logo Securitas Services

Securitas Services

Katowice

Opinie o Securitas Services

zwolniony 2010-06-03 12:31:50
Pracowałem tam parę ładnych lat i jeśli chodzi o samą firmę to OK ale o warunki pracy i menadżerów to masakra a no i te super zarobki. [usunięte przez moderatora]. to burak nadęty i tyle a jeśli chodzi o jego [usunięte przez moderatora] to już w ogóle dorwał się do stołka i myśli że jest kimś. Znam parę obiektów no i muszę stwierdzić że M1 w Czeladzi jest najgorszy a zaś tzw.HUTA super a i o Kalmanie nie można zapomnieć z Rockwella(czy jakoś tak).
1
Bozo 2010-06-24 03:37:50
Ochrona w polsce to nie łatwy kawałek chleba!
Securitas ciut lepszy od konkurencjii
ochroniarz 2010-09-27 14:38:14
ja pracuje w tej firmie juz jakis czas,co do zarobkow to na dobra sprawe sa lepsze niz w innych firmach.ale atmosfera w pracy jest kiepska,zla weryfikacja ludzi przy zatrudnieniu,byle kogo biora,byle by robil 250 godz m-ce.na obiektach nie podlegajacych obligatoryjnej ochronie pracuja same buaki bez doswiadczenia i pojecia o pracy w branzy.jeden na drugiego donosi i kaja sie przed menagerem czy inspektorem bo mysli ze awans na nedznego dowodce dotanie i 50 gr podwyzki za funkcyjne stanowiesko:)a szefostwo lubi jak sie ich informuje co sie na obiekcie dzieje jak ich tam nie ma,wiec trzymaja tych marnych prxynoszacych wstyd profesji ludzikow i jest im to na reke,tylko nie widza tego ze przez tych pseudo ochroniazy traca pozycje na rynku i oponia o fimie z roku na rok jest coraz gorsza...ogolnie to mam neutralne zdanie o firmie...pozdrawiam wszystkich kolegow profesjonalistow:)
kiedyś zwolniony 2010-10-14 14:10:50
fakt ta firma securitas to kawał łajna powiem tyle i tez cały [usunięte przez moderatora] słabo sobie radzi czy też [usunięte przez moderatora] ten [usunięte przez moderatora]
1
Anonim 2010-11-24 14:40:38
Pracowałem i widziałem co tam się dzieje. Teraz pracuje jako pracownik na centrum handlowym i widze jak pracownicy wygladaja. Masakra co tam sie dzieje na obiekcie, wyzysk i tyle. Nie polecam tej firmy na dluzsza mete a i proponuje sie nie spoufalac bo mozna trafic na konfidenta.
anonim 2011-09-25 15:51:55
..ojjjj ,to prawda same zauszniki....haha,karierę chcą robić [usunięte przez moderatora]
lll 2011-10-13 10:05:47
Nie wiem, w jakich wy placówkach pracowaliście/pracujecie, ale w Auchan w Gliwicach jest:
1) [usunięte przez moderatora] atmosfera
2) Nie ma jakiegoś [usunięte przez moderatora] wyzysku
3) Można się dogadać z managerami/dowódcami/inspektorem
4) Żaden pracownik nie donosi na drugiego nawet jeśli ten coś [usunięte przez moderatora]
I ogólnie rzecz biorąc warunki pracy na tym obiekcie są bardzo dobre :)
Pozdrawiam!
Furus 2011-10-30 13:01:25
Tylko Wam pozazdrościc na Auchanie.
Od jutra Securitas wchodzi na CD Kaufland (inaczej Kaufschwitz) w Tulipan Parku w Gliwicach.
Zobaczymy jak sobie poradzą, bo obiekt jest ciężki z racji przeogromnych procedur, zakazów, nakazów.

Życzę powodzenia.
limo 2012-01-08 20:09:04
I jak tam na Kaufie, dają radę?
nano 2012-01-23 14:46:17
Podobno Securitas dostał wylotkę z GM Gliwice... a wchodzi Solid!
severinin1443 2012-02-16 16:40:31
limo - 2012-01-08 20:09:04

I jak tam na Kaufie, dają radę?
Kaufland to porazka.banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ,pan [usunięte przez moderatora]...to kawał.....cwaniactwo,wiecej kierownikow niz pracownikow.chore wymogi przepisy i multum konfidentow.
aiflu 2012-02-27 20:39:10
Tracą obiekt za obiektem. Dopóki [usunięte przez moderatora] będzie dowodził to nic dobrego z tego nie będzie. A i pewnie z kaufa niebawem kopa dostaną...
Anonim 2012-03-25 17:19:09
tez pracowalem w m1 i stwierdzilem ze nie ma sensu robic dla tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez moderatora]
Zwolniony 2012-04-19 23:56:41
Szanowni Państwo wszystkie firmy tego typu są jedynie firmami nastawionymi na wyzysk pracowników !!! jeśli chodzi o [usunięte przez moderatora] ,to zwykły oszust buduje swoją karierę na ludzkiej krzywdzie ... liczy na to że osoby zatrudniając się do firmy Securitas są [usunięte przez moderatora] i nie znają prawa pracy i innych przepisów prawa związanych z wykonywaniem obowiązków pracownika ochrony !!! Łódź sama w sobie jest ciężkim do pozyskania miastem jeśli chodzi o zdobywanie klientów przez firmy ochroniarskie ale patrząc w przeszłość teraz jest zupełnie inaczej liczą się znajomości ,plecy i zatajanie prawdy tak jak jest na M1 w Łodzi : wódeczka , cwaniactwo i mało tego Pani dyrektor centrum handlowego M1 w Łodzi poinformowana o tym ,że pracownik ochrony pracujący na umowe o pracę wykonuje inne obowiązki nie związane zupełnie z praca ochroniarza odmawia rozmowy przez telefon ale niebawem zjawi się tam TVN ciekawe czy wtedy będzie taka zamknięta w sobie jak sprawa trafi na forum !!!! szanowni Państwo brak kontroli ze strony MSWi A ,oraz organów przeznaczonych do tego typu rewizji ale cóż ręka rękę myję ....
SECURITAS PROOO LIDER PRICE 2012-07-09 18:04:04
lll - 2011-10-13 10:05:47

Nie wiem, w jakich wy placówkach pracowaliście/pracujecie, ale w Auchan w Gliwicach jest:

1) [usunięte przez moderatora] atmosfera

2) Nie ma jakiegoś [usunięte przez moderatora] wyzysku

3) Można się dogadać z managerami/dowódcami/inspektorem

4) Żaden pracownik nie donosi na drugiego nawet jeśli ten coś [usunięte przez moderatora]

I ogólnie rzecz biorąc warunki pracy na tym obiekcie są bardzo dobre :)

Pozdrawiam!
TEN KTÓRY TO NAPISAŁ TO MA [usunięte przez moderatora] I TO NIE ZŁE!!! PRACOWAŁEŚ NA AUCHAN? JAK SIĘ NAZYWASZ? NA KTÓRYM STANOWISKU PRACY PRACOWAŁEŚ? CHYBA PARKINGO BO [usunięte przez moderatora] WIESZ O ROBOCIE NA AUCHAN. PRACOWNICY AUCHAN TO SA SWIETE KROWY KTÓRYM PRACOWNICY SECURITAS MUSZĄ SIĘ KŁANIAĆ W IMIĘ DOBREJ WSPÓŁPRACY. POZDRAWIAM JUSTYNE Z MONITORA \\\"OO\\\" KTÓRA ZAWSZE P [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I DLA 1% PREMI LUB ŻEBY SZEF BYŁ ZADOWOLONY.
1
witam 2013-06-11 10:55:09
Na samym początku można doznać szoku .Już podczas pobierania umundurowania - pewne rzeczy o dziwo się nie dostaje ,a jeśli już to stare ,przechodzone,połatane. KADRA KIEROWNICZA - ręce opadają.Począwszy od Dowódców zmian a skończywszy na tzw. MENADŻERACH[ kierownicy w j. polskim] to ludzie nie znający podstawowych zasad działania ustawy o OCHRONIE OSÓB I MIENIA . Decyzje jakie podejmują , po prostu załamują .Nie znają ustaw ,przepisów, regulacji do nich , a co najgorsze to nie wiedzą jak je zastosować w praktyce .Są jednak dobrzy w jednej kwesti- totalne poniżanie , upodlenie i zniewolenie prac. ochrony ,którzy to właśnie oni utrzymują ich przy tzw. KORYCIE. Jednak trzeba tej kadrze wybaczyć , bo jest to FIRMA młoda , lecz preżna , dobrze rozwijająca się i z obcym kapitałem.Szkoda że w takiej wielkiej firmie zanikły relacje czysto ludzkie .Być może w przyszłości po eliminacji osób niekompetentnych na górze ta młoda Firma znajdzie się na szczycie firm powołanych faktycznie do ochrony osób i mienia. WOLFF
2013 2013-07-10 10:31:45
Witam.W 2013rprzyjełam się do firmy w okręgu mazowieckim. Czytając Wasze opinie nie zgadzam się absolutnie , może z malutkimi wyjątkami. w naszym odziele nie ma takich sytuacji jakie wy opisujecie. kadra jest profesjonalna , służąca fachowymi radami. Zwracając się do nich z jakimś problemem możesz być pewny , że nie zostawią cie samej .Zwykli pracownicy liniowi też są spoko . I GDY SIĘ TAK ZASTANAWIAŁAM nad waszymi opiniami to myśle że problem tkwi w was samych. Boicie się upomnieć o swoje ,nie chcecie rozmawiać z kierownictwem o tym co was boli . To też są ludzie .tylko trzeba chcieć, a nie tylko poruszać sprawy w szatni , przy piwie - to nic nie da .jestem przekonana że bezpośrednia rozmowa przyniesie więcej korzyści niż takie publiczne użalanie się nad sobą DORIS
hej 2013-08-07 10:10:47
DOSZŁY MNIE SŁUCHY ŻE OBCHODY SWIATOWEGO TYGODNIA MŁODZIEŻY 2016r W KRAKOWIE Z UDZIAŁEM PAPIEŻA FRANCISZKA OBSŁUGIWAĆ BĘDZIE - SECURITAS POLSKA oddz. Katowice.JESTEM POD WIELKIM WRAŻENIEM , JEŚLI TO PRAWDA ŻE NASZA FIRMA DOSTĄPI TAKIEGO ZASZCZYTU.PRAWDĘ MÓWIĄC TO JAKA INNA FIRMA SPROSTA TEMU ZADANIU -ŻADNA.SECURITAS TO PERFEKCJA PRESTIŻ ODDANIE KAŻDEJ SPRAWIE . JEŚLI JESZCZE DOCHODZI DO TEGO BODZIEC FINANSOWY TO FIRMA GOTOWA JEST WYWRÓCIĆ ŚWIAT O 360 stopni.POMÓŻMY NASZYM KIEROWNIKOM , INSPEKTOROM , DYREKTOROWI OSIĄGNĄĆ TEN WIELKI CEL - należy sie im . NAM TEŻ SIĘ OPŁACI - STAWKA 30 zł.NETTO DO RĘKI TO STAWKA WYJŚCIOWA NA DZIŚ ,A W 2016r TO NAPEWNO WZROŚNIE ZA SPRAWĄ DZIAŁAŃ NASZYCH MENEGERÓW. JESTEM TAKI PODEKSCYTOWANY I NIE MOGĘ SIĘ JUŻ DOCZEKAĆ TEGO 2016 r. CO WY O TYM SĄDZICIE? oddany FIRMIE
www 2013-08-07 10:23:14
co wy tam na tym śląsku zażywacie za paści że tak głupio godocie. Chyba że te wasze powietrze na was tak działa. Jednak mnie ten powyższy tekst bardzo rozbawił , te 30 zł i już widze te plutony niepełnosprawnych ochraniarzy wypływające na krakowskie Błonie.To by były jaja. PL 200
1
Atos 2013-08-08 15:43:01
Witam!
Pracuję jeszcze w Securitas Service Katowice. Dużo prawdy we wcześniejszych wpisach. Norma dla nowo zatrudnionych to 2 umowy zlecenia. Wałek niezły. Firma ma globalne zadęcia ale tu jest Polska i wszystkie porównania do pracowników Securitas w Europie wiecie gdzie możemy sobie schować. Kadra kierownicza wyznaje zasadę "ja nie zrobię krzywdy tobie a ty mnie" nie dotyczy to oczywiście pracowników szeregowych, którzy mają jedyne prawo to [usunięte przez moderatora] na Menagerów po 200h na m-c i nie dzwonić z problemami socjalnymi bo Menago sie wkurzy i po tygodniu albo miesiącu problem rozwiąże zwalniając pracownika, który miał odwagę się o coś upomnieć. Życzę wytrwałości i powodzenia Atos
1
Atos 2013-08-26 19:28:39
Masz grupę może łaskawca Menago da Ci umowę o pracę ale to nie reguła. Stawki od 5.50 zł do 9.50 zł na tym samym obiekcie.
Pozdrawiam
3
anonim 2013-10-02 20:53:44
Securitas jedne wielkie [usunięte przez moderatora] teraz sie bede z nimi sadzil czysty wyzysk i tyle nie polecam nikomu tej roboty,sami donosiciele nic ci w robocie nie wolno nawet pretensje o to ze idziesz sie wysrac. Jestem na dobrej drodze z nimi wygrac zmuszaja do 270 godz miesiecznie a polowe godz jest na zlecone za nie cale 6 zlotych. Jak tam pracujecie kserujcie robcie zdjecia wszystkich papierow gdzie sie podpisujecie i grafiki chowajcie do kieszeni a sprawa macie wygrana na stowe.
1
fergi 2013-12-07 21:24:14
securitas w polsce to chyba najgorsza firma na rynku, od zleceniodawcy biorą największą kase ze wszystkich firm a pracownikowi dają najmniej, jeszcze 3lata temu dawali ok 7zł teraz ok 5 argumentując to w dość dziecinny sposób "w innych firmach też tyle płacą" a co mnie obchodzi inna firma skoro secusritas za obiekt bierze 2 razy wiecej kasy niz inni? umundurowanie dostaje sie po porzednich pracownikach-jak można dać koszule w ktorej poprzedni pracownik robił 200godz miesięcznie przez pół roku? dupny pan menadzer andruszkiewicz ma wszytsko i wszystkich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odezwie sie tylko wtedy jak coś chce no, przez 2,5 roku pracy wypłata moze ze 4 razy sie zgadzała a tak to tu 50zł tam 100zł,jedyne co mnie w tej firmie trzymało to to że jak sie zrobiło te 260godzin to jakos ta wypłata wyglądała ale jak obcieli z 7netto do 5.5 netto to podziękowałem, najlepszy pracownik dla (usunięte przez administratora) to emeryt albo osoba z grupą, nie ważne czy nie ma nogi ręki czy w głowie jest mozg czy nie ważne żeby był papier na grupe.z tego co słyszalem to na ślasku dużo obiektow zaczęli tracic wiec nie długo securitas to beda tylko wspomnienia z taka polityka daleko nie zajada, miałem okazje tez być na euro2012 w krakowie organizacja securitasu? totalna porażka wynajeta mieszkania dla pracowników nie miały żadnego standardu, spanie na mataracach z ktorych ulatuje powietrze, materac jeden obok drugiego, wyżywienia brak,po zakończonym zleceniu zadzwoniliśmy (ok 10 rano) do menago kiedy ktoś po nas przyjedzie jego odp brzmiala że jest niedziela i przyjedzie kolo 21 bo z rodzina chce posiedziec a co my (usunięte przez administratora) rodziny nie mamy? ale takie własnie jest podejście panów menadzerow do pracownikow wy dla nas wszystko wy dla nas nic
fergi 2013-12-07 21:33:27
jescze jedna kwestia gdy coś sie działo na obiekcie zawsze była odp ok juz tam jade trase z katowic do tychow sz.p adam robil 2tygodnie!!!! na umówione spotkania z "władzami" obiektu nigdy nie przyjezdzal nawet nie raczyl poinformować ze nie przyjedzie ale jak kończył sie kontrakt to potrafil byc co drugi dzien, wozenie ludzi na obiekt m1 to standard nawet jak ma sie wolne to zadzwoni i siłą cie wezmie, raz byłem na m1 w czeladzi po zakonczonej słuzbie zadzwonilem do niego kiedy po mnie przyjedzie w odp usłyszalem ze zapomnial ze mnie wywiozl i mam wrocic autobusem. odradzam prace w tej firmie jak tam pracowac to tylko w ostateczności, wyobrażacie sobie prace 2tyg na jednym obiekcie i 2tyg na drugim a wyplata tylko za jeden? fakt za drugi też zapłacil dopiero po telefonie do warszawy i 2 miesiacach od zakonczyenie zlecenie, mam nadzieje ze ta firma szybko upadnie, patałachy nawet z lotniskami sobie rady nie dali dajac dużo wieksza cene za usluge bo byli zbyt pewni siebie że tylko oni maja odpowiednie ubezpieczenie jak sie okazalo inni tez moga miec
gosc1976 2013-12-20 18:51:38
Witam wlasnie przejela nas ta dziadowska firma jaka jest securitas umowa smieciowa
1
loki 2014-01-05 19:00:16
"przejęła nas" czyli kogo?
2
śmieci 2014-02-01 17:27:12
jaka firma taka umowa
Tom 2014-04-21 19:51:54
Zgadzam się - istna kpina - ogłoszenia o pracę cały czas wystawiają i lipa - nikt nie chce tam pracować, niech żonki menagerów pracują za tą kasę i w takiej atmosferze !!!
1
Tom 2014-05-01 14:23:24
Dziwnym trafem złe opinie zostały w "magiczny" sposób usunięte :)
No cóż menadżerkowie tego "burde.u" dobrze działają :)
1
anonimos 2014-06-03 20:38:11
ehhh slyszalem o tym co pan MEN zapomnial o pracowniku by go zabrac z Mjedynki dobre to bylo hahaha Standard w tej firmie bo oni chca ale ty juz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kopany i o umowie o pracy zapomnij bo jej nie dadza a chetnie zabiora :P
1
Misiek 2014-10-05 17:07:56
Oczywiście beznadziejna firma. Ludzie na stanowiskach, w większości bez wiedzy, kwalifikacji i kompetencji. Praca na dwie umowy. W jednej firmie etat, w drugiej zlecenia, żeby nie płacić nadgodzin. Oczywiście jest to niezgodne z prawem. Można trochę wywalczyć, ale bezpośrednio w Warszawie. Najlepiej poradzić się prawnika, odżałować za poradę, pisać pisma, a w razie problemów do sądu pracy. Na Podbeskidziu potracili obiekty, ogólnie beznadziejna firma, ale można co nieco wywalczyć.
2
anonim 2014-10-13 16:47:28
pracowałem w firmie 6 miesięcy i nie mogę powiedzieć wiele złego stawka nie największa ale i nie najmniejsza kadra ok zarobić też się daj jak chce się pracować po zwolnieniu wypróbowałem kilka innych firm kompletna żenada argus , solid i parę innych bez porównania dlatego wracam do securitasa
inspektor 2014-11-02 16:35:15
Sekuritas to potega ale do kopania wegla
pomorskie 2015-07-29 19:51:40
najgorsza firma ochroniarska traktuja ludzi jak smieci! bylem na delegacji i mi nie zaplacili za to a zapewniali ze bedzie osobny przelew do dzis go nie ma a juz minelo kilka miesiecy teraz mnie zwolnili bo dobrze pelnilem swoja prace i zlapalem zlodzieja to mnie zwolnili a jego awansowali.czy to jest normalne ?ludzie uwazajcie na ta firme szczegolnie na pomorzu!!
1
Marzi 2015-08-31 10:24:41
Cała prawda to 250 godz w miesiacu. Nawet dla os. niepelnosprawnej. Wytrzymalam trzy miesiące. Miałam mieć lepiej się nie odzzywaj. Rob i zagryź zęby. Ja osobiście mialam mieć skrocone zlecenie, które oczywiście trzeba bylo podpisać bo praca tylko na umowę o pracę nie ma miejsca. Osoby, które miają mieć tylko etat (względy chorobowe) po wyrabianiu normy 168 lub wiecej (rozliczenie trzymiesięczne) dostają w pakiecie "extra" dnioweczki płatne 6.50/h.. W moim przypadku czerwiec 168 h + 24, lipiec 176h + 32,sierpień 168h + 32. Gdy zobaczyłam grafik na wrzesień(176h +48 z dużym prawdopodobieństwem, ze dojda następne) zamarłam. Zadzwonilam do menago i usłyszałam, że histeryzuje. Cóz pozostało mie się tylko pożegnać bo nie zamierzam marnowac sobie i tak nadszarpniętego zdrowia. Pieniądze zawsze 10 dnia miesiaca. Ale nie takim kosztem.
Ps. na obiekcie, na którym pracowałam w ciagu trzech miesięcy zwolnilo się trzy osoby. Ja jestem czwarta.
1
Maria 2015-09-03 20:30:17
Wszedzie gdzie sa smieciowe umowy jest dziadostwo.Scuritas tak pieknie sie oglasza.....Wspolczuje wam naprawde ze musicie tyrac tyle godzin.U mnie jest o tyle,, dobrze ze sami sobie okreslamy ile chcemy wolnego i wyplate mamy zawsze 15 kazdego miesiaca,czyli nie mam jeszcze tak zle...
zorientowany 2015-12-06 20:35:27
securitas fajna firma- od niedawna na obiekty rtv euro w małopolsce są przywożeni pracownicy podobno z firm z niepołomic (ponoć z mana) spotkałem kiedyś gostka (pracownika securitas)z obiektu man który na pierwszy rzut oka i po chwili rozmowy zdradzał niedorozwój umysłowy a firma w swoich ogłoszeniach zamieszcza wymaganie -dobra sprawność psychofizyczna- menio z krakowa widać dba o obiekty pod jego opieką skoro takich pof zatrudnia a z częstych odwiedzin sklepów widać,że ich przybywa . Następna sprawa to kesz- praca na 2 umowy (etat + zlec.)przy czym do etatu nic nie mam ale umowa zlec. to kara bo jest płatna sporo poniżej stawki z etatu a praca po ok 240 nawet do ponad 300 dla potrzebujących i to wychodzi tak ,że im więcej godzin tym mniejsza stawka godzinowa z całości bo zlecenie obniża średnią. I jeszcze jedno- pracownicy nowo zatrudniani dostają większe stawki na zlec. niż pracownicy zatrudniani przed laty. Etaty są waloryzowane a zlecenia dalej z przed lat na poziomie 5,5- 6,5 zeta a nowi już przekraczają 7 netto. I niech mają bo to i tak guzik, tylko dlaczego zapomina się o starych pracownikach?
kolo 2016-04-30 16:25:25
Mojego kolegę zwolniono ze to że ośmielił się powiedzieć do pana koordynatora że ma nie biegać po lesie w przebraniu komandosa z pistoletem na plastikowe kulki oczerniać ludzi .Za kawałek plastiku złamanego plastiku musiał zapłacić z własnej kieszeni a kiedy pseudo 'dowódca ' zniszczył cały tył samochodu to cicho sza
Były SECURITASEK 2016-05-03 10:23:00
Witam.Wszedłem na forum z ciekawości. Pracowałem w firmie dawno temu(oddział Katowice) kiedy wchodzili w województwie śląskim na rynek.Widzę że za dużo się nie zmieniło,tzn.: ja nie mogę za bardzo narzekać. Umowy też były takie jak dziś-zwykła i zleceniówka(teraz to standard w ochronie). Godziny-kto chciał zarobić ten pracował po 240h na miesiąc( eeeh,co za czasy-aż łezka w oku się kręci he,he).Ciuchy-ja dostałem nówki,ale wiem że inni dostawali też używki. Tak było już wtedy.Praca-były lepsze obiekty i gorsze tak jak dzisiaj.Wtedy nie wszyscy posiadali licencję (1 lub 2 stopnia),Ci co mieli to była taka że tak to nazwę"elita" (kierownicy obiektów, konwojenci, patrole interwencyjne).Było "cool" jak miałeś.Wtedy był jeszcze przesiew na komendzie w Katowicach i Bielsku.Dzisiaj już ponoć jest łatwiej co obrazuje rynek usług ochroniarskich.Securitas wysyłał na kursy po podpisaniu lojalki wybrańców.Ja zrobiłem licencję za własną kasę.Nie lubię być uwiązany.Zawsze tak miałem.Egzamin miałem w Bielsku z racji zameldowania.I wtedy nas przetrzepali(przesiew-10% zdawalności na 100 chętnych) tak,tak wtedy trzeba było troszkę się wykazać i mieć troszkę w głowie(choć były wyjątki),każdy zainteresowany dobrze wie ile trzeba było wykuć ustawy i rozporządzeń.Zdałem za pierwszym razem(ma się łeb he,he).Dzisiaj się z tego śmieję.Myślałem że ten zawód ma przyszłość(bardzo się myliłem i nie wstydzę się do tego przyznać).Mogę napisać o panach milicjantach którzy papiery dostawali od strzału(wszystkich nas to wkurzało) a wiedzę mieli nie za wielką.Jadę z takim w konwoju(oczywiście on dowódca!) on walizka w prawej dłoni, kabura na prawym udzie(sic!).Cóż można więcej o nich pisać(byli też tacy OK ale mało ich było).Wracając do Securitas-na początku pracy było OK.Później zaczęło się wszystko psuć-parcie na "nadgodziny",ludzie coraz to lepsi i sytuacja w kraju się zaczęła zmieniać. Po ok 2 latach od początku pracy w firmie stwierdziłem że to nie dla mnie i sam się zwolniłem.Wtedy nakłaniali mnie bym został(kierownictwo).Koledzy też(pukali się w czoło i mówili "zrobiłeś licencję i odchodzisz?").Dzisiaj się z tego śmieję i niczego nie żałuję.Mogłbym napisać wiele...o sklepach euro RTV agd,browarze Tyskim(wtedy flagowiec securitasu),sklepach Rossmann i innych obstawianych imprezach. Na Rossmannach zaczynałem z p.A.Andruszkiewiczem.Taki był "maly" jak dolina wchodziła na sklep pomimo swego wzrostu.Żonę też ma z Rossmana(dla nie wtajemniczonych).Później był menadżerem, zapomniał o kolegach ale większość tak ma jak awansuje.Nic do niego nie mam.Nic mi nie był winien ani ja jemu.Mnie nie zaszkodził. Krzyż na drogę(he,he).Miło też wspominam współpracę z inspektorem(wtedy) p.Burgbergerem.Później ponoć awansował na wysokie stanowisko.Ogólnie ja źle nie wspominam pracy w firmie.Ale wtedy było troszkę inaczej.Dziś ten zawód jest dla emerytów, rencistów... i takich nieudaczników życiowych którzy nic innego nie chcą robić. Taka prawda.Nie wiem czy moja opinia(starałem się o obiektywność) komuś pomoże w wyborze pracy(MŁODZI-ODWAGI-IDZCIE DO INNEJ PRACY-TA JEST DLA EME...patrz do góry),może tak,może nie.Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem.Pozdrawiam.
1
wal 2016-08-03 17:52:26
Tak masz rację to robota teraz dla emerytów lub rencistów albo tych co zdrowie utracili w wyniku przepracowania lub...totalnych nieroboli-nieudaczników w młodym wieku cóż takie czasy....
Bogdan K 2016-10-06 12:13:08
Czytam to forum i zastanawiam gdzie wy pracujecie . Ja pracuje w Warszawie na Lidlu i mam tylko dwa problemy w pracy . Do poludnia walcze z glodem a po poludniu ze snem . Już 3 lata tu pracuje i zlego slowa na swojego KRO nie moge powiedziec . Są premie za ujecia , nie ma klopotu z dodatkowym dniem wolnym czy problemow z brakiem szacunku dla pracownika . Czasem troche na lini kas trzeba potupac bo gorka z Lidla to lubi ale problemy o ktorych tu piszecie to jakiś kosmos dla mnie . Owszem , inne procedury sa w Ludlu inne w Auchan czy Euro RTV . Ale po to mamy zwiazki w firmie zeby sie bronic . Jesli jestes ie cieletami to idzcie na rzez . Mi jest ok , a co do stawek to na Lidlu juz dawno jest te 23 zl brutto . Widze ze liczyc nie potaficie . 8,50 netto to standard id co najmiej 3 lat
Iwo 2016-10-06 14:23:58
W końcu napisał ktoś coś rozsądnego na tym forum. Wiadomo ze w każdej pracy znajda sie plusy i minusy ale tutaj tych pierwszych od zawsze jest zdecydowanie więcej. Moze to sa głosy z konkurencji? Albo ktoś ma taka naturę ze wybitnie szuka dziury w całym
Zostaw swoją opinię o Securitas Services - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Securitas Services