logo Jabil

Jabil

Kwidzyn

Opinie o Jabil

Zwolniony 2009-04-03 11:19:19
Słowa kojarzące się z Jabil Circuit Kwidzyn (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam dobrze.
Atmosfera zła i ludzie pracujacy tam nie rozumieja ze człowiek jest człowiekiem najlepiej jak by był robotem.
Od jakiej stawki można negocjować pensję? Żadnej.
Najbardziej podobało mi się w Jabil Circuit Kwidzyn:Linia
Najbardziej nie podobało mi się w Jabil Circuit Kwidzyn:1 zmiany na ktorych nie można spokojnie pracować ponieważ kadra cały czas kreci się po lini i przeszkadza
3
zwolniony 23.03.09 2009-04-28 13:03:27
to elita kolesi,nie szanująca ludzi po prostu [usunięte przez admina].czy wiecie ze miłosną mają zamkńąć całkowicie,po prostu 0 produkcji.na miłosnej zostaną tylko z umowami na czas określony.
1
aaa 2009-10-09 15:00:57
Rekrutacja w tej firmie to istna porażka. Wloką człowieka przez pół Polski, żeby powiedzieć, że ma za wysokie kwalifikacje i że jest za drogi.
Nigdy więcej Jabila! Banda warchołów!
2
Anonim 2010-06-08 15:01:36
Ja również pracowałam w Jabilu (na stanowisku biurowym) i poza tym, że pracuje się długo, dużo i intensywnie to naprawdę bardzo fajna firma. Daje ogromne możliwości rozwoju i otwiera wiele drzwi.
Niektórzy lubią tak dużą presję czasu i odpowiedzialność za powierzone zadania. Dla wytrwałych są naprawdę atrakcyjne wynagrodzenia i premie.
Ja niestety nie jestem wytrwała i wybrałam nieco mniejsze stresy i pomimo burzliwego rozstania z moim szefostwem to wciąż bardzo dobrze ich wspominam i wiele się nauczyłam :)
1
pracownik jabila 2010-06-24 15:22:20
Jabil kwidzyn praca zarobki i opinie .
To prawda że ludzi traktują żle. są oczywiście i ludzie naprawdę dobrzy i serdeczni, ale to tylko wyjątki. większość koordynatorów jedzie po swoich przełożonych jak po szmacie i to kur... jest na porządku dziennym. zarobki wcale nie takie duże - zależy dla kogo a poza tym to tylko czatują za co by tu zabrać premię najbiedniejszemu bogu ducha winnemu pracownikowi na linii. Często zdaża się że nie zapłacą za kilka dni pracy a poźniej lataj i odkręcaj żeby ci dali to co się nalezy.
SERDECZNIE NIE POLECAM! jabil to jedno wielkie gniazdo os!
1
bolek 2010-11-05 19:20:44
ja też tam kiedyś pracowałem. to prawda że jest źle. to dziadostwo. ludzie [usunięte przez administratora] na chińczyków i koreańczyków za prę paczek
ryżu bo [usunięte przez administratora] tam zarobisz i za byle co cię [usunięte przez administratora]. To [usunięte przez administratora] pracy. Człowiek na produkcji jest dla byle lidera ŚMIECIEM. praca tam to jedna wielka pomyłka. z ostateczności jak ma się nóż na gardle
1
anonim 2011-03-02 09:21:08
aaa - 2009-10-09 15:00:57

Rekrutacja w tej firmie to istna porażka. Wloką człowieka przez pół Polski, żeby powiedzieć, że ma za wysokie kwalifikacje i że jest za drogi.
Nigdy więcej Jabila! Banda warchołów!
[usunięte przez administratora]
den 2011-05-17 13:23:02
praca w jabilu na produkcji to patologia , wiekszosc pracowników ma umowy na miesic / kilka miesiecy , starzy pracownicy to praktycznie mafia - dookoła układy , a plusy to łatwe męzatki :)
1
anonim 2011-10-11 17:44:54
Zwolniony - 2009-04-03 11:19:19

Słowa kojarzące się z Jabil Circuit Kwidzyn (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam dobrze.
Atmosfera zła i ludzie pracujacy tam nie rozumieja ze człowiek jest człowiekiem najlepiej jak by był robotem.
Od jakiej stawki można negocjować pensję? Żadnej.
Najbardziej podobało mi się w Jabil Circuit Kwidzyn:Linia
Najbardziej nie podobało mi się w Jabil Circuit Kwidzyn:1 zmiany na ktorych nie można spokojnie pracować ponieważ kadra cały czas kreci się po lini i przeszkadza

Podzielam Twoją opinię dodam nawet że przez swoją politykę{dziadostwo] stracili dużo poważnych klientów ponieważ nie szanowali pracowników co odbiło się na jakości produktów.Jak odszedł Wyszyński i zaczęto werbować przez agencje pracy [tam dopiero jest dziadostwo] pracowników to masowo zaczęły się problemy na produkcji.Poco zwalniają wykwalifikowanych i zatrudniają nowych pracowników,dostali w ten sposób po dupie.Ludzie też osły nie rzetelnie podchodzą do pracy,kiedyś pracownik miał JAKIEŚ PRAWA potem nic.Jabil sam sobie nogę podłożył i spadł na dno.NIESTETY TAKIE SĄ REALIA!!!!!!!!!!
xxx 2011-10-29 23:22:56
ja pracuje juz tam 5 lat teraz to burdel nie praca rygor coraz większy normy ciagle zwiększaja a ludzi w dupie maja .Śmieciowe umowy ciągle dopełnienia wolne i wypłaty tragiczne .Wywalili ludzi przez agencje a sami ful kasy biorą
nisia198595 2012-01-16 13:58:12
praca jak inna nie tak żle płatna bo można zarobić jeśli jest się pracownikiem JABILA a nie agencji pracy naszą grupę ludzi wykręcili na kwartalnej mówiąc że jest to nagroda nie premia pomijając to że zabrakło nam kilku dni by się załapać na tą premie!!!pracowaliśmy na nią 3.5mies.!mało tego potem mittyng na który byli bardzo dobrze przygotowani bo nasza nie zbyt mądra liderka[usunięte przez administratora] ha ha wypisała pytania które pracownicy zadać mieli dodam tylko że te najbardziej nas nurtujące zostały bez odpowiedzi ,po co oni trzymają takich jak [usunięte przez administratora]?
terrakot 2012-02-19 16:28:35
Pracy tam nie polecam. [usunięte przez administratora] . Liderka zamiast pomóc ci w pracy napisze notatkę służbową . Po tygodniu pracy masz pracować na nowym stanowisku tak jak pracownik po 3 miesiącach , winny jest ZAWSZE pracownik nawet jak nawali maszyna . Bezpośrednio nigdy cię nie zatrudnią tylko przez firmę zewnętrzną (Manpower osobny rozdział). W firmie tej jeżeli pracujesz na produkcji nie masz ŻADNYCH praw.
1
Nadzorca Lemmingów 2012-11-16 17:46:43
Pracuje tam parę dobrych lat i stwierdzam, że lemmingi z was. Robicie co sie wam kaze i mozna kawalek po kawalku okrajac was z kasy.
A poki wam bylo dobrze to nic nie robiliscie, zeby bronic tych, ktorych zwalniali.
Budzicie sie z reką w nocniku, no coz za pozno.
I tak nic nie zrobicie, bo po co.
Madrzy ludzie na zachodzie strajkuja cala firma, a wy lizecie nam tyleczki byle sie tylko utrzymac przy korytku.
Zasada jest prosta lemmingi. Zastraszac was ze nie ma pracy, zmniejszac pensje co pol roku i wywalic wszystkich starych i kosztownych, po to zeby pracowali w Agencji pracy tymczasowej za grosze. I jeszcze bedziecie nam dalej lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ki i dziekowac za prace.
Prawda jest prosta, a wy slepi jak kury, zostana tylko nasze przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asy.
Ze zwiazkami nawet nie musielismy negocjowac, wystarczylo nie starac sie o zlecenia i udawac ze jest kryzys, pomimo ze mamy najwieksze zyski w Europie co roku. Dzieki tej restrukturyzacji dostaniemy kolejne premie :)
Lemmingi dziekuje ze jestescie lemmingami poniewaz dzieki temu mi i moim przyjaciolom zyje sie lepiej.
A wy poprostu uciekniecie na zachod na gary :P
1
mała 2012-11-20 06:48:41
Z ocenami też lipa nie ważne ,że znasz maszyny i MCP i dosłownie wszystko to i tak należy się ocena C.Bo jak wyżej to na rozmowę do szefa dlaczego taka wysoka ocena.Parodia lepiej wkładać komponenty i nic więcej nie umieć bo i tak cię nie docenią.
2
do nadzorcy lemmingów 2012-11-22 19:54:10
to fakt...znam firmy z branży elektronicznej, które mimo tzw. kryzysu osiągnęły zyski i zwiększały swoją produkcję od 2009 r. I w jednej z nich będę pracować...za 13 euro za h. a ty będziesz na 4 etatach i tyle nie zarobisz.
do nadzorcy lemmingów 2012-11-22 20:09:54
a wiesz dlaczego 13 euro? Bo nie będę harować na takich darmozjadów jak ty.a twoja kariera się już kończy...
2
bmw 2012-11-23 13:34:16
nie narzekać, nie marudzić, brać się do roboty, sposób na kryzys, tak, ale jaki ?, to bardzo proste, redukować koszty a nie zyski, przecież dostaliście fajne prezenty na 20-lecie działalności firmy, tak bardzo się z cieszyliście a co teraz ?
ja 2012-11-23 14:16:12
sprzedam zamówienia o wartości ok. 1.000.000 EUR- na produkcję instalacji fotowoltanicznej.... ja wiem, że to niewiele...
1
ja 2012-11-23 14:58:05
sprzedam zamówienia te co powyżej...ale już tylko na około 800.000 EUR. Pozdrawiam
alfsa 2013-07-14 10:55:33
anonim - 2013-07-12 19:57:10

Drodzy koledzy jak się prezentuje obecnie sytuacja firmy Jabil w tym rokuj?Czy coś uległo zmianie na lesze?jak aktualnie zarobki sie prezentuja?
jak???? teraz wszystkich zwolnionych w ramach restrukturyzacji zatrudniają przez agencje- ADECO i w dodatku siedzą tam same nic wiedzące pseudo panie! nie wiedzą nic na temat przepisów prawa pracy ani też jak naliczane są nasze wypłaty chcemy napisać pozew zbiorowy do PIPU żeby się za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zabrał tym co wyżej siedzą i mówią o JAKOśCI
2
anonim 2014-08-29 01:00:17
Praca W Jabilu ? tragedia. Dzisiaj zostało zwolnionych kilkadziesiąt osób. Część bez powodu. Bo potrzebne były miejsca "dla swoich". Umowy ? śmieciowe. Na miesiąc. Bywają również na tydzień. Jeśli chodzi o dni wolne nie ma czegoś takiego. Przysługują urlopy to fakt. Ale można je wykorzystać tylko wtedy gdy liderka, bądź koordynator się zgodzi. Zarobki ? Obojetnę czy się przepracuje miesiąc, czy 2 tygodnie zawsze jest niepełna najniższa krajowa. Tyle w tym temacie. Jednym słowem ? SEKTA. Nie licząca się z ludźmi.
3
Antek 2014-09-04 18:14:40
Jak w każdej firmie produkcyjnej człowiek rzecz nabyta....zero szacunku dla ludzi....jak to powiedział mi kiedyś koordynator ... ty nie masz się czuć dobrze w pracy tylko masz zapier.... a jak sie nie podoba na twoje miejsce stu baranów czeka pod bramą......stres, nerwy....strach o posadę odkąd zatrudnia tam agencja...stawki śmieszne jak jałmużna...na wypłatach oszukują...nie wolno mieć chorych dzieci samemu chorować...jedna osoba wykonuje prace trzech bo oszczędności...i tak jest zarówno na produkcji jak i w biurach...ludzie po nocy ryją w domach żeby się wyrobić....byli by szczęśliwi jakby ludzie robili 24h na dobę za darmo....w zamian za traktowanie jak szmaciarza......Po prostu tragedia....zatrudniają byle kogo nawet recydywę...raz już nawet bezdomnych za złotówkę przyjmowali...skąpcy zrobią wszystko żeby ludzi z grosza oskubać.....MASAKRA!!!!! Moja ocena Bardzo Negatywna!!!!!
5
hanka 2014-10-25 08:28:12
tu chyba wypowiadają się osoby co nie pracują w jabil bo zarobki są wysokie dodatki za obecność (kto płaci dziś za to że nie pójdziesz na zwolnienie? ani BM-y ani inne firmy ci tego w Kwidzynie nie dadzą, ja się cieszę że mam pracę a komuś się coś nie podoba to rynek otwarty Lacroix przyjmuje za 1400 możecie iść jak wam 2000 źle NARA
Lider 2014-11-10 22:49:58
największy w mieście darmowy dom publiczny ...jak ktoś wyżej napisał łatwe mężatki ...wszystko się zgadza .ja zawsze zostaje po godzinach jak robota jest :)
1
lider 2014-11-23 10:57:03
Jestes tylko niewolnikiem tej firmy pracujesz jak pies jak krzykna tak robisz i nic niemasz do powiedzenia .
2
grzybek 2015-01-31 16:22:59
to prawda co pisze @szymas. Praktycznie w każdej branzy i na każdym stanowisku pracuje się dłużej niż stereotypowe 8 godzin na etacie . po 8 godzin możesz znaleźć prace w biurze, gdzie nie robisz nic po za sortowaniem i uzupełnianiem papierów. Inne pracę tak jak w Jabil trwają zdecydowanie dłużej ...
pp 2015-04-01 21:40:17
Witam.
Jak mozna starac sie o prace jabilu?Jest cos takiego jakstanowiska pracy na CNC maszyny?
Dzieki i pozdrawiam
KORMORAN 2015-05-26 22:42:47
naj gorsz pajac z liderów jebie ludzi to darek Adrzejewski z sun 4i5 zmizna A
4
Mermaid 2015-06-05 17:42:29
Nie narzekam mocno na Jabil, swój pierwszy miesiąc przepracowałam w tej firmie i póki co nie czuję się zniechęcona do dalszej pracy w Jabilu. Jednakże trochę frustrujący jest fakt, że jestem zatrudniona przed spod firmę Adecco i ta praca jest niepewna, bo nie wiadomo, czy po kolejnych dwóch miesiącach postanowią w dalszym ciągu zatrzymać mnie tam, czy też umowy po prostu nie przedłużą. Zwykli pracownicy są w porządku, jednakże jeśli chodzi o liderów, koordynatorów, czy nauczycieli, to moje zdanie jest odmienne do poszczególnych osób, które w niektórych przypadkach pokazują całkowity brak szacunku dla zwykłego pracownika.Trochę żenuje mnie też fakt, że większość sprzętu obecnego na hali produkcyjnej jest po prostu zbyt stara bądź jest po prostu chińskim szajsem, który poprzez swoje częste awarie nie pozwala na wyrobienie normy - już nie wspomnę, że inżynierowie czasami obliczają całkiem nierealne normy na godzinę, nie uwzględniając czynników utrudniających wyrobienie owej normy - a naprawiacze, czy inżynierowie czasem męczą się przez godzinę lub dwie, by owy szajs zaczął działać, jak należy. A, i jeszcze zapomniałabym o nadgodzinach! Soboty pracujące prócz nocek. Nakazują ci przyjść w owe soboty pracować, gdy jesteś w tygodniówkach i nie ma żadnych "ale". To też jest denerwujące i dochodzi ta obawa, czy jak odmówisz, to cię podsumują tak, że wylecisz z hukiem z zakładu.
Divisio 2015-08-29 15:04:17
Ja jestem obecnie na S&T, co prawda pracuję od 17 sierpnia, ale jestem zadowolony z pracy, zadowolony z liderki i ponoć nam zazdroszczą jej, bo jest najlepsza. Co prawda umowy mamy na 3/4 etatu (6h), a robimy na cały etat (8h), ale lepsze to niż zapierniczanie fizyczne na budowie, gdzie więcej się godzin przebywa pod gołym niebem, czy to lato, czy to zima i się zarabia ile tu, mając dach nad głową, pracę siedzącą, albo jak ci, co wolą w domu siedzieć :P
mhzm 2015-10-30 07:18:08
Są strasznie niskie zarobki, człowiek robi po 12 godzin przez parę dni pod rząd, a przed wypłatą kombinują jakby tu jak najwięcej zabrać i człowieka umęczyć. Moja opinia jest bardzo niska i się nie zmieni dopóki nie zaczną traktować ludzi z szacunkiem. I jeszcze za takie grosze..
wiola 2015-12-09 17:05:56
Ludzi z agencji wyrzużniają jak byśmy byli inni a pracujemy tak samo a nawet lepiej gdyz sie staramy aby miec umowe przedłuzoną.A oni nie dośc ze wypłata na ostatnią chwile to jeszcze ani grosza na święta jabil 450 netto a my śmieci nic jak tak można dyskryminacja pracowników
Pracus 2015-12-13 21:58:11
Firma jak to firma, po prostu trzeba robic i tyle. A jak nie ma roboty to trzeba ja sobie szybko wymyslec. Pensja taka sobie. Z tej pensji rodziny nie utrzymasz, przymusowe nadgodziny i nie dyskusji, nikt nie pyta cie o zdanie.
Od kilku miesiecy mamy nowego lidera, czlowiek pozbawiony dystansu i msciwy. Dostal stanowisko za starz pracy, brak mu wyksztalcenia i jest chamski. Inzynierom wlazi w d… . Po prostu rolnik ze wsi ze zlamanym nosem.
Jak nie lowisz ryb to nie masz o czym z nim pogadac. A za maly wyglup na dniach jabila mscil sie przez pol roku. Kiedys przesadzi i sie mocno zdziwi.
Antonius 2016-02-14 17:21:23
To prawda, nasz nowy lider to ewidentnie człowiek który nie powinien być na tym stanowisku. jest bardzo arogancki i bezczelny, brak z nim jakiekolwiek komunikacji, no po prostu rozmowa z nim to jak grabiami o beton ! robi z siebie wielkiego ważniaka w dodatku robi co mu każe góra i nie ma własnego zdania.Potem się dziwi że nikt go nie trawi.
Iza 2016-03-11 18:56:58
Hej orientujecie sie ike czasu czeka sie po wyslaniu cv. Wyslalam 2 tyg temu i wciaz cisza. Iferta wciaz jest na stronie takze moze czekaja az sie zakonczy. Wolalabym wiedziec ze sie nie zakwalifikowalam a tak to nie wiadomo. Ktos cos jakies doswiadczenie z rekrutacja? Jak wyglada? Dodam ze chodzi o specjaliste
xxxxx 2016-03-23 11:24:19
znów zwolnią ful ludzi solary upadły stałych muszą upchnąć
Old 2016-03-24 06:19:26
Bonusy?
Alfa 2016-03-24 08:38:18
Zawsze przyjmowali najemnikow i zwalniali!Taka polityka dziadowskiej firmy!
4
odo 2016-03-24 21:46:16
co to znaczy ze taka polityka firmy??? czyli ne ma co starac sie o prace skoro maja zaraz zwolnic. czy ktos wie czy dotyczy to wszystkich stanowisk??
2
nico 2016-03-26 11:41:58
Niestety kto ma umowę do 31 marca w adecco ten już nie pracuje na solarach i upychają stałych gdzie się da, a starać się o pracę możesz ale ile tam będziesz pracować to nikt tego nie wie i to smutne jest
2
Hohoho 2016-03-28 16:57:38
@UP Zadna osoba co miala do 31 nie zostala?
Ola 2016-05-11 17:36:52
Hej co w tej firmie tyle tych ogloszen? Ciagle nowe i nowe. Cos ktos na ten temat?
1573o 2016-05-14 11:33:49
dostałem umowę od 12.05. do 30.06.16r. zobaczymy .??
ewewew 2016-07-07 17:36:04
@ikru nie tylko..bo ejst tez oferta dla inzyniera elektroniki w Kwidzyniu do zadan takij nalezy miedzy innymi wdrażanie, utrzymanie i naprawa systemów testujących dla urządzeń elektronicznych,pptymalizacja systemów testujących dla wytwarzanych produktów elektronicznych
Kotek 2016-11-04 20:17:38
Hej.... Co w tym zkladzie sie dzieja???? Co tydzien lub co dwa dni zmieniaja ci zmiene... Raz masz system raz tygodniowki to znowu dwu tygodniowki to teraz system i juz zalatwiales sobie dojazdy to znow nie ma jak i z kim doneżdżac bo masz trzy zmiany... Czy ci z gory biora nas pracownikow pod uwage ze przewozniki nie chca nas wozic bo jestesmy nie zdecydowani.... Ludzie to przeciesz smiechu warte........
Zostaw swoją opinię o Jabil - Kwidzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jabil