brak logo

L'Oreal Polska

Warszawa

Opinie o L'Oreal Polska

allaa 2016-04-01 00:14
Niestety barti ma rację. W tej chwili odchodzą najstarsi i najbardziej związani z firmą pracownicy-co już wiele przeszli razem z Lorealem. Szkoda ludzi i atmosfery, bo choć od kilku lat już lekko nie było...to teraz jest już dno. Zero pojęcia o zarządzaniu ludźmi, zero systemu motywacyjnego, zero dbania o ZESPÓŁ. A okazuje się, że Ci co przeszli do innych firm zadziwiają pracowitością, kreatywnością i doświadczeniem. Takich ludzi Loreal się pozbywa!
1
Marta 2016-04-06 13:55
Możecie powiedzieć trochę więcej o pracy PH? Jaka podstawa na poczatek? Auto do użytku prywatnego? Da radę zrobić plany czy trzeba kombinować? Z gory dziękuje
pracownik 2016-04-07 20:10
Miejsca pracy??? co chwila kogoś szukają tylko do pracy przez agencje... stałej umowy na tą chwilę nie masz co szukać i liczyć.
2
Basia 2016-04-19 23:17
Lokalizacja – Białołęka (strasznie daleko od czegokolwiek) – ocena 1 / 6

Kadra zarządzająca – w zdecydowanej większości to patologia, bo są to osoby niedojrzałe managersko, które pracują tam od stażu i nie znają innego życia. Całe życie tu zasuwają i dla nich zarządzanie polega na stałym opierdalaniu ludzi (tzn. wyrażaniu wiecznych pretensji o wszystko: - że za mało, - za wolno, - można było lepiej etc.). Nad kadrą managerską L’oreal musi popracować. Ocena 2 / 6

Atmosfera w pracy – Ok, bardzo dużo młodych, ambitnych, pozytywnie nastawionych do życia osób. Ocena 5 / 6

Polityka płac – zbliżona do rynkowej dla korporacji, aczkolwiek nie do firm o porównywalnej do L’oreal wielkości. Ocena 3 / 6

Benefity poza wynagrodzeniem – standardowe dla korporacji. Ocena 4 / 6

Ogólna ocena: Nie polecam pracodawcy, chyba, że jesteś zdesperowan(a/y) i nie masz innego wyjścia, jednak zapewniam tu w Wawie jest wiele innych ciekawszych adresów niż Daniszewska 4.
7
daxter 2016-06-13 12:29
Po 3 latach w tej firmie mogę śmiało stwierdzić że jest to najgorsza korporacja z która miałem nieprzyjemność się spotkać w swojej dotychczasowej karierze zawodowej. Francuzi robią praktycznie wszystko na odwrót. Praca ponad siły i ciągły stres jest nawet do wytrzymania ale ten wszech obecny chaos! Wszędzie! Czego się nie dotkniesz to chaos!

Firmy nie polecam w szczególności młodym ludziom którzy zaczynają swoją karierę zawodową a już w szczególności z marketingu gdzie dziewczyny pracują do późnych godzin nocnych. Naprawdę rynek tak nie wygląda i są normalne firmy.

Minusy:
- chaos
- stress
- francuzka korporacja

Plusy
- zarobki, żeby sciągnać ludzi z zewnątrz muszą im solidnie zapłacić bo nich tutaj nie chce pracować
- Socjal
- Silna marka
5
Marketing 2016-06-21 12:26
Firma po zmianach kadrowych ale także w kulturze organizacyjnej.Jest to okres który wymaga bardziej elastycznego podejście do pracy. Z punktu widzenia ludzi, którzy lubią sięgać po odpowiedzialność, chcą zrobić coś wartościowego dla firmy to super okazja. Definitywnie na plus warto zaliczyć: super atmosferę- tworzoną przez młodych, ambitnych, zaangazowaych ludzi; możliwość szybkiego zdobycia doświadczenia u pracowania na dużych projektach, współuczestniczenia w projektowaniu zmian organizacyjnych; dobre, rynkowe warunki zatrudnienia oraz ciekawe benefity. Na minus lokalizacja w Annopolu- choć moze dla niektórych bedzie okey
misiek 2016-07-03 14:40
firma jest ujowa na maxa. Zero profesjonalismu. Dno. Menagerowie prezentuja jak najgorsze wzorce kolchozowe a najgorsi sa ci ktorzy wyrosli wlasnie z organizacji loreal. Zmiany kadrowe hahah wlasciwie to sie nazywa ucieczka resztki ludzi ktorzy cos tam ogarniali i rozpaczliwe szukanie zastepst. Do tego wyniki zadowolenia wsrod pracownikow pokazalo dno tej firmy i tych niby zmian.
4
Marke 2016-07-06 14:21
Rozumiem, że Ty już tez Uciekłeś?
mrktng 2016-07-06 14:23
Nowi Dyrektorzy kluczowych działow - większość spoza Loreal
2
Pracownik 2016-07-21 18:45
Radek, jak posiedzisz w tej firmie kilka lat to zrozumiesz dlaczego się ucieka...
W tym roku uciekła chyba największa liczba osób, naprawdę dobrych specjalistów , ludzi znających się na rzeczy. Każdy zobaczył że nie ma co liczyć na zmiany na lepsze.

A firmowa ankieta pokazała to co wszyscy tu piszą.
12
granda 2016-07-22 17:58
REPREZENTANT HANDLOWY
DZIAŁ PRODUKTÓW SZEROKIEJ DYSTRYBUCJI
RYNEK TRADYCYJNY- czy ktoś może mi bardzej przyblizyć temat jesli chodzi o to stanowisko?
Ile wizyt dziennie, jakie zarobki, auto, gps?
:) 2016-07-25 22:09
człowieku trzymaj się z dala od tego...serio, bez przesady.
4
gosć 2016-07-26 14:46
Hej, a mają teraz jakieś oferty pracy? Pozdrawiam.
Justa 2016-11-27 01:13
Firma jak firma. Każda wymaga poświęcenia. I jestem do tego przyzwyczajona. Ale Dyrektor, która mną zarządzala doprowadziła mnie do depresji. Mam nadzieję, że odzyskam wiarę w siebie i znajdę nową pracę. Zapewne Pani Prezes nie wie, jakie metody męczenia i upokarzania stosują ludzie zwanymi Dyrektorami. Dramat.
Justa 2016-11-27 01:14
Firma jak firma. Każda wymaga poświęcenia. I jestem do tego przyzwyczajona. Ale Dyrektor, która mną zarządzala doprowadziła mnie do depresji. Mam nadzieję, że odzyskam wiarę w siebie i znajdę nową pracę. Zapewne Pani Prezes nie wie, jakie metody męczenia i upokarzania stosują ludzie zwanymi Dyrektorami. Dramat.
Sm 2016-11-28 12:20
Jeżeli lubisz być nieszanowany/a, jeżeli lubisz nie szanować innych - LOreal jest idealna firma dla Ciebie. Kult jednostki, nie słuchania innych, tylko ja mam racje na porządku dziennym.
Mam podobne spostrzeżenia jak nie jedna z powyższych opinii - Poziom dyrektorski na bardzo niskim poziomie - firma rekrutuje frustratów, którzy nie moga nigdzie znaleźć pracy, wiec godzą sie na LOreala by tylko zmienić stanowisko, z którego nie moga sie ruszyć od dłuższego czasu, a "dzieci LOreala" na stanowiskach dyrektorskich to osoby operacyjne, bez strategii i wizji.
Firma ma super produkty i to one sprawiają, ze biznes sie kręci, nie zaś kadra zarządzająca.
3
Do Justa 2016-11-29 15:42
Justa, zgłoś takie rzeczy. Należy Ci sie pdszkodowanie. Prezes nic z tym nie zrobi, w kuluarach sama zachowuje sie w podobny sposób. Mikromenedzment i mobbing.
2
laalo 2016-12-10 21:25
a czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie wynagrodzenia w przypadku stażu w labo?
zadowolony 2016-12-10 22:21
Co za bzdury gadasz! Znam handlowych i nikt pracy nie szuka ani nie siedzi na zwolnieniach. Kultura jest, szacunek do innych również. Loreal to bardzo w porządku firma a jak czytam te wszystkie posty to widać że pisali je nieudacznicy!!!
5
Baron 2016-12-12 20:18
No właśnie cały loreal, "ja mam racje reszta to nieudacznicy."
2
buuu 2016-12-23 19:57
totalny luz w robocie, można mieć się poopierdzielac :)
1
Wawa 2017-01-13 20:17
Firma ok poza głupotami czyli estymacje sracje zdjęcia, mało czasu na sprzedaż a dużo czasu poświęca się właśnie na głupoty które nic nie wnoszą .
Chętna 2017-01-19 18:32
Czy Loreal ma jakieś nowe oferty pracy? Słyszałam, że pracownicy chwalą sobie pracę i atmosferę. Mam pytanie czy w kwestii zarobków jest też tak dobrze? Płacą w terminie? Czy są jakieś dodatki socjalne. Kiedyś można było kupić taniej kosmetyki a teraz?
Don Meloni 2017-01-25 22:21
Ten kto pisze ze firma jest ok to chyba sni na jawie. Zamordyzm, plany z gwiazd, glupoty do robienia , mail do maila, tabelka do tabelki, brak nowosci w hurtowniach podczas wprowadzenia. Jeszcze nie dawno pseudo kierownikiem handlowcow byl P. Andrzej A. teraz jest inny Andrzej bardziej kulturalny ale reszta ta sama. Tego pierwszego kilka razy probowali wyrzucic za min mobing, chamstwo, ale ma duzo papierow na firme i boja sie go wywalic bo gdyby wyszly na jaw wszystkie sprawy to bylaby gruuuuuuba afera. Moglbym pisac mnostwo rzeczy ale szkoda czasu. Dajcie sobie spokoj z ta firma.
4
Kobieta 2017-01-27 10:03
Świetna firma, światowa marka, która trzyma standardy na wysokim poziomie. Niestety jest wielu nieudaczników i tacy zawsze będę obwiniać innych za swoje niepowodzenia.
Pani 2017-01-28 09:07
Witajcie
Chciałam zapytać o stanowisko Product Manager - jak pracuje sie w dziale zakupów ? Ile jest osób ?
Paniin 2017-01-28 09:09
Witajcie
Chcialam zapytac o stanowisko product manager - jak pracuje sie w tym dziale ? Ile jest osob ?
1
Chochlik 2017-02-03 11:01
Czy L'Oreal ma jakieś nowe oferty pracy? Bardzo bym chciała dostać się do takiej firmy, super sprawa.
Ola 2017-02-09 21:32
Ci, którzy chcą pracować w LOrealu, jak zaczną, szybko przypomną sobie dlaczego im odradzano.

Dla szefostwa Loreala każdy pracownik to śmieć, którego trzeba wykorzystać maksymalnie i manipulując nim, mówiąc, ze jest cudownym "świeciem" wyciągać z niego jak najwiecej bezsensownej, niestrategicznej, operacyjnej pracy. Nie dajcie się!
7
Ninka 2017-02-14 17:38
Być pracownikiem tak znanej na świecie marki powinno dla każdego pracownika być chlubą. Z tego co mi wiadomo zarobki są całkiem dobre a poza tym jest sporo innych bonusów o których nikt nie wspomina.
Patrycja 2017-03-01 10:56
Jak wygląda atmosfera w pracy?
Pracownik 2017-03-10 20:33
Bonusów???
o czym TY mówisz?

Siedzę tam 6 lat i jedyny bonus jaki dostałam to marną paczkę na Święta za którą trzeba było jeszcze zapłacić podatek.... super bonus! Chyba że o takie coś Ci chodzi.

Ale ja też już szukam pracy bo zero życia prywatnego, tylko stres, praca w nadgodzinach i zryty łeb.
Natalia 2017-03-22 08:59
L'Oreal to świetna firma, ale z pewnością nie dla każdego.
Iglik 2017-03-29 21:44
Jaką pensję otrzymują przedstawiciele handlowi loreal? Moja kumpela jest P.H. W Poznaniu i twierdzi że ma 5kafli na łapę bez wyrabiania planu, czy to prawda??
Kinga 2017-04-05 10:45
L'Oreal Polska jest fajną firmą. Pracuje tu i jest na tyle dobrze, że nie mam zamiaru nawet myśleć o zmianie pracy. Często jest tak, że aktywne na forum są osoby, które nie przepracowujace się.
niezdecydowana 2017-04-18 09:24
Witam, a jak jest w Kaniach? Interesuje mnie dział obsługi klienta.
Niuśka 2017-04-20 09:42
Pracuję w L'Oreal od dawna i śpię spokojnie, bo to stabilna firma z perspektywami. Mam również całkiem niezłe zarobki ale myślę, że wypracowałam sobie wysokość zarobków bardzo sumienną pracą. Krótko mogę powiedzieć, że jaka praca taka płaca i nie ma co obwiniać firmy.
A. 2017-05-16 20:27
jakie inne miejsca polecacie, z lepsza atmosfera?
Chętna 2017-05-17 22:50
L'Oreal Polska to fajny pracodawca i myślę, że niejedna osoba zgodzi się ze mną.
Misiek 2017-05-18 14:24
Czy wiecie coś na temat stażu w laboratorium jakości? Bardzo dziwi mnie, że tak często pojawiają się takie oferty. Czyżby aż tak duża rotacja ludzi? Jestem w szoku jak czytam tak negatywne opinie o tej firmie. Z drugiej strony o wszystkich innych z podobnej branży są podobne np. Bell....
Misiek 2017-05-18 14:26
Czy wiecie coś na temat stażu w laboratorium jakości? Bardzo dziwi mnie, że tak często pojawiają się takie oferty. Czyżby aż tak duża rotacja ludzi? Jestem w szoku jak czytam tak negatywne opinie o tej firmie. Z drugiej strony o wszystkich innych z podobnej branży są podobne np. Bell....
Cezary 2017-05-23 18:32
Uważam, że takie fora służą pieniaczom do wylewania swoich złości. Ludzie szukają opinii żeby podjąć decyzję o pracy ale często zniechęcają się. Sam słyszałem jak zwolniony za alkohol odgrażał się.
Phh 2017-05-26 17:09
Nieprawda!
piotr 2017-05-27 07:02
Justa? czy to ty wytrzymałaś tyle lat ? CA 2009piotr
Czarujka 2017-06-01 11:08
@Phh Uderz w stół a nożyce się odezwą. Rzeczywistość jest taka, że ludzie nie pracują uczciwie a wymagają.
Kasia Sz. 2017-07-05 09:14
Miałam okazje uczestniczyć w rekrutacji w Loreal - zrezygnowałam ze względu na kontakt z HR, Pani pisała maile z błędami, zdania pourywane... bardzo nieprofesjonalnie. Troszkę więcej sie spodziewałam po takiej firmie.
Obecna 2017-07-06 11:20
Ale wszystkim jest dobrze w firmie bo nie ma wcale skarg! Chyba że powyjeżdżali ludzie na wakacje i nikt nic nie pisze. L'Oreal jest dobrą firmą i jeśli ktoś nie ma chęci tu pracować to lepiej nie szukać dziury w całym.
nikita 2017-07-06 15:08
Kasia mogłabyś napisać jak przebiegał pierwszy etap?
Z góry dziękuję
Chętna 2017-07-10 11:58
Zawsze jest tak, że jedni będą ganić firmę a inni zachwalają. Ja myślę, że jak ktoś pracuje uczciwie to zawsze będzie miał dobrze.
Patrycja 2017-08-10 16:52
W sieci pojawiła się oferta dla kandydatów na Product Managera - czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane z rekrutacją na to stanowisko? Z ilu etapów składa się proces? Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej?
Zostaw swoją opinię o L'Oreal Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie L'Oreal Polska