Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bumar (Polski Holding Obronny)

Pracowałeś w firmie Bumar (Polski Holding Obronny) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
inside info - 2009-02-04 19:43:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Gleboko zakorzeniona w PRLu firma. Stara kadra zarzadcza, nie rozumie zasad jakimi dzisiaj kieruja sie przedsiebiorstwa. Nie rozumieja przyczyn, przez ktore mlodzi ludzie nie traktuja PCO jako atrakcyjnego miejsca pracy. Niskie zarobki, kompletny brak pozafinansowych dodatkowych swiadczen (karnetow na basen czy silownie, biletow do kin, wejsciowek na imprezy, wynajecia hal sportowych itp) - standardu na rynku pracy, brak zakladowej stolowki i jednoczesniej brak mozliwosci wychodzenia na lunch, koniecznosc uzerania sie z "[usunięte przez moderatora]" (glownie paralizujacy starszych pracownikow strach przed nowosciami), straszliwie przestarzale struktury kadrowe i wysoka srednia wieku pracownikow skutecznie odstraszaja. Firma ma gigantyczny potencjal i, po przeprowadzce do nowej siedziby, szanse na gwaltowny rozwoj... ale najpierw ktos bedzie musial rozkruszyc "[usunięte przez moderatora]"...
zdjecie uzytkownika
Osoba zupełnie nie związana z działem IT - 2009-02-06 17:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale informatyków tam mają fajnych. Przystojnych i wybitnie uzdolnionych!
zdjecie uzytkownika
ktos - 2009-02-21 12:40:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja dodam jeszcze - sluzbowa komorke albo laptopa traktuje sie w PCO jako nagrode albo wyroznienie a nie narzedzie pracy.
poza tym ta firma kontrolowana jest przez zwiazki zawodowe
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-23 14:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osoba zupełnie nie związana z działem IT - 2009-02-06 17:42:42

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-23 14:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś chce pracować w optyce to tak naprawdę albo wyjeżdża z kraju albo tam pracuje. Bo opcji innych nie ma w Polsce. A solaris (malutka firemka) czy vigo (satelita zyjąca ze współpracy z PCO) to żadna alternatywa.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-03 11:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a warto tambna praktyki studenckie?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-19 19:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
inside info - 2009-02-04 19:43:58

Gleboko zakorzeniona w PRLu firma. Stara kadra zarzadcza, nie rozumie zasad jakimi dzisiaj kieruja sie przedsiebiorstwa. Nie rozumieja przyczyn, przez ktore mlodzi ludzie nie traktuja PCO jako atrakcyjnego miejsca pracy. Niskie zarobki, kompletny brak pozafinansowych dodatkowych swiadczen (karnetow na basen czy silownie, biletow do kin, wejsciowek na imprezy, wynajecia hal sportowych itp) - standardu na rynku pracy, brak zakladowej stolowki i jednoczesniej brak mozliwosci wychodzenia na lunch, koniecznosc uzerania sie z
brawo
zdjecie uzytkownika
pracowalem tam dosc dlugo - 2010-01-04 18:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
zatrudniaja tutaj w pierwszej kolejnosci wnuczkow, siostrzencow, syneczkow i coreczki dyrektorow oraz kierownikow
na sensowna kase nie ma co liczyc bo tych na gorze bardzo boli jesli musza nawet najmniejszy grosz rzucic dla tych nizej
trzynastki i nagrody z zysku to ochlapy na ktore nabiera sie wiekszosc zalogi i przez to godzi kiepska pensje
szkoda nerwow na to firme
poza tym wystarczy spojrzec na te opinie
nie ma ani jednego glosu w obronie pco
dlaczego?
bo dziady na gorze nie korzystaja z komputerow a o internecie to w ogole nie ma juz mowy
zdjecie uzytkownika
ok - 2010-01-27 18:21:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najgorsze że dyrektorzy trzymają w niewiedzy obecnego prezesa, który jest naprawdę dobrym managerem i sporo mógłby zdziałać. Tylko jak jeden dyrektor z drugim ledwie komputer włączyć potrafią a biznes dla nich to układ to muszą trzymać się razem by prezes nie dowiedział się jak można partolić sprawę za sprawą...
zdjecie uzytkownika
pracownik PCO - 2010-02-01 15:20:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kurde... przykre te wszystkie opinie... a jeszcze bardzie przykry jest fakt, że nikt tu się nie mija z prawdą.
zdjecie uzytkownika
Chomik - 2010-03-03 12:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja sie ta zamierzalem wybrac na pierwszy etat. Moze i malo placa ale bylem tam na praktykach studenckich i bardzo duzo z nich wynioslem (wiedzy oczywiscie , a nie starych komputerow...).
To ze firm tkwi w epoce z przed 20 lat to prawda i z tym sie zgadzam, ale tak jak bylo wczesniej wspomniane ma ogromny potencjal i jesli ktos jest rozumny to moze naprade sie wiele dowiedziec... (jesli tylko chce)
zdjecie uzytkownika
moro - 2010-09-14 16:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I tak połowa kadry zniknie preziowi i bynajmniej nie beton... od następnego roku 2011 otwiera się rynek niemiecki dla pracowników z polski ... pensje proszę bardzo wprost ze strony internetowej o średnich zarobkach na miesiąc brutto(osoby z kilkuletnim doświadczeniem w branży):
elektronik 3600€ , konstruktor mechanik 3900€, fizyk 4400€ , administrator sieci 4500€, programista 4500€, manager IT 6500€ , operator cnc 2700€
zdjecie uzytkownika
cudo2rca - 2011-01-26 08:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jakie dokładnie są tam zarobki? Bo wiesz małe to pojęcie względne...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-03 22:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mi zaoferowali 3600-4000 brutto + mulitosport za dopłatą 40zł + prywatną opiekę medyczną. Z czego spełniałem wszystkie wymagania przedstawione w ogłoszeniu.
zdjecie uzytkownika
dr - 2011-04-06 23:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Poziom jaki prezentują zarządzający działem badań i wdrożeń to po prostu śmiech na sali. Tylko w przedsiębiorstwach państwowych dochodzi to takich rzeczy, jak ktoś jest ambitny to po paru latach ucieka z tej firmy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-06 11:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałem/am poinformować, że odkąd ja pracuję powyższe posty są nie aktualne. Młode pokolenie wnosi dużo własnych pomysłów, które są brane pod uwagę. Jest już stołówka i karta MultiSport, spotkania integracyjne, bony na święta, opieka medyczna, trzynastki, podwyżki. Ja jestem zadowolony/a, pracuję 8 godzin od 7 do 15 ( czasem zdarza się, że trzeba dłużej, ale nadgodziny są płatne) mogę swobodnie połączyć życie rodzinne i pracę. A czas w pracy staram się maksymalnie wykorzystać do wykonania obowiązków i własnego rozwoju.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
gerbera - 2011-05-13 00:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O tak! od kiedy pracujesz wszystko się zmieniło! Dyrektorzy już nie zatrudniają po rodzinie bo wszyscy już zatrudnieni. Panie z działu kadr, córek też nie zatrudnią , więcej nie mają. A kartę multisport sama opłaciłam! Są firmie działy i działy. W jednych się ciężko pracuje w innych tylko plotkuje.przy kawie. I nieuczciwe jest to że płace zależą od znajomości.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-13 09:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
człowieku jak ci nie pasuje praca w takiej firmie to nikt cie do niej nie zmusza. Znasz jakąkolwiek inną firmę gdzie po rodzinie albo znajomych się nie zatrudnia? ja nie znam takich. praca w tej firmie jest jak najbardziej ok. a wypowiedzi takie jak twoje są po prostu mało obiektywne.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-06-21 15:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
kolego faktycznie zatrudnianie rodziny i po znajomosci to norma wszedzie ale tylko w pco dziala zasada czy sie stoi czy sie lezy bony i nagroda sie nalezy
w porzadnych firma nagrody i premie maja motywowac do pracy a w pco dostajesz dodatki bo wszyscy dostaja bo tak chca zwiazki ktorych w tej firmie jest 150
za nadgodziny kase dostaja ci ktorzy maja to pozalatwiane bo maja cwanszych kierownikow lub sami sa cwani
to jest firma dobra dla takich co niewiele potrafia i ciesza sie ze w ogole pracuja albo cwaniakow ktorzy pco traktuja jako malo wymagajaca dodatkowa fuche
ja tu siedze bo zarabiam drugie tyle prywatnie jak wielu innych w pco i mozna se bez problemu robic przy swoim w takcie siedzenia w pco
a z tym wnoszeniem duzo przz mlode pokolenieto zes przywalil ze szkoda gadac. Mlodzi ciagle uciekaja stad po 2 czy 3 latach jak tylko zorientuja sie w tym cyrku
zdjecie uzytkownika
zzpe - 2011-08-01 00:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
z tego co ja słyszę młodzi którzy chcą coś wnieść proszeni są na dywanik do dyrektora stasia a prezes to akceptuje , czy jest dobrym menadżerem?. Wiele w róznych zakładach widziałem i PCO to też taki typowy polski zakład gdzie lepiej sie nie wychylać a wszystko jakos idzie do emeryturki .
zdjecie uzytkownika
stary robol - 2011-11-02 08:45:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
fajna miejscowka do roboty dla malo ambitnych i leniwych...
pracowac za bardzo nie trzeba bo przelozeni i tak nie wiedza co robisz bo ich to nie obchodzi... :)))
jeden wielki festiwal sztucznosci - wspaniala firma, wspaniale sukcesy, wspaniale wyroby, wspaniala sprzedaz...
wspaniale bedzie jak sie skoncza uklady z wojskiem i ochrona rzadu :)))
sensownej kasy zarabiac sie tu nie da... ale przepracowac sie tu nikt nie przepracuje...
zdjecie uzytkownika
co za kicha - 2012-01-31 15:20:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
(usunięte przez administratora) o tym co sie tutaj dzisiaj dzieje moznaby napisac 10x dluzszy artykul
zdjecie uzytkownika
byly pracownik PCO - 2012-02-10 01:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hm, starzy moze ledwo komputer wlaczyc potrafia. Ale dla mlodych klasyczne metody inzynierii nic juz nie znacza. I to nie tylko w Polsce ale rowniez na drugiej polkuli. Przychodzi taki jaki madrala i mowi czemu nad ukladem zasilania ukladu optycznego (Regulowany zasilacz15A/24VDC) pracujesz a USB z komputera nie wykorzystujesz? Ja Mu na to o(usunięte przez administratora)"masz\" racje, moze nawet nie tylko ten uklad bedziemy zasilali ale calemu miastu bedziemy energie z USB dostarczali i o nagrode Nobla sie upominali.
zdjecie uzytkownika
anonym - 2012-05-07 08:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Żeby tutaj coś zrobić to trzeba mieć wiele cierpliowści, faktycznie szefostwo nie bardzo wie po co jest. Jak by firma miła mniej kierownikow to by cos tu ruszyło. A tak tylko jeden zwala na drugiego . Za organiazje 0 pkt ale przynajmniej nie trzeba sie wysilac obojetnie co zrobisz i tak glowny nie wie czemu to sluzy wiec bedzie zadowolony.
zdjecie uzytkownika
anonym - 2012-06-27 21:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
wszystkie opinie tutaj przedstawione są zgodne z prawdą nic dodać nic ując szkoda trochę że to tak wygląda kilka osób na górze za nic nie czuje się odpowiedzialymi zakupy niepotrzebnego sprzętu to ich specjalność na podwyżki zostaje 100zł
zdjecie uzytkownika
Momo - 2012-09-04 10:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Niestety wiekszosc opinii tutaj to prawda. Pracuje W Pco pracuje od 7 lat i widzialem jak przez ostatnie lata nastapily duze zmiany. Lecz nadal stara kadra skutecznie zniecheca do rozwoju i blokuje dobre pomysly. PRL ciagle zywy niestety. Kuriozalne sytuacje powoduja ze czasem opadaja rece bo np. jest problem zeby dostac materialy pismienne bo kierownik ma weza w kieszeni. Nie liczcie na zarobki bo kiedy moj kierownik zarabia ile zarabia to wiem ze wiecej nie zarobie a ze zarabia malo... Zdobyc doswiadczenie i uciekac tak radze.
zdjecie uzytkownika
Standardowy robol z PCO - 2012-10-16 13:10:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Spoko jest, co wy chcecie? Mozna sobie bimbac przez 8 godzin i pensje placa. Mozna tez przez te 8 godzin w PCO zasuwac na wlasny ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nek i tez pensje placa. Zero odpowiedzialnosci wiec kasa nie jest duza ale dla nierobow fucha jak znalazl.
zdjecie uzytkownika
k - 2012-12-01 22:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowe władze bumaru zrobią porządki z kierownikami co nic nie robią , już niedługo z tego co słyszałem . Zobaczymy czy płaska struktura przyniesie korzyści.
zdjecie uzytkownika
lekko za madry - 2013-05-20 19:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
k - 2012-12-01 22:05:15

Nowe władze bumaru zrobią porządki z kierownikami co nic nie robią , już niedługo z tego co słyszałem . Zobaczymy czy płaska struktura przyniesie korzyści.
witam..
pracuje w tym zakladzie od dluzszego czasu... za swoje ambicje blisko bylo a bym stracil prace..

ludzie w kadrze zarzadzajacej czasami nie rozumieja co to znaczy miec ambicje...chciec cos osiagnac...

(usunięte przez administratora)
taka prawda...

najbardziej boli ze kadra zarzadzajaca ma niekiedy nizsze wykształcenie niz pracownik fizyczny...czesto swoje stanowiska zawdzieczaja partiom z epoki PRL-u

powinna byc wieksza odpowiedzialnosc-na kazdym szczeblu w tej firmie... koniecznie!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-22 17:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Dostałem dzisiaj telefon z Przemysłowego Centrum Optyki S.A. i zaprosili mnie na rozmowę w sprawie pracy ale zanim tam pójdę to chciałem dowiedzieć się czegoś więcej. Ile średnio miesięcznie mogę tam zarobić? Czy są tam może jakieś premie lub dodatki? Czy jest tam szansa na umowę o pracę? Z góry dzięki za pomoc
zdjecie uzytkownika
michał - 2013-07-05 13:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie bardzo rozumiem co to ma do całego wątku. Wie ktoś może jakie pieniądze można tam zarobić miesięcznie?
zdjecie uzytkownika
michał - 2013-07-05 13:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie bardzo rozumiem co to ma do całego wątku. Wie ktoś może jakie pieniądze można tam zarobić miesięcznie?
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-10-29 09:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w PCO przez jakiś czas. Uważam, że było całkiem nieźle. Co prawda firma zatrudnia wielu bezużytecznych dyrektorów, zamiast zainwestować w pracowników, ale powoli się to zmienia.
Udało się stworzyć całkiem kompetentne zespoły inżynierów, więc może w najbliższym czasie uda się w pełni wykorzystać potencjał produkcyjny zakładu. Za tym powinny pójść też pieniądze.
zdjecie uzytkownika
malinowa zosia - 2014-10-31 12:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie jakie trzeba mieć wykształcenie i czego oczekują od potencjalnych kandydatów? potężna i poważna firma więc nie chcę się zbłaźnić wysyłając za słabe cv
zdjecie uzytkownika
iga - 2014-12-31 22:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz to ja sie wypowiem moze a raczej zapytam co chce wiedziec. czy moze od jakiegos czasu sie cos pozmienialo diametralnie w firmie , ze np jest bardziej doceniany pracownik czy cos? pozdrawiam was serdecznie mam nadzieje, ze mi pomozecie i jakos damy rade znalezc mi prace. ostatnio pech mnie nie omija ale to juz inna historia
zdjecie uzytkownika
irek - 2015-01-17 13:14:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, tak się zastanawiam, czy warto zainteresować się pracą w Bumar PCO, może ktoś jest w stanie napisać parę słów? Bo widze, że nie tylko ja się firmą interesuję, a nawet ludzi chyba z imprezy sylwestrowej piszą. Czy macie tutaj jakiś fajny system socjalny lub motywacyjny. Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Mat - 2015-01-20 19:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć
Proszę o jakąś opinię na temat pracy zespołu konstruktorów mechaników. Na jaką pensję można liczyć, jak atmosfera i pozostałe aspekty ? Czego można się spodziewać na rozmowie itd ? Pomożecie ?
zdjecie uzytkownika
Pracuje-tu-za-dlugo - 2015-01-27 11:34:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Okej, zlituje sie...
Cynk dla zainteresowanych praca w PCO/PHO/Bumar Zolnierz (niepotrzebne skreslic):

* niewiele sie tu zmienilo w sensie zarzadzania i kadry dyrektorsko-kierowniczej (ciagle beton i PRL w rozkwicie)
* totalny max zarobkow bez znajomosci w dziale gdzie kierownik albo dyrektor nie cierpia na zbyt wielki bol dupy to okolo 5k netto po paru latach
* 90% przepisow wewnatrzfirmowych jest zywcem wyrwane z PRL
* na rozmowie kwalifikacyjnej prawdopodobnie bedziecie rozmawiac z kierownikiem lub dyrektorem, ktory nie ma najlepszego pojecia o dziedzinie, ktora zajmuje sie jego dzial/pion :)
* na rozmowie kwalifikacyjnej beda wam wciskac kit o mozliwosci rozwoju, zarobkach i przyszlosci firmy (rzeczywistosc: zarobki bardzo srednie, o szkoleniach i rozwoju zapomnijcie, przyszlosc firmy jest bezposrednio zwiazana z poziomem oferty produktowej a ten jest cieniutenki)
* wszystko co czytacie na temat PCO w fachowej prasie to bzdury, zwlaszcza to co smaruja w Rzeczpospolitej - wszystko dogadane, sponsorowane, zalatwione - w rzeczywistosci PCO jest jakies 10 lat do tylu w stosunku do konkurencji, sprawdzcie se takie WB Electronics albo TNVC
* jakas 1/3 zatrudnionych to rodzina, kuzyni, zony, znajomi, przyjaciele, dzieci, wnuki itd osob odpowiednio umocowanych - w niektorych przypadkach kreci sie ostre lody zeby stworzyc specjalnie dla nich dzialy, dodatkowe umowy, stanowiska...
* wszyscy decyzyjni chca miec przede wszystkim swiety spokoj wiec mozna zapomniec o wdrazaniu nowych rozwiazan, wychodzeniu z inicjatywa, ambicjach
* zolc leje sie strumieniami a masc na bol dupy przydalaby sie tutaj co drugiemu

Ciezko w to wszystko uwierzyc, co? :)
Zgadzam sie, dlatego nie mam zamiaru pisac o najbardziej kosmicznych akcjach w tej firmie bo nawet ostatni naiwniak nie bylby w stanie potraktowac tego powaznie. Zeby uwierzyc, trzeba przezyc! :)
Generalnie... nie polecam firmy, szkoda czasu na uzeranie sie z takimi ludzmi i meczenie w tak toksycznej atmosferze. Tylko pierwsze pare miechow moze byc spoko, do momentu az zatrudnione nie zaczyna ogarniac skali zaklamania i nierobstwa. :/
zdjecie uzytkownika
włodzimierz tiuryn - 2015-04-07 23:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co publikacja to prowokacja
zdjecie uzytkownika
Ada - 2015-04-23 19:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A może z ramienia PHO ktoś się zainteresuje Pracownikami Ochrony,w jakich warunkach pracują na obiektach PHO za ile i jak są traktowani.Polecam zainteresować się zakładem na Woli.
zdjecie uzytkownika
PCO smierdzi - 2015-05-05 22:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
PHO to nie PCO (ex Bumar Zolnierz). Poza tym PHO to dzisiaj juz tylko atrapa firmy. Paleczke przejela Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ/Pegaz). Prosze nie mylic tych "firm". Wiem, ze to skomplikowane ale w naszej zbrojeniowce chlopaki kombinuja ile wlezie i to z czasem zagmatwalo zdziebko sytuacje. ;)
Jak ktos ma jakies pojecie o sprzecie wojskowym i lubi sie posmiac to polecam lekture artykulow traktujacych o projekcie (bacznosc) Tytan (spocznij) albo naszym rodzimym rozwiazaniu fusion (IR+NV) by PCO (oklaski prosze), tudziez wspanialym polskim uber-czolgu PL01 ktorego prototyp bedzie zasuwal po poligonie za rok (no ba!) a produkcja rusza za 3 lata (a jakze!). Generalnie jest jednoczesnie bardzo smiesznie i bardzo przykro.
Co do pracy w przesympatycznym PCO - zdecydowanie polecam jesli ktos woli strzelac facepalmy zamiast zarabiac kase.
zdjecie uzytkownika
Supa - 2015-07-16 18:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, ze są i tacy, którzy zajmują jakieś lepsze stanowiska a sami nie są w stanie odróżnić tych spółek, Masz rację - to wszystko jest zagmatwane, a co za tym idzie według mnie jakiś przekręcik ewentualnie pieniążki dla kogoś, kto niekoniecznie powinien je dostać. Nie jest nowością fakt, że na zbrojeniówce można się ładnych pieniędzy dorobić.
zdjecie uzytkownika
rubin - 2015-10-07 16:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W czym problem chłopie, zwijaj się i szukaj roboty lepszej gdzie indziej. Powodzenia ! z takim podejściem z pewnością Ci się przyda.
zdjecie uzytkownika
żak - 2015-10-07 22:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W poprzednie firmie zaprzepaściłem swoje szanse na sukces przez konflikt z jednym z kierowników. Mam nadzieję , że tym razem uda mi się zrobić lepsze wrażenie na szefostwie. Najpierw jednak trzeba się tu dostać a nie jest to łatwe bo działają oni w handlu uzbrojeniem i sprzętem wojskowym i rekrutacja jest trudna
zdjecie uzytkownika
ex-pracownik - 2016-01-21 16:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [rubin - 2015-10-07 16:30:27]:
o, powialo groza
pewnie na ta stronke trafil jakis odznaczony pracownik, ktory po 25 latach dochrapal sie pensji 3.5k na reke
nie ma co sie bulwersowac, firma daje slabiutkie warunki i perspektywy, to jest fakt i nie ma co zaklinac rzeczywistosci
PCO mozna traktowac jako przejsciowy etat przed znalezieniem czegos sensownego albo spokojna przystan jesli po godzinach robi sie kase w ramach jakichs zlecen
zdjecie uzytkownika
jasek - 2016-03-02 21:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę , że jednak masz wiel do powiedzenia 'ex-pracownik, wiec sądzę, że nie jestes w branży i w firmie od roku czy dwóch tylko więcej, wiec może powiedx ile lat ty pracowałeś, dlaczego tak długo?
zdjecie uzytkownika
ex-pracus - 2016-04-03 00:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jasek - 2016-03-02 21:05:12]:
w firmie nie ma mnie od stosunkowo niedawna (nie bede pisal ile dokladnie bo jeszcze ktos zacznie grzebac w papierach kto sie w tamtym okresie zwalnial
mam jednak wciaz wielu znajomych w PCO wiec jestem z grubsza na biezaco
jesli chodzi o "branze" to w PCO niewielu "w niej jest" - nie wszyscy musza byc bo nie kazdy dzial jest bezposrednio zwiazany z profilem a ci ktorzy powinni z reguly nie sa bo nie musza :)
generalnie nie rozumiem calego bulwersu, firma jaka jest - kazdy widzi, nie ma sensu sie oszukiwac ze PCO to wspaniale miejsce pracy gdzie czwlowiek moze sporo zarabiac i pieknie sie rozwijac
to firemka pelna betonu, dobra do przebimbania ale nie dla zdolnych i ambitnych - tacy tu dlugo nie posiedza

buziaczki dla obroncow tego kombinatu, podziwiam wasze zaangazowanie :P :*
zdjecie uzytkownika
dobrze - 2016-04-04 16:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć widocznie nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy, a to się przekłada odpowiednio na zarobki. A jaka teraz panuje atmosfera w firmie? Dziękuję za odpowiedź

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Bumar (Polski Holding Obronny)!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bumar (Polski Holding Obronny)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert