brak logo

L'Oreal Polska

Warszawa

Opinie o L'Oreal Polska

radek 2014-11-24 12:23:09
no nawet mocno są zróżnicowane, a teraz jakoś wątek zamilkł w ogóle i sam mam trochę problem, bo zastanawiałem się nad ewentualną rekrutacja do nich ale raczej z tego nic nie wyjdzie....A z tymi urlopami to ja uważam, że jest to już drugorzędna w ogóle sprawa, że teraz to liczy się tylko ile się zarabia dokładnie.
1
qqq 2014-11-25 11:29:15
Loreal to koncern, więc trzeba sprecyzować pytanie o zarobki, jakie stanowisko, jaki dział?
Adam 2014-11-25 12:59:41
Reprezentant farmaceutyczny - czy ktoś wie jakie zarobki proponują? Narzędzia pracy itp? Będę wdzięczny za szybka odp
4
Doświadczony 2014-12-19 21:41:57
Reprezentant farmaceutyczny -byłem na rozmowie .Pytania jak na rekrutacji do Amway do doświadczonego PH ,niekompetentni rekruterzy.Jeden małolat bez doświadczenia , drugi stery wyga dosrywał temu młodemu.Miesiac po rozmowie cisza , zero feedbacku.Rekrutacja na poziomie pana Staśka z pierdidołka, porażka.
1
rozmowa 2014-12-20 19:47:45
Rowniez byłem na rekrutacji i mam identyczne odczucia jak kolega powyżej. Szkoda czasu.
5
wesoła 2015-01-18 20:23:51
Niektórzy pracownicy pod wpływem alkoholu pracują - zero kontroli ze strony Pracodawcy
1
wesoła 2015-01-18 20:28:17
pracownicy myślą,że jeśli są zatrudnieni przez agencje pracy to mogą robić wszystko i nic nie zaszkodzi - alkohol górą
1
wesoła 2015-01-24 21:27:17
Mikołaj zatrudnij się w tej firmie przez agencje pracy to sam się przekonasz jak tam jest (z tym, że sami sobie robią dodatki do pensji jak na boku po pracy sprzedadzą produkty ....)
nina 2015-01-30 09:37:26
Mikoołaj jak tam Twoja rekrutacja? Koło Nadarzyna jest sama produkcja więc tam nie masz co liczyć na stylistę.Może Cię zatrudnią przez agencje pracy SITA.Z tym,że musiałbyś się do tej pracy dobrze przygotować w ubrania ;) które pomagają wynoszenie potajemnie kosmetyków z pracy.Układy z ochroną itp."Skwara" i dwóch wózkowych dali by Ci instrukcje jak tam się pracuje ;) Śpisz w magazynie 2ch Cię kryje ,budzisz się pod koniec pracy ładujesz towar do plecaka lub za pasek w spodniach lub gdzie się da.W drodze do domciu sprzedajesz i masz dodatkową premię;) Więc powodzenia Ci życzę
nina 2015-02-13 09:12:26
Janka marka marką a praca pracą oraz pracodawcą.Pracodawcy bardziej się opłaca zatrudnienie przez agencje,bo pracodawca nie jest zobowiązany wobec pracownika i z dnia na dzień może go zwolnić
Mateusz 2015-03-10 17:11:30
Potrzebuje informację kim w firmie był p.Snarski Marcin i za co został zwolniony ?
6
Roman 2015-03-24 13:24:45
Na jakie wynagrodzenie może liczyć edukator, pracujący na własnej działalności ?
Jak rozliczane są przejazdy własnym autem ?
lbolek 2015-04-06 21:12:45
Pracował przez ponad 2 lata. Na pocztek jak PH i po pół roku jako BC. Podstawą ok. 3- 3,5 brutto plus premie auto telefon laptop. Ogólnie co miesiąc dało się wycisnąć od 3 do 4 k na rękę. Jako pracownik na pewno wiele się nauczyłem i jako obóz przetrwania super szkola. Na pewno nie dla ludzi ze słabym A dłuższą metę albo sami odejdziecie lub was zwolnia
Polecam jako dobry wpis do CV i baza do nauki. Nie jest to miejsce w którym warto poświęcić całe swoje życie bo są lepsze branże i pracodawcy. Mimo wszystko ciesze się ze jestem juz poza tym obozem koncentracyjnym i sam jestem szefem dla innych a to dzięki wyniosionemu doświadczeniu.
4
byłem/widziałem 2015-04-06 23:07:03
Byłem na "rozmowie" na RSM ... Nie na darmo dystrybutorzy rynku tradycyjnego mówią że jest to najbardziej rozpie... firma na rynku kosmetycznym. Na rozmowie rekrutacyjnej wygląda to identycznie. Nawet nie wiem jak to skomentować - może tak: Poziom kreta na Żuławach :)
2
lunia 2015-05-15 14:05:48
Każda lipna firma jakoś musi się utrzymać na rynku (oszczędzają na pracownikach) reklamę muszą mieć aby mexyk dalej istnił
2
zawiedziony 2015-05-23 07:24:57
Lider światowy tak, dobra Firma tak, tylko że tą firmę stanowią Ludzie,tu zaczynają się schody. Zapraszają na 20-30 minutową pierwszą rozmowę z końca Polski tak więc jedziesz po to aby opowiedzieć o swoim CV i oczekiwaniach...koszty? Przecież taki traansport to koszty pociąg, autobus, samochód. Ja jechałem ze Szczecina i mi ręce opadły PO bo Panie były merytorycznie bardzo słabe tak jak rozmowa. Bez względu czy odpowiedzą na tak czy na nie ja dziękuję bo dla mnie Firma to Ludzie a tu nie ma z kim pracować według mnie i moich informacji.
1
Zawiedziony 2 2015-06-01 20:15:36
Witam,
Ja również byłem na rozmowie o pracę w siedzibie firmy. Potwierdzam słowa "zawiedzionego".... 30 minutowa rozmowa i to wszystko :) Kilka pytań, na których odpowiedz znajdziesz w CV. Jak dla mnie to kompletny brak szacunku dla potencjalnego pracownika. Uważam że taką pseudo rozmowę, można by przeprowadzić przez Skypa - bez kosztowo.
1
Bun 2015-09-22 19:47:30
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko specjalisty w biurze L'Oreal w Warszawie. Rozmowa przyjemna, dość rzeczowa. Problem z tą firmą mam jednak przez zachowanie po rozmowie - zero kontaktu. Żadnego podziękowania za poświęcony czas, żadnej wiadomości chociaż obietnice telefonu/maila w ciągu 2-3 tygodni były składane podczas rozmowy kilkakrotnie. Wstyd i jedna wielka żenada.
123 2015-10-23 12:21:12
Rozpoznawalność marki nie idzie w parze z warunkami pracy. Jako pracodawca L'Oreal powinien się wstydzić. Nie ma żadnej higieny pracy. Nie ma nadgodzin, kompletnie nie szanuje się ludzi i traktuje się ich jako zwykła siła robocza. Osoby zatrudniane przez L'Oreal sś inaczej traktowane niż Ci którzy są zatrudnieni na umowę poprzez Agencję, a takich osób jest sporo. Stanowiska obsadzają przez znajomych osób z zarządu, a rekrutacja w takich przypadkach mija się z celem. Pani Prezes nie potrafi etycznie zarządzać Firmą, umywa ręce wraz z innymi od wielu spraw i odpowiedzialności za pracownika. Nic się nie zmieni, dopóki w Zarządzie firmy będą te osoby, które są obecnie i tak nieumiejętnie będą próbować "zarządzać" pracownikami.
1
123 2015-10-24 15:40:40
@Kasia92 - byłem pracownikiem L'Oreal i niestety widziałem każdego dnia brak szacunku do innych i uciekanie od odpowiedzialności na każdym kroku. Dział PR raczej nie ma z tym nic wspólnego ;) bo jako marka L'Oreal w mediach radzi sobie świetnie. Mój komentarz odnosi się do warunków pracy jakie panują wewnątrz firmy.
2
nie polecam. 2015-12-16 21:55:57
powtórzę swój komentarz, bo widzę, że ktoś go skasował. Piekło! Ludzie zastanówcie się kilka razy zanim zechcecie tam dołączyć. PIP już dawno powinien się tą firmą zainteresować, mobbing, praca w nadliczbowych godzinach, kierownictwo... po prywatnych uczelniach, z ogromnym poczuciem własnej wartości a minimalnymi umiejętnościami. Nie polecam.
3
*** 2015-12-18 15:57:44
A mozesz powiedzieć, w któych to działach jest najgorzej?
Bla 2016-01-23 14:52:13
Chciałbym zapytać Was, co to za zakład L'Oreal znajduje się w okolicy Krakowa ? Gdzie to dokładnie jest ? Bo nie mogę wygooglować ?
2
kaś 2016-01-31 21:00:01
to miejsce przepełnione karierowiczami. Nie spotkałam się do tej pory z takim poziomem chamstwa jak w warszawskim biurze. Ludzie pracujący tam bez tej marki nie znaczą nic. Jeżeli ktoś chce czuć się jak śmieć każdego dnia przychodząc do pracy, to można śmiało aplikować, pracownicy cały czas się zmieniają.
6
pracownik 2016-02-06 18:56:18
to nie kwestia czy to warszawa. W Firmie nie pracuje chyba nikt z warszawy... z reguły to przyjezdni, to o czymś już świadczy. Zachowania ludzi, sposób odnoszenia się do pracowników, czy do chociażby kandydatów, zwyczajnie w Loreal jest kiepski. Plusem jest jedynie pensja i rozpoznawalność marki.
1
awi 2016-02-14 14:59:06
hej jak wygląda praca w kontroli jakości?
nen 2016-02-19 21:33:30
Stracony czas! Co z tego że dobrze płacą (zależy na jakich stanowiskach)jak codziennie chce Ci się rzygać chodząc do pracy. W biurze zero szacunku dla ludzi. Depresji można się tylko nabawić. Same stanowiska kierownicze a im wyższe tym gorzej chamskie. Jeżeli masz choć odrobinę rozumu trzymaj się z dala od tej firmy. Nie jest to ani dobre miejsce aby zacząć ani długo tam nie wytrzymasz. Straszna rotacja pracowników, niektórzy tylko kilka dni wytrzymują i jeszcze jak odchodzisz to wielkie zdziwienie.
2
lena10 2016-02-28 20:07:26
a jednak, traktują pracowników fatalnie, sami pracownicy nie chętnie polecają stanowiska swoim znajomym - szczególnie jak mają dzieci, bo zwyczajnie nie ma sensu tracić nerwów na takie miejsca. Zdziwisz się - L'Oreal w Polsce ma dwie siedziby - obie obok siebie, przy czym jedna jest mocno poszkodowana, bo nie dostają żadnych bonusów - wszytskie akcje, kosmetyki da rozdawane na daniszewskiej do siedziby budynek dalej nic nie dochodzi ;) Kolejne siedziby o których myślisz to zapewno Fabryka Kosmepol i Centrum Dystrybucyjne w Błoniach ale tak na prawdę to jednostki funkcjonujące praktycznie nie zależnie od głównej siedziby na Daniszewskiej. Ta firma to dno! a ludzie z którymi miałam styczność to najgorsze fałszywe szczury korporacyjne, które donoszą jedno na drugie witając się wylewnie na korytarzu. Pozory na jaką marka się wykreowała mocno mylą. Jedyne co pozytywne, to fakt, że za granicą praca w Loreal wygląda znacznie lepiej, więc może warto rozważać rekrutację to zagranicznych jednostek firmy.
3
lena10 2016-02-29 21:47:46
@iza to prawda, ciężko generalizować całość. Zwracam uwagę jedynie, że kosmetyki to jedno a ludzie którzy tam pracują drugie - i atmosfera jaka panuje w tej firmie to coś też zupełnie innego ;) a ponieważ to portal mający na celu dzielenie się wiadomościami o ATMOSFERZE i WARUNKACH pracy, a nie produktach jakie świadczą, to może skupmy się na tym, nie generalizując całości. Kosmetyki mogą być dobre, ich tu nikt nie ocenia ;) co nie zmieni faktu fatalnej atmosfery i warunków pracy.
2
kasia 2016-03-16 14:32:22
zgadzam się całkowicie
czym wyżej tym gorzej
wyścig szczurów
zero zasad , klasy
fałszywe obłudne uśmiechy
układy
nawet często prostytucja koleżanek które pragna szybkiego awansu
nie polecam dla osob szanujących siebie i swoje rodziny
5
pracownik 2016-03-23 20:36:02
Zgadzam się z poprzednikami. To dno które już niżej nie może upaść...
To co ostatnio dzieje się w firmie to jakiś żart.
Chyba wszyscy szukają już nowych miejsc pracy bo tu nabawić się można tylko choroby,poświęcisz się dla firmy a firma jeszcze Cię kopnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
barti 2016-03-30 18:09:53
niestety dno totalne...przepracowalem w kilku korporacjach, ale czegos takiego jeszcze nie widzialem. Nowi zarzadzający stworzyli tu swoisty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] spozywkę w najgorszym tego słowa znaczeniu..większosc PH szuka pracy albo siedzi na zwolnieniach. Wysokie ego i totalny brak kompetencji, o zarządzaniu zespolem zero pojęcia..Kadry nawet nie pytalą o powód odejscia pracowników zatrudnionych na stałe. Mimo ogromnej rotacji ciagle cięcia i brak systemu motywacyjnego..jak najdalej od takiego pracodacy
3
allaa 2016-04-01 00:14:32
Niestety barti ma rację. W tej chwili odchodzą najstarsi i najbardziej związani z firmą pracownicy-co już wiele przeszli razem z Lorealem. Szkoda ludzi i atmosfery, bo choć od kilku lat już lekko nie było...to teraz jest już dno. Zero pojęcia o zarządzaniu ludźmi, zero systemu motywacyjnego, zero dbania o ZESPÓŁ. A okazuje się, że Ci co przeszli do innych firm zadziwiają pracowitością, kreatywnością i doświadczeniem. Takich ludzi Loreal się pozbywa!
4
allaa 2016-04-01 00:14:52
Niestety barti ma rację. W tej chwili odchodzą najstarsi i najbardziej związani z firmą pracownicy-co już wiele przeszli razem z Lorealem. Szkoda ludzi i atmosfery, bo choć od kilku lat już lekko nie było...to teraz jest już dno. Zero pojęcia o zarządzaniu ludźmi, zero systemu motywacyjnego, zero dbania o ZESPÓŁ. A okazuje się, że Ci co przeszli do innych firm zadziwiają pracowitością, kreatywnością i doświadczeniem. Takich ludzi Loreal się pozbywa!
1
Marta 2016-04-06 13:55:25
Możecie powiedzieć trochę więcej o pracy PH? Jaka podstawa na poczatek? Auto do użytku prywatnego? Da radę zrobić plany czy trzeba kombinować? Z gory dziękuje
pracownik 2016-04-07 20:10:44
Miejsca pracy??? co chwila kogoś szukają tylko do pracy przez agencje... stałej umowy na tą chwilę nie masz co szukać i liczyć.
2
Basia 2016-04-19 23:17:34
Lokalizacja – Białołęka (strasznie daleko od czegokolwiek) – ocena 1 / 6

Kadra zarządzająca – w zdecydowanej większości to patologia, bo są to osoby niedojrzałe managersko, które pracują tam od stażu i nie znają innego życia. Całe życie tu zasuwają i dla nich zarządzanie polega na stałym opierdalaniu ludzi (tzn. wyrażaniu wiecznych pretensji o wszystko: - że za mało, - za wolno, - można było lepiej etc.). Nad kadrą managerską L’oreal musi popracować. Ocena 2 / 6

Atmosfera w pracy – Ok, bardzo dużo młodych, ambitnych, pozytywnie nastawionych do życia osób. Ocena 5 / 6

Polityka płac – zbliżona do rynkowej dla korporacji, aczkolwiek nie do firm o porównywalnej do L’oreal wielkości. Ocena 3 / 6

Benefity poza wynagrodzeniem – standardowe dla korporacji. Ocena 4 / 6

Ogólna ocena: Nie polecam pracodawcy, chyba, że jesteś zdesperowan(a/y) i nie masz innego wyjścia, jednak zapewniam tu w Wawie jest wiele innych ciekawszych adresów niż Daniszewska 4.
7
daxter 2016-06-13 12:29:51
Po 3 latach w tej firmie mogę śmiało stwierdzić że jest to najgorsza korporacja z która miałem nieprzyjemność się spotkać w swojej dotychczasowej karierze zawodowej. Francuzi robią praktycznie wszystko na odwrót. Praca ponad siły i ciągły stres jest nawet do wytrzymania ale ten wszech obecny chaos! Wszędzie! Czego się nie dotkniesz to chaos!

Firmy nie polecam w szczególności młodym ludziom którzy zaczynają swoją karierę zawodową a już w szczególności z marketingu gdzie dziewczyny pracują do późnych godzin nocnych. Naprawdę rynek tak nie wygląda i są normalne firmy.

Minusy:
- chaos
- stress
- francuzka korporacja

Plusy
- zarobki, żeby sciągnać ludzi z zewnątrz muszą im solidnie zapłacić bo nich tutaj nie chce pracować
- Socjal
- Silna marka
3
Marketing 2016-06-21 12:26:16
Firma po zmianach kadrowych ale także w kulturze organizacyjnej.Jest to okres który wymaga bardziej elastycznego podejście do pracy. Z punktu widzenia ludzi, którzy lubią sięgać po odpowiedzialność, chcą zrobić coś wartościowego dla firmy to super okazja. Definitywnie na plus warto zaliczyć: super atmosferę- tworzoną przez młodych, ambitnych, zaangazowaych ludzi; możliwość szybkiego zdobycia doświadczenia u pracowania na dużych projektach, współuczestniczenia w projektowaniu zmian organizacyjnych; dobre, rynkowe warunki zatrudnienia oraz ciekawe benefity. Na minus lokalizacja w Annopolu- choć moze dla niektórych bedzie okey
misiek 2016-07-03 14:40:02
firma jest ujowa na maxa. Zero profesjonalismu. Dno. Menagerowie prezentuja jak najgorsze wzorce kolchozowe a najgorsi sa ci ktorzy wyrosli wlasnie z organizacji loreal. Zmiany kadrowe hahah wlasciwie to sie nazywa ucieczka resztki ludzi ktorzy cos tam ogarniali i rozpaczliwe szukanie zastepst. Do tego wyniki zadowolenia wsrod pracownikow pokazalo dno tej firmy i tych niby zmian.
3
Marke 2016-07-06 14:21:38
Rozumiem, że Ty już tez Uciekłeś?
mrktng 2016-07-06 14:23:04
Nowi Dyrektorzy kluczowych działow - większość spoza Loreal
2
Pracownik 2016-07-21 18:45:04
Radek, jak posiedzisz w tej firmie kilka lat to zrozumiesz dlaczego się ucieka...
W tym roku uciekła chyba największa liczba osób, naprawdę dobrych specjalistów , ludzi znających się na rzeczy. Każdy zobaczył że nie ma co liczyć na zmiany na lepsze.

A firmowa ankieta pokazała to co wszyscy tu piszą.
7
granda 2016-07-22 17:58:08
REPREZENTANT HANDLOWY
DZIAŁ PRODUKTÓW SZEROKIEJ DYSTRYBUCJI
RYNEK TRADYCYJNY- czy ktoś może mi bardzej przyblizyć temat jesli chodzi o to stanowisko?
Ile wizyt dziennie, jakie zarobki, auto, gps?
:) 2016-07-25 22:09:05
człowieku trzymaj się z dala od tego...serio, bez przesady.
4
gosć 2016-07-26 14:46:13
Hej, a mają teraz jakieś oferty pracy? Pozdrawiam.
Justa 2016-11-27 01:13:32
Firma jak firma. Każda wymaga poświęcenia. I jestem do tego przyzwyczajona. Ale Dyrektor, która mną zarządzala doprowadziła mnie do depresji. Mam nadzieję, że odzyskam wiarę w siebie i znajdę nową pracę. Zapewne Pani Prezes nie wie, jakie metody męczenia i upokarzania stosują ludzie zwanymi Dyrektorami. Dramat.
Justa 2016-11-27 01:14:12
Firma jak firma. Każda wymaga poświęcenia. I jestem do tego przyzwyczajona. Ale Dyrektor, która mną zarządzala doprowadziła mnie do depresji. Mam nadzieję, że odzyskam wiarę w siebie i znajdę nową pracę. Zapewne Pani Prezes nie wie, jakie metody męczenia i upokarzania stosują ludzie zwanymi Dyrektorami. Dramat.
Sm 2016-11-28 12:20:02
Jeżeli lubisz być nieszanowany/a, jeżeli lubisz nie szanować innych - LOreal jest idealna firma dla Ciebie. Kult jednostki, nie słuchania innych, tylko ja mam racje na porządku dziennym.
Mam podobne spostrzeżenia jak nie jedna z powyższych opinii - Poziom dyrektorski na bardzo niskim poziomie - firma rekrutuje frustratów, którzy nie moga nigdzie znaleźć pracy, wiec godzą sie na LOreala by tylko zmienić stanowisko, z którego nie moga sie ruszyć od dłuższego czasu, a "dzieci LOreala" na stanowiskach dyrektorskich to osoby operacyjne, bez strategii i wizji.
Firma ma super produkty i to one sprawiają, ze biznes sie kręci, nie zaś kadra zarządzająca.
2
Do Justa 2016-11-29 15:42:21
Justa, zgłoś takie rzeczy. Należy Ci sie pdszkodowanie. Prezes nic z tym nie zrobi, w kuluarach sama zachowuje sie w podobny sposób. Mikromenedzment i mobbing.
2
Zostaw swoją opinię o L'Oreal Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie L'Oreal Polska