brak logo

Salon firmowy Black Red White

Chorzów

Opinie o Salon firmowy Black Red White

anonim 2009-04-03 00:30:23
Zarządzający Salonem posiada wiele cech świetnego pracodawcy, niestety jest dość podatny na manipulacje. Inna rzecz, że są osoby, które perfekcyjnie opanowały sztukę intrygi, a ich metodyka działania wzorowana jest na PRL-owskiej Służbie Bezpieczeństwa. Mam na myśli Państwo Kierownictwo galerii dodatków. Pani [usunięte przez admina]potrafi udawać serdeczną przyjaciółkę ,po czym wbić nóż w plecy. Uosobienie fałszu. Natomiast niejaki Pan [usunięte przez admina]jest prymitywnym, agresywnym osobnikiem obarczonym poważnymi problemami psychicznymi, z którymi zupełnie sobie nie radzi. Toleruje wyłącznie lizusostwo. Obie w/w osoby zupełnie pozbawione jakichkolwiek zasad moralnych. Wśród pracowników zdarzają się jednostki bezproduktywne i tzw. "krety", ale oprócz nich w większości to przyjaźni, pracowici ludzie. Mimo wszystko polecam, oczywiście poza wspomnianym działem.
anonim 2009-10-22 21:54:42
nie rozumiem co Wy chcecie od Pani kierownik, przecież nie każdy musi wiedzieć co się dzieje na salonie:) byle przelew był w terminie i paluszki na biurku...
anonim 2009-10-31 19:26:19
Najgorsze w tym wszystkim jest to jak ludzie w tej firmie od szczebla kierownika wzwyż traktują zwykłych pracowników. Gdy jeszcze mieli jakieś kwalifikacje albo predyspozycje do zarządzania to może by było lepiej ale w tej firmie nagradzane jest(usunięte przez administratora) Nie ma nic gorszego niż kawał chamstwa wyniesionego na piedestał
Daniel Siercha 2009-11-03 20:06:21
anonimowo - 2009-10-31 18:47:33

zreszta nie tylko ta pani kierownik jest taka,dobrze ze tu mozna coś powiedziec chociaz co to da .Szef niby wporzadku a prace zaczyna od magazynu bo przeciez tam dowie się wszystkiego co dzieje się na sklepie bo kierownik magazynu ma tyle czasu ze w ciagu tych 8godz. swojej pracy?!,spokojnie zdązy caly sklep obleciec ,dowiedziec się wszystkiego i z parę razy w ciągu dnia byc w gabinecie (to jest fucha co nie i to za jakie pieniądze) przekazac swoje uwagi co do pracy innych ale swojej nie widzi i nie ma zastrzezen bo przeciez do konkretow to nie ma czsu -ten to ma tupet,ma wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo przecież to prawa ręka i biega za tym szefem jak pies za swoim panem,tylko ze tu obraziłam psa bo przeciez pies jest wierny a ten to na wszystkie fronty.a na sklepie to tylko nam uwagi zwraca.ale co to da ,nic nie zmienimy,trzeba siedziec cicho i byc niepozornym i udawac ze wszysko ok.bo gdzies trzeba pracowac ale moe już nie długo....

Skoro taka zadowolona jesteś że można coś powiedzieć to powiedz to prosto w twarz a nie zachowywać się jak ostatni tchórz.Oficjalnie też można wszystko powiedzieć tylko do tego trzeba trochę odwagi.Jeżeli tak ci się nie podoba ta praca to nie zajmuj miejsca dla ludzi którzy może będą potrafili lepiej wykorzystać swoje umiejętności a nie myślą tylko o tym jak kogoś obsmarować za plecami.Jeżeli chodzi o moją pracę to może chcesz się zamienić i zobaczyć jak super jest przez 8 godzin nic nie robić, i to za takie pieniądze.A co do konkretów o których piszesz to bardzo chętnie o nich porozmawiam bo może faktycznie czegoś nie dostrzegam.Jeżeli chodzi o zwracanie uwag to widocznie pracujesz na takim poziomie że są ci potrzebne,szkoda tylko że nie wyciągasz z nich żadnych wniosków.
Muszę powiedzieć że takie opinie są bardzo krzywdzące w stosunku do innych pracowników salonu którzy starają się aby wizerunek firmy był jak najlepszy.Ale niestety ktoś o takim małym ilorazie inteligencji tego nie rozumie, ale jak sama napisałaś może już niedługo i oby jak najprędzej.
Ja ze swojej strony mogę zapewnić że będę oczekiwać że jeżeli masz chociaż trochę odwagi to zawsze możesz do mnie na salonie podejść i porozmawiać , może jak zobaczysz jak będę znowu biegł do gabinetu dyrektora żeby przekazać swoje uwagi.
A co do reszty innych anonimów to może tak podać przynajmniej jakieś imię?
1
... 2009-11-05 16:35:10
Zastanawiam sie nad jednym, skoro tak wszystkim źle i tak narzekacie na pracę to dlaczego się nie zwolnicie, jaki jest sens sie męczyć ? Takie prymitywne wpisy niczego nie zmienią a jedynie pogorszą atmosferę na salonie. Jeśli się komuś nie podoba to podobno w "Bodziu" sa przyjęcia:) będzie to z korzyścią dla wszystkich którzy są zadowoleni z pracy.
szukająca 2010-03-13 15:51:22
Czy może ktoś wypowiedzieć obiektywne opinie o tym salonie?Zastanawiam się nad podjęciem pracy i chciałabym poznać Wasze zdanie.Wiadomo że teraz pracownik wszędzie ma pod górę i wymagania rosną a pensje nie,ale ogólnie o atmosferze,ludziach,godzinach ,systemie pracy?Będę wdzięczna
niki 2011-05-24 12:10:32
W salonie Black Red White w Chorzowie atmosfera w gronie pracowników była by dobra , gdyby nie podejście firmy , która traktuje ludzi jak zło konieczne . Profesjonalni i doświadczeni pracownicy są zwalniani a w ich miejsce firma zatrudnia " tymczasowców " , pozostali pracują jak woły za psie pieniądze robiąc za pięciu . Ajent , który prowadzi ten salon to jest wielka porażka - nieporozumienie , do swojej dyspozycji ma "pani prawa rączka ", która dobrze tylko umie zaparzyć kawę . Nie polecamy nikomu!!!!!
dawid 2011-08-26 23:01:30
Jak wyglada rozmowa rekrutacyjna i szkolenia w BRW, sa na miejscu czu trzeba wyjezdzac? Czy ktos zyczliwy moglby mi nieco opowiedziec? Czy z pensji da sie wyzyc?
anonim 2012-02-01 20:00:17
co się dzieje w tym salonie jakoś wszystko ucichło.Czyli jest dobrze?
pracownik 2012-02-08 15:16:23
wszystko zależy do jakiego salonu chcesz się zatrudnić - pensja, traktowanie zależy od ajenta, który rządzi sklepem
anonim 2012-02-08 19:48:57
a jak jest w tym konkretnym salonie?
nik 2013-12-13 22:42:24
omijać z daleka. Koszmarne warunki pracy
6
NIK 2013-12-23 20:59:11
SKORO TAK SĄDZISZ TO WIDAĆ ŻE MAŁO WIESZ NA TEN TEMAT
nik 2014-12-12 00:05:50
nie ma sensu opisywać tej firmy ponieważ traktują pracownika jak śmiecia i tylko liczy się zysk zysk zysk
2
nick 2014-12-25 02:28:04
Szkoda slow szkoda zdrowia jak meble zpapieru tak i firma papirowa lipa panie nic dodac nic ujac
1
a 2015-03-30 19:04:17
Pytania do moderatora:, dlaczego usuwa wpisy i co karygodne NIE INFORMUJE O TYM fakcie?
2
ex 2015-03-30 20:42:54
Znam gościa tego H... Dariusza. Pewnego razu ukarał nas zabraniem premii za to ,że ktoś z pracowników powiadomił PIP o nieprawidłowościach. Ten H.. sorry Pan H.. zastraszał nas i stosował zbiorową odpowiedzialność za to że skorzystaliśmy ze swych praw powiadamiając PIP.
2
sierściuch 2015-03-30 21:05:21
Może ktoś policzy ilu pracowników pozbyła się ta siksa od „kawki” odkąd przywlókł ją z Zabrza Pan Pierdółka. A propos Pierdoły taki apel : podrzędnym pracownicom też mówi się dzień dobry a nie przemyka się udając ,że się ich nie widzi.
1
coach 2015-04-01 16:00:36
W Black red white Chorzów panuje mobbing.
Zaobserwowane nieprawidłowości:
Ciągłe podejrzenia o kradzieże, chorobliwe podglądactwo, prowokacje (podrzucanie śmieci), ograniczanie przez przełożonego możliwości wypowiadania się, ciągłe krytykowanie wykonywanej pracy, ustne groźby i pogróżki, różnego rodzaju aluzje, bez jasnego wyrażania się wprost, unikanie przez przełożonego rozmów z ofiarą, nie dawanie możliwości odezwania się, traktowanie jak powietrze, mówienie źle za plecami danej osoby, rozsiewanie plotek, fałszywe ocenianie zaangażowania w pracy, kwestionowanie podejmowanych decyzji, nie dawanie ofierze żadnych zadań do wykonania, zlecanie wykonania prac bezsensownych, kadra kierownicza nie posiada kompetencji menedżerskich a w części i zawodowych. Pracodawca ma inne przekonania religijne niż większość pracowników (przeważnie tych z dołu hierarchii) i daje się to odczuć ( nie możemy mieć np. choinek, salon nie handluje produktami kojarzonymi ze świętami)
1
anonim 2015-04-01 16:32:07
Jak szef to zobaczy to padnie. Swoją drogą świadczy to o tym jak się pogorszyło na salonie a było źle. Swego czasu któryś z pochlebców już by zakablował. Nawet te czopki straciły nadzieję na lepsze? Kolejna z nas wyleciała na bruk bez podania powodu. Ciekawe, kto następny? Mam swoje typy. Trochę cierpliwości ”kawka” niedługo dokona wyboru. Jak tak dalej pójdzie to zostanie tylko szefuś i kawka.
1
pracownica 2015-04-14 22:21:03
moze zanim ktos zamiesci jakas opinie powinien sie zastanowic ile razy Pani (usunięte przez administratora)jak ja nazywacie pomogla wam rozwiazac problem ile razy wysluchala i nie jest stronnicza traktuje nas jednakowo ocenia prace nie osobowosc.
1
i 2015-04-14 22:34:11
no właśnie ile razy może ktoś podać jakiś przykład? Raczej wątpię. A to że traktuje wszystkich jednakowo to już się ubawiłam do łez. wredne babsko i tyle.
1
ip 2015-04-14 23:03:50
to chyba pisała sama Pani kawka :)
3
pon 2015-05-01 09:11:30
Ponieważ komunikacja z kierownictwem jest utrudniona dobrym pomysłem byłoby założenie skrzynek uwag. Pracownicy mogliby przekazywać swoje uwagi i spostrzeżenia anonimowo poprzez skrzynki. Na poruszane przez nich sprawy Kierownictwo odpowiadałoby informacjami na tablicach ogłoszeń. Ktoś we wcześniejszym poście zasugerował by założyć związki zawodowe i poprosić centralę o audyt badający kompetencje kierownictwa. Podajcie namiary na centralę.
kopikat 2015-05-14 23:26:34
W opiniach znow zwykly pracownik przegrywa z pracodawca tej firmy gdyz znow usunieto ostatnie opinie i fakty na temat tej firmy . Nie ma co pisac mozna tylko skwitowac jednym slowem omijajcie drodzy ludzie chcacy pracowac w tej firmie ja z daleka . Zarobki katastrofalne a wymagania jak z kosmosu .
1
drty 2015-09-28 21:24:43
związek zawodowy? przecież w umowie masz punkt że nie możesz tego uczynić
robin 2016-06-01 18:01:56
Nie polecam szanującym się ludziom .
4
anonim 2016-06-02 10:11:21
wybieram sie na rozmowe ,jakie sa warunki ?
ziom 2016-06-21 22:50:55
a jak z pensja na stanowisku doradca w BRW CHORZÓW jest podstawa czy można negocjować np pracownik z 20 letnim doświadczeniem zawodowym w zawodzie sprzedawca ?>>
ann 2016-06-29 20:30:25
Teoretycznie można negocjować ,chociaż kokosów raczej nie będzie. Też nie ma co liczyć na premie.
2
ziom 2016-09-27 16:12:15
Dzięki za odpowiedzi nie chodzi o zarobek znowu jakis 3000 czy 4000 tysiace, ale tak 2300 brutto
Rick 2016-10-04 21:06:46
Jeszcze mniej niż kolega wyżej napisał .
kasia 2016-10-15 22:30:35
1550zł, plus premiera widmo, kierownicy masakra, mobingg, ludzie się zwalniają, brakuje ludzi do pracy. Nie ma sprzedawców, kolejki na kasach, a kierowcy kawke piją
13
Wika 2016-10-17 12:51:30
no, 1600zł zarobku, to marzenie każdego pracownika hahhahahah, brak socjalu, premia raz na pół roku, z każdej strony jestęś obserwowany, masz chodzić na baczność a najlepiej by było żebyś umiała wszystko, plus była sprzątaczką. O życiu prywatnym można zapomnieć, bo według kierownictwa w weekendy ma być jak najwięcej ludzi w pracy, co wiąże się z tym, że może jeden wolny weekend masz dla rodziny.
Dziadostwo i traktowanie ludzi podchodzi pod mobingg
Zero szacunku dla pracowników!!!!!!!!!!!!!!
8
MK 2016-10-19 13:50:35
Zgadzam się z opinią wyżej , osoby nawet z mocną psychiką nie dają rady . MOBBING!!!
Szefostwo pragnie zmienić system wartości ludzi na siłę - rodzina i życie prywatne zostają gdzieś w tyle za planem sprzedażowym . Urlop ? O ile będzie miał kto w tym czasie pracować to może się uda. Jeden etat = trzy etaty w praktyce. Nie wiadomo co robić sprzątać szafki czy biec za klientem ale tak żeby brudnych rąk nie widział. Nie polecam . Jeden + to wypłaty na czas.
7
nick 2016-10-19 14:07:48
atmosfera między ludzmi nie do wytrzymania !
4
MK 2016-10-20 23:20:37
@romek
Czy ma Pan jakieś doświadczenie na takim stanowisku ? Czy wciąż mówimy o ,,doradcy klienta" ?
2
MK 2016-10-20 23:21:02
@romek
Czy ma Pan jakieś doświadczenie na takim stanowisku ? Czy wciąż mówimy o ,,doradcy klienta" ?
2
tk 2016-10-21 21:33:26
Ogólnie pracę na stanowisku doradca w BRW Chorzów najlepiej traktować jako okres przejściowy, a jednoczenie szukać innej pracy. Nikt normalny nie wytrzyma psychicznie ciągłych pretensji ze strony kierownictwa i bycia obserwowanym na każdym kroku. Jeszcze żeby zarobek był adekwatny do wykonywanej pracy, jedyny plus to, że jest na czas.
7
ddd 2016-10-22 15:41:04
Moim zdaniem bez sensu tą pracę traktować jako okres przejściowy nawet, ponieważ różni się od pracy sprzedawcy na bazarku tym ,że sprzedawca jabłek i pomidorów nie musi mieć ogromnej wiedzy o dziesiątkach producentów i setkach produktów ,a przy tym przestrzegać standardów obsługi z kosmosu. Do pracy w BRW nie przyuczysz się w tydzień ani dwa.
11
zadowolona 2016-10-23 21:43:31
Jesli sprzata sie raz na pół roku swoją częsc to tak potem jest że brudne ręce są,jesli sprzątasz systematycznie to nie ubrudzisz sie wcale ;) poza tym jak nie ma klientów to cóż innego robić jak nie sprzątąć (oprócz klachów i kawki ;) ) chyba jeszcze na prawde nie trafiłas na złego pracodawce....
2
@MK 2016-10-24 20:10:15
Jak Pan/Pani zauważył moja opinia o zbyt dużych wymaganiach dotyczących sprzątania jest skierowana do osób , które uważają ,że po zatrudnieniu na stanowisku doradcy obsługa klientów i czynności ściśle związane ze sprzedażą będą jednymi obowiązkami. Jest też różnica pomiędzy tym co MUSI być zrobione bez względu na to czy jest ruch czy nie ,a tym co POWINNO być zrobione kiedy nie ma klientów i faktycznie jest ten wolny czas. Nigdzie nie napisałam ,że pracodawca jest najgorszy - wypłaty są , premie czasem też ,czasem można negocjować grafik. Tak jak zaznaczyłam to moja opinia .
7
Bylypracownik 2016-10-31 13:59:30
Pracowałam w tym wspaniałym sklepie ponad rok czasu, mobbing to mało powiedziane, ludzie na salonie fałszywi, skarżyli, donosili, a za sprzedaż byli w stanie zabić. Praca dobra na studentów którzy chcą dorobić w czasie studiów, bo za 1500zl ciężko wyżyć, starszych pan które pracują tam już wiele lat nie rozumiałam i nie zrozumiem jak z takim doświadczeniem w sprzedaży, super znajomosci produktów można godzić sie na pracę po 10 h dziennie, mobbing i dostawać 1500 zł wypłaty - ale jak widac różni ludzie maja różne ambicje. Zdecydowanie jest to praca dobra dla osób bez ambicji które nie planują się rozwijać i którym dobrze jest tak jak jest. Jeśli lubisz sprzątać całe dnie, spędzac 10 h dziennie na nogach, obsługiwać rozkapryszonych ludzi i sprzedawać rzeczy które rozsypują się od razu po złożeniu, nie przeszkadza ci to że Lider dla danego punktu zamiast się wspierać i pomagać całe dnie demotywuje donosi na ciebie i tylko szuka na Ciebie haka, A kierownictwo traktuje cię jak niewolnika, nie przeszkadza ci to że na 10 h pracy masz 15 min przerwy (Z dojściem i powrotem), Że najlepiej po szesnastej nie chodzić sikać bo robi się wtedy ruch a kierownik ma z tego powodu pretensje, to jak najbardziej ta praca jest dla Ciebie :):)
7
dert 2016-11-14 21:53:39
a jak wam się podoba nowy sposób premiowania ?
2
misia 2016-12-02 20:56:17
Ha ha, premie dla wybranych czyli sprzedawców. Dział "wsparcia sprzedaży" dostaje grosze! W tym miesiącu doradca dostał 5x więcej premii niż serwisant czy obsługa posprzedaży (kasa+wysyłka zamówień+dopłaty+umawianie transportu+przyjmowanie zgłoszeń reklamacyjnych). Czekam tylko momentu jak się zaczną masowo zwalniać.
1
Zostaw swoją opinię o Salon firmowy Black Red White - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salon firmowy Black Red White