brak logo

maxtel

Kielce

Opinie o maxtel

Były pracownik 2015-08-12 20:10
Basi jest wstyd dlatego się nie wypowiada, a po za tym nie bardzo może bo jej najlepsza przyjaciółka jej nie pozwala.
1
Gosc 2015-08-20 07:21
Miałem przyjemność współpracować z Tą spółką. Potwierdzam, że p. Danuta to "kręciara". :D
1
Nigdy więcej 2015-11-23 18:02
O umowie o pracę ZAPOMNIJ. Wchodzi w grę tylko własną działalność, ewentualnie zlecenie/dzieło. Zarobki? Jakie to ma znaczenie, jeżeli nie płacą? Do d... to.
5
Michał 2016-02-27 18:40
Witam wszystkich.
Od grudnia 2015 roku świadczyłem usługi dla firmy MAXTEL Sp. z o.o. na terenie Krakowa - dokładnie spawałem światłowody przy ul. Wrocławskiej. Świadczyłem w/w usługi jako własna firma oraz wystawiałem faktury VAT z terminem płatności 21 dni.
W umowie miałem stosowny zapis dot. prac dodatkowych, czy też przekraczające zakres za które prócz standardowego wynagrodzenia ryczałtowego należało się dodatkowe.
W styczniu wraz z pierwszą fakturą złożyłem wniosek o wynagrodzenie dodatkowe wynikające z przekroczenia pewnych norm.
Na wniosek o prace dodatkowe nie uzyskałem nawet odpowiedzi... OK - odpuściłem, ale...
Zbliżał się termin płatności pierwszej faktury - koniec stycznia... Pieniędzy nie było (nie ma do tej pory). Początkiem lutego, wraz z wystawieniem kolejnej faktury oraz w związku z faktem niewywiązania się z warunków umowy (wina zleceniodawcy - czyli MAXTEL) zawiesiłem świadczenie usług dla tej firmy.
Za dwa miesiące pracy, czyli grudzień i styczeń firma MAXTEL miga się z płatnością. Prezes - Pan Waldemar Kryś specjalnie nie odbiera telefonu, do księgowej również nie można się dodzwonić... Jedyna możliwość dodzwonienia się to korzystanie z innych numerów.
Pani Magdalena Kryś, córka prezesa potrafi kłamać w żywe oczy. Nie potrafi odpowiedzieć na najprostsze pytanie.
Nie polecam podejmowania współpracy z tą firmą na jakichkolwiek warunkach. No chyba że przedpłata 100%...
W jakiś dzień zostaną udostępnione nagrania z rozmów telefonicznych, gdyż każda moja rozmowa jest nagrywana i porównacie sobie kim są ci ludzie...
6
Michał 2016-02-27 21:18
Człowieku. Nie warto. Od grudnia czekam na zapłate pełnej faktury
Michał 2016-02-29 15:41
miną już termin płatności 2 faktury.
Nie ma pełnej płatności za 1 fakturę ani za drugą.
Nie odbierają telefonów.
Hehehe:) 2016-03-02 22:44
Dziwne rzeczy się tutaj dzieją...
Zniknął mój post sprzed paru dni, który zdecydowałem się napisać jako odpowiedź dla @lojkok, a w którym pisałem o prawdopodobnym rodzinnym powiązaniu "lojkok" z firmą i wybielaniu jej wizerunku na tutejszym forum, o łgarstwie nt. umów o pracę (nie ma takiej możliwości - w grę wchodzi jedynie własna działalność), o nierzetelności pracodawcy i zaleganiu z wypłatami wobec pracowników i firm podwykonawczych, no i o tym, że firma jest w stanie upadłości (co nie jest nowością i tajemnicą). Pisałem też o praktykach firmy dotyczących łowienia jeleni wśród młodych szukających na kieleckim zadupiu pracy, mamieniu ich obietnicami o wysokich zarobkach (patrz post "madziar" i "wikaop") i stawianiem ich później przed dylematem - dać sobie spokój i sprie...ać, czy czekać na zlitowanie i zaległe wypłaty, ale przy rosnącym cały czas zadłużeniu). Zakończyłem rekomendacją, że (jako były już pracownik) firmy nie polecam - chyba, że ktoś chce zostać wolontariuszem.
Jak widać nie było to nic, co nie jest zgodne z prawdą, nikogo też nie obraża, a daje ludziom, którzy chcieliby się tam zahaczyć jakieś pojęcie nt. Maxtela. Po to powstało przecież to forum!
Z jakiś jednak powodów informacje te komuś przeszkadzały i ten ktoś postanowił chyba dogadać się z adminem GoWorku i skasować te informacje. Cenzura czy zaklinanie rzeczywistości? I po co to, M.?
2
kali 2016-03-31 22:35
każda zła opinia na temat maxtela na tym forum to najszczersza prawda, przyznam się, że w zeszłym roku jak zaczynałem prace w firmie, to czytałem ten temat i niedowierzałem w to co pisaliście, ale teraz już jako byly pracownik czytam te posty jeszcze raz i mógłbym napisać dokładnie to samo. Krętactwo, krętactwo i jeszcze raz krętactwo. Na pieniądze tak jak michał spawacz którego pozdrawiam, czekam do tej pory. Nie ma szans się do kogokolwiek dodzwonić, masakra !!! Córka prezesa Magda to mistrz kłamstw, i jej ulubiona odpowiedź "nie wiem". Ja myślę, że powinniśmy (ludzie z ostatniej roboty w Krakowie ) coś z tym zrobić i złośić problem jakiemuś inspektorowi pracy czy coś takiego...
5
anakonda 2016-04-09 15:27
Inspektor pracy nic nie zrobi jeśli pracowaliście na umowę zlecenie.
1
zdziwiony 2016-04-10 18:19
O czym ty pier...lisz? Benefity? Bonus to będziesz miał, jak po paru miesiącach wreszcie się doczekasz na przelew.
4
Były pracownik 2016-04-12 14:08
Nikt nie wspomina że są w upadłości układowej tzn ukradli wielu ludziom 70 procent wystawionych faktur. Kryś i jego ekipa to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszuści i bardzo źli ludzie. Stara panna córunia to głupia dziewucha która nie ma pomysłu na życie i bazuje na tatusiu. Dlaczego jeszcze oszukują ludzi. Od 2013 nie płacą więc nie łudźcie się że wyciągnięcie pieniądze.
2
Tomasz 2016-04-27 10:17
Tak zgadzam się,mnie nie zapłacili za 6 faktur w 2014.Byłem wtedy jedynym żywicielem rodziny.Do tej pory mam zadłużenie w zus-ie i us.Teraz jak zechcą to oddadzą parę groszy,jeśli oczywiście coś znów nie wyjdzie w trakcie.Państwo na to pozwala a włściciele z p.Krysiem cieszą się jak to pięknie oszukali ludzi i gdzieś mają to,że narażają nas na długi.Głupi wtedy byłem,trzeba było wtedy inaczej postąpić
2
Tomasz 2016-04-27 10:19
Uważaj na ta firmę,mnie nie opłacili do tej pory za 6 miesięcy.Nie warto!!!!!
1
takitam 2016-05-18 00:41
Czopek, nie wiesz o czym mówisz. Skoro lubisz pracować nie dostając za to wynagrodzenia, to rób tak dalej. Jeżeli jednak ktoś szanuje siebie i swoją pracę, chce się rozwijać i dodatkowo zarobić na utrzymanie swoje i swojej rodziny - niech unika Maxtela jak ognia. Szkoda nerwów i czasu.
Chyba, że ktoś lubi być dymany, jego sprawa. Tylko później nawet czopek nie pomoże...
2
Ktoś 2016-05-31 19:45
Pracuj, pracuj za darmo. Pan Prezes będzie zadowolony, jak on wypłaci sobie pensje a Ty dostaniesz figę z makiem.
BBBBBBB 2016-06-27 12:02
Podpisujesz umowę i jesteś zadowolony. Przychodzi dzień wypłaty a ty nie dostajesz nic albo jakąś część. I tak zaczyna się nakręcać spirala długu. Bo jak odejdziesz to nic nie dostaniesz a jak pracujesz to dostajesz w ratach ale zabowiązania firmy względem pracownika się powiększają. Obiecują i nic z tego nie ma.
3
Były pracownik 2016-06-27 15:49
Wypłata jest dla wybranych: Prezes i jego świta a reszta to głupcy, który dali się nabrać.
2
Zzxx 2016-06-27 21:10
Jaka umowa ??!!! Każą założyć własną działalność, więc wystawiasz fakturę i na zapłatę czekasz, czekasz, czekasz..... czekasz. Córka założyła drugą firmę i przerzuca pieniądze z maxtela na swoją firmę. Tak to wygląda.
1
PM 2016-07-05 19:21
Zacząłem pracować 2 tygodnie temu. O umowie o prace od razu zostałem poinformowany, że nie ma - jest zlecenie lub dzieło (póki co mam o dzieło), najlepiej założyć działalność. Ludzie są w porządku z prezesem i wyższą półką nie miałem do czynienia. Zobaczę co będzie za miesiąc i do czego to prowadzi bo jak ktoś już tu wspomniał trzeba siebie szanować. Pracuje zarabiam i mam mieć płacone w terminie inaczej papa.
1
Dźwigowy 2016-07-19 13:49
Przestrzegam wszystkich przed tą firmą, na początku jest wszystko cacy ale jak przyjdzie czas wypłaty to zaczynają się robić schody!!! Do tej pory nie dostałem należnych mi pieniędzy! Nie polecam nikomu zabawy z tą dziadowską sitwą :(
2
Gość 2016-07-20 20:04
Na sprzedaż wystawiony już budynek siedziby firmy w Kielcach. Pieniądze się skończyły.
3
Nick 2016-07-27 12:58
1
Refleksja po latach 2016-07-28 18:00
Stało się to co stać się musiało przy takim zarządzaniu jakie prezentował prezes z jego świtą.
1
Refleksja po latach 2016-07-28 18:00
Stało się to co stać się musiało przy takim zarządzaniu jakie prezentował prezes z jego świtą.
2
gosc 2016-08-01 21:19
Wyprzedają majątek - tragiczna sytuacja. Zgłaszajcie należności do egzekucji, bo może być niedługo za późno.
Gość 2016-08-04 14:55
Dobrze radzę, jeżeli macie niezapłacone przez Maxtel bieżące należności ( ale nie te objęte układem) to spieszcie się z ich wyegzekwowaniem, bo jak ogłoszą likwidacyjną to już pieniądze nie do odzyskania.
1
Byly pracownik 2016-08-17 14:44
Zgadzam się, spraw nie powinno się odkładać " na potem" w dodatku o swoje trzeba walczyć i to żaden wstyd upominać się o swoje wynagrodzenie za uczciwą pracę. Ja zakończyłem współpracę z maxtelem, podzielcie się informacjami jak obecnie wygląda sytuacja z płatnościami.
2
bbc 2016-09-18 16:06
Nie wiem o kim piszesz i w jakim języku. Na pewno nie o Maxtelu i z pewnością nie jest to język polski, idioto.
7
Gosc 2016-10-10 17:51
Sarkazm przez Ciebie przemawia. Cóż w tych ciężkich czasach trochę humoru się przyda.
2
Nowy 2016-10-11 18:26
Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie, widzę że szukają monterów do instalacji FTTH. Może ktoś się wypowiedzieć na temat warunków pracy, jak obecnie wyglądają?
1
ech 2016-10-23 02:04
Tak naprawdę to nic się nie zmieniło. Chwilowo im się wydaje że wyszli na prostą, ale to tylko złudzenie. Za moment będą musieli zacząć spłacać zadłużenie i wszystko wróci do "normy", czyli znowu zaczną się opóźnienia w wyplatach. I dalej kłamią ludzi a stawki za pracę mają tak dziadowskie, że wstyd się przyznawać przed znajomymi.
22
Maciej 2017-01-27 09:45
Omijać z daleka! Spawałem dla nich FTTH na zlecenie. Pieniądze otrzymałem po 4 miesiącach od zakończenia roboty ale nie było łatwo. Ponaglenia nie pomagają. Telefonów nie odbierają ani prezes ani kierownik ani ksiegowa. Jedynie pismo ze sprawa została skierowana do sądu pomogło. Widzę że teraz szukają spawaczy dlatego piszę żebyście nawet nie dzwonili do tych oszustów szkoda waszych nerwów. NIE POLECAM
7
Byly pracownik 2017-02-01 21:51
Oddawajcie sprawy od razu do sądu,jeśli nie chcą płacić w terminie, nie zwlekajcie z tym zbyt długo, bo to są Wasze pieniądze i żaden wstyd jest o nie walczyć. Ten ich układ był bardzo naciągany, więc możecie nie zdążyć przed likwidacją, ale to historia nie do tego forum. Najlepiej to na przedpłatę lub za gotówkę, nie dajcie się robić w balona.
5
Pracownik 2017-02-12 19:23
Maxtel ogranicza działalność. Dobrze nie jest.
4
Pod wykonawca 2017-02-17 22:25
Firma nie płaci. Jeżeli wykonukecie dla nich pracę to za gotówkę. Utrudniony kontakt, nie odbierają telefonów.
5
Apage Maxtel! 2017-03-20 00:19
Bardzo trafna diagnoza. Znowu brak kasy, znowu pracownicy czekają na pieniądze. Niektórym wiszą jeszcze za grudzień ub.r.
Jak długo tak można oszukiwać ? I to robią ludzie, którzy uważają się za wzorowych katolików...
Będą się smażyć w piekle po wsze czasy. I dobrze.
14
Były pracownik 2017-04-24 14:15
Walczcie o swoje i to szybko, bo póżniej będzie po wszystkim. Upadłość układowa to jedno wielkie oszustwo.Nachapał się cudzych pieniędzy a teraz wszystko wyprowadził z Maxtela.Proszę nie wierzcie w nic co mówią. Ja doświadczyłem na własnej skórze.To jest człowiek bez skrupułów i oszust w imię kościoła.
5
c h u j c i w o k o w a l d i 2017-04-24 20:03
Maxtel to wielka porażka... To bardzo fajna praca i traktowałem ją poważnie, ale niestety nikt nie traktował tak mnie. Pieniądze są wypłacane z dużym opóźnieniem, co źle wpływa na nastroje wśród pracowników. Przed świętami zrobił Pan nadzieję na terminową wypłatę, niestety jak zwykle nas oszukano. Pan prezes robi sobie ze wszystkich jaja i wydaje nasze ciężko zarobione pieniądze na inne rzeczy, zamiast płacić pracownikom. Narobił sobie wrogów w Rzeszowie i teraz stamtąd ucieka, zostawiając bez pracy świetną grupę pracowników. No cóź Panie Prezesie, kapitulacja zbliża się wielkimi krokami...
6
anonim 2017-04-24 20:29
Co wy mówicie!!! Wspaniała atmosfera! Msze za firmę, uroczyste obchodzenie świąt, a w siedzibie mnóstwo świętych obrazków! Sam WÓDZ uczestniczy w pielgrzymkach do miejsc świętych!!!! Jacy znowu oszuści? To uświecona firma!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Pracownuk 2017-04-25 20:44
Jak trwoga to do Boga, a Bóg głuchy na błagania. Koniec Maxtela.
1
anonim 2017-05-05 08:00
Jest 5 maja, a pracownicy nadal nie dostali wypłaty za marzec, nie wspominając już o kwietniu. Szanowny Pan Prezes bawi się ludźmi jak tylko może, bo on robi z pieniędzmi co chce. Daję wam jeszcze 3 miesiące, a znikniecie z powierzchni ziemi z potężnym hukiem, bo nikt charytatywnie nie będzie dla was pracować.
3
nick 2017-05-05 19:53
Dlaczego nie oddacie spraw pracowniczych do komornika??
1
Były 2017-05-07 14:22
Inspekcja pracy i tyle! zaraz po nalocie muszą wypłacić pieniądze z odsetkami :D ps kto czeka na kasę 3 miesiące ludzie?
1
Waldek 2017-05-13 23:29
Tak, to ja. I tak mi nic nie zrobicie :)
Możecie mnie wszyscy pocałować w rzyć :)
Magda 2017-05-13 23:33
I mnie też! I mnie też pocałujcie! Proooszę!
.
.
No niech mnie ktoś wreszcie pocałuje... PliS...
2
Gosc 2017-05-24 06:16
Jak Pan Prezes to przeczyta to na pewno wypłaty już nie bedzie.....do końca istnienia tej spółki.
1
Godc 2017-06-06 21:01
Pani Danuta wykreslona z KRS. Koniec Maxtela.
3
oszukany 2017-06-17 21:51
Szkoda słów po prostu... Byli pracownicy muszą pożyczać pieniądze od rodziny i znajomych żeby mieć co jeść, bo Maxtel zwleka z wypłatą choćby części wypłaty...
3
potencjalnikandydaciuważajcie 2017-06-21 08:53
Schemat działania Maxtela w stosunku do pracowników/firm zależnych: naobiecywać, nawiązać współpracę (własna działalność gosp.), uzależnić finansowo (przez opóźnienia w płatnościach należnych wynagrodzeń), wykorzystać, wyssać, przetrawić, wydalić, zapomnieć, Bóg zapłać.
4
gosc 2017-06-22 18:12
Sama prawda. Zgadzam sie w 100%...jeszcze dodam " palić głupa"
3
Zostaw swoją opinię o maxtel - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maxtel