brak logo

EFL SA

Wrocław

Opinie o EFL SA

nell 2009-10-26 20:01:52
Pracuje w tej firmie bardzo długo, już wiele widziałem. Możliwości awansu w EFL są praktycznie zerowe. Przeszłem od najniższego stanowiska handlowego do najwyższego i przez rok prosiłem się o kolejną zmianę. EFL woli zatrudniać ludzi z zewnątrz, bardzo czesto okazujących sie "niewypałami". EFL w tym roku zwolnił w białych rękawiczkach (aby uniknąć zwolnień grupowych) prawie 160 osób, kolejnych 50 zostało do tego zmuszonych przez drastyczną zamianę systemu motywacyjnego. Moją koleżankę zatrudnioną na tzw "kontrakcie", gdy tylko dowiedzieli się że jest w ciąży, kompletnie zignorowali, przestali jej płacić pensję. Ludzie zatrudnieni w tej formie nie mają urlopów, nie mają prawa do posiadania dzieci, są [usunięte przez moderatora] na maxa. Bardzo duża rotacja pracowników. Plany sprzedażowe są bardzo wysokie i wręcz a'wykonalne. Podstawowa pensja najniższego handlowca niższa niż kasjerki w supermarkecie. Stres w pracy ogromny. Ludzie bardzo często płaczą , bo nie wytrzymują psychicznie. Mi EFL pomógł rozwinąć się, jest to moja pierwsza praca po studiach. Po tych latach jestem jak wypluty. W Niedziele wieczorem boli mnie brzuch, że musze tam znów iść, choć należę do "najlepszych". Ciągły bieg szczurów. NIe polecam nikomu.
ida 2009-10-26 20:15:13
Gorszego pracodawcy nie jestem w stanie sobie wyobrazić. Też pracuję tam długo i wiele widzałam. Potwierdzam [usunięte przez moderatora] ludzi. Liczą się tylko cyferki. Pensje głodowe dla najniższych handlowców. Dopiero przy obrotach rzędu 1,5 mln można liczyć na w miarę uczyciwą pensję. Takie obroty osiąga sie po 2-3 latach ciężkiej pracy, przy ogromnym szczęściu w postaci klientów. Absolutnie odradzam kobietom pracy na samozatrudnieniu. W ogóle nie polecam tej pracy kobietom.
DARO 2009-12-09 19:05:41
MANAGEROWIE TEJ FIRMY STACZAJĄ SIĘ I TRAKTUJĄ PRACOWNIKÓW JAK [usunięte przez moderatora]
aa 2009-12-15 12:12:35
Zgadzam się z przedmówcami. Pracowałem w tej firmie i cieszę się że mam to za sobą. [usunięte przez moderatora] 1 kategori.
DARO 2009-12-21 20:25:11
czy to ktoś przeczyta?
jak można założyć związki zawodowe-może wtedy coś wywalczymy?
DARO 2009-12-21 20:27:41
czy ktoś to przeczyta?
może założymy forum? takie gdzie już anonimowo będzie można się wpisywać o "naszym" EFL-U
auretka 2010-10-25 22:32:41
Moze cos sie zmienilo przez ten rok, bo moje spostrzezenia sa odmienne. Wprawdzie ja nie pracuje dla efl (moja mama tak), ale jestem na biezaco z wszystkimi jej opowiadaniami. Dostala prace po dosc dlugim bezrobociu, pensje ma godziwa (raczej nie porownywalna z pensja kasjerki), i jakos specjalnie nie narzeka na sytuacje w firmie albo na [usunięte przez moderatora]. Moze zalezy na jakich wspolpracownikow i szefow sie trafi- jak w kazdej firmie.
baby 2010-11-04 19:38:28
Nie bądźmy naiwni w tej firmie nigdy się nic nie zmieni!!![usunięte przez moderatora] ludzi a jak już wyciągną z człowieka wszystko co jest możliwe to pozbywają się go jak śmiecia. Pracowałam w tej firmie trzy lata. W zeszłym roku firma podziękowała mi za pracę w bardzo "przyjemny" sposób. Zgonili wszystkich niepotrzebnych pracowników do jednej sali i Pan Prezes stanął na środku tej sali i ze spuszconą głową powiedział że dla nas już nie ma miejsca w tej firmie!!!
W tej firmie człowiek nabawi się tylko nerwicy i nieczego dobrego!!!
Wszystkim dookoła odradzam tą firmę!Spotkałam tam najgorsze typy ludzkie jakie mogą chodzic po tej ziemi!
A menagerowie to tchórzliwe zwierzaczki którę najpierw się stobą przyjaźnia a później wbijają nóż w plecy.
EFL w zeszłym roku posuneło się do tego że szpiegowało swoich pracowników. Zamiast im pomagać managerowie szukali haków na swoich handlowców!!!
Myślałam że takie rzeczy dzieją się tylko w filmach!!!
pracownik 2012-01-24 13:15:04
Dziwią mnie powyższe wpisy. Praca nie należy do najłatwiejszych to prawda. Ale to jest sprzedaż i takie są jej realia. Jeśli komuś podziękowano za współpracę, to dlatego że ten etat był nierentowny.

Co za bzdura, że kobietom stwarza się problemy kiedy chcą założyc rodzinę. Na przykładzie swojego oddziału mogę powiedzieć wręcz, że EFL jest pro rodzinny.

Podstawy dla junior doradców są na sensownym poziomie, czy to mało czy dużo to już subiektywna ocena. Przerobiłem kilka firm, gdzie z łaską oferowano 3/4 tej kwoty, bez żadnego socjalu, bez samochodu służbowego do prywatnego użytku itd.

Jak ktoś pisze, że zaraz po studiach dostał pracę w EFL-u to miał fart i powinien się cieszyć a nie toczyć jad, bo ja żeby podjąć pracę w EFL-u, musiałem pracowac kilka lat w branży żeby zgromadzić niezbędne doświadczenie.

Polecam w każdym razie
Normalny 2012-04-22 12:14:34
Gościu o nicku NELL, [usunięte przez moderatora] bzdury, jesteś nielogiczny i nie znasz ortografii. Napisałeś: "Możliwości awansu w EFL są praktycznie zerowe. Przeszłem od najniższego stanowiska handlowego do najwyższego i przez rok prosiłem się o kolejną zmianę."
Przeczytaj to zdanie jeszcze 10 razy i zastanów się co w nim jest nielogiczne i nie wylewaj jadu na firmę, bo jesteś życiowym nieudacznikiem. Jeśli cię zwolnili, to bardzo dobrze, bo będąc klientem nie chciałbym być obsłużonym przez handlowca który nie potrafi się wysłowić po polsku. Po prostu działałeś na szkodę firmy. Każdy normalny człowiek wie, że firma zaczyna zwolnienia od najgorszych, najmniej wydajnych pracowników. Żaden szef nie wywali dobrego pracownika, bo jak zostanie z samymi [usunięte przez moderatora], to nie zrobi wyniku i przy następnym zwolnieniu on poleci. Frustratami wypowiadającymi się tutaj są handlowcy, którzy faktycznie zostali zwolnieni z firmy kilka lat temu, bo byli nierentowni. Ci co myśleli, że chodzą do pracy, żeby się obijać i dostawać wypłatę - wylecieli. To bardzo dobrze. Kolejny raz widać, że zdrowa zasada selekcji naturalnej (eliminacja najsłabszych, najmniej efektywnych) działa rewelacyjnie. Ja pracuję w Centrali na Orląt Lwowskich 1 we Wrocławiu. Bardzo chwalę sobie tą pracę. Zarobki porządne-jeśli się starasz (każdy ZAWSZE chciałby więcej), premie są co kwartał (oczywiście dla tych co ZASŁUŻYLI), wyjazdy integracyjne, dla najlepszych co 2 lata wycieczki do Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Gwatemali, w zeszłym roku do Wenezueli (wyjazd dla 100 osób !!!) Mogę podać wiele szczegółów dotyczących tej firmy (w celach autoryzacji mojej wypowiedzi :), bo w niej pracuję od prawie 6 lat. Codziennie chodzę do pracy z ochotą, bo lubię to co robię. Jeśli ktoś się zatrudnił tylko po to, żeby zarobić kasę, a nie rozumie i nie lubi tego co robi, to sugeruję się zwolnić jak najszybciej. Taki pracownik jest nieefektywny, niezadowolony a jak do tego zostanie zwolniony to jeszcze wylewa jad na forum. Brak słów. Trochę samokrytycyzmu by się przydało. Nikt z tych, którzy piszą tu negatywne opinie nie napisze uczciwie, że został zwolniony, bo się do tej roboty nie nadawał. Jak ktoś chce dostawać kasę za "nic nie robienie" to sugeruję pójść do Urzędy Pracy, zgłosić status "bezrobotny" i oczekiwać na zasiłek. Oczywiście to inna bajka i zupełnie chora zasada, żeby opłacać bezrobotnych z podatków ludzi którzy ciężko pracują. Mam nadzieję, że Polska jeszcze kiedyś będzie normalnym krajem, normalnych, uczciwych ludzi.
Pozdrawiam, pracownik Centrali EFL S.A.
1
estasi 2012-07-18 01:03:50
bo jestes pracownikiem niehandlowym i nie masz cisnienia...
Doradca Finansowy 2012-12-20 21:40:31
Jak wygląda praca na stanowisku Doradca Finansowy ? Jaki samochód ? Paliwo służbowe(karta paliwowa; pieniądze na paliwo ? ) ?
ttwo 2013-10-13 13:13:57
UWAGA!
mam niestety już 3 umowę z EFL - i NIGDY WIĘCEJ!! Nie dajcie się omamić "niższymi"ratami, chbya, że macie na koncie tyle pieniędzy by zrobić stałe zlecenie ze 100% skutecznością. Drobne opóźnienie kosztuje 30,75 zł za monit, a np. 1 5 tygodniowe 1.107 za wznowienie umowy + oczywiście odsetki.
Nie interesuje ich czy otrzymaliśmy fakturę, czy nie jEDYNYM ICH DZIAŁANIEM jest natychmiastowe zarabianie na "KARACH"
!!! Jeśli ktoś urzywa samochód do wyjazdu za granicę Polski MUSI co miesiąc otrzymywać zgodę na taki wyjazd nie tylko na samochód ale i na konkretnego kierowcę!!!
1
Krakus 2014-04-04 20:52:36
Klienci! Trzymajcie się od tej firmy z daleka!!! Jeśli masz nawet przejściowe trudności - stają się bezwzględni. Np. dla używanego sprzętu - maszyn, przy jego wycenie, stosują korektę na tzw. sprzedaż wymuszoną w wysokości 50% (konkretnie stosuje to ich kontrahent do wycen - firma Paratechnica), tak więc jak powinie się Wam noga - odbiorą Wam sprzęt i sprzedadzą za pół ceny. Kiedyś - jako dostawca - współpracowałem z EFL (byłem nawet zapraszany na konferencje do Austrii), ale była to firma pod zarządem P. https://www.facebook.com/photo.php?v=365208643646422, jak przejęli to Francuzi - zeszła na psy...
poko 2014-04-15 18:53:51
no to dawno nie widziałem takiej firmy, którą chwaliliby pracownicy, a nie przepadali za nią z kolei klienci
hont 2014-04-17 09:03:13
Z drugiej strony to przykre, że klient nie jest w stanie powiedzieć nic pozytywnego o EFL. Coś po prostu jest nie w porządku.
gość 2014-05-02 09:52:48
byłem klientem EFL kilka razy i było ok do teraz czyli 2014r. aby otrzymać leasing trzeba dać!!!! co wprost powiedział pracownik oddziału krakowskiego!!!
Normalny 2014-05-02 18:06:27
Śmieszą mnie wpisy Klentów EFL, którzy nie płacili rat, otrzymywali monity, nadal nie płacili, rozwiązała im się umowa i mają pretensje do EFL, że muszą zapłacić opłatę za wznowienie :)))) Ja wiem, że w Polsce jest głupota, ale żeby aż taka ?? A co wy jeden z drugim myślicie ??? Nie będziecie płacić w terminach a EFL pogłaska po główce i powie: dobrze drogi kliencie, nie płać sobie, po co ci w ogóle jakiś harmonogram ? Po co masz płacić kwoty na jakie się umówiliśmy ? Płać sobie jak chcesz i ile chcesz i będzie dobrze... DRAMAT ! Ci co tu sączą jad to ludzie, którzy zapewne wpadli do windykacji EFL. Co to oznacza ? Że musieli się spóźnić nie z jedną ratą ale z dwiema, czyli opóźnienie wyniosło 2 miesiące !!! I komentarz do pracowników albo do tych, którzy chcieliby tu pracować: to nie jest firma dla tych, którzy tu przyjdą, żeby się opieprzać. To nie jest firma dla tych, którzy myślą o socjalu. To nie jest firma dla tych, którzy myślą, że praca będzie lekka łatwa i przyjemna. To nie jest firma dla tych, którzy nie lubią pracować i chcą tu zakładać socjalistyczne związki zawodowe. Jednym słowem: jeśli chcesz się opieprzać, to lepiej tu nie przychodź bo szybko wylecisz. EFL stawia na ambitnych, pracowitych i kompetentnych ludzi, którzy dużo wnoszą do firmy. Klient o nicku ttwo też nie ma pojęcia co pisze albo zwyczajnie kłamie. Za 1,5 tygodniowe opóźnienie EFL nie rozwiązuje umowy. EFL rozwiązuje umowę za 2 MIESIĘCZNE opóźnienie. Klient oczywiście nie przeczytał nawet umowy którą podpisał. A jest tam wyraźnie napisane, że terminy w harmonogramie są ostatecznymi datami wpływu pieniędzy na konto EFL. Niech się Klient wysili trochę i pomyśli: skąd EFL ma wiedzieć, że Klient nie otrzymał faktury ??? Litości ludzie !!! Myślcie zanim coś napiszecie ! A jeśli nawet nie otrzymał (albo kłamie że nie otrzymał), to ma harmonogram i wie kiedy ma zapłacić. Nawet jeśli ma umowę na zmiennej stopie to można wpłacić o kilkadziesiąt złotych więcej i przy następnej racie sobie wyrównać. Jak ktoś myśli to nie ma żadnych problemów. A jak ktoś pisze z błędem nawet słowo "urzywa" to już brak słów żeby opisać poziom intelektualny takiej osoby. I ostatnie do Klienta "zbulwersowanego": niech Pan nie występuje o upoważnienie do wyjazdu. Niech kierowca sobie wyjedzie za granicę bez upoważnienia. Tylko proszę potem nie psioczyć na EFL, że policja zatrzymała kierowcę za granicą i ma problemy że porusza się nie swoim autem i to bez żadnego upoważnienia od właściciela ! Proszę zatem próbować bez upoważnienia. Powodzenia ! Ci którzy ciężko i dobrze pracują mają w EFL dobrze i bardzo dobrze. Co roku są organizowane konkursy z nagrodami typu: wyjazd do Wenezueli, do Dubaju, na Malediwy itd... Handlowcy mają służbowe auta i karty paliwowe. Bardzo wielu pracowników ceni EFL. Pytanie zatem: co źle robią ci, którzy EFL oczerniają ? Może to z nimi jest problem a nie z EFL ? Polecam chwilę pomyśleć.
1
Piesek 2014-08-10 14:15:15
EFL został przejęty przez Francuzów ponad 10 lat temu :)
LKL 2014-08-13 14:39:44
Ja pracowałem w EFL-u i uważam, że można spokojnie tam pracować. Oczywiście nie dorobisz się milionów, ale i z głodu nie umrzesz. Dla nowego pracownika 3.500 brutto + samochód + telefon + laptop + wypracowana premia? Jest OK. Później trochę pracy i sukces w postaci awansu gwarantowany. Polecam ludziom ambitnym i chcącym pracować.
txt 2014-08-13 18:37:36
Tak - typowe podejście polskiego studenta. Pójdę do pracy na praktykę jak mi zapłacą. A jak nie - to nie pójdę. Tacy później wyjeżdżają za granicę. Gościu ! Gdzie ty żyjesz ??? Ja przez 3 m-ce za darmo pracowałem w EFL byle mnie tylko przyjęli. I faktycznie tak się stało. Jak się sprawdziłem to mnie bez problemu wzięli. To było kilka lat temu. Teraz jestem bardzo zadowolony, mam świetną pracę i spoko kasę + premie i wyjazdy w nagodę. Awansowałem wiele razy. Z takim podejściem jak twoje, to możesz iść na praktyki do warzywniaka, hahaha :)))) Najpierw daj coś od siebie a potem wymagaj od pracodawcy żeby ci jeszcze coś płacił... Jakie ty masz doświadczenie po europeistyce, socjologii ??? Umówmy się - kierunki słabe i nie dają ci kompletnie ŻADNEJ realnej praktycznej wiedzy. Można się tam opieprzać, nie chodzić i nic się nie straci. Moja rada: bierz praktykę nawet ZA DARMO a nie będziesz wybrzydzał... Sorry, ale masz mentalność jak rozkapryszone dziecko...
txt 2014-09-08 21:57:30
Nie zastanawiam się nad tym. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Zawsze to co robiłem, robiłem najlepiej jak potrafię, jak trzeba było - zostawałem po godzinach. Za darmo - i nie miałem do nikogo pretensji i nikomu tego nie zgłaszałem, bo to był mój wybór. Przełożeni zawsze doceniali moją pracę i dostawałem awanse i podwyżki zupełnie o to nie zabiegając ! Po prostu - dobrych ludzi się ceni i tyle ! Nieporozumieniem jest dla mnie chodzenie do pracodawcy i proszenie o podwyżkę... Sorry, ale ja mam zupełnie inną mentalność niż większość obecnych ludzi, którzy chcieliby się tylko nażreć, ale żeby dać najpierw coś od siebie, to już NIE. Za swoje wyniki w pracy poleciałem w nagrodę do Ameryki Południowej, co kwartał mam premie i nagrody. Bo pracuję dużo. Często w domu i nawet w weekendy. Ale odpowiada mi to i robię to z własnej woli. Nie jestem roszczeniowy i sam nie lubię takich typów ludzi. Uważam to za niedojrzałość umysłową. Gdybym miał swoją firmę, nie przyjąłbym typa, który na rozmowie kwalifikacyjnej już ma jakieś roszczenia i wymagania. Trzeba dać najpierw coś od siebie, pokazać swoją wartość a potem kasa sama przyjdzie.
1
txt 2014-12-30 01:55:14
To zależy czy Cię w ogóle przyjmą... Na razie sytuacja jest taka, że ludzie niepotrzebni są zwalniani, co jest normalne. Jest nowy Prezes i ogranicza koszty. Na pewno nie jest to robota dla kogoś kto ma mentalność urzędnika, czyli siedzi od 8 do 16, pije kawę i wychodzi. O tym zapomnij. Jak będziesz dużo i ciężko pracował, to awansujesz. Ja jestem z tej pracy zadowolony. O zwolnienie się nie boję, bo jestem dla firmy cennym pracownikiem. Zwalnianie zawsze rozpoczyna się od najsłabszych ogniw. Umowę o pracę zdobyłem po 3 miesiącach pracy za darmo (taka była praktyka po studiach). I byłem zadowolony. Jak jesteś typem roszczeniowym i chciałbyś na wstępie zarabiać 5000 zł i mieć inne "luksusy" to zapomnij. Najpierw trzeba pokazać swoją wartość a potem oczekiwać laurów.
67 2015-01-10 13:24:22
dlaczego firma lesingowa efl jest wyjatkowa ze pobiera 61 z vat za monit firmy orange ,plus era energetyczne hurtownie nie pobieraja za monity !!!
to ogromna kasa 10000 monitow miesiecznie to 610000 !!!!!czyli ok 6mln rocznie
klienci powinni podawac do sadu te oplaty
tak jak oplaty polkowe tez byly niezgodne zacznijmy walke a przestana
Normalny 2015-01-10 20:08:20
Czemu Pan nie wywiązuje się z podpisanej umowy i spóźnia się Pan z płaceniem rat ? Czy EFL wysyła monit jak Klient płaci w terminie czy jak się spóźnia ? Kto jest winny temu, że Klient nie płaci w terminie - EFL czy Klient ? Czemu EFL ma wysyłać darmowe monity ? Papier kosztuje, list kosztuje, zatrudnienie ludzi do obsługi takiej dodatkowej korespondecji kosztuje, koperty kosztują, ludzie którzy programują system informatyczny do monitowania Klientów - kosztują. Jeśli nie pamięta Pan o terminie zapłaty, to trzeba opłacić kogoś, kto Panu o nim przypomni w formie monitu. Jeśli jakieś firmy nie biorą za to pieniędzy przy wysyłce, to wliczają to w cenę przy podpisaniu umowy - niech Pan się nie łudzi, że dopłacają do interesu. I na koniec niech Pan policzy inaczej: jakie to są koszty dla EFL wysłanie 10000 monitów miesięcznie do nierzetelnych Klientów (proszę to pomnożyć przez 12 miesięcy) i niech Pan postawi 6 wykrzykników po wyliczeniu tej liczby. Pozdrowienia dla uczciwych i rzetelnych Klientów, którzy płacą terminowo i nie mają problemów z monitami. Dziwię się, że nie wstyd Panu pisać takie rzeczy... Przecież to Pana wina, że Pan nie zapłacił w terminie a nie firmy EFL. Proszę przemyśleć Pana zarzuty jeszcze raz.
2
xxx 2015-01-20 02:01:59
o szczecinie szkoda słów , najpierw trzeba zmienić menagera. Patrzy na swoją kasę i laski jakie zatrudnia.....
1
doradca EFL 2015-04-18 11:08:42
Generalnie szału nie ma...
Może jak ktoś przychodzi do pierwszej pracy albo "znikąd" to nie jest najgorzej ... jeśli np. zmieniasz firmę w ramach branży to możesz się rozczarować... Kasa - podstawa mała, premie małe .. Wszystko zależy od robionych obrotów + rentowność umów, mówiąc krótko sprzedaż dużo ale tanio - nie ma kasy, sprzedaż mało ale drogo - nie masz kasy :)
Zdarza się dość często podpisywanie umów z prowizją kilka :)albo kilkanaście złotych :)) dla handlowca - bo Klient (i konkurencja) mocno negocjowali...
Generalnie stara gwardia handlowców ma bardzo dobrze (ze względu na obsługiwanych dostawców) - ale większość młodych, którzy dopiero zaczynają - niestety prawdopodobnie nigdy nie dojdzie do zadowalającego i godnego LIDERA RYNKU poziomu zarobków.. System (de)motywacyjny tak został skonstruowany, że osoby "rozkręcające się" - początkujące w EFL na porządne (lub choćby przyzwoite) premie nie mają szans...
Socjal za to zadowalający. Pozdrowienia dla wszystkich korpo - szczurów
Hyperman 2015-10-30 11:44:22
Firma beznadziejna, to co oferuje urąga zdrowemu rozsądkowi. Opłaty za wszystko 6 zł/mc za dostęp do swojego portalu to w przypadku 4 lat - 280 zł - złodziejstwo. Opłaty za każdy wniosek, nie mówiąc za wcześniejszą spłatę leasingu - 900 zł - bandyctwo. Jeśli chodzi o leasing szukajcie czegoś innego. Ja już nigdy nie skorzystam z EFL.
Normalny 2015-11-01 01:56:21
1) Portal nie jest obowiązkowy - trzeba było nie podpisywać umowy i się nie zgadzać na opłatę. Ale tak to jest jak się nie czyta umów tylko podpisuje co popadnie.
2) Opłaty są za wnioski, bo siedzą tam ludzie, którzy na życzenie Klientów wykonują często absurdalne rzeczy (np. durny Klient się pyta ile musi mniej więcej zapłacić za wcześniejsze zakończenie umowy zamiast policzyć sobie samemu raty do końca + wykup). Klienci mają takie zapytania, że to pojęcie ludzkie przechodzi. Pracownicy muszą zatem obsługiwać takie niedojdy. A to kosztuje.
3) Za wcześniejsze zakończenie umowy opłata jest pobierana w każdym leasingu, także powodzenia życzę w innej firmie. Pobierana jest z tego samego powodu - wniosek trzeba obsłużyć. Dodatkowo EFL jest zmuszony wcześniej spłacić kredyt w banku i bank nakłada na EFL podobną opłatę. Gdyby Pan kontynuował umowę do końca, tak jak to robi 99% Klientów, to by Pan nie płacił opłaty za zerwanie umowy. Proste jak drut. Sam Pan się na to zdecydował. Chcącemu nie dzieje się krzywda - chciał Pan wcześniej zakończyć umowę ? OK - to EFL pobrał za to opłatę. Nie widzę tu niczego nienormalnego a tym bardziej nierynkowego.
1
Normalny 2015-11-23 00:25:56
"ale te praktyki sa platne czy tylko mozna zdobyc ciekawe dosiwadczenie" - z takim podejściem dostaniesz po tygodniu kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wylecisz z praktyk a o robocie w EFL - zapomnij. Jak chcesz tak pracować, to idź do urzędu ! Tam płacą za pierdzenie w stołek. Masz jakieś doświadczenie w ogóle ? Czy chcesz je dopiero zdobyć ? Jak chcesz je zdobić, to za co firma ma ci płacić ??? Za to że będzie cię uczyła ??? hahahahaha :))) Gościu - ty przeczytałeś to co napisałeś ??? Daj coś z siebie najpierw a potem oczekuj wynagrodzenia... Ty się ciesz, że nabędziesz DOŚWIADCZENIA, czyli tego, co się najbardziej ceni na rynku a nie marudź, że będzie za darmo... No ja pier... Czy teraz wszyscy ludzie mają takie roszczeniowe podejście jak ty ? Być może przez 2-3 m-ce będziesz robił za darmo, ucząc się w tym czasie i zdobywając doświadczenie. Dopiero JAK BĘDZIESZ DOBRY, to firma zdecyduje czy cię chce czy nie. Tak to działa, wiesz ? POBUDKA !!! To nie szkoła !!! Welcome to real life !
Normalny 2015-11-23 00:31:48
"ale te praktyki sa platne czy tylko mozna zdobyc ciekawe dosiwadczenie" - z takim podejściem dostaniesz po tygodniu kopa w (usunięte przez administratora) i wylecisz z praktyk a o robocie w EFL - zapomnij. Jak chcesz tak pracować, to idź do urzędu ! Tam płacą za pierdzenie w stołek. Masz jakieś doświadczenie w ogóle ? Czy chcesz je dopiero zdobyć ? Jak chcesz je zdobyć, to za co firma ma ci płacić ??? Za to że będzie cię uczyła ??? hahahahaha :))) Gościu - ty przeczytałeś to co napisałeś ??? Daj coś z siebie najpierw a potem oczekuj wynagrodzenia... Ty się ciesz, że nabędziesz DOŚWIADCZENIA, czyli tego, co się najbardziej ceni na rynku a nie marudź, że będzie za darmo... No ja pier... Czy teraz wszyscy ludzie mają takie roszczeniowe podejście jak ty ? Być może przez 2-3 m-ce będziesz robił za darmo, ucząc się w tym czasie i zdobywając doświadczenie. Dopiero JAK BĘDZIESZ DOBRY, to firma zdecyduje czy cię chce czy nie. Tak to działa, wiesz ? POBUDKA !!! To nie szkoła !!! Welcome to real life !
AAA 2016-03-02 17:23:19
A KTO ZNA PANIĄ wona Bęben
Młodszy Specjalista zlecam karny odbiór.s. Windykacji I CAŁY CZAS GĘGA zlecam karny odbiór.zlecam karny odbiór.zlecam karny odbiór.
ZAŁATWIŁA MNIE CHCIAŁEM ZAPŁACIĆ TROCHĘ PO TERMINIE ZGODZIŁA SIE ALE I TAK ZABRAŁA MOJA WINA ALE DZIWNE TERMINY POCZTA PO DACIE I STRASZY Iwona Bęben
Młodszy Specjalista ds. Windykacji
xyz 2016-03-04 17:39:48
Miałem pewne doświadczenia. Proszę o kontakt. Bardzo ważne mam spór z ta firmą.
Normalny 2016-03-04 22:30:19
Wiadomo że od praktykanta się mało wymaga i dlatego też się mu mało płaci (jeśli w ogóle). W "śmieszne" praktyki możesz się nie bawić, ale powiedz tak szczerze: ile jest warta twoja wiedza po studiach ? Coś ci powiem: tyle co nic. Jak zderzysz się z tym czego wymagają w pracy, to zobaczysz jaka jest przepaść między tym czego się uczy na studiach a prawdziwym rynkiem pracy.
Egon 2016-03-04 22:49:58
Szanowny Panie,
Po pierwsze - proszę nie używać nazwisk. A jeśli już Pan to robi, to niech się Pan sam podpisze z imienia i nazwiska. Gdyby był Pan uczciwy i odważny to by Pan tak zrobił. Po drugie - jeśli wpadł Pan do windykacji, to jest to WYŁĄCZNIE Pana wina. EFL nie windykuje ludzi którzy płacą terminowo. Nie rozumiem Pana postawy... Typowo roszczeniowa... Proszę płacić zgodnie z harmonogramem to nie będzie Pan musiał słuchać "gęgania". Po trzecie - windykacja jest od windykowania a nie głaskania po głowie. Zanim wpadł Pan do windykacji na pewno dostawał Pan jeszcze monity. Pewnie spóźnił się Pan nie z jednym ale z dwoma ratami (czyli o jakieś 2 miesiące). Na przyszłość będzie Pan wiedział jak takie firmy postępują z nierzetelnymi klientami.
little.my 2016-03-17 11:48:34
witam wszystkich, chcialabym się dowiedzieć jak aktualnie wygląda sytuacja z pracą w tej firmie (centrala/Wrocław/stanowiska administracyjne)? pozostawiam kontakt mailowy: ma.mi.ma@o2.pl
z góry dziękuje
Little.my 2016-03-19 10:00:48
Interesuje mnie bardziej jak wyglada rozmowa rekrutacyjna, ponieważ zostałam na nią poproszona
zainteresowany 2016-03-20 08:29:22
Właśnie interesuje mnie stawisko specjalisty ds reklamacji. Wyslalem cv mam kilkuletnie doświadczenie w dużej firmie w takim dziale. Po jakim czasie mogą się do mnie odezwać ??
little.my 2016-03-21 06:36:46
Nie wydaje mi sie, ze taki długi skoro zaraz po wysłaniu dokumentów dostałam telefon dot. Rozmowy rekrutacyjnej, z przedstawicielem hr i szefem departamentu.
Dowiedziałam sie ze czeka mnie test z angielskiego i excela - no i chciałam mniej więcej wiedzieć jakiego poziomu tego excela powinnam sie spodziewać. Ponad to chciałam sie zorientować w odpowiedzi na pytanie "ile chciałaby Pani zarabiać"...
zainteresowany 2016-03-21 10:48:48
Na młodszego wyslalem ponad 2 tyg Temu i nic. A na specjaliste bo ostatnio sie pojawilo wyslalem w weekend i czekam ;-) no właśnie ciekawe jak się kształtują zarobki ?
little.my 2016-03-21 11:05:05
gdzieś czytałam ze ok 3k-3,2k netto na stanowisku administracyjnym, ale chcialabym tą informacje potwiedzić
zainteresowany 2016-03-21 12:04:39
Sadze ze tez wynagrodzenie zależeć bedzie od doswiadczenia. W ich systemie rekrutacyjnym minimalna stawka do wyboru to 3k brutto czyli 2150 netto.
zainteresowany 2016-03-22 14:45:58
Little.my daj znać jak bylo
1
little.my 2016-03-29 10:28:29
zainteresowany ogólnie byłam bardzo zaskoczona formatem rozmowy rekrutacyjnej - było to spotkanie indywidualne z przełożonym departamentu oraz przemiłą panią z HR
pierwsza część spotkania to rozmowa, podczas której zadawano mi pytania dotyczące mojej edukacji, doświadczenia zawodowego oraz planów na przyszłość związanych z karierą zawodową, nie było dziwnych pytań psychologicznych, jedynym, które sprawiło mi większą trudność to pytanie o zarobki (no ale tego się spodziewałam)
druga część polegała na rozwiązaniu testów rekrutacyjnych z języka angielskiego oraz z excela

teraz oczekiwanie na 2 etap rozmowy więc trzymaj kciuki :)
a jak tam Twoje starania?
znamsienatym 2016-04-11 12:46:03
Witam, kilka dni temu odbyłem rozmowę ws. pracy na stanowisko mobilnego handlowca, rozmowa przebiegła bardzo miło, człowiek kompetentny na stanowisku - Łódź. Oferują 4000 brutto miesięczne + samochód służbowy, tel, laptop wiadomo. Zobaczymy jak będzie dalej ...
2
heyo 2016-07-04 10:22:48
Słuchaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeżeli spóżniasz się z ratą 25 dni i jest rozwiązana umowa leasingowa, to chyba jest coś nie tak. Obecnie współpracujemy z różnymi firmami. Niektórzy płacą po 30, a nawet 60 dniach od wykonania usługi. Ci, od których nie zobaczyliśmy nawet złótówki po wykonanej pracy jest wielu, mi.in. Duda Transport z Katowic i inni jego pokroju. Ale żeby rozwiązywać umowę po 25 dniach, to już jest przesada. W Idea Leasing, (dawniej VB Leasing), możesz zapłacić ratę leasingową po 50 dniach opóżnienia i nikt ci nie rozwiązuje umowy. Wystarczy tylko zadzwonić na infolinię.
Ech... 2016-07-04 13:07:16
Haha... Szanowny Heyo, fakt, że niektóre firmy leasingowe "tolerują" nieterminowe wpłaty nie oznacza absolutnie, że nie będzie za to kary. Wystarczy porównać tabelę opłat i prowizji... W wymienionej firmie Idea Leasing za nieterminowe wpłaty naliczane są dość spore odsetki (nie wspomnę już o kosztach monitów i dojazdów windykacyjnych), dlatego nie zdziwi mnie fakt, że im dłużej klient nie płaci, tym dla niech lepiej. Każdy przedsiębiorca zarządza swoją firmą wg własnego uznania, dlatego jeśli ktoś zgadza się na płatności po 60 dniach, to nie jest to problem firmy leasingowej. Dodatkowo 25 dni to prawie cały miesiąc! Czy firma leasingowa powinna głaskać swojego klienta po głowie za to, że nie płaci? Jeśli dwie strony zawierają umowę (jakąkolwiek) to zobowiązują się do przestrzegania jej zapisów. Tak ciężko jest to zrozumieć??? Moim zdaniem to co napisał Normalny ma dużo sensu...
1
Normalny 2016-07-04 22:39:22
Ponieważ zacząłeś rozmowę jak typowy polski robol bez wykształcenia, to odpowiem ci tak, żebyś swoim małym rozumkiem wszystko pojął.
1) Kłamiesz pisząc, że EFL rozwiązuje umowę po 25 dniach spóźnienia. Łżesz jak pies. Nie dość, że spóźniasz się z płaceniem to jeszcze nie masz nawet pojęcia w jakich przypadkach i w jakich opóźnieniach umowa jest rozwiązywana... Nie kompromituj się człowieku publicznie.
2) W umowie jest jasno napisane, że masz płacić zgodnie z harmonogramem. Jeśli się spóźniasz, to są naliczane odsetki karne. Natomiast umowa jest rozwiązywana dopiero po wyznaczeniu dodatkowego terminu w formie monitu
3) Jeśli umowa ci się rozwiązała gościu, to oznacza, że zwlekałeś z zapłatą nie jednej raty, ale już 2 !!! Naucz się liczyć.
4) "Niektórzy płacą po 30, a nawet 60 dniach od wykonania usługi" - to już jest twój problem jak nie potrafisz zarządzać swoimi finansami i doprowadzasz do takich zaległości. To znaczy że kontrahenci znaleźli jelenia, któremu mogą miesiącami nie płacić bo wiedzą, że i tak im nic nie zrobi. To jest powtarzam TWÓJ problem. EFL (w przeciwieństwie do ciebie) jest skuteczny w egzekwowaniu swoich należności.
5) Jak nie chcesz mieć gościu problemów, to płać w terminie ! Po to dostałeś harmonogram i kwoty rat, żeby się tego trzymać ! Pacta sunt servanda ! A jak się spóźniasz, to będziesz ponosił konsekwencje. I nie płacz tutaj i nie użalaj się nad sobą, bo zachowujesz się jak roszczeniowe dziecko z piaskownicy. Płać umówione kwoty TERMINOWO i będzie ok. Pamiętaj, że to EFL kupił ci sprzęt którym możesz zarabiać więc weź to też pod uwagę. To nie jest twój sprzęt - ty go tylko "wynajmujesz".
6) Czytaj umowy przed podpisaniem bo mam wrażenie że rozmawiam z kimś pokroju "frankowiczów" którzy nigdy umowy nie przeczytali i teraz rozpaczają, że ich banki oszukały. Gówno prawa. Sami się oszukali nie czytając umów.
Bez pozdrowienia, bo nie mam szacunku do takich "przedsiębiorców" jak ty. Zacznij gościu uprawiać kalarepę a nie bierz się za biznes bo się do tego nie nadajesz.
2
d.zuber 2016-07-11 16:00:27
Sam pan się przedstaw.
1
Normalny 2016-07-12 00:26:56
Szanowny Panie, jak nie masz Pan czasu się rozpisywać i jedyne co potrafisz napisać, to: "odradzam leasing w EFL" to po jaką cholerę w ogóle zabierasz głos ???? Czyżbyś Pan skończył w windykacji za nieterminowe płacenie ? ojojojoj... Może pogłaskać po główce trzeba było chłopczyka z piaskownicy ? Może EFL jest firmą charytatywną i może harmonogram spłato to jakiś zbędny element umowy, którym można się podetrzeć ? Coś ci napiszę gościu - gdybyś płacił terminowo jak zdecydowana większość Klientów EFL to byś teraz nie musiał szukać aprobaty na tym portalu i byś nie wylewał jadu na EFL za to że cię zwindykowali za niepłacenie rat ! Jak oni śmieli ???? Nie płaciłeś a oni cię zwindykowali ??? SKANDAL !!!! Do telewizji to się nadaje !!! Gościu - nie kompromituj się publicznie...
Zostaw swoją opinię o EFL SA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EFL SA