brak logo

Marat

Rybnik

Opinie o Marat

Blutu 2016-07-06 11:46
Wydaje mi się, że akurat to że zatrudnia stażystów to raczej dobrze a nie źle także tu plus dla firmy. Młodzi muszą gdzieś zdobywać doświadczenie.
Slash 2016-09-15 14:48
To co tam sie ostatnio wyprawia to jakaś masakra jest
A najlepsze to to ze nie ma zadnej reakcji
Jakby nic zlego sie nie dzialo
3
ALTernator 2016-09-20 20:27
Ta opinia to na pewno o Maracie? Ogrodzenia? Od kiedy?
Buka 2016-09-21 19:54
Firma jak firma . Polish family business. Można popełniać błedy ale trzeba umieć je naprawiać . Widziałem taki slogan "Naszą siłą są ludzie" Może warto powiesić na wejściu , żeby nikt nie zapominał co stanowi fundament każdego przedsiębiorsta . Rynek pracy jest otwarty więc nie wiem czemu ludzie wylewają swoje żale w internecie . Każdy ma swój sposób na prowadzenie biznesu a ty jak się z tym nie zgadzasz to otwierasz swój biznes lub np. żyjesz z 500 + . Każda praca potrafi dac satysfakcję nawet ta w Maracie . Jeżeli ktoś nie ma pracy i zastanawia się czy podjąć zatrudnienie niech próbuje swoich sił ...
1
Służem pomocem 2016-09-22 16:09
Obecnie Marat szuka pracowników tylko na 15 stanowisk:
Specjalista do działu ofert i przygotowania produkcji
Specjalista ds. urządzeń dźwigowych
Specjalista ds. sprzedaży produktów technicznych i rozwiązań dla przemysłu
Konsultant ds. materiałów inżynierskich
Starsza księgowa/Starszy Księgowy
Specjalista ds. rozrachunków
Szef działu projektowania i wykonawstwa układów centralnego smarowania
Spawacz-monter
Operator wytaczarki
Operator tokarki/frezer
tokarz (w tym obsługa tokarek karuzelowych)
frezer (w tym obsługa frezarek obwiedniowych)
wytaczarz
operator obrabiarek CNC
ślusarz – spawacz
CV trzeba wysłać na: praca(at)grupamarat(kropka)pl
Jakby co to zaglądaj na stronę maratu do ogłoszeń o pracę bo rotacja jest duża i za 3 może 6 miesięcy jakieś stanowisko znowu się zwolni.
3
HR 2016-09-24 14:57
@lad
Skoro ma Pan mieć rozmowę kwalifikacyjną to się Pan wszystkiego dowie na rozmowie.
bobrek 2016-09-26 10:57
@lad, jeżeli jesteś już umówiony na rozmowę to na miejscu takie informacje zostaną Ci na pewno przekazane.
Clever 2016-10-05 15:34
Tak beznadziejnego i niesprawiedliwego systemu wynagradzania to chyba nie ma nigdzie
Nckolas 2016-10-08 20:12
Wiesz jak to mówią: jak pracownicy nie wyrabiają norm to za słabo pracują i premia się nie należy. Jak pracownicy wyrabiają normę to... norma jest ustawiona za nisko.
1
Bedd 2016-10-09 09:32
Wynagrodzenia są wypłacane takie na jakie obie strony umawiają się na rozmowach kwalifikacyjnych i mieszczą się w widełkach zgodnie z wdrożonym systemem wynagradzania i premiowania.
Badd 2016-10-09 20:02
tu na forum chcesz negocjować? Jakieś żarty ktoś sobie robi, trudno uwierzyć, że dorośli ludzie takie głupoty wypisują. Trzeba było negocjować na rozmowie lub nie przyjmować oferty pracy za proponowane wynagrodzenie.
1
Agent 2016-10-09 21:23
Byłem , zobaczyłem i zwątpiłem . Pracownikom, którzy tam pracują życzę dużo zdrowia (psychicznego) to napewno się przyda . Zarządowi nie życzę dobrego samopoczucia bo z tego co słyszałem ich samopoczucie jest ciąglę na nieuzasadnionym wysokim poziomie .
10
filemon 2016-10-10 21:03
Oczywiście że można negocjować, tylko jak już ktoś wcześniej napisał: im mniej chcesz tym pewniejsze zatrudnienie.
1
mufel 2016-10-11 08:56
Gowork
@Filemon
a cóż w tym złego, że zatrudnia się pracowników o takich samych kwalifikacjach za mniejsze wynagrodzenie. Nie znam pracodawców, którzy spośród kilku kandydatów wybierają tego, który chce najwięcej. Kandydaci, którzy są zainteresowani pracą w Maracie niech składają swoje CV i nie czytają tych głupot, które wypisują osoby hejtujące firmę Marat.
Praca i płaca jak w innych firmach, w zależności od stanowiska jedna płaca większa, druga mniejsza i nic w tym nadzwyczajnego.
poszukiwacz 2016-10-11 19:29
Opłacają pracownikom prywatną opiekę zdrowotną? To super, możesz napisać coś więcej?
1
nb 2016-10-13 23:31
widocznie mąją powody by "hejtować" marat, lepiej nad tym się zastanów prezesie zamiast zniechęcać ludzi do czytania opinii
1
diki 2016-10-14 07:31
@nb
Zachęcam ludzi do czytania opinii o firmie Marat ale nie sugerowanie się wszystkim tym co się tu pisze. Wyraziłem już swój pogląd na temat tego portalu i uważam, że wpisy dokonują osoby pracujące wiecznie niezadowolone (może tylko z pracy) lub już niepracujące ale, które nie pracowały krótko i teraz aby poprawić swoje samopoczucie tu dokonują swoich osądów. Szkoda, że jak zajmowali stanowiska pracy i pieniądze wpływały na ich konta to było ok.
Ciągle zachęcamy do składania swojego CV, mamy do tego prawo, myślę, że inteligentne osoby biorą przez palce "hejty" i będą chcieli zobaczyć jak jest faktycznie a nie rezygnować na podstawie niesprawdzonej opinii.
Nie zgadzamy się na szarganie opinii naszej firmy, nigdzie nie jest idealnie ale bez przesady tu się normalnie pracuje i zarabia.
Prezesa przepraszam za osądy w jego kierunku ale przecież Ci którzy dokonują wpisów wiedzą wszystko najlepiej, więc wiedzą, że to Pan (na to już nie ma wpływu).
2
Filemon 2016-10-15 21:17
Hola, hola! Jaki hejt? Dobra rada dla poszukującego pracy, w dodatku potwierdzona pisemnie, na tym forum, przez zarząd, podobnie jak ta o istnieniu limitów do wykonania by otrzymać premię.
4
Alkenfo 2016-10-16 21:58
Filemon jaka premia?
W tej firmie takie słowo już dawno nie istnieje :-)
14
tygrys 2016-10-18 20:41
Premia roczna niewidoczna, premia kwartalna niewidzialna
17
tygrys 2016-10-19 18:10
Co takiego jest niby w porządku w tej firmie? Rotacja pracownikow na nadzwyczaj wysokim poziomie, kiepska organizacja pracy, zadania premiowe za które nie ma premii, brak szacunku dla ludzi. To nie jest w porządku. Problemem góry jest to że nie widzi swoich błędów.
20
Edek 2016-11-30 13:17
A co powiecie na wyniki ankiety, jakieś ciekawe spostrzeżenia?
1
ixińska 2017-02-05 16:35
Właściciel i zarząd promują się na korporację (openspejsy, akwaria, formalizacja, integracja, etc...). Ludzie pracują ciężko (zwłaszcza ci w openspejsach) przy czym nie czarujmy się nie mogą liczyć na zbyt wiele jeżeli nie są na odpowiednio wysokim stanowisku.
W firmie panuje niezgoda na szczytach, każdy robi na swój rachunek i patrzy jak się przypodobać właścicielowi, który z całym szacunkiem chciałby wydajności i płac jak w Bangladeszu przy produkcji jeansów i nie patrzy na ludzi.
No i nie zapominajmy o strachu, który potęgują piątki (ciekawe czyja dziś kolej, kogo zwolnią).
17
echo23 2017-02-07 21:32
@ixińska jaka wyszła ci średnia zwolnień na miesiąc? Bo mi 2-3 ale nie wiem co dzieje się we wszystkich działach.
Pracownik 2017-02-19 19:33
Niedziela wieczór, jak myślę o tym że jutro znowu idę do pracy w tym miejscu pelnym nienawistnych ludzi patrzących na siebie spod wilka to zaczynam dostawać torsji żolądka.
10
NaqrwiamTarget 2017-02-21 17:53
A weź zluzuj, skoro i tak KAŻDEGO prędzej czy później WYWALĄ, to czym się przejmować? Zluzować, szukać pracy po portalach, przykombinować coś na boku, uśmiechać się nieszczerze i ciągnąc kasę jak dają.
3
Helpdesk 2017-02-21 22:32
@Pracownik
Wypisz się z tej firmy czym prędzej. Zanim będziesz miał do końca zrytą psychę. Praca w normalnej firmie, nawet za mniejszą kasę da Ci więcej satysfakcji. Nie warto tracić zdrowia dla kogoś takiego jak właściciel Maratu.
1
pracownik1 2017-02-24 09:15
dziwię Ci się, że skoro takie masz objawy, że przychodzisz do tej znienawidzonej pracy. Ludzie sami sobie to robicie, skoro tak Ci źle poszukaj czegoś innego. To jest straszne zasypiać i budzić się niezadowolonym i potem są skutki, że gdzieś tą złość trzeba wyrzucić, wyrzuca się na współpracowników a potem pisze na forach, że atmosfera jest zła. Atmosferę tworzą LUDZIE, więc warto zacząć od siebie a potem wymagać od innych.
1
ghgh 2017-02-24 09:29
dobrze, że większość kandydatów nie sugeruje się tego typu stronami i opiniami.
1
wojownik 2017-02-24 09:43
warto pracować dla siebie, dla rozwoju, dla pieniędzy, dla satysfakcji, jeżeli praca nie daje minimum radości to kiepsko a jeżeli coś robimy wyłącznie aby Właściciel to dostrzegł to już zupełnie beznadziejnie. Owszem fajnie jest kiedy przełożeni zauważają sukcesy ale nie oszukujmy się ile jest takich firm, z reguły zauważa się potknięcia niestety ale te właśnie budują i otwierają na zmiany, nowe pomysły. Także czy w tej firmie czy w innej jeżeli ktoś jest pracowity to taki zostanie a jeżeli nie to będzie brał te pieniądze o których w innym wpisie/
1
dicky 2017-03-02 14:33
ja pracuję w tej firmie od jakiegoś czasu i nie narzekam, jest ok
4
3 tyś podstawy + premie za wykon -samoorganizacja 2017-03-02 19:53
Bardzo uprzejme jest biuro przy zalatwianiu obiegówki -moje osobiste odczucie. Firma piramida finansowa w ukrywaniu kosztów przed skarbowka ,a pracownik jest traktowany instrumentalnie do brudnej roboty .
8
Kerowca 2017-03-13 12:39
Pytanie do kierowców z Maratu. W ogłoszeniu wymogi są dość wysokie i lekko można nimi obdzielić 3 etaty. Może ktoś napisać jak wygląda praca, płaca i jaki jest stan samochodów?
1
kierowca 2017-03-13 14:00
wymogami nie obdziela się kilku osób, można ewentualnie zakresem obowiązków, poza tym nie wiem czy są wygórowane, wg mnie normalne.


suicidal tendencies 2017-04-10 19:24
Hej! Może ktoś napisać jak wygląda praca na stanowisku: Specjalista do Działu Wsparcia Sprzedaży? Jakich zarobków można się spodziewać? Jakie są premie od sprzedaży? Jak stabilne są stabilne warunki zatrudnienia?
3
suicidal tendencies 2017-04-19 22:00
Ktoś? Coś? Serio jest tak strasznie jak piszą wcześniej? To dlatego nikt nie odpowiada?
1
Oszukany 2017-05-23 18:55
Jest gorzej
9
pracownik 2017-05-25 11:59
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Pracuje się w porządku, warunki pracy są ok, wynagrodzenie jest na dobrym poziomie.
Atmosfera w dziale jest bardzo dobra.

flick 2017-05-26 09:30
jestem tu od niedawna i pracuje mi się dobrze, kierownik działu wsparcia jest ok.
Robi się swoje, godziny pracy są fajne, bo elastyczne i nie ma kłopotu jak zaistnieje potrzeba aby wyjść wcześniej lub przyjść później.
Uważam, że pod tym względem nie ma na co narzekać. Pracodawca jest pod wieloma względami elastyczny i niezbyt restrykcyjny.
Wynagrodzenie jest na czas i w ustalonej wysokości.
Niewiem o co chodzi z tym, że coś nie gra, wg mnie większość rzeczy jest do przyjęcia.
LudPracującyMiastIWsi 2017-05-27 09:45
Przeglądam to forum i zastanawia mnie dlaczego negatywne opinie są pisane po godzinach pracy a pozytywne w czasie gdy powinno się pracować? No chyba że ktoś ma w obowiązkach wpisane: "kreowanie pozytywnego wizerunku firmy w mediach elektronicznych".
(Teraz czekam na pierwszy pozytywny komentarz napisany w weekend lub po 15tej) ;D
10
S.T. 2017-06-03 20:46
Możesz napisać coś więcej? Hajs się nie zgadzał czy obowiązki wykraczały poza stanowisko pracy?
kris 2017-06-06 08:08
@LudPracującyMiastIWsi
może negatywne opinie są pisane po godzinach pracy, bo ten kto pisze pracuje nadal w firmie, wiesz jak jest dobry informatyk cię namierzy (:-)) ale w sumie byłoby to przykre w swoje gniazdo s..ć.
Od Dawna Były 2017-06-11 20:33
Witajcie moi mili!
Co tam słychać w Maracie w tych trudnych czasach kapitalizmu? Wiem, że inne firmy - Hydro.tech, Fam.ur, Kop.ex mają spore problemy związanych z małą ilością zamówień. Jak u was? Mam nadzieję, że sobie radzicie? Czy Franciszek W. odszedł na zasłużoną (od dawna) emeryturę? Co tam u Andrzeja z działu zakupów, planowania produkcji czy jak to się teraz nazywa?
Riko 2017-06-24 17:57
Ile zarabia handlowiec w tej firmie ile jest średnio do podstawy
loom 2017-07-06 21:45
Przyłączam się do prośby, można podać w widełkach.
OstryLiść 2017-07-14 18:54
W internetch piszo, że w Rybniku w zeszłym roku 87 osób uzyskało dochód ponad 1 mln zł. Jak myślicie, nasz szefo też jest na liście, czy musimy pracować jeszcze ciężej, dłużej i za mniejsze pieniądze żeby w tym roku się dostał?
3
Patrycja 2017-07-23 18:47
Stawki dyrektora @OstryLiść to nie główny temat tego forum, najbardziej liczą się informacje dotyczące warunków pracy na innych stanowiskach, np. na stanowisku handlowca, którego teraz poszukują.
Kszyś 2017-07-29 10:44
Firma poszukuje Dyrektora Handlowego na Elektromontaż, czy mogę zapytać o stawki? Czy to nie to forum?
Patrycja 2017-08-14 10:15
To, to forum @krzyś, firma Marat rekrutuje teraz na to stanowisko i jeszcze parę innych. Odnośnie stawek to zapewne poznasz je dopiero na rozmowie rekrutacyjnej. Teraz warto zapytać o inne warunki, np. umowę, czas pracy czy socjal. Ktoś wie coś na ten temat?
jareczko 2017-08-17 09:30
czy ślusarz może liczyć na 3000zł na początek?
Zostaw swoją opinię o Marat - Rybnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marat