brak logo

NOVART

Skawina

Opinie o NOVART

anonim 2010-12-02 11:24
Na rozmowie kwalifikacyjnej pojawiają się pytania o stan cywilny oraz dzieci - czyli dokładnie to o co pracodawcy nie wolo pytać. Skoro już na etapie rekrutacji łamią prawo to co będzie później?
Zgodnie z ogłoszeniem oferowali "wysokiej klasy narzędzi pracy (laptop, samochód i telefon)", dziwi też więc pytanie o to jakim samochodem jeździ kandydat. Nie biorą pod uwagę że kandydat na podstawie rozmowy też ocenia czy w danej firmie warto pracować. Ja oceniam że w Novart nie warto.
anonim 2010-12-07 15:12
anonim - 2010-12-02 11:24:59

Na rozmowie kwalifikacyjnej pojawiają się pytania o stan cywilny oraz dzieci - czyli dokładnie to o co pracodawcy nie wolo pytać. Skoro już na etapie rekrutacji łamią prawo to co będzie później?
Zgodnie z ogłoszeniem oferowali
Drogi anonimie...
Powiedz prosze jakie wynagrodzenie tam proponuja?
Nie wiem, czy tam kandydowac...
Dzieki z gory!
anonim 2010-12-21 10:24
Po 15 min. pierwszej rozmowy wiedziałem już że nie chcę tam pracować więc więc już pierwszy rozmowa szybko się skończyła, drugiej nie było. Tylko ja podałem swoje wymagania, od nich nic nie usłyszałem.
Pani dałą do zrozumienia że już na początku rozmowy że w CV powinienem napisać stan cywilny...
anonim 2011-01-17 13:23
na plus można im zapisać że odrzucając kandydata pamiętają żeby go o tym poinformować (co często inni pracodawcy olewają). Novart nawet nie ogranicza się do powielania jednego maila (co dla innych nawet jest zbyt dużą fatygą), a dziękuję za rozmowę telefonicznie.
dziubek 2011-02-06 17:44
Wcale tak nie bylo! Obiecali zadzwonic i powiadomic, jesli nawet bedzie negatywna odpowiedz. Nie doczekalam sie ani maila, ani telefonu. Prawda jest to, ze na WSTEPIE pytaja o stan cywilny, dzieci, czym kto przyjechal na rozmowe.. Wlaza z butami w zycie prywatne.. A nie maja prawa tego robic. O wynagrodzeniu nawet nie wspominaja. Zycia prywatnego tam NIE mozna miec. Czesto daja to samo ogloszenie na dokladne to samo stanowisko. Pidejrzane..
anonim 2011-02-09 23:01
do mnie akurat zadzwonili. To mnie nawet zaskoczyło i "rozbiło" bo czekałem na maila i w odpowiedzi grzecznie chciałem zwrócić uwagę że robią rzeczy niedozwolone. A to że często ogłoszenie dają, to nic dziwnego. Nikt o wysokich kwalifikacjach, kto się ceni po takiej rozmowie nie zechce tam pracować. Szkoda że nie wypowiedział się jeszcze żaden pracownik, albo ex pracownik.
anonim 2011-02-11 21:04
anonim - 2011-02-09 23:01:41

do mnie akurat zadzwonili. To mnie nawet zaskoczyło i
Haha :) pewnie pracownicy sami sie boja, albo im to akurat odpowiada? A dzis znow dali kolejne ogloszenie..
anonim 2011-02-28 19:30
więc....popisać sobie możecie....pozdrawiam
anonim 2012-01-02 12:53
A powie mi ktoś jaki jest stan rzeczy na tą chwilę....?
były pracownik 2012-02-18 11:57
Dziwne, że firma jeszcze utrzymuje się na rynku. Jako były pracownik szczerze odradzam.

Praca ponad 8 godzin dziennie, humory przełożonych, zero profesjonalnego podejścia, brak szacunku dla pracowników.
uwolniony od oszustów 2012-04-12 10:45
ja pracowałem w tej firmie parę lat choć nie wiem jak to możliwe że wytrzymałem tam tak długi okres czasu.Powiem krótko NOWART ma wypłacać do 10tego każdego miesiąca ale tak nie jest, są zaliczki a 2-3 tygodnie póżniej reszta kasy,ale to nie są kokosy.mimo że masz umowe zwalniają w każdej chwili.Pozatym wmawiają klijętą że to CHIŃSKIE badziewie jest np.włoskie,wykożystóją pracowników do różnych prac nawet nie związanych z magazynem.Naprawde nie polecam nikomu tego (usunięte przez moderatora) jakim jest to badziewie jak TZ. FIRMA NOVART. NIE WIERZCIE IM !!!!
export 2012-04-25 23:24
Czy ktoś pracował w tej firmie w eksporcie? Jakie są warunki, atmosfera, etc.? Szukają aktualnie Dyrektora i Managera, więc, albo się niesamowicie rozwijają, w związku z czym zatrudnia nowych ludzi, albo poprzednia ekipa podpadła... Będę wdzięczny za każde info.. Pozdrawiam..
export manager 2012-05-09 22:28
Albo poprzednia ekipa uciekła...
Ja właśnie zrezygnowałem z kandydowania po przeczytaniu opinii.
Za stary już jestem aby tracić czas na pracę dla takich firm.
Jeżeli masz niewielkie doświadczenie i nigdzie obecnie nie pracujesz, to pewnie warto zacisnąć zęby i się zaczepić aby uciec po roku do lepszej firmy. Jeżeli masz jakieś doświadczenie, to szkoda zdrowia. Są lepsze firmy.
Powodzenia ? :)
Kandydat 2012-05-10 15:33
No właśnie wkrótce mam tam rozmowę w związku z ostatnimi ogłoszeniami... wątpliwości są po przeczytaniu tego spore. Ale cóż, na rozmowę można się wybrać.
Kandydat__2 2012-05-15 15:46
Rozmowa była... pytanie o stan cywilny padło, o dzieci nie, o samochód też nie.

Praca 8-16.30, bo mają 30 min przerwy, ale chyba nie wiedzą, że 15 min to przysługuje tak czy tak.
Z rozmowy raczej wynikało, że samolot w pracy działu eksportu to rozwiązanie ostateczne i należy się nastawić na wycieczki krajoznawcze samochodem.

Z informacji od konkurencji (która nie zawsze musi się wypowiadać dobrze, ale to akurat od mojej znajomej) wiem, że produkują w Chinach... to by potwierdzała niejako informacja otrzymana podczas rozmowy, iż klientom raczej nie pokazuje się zakładu produkcyjnego, że jakieś tam unikalne technologie, że jedyni na świecie to mają, bla bla...

Ogólnie wiele pytań do mnie, a informacje o firmie tyle dostałem ile sam wyciągnąłem. Zero prezentacji firmy.

Aha, Pani z którą rozmawiałem przedstawiła się jako Dyr. Eksportu, a niedawno wisiała też od nich oferta pracy na stanowisku Dyr. Eksportu. Więc jakieś to dziwne, bo raczej osoba która kończy pracę nie rekrutowałaby swojego podwładnego.
pracownik 2012-05-28 17:24
Jak czytam to co piszecie to jestem przekonana, ze piszecie o innej firmie niż NOVART !!! Szkoda że obsmarowujecie tak fantastyczną firmę. Zastanówcie się skoro byłoby tam tak źle to skąd wziełoby sie tyle ludzi, którzy pracują tam ponad 8 lat !!! Pracuję w NOVART ponad 5 lat i nie spotkałam się jeszcze z tak świetna firma!Osobiście jestem odpowiedzialna za zakup surowców na produkcję toteż z czystym sumieniem potwierdzam iż firma produkuje super jakościowe listwy pcv oraz nowoczesne płyty wykończeniowe na ściany . I jeszcze jedno , nigdy nikt nie zarzucił że są spóźnienia lub wcześniejsze wyjście z pracy,także wypisywane bzdury pozostawiam bez komentarza
pracownik magazynowy 2012-05-28 17:47
Super firma pracuję w niej od kilku lat i nie dam powiedzieć złego słowa,prezesi niejednokrotnie pomagali w ciężkich sytuacjach dla mnie czy też dla innych pracowników-wspaniali ludzie!
:) 2012-05-29 15:49
Czyżby to napisał prezes? :)
pracownik :-) 2012-05-29 23:02
Po przeczytaniu powyższych opinii jako pracownik firmy NOVART uważam, że opinie typu \\\"banda złodziei\\\" to szczyt bezczelności. Pracujemy w zgranym zespole już od kilku lat i mam jedną dobrą radę - że nie warto słuchać opinii od osób, które nawet jednego miesiąca nie przepracowały w firmie \\\"NOVART\\\", a mają tak dużo \\\"mądrości\\\" do przekazania. Wiele osób pracuje tutaj po kilka lat i chwalą sobie pracę. Tak naprawdę to nikt Nas tutaj na siłę nie trzyma i do pracy nie zmusza, a jednak ciągle pracujemy - to chyba o czymś świadczy. Jeśli chodzi o szefostwo to mogę śmiało stwierdzić, że zdecydowanie można liczyć na zrozumienie z ich strony.
pytający 2012-06-07 19:44
to dlaczego tak dużo osób nie przepracowało tam \"nawet miesiąca\"?
były 2012-06-07 20:06
dlaczego tak wiele osób sie boi tej firmy wynagrodzenie masz 10 ale dwa miesiace puźniej praca co karzą produkcja ale jaka w chinach i jakos leci brak kasy tak sie tłumaczą zawsze
były 2012-06-07 20:08
dlaczego tak wiele osób narzeka każdy sie jakos przyzwyczaił i dlatego nie odchodzą
Niedoszły pracownik 2012-06-28 15:37
Rozmowa taka sobie, mało konkretów, głównie pytania jakieś do mnie. Wiele z nich bez sensu wg mnie, ale może ktoś miał jakiś cel.

Natomiast znaczne spóźnienie szefostwa na rozmowę i papierosek zapalony w jej trakcie... Spóźnienie bywa, można zrozumieć, ale fajka... powstrzymam się od dalszych komentarzy.
Oczywiście przed papieroskiem było uprzejme pytanie, czy nie będzie przeszkadzać. Ale jakoś machnąłem ręką na to, bo i tak byłem jakoś nastawiony, że nie chcę tu pracować.

Poza tym dojazd, lipa totalna. Z drugiego końca Krakowa, przez całe miasto, potem przez całą Skawinę - zakład (biuro??) jest naprzeciwko elektrowni już za miastem właśnie od strony Krakowa patrząc. Kupa czasu i majątek wydany na dojazd. W zasadzie w grę wchodzi tylko auto.
1
koniec ciszy 2012-07-14 12:25
Firma novart .... hahha ciężko to nazwać firmą . ... dobrze że mnie tam już tam nie ma 3 lata pracy i ani razu wypłaty w terminie !!!! czasem bywało tak żę wypłatę odbierałem na 4 lub 5 rat ... SZEF leci na wczasy a pracownicy kombinuja jak przeżyć .... Każda możliwa inspekcja która by tam wpadła zamyka firmę a na to niedługo się zanosi.
2
ja 2012-08-12 00:16
Były magazynierze,wychodzi na to że miałeś i miękkie serce i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ... skoro tam pracowałeś.Jak się czułeś na sercu mając jednocześnie coś w d...? Pracuję tam i wiedz że pośladki mam nienaruszone, a i portfel ma się dobrze.
W trosce o twoje zdrowie emocjonalne po przebytej traumie poniżej podaję numer Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej która ukoi twą psychikę 0801452974 natomiast na obolałe partie ciała polecam okłady.
boris 2012-10-14 20:26
cwaniaczki z kielc rodem plus rodzina i znajomi - oni mają się tam dobrze w przeciwieństwie do reszty. dostawcom płacą jak już muszą - czyli np. mając sprawę sądową..:). Jeśli nie jesteście pod ścianą to omijajcie z daleka.
1
Funia 2012-10-16 15:52
Pracuję tam ale chyba nie długo , wezwania do zapłaty przychodzą cały czas.
1
Lister 2012-11-14 13:34
Ja też wysłałem wezwanie do zapłaty . od wielu miesięcy nie mogę odzyskać pieniędzy sprawa jest w sądzie . Ostrzegam !
1
były klient 2012-11-21 21:09
Przykro to pisać ale niestety... żal, żal i jeszcze raz żal...dziwne zasady współpracy, jakieś wyimaginowane minima logistyczne, które w dużej mierze nie mogą być spełnione ale nie z winy klienta tylko z ich winy bo non stop nie ma towaru. Jakość towaru była kiepska jak cholera ale przestawili się na zakup pcvki 5mm więc jest trochę lepsza. Co innego listwy...co partia to inny odcień...Jednak azjaci nie są tak doskonali heh i dlatego tak wysyłają...
Jedyne co jest na plus -lub było- to pani z działu handlowego- zawsze sympatyczna i miły głos. Starają się być konkurencyjni ale zdaje mi się, że już niedługo ta ogólnopolska firma będzie sprzedawać \\\"swój\\\" produkt na rynku krakowskim i na eksport bo już chyba każdy się od nich odwraca.
Pozdrawiam
1
anonim 2013-01-03 12:35
po 1sze nie ma regularnego wynagrodzenia tylko z opóżnieniem nawet z 3 tygodniowym.po2gie nie szanują ludzi w ogóle nie liczą się z ich zdaniem a o premi na różne święta za prace to można tylko sobie pomarzyć to są sknery mają zasadę masz (usunięte przez moderatora)to kombinuj byle oni mieli w kieszeni.
1
tomek 2014-12-03 16:09
@qwerty, rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale jednak zwazaj na słownictwo, nie wiadomo też jak sytuacja wyglądała ze strony Novart, może faktycznie mieli problemy z uzyskaniem tych elementów i to nie do końca ich wina. Ja zmienię może troche temat, wie ktoś jak obecnie radzi sobie firma? Bo skoro Leroy wypowiedział im umowę, to może być gorzej, zwłaszcza finansowo.
qwerty 2014-12-15 11:01
@tomek daruj sobie te pouczenia. Napisałem wyraźnie, że prosiłem, wręcz łasiłem się by mi uczciwie powiedzieli co i jak, pisałem, wydzwaniałem.
Oddzwonić, odpowiedzieć, normalnie jak człowiekowi a nie olewać. Do tego wystarczy odrobina kultury.

Więc sorry, ale guzik rozumiesz moje rozgoryczenie. Swoją drogą ileż można się zastanawiać "jak to wygląda z ich strony"? Do czasu aż mi na łeb narobią.
Banda, niekompetentnych CHAMÓW, którzy klienta mają w DPIE nawet jak ich się o to prosi. I nie ma w tym żadnej przesady.
To są właśnie delikatne słowa o tych ludziach.
1
@mir 2015-02-23 20:03
A jak tam się sprawuje ten ich dyrektor? daje radę czy raczej nie? Dzięki za odpowiedź...
1
pracownik 2015-06-04 16:31
Jestem ex pracownikiem. Straciłam ponad 2 lat swojego życia. W firmie można zaobserwować wszystko co najgorsze. Mobbing to pierwsze od czego warto zacząć. Firma jest zadłużona, ciągle dzwoni ktoś z pretensjami i żąda zaległych wpłat do tego komornik to stały bywalec.Co mogli to sprzedali a resztę niby sprzedali firmie NG4U bądz FIL3D choć wszystkie działają w tym samy miejscu,budynku byle komornik nie miał co zabrać.Brak wypłat w terminie, zwodzenie i okłamywanie pracowników a sami wożą się po europie i podpatrują co i kogo podrobić ewentualnie oryginalną nazwę zastąpić własnym logo, nie liczą się z pracownikiem i jego życiem prywatnym, wyzyskują i nie szanują.Gdy nagle w tym samym czasie odeszło kilku pracowników pozmieniali nr.tel.a jak się je zdobyło to nie odbierają.Oszuści na wielka skalę.A teraz najważniejsze i przestroga firmy NOVART(W Skawinie.Kryspinowie,Lusinie-zmieniali tylko siedziby firmy)+ NG4U i FIL3D TO JEST JEDNA I TA SAMA FIRMA tylko sprytnie rejestrowana za innego z braci NOWOCIEŃ bo z firmą NOVART I p MIROSŁAWEM NOWOCIEŃ NIKT JUŻ NIE CHCE ROZMAWIAĆ i WSPÓŁPRACOWAĆ!!!!! Najgorsza firma jaka może być. Sprowadzają najtańsze produkty Chińskie i sprzedają po cenach renomowanych firm. Nie warto u nich pracować i nie warto robić z nimi interesów STRZESZCIE SIĘ PRZED NIMI !!! PS.DO dnia dzisiejszego nie dostałem wraz z kolegami zaległych wynagrodzeń liczonych w tys.!!!W PIP-e mają jakieś chyba uklady bo wierzą za każdym razem w ich każda bajkę że za tydzień wszystko zostanie uregulowane.Sprawa ciągnie się już 4 m-c i dostali jedną kare wysokości 2000pln którą "prosto w twarz" przyjęli śmiechem.....ale kasę mają bo trzeba zobaczyć czym się wożą i jak mieszkają.
1
były pracownik 2015-07-06 10:13
Hej, EX - przecież to że Novart wisi kasę wszystkim po kolei idącą w setki tysięcy złotych to wiadomo nie od dziś, ani od wczoraj tylko od wielu, wielu miesięcy. Skoro to najgorsza firma pod słońcem to po co tam było siedzieć? Po to aby tracić dwa lata życia? Trza było spadać za wczasu i szukać se innej roboty, anie trzymać się rękami i nogami , a teraz wylewać swoje żale i bóle na forum.
ex 2015-07-16 11:02
Hej "BYŁY PRACOWNIKU" a ty to niby kto jeden z braci czy a może z rodziny? Ja się przedstawiłeś jako "były pracownik" i takie masz dobre zdanie o ich to czemu jesteś BYŁYM PRACOWNIKIEM?!!!! Tak dobrze,terminowo i dużo Tobie płacili że nie mogłeś tego znieść i postanowiłeś odejść.
Naprawdę wiarygodny wpis dodałeś "BYŁY PRACOWNIKU" sprzedawczyku, albo panowie własciciele z rodzinami......
ania 2016-05-13 22:44
może firma po prostu nie potrzebuje nowych pracowników @namiot.Na swojej stronie ma zakładkę kariera i tam podają, że nie posiadają aktualnych ofert pracy. Możesz spróbować i wysłać do nich swoje cv
Dominika 2017-09-02 16:02
Być może @ania, firma ma zajęte wszystkie stanowiska pracy, jednak zawsze warto zapytać bo być może, poszukiwani są stażyści czy praktykanci? Są na forum ,obecni pracownicy firmy?
Zostaw swoją opinię o NOVART - Skawina
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOVART