Interglobus Tour

Szczecin

Opinie o Interglobus Tour

Mustafson 2015-02-24 23:13
Dla mnie jest ok pracuję juz w tej firmie ok 5 lat, dużo opinii jest negatywnych chociaż nie wiem dlaczego w każdej firmie są zasady ktorych trzeba przestrzegać chyba w każdej tak jest. Pieniądze zawsze na czas bez problemów.
3
Mustafson 2015-02-24 23:33
Jakoś nie zauważyłem żeby dysporzytorzy byli chamscy a znam wszystkich także nie wiem w czym widzisz problem, odnośnie kierowców są to normalni ludzie którzy też odczuwają zmęczenie stres itp ale nie pisz w taki sposób ze wszyscy są tacy w jaki sposób ich spostrzegasz bo zapewniam ze jest inaczej. Nie każdy może być kierowcą zawodowym jest bardzo duża różnica miedzy jazda dla przyjemności a jazda zarobkowa, musisz mieć odporność na stres zmęczenie i tryb zmianowy tyle w temacie. Szerokości przyszli driverzy
4
ziggi 2015-02-25 15:44
firma ok, dobre warunki finansowe i samochody. mozna się zahaczyć na stale.
pawel 2015-03-09 20:55
To polski nawet tu szuka klientów? Może garsc faktów, bo korzystałem z kliku firm na tej trasie również np. z Berlineksu. pomine może fakt ze obecnie częściej jezdze pociagiem … : ) wifi w boskim busie na terenie polski nie działa zbyt stabilnie a na terenie niemiec wcale. Miejsca duzo w czerwonych autobusach ? - siedzen napakowane tyle ze odstepy miedzy nimi, to może wygoda dla chinskich nastolatkow a nie średniego wzrostu europejczyka. Może rózni dyspozytorzy w szczecińskich firmach przewozowych pracuja ale przynajmniej nie trzeba placic 3 czy 4 zł za minute rozmowy z dyspozytorem przewoznika, z którym jedziemy i do którego dostep należy się nam tym samym jak psu micha.
Mieciu 2015-03-24 16:50
No właśnie jakieś konkrtety finansowe? I czy obcinają premie jeśli takowe są. Czy jest różnica w zarobkach na mini i na dużych busach? Zna ktoś odpowiedzi na te pytania?
3
mietek 2015-03-26 09:01
Duży bus to kategoria D bo więcej niż 9 osób. Na B do 9 osób 2k netto zarobisz , na dużym busie jak to "Mieciu" nazwałeś 3k będziesz miał.
arni 2015-03-31 19:15
Jak dostal ktos prace po rekrutacji co byla teraz w marcu?
mimi konewka 2015-04-09 08:19
duuzo miejsca tam jest bo jezdza puste ;-)
Marcin 2015-04-14 18:10
I jak ktoś pracuje od niedawna jak tam jest godne polecenia? bo widzę, że wznowili rekutacje czyżby chętnych nie było???
Mariusz 2015-07-30 09:42
witam jestem kierowca autobusu miejskiego w Policach mysle by zmienic firme na intrglobus ale w internecie nie ma nic opini o tej firmie ktora jest juz tyle lat na rynku gdzie sa komentarze??????
mariusz 2015-08-22 21:51
Ale ja szukam opinii kierowców pracowników
mariusz 2015-08-22 21:51
Ale ja szukam opinii kierowców pracowników
real 2015-09-22 11:42
Dużo wpisów jest usuwanych także nie ma co zasięgać tutaj informacji
1
adam 2015-11-05 18:38
jestem kierowca w dąbiu po tym co tu przeczytałem jestem w szoku , ale to dlatego codziennie na olx.pl sa oferty z praca u nich bo albo pan ich zwalnia albo sami odchodza?
gabi 2015-11-06 20:13
ooo komentarz tej pani juz skasowany no prosze
adrian 2015-11-11 22:32
Pracuje nie całe dwa lata i warunki normalne, nie wiem o co chodzi z tymi wpisami. Jak się nie podoba to niech idą gdzie indziej. Samochody ok, mniej użerasz się z klientami niż w mzk, jest spoko.
1
mifek 2015-11-15 11:33
do adam: rekrutacje są bo firma i autobusów jest coraz więcej, to potrzeba tez nowych kierowców.
Obecny 2015-11-17 00:14
Ani lepsza ani gorsza od innych transportowych w Szczecinie. raczej wiecej znam gorszych firm niż oni.
pepe 2015-11-23 23:01
jak czytam niektóre hejty, to nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać ;-) firma ok, a u niektórych ciśnienie dziwne
Paweł P. 2015-11-24 17:56
Korzystam z ich usług ja i moja rodzina dość często. Nigdy się nie zawiodłem. Zawsze na czas i uprzejmie. Ze swoje strony mogę polecić. Paweł P.
1
igor 2015-11-26 07:02
słyszałem, że na dużych autokarach można u nich sporo zarobic
karo 2015-11-30 20:20
a nie wiecie czasem ile mozna zarobic jako pracownik biura obslugi klienta? bo widzialam ogloszenie i chyba sie zglosze. i jakie warunki pracy tam sa? z gory dzieki za odpowiedz
adam 2015-11-30 23:59
dlaczego komentarze znikają? znalazłem takie informacje pod innym linkiem.

http://www.gowork.pl/opinie_firma,700942,0


jakie zarobki sa na duzych autokarach?
ja91 2015-12-01 11:49
pracuje w biurze i jest fajna atmosfera
karo 2015-12-01 23:42
ok dzieki, a jak z zarobkami?
kenny 2015-12-11 10:26
zarobki w biurze sporo poniżej 2000
kenny 2015-12-18 10:48
no jak 1700 to dobra pensja to czas się pakować ze Szczecina...
paola 2015-12-30 12:34
potem pensja jest większa i faktycznie można awansować. jak wszedzie na poczatku trzeba sie pokazac, ile sie jest wartym
poper 2016-01-05 11:26
najlepiej płacą z firm autokarowych w szczecinie, wiem, bo pracowałem już w różnych, na D nawet ponad 5 tys wyciagniesz
sebastian 2016-02-10 22:57
do michał: chyba trochę przesadzasz, ja tam pracuje i jakoś nie ma tak jak piszesz.
bka 2016-02-26 14:46
kierowca kat B bedzie z 2500 netto (umowa o prace najnizsza krajowa + dieta)praca na telefon (tak mi sie wydaje bo nie uzyskalem konkretnej odp podczas rozmowy) 24h przed wyjazdem dostajesz info kiedy co i jak i jedziesz... jesli masz D to masz troche powyzej 3tys na sprinterze niby jest jakis grafik, wymagania jezyk chociaz jeden i koniecznie komunikatywny... ogolnie wszystko jest ladnie gadane jak u kazdego prywaciarza a jak wygladaja realia ciezko powiedziec :D jesli ktos chce to moze probowac a noz widelec spodoba sie praca ;)
mike 2016-04-15 09:27
pracuje 2 miesiące i jest w porządku
2
Adix 2016-04-28 10:10
Witam. Przeszedłem wszystkie etapy rekrutacji w internecie globus , dzwoniła do mnie Pani która powiedziała że odezwie się ktoś z dyrekcji transportu, lecz minęły już dwa tygodnie i nikt się nie odezwał. Pytanie moje jest takie czy ktoś z was miał podobnie ? Mam się martwić czy nie?
1
kierowca 2016-05-09 13:33
Rekrutacja w tej firmie jest prowadzona cały rok na okrągło. Odpowiedzi nie dostałeś bo pewno ktoś coś przegapił, z reguły odpowiadają. Proponuję zadzwonić, napisać maila, jednym słowem zapytać lub jeśli Ci się nie śpieszy po prostu czekać cierpliwie. Właściwie to nie da się o tej firmie napisać inaczej niż dobrze. (usunięte przez administratora)
3
tpoa 2016-06-09 09:04
no jeśli chodzi o prace u nich to chyba nie zawsze jest tak kolorowo, zastnawiam się teraz jeszcze jak wygląda u nich praca jako kierowca, bo słyszałem, ze podobno można tutaj naparwde dobrze zarobić i to do 4000 zł.
truthfully 2017-02-02 14:46
Chcąc dogonić zachodni standard w relacjach przedsiębiorca - pracownik - klient, zapomniano o dobrym standardzie traktowania załogi, a to ma jak widać odzwierciedlenie w rotacji. Ludzie są najbardziej wartościowym zasobem każdego przedsiębiorstwa ! Nie ważne, czy mamy ich szt. 2 czy 200 ;) bez dobrej, zgranej "ekipy" firma nie stanie się potentatem. A więc Panowie i Panie... reasumując ... założenia pracodawcy dobre, wykonanie słabe.
12
Mirko 2017-02-15 08:59
Od ponad 2 lat jestem kierowcą, mam doświadczenie u innych przewoźników i tu jest ok w porównaniu do innych. Wiadomo, zawsze chciałoby się więcej zarabiać i coś poprawić, ale ja jestem zadowolony.
2
pkj 2017-03-13 05:57
Jestem stosunkowo nowym kierowcą w Interglobusie / Follow me!, ale chciałbym podzielić się opinią. Na minus oceniam długość procesu rekrutacyjnego - od pierwszego telefonu po wysłaniu CV do podpisania umowy minęło ok. 1,5 miesiąca. Z jednej strony to dobrze, bo (w założeniu) może to wyeliminować niezdecydowanych / nie pasujących do wizji firmy, ale ja chyba jestem przyzwyczajony do innych standardów. Na plus sam proces rekrutacyjny (rozmowy, jazdy), jasne warunki zatrudnienia (wszystko w umowie + rozliczenia są proste i przejrzyste), fajna atmosfera, jakby nie patrzeć międzynarodowe środowisko pracy., ciekawa flota pojazdów, szkolenia dodatkowe. Dla kierowców B grafik rzeczywiście ustalany jest dzień wcześniej, chociaż założenie jest takie, że pracuje się 5 dni, 2 dni pauzy, 6 dni, 2 dni pauzy(...) itd. Są oczywiście dodatkowe minusy i plusy, ale nazwijmy je sprawami wewnętrznymi, których nie chciałbym tutaj poruszać - ja ze swojej strony polecam.
5
Aneta 2017-03-15 13:55
@pkj rozumiem, że odpowiada Ci praca w Interglobus Tour. Możesz opowiedzieć coś więcej na temat tego jak wyglądał proces rekrutacyjny? Co było podczas niego sprawdzane?
Driver 2017-05-05 23:58
Dyspozytorzy są ok. Atmosfera bardzo fajna. Ale jak komuś wystarczają zarobki na poziomie(usunięte przez administratora) to polecam. Dziwne godziny pracy i odpowiedzialność za kasę. Pracowałem tam to wiem.
Driver 2017-05-06 00:05
Właściciel kazał Ci tak napisać?
Driver 2017-05-06 00:06
Szkoda czasu
Aneta 2017-05-08 11:24
@Driver długo pracowałeś w Interglobus Tour? Rozumiem, że jako kierowca. Co możesz powiedzieć więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie na tym stanowisku? Firma wspomina o licznych szkoleniach, które oferują (więcej na: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,320600,0,0,szkolenia_dla_pracownikow). Czy gdy pracowałeś były one dostępne? Chętnie dowiemy się jak wyglądają one z perspektywy pracownika.
Ja_cko 2017-05-08 14:54
Firma jest naprawdę spoko, wiadomo, że każdemu zawsze coś będzie przeszkadzało. Kasa ok, zwłaszcza jak na lokalne warunki, flota nowa, wszystkie auta Mercedesa. Szkolenia są, ja miałem np. z Maciejem Wisławskim, dofinansowali też kurs językowy. Ogólnie Polecam.
Aneta 2017-08-11 09:57
To rzeczywiście @Ja_cko dość spory pakiet socjalny oferuje Interglobus Tour. Na pewno dla innych poszukujących pracy ważna jest też informacja na temat możliwości awansu, możesz coś powiedzieć na ten temat?
Aneta 2017-08-21 16:16
Obecnie Interglobus Tour prowadzi dwie rekrutacje dla specjalistów w rożnych dzieciach - obie opierają się rownież na wynajmie autokarów lub przyczep. Czy w przypadku tego typu stanowisk, obowiązuje tutaj dwuskładnikowe wynagrodzenie?
Ila_mrowka 2017-09-08 10:53
"dzieciach" (???) chyba miało być "dziedzinach"- zanim opublikujesz post przeczytaj przynajmniej 2 razy jego treść.
Axel 2017-09-08 10:57
"Na plus sam proces rekrutacyjny (rozmowy, jazdy), jasne warunki zatrudnienia (wszystko w umowie + rozliczenia są proste i przejrzyste) (...)" - czytaj ze zrozumieniem kolega w poście powyżej opisał proces rekrutacyjny.
Aneta 2017-09-09 10:24
@ila_mrówka, @axel, zadając pytanie rzeczywiście popełniłam literówkę i za to przepraszam, oczywiście chodziło mi o dziedziny. Co do zadanego pytania, widziałam dodany wcześniej przez @ja_cko post, jednak uważam, że w jednym temacie nigdy dość opinii, liczy się to czy ktoś potwierdza zdanie innych. Jeśli jest jednomyślność w temacie, to oznacza, że na pewno można czegoś takiego w Interglobus Tour, spodziewać.
Ja12345 2017-09-12 06:46
Nie polecam. Dużo obiecują na początku (usunięte przez administratora)jest względnie dobrze jak długo pracujesz, ale jak będziesz chciał odejść już nie jest tak różowo.
Zostaw swoją opinię o Interglobus Tour - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interglobus Tour