PMS Labs

Katowice

Opinie o PMS Labs

Pracownik 2010-11-16 15:48:54
Na szczęście główni scenarzyści dramatów i romansideł sami się zwalniają, kiedy przestają pasować do otoczenia. Słusznie, bo nie ma dla nich w tej firmie miejsca. Praca dla ludzi poważnie traktujących swoje obowiązki i współpracowników - cóż, nie wszyscy spełniają ten, zdawałoby się, oczywisty warunek.
K 2010-12-21 20:45:01
nie polecam !!!

( usunięte przez administratora )
anonim 2010-12-21 20:47:48
Ha Ha. Zgadzam się z poprzednikami. bez komentarza.
gość 2012-08-28 15:02:56
Nic dodać, nic ująć... :(
fonina 2012-08-31 10:02:23
Pracownik - nie [usunięte przez moderatora] z kim się z klientów sądzi firna, a pracownik to przegrał w sądzie i teraz płacze próbował złamać umowe kombnował jak koń pod gorę i ni mu to nie dalo to teraz wylewa żale gdzies sie da, a może by tak nauczył się czym jest umowa i wiedzial jakie sa konsekwencje jaj naruszenia. ale glupota nie zna granic, co oni mi moga a jak teraz okazalo się że oni moga to płacz
hmmmmmm 2012-10-25 17:27:02
nie wiem czy to ten co pisze ale ostatnio w I instancji ten który usiłował udawac pracownika jest do tyłu i nie ma pozytywnego wyroku będzie się odwoływał, a i tak w końcu zapłaci ze 100k do Labs i ze 20k na prawników. tak to jest, krowa która duzo ryczy nie daje mleka
hmmmmmmmmmmmmmmmmmm 2013-01-10 15:55:14
no i po ptokach nie ma udawania pracownika przyjdzie płacić ale ten nieodbry Prezes czego on chce . Nie będzie bananow i pomarańczy dla dzieciątek, rośnie kwota do płacenia, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka chiało sie na plecach lansa robic pieniądzenie teraz je trzeba będzie oddać
s.m. 2013-04-30 05:44:27
W ramach nagrody? Wolne żarty... Ludzie jak wszędzie, jedni są ok inni nie, chociaż zależy gdzie trafisz. Atmosfera pracy taka sobie, [usunięte przez moderatora]. Jakieś możliwości rozwoju są, jednak jak są inne opcje to należy je rozważyć.
pracownik 2013-05-10 14:34:36
Myślę, że o poziomie firmy świadczy w duzym stopniu staż pracy jej pracowników, a tutaj sporo pracowników z kilkuletnim stażem, co jest niewątpliwą zasługą dobrej atmosfery. Zresztą - gdyby się kierować tym co na tym portalu piszą sfrustrowani zwolnieni pracownicy, człowiek by się nigdzie nie zatrudnił.
kato 2013-08-20 15:31:35
Moim zdaniem firma dość elastyczna jeśli chodzi o czas pracy. Nie trzeba siedzieć codziennie od 8 do 16. Raz posiedzisz krócej, innym razem dłużej. Nikt czepiał się nie będzie. Masz nietypowy problem, to idziesz do szefa i z nim gadasz. Jak masz argumenty, na pewno da się porozumieć. Nie było nigdy problemów z dostaniem urlopu, zwolnieniem wcześniej z pracy, zaliczki pensji przed terminem też się zdarzały. Reasumując: robota ma być zrobiona solidnie i o czasie, wtedy z niczym nie będzie problemów. Jest tu wielu pracowników z kilkuletnim stażem, atmosfera bardzo dobra. Fajni ludzie, trzymają się razem, każdy każdemu pomoże z uśmiechem. Dla mnie to wszystko bardzo ważne, dlatego tu pracuję.
kato 2013-08-29 15:48:35
Pierwsze 2 tygodnie to umowa zlecenie. W tym czasie robisz badania lekarskie, domyka się sprawy związane z zatrudnieniem. Potem dostaje się 3 miesięczny okres próbny (umowa o pracę), potem raczej na czas nieokreślony. Na umowę zlecenie zatrudniani są studenci - to oczywiste, gdyż to korzystne dla nich, bo nie muszą odprowadzać ZUSu. Ogólnie taka jest standardowa procedura, może są jakieś wyjątki, ale z tego co wiem zawsze tak było i ja też tak miałem.
Luv 2013-12-27 07:50:29
Jest kilka osób z kilkuletnim stażem ale to tyle, rotacja niesamowita. Nadgodziny do odebrania - z fochem, przecież to normalne... Ogólnie rzecz biorąc robota ok, wspolpracownicy nie.
tomson 2014-04-08 22:36:05
jak to nadgodziny z fochem do odebrania? chyba nikt łaski nie robi, że odda pracownikowi to, co mu się zgodnie z prawem pracy należy?
rudi 2014-07-07 16:03:13
no może i oddają ale z łaską ... wiadomo, że bywa różnie, ale generalnie nie polecam
1
Bonzo 2014-07-07 19:05:25
Ja bym się wcale nie przejmował ich łaską. Wziąć co swoje, co należne i tyle po co patrzeć na te dąsania...
1
cichy 2014-07-23 13:53:29
Uwidacznia się tutaj złośliwość innych, prawdopodobnie zbyt mało kompetentnych aby pracować w PMS.

Pracuję w PMS Labs od pewnego czasu i nic nie można im zarzucić, płatności są terminowe, atmosfera w pracy też super.

Jeżeli ktoś się wypowiada negatywnie o spółce podejrzewam, że nie miał okazji pracować tutaj i jest zakompleksionym chłoptasiem z piegami i rudymi kręconymi włoskami który spamuje złymi opiniami.
2
Jan 2014-07-24 10:24:23
Firma może oddać nadgodziny TYLKO NA PISEMNY WNIOSEK PRACOWNIKA, w innym wypadku musi zapłacić zgodnie z obowiązującym prawem.
Ktoś 2014-09-02 16:13:34
Negatywne opinie są kasowane. Podobno prawdziwa cnota krytyki się nie boi.

Po kolei:
1) Duża rotacja - szczególnie w dziale ECM (wystarczy poczytać archiwalne ogłoszenia)
2) Warunki pracy nieciekawe (stare rozklekotane krzesła, brak klimatyzacji czy chociażby parkingu)
3) System premiowania, z którego nie sposób wyrobić 30% (a można nawet dostać premię ujemną)
1
niepolecam 2014-10-02 09:51:41
zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie:
1. na rozmowie kwalifikacyjnej była mowa o umowie o pracę potem się okazało że jednak będzie to śmieciówka
2. na rozmowie ustaliłem wynagrodzenie w kwocie x po czym pracodawca rozbił kwotę na podstawę 1500 pln a reszta to premia UZNANIOWA, którą mógł odebrać w każdym momencie
3. nadgodziny - śmiech - pod koniec dniówki prezes potrafił wrzucić poważne zadanie po czym zapowiedział że czeka na opracowanie do 6 rano następnego dnia, to takie ludzkie, także nie raz tyrka po nocach lub weekend. Nigdy nie dostałem extra kasy, natomiast łatwo dostać od prezia karę finansową.
5. w firmie panuje absurdalna wręcz biurokracja i rozliczanie wszystkiego do bólu (oprócz nadgodzin)
4. gdy się zwolniłem to po chwili dostałem pismo z przypomnieniem o zakazie konkurencji, tyle że PMS nie płaci z tego tytułu (a musi!) więc odesłałem im odpowiednią odpowiedź i już nic nie odpisali

jedyne co dobrze wspominam to współpracownicy i ogólnie atmosfera ok.
4
tomek 2014-11-28 19:29:07
niestety to prawda teraz to nawet mamy końcówkę listopada i nadal opinii brak niestety jest, więc nie wiem jak obecnie sytuacja wygląda tak naprawde, a szkoda niestety wielkie.. chciałem sie zatrudnić, ale nie pójdę tak w ciemno bez opinii, mam wykształceni i doświadczenie no i nie wiem co teraz, może będą nowe ogłoszenia.
robert_1983 2014-12-19 18:26:59
Hej, jeśli ktoś z was interesuje się firmą PMS Labs to zajrzycie na forum ponieważ jest nowa propozycja pracy. Bardzo interesująca sprawa. PMS Labs Sp. z o.o. Jeżeli sieć i komputery nie mają przed Tobą tajemnic, lubisz stawiać czoła problemom informat...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5704125?keywords=&region=
1
Stefania 2015-04-22 18:59:03
(usunięte przez administratora) Żałosna firma. Polityka cięcia kosztów i tyle. Nawet się przeprowadzili w dużo gorsze miejsce żeby było taniej. Brak perspektyw i realnych planów, tylko hasła propagandowe. Pracownicy się zmieniają jak pasażerowie w metrze. Szefowie wszystko trzymają kurczowo i zduszą każdy ambitny pomysł, zwłaszcza jak trzeba coś zainwestować. Nie polecam.
2
pracownik 2015-06-20 15:43:18
jak wyżej. Wszystko najniższym kosztem. Plany i ambicje rozdmuchane ale jak przyjdzie co do czego to i tak do niczego nie dochodzi bo nie ma kasy.
2
jojo 2015-07-17 15:00:16
Ilu pracowników zatrudnia firma?
Jakie widełki zarobkowe? Chodzi o specjalistę.
3
jojo 2015-07-21 18:01:58
@alko przypuszczam, że zakres obowiązków może być różny w zależności od kompetencji kandydata i jego wizji tego stanowiska, bo ogłoszenie dość ogólne...
Z tego co się orientuję, firma nie jest gigantem, więc może mógłby ją "obsłużyć" jakiś zewnętrzny freelancer...
Ktoś coś wie o tych warunkach płacowych i pozapłacowych?
1
olga 2015-08-05 11:42:00
mnie interesuje oferta specjalisty e-Marketingu. Czy ktoś może się wypowiedziec merytorycznie o PMS labs jako pracodawcy? Może coś o rekrutacji?
olga 2015-08-20 18:18:07
@Antek, jak to pisałam, to szukali ;)
świstak 2016-01-25 22:52:14
W tym miesiącu zakończyłem 7-miesięczną współpracę z firmą. Miałem okazję pracować w dziale Konsultantów (zaraz obok działów Hoteli i Rozwoju) i bardzo pozytywnie oceniam pracodawcę. Sześcioosobowy dział tak naprawdę funkcjonował jak paczka zgranych kumpli. Kontakt z dyrektorem/prezesem jest jak najbardziej profesjonalny w sprawach zawodowych i otwarty w sprawach prywatnych. W sprawie "przekrętów" co do umów, to podczas rozmowy przedstawiono mi sytuację bardzo wyraźnie i system działa bardzo skutecznie: na początek "śmieciówka" na 2 tygodnie przeznaczone na szkolenia i uzupełnienie formalności; potem na 3 miesiące umowa o pracę na czas określony (okres testowy), a potem już na czas nieokreślony. Wypłata dzielona jest 50/50 na podstawy i premię uznaniową, ale sytuacje w której premia nie została komuś wypłacona były wyjątkowo rzadkie. Sama wypłata satysfakcjonująca, adekwatna do wykonywanej pracy. Ogólnie ogromnie polecam wszystkim, dla których atmosfera i przyjemność z pracy są ważniejsze niż pieniądze i ciągłe wspinanie się po drabinie kariery.
bartek 2016-05-08 09:49:51
Hm ciekawe jak jest na stanowisku technik informatyk bo widziałem niedawno ofertę. Zdziwiło mnie to, że są chętni przyjąć osoby zdolne do przyuczenia - spoko opcja na studiach czy coś takiego. Do tego wiem, że organizują często dużo szkoleń więc można złapać trochę wiedzy
Zostaw swoją opinię o PMS Labs - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PMS Labs