac zaklad chyba nie delphi.
nowy 2016-06-17 16:21:10
Wiadomo że nie Delphi ,ale powstanie konkurencja dla Delphi i wszystkie osoby pracujące w Delphi za stawkę 12,78 się tam przeniosą.Oby więcej nowych zakładów to skończy się wyzysk.
3
Monter 2016-06-19 09:10:43
Monterek a pytałeś co z wczasami i z naszą kasą?
2
czystaciekawosc 2016-06-21 10:18:28
Wlasnie przeczytalem Wasze opinie odnosnie Delphi w Jelesni. Szczerze mowiac nadal sie zastanawiam dlaczego nikt nie wyslal jeszcze listu/maila do Delphi. Na ich stronie http://delphi.com/ zakladka ethics point mozna wypelnic formularz i dopisac ze sparaw zostanie rozglosniona z mediach i odpowiednich instytyucjach. Jesli trafi to zagranice do centrali oni sa bardzo uczuleni na takie sprawy. OD 8 lat pracuje za granica i nie spotkalem sie z czyms takim. Zaciekawil mnie ten temat bo chcialem wyslac aplikacje do Jelesni i sprawdzic czy sa jakies szanse na prace w okolicy w "porzadnej" firmie. Po tych wszystkich komentarzach stwierdzam ze nie warto sie rozgladac i lepiej zostac tu gdzie sie jest. Powodzenia wszystkim i oby ta sytuacja sie zmienila na lepsza.
7
Ivan 2016-07-13 11:51:47
Ładnie zryty beret masz to były inne czasy teraz sobie wyżyj za te pieniądze godna płaca to i godna praca powiem jedno po prostu żal mi takich ludzi jak ty którym już ten zakład kompletnie zrył mózg i wypisują takie głupoty
3
Pracownik 2016-07-13 23:05:12
Przez 3 miesiące masz najniższa potem przez 18 miesięcy 1500 zl za cały miesiąc nie słuchaj na rozmowie jak ci laska obieca jakąs premie po 3 miesiącach bo żadnej premii nie ma to tylko bajka szału nie ma
2
Mark 2016-08-13 20:50:01
Jeśli ktoś ma chętnie kupie koszulki robocze "Delphi"-rozmiar xl.
Najlepiej nowe-albo w dobrym stanie.
Kontakt- tytusowy40@wp.pl
Max 2016-09-21 20:13:46
Wiadomo już coś o przenoszeniu lini Fiata z Jeleśni .
Roman 2016-09-27 08:57:01
A Siemensa też podobno mają się pozbyć.
Edi 2016-10-03 09:11:18
Jakiś , właśnie takich ludzi trzeba w Delphi więcej i jeszcze więcej. Jesteście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze Wam z tym dobrze. Ile lat nie było żadnej podwyżki, a teraz jeszcze zabrano premie półroczną i Ty nazywasz to podwyżką. Różne rzeczy słyszałem w życiu, ale Ty bijesz wszystkich na łeb. Miłej egzystencji w korporacji...
Denny 2016-10-06 11:28:56
tak, w robieniu kawy i herbaty oraz na kserokopiarce
1
Jakiś 2016-10-07 20:41:58
Edi!!! Czy my napewno pracujemy w tym samym zakładzie? Bo ja mam podwyżkę i premię w stawce godzinowej, kurcze może idź do księgowej i zapytaj czy o tobie nie zapomniała . A i jeszcze jedno! Zacznij używać bardziej cenzuralnych słów bo admin ma trochę roboty z tobą.
2
Roma 2016-10-10 18:27:20
Słyszał ktoś o planowanych zwolnieniach w Delphi Jeleśnia . Ponoć część produkcji przenoszą do Serbii i na Ukrainę.
2
Jadzia/Ewa 2016-10-12 16:51:31
Krzychu ?, to Ty ?????
erf 2016-10-12 17:15:40
no tak tak to prawda że na chwilę obecną mają oferty
Nowy 2016-11-18 12:34:04
Polecacie ten zakład.
1
NIE 2016-11-21 14:53:12
NIe poszukaj lepiej czegos innego
Marysia 2016-11-21 20:54:46
Jak chcesz się nabawić nerwicy i innych chorób, to polecam.
1
Nick Nick 2016-11-29 13:22:57
W kilku miejscach już pracowałem - ale Delphi Jeleśnia to największa patologia pracownicza w mojej karierze :-) Zastraszanie, ogłupianie pracowników, nie można wziąć urlopu kiedy się potrzebuje, liderki dają nagrody swoim pupilom (i tak na prawę nie wiadomo za co dostają nagrody), wszechobecny stres i strach, poniżanie pracowników.
Najgorsze jest to, że kierownictwo o wszystkim wie i zwykłych pracowników ma głęboko w poważaniu, nie robi nic żeby zmienić sytuację i atmosferę na linii - bo liczy się norma i zadowolenie klientów.
Mam nadzieję, że młodzi ludzie w przyszłości będą się potrafili docenić i bedą szukać i pracować w pracach "normalnych"! - co w konsekwencji doprowadzi do mniejszego zainteresowania pracowników na tego typu prace . Następnie w zakładzie zacznie brakować rąk do pracy na produkcji. I tu pojawiają się dwie możliwości - zmian w postrzeganiu pracownika produkcji przez firmę Delphi itp. albo ona upadnie i zniknie - ale na to trzeba jeszcze długich lat. Firma może sprowadzić pracowników np. z Ukrainy - ale ilu można - w końcu tanie będzie się przeprowadzić.
3
lesna 2016-12-01 20:47:08
jeśli ci nie odpowiada praca zawsze możesz złożyć CV do CRSU
byly delphi 2016-12-03 12:55:04
bo jak byles glupi i wczesniej machales lopata za 200zl to 450 bylo dla ciebie luksusem. Wez sie ogarnij bo to co piszesz swiadczy tylko o twojej zyciowej nieporadnosci.
Zostaw swoją opinię o Delphi Poland S.A. - Jeleśnia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphi Poland S.A.