brak logo

Archi-dea

Łódź

Opinie o Archi-dea

Varro 2015-04-02 18:01:19
Ja to się dziwię, że się izba nim nie zajmie.To tak jakby lekarz leczył ludzi bez potrzebnych uprawnień. Fakt ,że ktoś mu ten badziew podpisuje,a później musi kłócić się o pieniadze. To tylko dowodzi ,że w tym kraju to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i złodziejstwo na każdym kroku. Jestem załamany po prostu .
8
Varro 2015-04-02 18:05:43
Panie Tadeuszu . Ja spotkałem się z umową ustną.
W kinie. Oglądałem "Listę Shindlera" i tam faktycznie
była o tym wzmianka jak zakładali firmę z Żydami z getta.
A tak w realu to każdy prawnik panu powie ,że czegoś takiego nie ma!
5
noname 2015-04-22 09:33:01
No to masz o co się martwić, bo pracowników oszukują i wiedzą to wszyscy, którzy mieli do czynienia z archi deą.
13
Varro 2015-04-23 19:05:17
Panie @Macieju. Jeżeli nie dostanie Pan pieniędzy w terminie to proszę wyjść i nie wracać do tej roboty. Mówię to z całą stanowczością.Dla Pana dobra.
11
ból_dupy 2015-06-11 13:28:13
@jacek, widzę że napaliłeś się na pracę u dudka jak arab na kurs pilotażu. Uciekaj stamtąd gdzie pieprz rośnie, to zwykły oszust i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oszukał niezliczone rzesze pracowników, oszukał branżystów którym jest winny ciężką kasę, dlatego też zamienił formę spółki z oo na s.k. a poprzednia spółka z.oo zmieniła nazwę na termostrefa i nie ma żadnego majątku, który by mógł ściągnąć komornik.A to co mają wpisane w kapitał zakładowy jakieś miliony, to jest fikcyjny pieniądz czyli prawa autorskie do znaku towarowego lub inne g.... Dudek oszukuje wszystkich, znam jego byłych wspólników których oszukał, nawet własną ex konkubinę naciął na kasę. Nie pracuj dla niego bo nie zarobisz nawet połowy tego co obiecuje. Poza tym niczego sie nie nauczysz bo on nie jest architektem , nie ma nawet matury, to debil z kompleksami.
12
Tomek 2015-06-22 12:00:12
To co czytam to tylko mnie przeraża. Jak ja pracowałem to było jeszcze w miarę normalnie. Ale już zaczynało się kombinowanie. Zwolnił dwóch dobrych pracowników i przyjął na ich miejsce nie wiadomo kogo. Surrealizm ten pogłębia chyba tylko fakt ,że praca w tym zawodzie dzisiaj stanowi przywilej i tak jak @jacek ludzie po studiach pchają się do Archidei drzwiami i oknami bez baczenia na konsekwencje. Więc powiem. Ludzie ! Jeżeli dacie się okradać z pieniędzy i godności to wasza sprawa!
9
olo 2015-07-15 16:17:00
Musiał chyba nadepnąć na odcisk kilku osobom , które tu hejtują 
Pracowałem parę lat w tej firmie i jedno trzeba oddać , nie tolerował bezmyślności i wymagał dokładności .A ,że zawsze na tapecie były duże projekty to i napięcie było większe .
Nie wierzę ,że nie płacił , "ślizgał" się czasem z płatnościami . Jeżeli nie traktowałeś frimy jak poczekalni i wykazywałeś zaangażowanie to nie wylałby Cię z powodu złego humoru .
Musiałeś „hejtusiu „ nieźle nabroić , przyznaj się ! 
post scriptum :W związku ze zbliżającym się referendum proponuję dopisać jeszcze jedno pytanie :
Czy jesteś za tym by udostępnić marihuanę hejterom za 50% ceny rynkowej jako część terapii narodowej ?
Tomek 2015-07-17 16:46:49
- Nabroić ? Co to za gadka ? - Wylał pewne osoby tylko dlatego ,że wzięły urlopy które im przysługiwały. - Nie tolerował bezmyślności ? - Jak mógł nie tolerować jak sam nic nie potrafił. A co do ciśnienia to zawsze było przed wypłatami. Bo jak już pieniądze dostał to się niechętnie z nimi rozstawał do tego stopnia ,że postanowił robić studentami. Tutaj nikt nie "hejtuje" tutaj piszemy samą prawdę !
8
architekt 2015-07-29 14:38:15
Ja też pracowałem w tej firmie i wydaję mi się, że zawsze można trafic gorzej. Nie było może idealnie, nadgodziny nigdy nie liczone, spóźnione wypłaty, ale zawsze wypłacane, szef czasem nie do zniesienia, ale tak jest wszędzie. W innym biurze jest lepiej, w innym jeszcze gorzej, bo przez cały okres pracy nie widzisz w ogóle umowy! Do Archi-dei można było się przyzwyczaić, takie jest moje zdanie.
Lukas 2015-08-04 15:11:07
Tak wypłacane ,że trzeba było przez sąd się ich domagać. Ty przeczytaj najpierw to co napiszesz. Koszmar.
8
Lukas 2015-08-23 17:43:57
Awans ? Jak on średnio co 2 lata zwalnia całą załogę i zatrudnia nowych. Tam jest większy ruch niż na lotnisku w Londynie. Z resztą idźcie ,zatrudnijcie się i sami zobaczcie czy to prawda. Ale ja odradzam.
8
noname 2015-08-25 09:17:47
Dokładnie tak. Niedowiarkowie niech sobie idą i sami się przekonają, ale niech wiedzą, że później będą żałować. Ludzie nie piszą tutaj z jakieś złośliwości tylko żeby ostrzec innych przed nieuczciwymi ludźmi, którzy zarządzają archi-deą. Jak ktoś nadal w to nie wierzy to jego sprawa.
9
tytus 2015-09-04 12:14:19
Piszcie sobie co chcecie ale ten gość przynajmniej wymaga i nie wypuszcza BUBLI na zewnątrz - jak to czynią inni tworząc mierne opracowania za minimalną cenę ,psując nam wszystkim rynek .
Myślę ,że to jedno z lepszych biur w Łodzi .
p.s.Bezstronnie :
czytając te wpisy powtarzają się może 3 nicki - niezadowolonych i " pomagających " ...czy tonie daje do myślenia ? Tragikomiczna zawiść .OTTO wszystko na ten temat
N/A 2015-09-05 22:56:12
A co on w ogóle wypuszcza ? Jakim prawem publikuje na swojej stronie projekty innych biur ?! Narodowe Forum Muzyki we Wrocławiu to projektowało biuro "Kuryłowicz & Associates ". To jest podszywanie się pod czyjeś dzieło !!! Ja to im zgłoszę! I zapytam czy wyrazili na taką publikację zgodę. O innych projektach nie wspomnę!!!!!!!!!
8
Tomek 2015-09-09 17:44:49
N/A Wpisali przy NFM dokończenie budowy :) Śmieszne?! To przy Technoparku (Marciniak&Witasiak) też powinni. I przy Galerii w Szczecinie ( Alot ) oraz Łodzi ( NOW).Żałosne.
8
przemek dudek 2015-09-10 08:31:56
Szanowni Państwo ,nie można bez końca tolerować szkalowania i szargania dobrego imienia firmy .

W związku z oszczerstwami i szkalowaniem wizerunku firmy i mojej osoby na tym forum informuję , że pozyskanie adresów IP wpisów oraz ujawnienia ich autorów i pociągnięcia do odpowiedzialności jest kwestią czasu.
Jednym z trybów dochodzenia sprawiedliwości jest postępowanie cywilne. Podstawę prawną stanowi tu Kodeks cywilny, przede wszystkim art. 23-24 kc . Pomijam tu kwestie odszkodowawcze .
Zniesławienie to przestępstwo z Art. 212 Kodeksu Karnego (kk) , grozi za nie kara grzywny , ograniczenia wolności ,a nawet jej pozbawienia do 1 roku .

Dziękuję przyjaznym nam ludziom za informację odnośnie treści zamieszczanych na tym forum – pozwoli nam to na działania , które ukrócą podobne praktyki .

Przemysław Dudek

1
Tomek 2015-09-10 16:25:27
To skarż. Ale będziesz musiał przedstawić przed sądem dowody ,że te projekty są w całości twoje. Bo tak napisałeś cwaniaku. Chętnie się przed sądem stawię. A za przywłaszczenie sobie praw autorskich jest kara wiezienia do 5lat. Zobaczymy kto lepiej na tym wyjdzie. A mało tego mam jeszcze umowę od ciebie z datą wsteczną. To jeszcze o sąd pracy zahaczymy.W tych postach nikt nie użył ani słów obraźliwych, ani nie napisał nieprawdy. Tak jak stawimy się przed sądem to poświadczymy to. Bo tak traktowałeś ludzi !
7
Lukas 2015-09-10 18:29:13
Ale przecież te komentarze dotyczą firmy Archidea Łódź , a nie Archi-dea Sp.z o.o.Sp.K. z siedzibą w Gdańsku przy Al.Grunwaldzkiej 4 /6. Firma Archidea Łódź z siedzibą na ul. Jana Matejki 9 nie istnieje :)Panie Przemku. Pan się pomylił. Jeżeli wziął to pan do siebie to szczerze współczuję panu.
5
noname 2015-09-10 18:42:57
Ciekawe czy w paragrafach KP też tak dobrze się orientuje?
5
Lukas 2015-09-10 18:55:06
Można to bardzo łatwo sprawdzić.I podesłać inspekcję pracy. Tyle,że nie wiadomo dokładnie gdzie. Firma widmo :)
5
Lukas 2015-09-17 19:29:15
Na pewno nie mówimy o tej samej firmie.:) Taka prawda.
6
noname 2015-09-18 13:50:52
Naiwność niektórych tutaj jest porażająca.
6
Tomek 2015-09-26 14:44:44
Serwis się zawiesił. Chciałem ocenić post a tu nici. To jest specjalne działanie czy awaria ?
3
Romek 2015-10-14 16:31:31
Dorobić #Garba :)
7
Tomek 2015-10-19 21:21:13
Tak. Będą projektować meczety. W Somali. Bo tam nie trzeba mieć uprawnień.
7
ból dupy 2015-10-20 09:57:42
sprawa jest prosta. Można sobie wykupić w serwisie gowork usługę moderowania wpisów, i prezes dudek to zdaje się uczynił. A niejaki Tomek to jego alter ego. Ich projekty są tak cenione, że mają procesy od inwestorów i wykonawców. Kto chce pracować u oszusta bez matury, jego sprawa.
7
adik 2015-10-21 11:06:25
Mam pytanie. Jaki udział w zaprojektowaniu Primulatora Łódź miała Archidea? Bo do tego projektu przyznała się mgr inż.arch. Wioletta Walczowska S.C. Apa Via. O co chodzi? Nie rozumiem tego bo to faktycznie oni są wpisani na metryczce projektu.
ból dupy 2015-10-22 08:57:30
Lukas, nie do końca tak jest. Wioletta tylko podpisywała projekt budowlany, bo dudek pokłócił się o kasę (tzn. nie zapłacił) z autorką projektu czyli Agnieszką Mańkowską. A i akurat temat załatwił osobiście prezes, ale przez pomyłkę bo sekretarka Primulatora zadzwoniła do złej firmy, bo jest kilka spółek o tej samej nazwie. A poprzednia ArchiDea sp.p. zrobiła im dużo lepszą koncepcję, ale właściciele Primulatora wybrali akurat dudka, co im się czkawką odbija bo ich też na kasę przekręcił, wziął za nadzory autorskie a pojawił się na budowie raz na ruski rok. Ale, jeszcze żeby nie było- Primulatora projekrowała Archi-Dea Sp. z o.o. która miała wpisana w kapitał zakładowy 1789000zł, a teraz z tamtej firmy zrobili Termostrefa Sp.z oo i to jest wydmuszka bez żadnego kapitału, a teraz Archi-Dea pojawiła się jako sp.z oo s.k.
z zupełnie innym KRS, więc nazwę sobie zostawili a zobowiązania już nie. Zwykły oszust ten dudek, w praworządnym kraju dawno by gnił w więzieniu.
4
noname 2015-10-22 09:01:14
W tabelkach Primulatora (PW) jako projektant dudek jest wpisany jako mgr inż arch. :))))))))))))))
5
N/A 2015-10-22 14:20:45
Jako asystent projektanta chyba. To może sobie wpisać i prof.zw :) Jako projektant to jest kryminał. Jeżeli to prawda to trzeba zgłosić do GiNB. Niech wstrzymają budowę !!!!!!!
3
Tomek 2015-10-22 14:51:41
Co wy gadacie?!! Do prowadzenia nadzoru autorskiego trzeba być projektantem i mieć uprawnienia w danej specjalności. Dokonuje się wpisów do dziennika budowy i podbija pieczątką a poza tym trzeba być w rejestrze który prowadzi odpowiedni organ. W tym wypadku Generalny Inspektor Nadzoru Budowlanego. To co ? Podrobił pieczątkę i zaświadczenie ? No chyba nie jest taki głupi? Za to jest kara grzywny i więzienia do 5lat ! A poza tym jako przestępstwo przeciwko mieniu i obrocie informacją pozbawia go części praw obywatelskich np. w występowaniu i zakładaniu spółek.
N/A 2015-10-22 15:13:40
A widziałeś go w jakimś rejestrze? Bo ja nie :))))
8
ból dupy 2015-10-23 10:28:38
@N/A - posługiwanie się sfałszowanym tytułem naukowym czy zawodowym nie jest przestepstwem, ale wykroczeniem zagrożonym jakąś niewielką grzywną.Dudek o tym dobrze wie i wpisuje to w koszty.
@Tomek - umowę o nadzory autorskie podpisuje firma (w tym przypadku nie wiem czy archi-dea czy termostrefa), natomiast jej wykonawstwo to zupełnie inna para kaloszy. teoretycznie powinna Wioletta wypełniać jako osoba wpisana w tabelki, ale może pisemnie scedować obowiązki i kompetencje na jakąś inną osobę z uprawnieniami, i dudek zatrudnił pewnie jakiegoś leszcza z papierami co mu wbijał stempelki do dziennika, ale tylko w teorii bo w praktyce na budowie sie nie pojawiał za często. Zresztą, całe ich projektowanie polega na tym że wpisują w projekt najdroższe, często zupełnie nieuzasadnione materiały wykończeniowe jakieś włoskie czy japońskie, a potem w ramach NA zgadzają się żeby użyć tańsze, oczywiście z cichą prowizją od wykonawcy.
5
Tomek 2015-10-23 16:16:27
@ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nadzory autorskie ma obowiązek prowadzić projektant a nie firma go zatrudniająca. Na wniosek inwestora lub organu wydającego pozwolenie na budowę. I nikt inny. Sprawdź sobie w Prawie Budowlanym. Jeżeli tak jest jak mówisz to znaczy, że na tej budowie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Tomek 2015-10-23 16:32:11
Bo albo nie wiecie co piszecie albo ci z Primulatora to skończeni debile. W/g PB uczestnikami procesu budowlanego są : Inwestor(najważniejszy), projektant (w danej specjalności),Inspektor nadzoru inwestorskiego (reprezentuje inwestora na budowie,odbiera roboty) i Kierownik robót. Inwestor ma obowiązek zapewnić odpowiedni przebieg procesu inwestycyjnego. Czyli powołać wszystkie te osoby tak aby posiadały odpowiednie kwalifikacje. Jak sobie z tym nie radzi to pomaga sobie firmą która tym się zajmuje np. inwestor zastępczy( posiada pełnomocnictwo inwestora). Tutaj dla tego Dudka miejsca nie ma. Jak podpisał umowę z inwestorem na nadzór autorski to popełnił przestępstwo bo nadzory autorskie są obowiązkiem projektanta wliczone w prace projektowe. A nie jako roboty dodatkowe !!! Więc albo ci prezesi z Primulatora się nie znają i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tą robotę, albo tam jest coś o czym tu nie napisano.
3
Romek 2015-10-25 20:07:31
Ale się rozpisaliście. Nie warto. Firma jest marginalna i nadzór jaki prowadzi to pewnie są wnętrza. Bo do tego papierów nie trzeba. A nadzór autorski w zakresie architektury prowadzi Wiolka i tyle w tym temacie.
8
Andrzej 2016-02-07 13:53:17
Nieuczciwi, niesłowni, szkoda czasu i nerwów. Nie polecam.
5
Marta 2016-02-19 21:19:07
Witam,mam nadzieję że jeszcze ktoś tu zagląda, bardzo proszę o kontakt wszystkie osoby które czują się pokrzywdzone/poszkodowane przez dzialanosc firmy Archi-dea i Pana Dudka, moj adres emailowy monagur@o2.pl, pozdrawiam, Marta
4
Marta 2016-04-10 07:54:10
tam sie juz nic nie zmieni, a szukaja kogos teraz do pracy? a gdzie mają biuro teraz - w Lodzi czy w Gdansku?
3
Piotrek 2016-04-14 17:02:01
Zmieni się jak szef skończy studia i wygra kilka konkursów. Wtedy zaczną się nazywać biurem architektonicznym. Nawet ten facet nie zadał sobie trudu aby podejść do matury. No proszę ?
4
Andrzej 2016-05-11 13:11:22
Studentom może tak. Ale po co mieli by pracować jak żeby dzisiaj podpisać dziennik praktyk to trzeba mieć co najmniej 5 lat stażu w obrębie uprawnień. Tam nikt tego dziennika nie podpisze. Po za tym czego taki student się nauczy pod Dudkiem? Rysować gips-kartony albo kible?
3
Andrzej 2016-07-30 10:47:21
hahaha serio? poważna pracownia? dobry trol z ciebie :D daję 2/10
nic nie warte biuro z absolutnie niepoważnym człowiekiem, który je prowadzi
3
marta 2016-08-05 07:29:51
Nic dziwnego ze nie rekrutuja,ludziom by trzeba zaplacic a nie ma z czego, sa tylko spore dlugi,co bylo do zlicytowania mialo isc na wiosne

@koko- musisz byc bardzo emocjonalnie zwiazany z firma skoro Ci tak przykro ze niestety nie rekrutuja ;-) nie martw sie moze jeszcze zaczna, naiwnych nie brakuje, niestety..

A swoja droga P Dudkowi ktory ,jak zauwazylam jest dosc wrazliwym czlowiekiem, musi byc przykro czytac tak wielu opinii o swojej firmie,niezle biznes prowadzil ;-) ciekawe czy byly jakies pozytywne opinie od ludzi innych niz on sam lub osoby z nim zwiazane..
Andrzej 2016-08-05 15:53:04
Nie wierzcie w nieprawdziwe opinie, wybielające te biuro, bo pisze je pewnie sam duduś, u którego nikt nie chce pracować, z wymienionych wcześniej powodów.
3
marta 2016-08-05 15:59:31
Nowe oferty pracy sie nie pojawiaja bo trzeba by ludziom zaplacic,a nie bardzo jest z czego, co bylo do zlicytowania to juz na wiosne poszlo a dlugow bodajze wszystkich nie pokrylo ;-)
@koko-chyba jesteś emocjonalnie z firma mocno zwiazany skoro Ci tak przykro ze rekrutacji nie ma,spokojnie poczekaj, naiwni zawsze sie znajda

Panu Dudkowi jako wrazliwemu czlowiekowi smutno pewnie czytac tyle niepochlebnych opinii, niezle firme prowadzil ;-) pozytywne glosy sa chyba glownie osob z nim zwiazanych
1
Andrzej 2016-08-06 21:03:04
duduś nie ośmieszaj się, nikt nie wierzy w pierdoły, które tu pociskasz
rotacja pracowników jest cały czas i to dość duża (są sytuacje, że pracownicy zmieniają się co 2 miesiące)
4
Andrzej 2016-08-07 11:38:02
chyba jakiś pakiet płatnych troli w cenie 50 gr/wpis duduś wykupił, ale to w niczym nie pomoże
5
air-race 2016-08-23 00:57:46
przeciwko Dudkowi prowadzone jest postępowanie prokuratorskie, kto ma podstawy przypuszczać że został przez działalność Przemysława Dudka oszukany, wykorzystany, lub jego prawa pracownicze czy też inne (np. autorskie) zostały naruszone, proszę o zgłaszanie się na mój adres air-race@o2.pl
3
tomek 2016-09-03 23:05:25
Pewnie, że nie ma co narzekać @prezes, ale jaka jest wupłaa teraz?
ArchiDeus 2016-11-09 16:59:45
Mam takie pytanie nie zwiazane z pracą. Czym Dudek teraz jeździ?
2
Zostaw swoją opinię o Archi-dea - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Archi-dea