brak logo

Farmona

Kraków

Opinie o Farmona

Ania 2011-02-09 16:43:56
Naprawdę rodzinna firma- świetna atmosfera, nie ma intryg, podchodów itd. Jeżeli ktoś ma pomysły, zapał i ambicje naprawdę może się wykazać. Rewelacyjne możliwości rozwoju i awansu. Zarobki b. dobre.
2
Ioana 2011-03-06 09:52:42
a jak się tam dostać, prawie żadnych ogłoszeń o pracę nie ma :( mam doswiadczenie w handlu zagraniczym, prosze o pomoc, dzięki :)
2
anonim 2011-08-24 12:15:16
( usunięte przez administratora ) po co, skoro wszyscy i tak wiedzą wszystko, informacje roznoszą się tu bardzo szybko... po co narzekać i się męczyć- nie lepiej zmienić pracę? ja robię swoje i nie narzekam, nie mam poczucia, że jestem szpiegowana, a atmosfera bardzo mi odpowiada. keep smilinig.
mała 2011-12-29 16:41:44
Myślę,że możesz pozazdrościć osobie,która jest prawą ręką Pani Prezes (usunięte przez administratora) :)) i bzdury ,które piszecie są żenujące!!!
Dla osób ,które chcą lojalnie pracować i nie kombinować pracuje się NORMALNIE !! a jeśli komuś praca się nie podoba , to przecież DROGA WOLNA !! nikt nikogo nie trzyma na siłę :))) !! Miałam przyjemność wielokrotnie rozmawiać z Panią Prezes i jestem przekonana ,że wielu właścicieli FIRM powinno uczyć się od niej podejścia do pracownika .! Serdecznie pozdrawiam i życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku 2012 , oczywiście dla tych ,którzy są pozytywnie nastawienie do LKN Farmona :)
anna 2013-02-20 08:52:29
( usunięte przez administratora ) >Odradzam traktowanie na poważnie tego co firma oferuje i czego wymaga... Może i dobre miejsce jako pierwsza praca ale jako kolejna to krok wstecz. Zupełnie niepoważni.
2
12345 2013-02-20 22:36:45
zastanawiam sie nad praca.. mialam rozmowe z kadrowa.... I mam niestety obawy. prosze o szczera
porade
1
br 2013-12-13 10:52:10
A kto tam jest kadrową, jakie zarobki?, czy ktoś jest w ogóle zadowolony z tego że tam pracuje, czy pracował ?
solange 2014-05-15 14:39:33
Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Pracowałam tam kilka lat temu, z tamtego zespołu pozostała do tej pory tylko jedna osoba... (usunięte przez administratora)Życzę Wam, żeby wasza noga nigdy tam nie stanęła...szkoda czasu i zdrowia, a ustalenia podczas przyjmowania do pracy i obietnice nijak mają się do późniejszej rzeczywistości.
Ania 2014-12-11 19:13:56
Omijać szerokim łukiem zdala!!!!!!!
3
Bańka 2014-12-15 11:26:11
Aniu, zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko Specjalisty ds Personalnych (ogłoszenie na Pracuj.pl), spełniam wszystkie wymagania i sporo więcej...Obecnie pracuję - w zawodzie, atmosfera super, ale mam stawkę 2000 zł brutto i ledwo wiążę koniec z końcem, dlatego myślę o zmianie pracy...Poradź, proszę - warto?
zośka 2014-12-21 21:10:11
omijać jak najdalej
4
zyrafa 2015-01-06 22:00:27
Zgadzam się z wpisem Zośki i następnym wpisem idealnie.
Przestrzegam przed podjęciem pracy w tej firmie. Spółka jest biznesem rodzinnym sterowanym ręcznie w stanie chaosu i bałaganu . Naprawdę dziwne że jeszcze funkcjonuje na rynku. (usunięte przez administratora) Proszę poważnie przemyśleć decyzje w sprawie zatrudnienia w tej firmie tyle jeszcze mogę zrobić dla tych którzy będą chcieli składać tam aplikację. Proszę pamiętać pozory mylą.
1
xyz 2015-01-10 09:45:56
Witam, obecnie pracuję w firmie Farmona, nie będę podawać w jakim dziale itp, ponieważ to nie korporacja i wszyscy się znają. Uważam, że negatywny oceny są tu bardzo na wyrost. Owszem zgodzę się z tym, że jeśli chodzi o negocjację pensji tzw podstawy, to najlepiej ją sobie lepszą wynegocjować już na okresie próbnym gdyż potem z reguły nie podwyższają pensji przy pierwszej umowie, lecz należy się premia. Ogólnie atmosfera w firmie jest rodzinna, wiadomo jak to w rodzinie czasem lepiej czasem gorzej. Pani Prezes jest owszem osobą "zakręconą", ale w całokształcie to w porządku osoba, do której na rozmowę może pójść każdy pracownik niezależnie od rangi. Z reguły Pani Prezes zależy na przedłużeniu umów, nie będę się wypowiadać o co chodziło w sytuacjach powyżej gdyż nie znam tematu, ale domyślam się, że powstał konkretny powód dlaczego nie przedłużyli umowy, choć nie chcę tu nikogo urazić. Co do zarobków i premii to są one o niebo lepsze niż w poprzedniej firmie, ale za pracę którą wykonuję to należy mi się na pewno więcej o 50% podstawy niż mam, ale ogólnie dla szeregowego pracownika jest przyzwoicie, może z czasem będzie lepiej. Każdemu pracownikowi przysługują obiady za 9 pln w ładnej restauracji firmy. Opinie typu, że tylko desperaci idą tam do pracy są na wyrost, Wszędzie nie jest idealnie, też są rzeczy w firmie, które mnie denerwują, ale jak się robi swoje to tym bardziej ugruntowuje się swoją pozycję. Staram się pracować 8 h dziennie tak jak umowie, nad gdodziny robię tylko gdy jest to konieczne nikt nie zmusza to dłuższego zostawania w pracy itp. W całokształcie na 10 punktów daję ocenę 6+.
9
RDY 2015-05-15 19:59:53
NIE NIE NIE NIGDY W ŻYCIU!!!!!
5
hwdR 2015-06-10 21:22:10
Rodzinna firma pfff dajcie spokój! Żenada, marne to wszystko i zakłamane...
2
Rudy102 2015-07-23 20:15:00
Tak właśnie wieś chce dorobić się na Panach z miasta a pfffff!!!!
1
malwaa 2015-08-08 17:38:04
gsssa i asdf - w 100% potwierdzam! Świetnie ujęte! Omijać z daleka! (usunięte przez administratora) Recepcjoniści mają zlecane zadania (marketingowe, sprzedażowe i nie tylko (usunięte przez administratora)a żeby zjeść spokojnie obiad trzeba się prosić żeby ktoś "wskoczył" na ten czas za ladę. Poprostu skandal!
3
Jola 2015-08-10 21:23:38
Rzeczywiście, pisanie opinii na tym portalu nie ma sensu; skoro KTOŚ może je usuwać. Ja tez powtórzę za innymi "omijać tą Firmę szerokim łukiem' w przeciwnym razie dołączycie do grona niezadowolonych piszących opinie na tym forum, a które dziwnym trafem będą szybko znikać....
asdf 2015-08-20 00:25:53
Widzę, że komuś bardzo przeszkadza moja opinia(PRAWDA W OCZY KOLE!), postanawiam wkleić ją po raz kolejny by ustrzec innych przed podjęciem pracy w owym miejscu.
Chce też wiedzieć ile trzeba zapłacić by niewygodna opinia zniknęła...?

"Jak już wcześniej ktoś napisał farmona jest przedsiębiorstwem rodzinnym, co nie powoduje rodzinnej atmosfery. Permanentne niesnaski rodzinne "na górze" nie wpływają dobrze na atmosferę w pracy. Wieczna obawa czy akurat dzisiaj to na Tobie wyżyje się pani prezes. I te wieczne "maile" czyli skany bazgrołów pisanych ręcznie w stanie głębokiego wzburzenia i frustracji...
Dział kadr jest jedną wielką porażką,wszystkim znana pani nie potrafi wyliczyć wynagrodzenia, obliczyć dni urlopu, dopilnować by nowo przyjęcie pracownicy przeszli badania dopuszczające do pracy, że o szkoleniach BHP nie wspomnę. Zapomnijcie o terminowym skierowaniu na badania okresowe. Może kogoś zainteresuje też fakt, że zdarza się brak składek bo kadrowa zapomniała ! ... i człowiek dowiaduje się, że nie jest ubezpieczony dopiero w szpitalu...
Co do hotelu to jest dopiero żenada, dyrekcja to osoba z "doświadczeniem" kierowniczym w jednej z sieci delikatesów i stąd zapewne ten bijący na całą Jugowicką "blask hotelowego profesjonalizmu". Ptak chyba zapomniał, że sprzedaż pokoi to nie handlowanie pomidorami i kapustą. Traktuje swoich pracowników jak idiotów, mami obietnicami, których nie spełnia. Na pozór miły ale po jakimś czasie wychodzi bałagan w gnieździe. Szkoda, że nie jest taki mądry gdy idzie tłumaczyć się z braku wyników i doświadczenia na I piętro i wraca ze skulonymi uszami i miną pobitego psa. Wtedy zaczyna się zwalanie swoich obowiązków na innych, wylewanie żali. A może już czas wziąć się do roboty, bo humory góry są różne i nieprzewidywalne. A DYREKTOR TO TYLKO STANOWISKO, należy pamiętać, że trzeba być jeszcze CZŁOWIEKIEM.
Managerowie to rodzina góry (pan "zadania nocne" i pani umęczona "o matko"), ludzie nie do ruszenia jak to ze smutkiem powtarzał i powtarza dyrektor.
Reasumując nie polecam pracy w farmonie, czy to w kosmetykach czy hotelu.
No chyba, że chcecie stracić swój czas, zdrowie i nerwy."
6
ja 2015-08-20 22:26:04
Maz rację. Wpisy są usuwane. Nie wiem komu; ale może GOWORK należy zadać pytanie po co to forum skoro na życzenie pracodawcy kasuje wpisy????????
2
niewolnik 2015-09-15 10:15:53
pany na wsi raczej
1
BSB 2015-09-30 15:29:14
OMIJAĆ MAGAZYN!!!! ZAKŁAMANY WREDNY KIEROWNIK!
1
lolek 2015-10-01 23:02:31
Jestem w szoku, że są usuwane komentarze!!! Umieściłem swoją opinię zaraz po odejściu z pracy, wchodzę dziś i okazuje się, że nic nie ma...
W taki razie znów napiszę: nie warto tracić czasu na tę firmę!!!! Pani Prezes kompletnie niezrównoważona, furiatka, wyżywa się na "robaczkach", a kierowników i innych "dyrekturów" nie tknie palcem, ewentualnie po główce poglaska. Kiedy tylko jest informacja, że Pani Prezes przyjeżdża, atmosfera siada jeszcze bardziej. Człowiek ma naprawdę dość tego traktowania, poniżania i wrzasku. Przez kilka lat nie udało mi się wywalczyć nawet inflacyjnej podwyżki, nie mówiąc już o ciąglym słuchaniu, że zarabiamy za dużo!!! Poleam wszystkim ewakuację stamtąd- uwierzcie, to naprawdę nie jest takie trudne!! A do tych, ktorzy myślą o pracy w tej firmie- warto poszukać jeszcze miesiąc/dwa, ale mieć wymarzną pracę, a nie takie g@@#$
2
MU.....CZARNY 2015-10-23 19:55:47
PANY ODPOCZYWAJA W PRACY NA WSI.... POWIETRZE WIDOKI ITD A MY WIEJSCY LUDZIE TYRAMY JESTESMY GNEBIENI PONIŻANI BRAK SŁOW BY TO OPISAC
1
ja 2015-10-25 19:53:43
Prawda, obserwuję to forum i sporo wpisów zostało usuniętych...
didi 2016-06-09 21:20:17
Może by tak napisać kilka słów o magazynie. Jak wygląda praca a panie brygadzistki tylko papieroski i dopisywanie sobie godzin, a kierownik ślepy. Praca tylko dla znajomych i nieuczciwych
1
didi 2016-06-09 21:21:17
Może by tak napisać kilka słów o magazynie. Jak wygląda praca a panie brygadzistki tylko papieroski i dopisywanie sobie godzin, a kierownik ślepy. Praca tylko dla znajomych i nieuczciwych
adada 2016-06-14 20:08:43
jak siedzą w takim chlewie pełnym brudu i kurzu to dopisują nadgodziny w ramach warunków szkodliwych, nie ma sie co dziwić
pracownik 2016-06-22 20:33:33
Praca nie dla leseròw dlatego nie którzy się nie nadają;-) Pracuje tam i mi jakoś odpowiada .... Atmosfera jest rodzinna, ale to nie znaczy, ze przez znajomosci zalatwiana praca. Ja przyszlam z ogłoszenia olx i nikogo tam nawet z widzenia nie znalam. Jesteś nie doinformowany/a bo Pani brygadzistka jest jedna i nie pali,w dodatku takich w porzadku ludzi, jak ta Pani jest się ceni. A z dopisywaniem godzin to kłamstwo jakich mało...wszyscy kończymy pracę na produkcji o tej samej godzinie, nawet jak są nadgodziny. Następnym razem napisz po prostu prawdę, a nie wymyślaj farmozony.
sia 2016-06-24 14:31:26
Pracownik' wiesz jak to jest lepiej ponarzekać jak to jest tam niedobrze i jak nikomu nie odpowiadają warunki zatrudnienia, wiec lepiej sie chyba zwolnic niż ciagle narzekać, ja z chcecia pojde na wasze miejsce jako Menager Restauracji
aga 2016-11-24 22:52:22
Ha ha jakoś z olx na dłużej nie było i nie ma nikogo. Niech zestawy robią Ukraińcy ze starszą gwardią :)
3
aga 2016-11-24 22:53:08
Ha ha jakoś z olx na dłużej nie było i nie ma nikogo. Niech zestawy robią Ukraińcy ze starszą gwardią :)
1
arti 2016-11-26 23:42:54
sorki ale pieprzenie o zarobkach czy o ogolnej sytuacji w tejrze firmie moim zdaniem jest bez sensu,poniewaz głowna role odgrywaja tu kosmetyki ktore to wytwaza farmona, a sa one ponizej krytyki sztucznie zageszczane, barwione i nie majace nic wspulnego z naturalnoscia.
1
X 2016-12-07 21:29:06
Kosmetyki uczulają do tego te sztuczne zapachy......dla mnie nie do przyjęcia. Na nic te drogie reklamy
1
Zostaw swoją opinię o Farmona - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farmona