logo ZARA

ZARA

Opole

Opinie o ZARA

anonim 2010-05-03 21:18:13
prawda, prawda - niestety ...
obserwatorka 2010-05-04 00:20:27
Jesteście jak dzieci. Aż żal czytać większość z tych postów. Jeśli jest wam tak źle, to rzućcie pracę w Zarze, obecnie w Opolu nie jest aż tak trudno znaleźć podobną pracę w jakiejś innej odzieżówce. Na odchodne powiedzcie pani dyrektor w twarz co myślicie o niej, jej pracy i zachowaniu. Satysfakcja dla was, dla reszty święty spokój, wilk syty i owca cała:) Wypisywanie anonimowych postów na forum jest proste i niczego nie ułatwia. Polecałabym jednak na przyszłość skuteczniejsze podszywanie się pod "stałą klientkę" - na np. będą stałą klientką różnych sklepów nie przypatruję się tak dokładnie pracownikom, aby potem chwalić ich lub besztać na jakiejś tam stronie. Współczuje wam wszystkim, że pracujecie w tak chorej i toksycznej atmosferze. Życzę więcej radości z życia.
.................................................. 2010-05-04 08:55:51
prawda w oczy kole, skoro jest takie forum to dlaczego się nie wypowiadać? od tego są zazwyczaj fora..Każdy się tu podszywa pod kogoś, próbując wrobić czy wyzwać kogoś (przykładów nie brakuje). Każdy mądry na forum, ale jak trzeba się odezwać to nie ma odważnego. Przestalibyście jeden na drugiego naskakiwać tylko coś z tym zrobili w końcu, bo tak pisać i pisać można w nieskończoność, a efektów brak.
.. 2010-05-04 21:56:20
Do autora/autorki powyzszego posta- to w końcu nie rozumiem- fajnie,że jest forum i że mozna sobie anonimowo bluzgać czy niefajnie o lepsza prawda w oczy? wyczuwam autozaprzeczenie
klientka 2010-06-16 18:35:02
Jestem zbulwersowana tym co przeczytałam na tym forum.Polacy wyznają zasadę -czy się śpi czy się leży to się należy.Zamiast plotkować za plecami koleżanek weżcie się do roboty.Żaden pracodawca nie będzie płacił za [usunięte przez moderatora] w pracy.Często bywam w waszej sieci sklepów w Warszawie i widzę czym zajmują się ekspedientki,np.dłubaniem w nosie.
była 2010-07-12 14:55:42
prostota powyższych wypowiedzi budzi we mnie wielką niechęć do marki i sklepu...dobrze, że już nie pracuję w tym jakże ekskluzywnym miejscu
znajoma 2010-07-29 22:02:50
Znam ta cala Wasza dyrektor "jak to brzami",pieprznieta zdrowo i rozwalona emocjonalnie.....zycie ma nudne i nie udane ,szuka ukojenia w jakichs religiach mądrych ,wiec co sie dziwic ,ze musi sie gdzies wyzyc,a najlepiej tam gdzie czuje sie wazna......
Karolina 2010-08-15 12:00:10
W sumie jak bym byla taka pania dyrektor , to tez bym miala pracownikow w dupie . Pomyslcie , moze ona tez tak jak wy na poczatku byla zwyklym szarym pracownikiem , ktory od rana do nocy pracuje , a teraz po prostu cieszy sie zyciem . Mysle , ze kazdy z Was ,ktory by awansowal na wyzsze stanowisko mialby czesc spraw w [usunięte przez moderatora]. Ludzie sie zmieniaja , co ja teraz obchodza jakies ekspedientki.
';'/.' 2010-08-15 14:34:17
Karolino twoje myslenie niestety jest prymitywne!!! Zapominasz o jednej bardzo istotnej kwestii, a mianowicie szacunku dla drugiej osoby, bez wzgledu na zajmowane przez nią stanowisko i jego prestiż. To praca w korporacji zmienia człowieka, trzeba sie wyzbyć wielu wartości aby przetrwać. Smutne , że te osoby, które czują władzę nie mają pojęcia jak bardzo są uwikłane w chory system...Powodzenia w powrocie do człowieczeństwa!!
... 2010-08-15 20:22:39
pseudo mądrości ciąg dalszy....ech życie, bierzcie się panny do roboty!!!!
:) 2010-08-21 15:45:01
dokładnie...ale najbardziej to powinna sie do roboty zabrac pani dyrektor...
1
sabina 2010-08-27 16:27:14
dobrze ujęte:) zacznijmy od Pani dyrektor,ktora cos za wiele nie miala na obrone w swym wyczerpującym komentarzu,przyklad niech w koncu pojdzie z góry...:) zatem Pani dyyrektor,oprocz pseudo madrosci ale tych wymawianych w pracy do pracownikow(wlasciwie wykrzyczanych bo to Pani ulubiona forma) proponuje pokazac i dac cos od siebie.a przedewszystkim mala sugestia,wiecej szacunku do innych,nazwa"dyrektor" to naprawde nie wszystko.Pomiatanie innymi to naprawde zła cecha i maja ja tylko niedobrzy,zakompleksieni ludzie ktorym cos w zyciu nie wyszło.. a tego okreslenia nie chce uzywac wobec Pani,choc wiem ze wiekszosc tak o Pani uwaza ale zostawmy to.
... 2010-09-12 21:19:43
żal żal żal ......do roboty tyle powiem !!!!!
pracownik? 2011-01-11 23:51:45
Pracuje w Zarze już sporo czasu...dużo się nauczyłem, dużo nerwów straciłem, ale cóż takie jest życie w dzisiejszych czasach ;)...zarobki w porównaniu z innymi sklepami nie są złe, pracodawca wypłaca pensje na czas, dają nam także bony na urodziny, święta...nie ma tragedii, gdyby nie jeden fakt, że niektórzy przełożeni (niekoniecznie managerowie) nie znają języka innego niż polski, spiskują na każdym kroku, są fałszywi i obłudni, mają się za nie wiem kogo, chociaż są kompletnie niekompetentni i [usunięte przez moderatora], a pracę 'odwalają' za nich inni...to przerażające, że tacy ludzie zajmują stanowiska(pozory mylą)...ech...przez takich atmosfera jest bardzo niesympatyczna...ogólnie praca nie najgorsza, ponieważ pracodawca jest uczciwy...polecam ludziom, którzy są sympatyczni, niekonfliktowi i podbudowujący dla innych... z miłymi ludźmi chce się pracować, a przez tych niemiłych wszystkiego się odechciewa i dlatego nasze twarze są czasem nieuśmiechnięte...jesteśmy po prostu czasami zmęczeni nie tylko fizycznie, ale i psychicznie :)
anonim 2011-03-16 10:45:01
jeszcze trochę popracuje w tym obozie pracy i oszaleje...staram się trzymać nerwy na wodzy, ale czasami mam już po prostu dość...zero życia prywatnego przez tragicznie okładane grafiki, okropna presja na nie wiadomo co, bo wszystko da się zrobić spokojnie, bez nerwów...praca została znienawidzona, chociaż na wszystkie sposoby próbowałem ja polubić... myślę ze niebawem się rozstaniemy i Zara straci uczciwego i oddanego pracownika ;)...nie ma ludzi nie zastąpionych - powiadamy, ale niedługo do Zary będą przychodzić ludzie tylko na chwilkę i będą bardzo szybko z niej ociekać... źle dobrana kadra managerska potrafi zepsuć wszystko :) ...ludzie opamiętajcie się, bo życie jest krótkie i nie warto czasem bezsensownie robić ciśnienia i się spinać bez powodu...
anonim 2011-03-27 10:48:37
czekam z utęsknieniem na dzień kiedy złożę wypowiedzenie ;)
anonim 2011-04-08 19:43:48
Ja w ZARZE pracuję sporo czasu, nikt na mnie nie krzyczy, nikt mnie źle nie traktuje, może dlatego, że wykonuję swoje obowiązki - obsługuję klientów stoję na strefie a nie chowam się po kątach i myślę co napisze na forum jak wrócę po tej strasznie męczącej pracy. Faktycznie grafiki zmieniają się i często mam telefon czy mogę przyjść, ale jak nie mogę to nic się nie dzieje. Z tego forum wynika jedno - wszyscy narzekają, (oczywiście tylko tutaj anonimowo), ale nikt się nie zwalnia, dalej pracujecie, jak wam tak źle to pokarzcie to i zmieńcie pracę na \"lepszą\". Gdzie przez cały dzień na prawdę nie będziecie musieli robić NIC, bo tylko takie osoby się tutaj wypowiadają, jestem trochę po innej stronie niż Panie manager i wiem co mówicie i co robicie jak ich nie ma, bo jak są to udajecie super pracowitych sprzedawców.
anonim 2011-04-17 17:28:10
jasne , zawsze problem tkwi w menagerach , bo jak nie poprosza pracownika na kolanach o wykonanie zadania , i nie dadza dodatkowej za to premii , to sa swinie ....
anonim 2011-05-15 22:26:46
Pracowałem w Zarze 4 lata - dramat, nikomu nie polecam. Obgadywanie, knucie za plecami, intrygi, ciemne awanse (nagłe, szybkie), i co najgorsze - zero kompetencji struktur regionalnych, mają Cie za nic, za gnojka. Kwalifikacje działu HR, DT itd. - żenada, często ludzie bez ukończonych studiów, po awansach ze sklepów z większych miast. Program dla ludzi z talentem - śmiech i kompromitacja, robisz 1,2 lata... i nic, trafiasz do bazy... ODRADZAM szczerze !
pawe! 2011-05-17 19:40:10
ja marze o pracy w zarze i choć mam dwuletnie doświadczenie w sieciówce to nic z tego, może właśnie dlatego. Jakie są ich oczekiwania? Pomóżcie
ktos 2011-10-13 20:48:27
Nie wiem co wy oczekujecie w pracy.Praca jest po to aby zarobic a zeby zarobic trzeba sie troche natrudzic i pocharować. chcielibyscie siedziec na 4 literach i pic kawke za to zarabiac 900zl brutto? moim zdaniem to duzo pieniedzy (najwiecej ile zarobicie w takim stylu pracy) a do pracy wystarcza checi i cierpliwosc! ja pracuje w zarze w Opolu i nie dosc ze jest super atmosfera i ludzie to wcale nie jest az TAK BARDZO wyczerpujaca a 700zl miesiecznie to dla mnie uczacej sie jak narazie jest duzo.Za [usunięte przez moderatora] robienie dostaniecie spowrotem to samo.
anonim 2011-10-14 17:48:20
vi co siedza i pija kawke zarabiaj znacznie wiecej niz 700 pln ;p
zarowa 2011-11-01 00:41:11
Witam. No już nie narzekajmy ludzie na tą ZARE w Opolu...nie jest taka zła do końca. Ale najbardziej od czasu kiedy tu pracuje śmieszy mnie fakt wielkiej MANAGER [usunięte przez moderatora]...ludzie co za żenada. W sumie wstyd mi, że muszę sie wypowiadać na temat tej pani na tym forum, ale niech sobie dziewczyna poczyta trochę prawdy o sobie...a raczej jak jest postrzegana w naszym sklepie. Osoba bez charakteru, wyżywająca sie na pracownikach przez swoje niepowodzenia życiowe...zreszta MANAGEROWIE + regionalni to głownie ludzie, którym się w życiu niepowiodło i probują swoją frustracje wyładowac na innych...(są wyjątki). [usunięte przez moderatora]
TT 2011-11-11 10:46:54
Zgadzam się z "zarowa" :)
karolina 2011-11-29 18:51:48
człowieku, jak szukasz pracy i chcesz pracowac a nie sie obijac to sie nie zastanawiaj, mało ludzi do pracy a sporo obiboków ...
zarowa 2011-12-12 11:26:21
Karolina tu akurat nie ma nic do tego czy się człowiek obija czy nie. Jasne, że dużo osób się obijało, ale takie osoby długo nie popracowały.Tu nie chodzi teraz o pracowników, tylko o managerów.
Tak samo są dobrzy i żli - normalne. Ale są też gorsi...[usunięte przez moderatora] Tu chodzi o podejście do ludzi, zachowania różnego typu. Zresztą pracuje tu już jakiś czas i jak widzę co się dzieje w tym sklepie to mnie przeraza cała filozofia firmy - knucie za plecami, ludzie, którzy potrafią lizać [usunięte przez moderatora] nalejpiej na tym wychodzą - niestety nie idą za tym kwalifikacje....Przykre.
ja 2011-12-27 23:10:14
pracowałam...kiedyś....nie pracuje-nie żałuje....takie bagienko sobie stworzyliście...współczuje:/
Toruń 2012-01-27 12:35:32
odradzam pracy w Zarze -[usunięte przez moderatora], upokarzanie pracowników. Managerowie maja swoje ważne sprawy (obgadanie co będzie w nowej kolekcji, co można kupić, plotki, kawa), trzymają się razem i zawsze są niezadowoleni. Jeśli chodzi o place to śmieszne - 900 zł brutto + prowizja od sprzedaży (ktoś z Was ja kiedyś odczul?). Na rozmowie kwalifikacyjne jak i po niej menadżerowie są strasznie bezczelni. Jeśli nie wchodzisz im w [usunięte przez moderatora] to nie polecam zatrudniania się tam. Pozdrowienia dla pewnej pani[usunięte przez moderatora] - wiecznie niezadowolona pani manager :) aaa i pamiętajcie ! Praca na kasie to prestiż! haha
1
żal 2012-02-22 19:44:37
pracujcie, a będziecie docenieni................ zapomniałem dodać, że kiedyś ahahahahah
1
kasia 2012-03-07 23:44:32
A slyszal ktos o pracy tam jako visual merchandiser w opolu
Baśka 2012-03-18 17:57:16
hello, zastanawiam się nad złożeniem cv do ZARY ale nie znam nikogo kto by tam pracował, większość wpisów z tego forum jest z przed jakiegoś czasu, czy może coś się zmieniło w klimacie w pracy? proszę tych którzy pracują tam aktualnie, napiszcie jak jest - polecacie czy odradzacie? :)
pozdrawiam wszystkich ZAROwiczów :)
cro 2012-08-13 17:16:22
jak czytam te wpisy, to robi mi się słabo. nie wiem, być może to kwestia konkretnego sklepu i menagera, btw, niebawem minie rok jak pracuję w ZARZE na dziale męskim w jednej z warszawskich galerii handlowych. Podpisując umowę macie zaznaczone, iż jest to PRACA FIZYCZNA, wiec od początku jasne, że wiąże się z wysiłkiem. Własnie. umowa o pracę, a nie jakieś beznadziejne zlecenie. znam realia pracy w hm, house, reserved i new look i porównując zarę do wymienionych sieciówek, to własnie ona wygrywa. jeżeli chodzi o kasę, to wymieniona kwota 900 zł brutto jest kwotą za PÓŁ ETATU, czyli sztywne 80 godzin bez nadgodzin, prowizji i premii. ludzie, opanujcie się. znam osoby, ktore w zarze pracuję już 4, 5, a nawet 7 lat. można? można. minusem jest na pewno to, że na początku kazdy otrzymuje pol etatu, co dla osoby, która utrzymuje sie sama moze być niewystarczające (ale nadgodziny ratują i mimo wszystko jest w miarę ok) oraz praca w niedziele, ale taki kraj :) istnieje wiele mozliwosci rozwoju: starszy sprzedawca, starszy kasjer, visual menager... baaaaaprdzo przestrzegane jest prawo pracy: doba pracownicza, urlopy. reasumując: nie jest tak źle! :) aktualnie jestem na urlopie (płatnym rzec jasna!) i niebawem wracam do pracy. wracam do normalnych ludzi, którzy tworzą przyjazną atmosferę i do menadzerki, z która można się dogadać. NIGDY nie miałam problemu z wolnym, kiedy miałam szkołę (studiuję zaocznie), kiedy miałam rodzinne imprezy, typu wesele, chrzciny (można ise dogadać!!) nie należę do pracoholików. sądze więc, że moja opinia jest dosć obiektywna, aczkolwiek jeszcze sie taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. obowiążków w ZARZE jest sporo, ale wsześniej pracowałam w call center i za nic w świecie nie wróciłabym tam! co kto lubi. a ja pracy na dzień dzisiejszy zmieniać nie zamierzam :) pozdro zarazki.
pracownik 2012-12-16 15:07:49
kiedyś była ta praca może i satysfakcjonująca, ale obecny pan prezes robi wszystko aby tak nie było...każdy w tej firmie jest tylko bezosobowym pionkiem, rzeczą. Polecam dla tych co mają silny charakter i są bardzo dyspozycyjni.
fifi 2012-12-30 16:47:39
Dziewczyny jestem zaskoczona tym co piszecie... Jestem kierownikiem w innej firmie, ale zamierzam aplikować do inditexu na menagera. Mam prośbę napiszcie ile zarabia menager w inditexie średnio, co należy do jego obowiązków i czy orientuje się ktoś jak przebiega szkolenie menagera, bo słyszałam, ze poza miejscem zamieszkania.
Acha Wy jako doświadczeni pracownicy jesteście pewnie w stanie ocenić jak często menager posługuje się j. angielskim i czy rzeczywiście musi znać go perfect... Dzięki za opinie
piotr 2012-12-30 23:51:39
manager zarabia ok. 3. Angielski to znają sprzedawcy, a managerowie się nimi wyręczają ;)...szkolenie często w innym mieście. Mangerowie robią czasem wszystko, a czasem tylko udają, że coś robią i wyręczają się podwładnymi ;)...generalnie firma jest trochę jak [usunięte przez moderatora] i traktują ludzi bardzo przedmiotowo. pozdrawiam...
ania 2013-01-08 11:40:09
W inditexie dzieje się coraz gorzej. Kolega powyżej ma racje, istny [usunięte przez moderatora]. O jakości nawet nie wspominam. wykli pracownicy traktowani sa jak powietrze.
2
o 2013-01-24 17:12:07
szanowałem firmę, ale nowy Pan Prezes robi wszystko aby w firmie było gorzej...kiedyś atmosfera była super, teraz jest tragicznie...wieczne nerwy...nie dają szansy ludziom, którym podwinęła się noga w życiu (tj.np.ciężka choroba)...życzę wszystkim na stołkach Inditexu, żeby nigdy nie chorowali i nie musieli poświęcać czasu swoim rodzinom, bo dla takich ludzi to praca, a jeśli zostaniesz w firmie, to i tak prędzej czy później stracisz zdrowie ;)
1
Motłoch 2013-04-05 10:08:10
Zara to firma, która wykorzystuje swoich pracowników – tak wynika z informacji, jaką podał serwis angielskiego Vogue’a.

[usunięte przez moderatora]
czlowiek 2013-05-22 22:41:24
zara tak jak kazda inna korporacja traktuje ludzi przedmiotowo. dzis nie liczy sie czlowiek, rodzina, tylko kasa. czy to zara czy inna korporacja, to jestes nikim. to jest dzisiejszy swiat, ale do czego to nas doprowadzi :) wbrew pozorom chyba najlepiej maja ci najmniej ucywilizowani ludzie ;)
ika 2013-12-18 00:05:12
Zara -- z daleka od tej firmy wykorzystuje ludzi . zle zarzadzanie obiecuja scieszke kariery ale chyba dla szefostwa ....odradzam pracy w tej firmie . Obluda i zaklamanie
1
ulala 2014-01-24 16:23:12
pracownicy... raczej pracowniczki zary rzeszów millenium hall widać nie przestrzegają swoich standardów sprzedaży. tak ciezko jest powiedziec klientowi "dzień dobry". sama pracuje w sklepie sieciowym i nie ma takiej opcji, zeby klienta nie przywitać. ale jak widac w zarze, w millenium panienki mają to gdzies. a przeciez firma im placi za to zeby przestrzegaly pewnych standardow. moge nawet z nazwiska wymienic, ktore to takie, co z glowa podniesiona do gory chodza, zapominajac, ze to dzieki klientom mają wyplaty. dno, ja bym takie dziewuchy zwolnila odrazu.
ulala 2014-02-21 18:22:28
naucz sie czytac. nie napisalam ze pracuje u konkurencji. jezeli poprzez sklep sieciowy rozumiesz tylko odziez to nieco brak ci wyobrazenia o rynku pracy itp. pracowniczki zary chodza dumne z glowa do gory i ''ani me, ani be''. a TK to da sie wyczuc z daleka, wiec wiadomo ze wtedy sie odezwa.
tomkwiatk 2014-05-18 16:59:44
kiedyś byłem klientem dopóki wszystkie zakupione rzeczy nie zaczęly sie porostu rozpadać skladane reklamacje nic nie daja bo nawet wymienoine rzeczy sa porostu slabo wykonane i na domiar wszystkiego jedna z moich znajomych zaczęła pracę bo liczyla ze to porzadna marka po czasie wyszło ponizanie i obgadywanie nowych pracownikow brak pomocy i smieszne zarobki pozatym rzecz kosztująca 300 zl jest wyprodukowana za 30 zl rękami biednych ludzi odradzam produkty zary
Kupię legginsy :-D 2014-08-14 00:02:34
Kupię legginsy z Zary; strzałki, pioruny, kaktusi itp.Rozmiar 82 wzwyż :-D Ktoś ma???
lotka 2015-03-02 23:13:54
Od dawna chodzi za mną myśl o tym aby podjąć pracę w Zarze, mam teraz pytanie zasadnicze, jaką drogę lepiej obrać aby móc bardziej korzystnie wyjść na tym finansowo, warunki pracy mało istotne. Czy lepiej zgłosić się już do istniejącego sklepu, czy raczej skierować się ku ofertom pracy do Inditex i tam czekać na rozstrzygnięcie spraawy??
Karyna 2015-03-17 09:13:00
W Opolu myślę, że warunki finansowe znacznie nie będą się różniły niż w innych miastach. Ja pracowałam w podobnych markach i zwykle oscylowało to wokół najniższej krajowej, a czasami nawet i tego nie było - tylko 7 zł na rękę. Praca dobra dla studentów, z tym że ten kto ma ambicje to będzie próbował zmykać i szukać lepszych rozwiązań.
ksaia 2015-03-31 21:38:31
Faktycznie, praca w takich sieciówkach jak Zara dobra jest, a może nawet wręcz idealna dla studentów, bo są w stanie pogodzić ją na spokojnie ze studiami a to ważne, no i zawsze sobie jakoś tam dorabiają, wiec i 7 za godzinę to dla nich dobra stawka. A tak z cieakowści czy pracownicy mają zniżki na ubrania zary jakieś pracownicze czy nie. Bo zara to jedna z moich ulubionyc marek wiec moze moze
ana 2016-05-12 00:24:37
a skąd wiesz, że szukają koordynatora? Jakieś ogłoszenie jest? Chętnie bym się zgłosiła- mam doświadczenie, więc chciałabym spróbować:)
Ona 2016-08-24 15:48:54
Może warto spróbować ?
kasia 2016-08-24 15:57:02
To aplikuj, ja wiem, ze oferują umowy o pracę, teraz inditex sie poprawił i jest bardziej przyjazniej nastawiony na pracownikow, wszelkie socjale masz i stawki chyba też nie sa złe?
Zostaw swoją opinię o ZARA - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZARA