brak logo

AmeriGas Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o AmeriGas Polska Sp. z o.o.

admin 2015-07-28 21:20:46
Masz jakieś wieści o firmie AmeriGas Polska Sp. z o.o.? Zachęcamy do podzielenia się nimi z innymi uzytkownikami na naszym forum.
4
Krzychu 2015-11-03 12:51:19
Pracowałem - nie polecam.
9
Pracownik 2016-02-23 22:49:52
Witam, pracuje w AmeriGas od niespełna 3 lat. Jest całkiem ok - fajna atmosfera, spoko ludzie. Warunki pracy myślę że dobre - śmiem twierdzić że lepsze od krajowych standardów, przynajmniej na moim stanowisku.
AmeriGas ma swoje oczywiście za uszami i są na rynku lepsze firmy, niemniej jednak nie jest to jakaś min, a stabilne miejsce pracy.
1
RODI 2016-03-03 15:16:51
Pracowałem absolutnie nie polecam. Wpis pracownika jak dla mnie co najmniej zastanawiający? Firma która nie potrafi zapanować na rynkiem. Brak szacunku dla Klientów i własnych pracowników. Zarząd zmieniany kilka razy w ciągu dwóch lat. Ogromna ilość ludzi z ogromnym doświadczeniem, którzy z nie odeszli. Zwalnianie ludzi z mało przekonywujących przyczyn-najczęściej z powodu innego zdania. Brak pomocy zarządzających. Jak już tam będziecie uważajcie co podpisujecie. Fatalny szef HR.
8
Były 2016-04-19 17:00:15
Witam, nie do końca się zgadzam z przedmówcą...
Pracowałem w Amerigas ponad 11 lat, jeszcze jak był Shell`em.
To był naprawdę fajny czas, fantastyczni ludzie, a kasa dobra choć nie rewelacyjna. Moi kumple pracują tam do dzisiaj i jakoś pracy nie zmieniają co oznacza, że jest im dobrze. Chciałem tylko dodać, ze wszędzie lepiej gdzie nas niema. U obecnego pracodawcy wcale nie lepiej, a czasami krew zalewa.A szef HR? nie znam takiego co by kumplem pracowników był, więc chyba taki być musi.
Kierowca 2016-08-08 16:19:19
Ja ładuje samochod na slawkowie dosc czesto. Dla mnie to tam pracuja same nieroby i najwieksze lesery. Zaladunek 1auta 3 godziny bo jemu nie chce sie isc wlaczyc 2 pompy czy uruchomic sprężarki. On woli posiedziec w klimatyzowanym pomieszczeniu 3 godz. A ty siedz buraku na sloncu i wciskaj guzik(czuwania) co 2min. Jakby zaladowal mnie w godz. To by musial isc na butle pomagac, ale po co niech sie kierowca pomeczy 3 godziny w budzie na 35 stopniowym upale.
4
Polak po rozum 2016-09-19 21:32:46
Miałem Amerigas i jak naciągnęli mnie na 3,8zł za litr, wypowiedziałem umowę. Dziś mam własną butlę pod ziemią i od Dzwonnik kupiłem w tym roku po 1,15 za litr i mam pełną zapłaconą butlę na 2 sezony do przodu. Wolni dostawcy informują kiedy cena jest najniższa lub że będzie rosnąć ale radzę uciekać od tych złodziejaszków a ponoć utrzymują cały wieżowiec pracowników więc kto chce to płaci. Ja już od kilku lat nie. Co więcej sąsiadów Ameri pozwał bo wymyślił że biorą gaz od innych a oni po prostu mieszkali też w Holandii. Jak się wykopie butlę (do 5% gazu) i wyśle poleconym wypowiedzenie to wtedy muszą zabierać ten złom. Współczuję tym których nie stać na odpędzenie tych pasożytów.
1
Jacek 2016-10-14 21:50:17
Zdecydowanie nie polecam! Ilu szefów tyle wizji zmian i wszystkie nieskoordynowanie wprowadzane w jednym momencie. Wysylanie listów straszacych klientów karami za brak koncesji na handel gazem, nawet do klientów bioracych jedna butle na miesiac, strasznie klientow przez handlowców ze beda mieli problemy jak wezma butle od konkurencji. Ciągle wymienianie przez kierowców butli z innych klatek nie tylko amerigazu.
Najważniejsza rzecza jest tzw. zamkniecie miesiaca, niewazne jak wazne zeby papiery rozliczyć a później niech sie obsluga klienta i księgowość martwi z wsiekloscia klientów i z masa korekt, bo jest tego ogromnie duzo! Faktury nie dochodzą na poczatkach miesiaca nawet i do 2 tygodni. A solidnych pracowników zwolnili niby przez restrukturyzację z dnia na dzien, oczywiscie po zamknięciu miesiąca. Permanentne przedłużanie umowy o 3 miesiące przez agnecje jak nie jedna to inna. Bałaganu takiego to ja dawno nie widziałem, spychologia jakich malo, tzw szefostwo na mejle nie odpisuje telefonow nie odbiera tylko jak cos chcą to trzeba zrobic to w sekunde a jak sie czegoś nie zrobi albo sie zrobi jakis błąd, nawet najmniejszy tj literowka to zaraz jest milion mejli do samych najświętszych, ze cos jest zle. Wyplacaja kase na czas i to jedyny plus, w mniejszych miejscach w okolicach najnizszej krajowej w Warszawie ponizej sredniej, a zdaza sie ze pracuje sie po wiecej niz 8h, bo wiadomo zamkniecie miesiaca. Niszcza male lokalne przedsiębiorstwa, bo moga, ceny w jednym rejonie sa do 30zl, podczas gdy w drugiej czesci kraju nie schodza poniżej 40zl
Za bp było bez porównania lepiej, to słowa ktore często można usłyszeć...
1
Iwa 2016-11-24 17:16:36
Mam taki sam problem z nimi nie mieszkam w tym domu co jest gaz i też muszę zapłacić karę co robić
Na szczęście były pracownik 2016-12-10 09:16:15
Były Ty to musiałeś być tam handlowcem, bo kto by zmieniał pracę jak handlowcy robią co chcą, nikt ich nie kontroluje i nie rozlicza. Mają czas na prowadzenie swoich działalności oczywiście wszystko w godzinach pracy a jak nie ma sprzedaży do dostosowuje się targety :-) . Firma jak Tytanik wielka, ale idzie na dno nieuchronnie. Niekompetentna kadra zarządzająca nieumiejąca słuchać bardziej doświadczonych ludzi, zamiatanie brudów pod dywan to norma, klient jak już się dodzwoni to myśli sobie "boże ostatni raz", propaganda gorsza niż w Korei. Można by tak wymieniać jeszcze dłłłłłługo. Ale jest plus - możesz być głąbem i zrobić karierę, potrzebować będziesz tylko dużo wazeliny :-)
2
Zadowolony pracownik 2016-12-20 19:13:34
Pracuje o wielu miesięcy w tej firmie i nie narzekam. Firma przechodzi okres restrukturyzacji i jest wiele zmian co generuje bardzo dużo pracy. Zarobki są na przyzwoitym poziomie. Jeśli pracuje sie w ramach nadgodzin to zawsze można je odebrać bądź firma płaci jeśli nie mam możliwości odbioru. Ludzie są ok , atmosfera tez. Firma ma duży socjal , czeste urozmaicenia , rozrywki i dodatki dla pracownikow. Rozumiem powyższe opinie , wiekszosc ludzi co odchodzi z firmy narzeka na nią i krytykuje. Dodatkowy argument na plus jest duża grupa ludzi co codziennie dojeżdża np. z Łodzi
1
Wkurzony pracownik 2017-01-08 00:00:57
Firma tragedia. Jedyne co mnie jeszcze w niej trzyma to zarobek jaki wypracowałem jeszcze za BP czyli poprzedniego właściciela rozlewni którą kupił Amerigas.
Tak niekompetentnych ludzi na stołkach to nigdy nie widziałem. Robią wszystko aby tę firmę wykończyć. Zmiany ludzi na stołkach dokonywane jak zmiany rękawiczek. Nikt nie liczy się z ludźmi z produkcji. Najważniejsi są ludzie z biura chociaż to same tumany i nieroby. Produkcja niedoinwestowana od czasu zmiany właściciela gdzie sprzęt jedzie na oparach i tylko patrzyć jak szlag wszystko trafi. Zero przeglądów technicznych czy przestojów konserwacyjnych. Tylko jazda i jazda aby lać butle. Od czasów zmiany kierownika rozlewni były szefunio poszedł znacznie wyżej na stołek gnębiąc swojego następce i wykańczając nasza rozlewnie. Jak to się mówi pan karierowicz idzie po trupach cale swoje życie do celu.
Dział odpowiadający za zamówienia i wysyłkę butli szczególnie mniejszymi autami nie ma bladego pojęcia co robi i wygląda że nikt go z tego nie rozlicza. Jak to możliwe że wysyła się kierowców pełnymi samochodami w trasę na cały dzień a wieczorem wracają jeszcze bardzo często mają masę pełnych butli na aucie. Firma przejmując rozlewnie BP prawie całkowicie zrezygnowała ze sprzedaży gazu luzem oddając gigantyczną kasę konkurencji. Teraz się dziwią jakim cudem tak marnie zarabiają. Od jakiegoś czasu znowu widać że jeździ trochę beczek jednak cóż to jest.
Widać cały zarząd jak i biurokracja nie ma bladego pojęcia o tym co robi no chyba że robią to celowo aby wykończyć firmę.
1
Zostaw swoją opinię o AmeriGas Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AmeriGas Polska Sp. z o.o.