logo DB Schenker

DB Schenker

Kraków

Opinie o DB Schenker

anonim 2009-05-13 06:35
nie polecam.Jeżeli jesteś dobry jako kierowca lub masz własny transport unikaj tej firmy. same straty. Firma olewa tak przewoźników , kierowców jak również klienta.
4
oszukany 2009-10-14 20:45
Święta prawda, obiecują gruszki na wierzbie a w rzeczywistości to [usunięte przez admina] od świtu do nocy a na końcu i tak zrobią z ciebie złodzieja, omijać szerokim łukiem, niepolecam, strata czasu (i kasy, to dla potencjalnych przewożników)
1
anonim 2010-05-24 09:16
totalne dno
kierowca 2012-04-28 15:16
debile terminal wystawili poza miastem i nawet parkingu nie zrobili dla pracownikow(usunięte przez administratora)
2
Kandydat 2012-11-01 20:29
A może ktoś się wypowiedzieć jak mniej więcej kształtują sie zarobki na stanowisku magazyniera-operatora wózka widłowego wysokiego składowania ?, bo widzę że jest ogłoszenie a po opiniach tutaj nie za bardzo chce mi się wysyłać CV.Chodzi mi także czy pracuje się po więcej niż 8 godzin i czy w weekendy też trzeba chodzić do pracy.
2
Zada 2016-03-07 13:34
jak dostaniesz 1800-1900 na reke to bedzie dobrze premii niema ale bedziesz zapieprzał jak dziki wół
1
hubi 2016-04-23 20:08
Zada, ale o jakim stanowisku mowa. Ja słyszałem, że spedytorzy/logistycy tu zarabiaja 4 tysiące.
Banan 2017-02-23 10:45
Banan Witam przestroga dla magazynierów omijajcie db schenker szerokim łukiem ,wynagrodzenie najnisze jakie tylko można 2400 brutto ,a roboty tyle że cię zamordować pozdrawiam .
1
Jeszcze chwilę 2017-03-07 19:44
2400 brutto , praca na 2 zmiany popołudniu i noc , obowiązków masa , nie ma kiedy iść na przerwę , przesyłki niczym worki ze śmieciami walają się po magazynie , brak jakiegokolwiek bhp ograniczenie prędkości na magazynie do 7km/h a niektóre wózki jeżdżą 14km/h , przy rozładunkach i załadunkach podczas deszczu leje się na głowe , ślisko jak na lodowisku , to tylko pare rzeczy które u nas jest nie tak . Poza tym doprosić się o dzień wolny to jak trafić 6 w totka , odmawiają urlopów na żądanie bo proces jest wiecznie zagrożony a wysyłają na urlopynjak im się podoba , 50℅ to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i podpiepszacze .... Mógłbym jeszcze długo pisać ale każdy kto przegląda oferty pracy widzi że tam wiecznie są przyjęcia , co lepsi pracownicy od nas odeszli bo za to wynagrodzenie już poprostu nie mieli nerwów pracować a jeszcze więcej odejdzie ... Krótko mówiąc nie polecam .
4
Abc 2017-03-17 22:52
Pamiętam jeden wózek który jeździł 19km/h a potem wszystkie skrecili do 10.
Proszę ja was 2017-06-03 10:22
Potwierdzam to co wyżej koledzy napisali firma schodzi na psy przy tych zarobkach 2500 brutto żaden pracownik z doświadczeniem tu nie zawita.Nowy pracownik doświadczenie tu zdobędzie chyba po 6 miesiącach i to co najwyżej na wózku podestowym bo żeby się dopchać do czołowego to tylko na nocce albo na rano.Magazyn jest nie przystosowany do takiej ilości samochodów i liczby towaru.Sprzęt wysłużony do granic możliwości baterie trzymające 3 godziny a w lecie co chwile jakieś awarie spowodowanie wysoką temperaturą ograniczenie prędkości na terminalu do 7 km/h gdzie w rzeczywistości wózki jadą 12. Bhp tylko na odprawach przed praca albo zebraniach na górze z Małym Grześiem :D .Załadunki po kilkadziesiąt palet na samochód(Schenker nie jezdzi z powietrzem :D) do tego towar tak marny i zróżnicowany po prostu cały szrot którego inne firmy nie chcą wozić a co do naczep to 90% nadaje się na złom.Co do zasobów ludzkich Ci na górze nie mają pojęcia co się dzieje na Terminalu (jest dobrze,robota idzie to trzeba coś spierd...ić i tak co kilka miesięcy. Boss Terminalu wszystko wiedzący Janusz dej że spokój.Co do Brygadzistów to ogarnięci ludzie poza jednym którego nie da się zrozumieć:D i pseudo BRYG od paczek"Herflik".A co do szarych pracowników to jak wszędzie jest trzeba zasłużyć na szacunek starej gwardii.Dobra bo się z tego zaraz opowiadanie zrobi podsumowując jeżeli jesteś zielony co do obsługi wózka i pracy na magazynie to wbijaj ale jeśli jesteś oporny na wiedzę,lękliwy,ze słabą psychą i zaje.....y mułem jak staw sołtysa to odpuść i daj pracować już i tak na skraju wkurw....m Pracownikom Terminalu.KONIEC!!!
4
Stefan 2017-07-29 06:46
Chyba brutto... Widelki na stanowisku spedytor międzynarodowy to 3.5 - 5.5 tys brutto. Większość do tej pory miała 4.5 brutto co daje jakieś 3.2 na rękę. Zarobki wzrosły ostatnio po fali zwolnien i gróźb zwolnien ze strony pracownikow.
Zostaw swoją opinię o DB Schenker - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker