brak logo

maxtel

Kielce

Opinie o maxtel

Zzxx 2016-06-27 21:10
Jaka umowa ??!!! Każą założyć własną działalność, więc wystawiasz fakturę i na zapłatę czekasz, czekasz, czekasz..... czekasz. Córka założyła drugą firmę i przerzuca pieniądze z maxtela na swoją firmę. Tak to wygląda.
1
PM 2016-07-05 19:21
Zacząłem pracować 2 tygodnie temu. O umowie o prace od razu zostałem poinformowany, że nie ma - jest zlecenie lub dzieło (póki co mam o dzieło), najlepiej założyć działalność. Ludzie są w porządku z prezesem i wyższą półką nie miałem do czynienia. Zobaczę co będzie za miesiąc i do czego to prowadzi bo jak ktoś już tu wspomniał trzeba siebie szanować. Pracuje zarabiam i mam mieć płacone w terminie inaczej papa.
1
Dźwigowy 2016-07-19 13:49
Przestrzegam wszystkich przed tą firmą, na początku jest wszystko cacy ale jak przyjdzie czas wypłaty to zaczynają się robić schody!!! Do tej pory nie dostałem należnych mi pieniędzy! Nie polecam nikomu zabawy z tą dziadowską sitwą :(
2
Gość 2016-07-20 20:04
Na sprzedaż wystawiony już budynek siedziby firmy w Kielcach. Pieniądze się skończyły.
3
Nick 2016-07-27 12:58
1
Refleksja po latach 2016-07-28 18:00
Stało się to co stać się musiało przy takim zarządzaniu jakie prezentował prezes z jego świtą.
1
Refleksja po latach 2016-07-28 18:00
Stało się to co stać się musiało przy takim zarządzaniu jakie prezentował prezes z jego świtą.
2
gosc 2016-08-01 21:19
Wyprzedają majątek - tragiczna sytuacja. Zgłaszajcie należności do egzekucji, bo może być niedługo za późno.
Gość 2016-08-04 14:55
Dobrze radzę, jeżeli macie niezapłacone przez Maxtel bieżące należności ( ale nie te objęte układem) to spieszcie się z ich wyegzekwowaniem, bo jak ogłoszą likwidacyjną to już pieniądze nie do odzyskania.
1
Byly pracownik 2016-08-17 14:44
Zgadzam się, spraw nie powinno się odkładać " na potem" w dodatku o swoje trzeba walczyć i to żaden wstyd upominać się o swoje wynagrodzenie za uczciwą pracę. Ja zakończyłem współpracę z maxtelem, podzielcie się informacjami jak obecnie wygląda sytuacja z płatnościami.
3
bbc 2016-09-18 16:06
Nie wiem o kim piszesz i w jakim języku. Na pewno nie o Maxtelu i z pewnością nie jest to język polski, idioto.
7
Gosc 2016-10-10 17:51
Sarkazm przez Ciebie przemawia. Cóż w tych ciężkich czasach trochę humoru się przyda.
2
Nowy 2016-10-11 18:26
Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie, widzę że szukają monterów do instalacji FTTH. Może ktoś się wypowiedzieć na temat warunków pracy, jak obecnie wyglądają?
1
ech 2016-10-23 02:04
Tak naprawdę to nic się nie zmieniło. Chwilowo im się wydaje że wyszli na prostą, ale to tylko złudzenie. Za moment będą musieli zacząć spłacać zadłużenie i wszystko wróci do "normy", czyli znowu zaczną się opóźnienia w wyplatach. I dalej kłamią ludzi a stawki za pracę mają tak dziadowskie, że wstyd się przyznawać przed znajomymi.
22
Maciej 2017-01-27 09:45
Omijać z daleka! Spawałem dla nich FTTH na zlecenie. Pieniądze otrzymałem po 4 miesiącach od zakończenia roboty ale nie było łatwo. Ponaglenia nie pomagają. Telefonów nie odbierają ani prezes ani kierownik ani ksiegowa. Jedynie pismo ze sprawa została skierowana do sądu pomogło. Widzę że teraz szukają spawaczy dlatego piszę żebyście nawet nie dzwonili do tych oszustów szkoda waszych nerwów. NIE POLECAM
7
Byly pracownik 2017-02-01 21:51
Oddawajcie sprawy od razu do sądu,jeśli nie chcą płacić w terminie, nie zwlekajcie z tym zbyt długo, bo to są Wasze pieniądze i żaden wstyd jest o nie walczyć. Ten ich układ był bardzo naciągany, więc możecie nie zdążyć przed likwidacją, ale to historia nie do tego forum. Najlepiej to na przedpłatę lub za gotówkę, nie dajcie się robić w balona.
5
Pracownik 2017-02-12 19:23
Maxtel ogranicza działalność. Dobrze nie jest.
4
Pod wykonawca 2017-02-17 22:25
Firma nie płaci. Jeżeli wykonukecie dla nich pracę to za gotówkę. Utrudniony kontakt, nie odbierają telefonów.
5
Apage Maxtel! 2017-03-20 00:19
Bardzo trafna diagnoza. Znowu brak kasy, znowu pracownicy czekają na pieniądze. Niektórym wiszą jeszcze za grudzień ub.r.
Jak długo tak można oszukiwać ? I to robią ludzie, którzy uważają się za wzorowych katolików...
Będą się smażyć w piekle po wsze czasy. I dobrze.
14
Były pracownik 2017-04-24 14:15
Walczcie o swoje i to szybko, bo póżniej będzie po wszystkim. Upadłość układowa to jedno wielkie oszustwo.Nachapał się cudzych pieniędzy a teraz wszystko wyprowadził z Maxtela.Proszę nie wierzcie w nic co mówią. Ja doświadczyłem na własnej skórze.To jest człowiek bez skrupułów i oszust w imię kościoła.
5
c h u j c i w o k o w a l d i 2017-04-24 20:03
Maxtel to wielka porażka... To bardzo fajna praca i traktowałem ją poważnie, ale niestety nikt nie traktował tak mnie. Pieniądze są wypłacane z dużym opóźnieniem, co źle wpływa na nastroje wśród pracowników. Przed świętami zrobił Pan nadzieję na terminową wypłatę, niestety jak zwykle nas oszukano. Pan prezes robi sobie ze wszystkich jaja i wydaje nasze ciężko zarobione pieniądze na inne rzeczy, zamiast płacić pracownikom. Narobił sobie wrogów w Rzeszowie i teraz stamtąd ucieka, zostawiając bez pracy świetną grupę pracowników. No cóź Panie Prezesie, kapitulacja zbliża się wielkimi krokami...
6
anonim 2017-04-24 20:29
Co wy mówicie!!! Wspaniała atmosfera! Msze za firmę, uroczyste obchodzenie świąt, a w siedzibie mnóstwo świętych obrazków! Sam WÓDZ uczestniczy w pielgrzymkach do miejsc świętych!!!! Jacy znowu oszuści? To uświecona firma!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Pracownuk 2017-04-25 20:44
Jak trwoga to do Boga, a Bóg głuchy na błagania. Koniec Maxtela.
1
anonim 2017-05-05 08:00
Jest 5 maja, a pracownicy nadal nie dostali wypłaty za marzec, nie wspominając już o kwietniu. Szanowny Pan Prezes bawi się ludźmi jak tylko może, bo on robi z pieniędzmi co chce. Daję wam jeszcze 3 miesiące, a znikniecie z powierzchni ziemi z potężnym hukiem, bo nikt charytatywnie nie będzie dla was pracować.
4
nick 2017-05-05 19:53
Dlaczego nie oddacie spraw pracowniczych do komornika??
1
Były 2017-05-07 14:22
Inspekcja pracy i tyle! zaraz po nalocie muszą wypłacić pieniądze z odsetkami :D ps kto czeka na kasę 3 miesiące ludzie?
1
Waldek 2017-05-13 23:29
Tak, to ja. I tak mi nic nie zrobicie :)
Możecie mnie wszyscy pocałować w rzyć :)
Magda 2017-05-13 23:33
I mnie też! I mnie też pocałujcie! Proooszę!
.
.
No niech mnie ktoś wreszcie pocałuje... PliS...
3
Gosc 2017-05-24 06:16
Jak Pan Prezes to przeczyta to na pewno wypłaty już nie bedzie.....do końca istnienia tej spółki.
1
Godc 2017-06-06 21:01
Pani Danuta wykreslona z KRS. Koniec Maxtela.
3
oszukany 2017-06-17 21:51
Szkoda słów po prostu... Byli pracownicy muszą pożyczać pieniądze od rodziny i znajomych żeby mieć co jeść, bo Maxtel zwleka z wypłatą choćby części wypłaty...
3
potencjalnikandydaciuważajcie 2017-06-21 08:53
Schemat działania Maxtela w stosunku do pracowników/firm zależnych: naobiecywać, nawiązać współpracę (własna działalność gosp.), uzależnić finansowo (przez opóźnienia w płatnościach należnych wynagrodzeń), wykorzystać, wyssać, przetrawić, wydalić, zapomnieć, Bóg zapłać.
5
gosc 2017-06-22 18:12
Sama prawda. Zgadzam sie w 100%...jeszcze dodam " palić głupa"
3
Nick 2017-06-29 19:10
Nie rozumiem ludzi, którzy tam przychodzą pracować, choć sam się łudziłem.
To co czytacie jest prawdą !!!
Kłamstwa, prośby, straszenie, itp.
Jak człowiek mający się za tak wierzącego i głośno mówiący o tym, może tak kłamać i krzywdzić ludzi ?!
Hipokryzja w najlepszym wydaniu !!!
Nie można wierzyć w nic co tam się usłyszy.
Mam nadzieję, że Pan Bóg w którego tak wierzycie rozliczy was za krzywdy, które ludziom wyrządziliście, wyrządzacie i pewnie będziecie wyrządzać.
4
Michał Sereda. 2017-07-03 12:35
Witam. Widzę, że coraz więcej negatywnych opinii na temat tej firmy. Niestety to prawda.
Pojawiło się w internecie niedawno ogłoszenie (na różnych portalach) "Projektant instalacji telekomunikacyjnych ( światłowodowych )" - na umowę zlecenie.
Wiecie dla czego na umowę zlecenie? Bo nie obowiązują wtedy przepisy Kodeksu Pracy, tylko przepisy Kodeksu Cywilnego. Jest to sprytny manewr, gdyż przy umowie o pracę, jak pracodawca nie wypłaci należnego wynagrodzenia bardzo szybko sąd pracy nakaże mu zapłacić, natomiast przy umowie zlecenie nie działa to tak szybko. Wniosek o zapłatę musisz sam założyć, a sąd cywilny bardzo długo działa i sprawa może trwać nawet 2 lata...
Państwo Kryś, to oszuści!!! Można jawnie to napisać...
Na pewno to czytają, więc się przedstawię pełnym imieniem i nazwiskiem i jeżeli czują się obrażeni za moją wypowiedź to proszę założyć mi sprawę sądową!!!
Druga sprawa, jak już faktycznie będziecie chcieli mnie pozwać z art. 212 KK (zniesławienie) to proszę o kontakt e-mail. gdyż zmieniłem dane adresowe.
A do czytelników oszukanych przez Państwa Kryś!!!
Jeżeli założą mi sprawę to poproszę was o kontakty, by zbiorowo temat załatwić!!!
5
Kryś 2017-07-04 11:35
Proszę uzupełnić nazwisko o imiona ponieważ też nazywam się Kryś i nie mam z tym nic wspólnego
J e b a ć M a x t e l 2017-07-08 09:21
Koniec świata się zbliża... Maxtel staje na głowie, żeby znaleźć jakichkolwiek pracowników. Po kilku miesiącach wraca ponownie Michał B. znany z wielu kłamstw, imprezowania i poznawania 'dupeczek'. Pan prezes jest już tak zdeterminowany, że bierze do pracy byle kogo. Panie Prezesie, byli pracownicy nadal czekają na pieniądze z marca i kwietnia...
2
Gosc 2017-07-08 21:43
Czy ktoś na tym forum orientuje się kiedy maxtel przymierza się do ogłoszenia upadłości likwidacyjnej?
Michał Sereda. 2017-07-09 20:05
Kolego, w odpowiedzi na twoją prośbę:
Jest to Prezes MAXTEL S.A. oraz jego córka.
Dodatkowo dodam, że mam nagrania z rozmów telefonicznych z tymże Państwem (gdyż rozmowy ze mną są nadrywane).
Przedstawiają jednoznacznie kłamstwa, sposób traktowania, obiecywania itp.
michal.b 2017-07-09 20:20
Komu przeszkadza poznawanie "dupeczek"..
Wszędzie zło i nienawiść.
2
Michał Sereda. 2017-07-09 22:24
Raczej nie chodzi o poznawanie "dupeczek"...
Chodzi o powrót i dalsze kłamstwa!!!
3
Gosv 2017-07-10 21:54
Jak już zatrudniają tych co zwolnili dyscyplinarnie to koniec już blisko. Co się stało z Panią Danuta? Nie widać jej.
2
Janusz 2017-07-16 12:30
Nie wypłacalni - stanowczo odradzam ta firme
4
Ktoś 2017-07-16 18:03
Z Danutą rozstali się w bardzo brzydki sposób, zwalając na nią winę za obecną sytuację. Jednak wszyscy zainteresowani doskonale wiedza, że zawsze ostatnie słowo należało do WK.
Jeśli chodzi o Michała B, to on z jakiegoś powodu był traktowany inaczej niż reszta pracownikow. Mimo, że ewidentnie się nie nadawał do pracy oraz narobił tyle głupot i strat dla firmy (vide np. Kraków), WK trzymał nad nim parasol ochronny. Ciekawe dlaczego? Może Magda wie...
6
Przezajebisty Michał Sereda 2017-07-19 13:28
Coooooo???? Były kierownik Michał B. został dyscyplinarnie zwolniony i powrócił na łaske MAXTELa???
buahahahaha Jeśli to prawda, to gość:
a) nie potrafi uczyć się na błędach, analizować i wyciągać wnioski - czyli nawet na brygadziste sie nie nadaje a co tu mówić o stanowisku kierowniczym. Zreszta wg literatury prawa budowlanego stanowisko kierownicze w Maxtelu jet niczym innym jak właśnie zwykły brygadzista.
b) zero szacunku do samego siebie
c) zamiast się rozwijać to się cofa...
Co do Pani Danuty... to nie była księgowa? Nie znałem z biura nikogo, bo w okresie 12.2015 - 03.2016 jedynie spawałem ftth w Krakowie. W dalszym Ciągu nie otrzymałem za to $$$.

Co do jakości usług wykonywanych przez MAXTEL sp. zoo juz wiele operatorów wyrobiło sobie opinie tak że dla maxtel pozostała jedynie praca w ramach podwykonawstwa dla teltech. Wiecie jaki to jest upadek? Zero godności. TELTECH gówniane pieniądze daje...
Za projekt budowlany wraz z podpisami osoby uprawnionej w w projektowaniu telekomunikacji jednego małego osiedla - nie zdradze gdzie (7 kabli dosyłowych do 7 budynków z różnych złącz) wiecie ile zaproponowali? Oczywiście trzeba wliczyć w to wizje lokalna, ktora tez kosztuje... w sensie paliwo i czas. Zaproponowali - Bo tak to działa, samemu nie przedstawia sie oferty do TELTECH. To TELTECH mówi za ile to zrobisz i albo przyjmujesz albo nie...
Chcesz projektować FTTx jako podwykonawca TELTECHU to za 1 500 zł... Serio... jak coś takiego słysze to smieje im sie głośno w twarz...
BTW... strona maxtel wrocila. Przeglądając referencje firmy to swoją sietność miala w latach 2009 - 2013.
Później już nic :)
Musze się odnieść do ofert pracy zamieszczonej na stronie maxtel jako projektant oraz kierownik i zadać MAXTEL Sp. z o.o. natepujace pytania, a mianowicie:
1.Proszę o wyjaśnienie jakie umocowanie prawne w odniesieniu do przepisów prawa budowlanego ma gwarantowany przez maxtel UKONCZENIE KURSU PROJEKTOWANIA I UZYSKANIE CERTYFIKATU (cokolwiek to znaczy).
2. Proszę o wyjaśnienie jakie umocowanie prawne również w odniesieniu do przepisów prawa budowlanego jakie uprawnienia posiada Kierownik robót telekomunikacyjnych.

Na w/zadane pytania dot. terminów "projektant" i "kierownik robót" określają stosowne ustawy i rozporządzenia, które dają uprwanienia do wykonywania tychże zawodów / stanowisk/funkcji.
a teraz coś smiesznego... kimże w przepisach prawa jest stanowisko projektant i kierownik (specjalnie z małych liter) w firmie maxtel?
hehehehe jest to nic wiecej jak
projektant = kreslarz CAD
kierownik = brygadzista :P

A teraz coś od siebie... Chetnie zaproponuje Państwu swoje usługi jako osoby uprawnionej do projektowaniu w telekomunikacji .
Nie mniej jednak, z uwagi na charakter wczesniejszej współpracy oraz niewypłacenie należnych kwot warunkiem podjęcia się jakiegokolwiek zlecenia jest płatność w formie 100% przedpłaty.
podaje e-mail. michsereda@gmail.com

Jeżeli kogoś uraziłem swoją wypowiedzią co do stanowisk... Wybaczcie - takie s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] fakty!!!
5
Przezajekurwabisty Michał Sereda 2017-07-19 13:48
hahahahahaha - co sie Krakowa czepiasz... Spawałem tam :P
Ale Kraków był realizowany bez jakiegokolwiek harmonogramu, organizacji, planowania... wszystko na wariata.
A co do nienadawaniem sie... Ciekaw jestem jakie szkolenia w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi i organizowaniem prac przeszła w/w osoba :P
6
Ktoś 2017-07-23 16:33
Pani Danuta niby niewinna?! Wolne żarty...
4
oszukany 2017-07-25 07:37
Kolejna afera z umowami śmieciowymi. Pan Prezes doskonale wie, że na takich warunkach powinien zatrudniać pracowników co najmniej na umowie zlecenie, jednak jak zwykle pan Dusigrosz chciał oszukać Państwo, zatrudniając na umowę o dzieło. ZUS szybko dobrał mu się do tyłka i zaczął węszyć. Wszyscy mamy nadzieję, że takich fałszywych ludzi jak on, ZUS przywróci do porządku lub zniszczy za oszustwa.
4
Ktosiów ci u nas dostatek 2017-07-25 14:08
He, he... Znajdź mi w tej organizacji jedną osobę niewinną, to postawię Ci flaszkę :).
Tam wszyscy są winni. Są winni oszustw, krętactw i kłamstw, partactwa, zaniechania, głupoty, wyrachowania lub łatwowierności z drugiej strony.
Do wyboru, do koloru, niepotrzebne skreślić.
Oczywiście, nie bierze się to znikąd. Najwyższy i jego rozgarnięta inaczej córunia, na tym właśnie zbili pieniądze. I nadal nieźle z tego żyją...
Wielcy katolicy, psia ich parszywa mać.
7
Nick 2017-07-27 19:08
Jednak to prawda.
Oj michale b. (specjalnie z małych liter - bo szacunku to ty nie masz u nikogo. No chyba, że u magdaleny k., ale ona też nigdzie poważana nie jest) zhańbiłeś się całkowicie...
Nie dość, że jak wszystkim MAXTEL nie płacił (tobie też) to wpakowałeś się kolejny raz w przysłowiowe gówno (powiada się, że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi)...
Ty nawet na tyle mądry nie jesteś by wyciągnąć wnioski...
Ciekawe jak będą Ci płacić, skoro prac na FTTH MAXTEL nie dostanie od żadnego operatora bezpośrednio.
Maksymalnie co może dostać, to wykonanie ftth od jakiegoś zenka co w szopie ma warsztat.
bywaj... i obyś zmądrzał, a przynajmniej się czegoś nauczył...
9
Zostaw swoją opinię o maxtel - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maxtel