brak logo

Promostal

Czarna Białostocka

Opinie o Promostal

Patryk 2013-12-10 23:53:18
Dopytam jeszcze co do posta kolegi, czy w razie czego płaca przestojowe i czy wymagają dużej dyspozycyjności?
1
były pracownik 2014-02-23 19:13:02
omijac z daleka(usunięte przez administratora)
1
spawaczmigmag 2014-03-04 12:07:18
Czemu omijać? Z tego co gadają w Promostalu teraz jest całkiem dobrze ludzie podobno nie narzekają na płace podobno najlepiej płaca dla spawaczy w naszym regionie. Sam tam próbuje się wybrać od dłuższego czasu i zbieram informacje na temat tej firmy. Pozdrawiam
ciekawy Kiersnowskiego 2014-03-05 12:00:40
A jak pan (usunięte przez administratora)?
Jakim jest szefem?
4
weteran 2014-03-23 18:04:52
narzekaja ci co nie wigieli naprawdej zlej pracy ja jestem w miare zadowolony moglo byc lepiej ale zawsze jest jakies ale
były pracownik 2014-03-25 21:42:35
a gdzie moj post o zwolnionych kierownikach ktorym zmieniono umowy bo nie chciano wyplacic kasy ktora im obiecywano???A co z premiami ktore sie obiecuje przy zatrudnieniu niech mi w oczy spojrza wlasciciele i powiedza ze placa ,jeden co byl rozsadny to jest juz w Barterze a ci co zostali szkoda gadac.Pan i paniusia zero kultury i obycia.
były_spawacz_inaczej :-) 2014-03-27 08:35:20
Zawsze jak czytam tutejsze posty to mam wrażenie, że mam do czynienia z frajerami :-) "były pracownik" pyta o premie obiecywane przy zatrudnieniu. A dostałeś tą premię w umowie o pracę? Jak nie, to idź lamentować do tego kto Ci to obiecał ,(usunięte przez administratora). Kierownicy? Jacy? Żałujesz kogoś kto Ci w oczka patrzył i się uśmiechał a za plecami robił Ci koło pióra :-) Pracowałeś więc powinieneś wiedzieć kto rządzi w firmie. "Pan i Paniusia" mają tyle do gadania co gajowy na okręcie. Znaleźliście sobie forum :-) Myślicie, że jak tu coś naskrobiecie to sytuacja w firmie się zmieni? :-) Może lepiej wylewajcie swoją żółć na papier i w formie ulotek rozrzucajcie po hali :-) A na koniec to ciekawe dlaczego "były pracownik" :-) sam się zastanowiłeś dlaczego były?
1
były pracownik 2014-03-27 11:56:26
dlaczego były a no dla tego że nie chciałem załatwiać własnie prywatnych spraw tego oto Pana i Paniusi a ty uważasz że kto rządzi w firmie???? jak nie prezesi widzę że masz pod sufitem tyle co oni idż im buty wyliż to ci dadzą 10zł więcej a jacy kierownicy to sie zastanow albo porozmawiaj z ludzmi ,znasz historie zarzadu jesli nie to sie dowiedz a pozniej wypisuj brednie.A co do ulotek to chyba tylko do ich roznoszenia sie wlasnie nadajesz.Pisze po to zeby ludzie widzieli a jesli uwazasz to za zbyteczne to nie wchodz i nie czytaj idz posprzataj biuro(usunięte przez administratora)
jarek 2014-05-29 20:21:58
W takim wypadku ja chyba sobie odpuszcze promostal, ale dzieki wielkie za opinie, gdyby jednak ktos był zadowolony niech pisze - dodam temat do śledzonych.
2
spawacz 2014-09-20 16:58:13
A czy ta firma jeszcze istnieje? slyszalem ze juz ledwo pierdza od roku,prezes na niczym sie nie zna oprocz wafli i biszkoptow ktore wpi.... paczkami,same negatywy do mnie docieraja na jego temat to musi byc niezly ...... nawet kumple ze szkonej lawki go nieznosza.
1
antek 2014-10-03 23:35:50
Promostal jest specjalistyczną firmą stalowo - budowlaną, zajmującą się kompleksową obsługą Inwestorów. Spółka wykonuje obiekty przemysłowe, handlowe i biurowe o konstrukcji stalowej, jak również konstrukcje stalowe pod technologie. Posiadają wytwórnię konstrukcji stalowych oraz własne biuro projektowe, korzystające z oprogramowania TEKLA Structures.
dobry duszek prmst 2014-12-10 19:16:32
Co do prezesa to nie wiem, z pewnościa nie jest człowiek który jest oderwany od łopaty bo z pewnością prezesurą nie zajmuje sie przez pierwszy rok, co fakt to fakt i tak nigdy prawdy nie powie o swoim statusie w tej firmie. Ma za to swoich informatorów, w postaci ludzi mu podległych. Nie wiem jak to sie ma do pracy na hali jednak myśle ze jest tak ze on nie musi sie wgłebiać za bardzo w tematy pt. za co zyja fizyczni tylko dla niego licza sie przychody. No cóz piramida władzy w firmie jest bardzo ciekawa. Generalnie to pracownik fizyczny nie ma nic do gadania on musi robic, robic i jeszcze raz pracować. A reszta pilnuje by tak pozostało. Fajne jest jednak podejscie ludzi do pracy i walka o każda złotówke, normalnie super podejscie sa równi i równiejsi, matoły i mądrzaki i partacze oraz specjaliści. Masz robic wszystko jak najszybciej jak najlepiej i jak najtaniej (bo pani w Tesco czy innym g@#wnie zarabia mniej). Ciesze sie i raduje ze w takiej firmie pracuje, ze me wynagrodzenie jest tak wielkie az staje mi przyrodzenie i bardzo sie raduje ze kazdy z tym sie dobrze czuje. By zyło sie lepiej...pozdrawiam i zycze wesołych swiat
p.s. mam nadzieje ze dostaniecie cała premie i cos na swieta, i sie obudzicie sie w koncu bo na was leja a wy dalej myślicie ze deszcz pada, wytrwałości zycze :)
3
Kamik 2014-12-23 14:22:28
Szkod tylko, że zwiastuje to strasznie kiepską atmosferę między pracownikami. Podejrzewam, że nie wszystkim pracownikom koledzy informatorzy są na rękę. A nawet jeśli nie mają osobiście do nich zastrzeżeń to sama obecność takich osób budzi skrajne uczucia, nie sądzicie? Myślę, że w firmie powinni inaczej to rozwiązać.
1
Mały 2014-12-30 20:27:08
Daj spokoj człowieku, to juz tak jest że się nie dogadają. No i taktyka...skłócić i zastraszyć. Niech nie bedzie zgody wśród pracowników...Wiecie sami ze zgoda buduje a niezgoda rujnuje. I stach przed bezrobociem. Szok normalnie. Niektórzy sa w stanie zrobic wszystko by nie stacić tego kawałka chleba. No do czego doszło, zreszta KREDYT nie wybacza,nie czeka sam wiem.
Poza tym moze ktoś mi wyjaśni. Dlaczego w miesiacu w którym było najwięcej roboty nie było pełnej premii? NO i za jakie pieniadze miesiac wcześniej była organizowana impreza integracyjna ?
Szczęśliwego nowego roku Życzę :)
1
JA 2015-02-03 11:02:11
witam. Jak jest z praca dla spawacza w tej firmie jak płaca i czy ludzie są zadowoleni. warto składać CV do Was jako spawacz.pozdrawiam i proszę o odpowiedz.
spawcz 2015-02-04 13:39:14
Cv najlepiej zaniesc do biura osobiście, Spawacz ma około 3 tys netto, zwykły robotnik na montazu około 2,2 inzynierowie to wieksza tajemnica ale maja okolo 3,5 tys netto chyba ze wyjeżdzaja za granice to znacznie wiecej
MArko 2015-03-16 22:18:10
jezeli ktos chce iść na stałe do pracy w promostalu to raczej nie.Bo oni przyjmują jak mają duże zlecenia np dają umowe na miesiac lub na 3 miesiące a puzniej nieprzedłuzają umuw.trzeba mnieć szczescie zeby trafić jak mają dużo roboty <zlecen> bo inaczej praca jest na 3 miesiące.Na start za 8 godzin dają bez nadgodzin 2000netto dla spawacza.a z 4 sobotami wychodzi 2500netto dla spawacza.monter ma owiele mniej.wiekszosc przyjmowanych obecnie monterów to znajomi biurowców.a jak iść spawac to trzeba dobrze spawacz bo przechodzi sie test w pionie.praca niestabilna ale polecam.Jak ktoś znajdzie info na temat tego iż mają dużo zleceń to można śmiało iść i dadza tą umowe na 3 mies. a potem przedłuża na rok.dobra firma ale ze stałą pracą to tam ciężko.
Rrma 2015-03-18 18:55:14
Pisząc o stawce pisz nie o miesięcznej a godzinowej (m-c może mieć 160h jak i np. 176 a to jest rożnica. Do tego gdy jest robota to premia. Co do stałości roboty to prawda jeżeli chodzi o nowych, bo w firmie są kasty. Kasta mostostalowców , siniłowców i dopiero inni. Teraz pozostała już tylko jedna. Zagrożony może być każdy spoza niej. Nie liczą się zaangażowanie i umiejętności a układy z biurowcami. Trzeba tu być by zrozumieć. Nie masz nic lepszego to warto.
hart ducha 2015-03-19 05:26:37
te 2 tys zl za spawacza?? Zal normalnie a jak ma byc dobrze gdy powieksza nam sie biurokracja. Mamy nastepnego dyrektora, reformatora...kolejny co bedzie chcial tylko karac. Juz tyle ich sie narobilo ze nie mieszcza sie w jednym budynku, a poza tym kurnik kolo malarni tez juz wypelniony i prawie jeden na drugim siedzi. Z przerzucania papierow kasy to raczej nie ma, tu trzeba przerabiac stal. A nie zatrudniac coraz to nowych kierownikow, i dorabiac stanowiska nikomu nie potrzebne. Mowicie o kastach, a ja tu widze kaste dyrektorow, zastepcow i ich znajomych. Zreszta w dyrektrow to rosl mostostal i co z tego wyszlo sami wiecie.
MAG 2015-03-20 18:38:11
Nie każdy spawacz to idiota, podajcie stawke za h na dzień dobry to sobie policzę a może lepiej się nie wychylać to jaką stawkę mają składacze. Wszędzie zwalniają miernych ale czy ryzyko się opłaca.
MArko 2015-03-26 11:12:11
składajacy na start mają 12na godz, a spawacz na start ma od 14zł do 16zł na start zależy od umiejetnosci bo jesli powiedza ci zeby zdawac próbke w pionie i zdasz to 16 dostaniesz + do tego zebys mniał jakis staz w innej firmie minimum 2 lata ale i orientował sie w rys. tech.
MArko 2015-03-26 11:19:18
obecnie jest dużo roboty ale nie dla spawaczy bo robią belki suwnicowe a to jest bardzo pracochłonne bo jedna belke składają 8 godzin. a spawacz wyspawa tą bele w 4 godziny.moze szybciej.Mogliby dać paru spawaczy do składania ale niema gdzie składac tych belek w innych miejscach.Zero organizacji pracy w Promostalu.zatrudniaja ludzi na miesiac daja umowe i zwalniaja.
MAG 2015-03-27 20:37:57
Dzięki Marko. Stawki na dzień dobry raczej normalne a gdy ma się robotę to ryzyko duże. Można się obudzić z "ręką w nocniku". Jeszcze raz dz.b.
bellon 2015-06-19 17:03:22
jeśli chodzi o stawki to z miejsca można dostać super kasę . Oczywiście zgoda , że odpowiedzialność duża , ale kasa idzie zawsze razem z odpowiedzialnością i nerwami w pracy których i tutaj nie brakuje. Wiem , że szukają obecnie z takich ciekawszych ofert dyrektora produkcji i to chyba w trybie pilnym
jeden z wielu 2015-07-05 16:36:28
Bellon. Jaka super kasa. 12-13 PLN t super? Chyba że przychodzisz z bezrobocia lub dopiero się uczysz fachu? Jaka odpowiedzialność i nerwy. Kto ci głupot naopowiadał. Oferta o której piszesz nieaktualna lecz mu długiego pobytu nie wróżę. Może on i fachowiec ale poza fachowością jest co takiego jak kontakt z ludzmi którymi mu przychodzi zarządzać. Bez tego sam produkcji nie zrobi.
toms 2015-07-21 03:35:08
Jak dla mnie to 12-13 złotych już na rękę to calkiem dobre pieniądze, bo zauwaz, ze biorac pod uwagę etat 160 godzin wychodzi pensja 1920-2080 złotych już na reke, nie liczac ewentualnej premii. Ludzie w tym kraju potrafia pracowac za 1300 na reke, a tu jest 150% minimalnej krajowej. Chyba warto to docenić.
ja 2015-07-21 20:12:56
a jak ci to wyliczyli lub sam to zrobiłeś (podaj brutto), na umowie masz brutto a jeżeli tyle masz netto na początek toś jest GOŚĆ
spawawam non stop po imprezie 2015-07-31 17:13:50
do pana MArko jeśli podałeś stawki dla spawacza 14-16pln netto na start plus do tego jakieś setki i pięćdziesiątki i możne jakaś premia to lepiej na Podlasiu nie znajdziesz a na pewno nie w Czarnej. a jeśli są to stawki brutto to nic nadzwyczajnego normalna stawka dla świeżego. pozdrawiam
maciek 2015-08-24 15:14:02
też uważam tak jak kolega wyzej, jeśli masz stawki pewnie i to po 14 czy nawet 16 zł za godzine na start z możliwością dalszej podwyżki to jest to bardzo dobre rozwiązanie, przynajmniej teraz mozna już jakos się rozwiajać, a nie w jak innych firmach z branży, tam często jest to ograniczone mocno niestety
1
Juz 6 rok 2015-09-07 14:53:06
Czlowieku, 14-16 na dzien dobry hmm to chyba trzeba byc znajomkiem prezesa badz kogos z biura. Na hali to tylko spawacze maja znosne stawki reszta to zapier***LA za przyslowiowy grosz. Mowisz ze w promo jest dobrze? Jak utrata wzroku czy sluchu (z czasem) ci odpowiada to gratuluje ci podejscia do zycia. Nie wiesz nic o tym jak tam jest. Przerob maja duzy, a podwyzki? Dostaja je wybrancy, kasy nie ma w firmie bo po co ja dawac robolom jak mozna nastepny samochod kupic. O nowym sprzecie nikt nie mysli, bo po co? Jak sa wazniejsze wydatki...
robol 2015-09-13 11:20:58
Zawsze zastanawiało mnie dlaczego to spawacze mają najwyższe stawki. Przecież ich nic nie obchodzi, tylko OK wzrok i niedrżąca ręka. Fachowcem jest składacz (oczywiście nie szlifierz robiący r-ki). On musi przygotować stanowisko, znać się na rysunku, poskładać wszystko do kupy co do mm i kąta a spawacz tylko przejedzie spoiną i ew. coś wyrówna. Niejeden składacz po miesiącu praktyki już by spawał niezgorzej niż spawacz ale ze spawaczy to wyjątek kto by złożył np. dźwigar zgodnie z rysunkiem. Chyba, że stawkę mają za szkodliwość, a to jakieś nieporozumienie, bo stawka stawką a za szkodliwość powinien być dodatek.
Potwierdzam, są lepsi i gorsi, dawni znajomki i nowi (z kilkuletnim stażem) a kasa nie idzie za zaangażowaniem i fachowością. Umiesz się ustawić to masz inaczej figa, ale tak jest w większości zakładów a bywa i gorzej.
spawacz 2015-09-14 07:46:19
"Niejeden składacz po miesiącu praktyki już by spawał niezgorzej niż spawacz" Nie widzę problemu, startuj na spawacza :-) A Ty pewnie jesteś taki składaczem po którym spawacze nie muszą poprawiać. Ideał? Większość z tych składaczy W Promostalu nie potrafi głupiego styku pod przetop przygotować :-(
maybe new 2015-09-23 18:15:31
ja wszedłem tutaj, żeby ogarnąć opinie o promostalu, bo widzę, że szukają oni dyrektora pionu nadzoru, chociaż powiem szczerze, że rzadko spotyka się taką sprawę, że szukają dyrektorów spoza firmy, jakby bez awansu itp. dajcie znać, jak wygląda sytuacja w firmie i właściwie, dlaczego potrzebują nowego dyrka ;)
later new 2015-09-27 11:22:20
Co Marcinku, z wielką "nieśmiałością" wskazujesz gdzie dyr. szukać? Takie chroniczne pożądanie władzy jest chorobą i się leczy, tym bardziej, że trzeba wpierw umieć właściwie ogarnąć to czym do tej pory się zarządza.
N. 2015-10-23 21:35:15
Firma poszukuje obecnie pracownika na dość ciekawe stanowisko, a mianowicie dyrektora produkcji. Mają naprawdę spore wymagania, ale według mnie to dobrze o firmie, świadczy, nie chcą zatrudnić byle kogo i stawiają na jakość. 5 lat doświadczenia i wyższe techniczne wykształcenie mówi samo za siebie w oczekiwaniach od pracownika.
gość 2015-10-29 06:57:16
A gdzie to ogłoszenie na dyrektora?
Spawacz Mag 2015-11-01 18:42:11
Witam kolegów Spawaczy, czy możecie mi napisać czy przyjmują do pracy w Promostalu ?
izel 2015-12-07 19:32:35
nie wiem gdzie wy widzileliście takie rzeczy .Poza tym powinno się przyjmować ażeby osoba z wewnątrz mogła rekrutować i awansować na dyrektora. To byłoby bardziej logiczne.
zap 2015-12-13 16:53:10
Mało to logiczne tam gdzie są układy bo jeden zap... drugi op... a władza tego nie widzi. Do roboty przyjmują, albo poprzez znajomków albo jesteś super dobry.
Op 2015-12-17 22:49:43
Ja widziałem ogłoszenie kiedyś, bodajże na ich stronie, właśnie na dyrektora produkcji. Może teraz zajrzyjcie, nie wiem czy coś nowego się pojawiło do Promostalu.
ulek 2016-01-24 14:50:52
jako dyrektor produkcji to nie ma kolego zadnego nowego ogłoszenia, ale jako asystent projektanta branży sanitarnej jest i to premie sa dobre no i podstawa też jest.
mid 2016-03-15 18:00:18
zap' nie zrzucaj winy na to, że wszystko po znajmosci, firma jest znana wiadomo, ze szukają osób najlepszych i ogranietych z doswiadczeniem, po co firmie osoby bez doswiadczenia i kompetencji, pomyśl...
czytacz 2016-03-15 18:31:09
mid, przeczytaj swój post jeszcze raz, mało logiczne i wykluczające
adik 2016-03-17 18:13:51
czytacz, ja tam nie widze nic dziwnego w poście mid'a. Wracając do tematu to szukają obecnie asystentki zarzadu. Potrzebne jest tu głównie wykształcenie wyższe oraz min. 2 letnie doświadczenie na podobnym stanowisku.
marek 2016-03-19 20:52:14
chyba szybko taką asystentkę znaleźli, nie rzuciła mi się w oczy taka oferta, a chciałem zerknąć. Zastanawiałem się, czy promostal na wszystkich stanowiskach oferuje podobne rzeczy
maybe new 2016-03-22 18:10:30
z tego co wiem to tak, aczkolwiek nie ma za bardzo jak tego w tym momencie sprawdzić, bo już wygasły wszystkie oferty i nie ma dostępu do tego co było napisane w ofercie
kamkam 2016-03-31 20:58:52
Zgadzam się z większością komentarzy napisanych wcześniej. Rodzinna firma, nie masz znajomości = masz małe szanse na przetrwanie w firmie. Pełno rodzinnych klanów w zatrudnieniu. Brak stałego zatrudnienia, wszystko jest na chwilę. Umowy również. Umowa na miesiąc lub 3 i "out". Prezesi funkcjonują jakby w ogóle się nie konsultowali ze sobą, brak spójności i zgodności w ich poleceniach. Prezes przyznaje premię jak chce, czyli tylko "wybranym" i tu zaangazowanie i starannosc w pracy nie ma dla niego zadnego znaczenia. Może ma kasę ale nie klasę... Prosty, chamowaty i bezkompromisowy. pracownicy tracą czas na wykonywanie jego polecen nie zwiazanych z firmą, na jego prywatny uzytek. Na produkcji brak odpowiedniego sprzętu, firma wydaje na duperele zamiast zainwestować w maszyny. Ogólnie duuużo do poprawki a sznas na poprawe nie widać... Nie z tym zarządem. Pozdrawiam wytrwałych spoza rodziny
2
xz 2016-04-21 18:13:43
kamkam, może jest jakaś możliwość "wżenienia" się w łaski :)
łapka 2016-05-19 12:20:27
ja to bym się nie wżeniał, a aplikował :) widzę, że szukają teraz asystenta projektanta branży drogowej, a to coś dla mnie. Tylko nie znam warunków płacowych
New 2016-08-04 22:31:37
Hallo pytanie,jak wygląda godzinowo praca ? Czy są dwie zmiany czy soboty obowiazkowo i ile godzin ???
Zostaw swoją opinię o Promostal - Czarna Białostocka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promostal