brak logo

Salon firmowy Black Red White

Chorzów

Opinie o Salon firmowy Black Red White

anonim 2012-02-08 19:48
a jak jest w tym konkretnym salonie?
nik 2013-12-13 22:42
omijać z daleka. Koszmarne warunki pracy
7
NIK 2013-12-23 20:59
SKORO TAK SĄDZISZ TO WIDAĆ ŻE MAŁO WIESZ NA TEN TEMAT
nik 2014-12-12 00:05
nie ma sensu opisywać tej firmy ponieważ traktują pracownika jak śmiecia i tylko liczy się zysk zysk zysk
3
nick 2014-12-25 02:28
Szkoda slow szkoda zdrowia jak meble zpapieru tak i firma papirowa lipa panie nic dodac nic ujac
2
a 2015-03-30 19:04
Pytania do moderatora:, dlaczego usuwa wpisy i co karygodne NIE INFORMUJE O TYM fakcie?
2
ex 2015-03-30 20:42
Znam gościa tego H... Dariusza. Pewnego razu ukarał nas zabraniem premii za to ,że ktoś z pracowników powiadomił PIP o nieprawidłowościach. Ten H.. sorry Pan H.. zastraszał nas i stosował zbiorową odpowiedzialność za to że skorzystaliśmy ze swych praw powiadamiając PIP.
2
sierściuch 2015-03-30 21:05
Może ktoś policzy ilu pracowników pozbyła się ta siksa od „kawki” odkąd przywlókł ją z Zabrza Pan Pierdółka. A propos Pierdoły taki apel : podrzędnym pracownicom też mówi się dzień dobry a nie przemyka się udając ,że się ich nie widzi.
1
coach 2015-04-01 16:00
W Black red white Chorzów panuje mobbing.
Zaobserwowane nieprawidłowości:
Ciągłe podejrzenia o kradzieże, chorobliwe podglądactwo, prowokacje (podrzucanie śmieci), ograniczanie przez przełożonego możliwości wypowiadania się, ciągłe krytykowanie wykonywanej pracy, ustne groźby i pogróżki, różnego rodzaju aluzje, bez jasnego wyrażania się wprost, unikanie przez przełożonego rozmów z ofiarą, nie dawanie możliwości odezwania się, traktowanie jak powietrze, mówienie źle za plecami danej osoby, rozsiewanie plotek, fałszywe ocenianie zaangażowania w pracy, kwestionowanie podejmowanych decyzji, nie dawanie ofierze żadnych zadań do wykonania, zlecanie wykonania prac bezsensownych, kadra kierownicza nie posiada kompetencji menedżerskich a w części i zawodowych. Pracodawca ma inne przekonania religijne niż większość pracowników (przeważnie tych z dołu hierarchii) i daje się to odczuć ( nie możemy mieć np. choinek, salon nie handluje produktami kojarzonymi ze świętami)
3
anonim 2015-04-01 16:32
Jak szef to zobaczy to padnie. Swoją drogą świadczy to o tym jak się pogorszyło na salonie a było źle. Swego czasu któryś z pochlebców już by zakablował. Nawet te czopki straciły nadzieję na lepsze? Kolejna z nas wyleciała na bruk bez podania powodu. Ciekawe, kto następny? Mam swoje typy. Trochę cierpliwości ”kawka” niedługo dokona wyboru. Jak tak dalej pójdzie to zostanie tylko szefuś i kawka.
1
pracownica 2015-04-14 22:21
moze zanim ktos zamiesci jakas opinie powinien sie zastanowic ile razy Pani (usunięte przez administratora)jak ja nazywacie pomogla wam rozwiazac problem ile razy wysluchala i nie jest stronnicza traktuje nas jednakowo ocenia prace nie osobowosc.
1
i 2015-04-14 22:34
no właśnie ile razy może ktoś podać jakiś przykład? Raczej wątpię. A to że traktuje wszystkich jednakowo to już się ubawiłam do łez. wredne babsko i tyle.
1
ip 2015-04-14 23:03
to chyba pisała sama Pani kawka :)
3
pon 2015-05-01 09:11
Ponieważ komunikacja z kierownictwem jest utrudniona dobrym pomysłem byłoby założenie skrzynek uwag. Pracownicy mogliby przekazywać swoje uwagi i spostrzeżenia anonimowo poprzez skrzynki. Na poruszane przez nich sprawy Kierownictwo odpowiadałoby informacjami na tablicach ogłoszeń. Ktoś we wcześniejszym poście zasugerował by założyć związki zawodowe i poprosić centralę o audyt badający kompetencje kierownictwa. Podajcie namiary na centralę.
kopikat 2015-05-14 23:26
W opiniach znow zwykly pracownik przegrywa z pracodawca tej firmy gdyz znow usunieto ostatnie opinie i fakty na temat tej firmy . Nie ma co pisac mozna tylko skwitowac jednym slowem omijajcie drodzy ludzie chcacy pracowac w tej firmie ja z daleka . Zarobki katastrofalne a wymagania jak z kosmosu .
1
drty 2015-09-28 21:24
związek zawodowy? przecież w umowie masz punkt że nie możesz tego uczynić
robin 2016-06-01 18:01
Nie polecam szanującym się ludziom .
5
anonim 2016-06-02 10:11
wybieram sie na rozmowe ,jakie sa warunki ?
ziom 2016-06-21 22:50
a jak z pensja na stanowisku doradca w BRW CHORZÓW jest podstawa czy można negocjować np pracownik z 20 letnim doświadczeniem zawodowym w zawodzie sprzedawca ?>>
ann 2016-06-29 20:30
Teoretycznie można negocjować ,chociaż kokosów raczej nie będzie. Też nie ma co liczyć na premie.
2
ziom 2016-09-27 16:12
Dzięki za odpowiedzi nie chodzi o zarobek znowu jakis 3000 czy 4000 tysiace, ale tak 2300 brutto
Rick 2016-10-04 21:06
Jeszcze mniej niż kolega wyżej napisał .
kasia 2016-10-15 22:30
1550zł, plus premiera widmo, kierownicy masakra, mobingg, ludzie się zwalniają, brakuje ludzi do pracy. Nie ma sprzedawców, kolejki na kasach, a kierowcy kawke piją
14
Wika 2016-10-17 12:51
no, 1600zł zarobku, to marzenie każdego pracownika hahhahahah, brak socjalu, premia raz na pół roku, z każdej strony jestęś obserwowany, masz chodzić na baczność a najlepiej by było żebyś umiała wszystko, plus była sprzątaczką. O życiu prywatnym można zapomnieć, bo według kierownictwa w weekendy ma być jak najwięcej ludzi w pracy, co wiąże się z tym, że może jeden wolny weekend masz dla rodziny.
Dziadostwo i traktowanie ludzi podchodzi pod mobingg
Zero szacunku dla pracowników!!!!!!!!!!!!!!
9
MK 2016-10-19 13:50
Zgadzam się z opinią wyżej , osoby nawet z mocną psychiką nie dają rady . MOBBING!!!
Szefostwo pragnie zmienić system wartości ludzi na siłę - rodzina i życie prywatne zostają gdzieś w tyle za planem sprzedażowym . Urlop ? O ile będzie miał kto w tym czasie pracować to może się uda. Jeden etat = trzy etaty w praktyce. Nie wiadomo co robić sprzątać szafki czy biec za klientem ale tak żeby brudnych rąk nie widział. Nie polecam . Jeden + to wypłaty na czas.
7
nick 2016-10-19 14:07
atmosfera między ludzmi nie do wytrzymania !
4
MK 2016-10-20 23:20
@romek
Czy ma Pan jakieś doświadczenie na takim stanowisku ? Czy wciąż mówimy o ,,doradcy klienta" ?
2
MK 2016-10-20 23:21
@romek
Czy ma Pan jakieś doświadczenie na takim stanowisku ? Czy wciąż mówimy o ,,doradcy klienta" ?
2
tk 2016-10-21 21:33
Ogólnie pracę na stanowisku doradca w BRW Chorzów najlepiej traktować jako okres przejściowy, a jednoczenie szukać innej pracy. Nikt normalny nie wytrzyma psychicznie ciągłych pretensji ze strony kierownictwa i bycia obserwowanym na każdym kroku. Jeszcze żeby zarobek był adekwatny do wykonywanej pracy, jedyny plus to, że jest na czas.
7
ddd 2016-10-22 15:41
Moim zdaniem bez sensu tą pracę traktować jako okres przejściowy nawet, ponieważ różni się od pracy sprzedawcy na bazarku tym ,że sprzedawca jabłek i pomidorów nie musi mieć ogromnej wiedzy o dziesiątkach producentów i setkach produktów ,a przy tym przestrzegać standardów obsługi z kosmosu. Do pracy w BRW nie przyuczysz się w tydzień ani dwa.
12
zadowolona 2016-10-23 21:43
Jesli sprzata sie raz na pół roku swoją częsc to tak potem jest że brudne ręce są,jesli sprzątasz systematycznie to nie ubrudzisz sie wcale ;) poza tym jak nie ma klientów to cóż innego robić jak nie sprzątąć (oprócz klachów i kawki ;) ) chyba jeszcze na prawde nie trafiłas na złego pracodawce....
2
@MK 2016-10-24 20:10
Jak Pan/Pani zauważył moja opinia o zbyt dużych wymaganiach dotyczących sprzątania jest skierowana do osób , które uważają ,że po zatrudnieniu na stanowisku doradcy obsługa klientów i czynności ściśle związane ze sprzedażą będą jednymi obowiązkami. Jest też różnica pomiędzy tym co MUSI być zrobione bez względu na to czy jest ruch czy nie ,a tym co POWINNO być zrobione kiedy nie ma klientów i faktycznie jest ten wolny czas. Nigdzie nie napisałam ,że pracodawca jest najgorszy - wypłaty są , premie czasem też ,czasem można negocjować grafik. Tak jak zaznaczyłam to moja opinia .
7
Bylypracownik 2016-10-31 13:59
Pracowałam w tym wspaniałym sklepie ponad rok czasu, mobbing to mało powiedziane, ludzie na salonie fałszywi, skarżyli, donosili, a za sprzedaż byli w stanie zabić. Praca dobra na studentów którzy chcą dorobić w czasie studiów, bo za 1500zl ciężko wyżyć, starszych pan które pracują tam już wiele lat nie rozumiałam i nie zrozumiem jak z takim doświadczeniem w sprzedaży, super znajomosci produktów można godzić sie na pracę po 10 h dziennie, mobbing i dostawać 1500 zł wypłaty - ale jak widac różni ludzie maja różne ambicje. Zdecydowanie jest to praca dobra dla osób bez ambicji które nie planują się rozwijać i którym dobrze jest tak jak jest. Jeśli lubisz sprzątać całe dnie, spędzac 10 h dziennie na nogach, obsługiwać rozkapryszonych ludzi i sprzedawać rzeczy które rozsypują się od razu po złożeniu, nie przeszkadza ci to że Lider dla danego punktu zamiast się wspierać i pomagać całe dnie demotywuje donosi na ciebie i tylko szuka na Ciebie haka, A kierownictwo traktuje cię jak niewolnika, nie przeszkadza ci to że na 10 h pracy masz 15 min przerwy (Z dojściem i powrotem), Że najlepiej po szesnastej nie chodzić sikać bo robi się wtedy ruch a kierownik ma z tego powodu pretensje, to jak najbardziej ta praca jest dla Ciebie :):)
8
dert 2016-11-14 21:53
a jak wam się podoba nowy sposób premiowania ?
3
misia 2016-12-02 20:56
Ha ha, premie dla wybranych czyli sprzedawców. Dział "wsparcia sprzedaży" dostaje grosze! W tym miesiącu doradca dostał 5x więcej premii niż serwisant czy obsługa posprzedaży (kasa+wysyłka zamówień+dopłaty+umawianie transportu+przyjmowanie zgłoszeń reklamacyjnych). Czekam tylko momentu jak się zaczną masowo zwalniać.
4
Zadowolona 2016-12-23 11:12
Black red white jest super
6
Zuzanna 2017-03-13 14:00
@misia dalej jesteś pracownikiem firmy? Chętnie usłyszymy o oferowanych warunkach i benefitach?
#FTK 2017-03-26 20:52
Benefitow nie ma praktycznie żadnych. Zarobki w firmie wahają się od 2000-2400 brutto. 2 bądź 3 weekendy w pracy. Żadnych szans na rozwój. Jedyny plus to przyjaźni pracownicy, którzy tworzą bardzo fajną ekipę(oczywiście nie wszyscy) Moim zdaniem dobra praca przejściowa. Pozytywne komentarze pisze pewnie kierownictwo.
5
Miki 2017-04-09 13:39
jakie benefity? Cichy Klient , nacisk na sprzedaż , brak premii jeżeli nie jest wykonany plan, plan zawyżony tak by nie wykonać premii , wszystko na głowie pracownika zlecone przez kierownika i centrale.
2
Zuzanna 2017-04-10 10:21
@Miki wspominacie o zawyżonym planie. Często zdarza się, że nie udaje się go wykonać? Plan ten ma każdy indywidualnie, czy też zespołem?
she 2017-04-15 22:14
plan ma kazdy indywidualnie, mozesz wykonac 120% i nie dostac premii bo sprzedalas np za malo stolow i krzesel
1
Witam 2017-04-25 10:43
Witam a ktos kto pracował może wyrazic opinie na temat pracy na magazynie w brw ? ?
hahahahah 2017-04-28 09:53
Benefity o mamo haaahahaha, dobre :)
2
BENEFIT :) 2017-04-28 09:59
Jedyne bebefity od pracodawcy to : ciągłe kontrole przez regionalnego, ciągły strers, ciągła nauka, a i zapomniałbym najważniejszy dla którego warto przychodzić do pracy: ŚWIADOMOŚĆ,ŻE PANI KIEROWNIK ZNÓW W BIURZE WŁĄCZYŁA PODGLĄD NA KAMERY I W KAŻDEJ CHWILI MOŻESZ DOSTAĆ TELEFON, z zapytaniem czy nie masz nic innego do pracy :)
3
BENEFIT :) 2017-04-28 10:02
Poprawiam wypowiedź z wyżej, miało być : ................ z zapytaniem, czy nie masz nic innego do roboty :)
3
vader 2017-05-21 00:12
nie wiedziałeś, gdzie centrala (?!?!?!)
Coleman 2017-06-02 11:04
Jak powyższe opinie. Jedyny plus to płaca na czas. Jezeli chodzi o zarobki to, salon grupy B czyli średni dla niewtajemniczonych sa jeszcze A wielkopowierzchniowe. Jeżeli eli zajmuesz sie dbaniem o stan mebli na ekspozycji, dbasz o magazyn, dostawy porzadki itd., plus zajmujesz sie reklamacjami i serwisem(temat rzeka).Montuj
esz meble na ekspozycje i wieczne pakowanie i wystawoamoe tapicerki oraz dzialasz według stamdardow to 2000 netto.
Zuzanna 2017-06-02 11:17
Obecnie firma poszukuje osoby do pracy jako Młodszy Magazynier. @Coleman rozumiem, że opisałeś powyżej czym osoby na tym stanowisku będą się zajmować. Tylko jeśli jest to pozycja młodszego magazyniera, to czy pracownicy mają szansę na awans? Po jakim czasie?
ciekawska 2017-06-02 20:18
@Coleman 2000 zl netto w Chorzowie?
1
Jola 2017-06-13 14:22
Chyba 1500zł netto, takie są stawki!a Gratis firma dodaje obserwowanie pracowników przez kamery, do godziny 17, aź pani kierownik nie pójdzie do domu.
2
Zostaw swoją opinię o Salon firmowy Black Red White - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salon firmowy Black Red White