brak logo

socopol

Warszawa

Opinie o socopol

anonim 2010-11-15 11:43
praca nie jest ciężka,ale atmosfera naprawdę chora,pracowników z agencji mają za nic nie ten będzie następny.umowa jak się kończy to z dnia na dzień informują że nie przedłużają i się zostaje na lodzie.
3
anonim 2010-11-24 10:13
praca nie ciekawa. jedni sa wykorzystywani na najciezszych maszynavch podczas gdy inni siedza i w stolki pierdza. zadnych wymian. nie mysla o pojedynczym pracowniku tylko o tym by jak najszybciej rozstawic i miec z glowy.
anonim 2010-11-24 10:13
praca nie ciekawa. jedni sa wykorzystywani na najciezszych maszynavch podczas gdy inni siedza i w stolki pierdza. zadnych wymian. nie mysla o pojedynczym pracowniku tylko o tym by jak najszybciej rozstawic i miec z glowy.
soko 2011-02-14 00:04
pracuje w socopolu juz kawałek czasu i nie moge powiedziec że jest zle owszem zawsze moze byc lepie.... ogolnie atmosfera jest ok bynajmniej u mnie na zmianie:D (bo na innych to roznie). do czasu jak cos sie nie spier.... i w tedy sie szuka winnego. jak to w pracy ktos komus czasem podlozy klody pod nogi i w tedy trzeba walczyc o swoje racje jak sie ma silny harakter bo jak nie to po tobie...
anon 2011-11-19 07:09
(usunięte przez administratora) Niemiła atmosfera, ludzie ciągle dążą do tego aby upodlić innych, wypłata to żadna rewelacja. Z biegiem czasu nie podnoszą ale ciagle coś ucinają i szukają powodu aby sie do czegos przyczepiic. Prosze uwazac na tą firme i powaznie sie zastanowic !!!
4
Mała Mi 2014-01-22 10:26
Ostro lecą sobie(usunięte przez administratora) podpisali ze mną umowę i już od prawie tygodnia odzywają się i odezwać się nie mogą. Jak dla mnie to chore bo nie wiem po co umowę spisują i obiecują wielkie góry a robią z ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
życzliwa 2014-01-24 21:48
Atmosmfera zależy od ludzi ja najgorszej nie miałam ale pracownik agecjii to dla nich (usunięte przez administratora)i trzeba się pozbyc wyrzucają z dnia na dzień i nieważne jaka ktos ma umowe odrdzam tą prace i nie polecam nikomu pozdrawiam życzliwa
1
anonim 2014-01-31 12:11
Witam wszystkich coż ta firmy najgorsz niejest ale szłu niema:) jedyne co to że większość ludzi jest wporządku. Troche tam popracowałem także postaram sie pomóc kontrola Jakości ma przerąbane wiem że dziewczyny ciągle walczą z kierownikami zmian bo produkcja ma isc a cos jest nei tak niechce im sie zmienac tego albo niepotrafią a jak cos pojdzie nie tak od razu elci na Cb. (usunięte przez administratora)
anonim 2014-01-31 23:30
Wkoncu kontrola jakosci ma co robic bo kiedys siedzialy tylko i pierdzialy w stolek a teraz juz niestety nie posiedza godziny na przewie dobre czasy sie skonczyly...a operatorki tez maja bardzo duzo obowiazkow i zawsze jak cos zlego sie dzieje to pierwsze obrywa operatorka tak zawsze bylo i bedzie..
Zgubiono Telefon 2014-02-28 19:36
Zgubiono telefon marki LG T500 około 6 nad ranem na ul. (usunięte przez administratora) koło firmy Socopol.
3
iwonka 2014-05-15 15:54
Liderki siedza i nic nie robia specialnie przyspieszaja maszyny ktore przez to czesciej sie zacinaja i np buteli sie wylewaja..
NIKO 2014-09-22 10:43
Teraz robią tam same ciemniaki
2
zzz 2015-02-03 20:05
Praca jest niezła ale najbardziej denerwuje mnie ten Łysy kierowniczek zmiany jest jebniety
nieznajoma 2015-08-26 13:06
Pracuje w Socopolu już pół roku u nie mam złej opini. A ten "łysy " jak go opisaliście to jest szef zmiany i nie jest taki straszny poprostu trzeba umieć z nim rozmawiać i pokazać mu że jest się dobrym pracownikiem wtedy bedzie ustawiał na maszyny wtedy dostanie się szybciej umowe z Socopolem. A co do umowy początkowej to jest zlecenie i zależy też od agencji partner praca jest najgorszą agencją ponieważ mają niełąd i co miesiąc się podpisuje umowe, w agencji biznes partner też jest umowa podpisywana co miesiąc a moim zdaniem najlepsza jest Human Pro ponieważ pierwsza umowa jest na 3 miesiące a nastepne na pół roku i nie ma z nią żadnych problemów. Stawka za dzień wynosi 11 zł brutto a za noc 13 zł brutto. A co do atmosfery to jest przyjemna a najlepsza na brygadzie B czyli u pana Janusa tego "łysego". Naajgorszym minusem tej pracy jest to, że są przestoje wywodzące się z braku komponentów.
zofiiaa 2015-11-16 17:01
Atmosfera na brygadzie B jest najlepsza. Największym minusem w tej firmie jest to że przerwa trwa tylko 15 minut ;/
anonim142 2016-01-18 11:36
Od początku dziwne reguły pracy. W dniu kiedy miała być rozmowa o pracę ochroniarz kazał czekać godzinę przed bramą firmy na mrozie zamiast w poczekalni. Po podpisaniu umowy trzeba bardzo długo czekać na odzew w sprawie rozpoczęcia pracy. Warunki w pracy chore jedni (szczegolnie kobiety) bardzo ciężko pracują przy taśmie w stresującej atmosferze którą powoduje ciągły pośpiech i bezzębna zmianowa która niczego nie tłumaczy a wymaga cudów i obwinia za wszystko pracowników gdy coś pójdzie źle. Brak szkolenia dla osób bez jakiegokolwiek doświadczenia, wszystkiego trzba się domyślać. Lekkie prace manualne dla kobiet jak było zawarte w ogłoszniu na stronie nie mają z tym żadngo pokrycia. W pracy nie można mieć kataru ponieważ na miejscu od Pani zmianowej usłysze się, że ludzie z katarem tu nie powinni pracować. Na zmianie jednoczesnie trzeba opanować taśmę a najlepij gdyby trzecia ręka wychodziła z tyłka i jednocześnie nosiła sobie kartony. Maszyny nidopracowane co chwila się psują i nie można pracować.
5
szczur 2016-01-18 11:47
Zmianowa mało profesjonalna spoufala się z osobnikami płci męskiej, kobiety z góry są gorzej traktowane (może dlatego, że są młodsze, z zazdrości). Mężczyźni nic nie robią oprócz przeszkadzania innym w pracy, szczególnie technicy. Brak organizacji pracy, maszyny co chwilę się psują. Brak szkolenia oraz tłumaczenia co i jak wykonywać osobom bez doświadczenia. Najlepiej być wszechwiedzącym. :) Zmianowa się sepluni, ciężko cokolwiek zrozumieć. Ma przygłupie odpowiedzi i krzyczy na pracowników. Już dawno powinna być zwolniona. Praca na pewno nie jest lekka ani dla kobiet, jak jest napisane w ogłoszeniu, chyba,że dla cyborgów, ponieważ szybkość przewijania taśmy i obowiązków jest przytłaczająca dla każdego pracownika.Przerwa tylko 15 minutowa, w tym czasie powinno się jeszcze podpisać w liście obecności, więc ciężko jest jakkolwiek odpocząć i zjeść. Technicy li [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zmianowej, dziwne stosunki pomiędzy nimi a zmianową. Wyjątkowo odradzam.
4
...7 2016-01-18 20:59
Praca w tej firmie to jedna wielka porażka, od początku traktują pracownika niepoważnie. Rozmowy osób tam pracujących są na poziomie prymitywów. Zmianowym brak organizacji, godzinami trzeba czekać aż ruszy maszyna, przypierdalają się o wszystko pomimo, iż im samym brakuje kultury osobistej i szkolenia. Ochrona robi łaskę z przepuszczaniem przez drzwi główne. (inaczej nie da się wyjść z budynku, ponieważ ochrona cały dzień nic nie robi tylko żre i pali fajki). Do agencji w sprawie pieniędzy nie można się dodzwonić, najlepiej jakby ktoś pracował za darmo wśród debilów. Zmiany nie są tygodniowe, nigdy nie wiesz czy jutro będziesz mieć możliwość zarobku, o czym nikt nie informuje na spotkaniu w sprawie rozpoczęcia pracy. Pieniądze wbrew pozorom też są śmieszne w porównaniu do warunków pracy, jest niebezpiecznie, nigdy nie wiadomo czy w pośpiechu nie spowoduje się wypadku przy maszynie. Tempo pracy jest nierealne do wykonywania na dłuższą metę. Na dodatek jedni robią wszystko a inni tylko się opierdalają i li [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zmianowej. najgorsza praca w moim życiu!!!!!!!!!
3
berta 2016-01-19 11:34
Praca dla ludzi bez wlasnej godnosci i honoru. Traktuja kobiety z agencjii gorzej niz psy, niczym chińczyków lub murzynów - jeszcze bicza im brakuje. Zmianowi/zmianowe na które się tam napotkałam w ogóle nie powinni tam pracować. UWAGA w tej firmie obowiązuje bardzo ważny przekaz dla ludzi ktorzy chcą mieć STAŁĄ pensję, muszą utrzymać dom czy rodzinę - "jak praca jest to pracujesz, jak nie ma to nie pracujesz" czyli nawet miesiąc może tej pracy nie być!!.Pracowałam w wielu firmach, nie jestem też osobą wymagającą ale ostrzegam przed Socopolem wszystkich, którzy mają zamiar tam pójść - oprócz nerwicy niczego tam nie zdobędziecie.
2
ja 2016-01-19 19:47
kim jest zmianowa?????
1
...7 2016-01-20 13:22
Zbyszek@ Wspominałam o 15 minutach a nie o 20 w których muszę się jeszcze podpisać. Pracowałam w kilku pracach fizycznych, było raz lepiej raz gorzej jak wszędzie ale tu totalna porażka pod KAŻDYM względem. Zmianowe i kontrola jakości powinny się przede wszystkim nauczyć kultury osobistej ale to jak widać wynosi się z domu. Wszystkim brakuje szacunku do innych.
3
Zadowolona 15 2016-01-23 00:58
Wiesz co ? Tak na dobra sprawe jak przyjdziesz do pracy i jestes z 10 minut wczesniej to za przeproszeniem z palcem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zdazysz sie podpisac, i nie musisz robic tego na przerwie. Tylko jak ktos ma to w nosie i wpada do firmy w ostatniej chwili to pozniej ma pretensje do garbatego. A skoro zmianowa jest szczerbata to na ktora zmiane w takim razie trafilas ? A,B,C ? I skoro szefowie i kordynatorzy zmian sa nie przeszkoleni skoro tak uwazacie to bylo zwrocic im uwage :) Wasze opinie sa bardzo wygurowane bo trzeba byc sprawnym manualnie i nie ma zadnego problemu, a jesli dwie panie usiada i gadaja patrzac sobie w oczka a rece nie pracuja to nic dziwnego ze Liderzy i reszta szefostwa sie denerwuje bo tez gonia ich terminy zlecen. A nie placa tam za gadanie tylko za wykonanie pracy. Z tym ze operatorki przy maszynie musza sie narobic to fakt jest prawda ale nie na kazdej maszynie ;) sa łatwiejsze i trudniejsze . Oczywiscie osoba ktora przyszla pierwszy dzien do pracy cxy ktorys z koleii to bapewno nie zostanie postwiony samodzielnie na maszyne :). Wiec spokojnie nie jest tak zle jak to wyglada na zalaczonym obrazku i opini ludzi ktorzy byli jeden dzien :)
666 2016-01-23 18:00
Zadowolona 15 jeśli chodzi o rozmowy między pracownikami to ciężko nawet wspomnieć o czymś takim w miejscu, gdzie nawet spokojnie nie można w ciągu 8 godzin pójść do łazienki, co jest rzeczą ludzką i naturalną. :) przy maszynie, gdzie trzeba być uważnym non stop, bo ciągle przesuwają się butelki to raczej nierealne, by móc nawet podrapać się po nosie, a co dopiero wyjście do łazienki. więc proszę nie mów mi tu o rozmowach przy stole. a co do pracy przy maszynie to każdy został rzucony od razu na głęboką wodę bez żadnego konkretnego tłumaczenia przynajmniej przy maszynach produkujących butelki. każdy, czy to sprawny manualnie czy też nie w pewnym momencie w pośpiechu popełni błąd, a stanie i gapienie się godzinę lupą w saszetki to żadna filozofia. tylko czuję, że jakby każdy się pozamieniał miejscami to wyszłyby ostre jaja, gdyby kordynująca po 4 godzinach mogła wyjść przy dwóch saszetkach poza ramy. pracując przy butelkach byłam ciągle komentowana, kordynująca ciągle mi dawała do zrozumienia, że jestem tempa, bo po 30 sek mogę się z czymś pomylić natomiast gdy sama po umoralnianiu postawiła do góry nogami butelkę to już było okej :D kordynujące nawet same przy pracownikach potrafią sobie "jeździć", co wygląda dosyć infantylnie. Ja rozumiem, że to praca niewysokich lotów, ale jakieś granice powinny być wszędzie pozostawione. Teraz pracuję gdzie indziej i jeśli chodzi o atmosferę to ciężko dwie prace nawet porównywać. Pracuję tam równie krótko a różnica jest diametralna nawet w sposobie odzywania się do siebie wzajemnie, więc nie ma znaczenia czy jest to 3 dni, czy dwa lata.
2
...7 2016-01-23 18:38
ciężko tu mówić o mojej manualności, skoro mnie nikt akurat nie komentował, składałam tylko pudełka natomiast widziałam jak ciągle dziewczyny z przodu przy taśmie były komentowane, wystarczy użyć trochę mózgu i zobaczyć,że miały trochę ciężej ode mnie i dziewczyn przy stole, ponieważ taśma ciągle była w ruchu. poza tym jeśli ciągle jest mowa o naszych zdolnościach to czemu "profesjonalne" kordynujące nie zwracały się do Ukrainek w ich ojczystym języku, pewnie nawet do końca nie rozumiały waszych zarzutów. Poza tym kiedy jedna kordynująca do drugiej mówi, że mamy mieć rękawiczki, a druga, żeby zdjąć to ciężko żeby pracownik wiedział, co ma wykonywać skoro osoby prowadzące jak widac same nie wiedzą co i jak. Co do przychodzenia dziesięć minut wcześniej nie ma sprawy pewnie chciałoby się przyjść wcześniej i podpisać, gdyby nie to, że raz si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy taśmie, a drugi raz trzeba czekać 3 godziny aż ruszy maszyna. Myślę, że po takich umiejętnościach, jakie posiada każda z prowadzących powinno być to zrobione raz dwa :D Polecam najpierw samemu nauczyć się kultury, potem przeszkolić i być zdecydowanym, a potem dopiero komuś zwracać uwagę.
2
kleopatra 2016-02-02 19:18
ludzie o co tyle halasu?? nie podoba Ci sie? Zmien! Tak sie sklada ze ja w socopolu pracuje juz dluzszy czas i nie narzekam. owszem bywa ciezko ale sa tez dni ze zasypiam na maszynie.. (przykladowo 3 kartony na godzine). Faktycznie ludzie z agencji maja ciezko, wiem bo sama bylam ale trafiaja sie tez tzw skladanki gdzie Paniom nie starcza tematow do rozmow wiec o co kaman??

A opinii na temat osob pracujacych w socopolu (np Pana Łysego ;) ) nie wystawiajcie nie znajac go.

Pozdrawiam zadowolonych i nie zadowolonych z pracy ;)
1
...7 2016-02-03 13:54
Prace juz dawno zmienilam, a strona jest do wyrazania wlasnej opinii z reguly nowym pracownikom się przydaje
2
prawda 2016-02-04 10:40
Kleopatro, królowo Egiptu twoja wynioslość nie pozwala Tobie zrozumieć, ze kazdy ma prawo do oceny innych jesli pisze się prawdę no i oczywiście nie ubliza. Jak jest, szkoda czasu pisac, nikt wlaściwych wniosków i tak nie wyciagnie. Praca i szacunek. A jak jest? Kazdy widzi i słyszy a moralność dla kazdego jest inna. Pozdrowienia.
2
Marta 2016-02-04 19:41
Słyszeliście, ze kolega Mar*** z majtenansu pukal kierowniczkę we wtorek? Widziałam ich razem w samochodzie na mieście.
4
maniek 2016-02-12 17:29
witam,czy są przyjęcia na prodikcije,jakie sa zmiany i zarobki,nie mam pracy a mieszkam niedaleko
maniek 2016-02-12 21:11
a po jakimś czasie jest szansa na umowę o prace przez socopol?
natalii 2016-02-15 18:05
a którą kierowniczkę pukał ?
Kata 2016-02-15 19:25
Na zmianie wszyscy sie śmieją, ze tego małego trola. Współczuje jego zonie
1
MM 2016-02-16 10:14
Zazdroscisz? A nawet to w sumie skoro ich widzialas powinnas zatrzymac takie informache dla siebie
1
Marta 2016-02-16 11:30
A czego tu zazdrościć? Napompowanego dresika spod budki z piwem co jest zły, ze go na ochroniarza do remizy nie wzięli bo za mały jest?
1
MM 2016-02-16 21:47
Napompowanego dresika ? Haha :D. No wiesz skoro piszesz na formu o swoich fantazjach i robisz komuś koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to moze zazdrościsz że to nie padło akurat na Ciebie tylko tak jak to ujełaś na " kierowniczke". A w sumie skoro chcesz wiedzieć jak to dokładnie bylo to czemu nie zapytasz ich wprost? Brak Ci odwagi ? :D
lola 2016-02-17 02:01
na produkcję nawet cv nie potrzebne zatrudniają co leci od ukrainy co przyjdzie ale i ukrainki już nie chcą przychodzić do pracy za takie pieniądze a wymaaznia jak dla cyborgów. Obóz pracy jak za hitlera.
1
lola 2016-02-17 02:02
na produkcję nawet cv nie potrzebne zatrudniają co leci od ukrainy co przyjdzie ale i ukrainki już nie chcą przychodzić do pracy za takie pieniądze a wymaaznia jak dla cyborgów. Obóz pracy jak za hitlera.
xxxx 2016-02-17 02:08
kierowniczka jest jedna reszta to szefowie zmian i koordynatorzy
CD 2016-02-19 17:24
Co sie tak uczepiliście tego człowieka, coś wam zawinił ?
MM 2016-02-21 00:45
CD masz rację :) uczepiła się a nikomu nic nie zrobił ! Może po prostu koleżanka Marta nie ma swojego życia . I interesuje się nie swoimi sprawami.
Xxx 2016-02-22 08:57
To konfident jest i sprzedaje wszystkich.
3
Abc 2016-03-15 19:25
Odezwał sie tw Bolek
sleep 2016-05-13 22:26
Wydaje mi się, że ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy @jbnlnl, ale skoro pracownikom są w stanie zapewnić zatrudnienie w ramach umowy o pracę, to się nie dziwię, że są tak popularni teraz.
John 2017-02-24 23:53
Byłem na rozmowie razem z dziewczyną ja na pomoc technika ona na kontrole jakości. Jednak stawka którą proponują na początek to jakaś kpina !!! Kto by chciał pracować na zleceniówce za jakieś marne 17 zł brutto na godzinę.
serdecznie nie pozdrawiam
Marcin 2017-02-26 09:01
17 brutto to przecież około 2900 miesięcznie. To zła stawka?
nifanta 2017-04-03 11:29
A powiedz mi, czy praca jest zmianowa na kontroli jakości?
No i czy weekendy pracujące są?
John 2017-04-09 00:01
3 zmianowa
jeden tydzień poniedziałek piątek
następny wtorek sobota
i tak na zmianę
Zostaw swoją opinię o socopol - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie socopol