brak logo

APS Poland S.A.

Wrocław

Opinie o APS Poland S.A.

szukajcie porzadnej roboty 2010-10-07 17:54:19
amatorka w każdym calu .... oprócz sekretariatu ;-) reszta nie nadaje się do windykacji jak równiez do prowadzenia takiego interesu:)
sheet 2010-11-09 18:45:08
szkoda słów... apsik jest jak polska poczta czyli relikt komuny w nowoczesnym świecie zero postępu ....
zwolniony 2010-11-20 19:25:11
i znowu zwolnienia, ok mogę się zgodzić ale dlaczego skoro sypie się jeden projekt (u jednej pani) zwalnia się ludzi drugiej pani - czyżby chciało się podkopać pod nią dołek? ciekawe kto teraz będzie pracował, zero biznesowego myślenia. W firmie zauważa się to że liczą się tylko i wyłącznie kumpele, kumple, jak zwal tak zwał, a chyba nie o to chodzi tylko jak na mój prosty łeb - o wyniki. Szkoda że nikt nie liczy się z długoletnim pracownikiem, szkoda... może należało się zastanowić i zdjąć ze stanowiska liderki, zawsze to jakiś grosz dla firmy, w zasadzie nigdy nie pojmę tego że jedna pani musi mieć aż 3, czy 2 do pomocy, a druga radzi sobie sama mając chyba nawet więcej projektów. Ogólnie jestem zadowolony z pracy - ale miałem to szczęście że byłem w tej lepszej grupie. Pozdrowienia i powodzenia dla wszystkich co zostali
zwolniona 2010-11-20 19:39:32
Ta pani co to ma więcej projektów według Ciebie i nie potrzebuje pomocy, kompletnie z niczym sobie nie radzi. Najwyraźniej ma inne priorytety w pracy.Grunt,że ominęła ją ta "szopka" o której rzekomo nic nie wiedziała - tak proste,że aż śmieszne!! No ale jak mówią zagryza się zęby i żyje się dalej.
Akukaradza 2010-11-20 20:08:47
Witam,
wczoraj by?? wielki dzie?? zwolnie?? w aps. Jedni czuli ulgÄ? inni byli w szoku.
Jak to powiedzia??a osoba zwalniajÄ?ca \\\\\\\"odeszli\\\\\\\" ludzie. Hipokryzja i zak??amanie. Po pierwsze jak siÄ? kogo?? zwalnia to na pewno nie mo??na o nim m??wiÄ? ??e odchodzi. Pani (usunięte przez administratora) nawet nie wie jak siÄ? zachowaÄ? w momencie zwalniania pracownika no ale jaka firma tacy pracownicy. Zwolniono jednych z najlepszych pracownik??w z du??ym sta??em i do??wiadczeniem. To jest sygna?? ??e statek ju?? w po??owie jest pod wodÄ?.
Spos??b w jaki dokonano zwolnie?? by?? mocno podejrzany. Jedna z kierowniczek pozbywa sie pracownik??w drugiej kierowniczki pod jej nieobecno??Ä? w firmie - Gratulacje dla (usunięte przez administratora)
Aneta 2010-11-20 21:51:17
dajcie spokój, nie ma sensu się ścierać, to nic nie da.
1
Rozsądny 2010-11-22 10:29:27
niezbadane są pokłady naiwności ludzkiej ...
do rozsądnego 2010-11-22 10:33:57
co masz na myśli ...
Rozsądny 2010-11-22 10:46:27
już się bałem, że nikt nie zapyta ... a oto co bardziej naiwne cytaty z ostatnich wypowiedzi:

"... dlaczego skoro sypie się jeden projekt (u jednej pani) zwalnia się ludzi drugiej pani - czyżby chciało się podkopać pod nią dołek ..."
"... zwolniono jednych z najlepszych pracowników z dużym stażem i doświadczeniem ..."
".( usunięte przez administratora )."
"... u nas przynajmniej każdy był traktowany równo ..."
"... więc ( usunięte przez administratora )." - myślisz, że do tego potrzebne były te wpisy ;)
"... życzę Ci abyś jednak wzięła przykład z( usunięte przez administratora ). bo to osoba z zasadami i priorytetami o których Ty możesz tylko marzyć. ..." - a to rodzynek na koniec

a do piszącego te słowa: "... miej chociaż trochę klasy ..." ... nie wymagaj od innych tego czego u Ciebie nie widać.
baranek 2010-11-22 10:55:09
dawno mnie nie było ;)

a ostatnio widzę wysyp komentarzy i pomyślałem, że może dodam jakąś złotą myśl od siebie,

a oto i ona uwaga będę pisał powoli by do każdego dotarło a przede wszystkim do zwolnionych:

JEŚLI JAK PISZECIE OKRĘT TONIE TO CZUJCIE SIĘ JAK PASAŻEROWIE PIERWSZEJ KLASY NA TITANICU

to właśnie wy w pierwszej kolejności dostąpiliście błogosławieństwa ewakuacji ... tak więc zamiast szydzić z kierownictwa wyślijcie im podziękowania i laurkę ... skąd u was takie przywiązanie do okrętu, który jak piszecie w połowie jest pod wodą
Mati 2010-11-23 15:47:02
Pozdrowienia dla całego APSu :)
Były pracownik z kilkuletnim stażem 2010-11-24 10:04:09
grunt że ( usunięte przez administratora ) utrzymali sie przy korytku... :-) w innych firmach mogliby jedynie byc marnymi skiperami .... aps żenua
3 Kasiulki i Andzia 2010-11-24 11:13:20
pozdrowienia dla Pati i Matka :)
Minister 2010-11-24 18:59:25
ciekawe czy którakolwiek z Kierowniczek wie co znaczy pojęcie Dane Wrażliwe.... bo wydaje mi sie że nie bardzo... wystarczy zrobić odsłuchy rozmów... i wszystko leży..
U.K. 2010-11-25 14:12:22
Witam,
czasu się nie cofnie. Było minęło. Są ludzie z obarczonym sumieniem i są ludzie wolni. Ja mam lepsze i gorsze wspomnienia z aps-u ale ta firma to nie tylko układy, układziki, niesprawny system czy niedomyte kible to przede wszystkim ludzie których będzie mi brakowało ;)Pozdrowienia dla wariatów i krejzoli którzy zostali na posterunku :)Do zobaczenia w bardziej sprzyjających warunkach.
Master Windykator 2011-01-13 10:56:01
Jak tam? dziala jeszcze ten czeski twór? ja sem ne boim o prace....ja sem je doświadczony i moge pracowac gdzie mi sie podoba
pracownik 2011-08-17 07:17:13
święta prawda
księga żali 2012-07-20 19:43:43
dlaczego nikt nie pisze? nic się nie dzieje ciekawego ??? na litość boską przecież zaszły takie straszne zmiany
margaret 2012-08-22 17:43:25
Time to say Godbye... i tak nadszedl koniec ;-) Motory odjechały ludziska znikneli ... jedni sami inni zaś odeszli bo musieli... widocznie tak miało być ... To se ne vrati ;-) pamietam czas gdy było super
nencky 2012-09-03 16:57:06
Szkoda, żebyście się łudzili. Na rynku jest bardzo ciężko. Potężna konkurencja, kontrakty na granicy rentowności. Bez kupna i dobrej organizacji działu sądowo-egzekucyjnego, nic z tego nie będzie. Od lat obserwuję jak Spółka sunie po równi pochyłej. Wygląda, że tym razem to koniec. Amen.
miki 2012-12-18 14:34:19
teraz to dopiero jest czeski film :D
Airoth 2014-03-20 12:21:00
Ktoś mógłby powiedzieć jak się aktualnie pracuje w APS? Mam jechać we wtorek na rozmowę kwalifikacyjną i szukam opinii, a większość jest sprzed minimum 2 lat;)

Pomoże ktoś?
- Jakie są warunki zatrudnienia, tj. jaka umowa i wynagrodzenie?
- Wynagrodzenie jest tylko prowizyjne?
- Godziny pracy? (bo dojeżdzałbym pare km więc to też dla mnie ważne)
- Atmosfera i kierownictwo - spoko ludzie czy jakieś gbury/mruki?
odpowiedź 2014-03-25 16:11:40
- warunki zatrudnienia mało jasne - dla kumpli dobre, dla osób spoza grona znajomych kiepskie. Więc jak twoim kumplem nie jest nikt z tzw góry to nie będzie kokosów
- wynagrodzenie podstawa + prowizja ale czytaj jak wyżej
- godziny pracy od 7 do 20
- atmosfera - kiedyś było ok, teraz niestety nie - szykuje si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
ogólnie nie polecam, ludzie uciekaja
1
pomocny ;) 2014-03-25 16:13:51
niedługo towarzystwo chyba zmieni taborety - podobno niektórzy zwolnieni szykują się na rozprawy
anonim 2014-03-28 13:54:11
Interesuje mnie stanowisko skip tracera, moglby ktos przyblizyc jak to wyglada w APS ? Jakie sa warunki, wynagrodzenie, godz pracy, czy jest duza rotacja i jak wyglada sama praca na tym stanowisku? Z gory dzieki
odpowiedź 2014-04-08 09:36:59
tutaj nigdy nie było skiperów. System jest słaby do tego typu pracy. ostatnio był nabór ale wszyscy po tygodniu uciekli. Nie polecam
pytajnik 2014-04-11 12:22:22
co tzn wszyscy po tygodniu uciekli? bzdury piszesz! pewnie cie zwolnili, bo sie nie nadawales/as i teraz gorycz wylewasz. A stanowisko negocjatora - tez wszyscy pouciekali? bo nie wiem czy aplikowac ..
Zainteresowany 2014-04-15 14:09:12
To ile w tej chwili osób pracuje w windykacji?
zainteresowany 2014-05-20 14:32:37
Mógłby ktoś opisać jak wygląda praca w firmie na tą chwilę, co się zmieniło w ostatnich 2 latach ? Firma prawdopodobnie robi za pomocą firmy zewnętrznej tajną rekrutację (tajną bo rekruter odmawia podania jej nazwy) na kierownika windykacji.
dzisiaj 2014-07-19 11:23:36
Na dzień dzisiejszy w Apsiku wrze. Leci 5 osób. Pracę tracą Skiperzy (firma likwiduje ten dział) oraz trzy osoby z różnych projektów. Ponoć "na razie" to koniec. Znowu tłumaczenie, że kryzys w firmie. Jak się poprawi sytuacja ponoć można wrócić. Taki bezpłatny urlop ale bez opłacania składek na ZUS. Nie wiem czy bym wrócił na miejscu tych pracowników. Są firmy, które tną etaty a nie redukują ilość pracowników. Ale co ja tam wiem. Tęgie głowy na górze wiedzą co czynią.
ja 2014-08-07 21:43:17
Radze omijać ta firmę szerokim łukiem, nawet jeżeli masz znajomość z pracującymi tam ludźmi. To taki drugi casus finanse (wystarczy poczytać opinie).

(usunięte przez administratora)
szeryf 2014-08-25 13:27:33
Kasa dla swoich jest - dla innych niekoniecznie. wymagania że hohohoho a gdy przychodzi do płatności to nie ma kasy bo przecież się człowiek nie starał a wpływ kasy od dłużników - byłby i tak. Zatrudniono towarzystwo wzajemnej adoracji - kolesie, pociotki i inne . Wykorzystają każdą okazję by nie wypłacić kasy. Z daleka od firmy.
apsik 2014-08-27 22:17:09
Akurat specjalistow do spraw sprzedaży jest tam wielu...każdy, każdego sprzedaje...
2
szczery 2014-08-31 11:16:14
Co do kasy... Wypłata zawsze jest na czas.
1
szelest 2015-01-06 12:58:30
Witam
Jak wygląda praca w firmie na tą chwilę. Czy mają kontrakty - wiem że szukali automatyka i inżyniera........ Jakie wynagrodzenia są na tych stanowiskach. Co to za tzw premia od zadań? Ile dostaje się podstawy itp.
OLo 2015-03-04 21:40:53
jak praca terenowego windykacji?
1
emi 2015-03-19 22:44:18
Poczytaj ogłoszenie zamieszczone przez firmę zanim zapytasz. Jeździsz swoją furą, pensja nędza, swoje narzędzia pracy.
2
Max 2015-03-30 12:26:42
Czy kosztorysant może tam zarobić 4500,00 Netto czy nie?? obecnie pracuje w jednej z białostockich firm i zarabiam w granicach 4000,00. Ciekawią mnie zarobki zastanawiam się na złożeniem CV ale nie wiem czy warto.
Xxl 2015-04-01 10:12:05
Pomyliłeś firmy. To jest wątek dotyczacy firmy windykacyjnej z wrocławia, a nie automatyka sterowanie z białgostoku
sucz 2015-04-19 00:36:46
tam jest cała zbieranina dna
dina 2015-09-25 13:00:18
zapraszamy do casusa
sucz 2015-10-08 21:06:27
w APS jest full ludzi z Casusa
olenka 2015-11-17 00:21:54
ja i tak niedługo od nich odchodzę
huraaaaa
Negocjo 2015-12-23 15:22:38
Interesująca ?? :D

kilka zleceń w miesiącu to maks co ci dadzą. 50 zł brutto za wizyte i umowa zlecenie. Koszty po Twojej stronie. Taka interesujaca oferta....
suka 2016-01-16 22:44:17
podobno wszyscy uciekają do lasu i konkurencji
Pracowałem_tam 2016-04-13 14:31:35
Pracowałem w tej firmie 4 miesiące i muszę przyznać, że podejście do klienta jak i do pracownika jest naprawdę w porządku. Tim liderzy mili cudów nie wymagają, jak ma się problem pomogą. Mogę polecić tą firmę.
fifi 2016-09-15 10:58:36
Jeśli ktokolwiek pracował kiedyś w windykacji we Wrocławiu to wystarczy mu informacja na stronie kto tą firmą zarządza i bzdury jakie o sobie napisali menadzerowie. pyziol wywalany ze wszystkich firm w ktorych nigdy wyzej negocjatora nei awansowal pracowal dobrze że go kwachu za soba wszędzie ciągnie. brak slow
1
bartosz 2016-09-15 14:18:59
czy jest jakaś rekrutacja? jak zarobiki call center
Martin 2016-09-18 23:19:57
to fakt, kadra, która pozostała nie ma zbyt wysokich kwalifikacji do zarządzania. Przykre to jest, bo firma była kiedyś jedną z wiodących na rynku. Mają potencjał w postaci inwestorów jednak nie potrafią tego wykorzystać. Trzech panów, których widać na stronie APS już jedną firmę doprowadziło do ruiny.
Ale jeśli lubić być lizusem, palisz fajki, nie masz swojego zdania to aplikuj - doskonale dopasujesz się do społeczności. Własne zdanie, a nie daj Boże inne niż zdanie trzech panów - zakazane i grozi wylotem.
Martin chłopie - czemu nic z tym nie zrobisz ???
2
cd 2016-10-09 22:19:39
Wiecie jednak czy wypłata jest u nich na czas? Dzięki
Zostaw swoją opinię o APS Poland S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie APS Poland S.A.