logo PKP Informatyka spółka z o.o.

PKP Informatyka spółka z o.o.

Łódź

Opinie o PKP Informatyka spółka z o.o.

pkp_klepacz 2010-11-14 09:46:43
Praca w tej firmie to praca dla emerytów i rencistów. Kierownicy przeszkoleni na niskim poziomie. Małe zarobki, naprawdę małe. Rodzinna atmosfera w sród starszych ludzi programistów, ciasteczka, imieniny itd. podwyżek żadnych. Firma bez przyszłości. Dla ludzi po studiach i po roku zmiana firmy. Zero profesjonalizmu. Bogaty tylko pakiet socjalny. Napracować się nie napracujesz ale i nie zarobisz.
4
anonim 2010-11-15 13:53:54
Firma nie wykorzystuje potencjału pracownika, chodzi mi tu o dział programistyczny. Bardzo szkoda, powinna, tak jak robią to inne firmy. Jak praca taka płaca, jak ktoś rodzinnie się dostał na brzydko mówiąc pałę i zaczął się wdrażać w tematy nie umiejąc prawie nic to jeszcze w miarę może liczyć na grosz. Ludzię są wporządku ale zarobek i praca to prawdziwa klapa.
nowy 2013-05-16 12:08:12
ide na rozmowe do pkp informatyka na stanowisko stazysta/specjalista ds eksploatacji. czy ktos sie orientuje jak wyglada tam kwestia zarobkow na tym stanowisku? ile trwa staz? i czy to faktycznie jest staz?
gosc 2013-12-04 21:12:48
Dział windykacji tragedia. ludzie nieprzeszkoleni bez podstawowej wiedzy na temat windykacji, sposobów. Kierownik-zero znajomosci zasad windykacji. Biuro to obskurna dziura.
4
kr 2014-09-08 21:57:03
Miałem okazje być w PKP informatyka na rekrutacji. Niestety
muszę przyznać iż była ona na bardzo niskim poziomie merytorycznym.
Pytania z książki więc żadnego problemu nie było ale wydaje się że Pan T
sam nie znał na nie odpowiedzi. Każda odpowiedz jak zakładam słuszna
(niepierwszy raz odpowiadam na pytania o kolekcjach - podstawy podstaw)
kończyła się chłodnym spojrzeniem rekrutującego. Zero dyskusji - nie udało mi
się pociągnąć tematu na wyższym poziomie.

Później pan T, jak słyszałem od znajomego z kursu, przedstawił
się jako Alfa i Omega w PKP, stąd moje przypuszczenia o bardzo niskim
poziomie kompetencji IT i menadżerskich w całym PKP Informatyka w Łodzi.

Zdecydowanie nie polecam na podstawie wrażeń z rekrutacji.
5
lolo 2014-10-21 14:59:26
Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie, brak jasnych zasad działania w grupie, dążenia do celu, każdy okopuje się we własnym obszarze działania i winny jest ktoś inny, tylko nie on, dalej związki zawodowe, czyli ludzie przyspawani do stołków dbający tylko o swój interes, brak jakiejkolwiek logiki działania w organizacji, głupie decyzje i brak profesjonalizmu w działaniu, i można tak w nieskończoność. Dla młodych to firma, która wręcz uczy nieróbstwa, bo tutaj po prostu nie da się normalnie pracować, a co dopiero wdrożyć projekt u klienta, to jest dopiero wyzwanie. Na prawdę szkoda czasu, no chyba że jest się nierobem, to idealne miejsce do ślizgania
5
dd 2015-02-21 19:59:38
Omijajcie szerokim łukiem, chyba wszyscy co jeszcze coś umieli już się katapultowali. Ale cóż, ryba psuje się od głowy.
2
Zorientowany 2015-10-01 22:53:01
Możliwości rozwoju żadne, brak strategi, kadra zarządzająca z łapanki bez jakiejkolwiek wiedzy i wizji, zmienia się średnio trzy razy w roku, nikt za nic nie odpowiada, krótko mówiąc - porażka.
rekrutant 2015-11-05 23:02:34
Osoby rekrutujące są chyba za bardzo bite :) - wystraszony Pan z Panią. Pytania chyba sobie z googla skopiowali co powinni zapytać. Jeżeli reszta teamu ma takie pojęcie o pracy to mam nadzieję, że nie zadzwonią.
Yogi 2015-11-22 16:55:57
Polecam wszystkim zainteresowanym zerknąć na rynek-kolejowy.pl lub kurierkolejowy.eu i wyszukać PKP Informatyka.
Firma w tym momencie walczy o być albo nie być więc jak ktoś na chwile chce się zaciągnąć to zapraszam ale na dłużej to może być kiepsko.
Ponadto ambitne wyzwania :) powoli zaczyna brakować wyzwań nawet nie ambitnych - ogólnie kadra managerska do wymiany i wtedy może pogadamy.
Yogi 2016-02-20 23:08:54
@stale o jakich 13tkach mówisz? Premie i owszem raz na jakiś czas się zdarzą ale 13tki sobie nie przypominam, a już trochę tu pracuję.
@karod jakie liczne szkolenia - być może dla programistów, choć jak patrzę jak to wygląda w innych działach to też bym nie liczył za bardzo - oczywiści plany zawsze są i na szkolenia możesz się zapisać, ale na tym koniec :)
kamil 2016-05-12 13:59:16
rekrutacja już zamknięta @joki. więc albo poczekaj na kolejną albo wyślij do nich swoje cv
Zostaw swoją opinię o PKP Informatyka spółka z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKP Informatyka spółka z o.o.