brak logo

MaxCo Distribution Sp. z o.o.

Jarocin

Opinie o MaxCo Distribution Sp. z o.o.

-40 2013-02-24 10:29:28
40 ph. Podziele ich na 4 dziesiątki czyli każda po 25 procent. Pierwsza dziesiątka czyli 25 procent robi kupe lat mają wyniki i gonią swój towar i nie myślą o zmianie (rynek maja opanowany). drugie 25 procent to ludzie na uop czyli tacy, którym wystarcza niecała dwójka na rękę i mają wszystko w du....,bo nie mają cesji i obciążeń. Trzecie 25 procent to ludzie, którzy nie mają wyjścia z różnych przyczyn. Nie ma u nich pracy, mają zadłużenia w MaxCo,są mało ambitni. I czwarta ekipa ostatnie 25 procent-ludzie, którzy pracują max do 2 lat,czesto młodzi i z niezłych domów z kasą, którzy na luzie sobie jeżdża i na lighcie tę pracę traktują. Po dwóch latach i wysokim zusie lub dużo wcześniej odchodzą i nowi wchodzą za nich. Te cesje ostro gnębią ph.
Kufaja 2013-02-25 22:23:06
He,he, dobre sobie - widać większość mało się zna (chyba że na pisaniu wypocin...). Ja pracuję na obrotach małych bo ok 20 tysia śr. na miesiąc ale nie narzekam(usunięte przez administratora).bo faktura jest zawsze na ok 6 tysia brutto. JA ak? A na wznak! czyli wystarczy mały region (to i mniejsze koszty paliwa wtedy). A jak mały region to i mały plan od kiera, a i dodatkowo zero sieci w obsłudze i sprzedaż tylko do drobnicy, wyłacznie za "kesz". No i koniecznie wariant A gdzie mam prawie zawsze 28%-29% na czycho prowizji. Wystarczy? (usunięte przez administratora)
czaruś 2013-03-02 22:53:22
firma jak każda inna. przepychu nie ma ale zgrozo tez nie. nie dużo luzu kerowniki plecaka temat nawet jak się obijam, kasa jest na czas ale średnia. po 1.5 roku ewakuacja w moim przypadku była do może lepszej ale wszędzie fajnie gdzie nas... pozdro dla starszyzny
Adam 2013-03-03 21:44:17
Czajnik - 2013-03-02 15:25:21

Dokładnie tu rozmawiamy poważnie o poważnej i guruntowanej marce na naszym rynku. MaXCo na tę chwilę najlepszy dystrybutor impulsu w kraju.(usunięte przez administratora) szacunnnnnnnnnnnnnn
człowieczku, siedzisz w biurze firmy w Rudzie Śląskiej i wypisujesz propagandowe frazesy pod różnymi nickami. Jeżeli policzysz wszystkich "zadowolonych" pracowników Maxco vel Cash&Candy na tym forum, to wyjdzie, że ta firma ma kilkudziesięciu stałych, zadowolonych ludzi, więc skąd ta rotacja??? A co do (usunięte przez administratora), rozumiem, że chcesz się podlizać - to baaardzo w twoim stylu, ale podobne problemy mają firmy, które on otworzył w innych krajach - wspomnieć wystarczy o Czechach.
Gość 2013-03-16 16:15:25
Widać kolego że jesteś obeznany w temacie to poradż , jak sam zauważyłeś rynek kurczy się w zastraszającym tempie czy ph z Maxco ma szanse jako wolny strzelec - podkreślam przy kurczącym się rynku . Maxco jednak ma dużo umów , które kosztują a wolny strzelec za rok to już nie będzie miał z kim handlować .
Adam 2013-03-17 14:10:52
To ja postaram się odpowiedzieć - "wolny strzelec" to jedyna szansa, żeby się utzrymać - nie jesteś ograniczony żadnymi rejonami, masz nawet dwa razy większą marżę, sam wybierasz produkty - do słodyczy dokładasz zapalniczki, breloczki, ciasteczka, czekoladki, chrupki, paluszki i już masz z czego żyć. Przed Wszystkimi Świętymi możesz dowalić znicze, a nawet sprzedawać pod cmentarzem - parę tysięcy w tydzień. Przed Walentynkami drobne gifty z chińskiej hurtowni, zawsze jest jakaś dodatkowa okazja. Możesz sam kreować swoją politykę sprzedażową. Od Maxco i tak nie dostajesz żadnej konkretnej pomocy, poza towarem "na krechę" - ale to w ostatecznym rozrachunku będzie cię i tak kosztowało majątej - to bomba z opóźnionym zapłonem.
Gość 2013-03-17 17:52:54
To spytam dalej ile trzeba zainwestować w towar na miesiąc . Co z gratisami , wymianami i co za kilka lat kiedy zostaną w większości tylko markety . Gdzie szukać hurtowni z tym towarem o którym piszesz i czy większa marża ok ale o ile mniejsze obroty niż w MAXCO . NO i wreszcie domyślam się że podatki dużo mniejsze .
Cwaniaczek z daleka 2013-04-15 11:57:35
Porażka w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Jan Palikot 2013-08-04 09:34:42
(usunięte przez administratora) najpeirw na umowkach smigali,syfu narobili i uciekli a teraz na forum bajdy piszą i się podszywają pod innych.Nieładnie dorośli ludzie
Witold ostatni Maksikanin 2013-09-29 09:43:48
To nic, ze nie ma towaru i wszystko co zostało jest najdroższe na rynku plany cza podnieść teraz wszyscy po 1850 2200 na miesiąc. (usunięte przez administratora)
kolega 2013-11-14 22:02:11
Pracuję w tej firmie ponad 10 lat , firma przechodziła różne zmiany ale to jest normalne w kraju gdzie jest wolny rynek i zmiany są wpisane w rozwój tego kraju . Szczególnie jeśli kraj ten zmienił swe oblicze w ostatnich dwóch dekadach . Jedno jest pewne jeśli chcesz pracować to jak wszędzie trzeba dużo dać z siebie i można zarobić , jeśli nie chcesz to jak wszędzie będziesz narzekał i opowiadał o komornikach .
3
obserwator 2013-12-21 22:03:31
Na jabola w Bełchatowie przyjechało dwóch takich co mieli szanse ale uważali się za bystrych . No i jak to po wypiciu jabola zasiali ferment .
obserwator 2013-12-31 14:09:42
W takim razie powiedz tylko szczerze po co przyjechali- tylko bez takich "że akurat to miejsce im odpowiadało i to wtedy gdy akurat MAXCO tam było" Wydaje się że powód był inny i nikt nikomu butów nie wiązał i odchodów nie zbierał. To raczej wam brakuje jednak czegoś i nie potraficie odciąć się od pępowiny.
2
- 2014-01-09 09:32:53
Taksiarz, a może zamiast na inwenturach obciążac w 10o procentach i jechac jednego z najlepszych PH ostatniego dziesięciolecia DROGOna MaxCo byś zajął sie uciekającą Stokrotką....
1
- 2014-01-09 09:37:49
Taksiarz powiedz co masz w Auchan, a co w DC, a co w Euro. ( usunięte przez administratora )
Hej 2014-01-13 16:56:03
Jakoś nie widziałem tych PH w ostatnich latach w rankingu 1-wszej dziesiątki , może sporadycznie . Gdyby tak zajęli się dystrybucją tylko i wyłącznie produktów MAXCO przynajmniej jeden z nich mógłby się zameldować na "pódle" a tak wyszło jak wyszło
Witosław 2014-01-25 18:41:51
aha pódło:)całe MaxCo hehe
Gość wspólnik 2014-02-08 14:53:19
Przeprosiny - ZAPOMNIJCIE - to żenada ale prywaciarze dostają zadyszki i próbują tylnymi drzwiami z honorem zbitego pieska wrócić do łask. Ale tak się nie da . Trochę więcej honoru i dystansu do siebie . Nikt za wami nie tęskni . Może czas zejść na ziemię i zrobić rachunek sumienia .
Obiektywnie 2014-02-09 22:01:26
Kiedy się pozbywasz zbędnego balastu to okręt już nie tonie wręcz przeciwnie rozwija żagle i mknie do przodu . Lepiej mieć 30 prężnych koni w maszynowni niż 33
w tym 3 które robią 2 kroki w przód by po chwili zrobić 1 wstecz i wtedy to właśnie okręt ma problemy i musi pozbyć chabety by nie zatruła pozostałych
szukający 2014-02-16 11:29:18
szukam kontaktu z byłym przedstawicielem mieszkającym w stargardzie i obsługującym min.. wałcz, piłe
Żądza pieniądza 2014-04-25 19:35:54
Zgadzam się z przedmówcą:
Na radomskim rynku przedstawiciele [b]zaopatrują się u innych importerów[/b] (mają dostawy z całej Polski) i sprzedają to co im przynosi pieniądz a w maxCo robią tylko to co mają narzucone tzw. target...
(usunięte przez administratora) No cóż "jak SE pościelesz tak SIE wyśpisz!"
Wciąż bardziej obcy 2014-04-30 17:35:46
Ciekawe gdzie ty teraz śpisz , sądząc po wypowiedzi to chyba sobie kiepsko pościeliłeś/łaś .
obserwator 2014-05-11 22:06:32
Nie jeden był taki co straszył a dziś nawet na bułkę nie ma . Chwile już na tym świecie żyję i jak każdy wiem , która krowa więcej mleka daje . Ci którzy tak są wygadani na tym forum powinni wykorzystać to w van sellingu jak mieli okazję , ale widać umieją tylko " pyszczeć anonimowo "
WujekMaciek 2014-05-14 17:21:35
a co cie to obchodzi ? Jaworska jesteś i robisz maxco pozytywny pr ? nie, nigdy nie pracowałem w maxco. Po prostu wstałem rano i stwierdziłem że sobie napiszę opinię o nie znanej mi firmie( usunięte przez administratora )
obiektywny 2014-05-20 22:40:03
Jak chcesz tu pracować to nie czytaj tych komentarzy , na pewno ci one nie pomogą a tylko jeszcze większy mętlik w głowie zrobią . Na jedną pozytywną opinie o MAXCO znajdzie się kilku , KTÓRZY NIE POZOSTAWIĄ SUCHEJ NITKI na MAXCO . Sam też się nie podejmę i gwarancji żadnej nie dam ,że sobie poradzisz , bo już kiedyś kogoś poleciłem i wyszło jak u kolegów powyżej którzy narzekają . Musisz zaryzykować i powtarzam nie czytaj opinii na tym forum ,"Każdy mówi podług siebie ile Polaków tyle opinii" Albo jesteś dobry to pracę podejmij albo jak masz wątpliwości to nie zawracaj głowy i nie marnuj czasu kierownikowi . TYLE
Hej 2014-05-27 19:54:32
Jak byś się sam pogonił to był by spokój . Haribo kable po 25 27 brutto tylko że 150-tki a MAXCO ma 200-tki po 48 51 brutto to taka mała różnica ale dla nie których to już widać problem nie do ogarnięcia
Tym tym tym 2014-05-28 12:22:59
Oczywiscie drozej miałobyć . Dalej Fini Roller Eco cena 0.48 MaxCo 1,50. Nuclear pasja 0,40 Maxco 1,01 Zazuage Arsenal Białystok 0,11 MaxCo 0,40. Creepy Jelly Umi po 0,40 MaxCo 0,80. Schocki eco 0.9 Maxco 0,37. Kable podróby najtansze MaxCo 0,25 giełda oryginały 0,15. Space Maxco 0,41 Trebor 0,16. Mada pudrowy 0,11 MaxCo 0,40. Candy Tractor Profisy 1,30 Maxco 4,60. Papier duży Tim 0,14 Maxco 0,38. Mały maxco 0,21 Mada 0,06. Gumy papierosy oryginał Mada 0,006 Maxco 0,13.Splow Mada 0,006 MaxCo 0,37 i wiele innych dalej tak ogarniasz:):):
2
Hej 2014-05-28 22:09:01
No to powiem w takim razie tak wszystkim znawcom tematu nie ma czegoś takiego jak kable oryginalne i nie oryginalne są tylko PH którzy potrafią sprzedać wszystko i tacy którzy muszą mieć super cenę . Tyle tylko że z super ceną to nawet ślepy koń trafi do stajni , tylko co to za sztuka . Weżmy przykład supermarketów czy sklepów z ciuchami H&M , RESERWED niby wszystko gra na każdym wieszaku promocja ale mało kto się orientuje że w tej promocji sieć i tak przebija 300-400 %.I po co kruszyć kopie wy sprzedajecie swoje badziewie na kurczącym się rynku małych sklepików oczywiście w zajebistych cenach a my hasamy po sieciowych gdzie wy wstępu nie macie z pewnymi wyjątkami ale ten temat to już inna półka . Tak więc macie zajebiste ceny tylko co z tego wynika ?
Obiektywnie 2014-05-28 22:23:10
Ostatni raz tobie odpowiadam nie szukaj odpowiedzi na swoje pytania na tym forum
Każdy z nas jest inny . Jeden potrzebuje jak wyżej zajebistej ceny żeby cokolwiek sprzedać a znam takich co potrafią sprzedać za 2200 zeta łamiszczęki z dwoma tabletami w gratisie a i tak zostaje im 1200 na czysto . Oczywiście to jest wariactwo ale pytanie na tym forum o poradę w sprawie pracy jest jak próba leczenia się przez internet gdzie na rozwolnienie polecają marihuanę .
gad 2014-05-29 22:45:44
Masz stare wiadomości nie 33 procent a 32 na sieciach nie 6 a 10 procent a DC-kach to próbują prywaciarze ale z racji że są zachłanni to szybko tracą zaufanie .
obserwator 2014-05-30 23:09:10
OK prywaciarze mają niższe ceny i lepszą marżę i tu chyba się kończą ich plusy , choć oni może znajdą więcej . Ja teraz powiem o plusach PH z MAXCO : po pierwsze wyższe obroty , po drugie 2% od obrotu na wymiany co przy dobrym PH robiącym 40 tyś.br daje 800 zł miesięcznie na wymiany względnie promocje , dalej do fv 240 zł klient dostaje 100 szt.gum z tatuażem za 1.23 br , co przy cenie półkowej 0.30 gr. za sztukę daje klientowi 30zł dodatkowo co można wykorzystać również przy wymianach i co przy obrocie dobrego PH w granicach 40 tyś.daje około 2000 tyś.zł a gdy sprytny PH policzy i wytłumaczy klientowi że 100 gum to nie jest 16 zł , bo tyle kosztują one przy zakupie 100% lecz 30 zł wartości półkowej to ma do dyspozycji nawet 5000 tysiaków do tzw.reklamy lub wymiany jak kto woli , tego prywaciarze nie mają za darmo tylko muszą wykładać z własnej kieszeni . I wreszcie ostatni punkt PH z MAXCO za fv pisane na sieciówkach tj.NASZ SKLEP,DELIKATESY CENTRUM,ALDIK,PREMIUM,SPAR,GS-Y,PSS-Y , czyli tam gdzie jest umowa z firmą nie mają cesji a prywaciarz jak mu klient za płaci to lipa pozostaję mu tylko sąd . Dalej prywaciarz po większość towaru jeżdzi sam a to kolejne koszty , nie ma możliwości oddania towaru np.świątecznego , jeżeli wysyła klientowi upomnienie to też kosztuje PH nie ma z tym problemu . Prywaciarze mówią że na sieciówki może teraz wejść każdy z doświadczenia wiem 10-20% kierowników takich sklepów podejmuje ewentualną współpracę . I teraz już tak różowo nie wygląda ten kto jest wolnym strzelcem .
obserwator 2014-06-02 19:58:30
OK nie ukrywam Szymon że piszesz logicznie i masz argumenty . Ciekawi mnie czy czasem kiedyś się nie spotkaliśmy . Znam kilku chłopaków i jedna dziewczynę którzy pracowali w MAXCO i wiem że sobie całkiem nieżle radzą na własnym . Sam czasem rozważam za i przeciw i wciąż wychodzi mi po połowie .
2
przedstawiciel 2014-07-02 15:27:10
Jak wygląda praca w Czestochowie? Pochodze spod miasta medalikow, szukam pracy w miescie, ale wiecei jak jest. a widze ze szukacie przedstawiciela
1
przedstawiciel 2014-07-17 12:18:27
wycieczek osobistych nie komentuję, ale naprawdę przedstawiciel da radę tyle wyciągnąć, w jaki sposób? napisz bo mnie to ciekawi. przeczytałem jeszcze raz komentarze i nie wiem czy sie tu pakowac
sprzedawca Kazik 2014-07-26 15:59:51
Witam,

Z ciekawości wszedlem tutaj, żeby zobaczyć opinie o tej firmie bo na moim terenie w ciagu 5 lat jak prowadze swoje punkty przedstawiciele zmieniali sie srednio co pol roku. wiec to prawda co mowili, naprawde w tej firmie tak zle?? Niebylem taki wiec zawsze cos tam wzialem za 100 zł. szkoda mi bylo tych przedstawicieli. stare auta, bez klimy i jeszcze jezdzili ze slodyczami. to bylo dla mnie nie do zrozumienia. brak komus rozumu w tej firmie, wozic spozywke bez klimatyzacji?? przeciez to sie mija z celem. Pozdrawiam Przedstawicieli z Poznania ktorzy mnie odwiedzali :)
3
kandydat 2014-08-04 16:13:17
Witam, otrzymałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do tej firmy. Czy ktoś wie jaką formę zatrudnienia proponuje ta firma dla przedstawicieli handlowych?
1
sprzedawca Kazik 2014-08-06 22:17:19
Drogi kolego,

Z tego co widziałem to jeżdżą jakimiś starymi busami z powycieranymi naklejkami. Wszystko tam lata i piszczy. Jeżeli chodzi jak to nazwali w ofercie "profesjonalne narzedzia pracy" To oprócz ładowarki sieciowej to reszta to sam złom. Rozmawiałaem i widziałem. Teraz biorę towar od chłopakow co maja z innych hurtowni słodycze. Ja lepiej na tym wychodzę i oni a do tego mali klienci zadowoleni bo ceny dużo niższe. Nie polecam tej firm.
1
obserwator 2014-08-07 22:01:20
Małych klientów już praktycznie nie ma , zostały tylko niedobitki jak te kilka starych aut które Kazik zobaczył oczywiście nowszych nie widział a sam to pewnie jeżdzi sprinterem z 2014 roku . Dobry PH w dawnych czasach to i polonezem jeżdził a kiepski to nawet sprintera zajeżdzi i nic nie sprzeda .
VW 2014-08-14 22:43:40
Firma jak Firma chce zarobić, mają taki pomysł nie inny. Wchodzisz w to to co się podoba nie wchodzisz olewasz i nic nie piszesz nie rozumiem. Samochody mają nowe i stare, ale czy to ważne. ważne ile zarabiasz. Towar trochę fajnego,trochę sredniego,dużo (usunięte przez administratora)jak każdy. Stosunkowo drodzy, ale lepsi od konkurencji. Jesteście kumaty dasz radę nie to nie zawracaj sobie i innym głowy, chyba,że pójdziesz tropem kolegi z Iławy z kretej,który najpierw pracowął tam 12 lat, a teraz wziął swojego kochanka z Ostródy najsłabszego z dawnego swojego regionu i jeżdżą we dwoje opowiadjąc bajki,z enie ma tej firmy i Oni wykupili ją i od podstaw odbudowują.Ale jak się nie ma talentu do sprzedaży to trzeba mieć do kłamania, ale kłamstwo jak to mówią ma krótki nogi.Apropos wyzywają MaxCo , a od Witpola kupują MaxCo :):):)
Mazowieckie 2014-08-20 18:09:39
Ostatnio spotkałem tego z Iławy w działdowie i naśmiewał się, że blokuje go MaxCo, a On podkupuje towar MaxCo z Kalisza i gdzieś z Ustki i Stargardu Szczecińskiego i celowo na tego produkty daje niższą cene,aby wybić MaxCo .
Jarosław Berdys 2014-10-18 10:36:04
Ja zakupiłem towr od Possible Nowasielski,który mówił, że jest spółką matką dawnego MaxCo i teraz On będzie wraz z 2 kolegami jeżdził i to ciągnął. Nie wiem jak jest w rzeczywistości, ale nawiózł na moje punkty towar po terminie i na daty z końca 2012 i13 powklejal 15strasznie nieumiejętnie. jedną partię wyciaganych lizaków wrzucił w ogóle roztopione,które chyba ze 3 lata temu już ""umarły". Nie polecam same stare rzeczy i wszystkie u tej firmy z napisem Profisa Lithuania mają emulgatory e104,110,129,że mają szkodliwy wpływ na koncentrację u dzieci. Jakaś paranoja. Kręta 19 Iława może ktoś zajmie się tą firma
1
do kruka 2015-01-30 19:26:03
Przeterminowana ma Possible z tego co czytam, ale na pewno nie MaxCo.Possible ma starocie z Litwy dziesięć razy przekładane i na lewej licencji czyt.podróby tandetne.
Gracjandwa 2015-05-10 19:02:55
U nas na osiedlu w Jarocinie, gość samochodem firmowym Słodycze Maxco stoi wiecznie na parkingu przeznaczonym dla mieszkańców bloku, gdzie nie jest dozwolone parkowanie pojazdów dostawczych.Ciekawi mnie jak on zarabia, bo wydaje się to być super praca. Nie trzeba wcześnie wstawać ani późno wracać do tego weekendy wolne, no i auto do dyspozycji. Nie chciałbym być tylko konsumentem tych cukierków, co w tym pick upie są przechowywane i słońce na niego tak świeci.
3
Janek 2015-06-03 10:50:15
zaek , super, że tak napisałeś do Gracjandwa, to typowe dla niektórych Polaków, którzy wszystko widza u innych, a u siebie nic, a zazwyczaj cos co wcale nie ma miejsca.
Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów zarówno Tobie, jak i pracownikowi MaxCo z Jarocina.

Pozdrawiam
Miłego dnia
PRACUS 2015-06-03 11:00:12
I tak trzymać
do pauinka 2015-09-13 16:32:27
Faktycznie super,większość produktów stoi po pół roku jak sklep średni. Nowocwelski szuka na Toruń chyba.
maksko 2016-03-11 15:56:32
Nie piszą, bo nie mogą. Mają klauzule w umowach, więc na wszelki wypadek nie piszą. Ta firma działa jak znana firma pożyczkowa, systematycznie wyssać klienta i pieczątka SPRZEDANE. A sama firma CZESKI film;).
Prowizje wysokie, a jakie kary finansowe za bzdury.......
2
xoangelikasl 2016-10-11 13:26:53
jakimi autami teraz przedstawiciele jeżdzą?
jak ogólnie zarobki?
jak z użytkowaniem aut po pracy?
jaka atmosfera?
jak z godzinami pracy?
1
Były pracownik 2016-10-13 17:08:14
Firma krzak!!
Oszukują nowych pracowników, dostajesz teren na ktorym pracuja juz inni handlowcy z firmy. Zero perspektyw na dobre zarobki. Pomijam fakt ze trzeba handlowac "byle jakim" towarem, do tego regionalny nie ma pojecia na czym polega jego praca. Tragedia!!
2
Jommcie 2016-10-14 14:20:58
MaxCo Distribution Sp. z o.o. ma jedną z fajniejszych opcji przedstawicieli handlowych, bo można dostac samochód
2
Zostaw swoją opinię o MaxCo Distribution Sp. z o.o. - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MaxCo Distribution Sp. z o.o.