brak logo

maxtel

Kielce

Opinie o maxtel

wierzyciel 2015-02-06 18:59:32
w takim razie jestem ciekaw kiedy moje 8 tys. wypłacą. termin płatności upłynął w kwietniu...
1
były pracownik 2015-02-11 08:17:11
Pracownica... hmmm.. zapewne to Pani M. (sorry Panna) - Córka Guru... szefowstwo oczywista sprawa że ma kase na czas, ale pozostali to już inna sprawa... ludzie miesiącami czekają na swoje cieżko zapracowane pieniądze, a szanowny zarząd nic sobie z tego nie robi.... traktują ludzi ibteresowniie i bez szacunku.. dopóki mają z kogoś zysk i czerpią korzyści to jest cacy, a później kopa w tyłek... firma porażka..
1
kolejny byłypracownik 2015-02-13 09:23:30
Pani Magdo, jak komuś się nie chce pracować to został w waszej firmie, zostali tylko ci którzy wiedza że sobie nie poradzą, i nic nie potrafią.
Zachęcam do pracy w tej firmie, ale tylko na umowę o prace- nic nie robisz a kasę muszą płacić bo nadzorca patrzy. nikt nie weryfikuje pracy bo tam się nikt na niczym nie zna
2
były 2015-03-17 01:30:29
Nie dziwi mnie ta upadłość, raczej to, że dopiero teraz. Firma padła z powodu nieudolnego zarządzania, prezes w pojedynkę (a kiedyś miał dwóch wspólników, którzy dawno już odeszli) okazał się nieudolny. Kadra dyrektorska - ludzie niekompetentni, małego formatu, pozbywający się wszystkich lepszych od siebie. I oto mamy efekty. A była to kiedyś firma, w której dało się zarobić, z drużyną piłkarską, świetną atmosferą. Niestety prezes-świętoszek ze świtą zebraną ze wsi, gdzie pekaes nie dojeżdżał, ale za to wierną i zdolną do różnych zachowań, rozwalił firmę, ot co.
4
kryś 2015-03-25 19:51:29
Mam nadzieje że upadłość układowa, zmieni się w całkowitą!!!!!!!!!!
Trzymam kciuki za szybkie zniknięcie tej oszukańczej pseudo firmy z rynku!!!!!!!
3
obserwator 2015-04-20 12:28:07
kończ waść wstydu oszczędź - Panie prezesie kiedy zrozumiesz że nie jesteś wstanie prowadzić jakiekolwiek działalności, brakło kilku ludzi i klapa
1
~obiektywny prawnik 2015-04-25 16:28:13
Firma upadła, bo była słabo zarządzana i przez wiele lat zadłużyła się masakrycznie praktycznie u wszystkich łącznie z własnymi pracownikami-podwykonawcami. Upadłość układowa polega na tym, że wierzyciele, aby odzyskać choć część pieniędzy zgodzili się, aby firma pod nadzorem sądowym dalej funkcjonowała i zyski przeznaczała na spłatę długów więc nie będzie na inwestycje i wkrótce upadłość układowa zamieni się w całkowitą. Wątpię, żeby ktoś w ogóle pokusił się o zlecanie lukratywnych kontraktów firmie w upadłości więc koniec już bliski.

"Sąd Rejonowy w Kielcach, V Wydział Gospodarczy, Sekcja ds. Upadłościowych i Naprawczych, zawiadamia, iż postanowieniem z dnia 22 października 2014 r. ogłosił upadłość dłużnika MAXTEL Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Kielcach; określił, że upadłość prowadzona będzie z możliwością zawarcia układu; określił, że upadły będzie sprawował zarząd nad całym swoim majątkiem, wyznaczył na Sędziego komisarza Dorotę Tylus-Chałońską - Sędzię Sądu Rejonowego w Kielcach; wyznaczył na nadzorcę sądowego Kancelarię ARGUTUS Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa; wezwał wierzycieli upadłego, aby zgłaszali swoje wierzytelności do Sędziego komisarza w terminie 2 (dwóch) miesięcy od daty dokonania obwieszczeń, wezwał osoby, którym przysługują prawa oraz prawa i roszczenia osobiste ciążące na nieruchomości należącej do upadłego, jeżeli nie zostały ujawnione przez wpis w księdze wieczystej, do ich zgłoszenia w terminie 2 (dwóch) miesięcy, pod rygorem utraty prawa powoływania się na nie w postępowaniu upadłościowym (sygn. akt V GUp 15/14)."
(usunięte przez administratora)
2
też były 2015-05-05 12:07:04
no cóz, ryba psuje się od głowy . Nawiedzony ale o bardzo złym sercu prezes który przez lata wykosił wszelkich wspólników, który zwalniał bardzo dobrych , oddanych pracowników dlatego, ze nie bali się mieć własnego (realnego) zdania, nawet pozbawił pracy swoich oddanych dwóch rodzonych braci. Zostali sami niudacznicy , ale za to gotowi kadzić i mówić prezesowi co zechce usłyszeć.
A teraz jakaś upadłość z układami.... to powinno się zamknąć bo dalej próbują na różne sposoby naciągać dostawców itp
4
były2 2015-05-11 17:12:06
Oddani bracia Tomek i Jarek poszli na bruk?! No to mają czas na chwilę refleksji, czy wart było wysługiwać się preziowi :) Na mój gust obydwaj nie mieli kwalifikacji (ale kto zabroni bogatemu "podpierać" się rodziną) więc mi ich nie żal, choć Tomek zawsze był spoko gość.
były2 2015-05-11 17:57:58
aha, zapomniałem dodać, że dobrze byłoby, gdyby córunia prezia do nich dołączyła, za całokształt
kierownik 2015-05-23 02:14:47
"Kierownik robót elektrycznych i teletechnicznych" - od lat ogromna rotacja na tym stanowisku, cieszą się jedynie bezrobotni, którzy myślą, że Pana Boga za nogi złapali, bo jest cień nadziei zatrudnienia. Potem, wraz z upływem czasu następuje zrozumienie, dlaczego ta firma tak ciężko przędzie i szukanie drogi ewakuacji, czyli pracy w innym miejscu.
MX 2015-06-13 14:09:39
Ten gówniany Maxtel jeszcze nie upadł?
Setki ludzi oszukanych ale w kościele krzyżem leżą!
Życzę im jak najgorzej!
2
Były pracownik 2015-06-25 07:56:19
wszystkich przestrzegam, to firma oszust.Prezes niby bardzo wierzący,ale on tylko wierzy w to że zostanie święty.spotkania z biskupem i władzą kościelną nie zmienią jego charakteru-egoizmu,pychy,buty a przede wszystkim pociągu do władzy i oszustw.Aż wstyd że kościół utrzymuje taką znajomość,no ale póki daje datki na kościół w wysokości po 10tys zł to jest wszystko ok.Czas najwyższy aby zainteresował się Urząd Skarbowy i firmą i samym panem prezesem, a może również główną ksieęgową i panią dyrektor.takie machloje jak tam są robione to powinny być opisane w szerokim forum.
3
pracowni oszukany 156 2015-06-25 22:46:45
Witam wszystkich zainteresowanych pracą w MAXTEL , uważajcie nie na firmę, a na ludzi- „p”rezes WK już ukradł to co miał ukraść, teraz powołał nową spółkę z córunią i „p”anią prokurent w zarządzie - po co sami sobie odpowiedzcie -nazwy nie znam , ale jak poznam to podam w kolejnej opinii. Pracowałem tam kilka lat, było nieźle dopóki prezesunio nie zaczął czyścić – chcecie pracować dla MAXTEL , lub dla spółki powiązanej – pamiętajcie TYLKO umowa o prace , lub przedpłata, nie dajcie się okraść powodzenia.
3
podwykonawca 2015-06-26 13:38:33
Witam, generalnie z firmą zrobiło się coś strasznego. Podejrzewam , że winni to "manadźerowie". Zrobiłem z nimi 3 budowy,na dwóch było ok- opłaty faktur terminowe,
natomiast na 3 ogromne opóźnienia i w końcu jakieś pieniądze dostaliśmy od inwestora. Nie mogę się również doprosić umowy od nich- roboty były robione na 8% VAT-mieszkaniówka.Bardzo bystrym i fachowym człowiekiem był Sławek J.Pozdrawiam. W trakcie tej 3 budowy gro ludzi od nich odeszło, kilku widziałem na portalu dla elektryków-szukali roboty.
~obiektywny prawnik 2015-06-27 01:23:02
Nowa firma właściciela Maxtel to Telmag Sp. z o.o. W jej zarządzie oprócz prezesa Waldemara K. jest jego córka i niejaka Danuta G. będąca prokurentem w Maxtelu. Dane te są jawne i publicznie dostępne, szukajcie numeru KRS 0000554459.
2
~obiektywny prawnik 2015-06-27 01:35:34
Errata do postu wyżej: Waldemar K. nie figuruje w nowej spółce. Prezesem w niej jest Danuta G. natomiast córka Waldemara K. Magdalena K. jest tylko członkiem zarządu. Według tego co podaje KRS obydwie panie mają: "50 UDZIAŁÓW O ŁĄCZNEJ WARTOŚCI 2 500,00 ZŁ".
2
MX 2015-07-14 06:45:15
No i reanimują trupa!
Życzę im wszystkiego najgorszego!
Uważajcie na tych oszustów!
Pozdrawiam
Były pracownik
Były pracownik 2015-07-15 13:04:03
Powiedzcie jak to możliwe,okradli tyle ludzi, firm i nic z nimi się nie dzieje. Gdzie jest Urząd SKarbowy, a teraz gdy są niby w upadłości układowej, dlaczego jeszcze jest prezesem. To jest zły i bardzo podły człowiek. Naszymi pieniędzmi obraca, i nadal żyje sobie dostatnio. A Danuta aż dziw bierze że jeszcze moźe spojrzeć w lustro. Mam tylko nadzieję źe to wszystko ktoś doniesie gdzie trzeba i nie wyjdą długo z kryminału, czego Danucie jak i Waldemarowi życzę z całego serca. Basiu a tobie nie jest wstyd?
1
Były pracownik 2015-08-12 20:10:21
Basi jest wstyd dlatego się nie wypowiada, a po za tym nie bardzo może bo jej najlepsza przyjaciółka jej nie pozwala.
Gosc 2015-08-20 07:21:44
Miałem przyjemność współpracować z Tą spółką. Potwierdzam, że p. Danuta to "kręciara". :D
Nigdy więcej 2015-11-23 18:02:49
O umowie o pracę ZAPOMNIJ. Wchodzi w grę tylko własną działalność, ewentualnie zlecenie/dzieło. Zarobki? Jakie to ma znaczenie, jeżeli nie płacą? Do d... to.
5
Michał 2016-02-27 18:40:22
Witam wszystkich.
Od grudnia 2015 roku świadczyłem usługi dla firmy MAXTEL Sp. z o.o. na terenie Krakowa - dokładnie spawałem światłowody przy ul. Wrocławskiej. Świadczyłem w/w usługi jako własna firma oraz wystawiałem faktury VAT z terminem płatności 21 dni.
W umowie miałem stosowny zapis dot. prac dodatkowych, czy też przekraczające zakres za które prócz standardowego wynagrodzenia ryczałtowego należało się dodatkowe.
W styczniu wraz z pierwszą fakturą złożyłem wniosek o wynagrodzenie dodatkowe wynikające z przekroczenia pewnych norm.
Na wniosek o prace dodatkowe nie uzyskałem nawet odpowiedzi... OK - odpuściłem, ale...
Zbliżał się termin płatności pierwszej faktury - koniec stycznia... Pieniędzy nie było (nie ma do tej pory). Początkiem lutego, wraz z wystawieniem kolejnej faktury oraz w związku z faktem niewywiązania się z warunków umowy (wina zleceniodawcy - czyli MAXTEL) zawiesiłem świadczenie usług dla tej firmy.
Za dwa miesiące pracy, czyli grudzień i styczeń firma MAXTEL miga się z płatnością. Prezes - Pan Waldemar Kryś specjalnie nie odbiera telefonu, do księgowej również nie można się dodzwonić... Jedyna możliwość dodzwonienia się to korzystanie z innych numerów.
Pani Magdalena Kryś, córka prezesa potrafi kłamać w żywe oczy. Nie potrafi odpowiedzieć na najprostsze pytanie.
Nie polecam podejmowania współpracy z tą firmą na jakichkolwiek warunkach. No chyba że przedpłata 100%...
W jakiś dzień zostaną udostępnione nagrania z rozmów telefonicznych, gdyż każda moja rozmowa jest nagrywana i porównacie sobie kim są ci ludzie...
3
Michał 2016-02-27 21:18:10
Człowieku. Nie warto. Od grudnia czekam na zapłate pełnej faktury
Michał 2016-02-29 15:41:04
miną już termin płatności 2 faktury.
Nie ma pełnej płatności za 1 fakturę ani za drugą.
Nie odbierają telefonów.
Hehehe:) 2016-03-02 22:44:16
Dziwne rzeczy się tutaj dzieją...
Zniknął mój post sprzed paru dni, który zdecydowałem się napisać jako odpowiedź dla @lojkok, a w którym pisałem o prawdopodobnym rodzinnym powiązaniu "lojkok" z firmą i wybielaniu jej wizerunku na tutejszym forum, o łgarstwie nt. umów o pracę (nie ma takiej możliwości - w grę wchodzi jedynie własna działalność), o nierzetelności pracodawcy i zaleganiu z wypłatami wobec pracowników i firm podwykonawczych, no i o tym, że firma jest w stanie upadłości (co nie jest nowością i tajemnicą). Pisałem też o praktykach firmy dotyczących łowienia jeleni wśród młodych szukających na kieleckim zadupiu pracy, mamieniu ich obietnicami o wysokich zarobkach (patrz post "madziar" i "wikaop") i stawianiem ich później przed dylematem - dać sobie spokój i sprie...ać, czy czekać na zlitowanie i zaległe wypłaty, ale przy rosnącym cały czas zadłużeniu). Zakończyłem rekomendacją, że (jako były już pracownik) firmy nie polecam - chyba, że ktoś chce zostać wolontariuszem.
Jak widać nie było to nic, co nie jest zgodne z prawdą, nikogo też nie obraża, a daje ludziom, którzy chcieliby się tam zahaczyć jakieś pojęcie nt. Maxtela. Po to powstało przecież to forum!
Z jakiś jednak powodów informacje te komuś przeszkadzały i ten ktoś postanowił chyba dogadać się z adminem GoWorku i skasować te informacje. Cenzura czy zaklinanie rzeczywistości? I po co to, M.?
2
kali 2016-03-31 22:35:21
każda zła opinia na temat maxtela na tym forum to najszczersza prawda, przyznam się, że w zeszłym roku jak zaczynałem prace w firmie, to czytałem ten temat i niedowierzałem w to co pisaliście, ale teraz już jako byly pracownik czytam te posty jeszcze raz i mógłbym napisać dokładnie to samo. Krętactwo, krętactwo i jeszcze raz krętactwo. Na pieniądze tak jak michał spawacz którego pozdrawiam, czekam do tej pory. Nie ma szans się do kogokolwiek dodzwonić, masakra !!! Córka prezesa Magda to mistrz kłamstw, i jej ulubiona odpowiedź "nie wiem". Ja myślę, że powinniśmy (ludzie z ostatniej roboty w Krakowie ) coś z tym zrobić i złośić problem jakiemuś inspektorowi pracy czy coś takiego...
2
anakonda 2016-04-09 15:27:41
Inspektor pracy nic nie zrobi jeśli pracowaliście na umowę zlecenie.
zdziwiony 2016-04-10 18:19:33
O czym ty pier...lisz? Benefity? Bonus to będziesz miał, jak po paru miesiącach wreszcie się doczekasz na przelew.
1
Były pracownik 2016-04-12 14:08:55
Nikt nie wspomina że są w upadłości układowej tzn ukradli wielu ludziom 70 procent wystawionych faktur. Kryś i jego ekipa to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszuści i bardzo źli ludzie. Stara panna córunia to głupia dziewucha która nie ma pomysłu na życie i bazuje na tatusiu. Dlaczego jeszcze oszukują ludzi. Od 2013 nie płacą więc nie łudźcie się że wyciągnięcie pieniądze.
2
Tomasz 2016-04-27 10:17:08
Tak zgadzam się,mnie nie zapłacili za 6 faktur w 2014.Byłem wtedy jedynym żywicielem rodziny.Do tej pory mam zadłużenie w zus-ie i us.Teraz jak zechcą to oddadzą parę groszy,jeśli oczywiście coś znów nie wyjdzie w trakcie.Państwo na to pozwala a włściciele z p.Krysiem cieszą się jak to pięknie oszukali ludzi i gdzieś mają to,że narażają nas na długi.Głupi wtedy byłem,trzeba było wtedy inaczej postąpić
1
Tomasz 2016-04-27 10:19:27
Uważaj na ta firmę,mnie nie opłacili do tej pory za 6 miesięcy.Nie warto!!!!!
1
takitam 2016-05-18 00:41:37
Czopek, nie wiesz o czym mówisz. Skoro lubisz pracować nie dostając za to wynagrodzenia, to rób tak dalej. Jeżeli jednak ktoś szanuje siebie i swoją pracę, chce się rozwijać i dodatkowo zarobić na utrzymanie swoje i swojej rodziny - niech unika Maxtela jak ognia. Szkoda nerwów i czasu.
Chyba, że ktoś lubi być dymany, jego sprawa. Tylko później nawet czopek nie pomoże...
2
Ktoś 2016-05-31 19:45:09
Pracuj, pracuj za darmo. Pan Prezes będzie zadowolony, jak on wypłaci sobie pensje a Ty dostaniesz figę z makiem.
BBBBBBB 2016-06-27 12:02:42
Podpisujesz umowę i jesteś zadowolony. Przychodzi dzień wypłaty a ty nie dostajesz nic albo jakąś część. I tak zaczyna się nakręcać spirala długu. Bo jak odejdziesz to nic nie dostaniesz a jak pracujesz to dostajesz w ratach ale zabowiązania firmy względem pracownika się powiększają. Obiecują i nic z tego nie ma.
3
Były pracownik 2016-06-27 15:49:14
Wypłata jest dla wybranych: Prezes i jego świta a reszta to głupcy, który dali się nabrać.
1
Zzxx 2016-06-27 21:10:48
Jaka umowa ??!!! Każą założyć własną działalność, więc wystawiasz fakturę i na zapłatę czekasz, czekasz, czekasz..... czekasz. Córka założyła drugą firmę i przerzuca pieniądze z maxtela na swoją firmę. Tak to wygląda.
1
PM 2016-07-05 19:21:49
Zacząłem pracować 2 tygodnie temu. O umowie o prace od razu zostałem poinformowany, że nie ma - jest zlecenie lub dzieło (póki co mam o dzieło), najlepiej założyć działalność. Ludzie są w porządku z prezesem i wyższą półką nie miałem do czynienia. Zobaczę co będzie za miesiąc i do czego to prowadzi bo jak ktoś już tu wspomniał trzeba siebie szanować. Pracuje zarabiam i mam mieć płacone w terminie inaczej papa.
Dźwigowy 2016-07-19 13:49:33
Przestrzegam wszystkich przed tą firmą, na początku jest wszystko cacy ale jak przyjdzie czas wypłaty to zaczynają się robić schody!!! Do tej pory nie dostałem należnych mi pieniędzy! Nie polecam nikomu zabawy z tą dziadowską sitwą :(
1
Gość 2016-07-20 20:04:35
Na sprzedaż wystawiony już budynek siedziby firmy w Kielcach. Pieniądze się skończyły.
1
Nick 2016-07-27 12:58:11
1
Refleksja po latach 2016-07-28 18:00:24
Stało się to co stać się musiało przy takim zarządzaniu jakie prezentował prezes z jego świtą.
Refleksja po latach 2016-07-28 18:00:40
Stało się to co stać się musiało przy takim zarządzaniu jakie prezentował prezes z jego świtą.
1
gosc 2016-08-01 21:19:25
Wyprzedają majątek - tragiczna sytuacja. Zgłaszajcie należności do egzekucji, bo może być niedługo za późno.
Gość 2016-08-04 14:55:06
Dobrze radzę, jeżeli macie niezapłacone przez Maxtel bieżące należności ( ale nie te objęte układem) to spieszcie się z ich wyegzekwowaniem, bo jak ogłoszą likwidacyjną to już pieniądze nie do odzyskania.
Byly pracownik 2016-08-17 14:44:39
Zgadzam się, spraw nie powinno się odkładać " na potem" w dodatku o swoje trzeba walczyć i to żaden wstyd upominać się o swoje wynagrodzenie za uczciwą pracę. Ja zakończyłem współpracę z maxtelem, podzielcie się informacjami jak obecnie wygląda sytuacja z płatnościami.
1
bbc 2016-09-18 16:06:53
Nie wiem o kim piszesz i w jakim języku. Na pewno nie o Maxtelu i z pewnością nie jest to język polski, idioto.
6
Gosc 2016-10-10 17:51:22
Sarkazm przez Ciebie przemawia. Cóż w tych ciężkich czasach trochę humoru się przyda.
1
Nowy 2016-10-11 18:26:17
Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie, widzę że szukają monterów do instalacji FTTH. Może ktoś się wypowiedzieć na temat warunków pracy, jak obecnie wyglądają?
ech 2016-10-23 02:04:57
Tak naprawdę to nic się nie zmieniło. Chwilowo im się wydaje że wyszli na prostą, ale to tylko złudzenie. Za moment będą musieli zacząć spłacać zadłużenie i wszystko wróci do "normy", czyli znowu zaczną się opóźnienia w wyplatach. I dalej kłamią ludzi a stawki za pracę mają tak dziadowskie, że wstyd się przyznawać przed znajomymi.
11
Zostaw swoją opinię o maxtel - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maxtel