brak logo

Newmafruit International Ltd.

Canterbury

Opinie o Newmafruit International Ltd.

anonim 2009-08-31 22:36
Wróciłam z tej farmy tydzien temu i powiedzialam sobie ze wiecej tam nie pojade... oszukują ludzi na kazdym kroku, na szczęście znam podstawowo angielski i jakos se radziłam... ale wypłaty z Pola są poprostu poniżające. Praca nie jest tak ciężka, lecz gdy mowią ze jest na akord to i tak liczą jak na godziny, tylko tyle ze stawke zmniejszaja jak za duzo sie zrobi. NIE DADZĄ ZAROBIC tylko okradną.
oni 2009-09-23 07:43
nie polecam [usunięte przez moderatora]... na kazdym kroku obcinaja
ja 2009-09-26 20:24
to 3 lata dochodzilas do takiego wniosku????? !!!!! gratuluje
casndra 2009-10-20 16:39
ta firma to [usunięte przez moderatora] i wstrętne [usunięte przez moderatora]
casandra 2009-10-20 16:42
byliśmy w tym roku i w poprzednim i nic na lepsze się tutaj nie zmieniło , napewno lepiej sie zarobi niż w Polsce ale jak na waruki zagraniczne to te pieniądze sa śmieszne pozdrawiam wszystkich którzy zostali oszkani , może jeszcze kiedyś się z niektórymi oszuklanymi spotkamy jak nie w Anglii to w Polsce
wojtek k 2009-11-09 21:01
dobrze bylo?chyba wchodziles w [usunięte przez moderatora] albo stales 3 lata na kompaktorze he he.
arek.o. 2009-11-09 21:08
co wy chcecie od ludzi ze wschodu? oni sa bardzo poukladani tylko niewiem w ktora strone np ha ha.[usunięte przez moderatora]
???? 2009-11-16 19:23
najlepiej jak jest komisja wszystko maluja nie patrza na to ze koiety niektore sa w ciazy.paranoja.
superxysiu 2010-01-08 16:59
jestem [usunięte przez moderatora], pracowałem w Newmafruit Ltd od 11.06.2009 było całkiem miło i przyjemnie, co niektóre fajne [słowo niecenzuralne usunięte przez admina] byly, np. taka [usunięte przez moderatora]... Ale [usunięte przez moderatora] i jej pracoholizm to porażka, pod tym względem dobrze, że mnie już tam nie ma, jak można zamiatać podłogę 16 godzin non stop?
superxysiu 2010-01-08 17:06
Zarobki! Dawali mi 250 Funtów co tydzień, z czego 50 F wydawałem
na jedzenie, resztę wszystko do banku HSBC, po 4 miesiącach
pracy zarobiłem 2000 F = 7 000 złotych (wliczam bardzo kosztowne
loty na urlop i z powrotem) potem zostałem jeszcze dwa miesiące
do grudnia zarobilem dodatkowe 500 F TRZEBA UMIEĆ OSZCZĘDZAĆ@ pozdrawiam Irene i jej słodką koleżankę! [usunięte przez moderatora] też podrawiam... i [usunięte przez moderatora] ;D
pol 2010-02-04 12:14
Ty [usunięte przez moderatora] sie nie wypowiadaj na temat pracy w anglii bo przeciez tu sie do zadnej pracy nie nadawales ja bylem na farmie i wiem jaka miele o tobie opinie tylko do skladania kartonow sie nadawales nieudaczniku.
Szkotka 2010-02-08 17:16
W całym Kencie nie ma tak zrypanej i nędznej firmy jak owa Newmafruit! Jednym słowem porażka i terror. Dlaczego nikt sie temu nie postawi? Robią co chcą, owa [usunięte przez moderatora] (której wrecz nie mogłam znieść) i druga jeszcze bardziej psychiczniejsza [usunięte przez moderatora], ta "niby królowa" buaahhaaa!
Jak można tak życ!!!!???? kilka miesiecy tam mnie wykończyło,a co dopiero ludzi, którzy pracują tam o kilka lat i tym samy mieszkają w karwanach? Nie warto! Można znależć lepszą pracę, mieć normalny wieczór i mieć życie prywatne, którego w Newmafruit nie ma! co z tych 2 dni offa - robisz, zakupy, pranie nawet wypocząć nie ma kiedy!! Prawdziwy [usunięte przez moderatora]
1
polska polnocna 2010-02-09 16:31
witam przyznam szczerze ze byłem ze 4-5 lat temu i mysle ze teraz macie lajcik ale zadnego dnia nie załuje bylem tam 2 lata wiadomo praca trzeba ciezko pracowac ale ogolnie duzo milych wspomnien pracowałem za czasow [usunięte przez moderatora] i nawet one jak kazdy z nas mialy lepsze i gorsze dni ale dawały sie lubic!zreszta z [usunięte przez moderatora] zawsze jak byla wodka rakija to były dobre balety do rana,zreszta bułgarzy ktorzy na poczatku byli mimo konkretnych balang zawsze na spokojnie z usmiechem i pamietne bułgareczki za naszych czasow oooojjjj sam smak! pozdrowienia dla wszystkich ktorzy tam byli i mimo wszystko sa zadowoleni!
xxx 2010-02-09 18:15
zgadzam sie ze 4-5 lat temu na Newmie bylo o wiele lepiej niz teraz. Za czasow alexis mozna bylo tam pracowac, atmosfera byla super, a od czasu jak pojawila sie [usunięte przez moderatora] to ten packhouse zamienil sie w [usunięte przez moderatora]. Pracowalam tam bardzo dlugo, odeszlam 2 lata temu po klutni z Tracy i teraz z perspektywy czasu uwazam ze odejscie z Newmafruit bylo jedna z najlepszych decyzji w zyciu.
taki jeden nie ogarnięty :D 2010-02-15 21:16
Oczywiście , bywały dni gorsze i lepsze.
Nie wiem jak teraz ale za moich "wspaniałych" czasów bywał naprawdę duży zapieprz. Ludzie jak to ludzie, zależy na kogo się trafiło.
Niestety mi nie wytrzymały nerwy i po 3 latach odstawiłem swój kapelusz i podziękowałem za współprace. Co dziwne jedyną osobą z białych kapeluszy , która się zemną po ludzku pożegnała była Nicola. Najbardziej brakowało mi [usunięte przez moderatora] bo to wspaniała babka była. Z tego co sie zorientowałem, też już tam nie pracuje.
anonim 2010-03-01 22:16
Opinia nie jest wazna, ale pieniadze tak i podaj swoje nazwisko, zebym
Cie tam znalazl, kolego :)
---
[usunięte przez moderatora]
Wiesław 2010-03-02 19:43
Nie narzekajcie. Jadąc tam powinno się mieć swiadomość,że nie jedzie się na wczasy tylko do pracy. Byłem dwukrotnie u Beverly na truskawach i jabłkach. W tym roku też będę 28 maja,ale tym razie na homefild farm, na przycince sadów, a później na zbiorze. Pozdrawiam [usunięte przez moderatora] i reszte ekipy z zeszłego roku. [usunięte przez moderatora]. :)
anonim 2010-03-05 21:16
anonim - 2009-04-14 19:05:17

anonim - 2009-02-07 22:20:10

wytrzymałam dwa lata więc nie było najgorzej

Ja byłam 1,5 roku i mam mieszane uczucia , fajni ludzie, ale praca to zwykle wykorzystywanie ludzi.

kolchoz pracynic dodac nic ujac najgorszemu wrogowi bym nie polecil tej pracy < ogolna ocena tego powinna byc punktowana na minusie>>>>
podlasiak 2010-03-13 17:44
a ty to pewnie agnieszka sie nazywasz i jak nie ma wsparcia od siostry to sorki i pracy ni ma! a nie takie sciemy tu piszesz duzo tam takich pracowalo jak "tapeta"i inne zryte glowy taki i jak ten krzys co godzinami w karawanie siedzial i latem w gumowcach na packhauzie (pracowal) pozdro dla tych co tam pracuja i pracowali
Piotr75 2010-04-22 16:52
Czesc ty moze wybieraz sie w tym roku na ta farme? Ja mam zamiar tam jechac ale mam obawy... odpisz jak mozesz . Pozdrawiam
Piotr75 2010-04-22 16:56
Jak ktos jedzie w tym roku na farme Newmafruit to niech sie odezwie.. (usunięte przez administratora)
1
Piotr75 2010-05-13 11:31
Jedzie tam ktos w tym roku? dajcie znac... Pozdrawiam
on 2010-05-24 20:25
czy ktos jedzie w tym roku na newmafruit do pracy?
on 2010-05-24 20:27
ty tam pracujesz moze?
Tomasz N. 2011-01-05 18:25
Racja, popieram post wyżej, farma to syf wielki i cała kadra zarządzająca,tak samo jak packhouse,jeszcze gorzej,
Nigdy więcej Newmafruit
1
nie parobek 2011-03-13 22:45
skąd wiedziałem? , a stad ,ze kiedys sam bylem pracownikiem farmy, i nie zbieralem jablka, a zrywalem , teraz juz wiesz? (usunięte przez administratora)
anonim 2011-08-15 21:53
przyznam szczerze ze chetnie wrocił bym na newme.ciezka praca ale fajne znajomosci ,imprezy.było dobrze!!!a pracowac trzeba wszedzie a w polsce tez trzeba sie napracowac zeby zarobic tylko ze tam nie trzeba sie martwic o kazdy dzien !pzdr
1
BYLEM I PRACOWALEM! 2011-12-27 23:11
Witam. NIE POLECAM! (usunięte przez administratora)Wiec pomysl czy warto tam jechac... JA NIE POLECAM!!!
były pracownik 2012-01-14 14:54
Farma w bekesbourne woolton farm to porażka(usunięte przez administratora)
kris 2012-08-31 23:29
witam

od stycznia cisza ,moze jest ktos i ma najnowsze wiadomosci jak tam w canterbury w newma?
2013-10-17 02:20
pracuje na dispatchu i jest git
5
opinia o firmie 2013-11-04 08:22
właśnie wróciłam z newmy w Seerness, praca w systemie 17 godzinnym bez przerwy, ludzie tracili przytomnośc, miały być wysokie zarobki ale niejaki OLi nie wypłacil nam kasy ,zabrał ponad 900 funtów podatku, nie zatrudniajcie się u Oliego ,(usunięte przez administratora) . Reszta naszych też zjeżdża na dniach,
1
horror i terror 2013-11-27 20:33
jeżeli chcesz zarobić i chcesz żyć to zostań człowieku w Polsce i paść krowy. Nie polecam pracy na newmie ani pana Oliego , to jedno wielkie [usunięte przez moderatora] !!!!!!
kasialud 2014-02-27 16:52
Witam was serdecznie, poszukuje kontaktu z ludzmi ktorzy byli na tej farmie w sezonie 2013, chodzi mi dokladnie o okres od czerwca do , pow,iedzmy pazdziernika. Wspolnie z rodzina i znajomymi poszukujmemy zaginionego chlopaka, Damiana Trojanowicza, lat 23. Na ta farme przyjechal wlasnie w czerwcu, mial bilet w dwie strony, na poczatku dzwonil, pisal, by nawet zadowolony. Az nagle urwal sie kontakt, nikt nie mogl sie do niego dodzwonic i co gorsza, tego kontaktu nie ma do dzis. Probowalismy skontaktowac sie farma lub policja hrabstwa Kent, niestety bezskutezcnie. Jezeli ktos z was moglby mi pomoc, bardzo prosze o e-mail ludwin.k@interia.pl, wszystko moze okazac sie na prawde wazne. Pozdrawiam
jola 2014-03-06 09:49
NIE MA TAKIEGO I TAKIEJ FARMY NA NEWMAFRUIT WIEC NIE PISZCIE BZDUR!!!!
Hektor 2014-03-12 07:49
A co z tym testem na wejściu ?? TRudny jest ??
1
sebcio 2014-06-18 12:50
witam ,
ma ktos moze jakis nr tel do tej farmy.
Chcialbym sie dowiedziec czy mozna przyjechac do pracy
nie odpowiedzili mi na email.
pozdrawiam
Ul 2014-08-07 14:18
Wie ktoś może czy biuro w newmafruit canterbury jest czynne w soboty albo z kim się kontaktować po przyjeździe tam bo w mailu nic nie napisali?
M 2014-12-14 23:32
pełno rumunów, rasizm, chamstwo, kadra zarządzająca chyba zbierana z ulicy, poważnie, na poziomie podstawówki, nie radzą sobie z najprostszymi zadaniami. Odradzam, ach, praca często po 15 godzin, za podstawową stawkę.
rufus 2015-02-04 18:16
ja na Waszym miejscu nie robiłbym z tego tak wielkiego problemu ponieważ ludzie przyjeżdżają do pracy do Newmafruit żeby wyrobić jak największą ilość godzin i głupotą teraz jest jesli mieliby o to pretensje gdy je dostają. Może to rzeczywiście dużo czasu jak na pracę , ale warto się trochę pomęczyć , żeby potem długo nie robić nic
M 2015-05-04 21:35
nadgodziny są ale za 6,50. Nie licz na prawdziwe overtime'y, płatne dodatkowo. Żadnych bonusów, dodatków - nic. Ugryziesz owoc, ktoś zobaczy i wylecisz. Problemem są niewykształceni, nieprzygotowani w żaden sposób supervisorzy i line leaderzy. I nastaw się na to że rumun obok będzie stał z rękami w kieszeni, a Ty będziesz na niego zasuwał, bo on się nie wyrabia. Sugeruję Mansfielda po sąsiedzku (choć nigdy tam nie pracowałem, ludzie co byli u obu wolą tam).
JURAS 2016-01-28 02:38
WASNIE TAM PRACUJE I NAPEWNO WIECEJ WYCIAGNE NIZ W NIEJEDNEJ PRACY W ANGLI
al 2016-02-12 20:52
praca dla dziennikarza..
bystry 2016-09-09 23:20
5 tysiecy miesiecznie odlozyc ale 13h minimum 7 dni w tygodniu :) nie polecam !
sky 4 2016-09-10 10:12
ale to wszystkie tygodnie sa pełne pracujące? bo jednak cenią swoje zdrowie i życie prywatne i chciałabym wiedzieć na pewno i dokładnie ile jest miesięcznie wolnych weekendów, z góry dziękuję za poważne odpowiedzi
nana 2016-11-10 14:09
pracujemy na packhouse 4 dni w tygodniu po 12 godzin i 3 dni ofa niezadne 13 godzin w siedem dni chyba ze na polu tak pracuja
Jaki mądry nick wymyślić ? 2016-11-11 21:43
Newma fruit is the best! Byłem w 200.. , zabawy ,tance,chętne Polki i oczywiście my chętni do współpracy ,było miło , pieniędzy z tego mało ale za to miłych wspomnień do końca życia ! Pozdrowienia dla Alexis ,Jacka oraz całej polskiej "normalnej" ekipy która była między innymi w 2004 r.Wszystkiego dobrego!Do zobaczenia!
Alicja 2017-03-22 13:35
A jakie macie doświadczenia w 2017 roku? Kto z Was ostatnio korzystał z usług Newmafruit International Ltd.?
Elwis Presley 2017-07-03 23:29
Masakra nie jedzcie zniszczycie sobie zdrowie i nerwy wszędzie śmierdzi obsrane kible i rumuńskie klaki zero kultury u ludzi w budach nie ma wody ani toalety. Gonia cie jak psa jakby prawa człowieka nie istniały. Każdy chodzi pod wpływem alkoholu a także można
załatwić wszystko tylko alkohole nie wazne twoje wykształcenie i wiedza potrzebują ludzi ograniczonych najlepiej margines. Ludzie jak wilki albo lisy do wyboró. Ostatnie miejsce jakie bym polecił , które nie ma nic wspólnego z praca , smród bród i bałagan a w koszach szczury jak koty. Lepiej jechać do ciechocinka
3
Alicja 2017-08-29 15:35
@Elwis Presley czy zgłosiłeś to gdzieś, że pracownicy chodzą pod wpływem alkoholu? Czy powiedziałeś to pracodawcy? Pozostawienie takich informacji jest pomocne dla osób, które nie zdecydowały się jeszcze nad aplikacją do firmy Newmafruit International Ltd.
Zostaw swoją opinię o Newmafruit International Ltd. - Canterbury
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Newmafruit International Ltd.