Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bumar (Polski Holding Obronny)

Pracowałeś w firmie Bumar (Polski Holding Obronny) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-03 22:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mi zaoferowali 3600-4000 brutto + mulitosport za dopłatą 40zł + prywatną opiekę medyczną. Z czego spełniałem wszystkie wymagania przedstawione w ogłoszeniu.
zdjecie uzytkownika
dr - 2011-04-06 23:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poziom jaki prezentują zarządzający działem badań i wdrożeń to po prostu śmiech na sali. Tylko w przedsiębiorstwach państwowych dochodzi to takich rzeczy, jak ktoś jest ambitny to po paru latach ucieka z tej firmy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-06 11:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałem/am poinformować, że odkąd ja pracuję powyższe posty są nie aktualne. Młode pokolenie wnosi dużo własnych pomysłów, które są brane pod uwagę. Jest już stołówka i karta MultiSport, spotkania integracyjne, bony na święta, opieka medyczna, trzynastki, podwyżki. Ja jestem zadowolony/a, pracuję 8 godzin od 7 do 15 ( czasem zdarza się, że trzeba dłużej, ale nadgodziny są płatne) mogę swobodnie połączyć życie rodzinne i pracę. A czas w pracy staram się maksymalnie wykorzystać do wykonania obowiązków i własnego rozwoju.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
gerbera - 2011-05-13 00:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O tak! od kiedy pracujesz wszystko się zmieniło! Dyrektorzy już nie zatrudniają po rodzinie bo wszyscy już zatrudnieni. Panie z działu kadr, córek też nie zatrudnią , więcej nie mają. A kartę multisport sama opłaciłam! Są firmie działy i działy. W jednych się ciężko pracuje w innych tylko plotkuje.przy kawie. I nieuczciwe jest to że płace zależą od znajomości.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-13 09:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
człowieku jak ci nie pasuje praca w takiej firmie to nikt cie do niej nie zmusza. Znasz jakąkolwiek inną firmę gdzie po rodzinie albo znajomych się nie zatrudnia? ja nie znam takich. praca w tej firmie jest jak najbardziej ok. a wypowiedzi takie jak twoje są po prostu mało obiektywne.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-06-21 15:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kolego faktycznie zatrudnianie rodziny i po znajomosci to norma wszedzie ale tylko w pco dziala zasada czy sie stoi czy sie lezy bony i nagroda sie nalezy
w porzadnych firma nagrody i premie maja motywowac do pracy a w pco dostajesz dodatki bo wszyscy dostaja bo tak chca zwiazki ktorych w tej firmie jest 150
za nadgodziny kase dostaja ci ktorzy maja to pozalatwiane bo maja cwanszych kierownikow lub sami sa cwani
to jest firma dobra dla takich co niewiele potrafia i ciesza sie ze w ogole pracuja albo cwaniakow ktorzy pco traktuja jako malo wymagajaca dodatkowa fuche
ja tu siedze bo zarabiam drugie tyle prywatnie jak wielu innych w pco i mozna se bez problemu robic przy swoim w takcie siedzenia w pco
a z tym wnoszeniem duzo przz mlode pokolenieto zes przywalil ze szkoda gadac. Mlodzi ciagle uciekaja stad po 2 czy 3 latach jak tylko zorientuja sie w tym cyrku
zdjecie uzytkownika
zzpe - 2011-08-01 00:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z tego co ja słyszę młodzi którzy chcą coś wnieść proszeni są na dywanik do dyrektora stasia a prezes to akceptuje , czy jest dobrym menadżerem?. Wiele w róznych zakładach widziałem i PCO to też taki typowy polski zakład gdzie lepiej sie nie wychylać a wszystko jakos idzie do emeryturki .
zdjecie uzytkownika
stary robol - 2011-11-02 08:45:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
fajna miejscowka do roboty dla malo ambitnych i leniwych...
pracowac za bardzo nie trzeba bo przelozeni i tak nie wiedza co robisz bo ich to nie obchodzi... :)))
jeden wielki festiwal sztucznosci - wspaniala firma, wspaniale sukcesy, wspaniale wyroby, wspaniala sprzedaz...
wspaniale bedzie jak sie skoncza uklady z wojskiem i ochrona rzadu :)))
sensownej kasy zarabiac sie tu nie da... ale przepracowac sie tu nikt nie przepracuje...
zdjecie uzytkownika
co za kicha - 2012-01-31 15:20:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
(usunięte przez administratora) o tym co sie tutaj dzisiaj dzieje moznaby napisac 10x dluzszy artykul
zdjecie uzytkownika
byly pracownik PCO - 2012-02-10 01:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hm, starzy moze ledwo komputer wlaczyc potrafia. Ale dla mlodych klasyczne metody inzynierii nic juz nie znacza. I to nie tylko w Polsce ale rowniez na drugiej polkuli. Przychodzi taki jaki madrala i mowi czemu nad ukladem zasilania ukladu optycznego (Regulowany zasilacz15A/24VDC) pracujesz a USB z komputera nie wykorzystujesz? Ja Mu na to o(usunięte przez administratora)"masz\" racje, moze nawet nie tylko ten uklad bedziemy zasilali ale calemu miastu bedziemy energie z USB dostarczali i o nagrode Nobla sie upominali.
zdjecie uzytkownika
anonym - 2012-05-07 08:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żeby tutaj coś zrobić to trzeba mieć wiele cierpliowści, faktycznie szefostwo nie bardzo wie po co jest. Jak by firma miła mniej kierownikow to by cos tu ruszyło. A tak tylko jeden zwala na drugiego . Za organiazje 0 pkt ale przynajmniej nie trzeba sie wysilac obojetnie co zrobisz i tak glowny nie wie czemu to sluzy wiec bedzie zadowolony.
zdjecie uzytkownika
anonym - 2012-06-27 21:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszystkie opinie tutaj przedstawione są zgodne z prawdą nic dodać nic ując szkoda trochę że to tak wygląda kilka osób na górze za nic nie czuje się odpowiedzialymi zakupy niepotrzebnego sprzętu to ich specjalność na podwyżki zostaje 100zł
zdjecie uzytkownika
Momo - 2012-09-04 10:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety wiekszosc opinii tutaj to prawda. Pracuje W Pco pracuje od 7 lat i widzialem jak przez ostatnie lata nastapily duze zmiany. Lecz nadal stara kadra skutecznie zniecheca do rozwoju i blokuje dobre pomysly. PRL ciagle zywy niestety. Kuriozalne sytuacje powoduja ze czasem opadaja rece bo np. jest problem zeby dostac materialy pismienne bo kierownik ma weza w kieszeni. Nie liczcie na zarobki bo kiedy moj kierownik zarabia ile zarabia to wiem ze wiecej nie zarobie a ze zarabia malo... Zdobyc doswiadczenie i uciekac tak radze.
zdjecie uzytkownika
Standardowy robol z PCO - 2012-10-16 13:10:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Spoko jest, co wy chcecie? Mozna sobie bimbac przez 8 godzin i pensje placa. Mozna tez przez te 8 godzin w PCO zasuwac na wlasny ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nek i tez pensje placa. Zero odpowiedzialnosci wiec kasa nie jest duza ale dla nierobow fucha jak znalazl.
zdjecie uzytkownika
k - 2012-12-01 22:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowe władze bumaru zrobią porządki z kierownikami co nic nie robią , już niedługo z tego co słyszałem . Zobaczymy czy płaska struktura przyniesie korzyści.
zdjecie uzytkownika
lekko za madry - 2013-05-20 19:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
k - 2012-12-01 22:05:15

Nowe władze bumaru zrobią porządki z kierownikami co nic nie robią , już niedługo z tego co słyszałem . Zobaczymy czy płaska struktura przyniesie korzyści.
witam..
pracuje w tym zakladzie od dluzszego czasu... za swoje ambicje blisko bylo a bym stracil prace..

ludzie w kadrze zarzadzajacej czasami nie rozumieja co to znaczy miec ambicje...chciec cos osiagnac...

(usunięte przez administratora)
taka prawda...

najbardziej boli ze kadra zarzadzajaca ma niekiedy nizsze wykształcenie niz pracownik fizyczny...czesto swoje stanowiska zawdzieczaja partiom z epoki PRL-u

powinna byc wieksza odpowiedzialnosc-na kazdym szczeblu w tej firmie... koniecznie!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-22 17:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Dostałem dzisiaj telefon z Przemysłowego Centrum Optyki S.A. i zaprosili mnie na rozmowę w sprawie pracy ale zanim tam pójdę to chciałem dowiedzieć się czegoś więcej. Ile średnio miesięcznie mogę tam zarobić? Czy są tam może jakieś premie lub dodatki? Czy jest tam szansa na umowę o pracę? Z góry dzięki za pomoc
zdjecie uzytkownika
michał - 2013-07-05 13:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie bardzo rozumiem co to ma do całego wątku. Wie ktoś może jakie pieniądze można tam zarobić miesięcznie?
zdjecie uzytkownika
michał - 2013-07-05 13:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie bardzo rozumiem co to ma do całego wątku. Wie ktoś może jakie pieniądze można tam zarobić miesięcznie?
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-10-29 09:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w PCO przez jakiś czas. Uważam, że było całkiem nieźle. Co prawda firma zatrudnia wielu bezużytecznych dyrektorów, zamiast zainwestować w pracowników, ale powoli się to zmienia.
Udało się stworzyć całkiem kompetentne zespoły inżynierów, więc może w najbliższym czasie uda się w pełni wykorzystać potencjał produkcyjny zakładu. Za tym powinny pójść też pieniądze.
zdjecie uzytkownika
malinowa zosia - 2014-10-31 12:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie jakie trzeba mieć wykształcenie i czego oczekują od potencjalnych kandydatów? potężna i poważna firma więc nie chcę się zbłaźnić wysyłając za słabe cv
zdjecie uzytkownika
iga - 2014-12-31 22:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz to ja sie wypowiem moze a raczej zapytam co chce wiedziec. czy moze od jakiegos czasu sie cos pozmienialo diametralnie w firmie , ze np jest bardziej doceniany pracownik czy cos? pozdrawiam was serdecznie mam nadzieje, ze mi pomozecie i jakos damy rade znalezc mi prace. ostatnio pech mnie nie omija ale to juz inna historia
zdjecie uzytkownika
irek - 2015-01-17 13:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, tak się zastanawiam, czy warto zainteresować się pracą w Bumar PCO, może ktoś jest w stanie napisać parę słów? Bo widze, że nie tylko ja się firmą interesuję, a nawet ludzi chyba z imprezy sylwestrowej piszą. Czy macie tutaj jakiś fajny system socjalny lub motywacyjny. Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Mat - 2015-01-20 19:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć
Proszę o jakąś opinię na temat pracy zespołu konstruktorów mechaników. Na jaką pensję można liczyć, jak atmosfera i pozostałe aspekty ? Czego można się spodziewać na rozmowie itd ? Pomożecie ?
zdjecie uzytkownika
Pracuje-tu-za-dlugo - 2015-01-27 11:34:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Okej, zlituje sie...
Cynk dla zainteresowanych praca w PCO/PHO/Bumar Zolnierz (niepotrzebne skreslic):

* niewiele sie tu zmienilo w sensie zarzadzania i kadry dyrektorsko-kierowniczej (ciagle beton i PRL w rozkwicie)
* totalny max zarobkow bez znajomosci w dziale gdzie kierownik albo dyrektor nie cierpia na zbyt wielki bol dupy to okolo 5k netto po paru latach
* 90% przepisow wewnatrzfirmowych jest zywcem wyrwane z PRL
* na rozmowie kwalifikacyjnej prawdopodobnie bedziecie rozmawiac z kierownikiem lub dyrektorem, ktory nie ma najlepszego pojecia o dziedzinie, ktora zajmuje sie jego dzial/pion :)
* na rozmowie kwalifikacyjnej beda wam wciskac kit o mozliwosci rozwoju, zarobkach i przyszlosci firmy (rzeczywistosc: zarobki bardzo srednie, o szkoleniach i rozwoju zapomnijcie, przyszlosc firmy jest bezposrednio zwiazana z poziomem oferty produktowej a ten jest cieniutenki)
* wszystko co czytacie na temat PCO w fachowej prasie to bzdury, zwlaszcza to co smaruja w Rzeczpospolitej - wszystko dogadane, sponsorowane, zalatwione - w rzeczywistosci PCO jest jakies 10 lat do tylu w stosunku do konkurencji, sprawdzcie se takie WB Electronics albo TNVC
* jakas 1/3 zatrudnionych to rodzina, kuzyni, zony, znajomi, przyjaciele, dzieci, wnuki itd osob odpowiednio umocowanych - w niektorych przypadkach kreci sie ostre lody zeby stworzyc specjalnie dla nich dzialy, dodatkowe umowy, stanowiska...
* wszyscy decyzyjni chca miec przede wszystkim swiety spokoj wiec mozna zapomniec o wdrazaniu nowych rozwiazan, wychodzeniu z inicjatywa, ambicjach
* zolc leje sie strumieniami a masc na bol dupy przydalaby sie tutaj co drugiemu

Ciezko w to wszystko uwierzyc, co? :)
Zgadzam sie, dlatego nie mam zamiaru pisac o najbardziej kosmicznych akcjach w tej firmie bo nawet ostatni naiwniak nie bylby w stanie potraktowac tego powaznie. Zeby uwierzyc, trzeba przezyc! :)
Generalnie... nie polecam firmy, szkoda czasu na uzeranie sie z takimi ludzmi i meczenie w tak toksycznej atmosferze. Tylko pierwsze pare miechow moze byc spoko, do momentu az zatrudnione nie zaczyna ogarniac skali zaklamania i nierobstwa. :/
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bumar (Polski Holding Obronny)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bumar (Polski Holding Obronny)?
Zadaj pytanie
x