brak logo

Marat

Rybnik

Opinie o Marat

Ważniak 2016-06-13 19:13
Na Ukrainie też są księgowi ,spawacze ,spawalnicy ,a nawet kierownicy -Kierunek firmy zgroza
1
lolek 2016-06-19 11:58
Ważniak widać się nie orientujesz, w dzisiejszych czasach większość firm korzysta z pracowników z Ukrainy, przede wszystkim spawaczy albo chciałoby, bo oni również przebierają w ofertach, polscy fachowcy są na zachodzie i nie jest to kwestia zarobków w Maracie (wiesz euro a złoty tu tkwi przyczyna). Pozostała kadra ma się dobrze, jak wszyscy inni przedsiębiorcy prowadzimy rekrutację w miarę potrzeb (wszystkie ogłoszenia znajdują się na stronie www.grupamarat.pl) a firma zmierza od 25 lat do przodu, nie kierunek świata jest ważny a nawiązanie dobrych kontaktów handlowych ale widać Ty o tym nie wiesz. Miło nam, że się martwisz o to co się z dzieje z firmą, zapewniamy kandydatów, którzy chcieliby złożyć swoje CV, że firma funkcjonuje i nie ma planów aby zniknąć z rynku.
Ważniak 2016-06-22 15:09
Ja się nie martwię tylko udzieliłem konstruktywnej krytyki ,ale po kolei. Firma ma zbyt wygórowane wymagania co do pracowników .Idealny kandydat lat 20 z doświadczeniem 40 latka i zarobkami jak młodociany .No niestety Fachowcy są ,ale nie dla każdego bo trzeba zapłacić i mieści się to między 3-4 tyś. ,a stwierdzeniem ,że wszyscy wyjechali obraża Pan tych co zostali.Jeszcze skomentuje tą frazę "wszyscy przedsiębiorcy " -no nie wszyscy jak ktoś nie potrafi się bawić w te klocki i chce tanią siłę roboczą wygrywać przetargi to niech się przebranżowi .Firma ma atrakcyjną lokalizację a z najmów też można żyć.Na końcu nie przypominam sobie abyśmy kiedykolwiek byli na TY.
1
lolek 2016-06-23 12:01
Gdyby PAN czytał ze zrozumieniem to przeczytałby PAN, że fachowcy wyjechali a nie WSZYSCY fachowcy wyjechali, Ci którzy zostali również pracują u nas na umowę o pracę. Jeżeli wg PANA przedsiębiorstwa nie prowadzą rekrutacji to moim zdaniem się nie rozwijają.
pozdrawiam
dział HR 2016-06-23 12:06
Ogłoszenie na starszego księgowego dotyczyło jednej rekrutacji. Jak już było napisane kilkakrotnie w różnych postach zatrudniamy pracowników na umowę o pracę.
Odpowiadając na Pana czy też Pani zainteresowanie rekrutacją ilość etapów zależy od stanowiska na które się aplikuje. Niestety na tą chwilę ogłoszenie na starszą księgową są już nieaktualne, stanowisko zostało obsadzone.
patrztamjako 2016-06-26 14:52
Po co Marat miałby zatrudniać Ukraińców? Przecież w każdym dziale mieli/mają stażystów za darmo? Może chodzi o kogoś na stanowisko specjalisty ds. urządzeń dźwigowych? W końcu to ogłoszenie już ze 2 lata "wisi".
1
limak 2016-07-04 16:52
Strona marat
rozwinąć ogłoszenia
kliknąć praca
pierwsze z góry
3
Blutu 2016-07-06 11:46
Wydaje mi się, że akurat to że zatrudnia stażystów to raczej dobrze a nie źle także tu plus dla firmy. Młodzi muszą gdzieś zdobywać doświadczenie.
Slash 2016-09-15 14:48
To co tam sie ostatnio wyprawia to jakaś masakra jest
A najlepsze to to ze nie ma zadnej reakcji
Jakby nic zlego sie nie dzialo
1
ALTernator 2016-09-20 20:27
Ta opinia to na pewno o Maracie? Ogrodzenia? Od kiedy?
Buka 2016-09-21 19:54
Firma jak firma . Polish family business. Można popełniać błedy ale trzeba umieć je naprawiać . Widziałem taki slogan "Naszą siłą są ludzie" Może warto powiesić na wejściu , żeby nikt nie zapominał co stanowi fundament każdego przedsiębiorsta . Rynek pracy jest otwarty więc nie wiem czemu ludzie wylewają swoje żale w internecie . Każdy ma swój sposób na prowadzenie biznesu a ty jak się z tym nie zgadzasz to otwierasz swój biznes lub np. żyjesz z 500 + . Każda praca potrafi dac satysfakcję nawet ta w Maracie . Jeżeli ktoś nie ma pracy i zastanawia się czy podjąć zatrudnienie niech próbuje swoich sił ...
1
Służem pomocem 2016-09-22 16:09
Obecnie Marat szuka pracowników tylko na 15 stanowisk:
Specjalista do działu ofert i przygotowania produkcji
Specjalista ds. urządzeń dźwigowych
Specjalista ds. sprzedaży produktów technicznych i rozwiązań dla przemysłu
Konsultant ds. materiałów inżynierskich
Starsza księgowa/Starszy Księgowy
Specjalista ds. rozrachunków
Szef działu projektowania i wykonawstwa układów centralnego smarowania
Spawacz-monter
Operator wytaczarki
Operator tokarki/frezer
tokarz (w tym obsługa tokarek karuzelowych)
frezer (w tym obsługa frezarek obwiedniowych)
wytaczarz
operator obrabiarek CNC
ślusarz – spawacz
CV trzeba wysłać na: praca(at)grupamarat(kropka)pl
Jakby co to zaglądaj na stronę maratu do ogłoszeń o pracę bo rotacja jest duża i za 3 może 6 miesięcy jakieś stanowisko znowu się zwolni.
3
HR 2016-09-24 14:57
@lad
Skoro ma Pan mieć rozmowę kwalifikacyjną to się Pan wszystkiego dowie na rozmowie.
bobrek 2016-09-26 10:57
@lad, jeżeli jesteś już umówiony na rozmowę to na miejscu takie informacje zostaną Ci na pewno przekazane.
Clever 2016-10-05 15:34
Tak beznadziejnego i niesprawiedliwego systemu wynagradzania to chyba nie ma nigdzie
Nckolas 2016-10-08 20:12
Wiesz jak to mówią: jak pracownicy nie wyrabiają norm to za słabo pracują i premia się nie należy. Jak pracownicy wyrabiają normę to... norma jest ustawiona za nisko.
1
Bedd 2016-10-09 09:32
Wynagrodzenia są wypłacane takie na jakie obie strony umawiają się na rozmowach kwalifikacyjnych i mieszczą się w widełkach zgodnie z wdrożonym systemem wynagradzania i premiowania.
Badd 2016-10-09 20:02
tu na forum chcesz negocjować? Jakieś żarty ktoś sobie robi, trudno uwierzyć, że dorośli ludzie takie głupoty wypisują. Trzeba było negocjować na rozmowie lub nie przyjmować oferty pracy za proponowane wynagrodzenie.
1
Agent 2016-10-09 21:23
Byłem , zobaczyłem i zwątpiłem . Pracownikom, którzy tam pracują życzę dużo zdrowia (psychicznego) to napewno się przyda . Zarządowi nie życzę dobrego samopoczucia bo z tego co słyszałem ich samopoczucie jest ciąglę na nieuzasadnionym wysokim poziomie .
10
filemon 2016-10-10 21:03
Oczywiście że można negocjować, tylko jak już ktoś wcześniej napisał: im mniej chcesz tym pewniejsze zatrudnienie.
1
mufel 2016-10-11 08:56
Gowork
@Filemon
a cóż w tym złego, że zatrudnia się pracowników o takich samych kwalifikacjach za mniejsze wynagrodzenie. Nie znam pracodawców, którzy spośród kilku kandydatów wybierają tego, który chce najwięcej. Kandydaci, którzy są zainteresowani pracą w Maracie niech składają swoje CV i nie czytają tych głupot, które wypisują osoby hejtujące firmę Marat.
Praca i płaca jak w innych firmach, w zależności od stanowiska jedna płaca większa, druga mniejsza i nic w tym nadzwyczajnego.
poszukiwacz 2016-10-11 19:29
Opłacają pracownikom prywatną opiekę zdrowotną? To super, możesz napisać coś więcej?
1
nb 2016-10-13 23:31
widocznie mąją powody by "hejtować" marat, lepiej nad tym się zastanów prezesie zamiast zniechęcać ludzi do czytania opinii
1
diki 2016-10-14 07:31
@nb
Zachęcam ludzi do czytania opinii o firmie Marat ale nie sugerowanie się wszystkim tym co się tu pisze. Wyraziłem już swój pogląd na temat tego portalu i uważam, że wpisy dokonują osoby pracujące wiecznie niezadowolone (może tylko z pracy) lub już niepracujące ale, które nie pracowały krótko i teraz aby poprawić swoje samopoczucie tu dokonują swoich osądów. Szkoda, że jak zajmowali stanowiska pracy i pieniądze wpływały na ich konta to było ok.
Ciągle zachęcamy do składania swojego CV, mamy do tego prawo, myślę, że inteligentne osoby biorą przez palce "hejty" i będą chcieli zobaczyć jak jest faktycznie a nie rezygnować na podstawie niesprawdzonej opinii.
Nie zgadzamy się na szarganie opinii naszej firmy, nigdzie nie jest idealnie ale bez przesady tu się normalnie pracuje i zarabia.
Prezesa przepraszam za osądy w jego kierunku ale przecież Ci którzy dokonują wpisów wiedzą wszystko najlepiej, więc wiedzą, że to Pan (na to już nie ma wpływu).
2
Filemon 2016-10-15 21:17
Hola, hola! Jaki hejt? Dobra rada dla poszukującego pracy, w dodatku potwierdzona pisemnie, na tym forum, przez zarząd, podobnie jak ta o istnieniu limitów do wykonania by otrzymać premię.
4
Alkenfo 2016-10-16 21:58
Filemon jaka premia?
W tej firmie takie słowo już dawno nie istnieje :-)
14
tygrys 2016-10-18 20:41
Premia roczna niewidoczna, premia kwartalna niewidzialna
17
tygrys 2016-10-19 18:10
Co takiego jest niby w porządku w tej firmie? Rotacja pracownikow na nadzwyczaj wysokim poziomie, kiepska organizacja pracy, zadania premiowe za które nie ma premii, brak szacunku dla ludzi. To nie jest w porządku. Problemem góry jest to że nie widzi swoich błędów.
18
Edek 2016-11-30 13:17
A co powiecie na wyniki ankiety, jakieś ciekawe spostrzeżenia?
1
ixińska 2017-02-05 16:35
Właściciel i zarząd promują się na korporację (openspejsy, akwaria, formalizacja, integracja, etc...). Ludzie pracują ciężko (zwłaszcza ci w openspejsach) przy czym nie czarujmy się nie mogą liczyć na zbyt wiele jeżeli nie są na odpowiednio wysokim stanowisku.
W firmie panuje niezgoda na szczytach, każdy robi na swój rachunek i patrzy jak się przypodobać właścicielowi, który z całym szacunkiem chciałby wydajności i płac jak w Bangladeszu przy produkcji jeansów i nie patrzy na ludzi.
No i nie zapominajmy o strachu, który potęgują piątki (ciekawe czyja dziś kolej, kogo zwolnią).
16
echo23 2017-02-07 21:32
@ixińska jaka wyszła ci średnia zwolnień na miesiąc? Bo mi 2-3 ale nie wiem co dzieje się we wszystkich działach.
Pracownik 2017-02-19 19:33
Niedziela wieczór, jak myślę o tym że jutro znowu idę do pracy w tym miejscu pelnym nienawistnych ludzi patrzących na siebie spod wilka to zaczynam dostawać torsji żolądka.
10
NaqrwiamTarget 2017-02-21 17:53
A weź zluzuj, skoro i tak KAŻDEGO prędzej czy później WYWALĄ, to czym się przejmować? Zluzować, szukać pracy po portalach, przykombinować coś na boku, uśmiechać się nieszczerze i ciągnąc kasę jak dają.
3
Helpdesk 2017-02-21 22:32
@Pracownik
Wypisz się z tej firmy czym prędzej. Zanim będziesz miał do końca zrytą psychę. Praca w normalnej firmie, nawet za mniejszą kasę da Ci więcej satysfakcji. Nie warto tracić zdrowia dla kogoś takiego jak właściciel Maratu.
1
pracownik1 2017-02-24 09:15
dziwię Ci się, że skoro takie masz objawy, że przychodzisz do tej znienawidzonej pracy. Ludzie sami sobie to robicie, skoro tak Ci źle poszukaj czegoś innego. To jest straszne zasypiać i budzić się niezadowolonym i potem są skutki, że gdzieś tą złość trzeba wyrzucić, wyrzuca się na współpracowników a potem pisze na forach, że atmosfera jest zła. Atmosferę tworzą LUDZIE, więc warto zacząć od siebie a potem wymagać od innych.
1
ghgh 2017-02-24 09:29
dobrze, że większość kandydatów nie sugeruje się tego typu stronami i opiniami.
1
wojownik 2017-02-24 09:43
warto pracować dla siebie, dla rozwoju, dla pieniędzy, dla satysfakcji, jeżeli praca nie daje minimum radości to kiepsko a jeżeli coś robimy wyłącznie aby Właściciel to dostrzegł to już zupełnie beznadziejnie. Owszem fajnie jest kiedy przełożeni zauważają sukcesy ale nie oszukujmy się ile jest takich firm, z reguły zauważa się potknięcia niestety ale te właśnie budują i otwierają na zmiany, nowe pomysły. Także czy w tej firmie czy w innej jeżeli ktoś jest pracowity to taki zostanie a jeżeli nie to będzie brał te pieniądze o których w innym wpisie/
1
dicky 2017-03-02 14:33
ja pracuję w tej firmie od jakiegoś czasu i nie narzekam, jest ok
4
3 tyś podstawy + premie za wykon -samoorganizacja 2017-03-02 19:53
Bardzo uprzejme jest biuro przy zalatwianiu obiegówki -moje osobiste odczucie. Firma piramida finansowa w ukrywaniu kosztów przed skarbowka ,a pracownik jest traktowany instrumentalnie do brudnej roboty .
7
Kerowca 2017-03-13 12:39
Pytanie do kierowców z Maratu. W ogłoszeniu wymogi są dość wysokie i lekko można nimi obdzielić 3 etaty. Może ktoś napisać jak wygląda praca, płaca i jaki jest stan samochodów?
1
kierowca 2017-03-13 14:00
wymogami nie obdziela się kilku osób, można ewentualnie zakresem obowiązków, poza tym nie wiem czy są wygórowane, wg mnie normalne.


suicidal tendencies 2017-04-10 19:24
Hej! Może ktoś napisać jak wygląda praca na stanowisku: Specjalista do Działu Wsparcia Sprzedaży? Jakich zarobków można się spodziewać? Jakie są premie od sprzedaży? Jak stabilne są stabilne warunki zatrudnienia?
3
suicidal tendencies 2017-04-19 22:00
Ktoś? Coś? Serio jest tak strasznie jak piszą wcześniej? To dlatego nikt nie odpowiada?
1
Oszukany 2017-05-23 18:55
Jest gorzej
8
pracownik 2017-05-25 11:59
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Pracuje się w porządku, warunki pracy są ok, wynagrodzenie jest na dobrym poziomie.
Atmosfera w dziale jest bardzo dobra.

flick 2017-05-26 09:30
jestem tu od niedawna i pracuje mi się dobrze, kierownik działu wsparcia jest ok.
Robi się swoje, godziny pracy są fajne, bo elastyczne i nie ma kłopotu jak zaistnieje potrzeba aby wyjść wcześniej lub przyjść później.
Uważam, że pod tym względem nie ma na co narzekać. Pracodawca jest pod wieloma względami elastyczny i niezbyt restrykcyjny.
Wynagrodzenie jest na czas i w ustalonej wysokości.
Niewiem o co chodzi z tym, że coś nie gra, wg mnie większość rzeczy jest do przyjęcia.
LudPracującyMiastIWsi 2017-05-27 09:45
Przeglądam to forum i zastanawia mnie dlaczego negatywne opinie są pisane po godzinach pracy a pozytywne w czasie gdy powinno się pracować? No chyba że ktoś ma w obowiązkach wpisane: "kreowanie pozytywnego wizerunku firmy w mediach elektronicznych".
(Teraz czekam na pierwszy pozytywny komentarz napisany w weekend lub po 15tej) ;D
8
S.T. 2017-06-03 20:46
Możesz napisać coś więcej? Hajs się nie zgadzał czy obowiązki wykraczały poza stanowisko pracy?
kris 2017-06-06 08:08
@LudPracującyMiastIWsi
może negatywne opinie są pisane po godzinach pracy, bo ten kto pisze pracuje nadal w firmie, wiesz jak jest dobry informatyk cię namierzy (:-)) ale w sumie byłoby to przykre w swoje gniazdo s..ć.
Od Dawna Były 2017-06-11 20:33
Witajcie moi mili!
Co tam słychać w Maracie w tych trudnych czasach kapitalizmu? Wiem, że inne firmy - Hydro.tech, Fam.ur, Kop.ex mają spore problemy związanych z małą ilością zamówień. Jak u was? Mam nadzieję, że sobie radzicie? Czy Franciszek W. odszedł na zasłużoną (od dawna) emeryturę? Co tam u Andrzeja z działu zakupów, planowania produkcji czy jak to się teraz nazywa?
Zostaw swoją opinię o Marat - Rybnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marat