Hogg Robinson Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Hogg Robinson Polska Sp. z o.o.

marlena24 2009-09-09 17:34
Proszę uzasadnij swoją odpowiedz to dla mnie bardzo ważne
1
Stokrotka21 2009-10-02 21:25
ZGADZAM SIE Z WASZYMI OPINIAMI!!! (usunięte przez administratora)
antyfrustrat 2010-02-24 11:45
Jasne - trzymajcie się z daleka, jeśli nie lubicie pracować i podejmować odpowiedzialności za to, co robicie. Ale wtedy trzymajcie się lepiej z dala od jakiejkolwiek pracy!
Znam sporo osób, które pracują w tej firmie po 5-10-15 lat, i choć chyba nie muszą, to jednak dalej tu są. Może to [usnunięte przez moderatora]? Ale jeśli tak, to sporo ich jest.
Mogę się założyć, że te wszystkie "pochlebne" opinie to zwolnieni z pracy za olewanie, brak odpowiedzialności czy zwyczajnie kwalifikacji.
anonim 2010-02-24 11:59
zgadzam sie z antyfrustratem. Dziwne, ze nikt nie pisze konkretow. Bo moze nie ma o czym pisac ? Albo trzeba by napisac o sobie ?
Li 2011-08-21 15:59
Konkrety proszę bardzo. Pracowałam w CH Robinson w USA, powiem jedno to była najgorsza praca w moim życiu, nie wróciłabym do niej za żadne pieniądze i w żadnym miejscu na świecie. Słowem horror.

1. Ch Robinson to po prostu call center zajmujące się logistyką, a słynne entry level position to nic innego jak siedzenie w boksie po kilkadziesiąt godzin i odbieranie telefonów.

2. Warunki pracy - koszmar w moim biurze było ponad 100 osób na sali w boksach, każda miała po 2 telefony, którw dzwoniły non stop. Pracownicy permanentnie brali ogromne ilości środków przeciwbólowych, ponieważ tego hałasu nie dało się znieść.
Bezpłatne nadgodziny, przychdzenie do pracy godzinę wcześniej, to norma.
3. Możliwość rozwoju zawodowego - Znam ze słyszenia:) Tak zgadzam się są osoby które pracują tam po 15 lat, ale większość z tych które ja spotkałam narzekało niesamowicie. I tłumaczyło, że jedynym powodem dla którego zostali są... rosnące benefity. Osoby które awansowały na zone manager po prostu zostały przeniesione do boksu obok i miały pod soba 2 bosky nowicjuszy. Po prostu to jest idealna firma dla tych, którzy chcą spędzić swoje życie w boksie w call-center.

4. Zerowy rozwój intelektualny. Większość ludzi w USA którzy pracują w tej firmie to osoby albo bez wyższego wykształcenia, albo po czwartoligowych koledżach na kierunku historia. Do odbierania telefonów znerwicowanych klientów i chamskich kierowców na prawdę nie potrzeba żadnego dyplomu:)

5. Nie będę się więcej rozpisywać bo wystarczy poszukać na anglojęzycznych portalach i poczytać opinie o tej firmie.

Pozdrawiem!
1
kk 2012-11-19 10:14
może ktoś ma jakieś aktualne info?
jestem w trakcie poszukiwań pracy i jaką firmę nie sprawdzę na gowork.pl to opinie są zwykle negatywne, że aż odechciewa się szukać. czy oby opinie w internecie są choć trochę prawdziwe? czy może ludzie wylewają swoje smutki i brak sukcesów w necie i wyżywają się na pracowdawcach, bo nie chce im się uczciwie i ciężko pracować?
1
bobek20000 2013-07-25 21:08
Wie ktos moze gdzie oni otwieraja biuro na Podkarpaciu i czy to bedzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Szukająca pracy 2013-08-19 11:38
Dlaczego nikt nie napisze ile zarabia/zarabiał w tej firmie. Aktualnie poszukują do Wrocławia ACCOUNTS PAYABLE CLERK - czy ktoś się orientuje ile można zarobić na tym stanowisku?
2013-10-01 21:27
(usunięte przez administratora) Pracowałam w Hoggu za (usunięte przez administratora) . Socjal bardzo mierny, premii nie ma. (usunięte przez administratora) .
2
kk 2013-10-08 18:32
mi na rozmowie powiedzieli, że prywatne ubezpieczenie medyczne dostaje się dopiero po 5 latach pracy :-)
Maciej 2014-12-29 16:58
Co to znaczy, że socjal jest tu mierny, bo jednak nie bardzo jestem w stanie to zrozumieć. Co tez mnie trochę niepokoi hogg robinson od pół roku nie miał tutaj żadnej aktualnej opinii. W takim razie zapytam, czy jest szansa dostania tutaj pracy? Może warunki sa na tyle dobre, że nie macie powodów do narzekania i stąd taka cisza?
Pracownik 2015-08-10 13:31
To ZUPEŁNIE inne Firma i w dodatku z innej branży !!!
xyz 2015-08-20 13:24
(usunięte przez administratora) Osobiście znam sporo ludzi pracujących w tej firmie od kilku (nawet kilkunastu) lat, więc nie może być tak źle jak niektórzy tu piszą... Inna sprawa, że Ci którym dobrze, z reguły nie udzielają się na forach. Tu smutki i żale wylewają Ci, którzy czują się pokrzywdzeni...
1
czytajcie ze zrozumieniem!!! 2015-09-23 09:06
Pracownik ma rację - post LI dotyczy CH Robinson (firmy transportowej), a nie HOGG ROBINSON (biura podróży sużbowych). Tyle w temacie!
odp 2016-02-29 11:16
Nowe oferty pracy nie koniecznie muszą wynikać z dużej rotacji, a np. ze zwiększenia zatrudnienia.
Polecam lekturę raportu adp, gdzie wyraźnie jest napisane "[...] w Hogg Robinson Polska – odnotowaliśmy w ostatnim roku ponad 3,5-proc. wzrost zatrudnienia[...]".
Pełna wersja dostępna tutaj: http://www.adp.pl/assets/vfs///Account-108582/folder-KAGI/Raport-ADP-Polska-Zatrudnienie-w-Nowoczesnej-Gospodarce-Q2-2015.pdf
odp 2016-02-29 11:16
Nowe oferty pracy nie koniecznie muszą wynikać z dużej rotacji, a np. ze zwiększenia zatrudnienia.
Polecam lekturę raportu adp, gdzie wyraźnie jest napisane "[...] w Hogg Robinson Polska – odnotowaliśmy w ostatnim roku ponad 3,5-proc. wzrost zatrudnienia[...]".
Pełna wersja dostępna tutaj: http://www.adp.pl/assets/vfs///Account-108582/folder-KAGI/Raport-ADP-Polska-Zatrudnienie-w-Nowoczesnej-Gospodarce-Q2-2015.pdf
Pracownik 2016-03-01 11:16
Wypłaty są zawsze przed końcem miesiąca na koncie.
2
madafakir 2016-04-13 17:05
WOW, na prawde 3 % w ostatnim roku to taki wzrost ? Rotacja jest i to mega Albo sa ludzie ktorzy siedza x lat albo sie szybko zwijaja ci posredni - oni wlasnie rotuja, O luxmedach mozesz zapomniec chyba, ze chcesz spędzić tu cale zycie Wyplaty sa o czasie. Nikt nie pisze o konkretach bo po co - ma sie chwalic, czy zalic ? ..."wakat specjalisty ds. organizacji podróży służbowych w Sochaczewie i zamierzam z niej skorzystać bo brzmi to niezwykle prestiżowo" - tak, niezwykle...
3
@ja@ 2016-05-18 18:07
Hej, czy ktoś spotkał się podczas rekrutacji, że pierwszy etap to test z excela wysłany na maila i do zrobienia w domu w określonym terminie? Pytam, bo wydało mi się to lekko podejrzane.
aaaa 2016-05-19 09:51
Ja aplikując ostatnio do jednego z amerykańskich koncernów dostałem link do testu z jęz. angielskiego (ok. 30min) oraz test predyspozycji (układałem kwadraciki i analizowałem rysunki), chociaż stanowisko na które aplikowałem dotyczyło pracy analitycznej.
W tym przypadku chyba wolałbym zwykły test z excela, bo na tym się chociaż znam :-)

A czy ktoś wie kogo aktualnie szuka Hogg Robinson?
Yo 2016-05-23 10:40
Hej miałes/ miałaś już ten test ?
sledz 2016-05-23 10:41
Hej i jak ten test ?
pixel 2016-06-15 10:28
(usunięte przez administratora)  Robią testy na specjalistę ds. rozliczeń- zadania na zaawansowany excel, trwające 3h, człowiek traci czas na rozmowę kwalifikacyjną, żeby dowiedzieć się, że ....mają ograniczony budżet!!!
1
fv 2016-06-15 11:02
a mnie w sumie zainteesowala od nich oferta pracy na stanowisko specjaldity do spraw HR i administracji w Warszawie oferuja m.in. samodzielne stanowisko o zróżnicowanym zakresie obowiązków możliwość zdobycia doświadczenia w prężnie rozwijającej się firmie
alam 2017-02-17 15:55
Tak też tak miałam
Natalia 2017-03-08 10:20
Czy ktoś może dodać więcej szczegółów na temat oferty pracy dla Hogg Robinson Polska Sp. z o.o. na stanowisko specjalisty ds. autoryzacji?
Kasia 2017-03-08 22:40
Szukam osoby, która odbyła rozmowę rekrutacyjną w tej firmie na stanowisko Kasjera Lotniczego. Jakie korzyści przyszły pracownik otrzymuje oraz jakie są zarobki ?

Pozdrawiam
Kasia
Iza 2017-03-16 11:17
Bardzo zależy mi na pracy dla Hogg Robinson Polska Sp. z o.o., to super firma a mają ofertę dla specjalisty ds. wsparcia operacyjnego(dane hotelowe) co o tym wiecie?
HRG - a "great" place to work? 2017-05-28 16:28
Praca w Hogg Robinson Polska Sp. z o.o. - Warszawa to jak harówka dla typowego polskiego prywaciarza, chociaż to korporacja, czyli bez względu na to ile Ci będą płacić, nie będzie to płaca w żadnym razie proporcjonalna do obciążenia obowiązkami - każdą złotówkę z wypłaty "oglądasz" z obu stron zanim ją wydasz :D Ogólnie praca jak każda inna, trzeba się nauczyć/wdrożyć w powierzone obowiązki i zakasać rękawy :) Nowe nabytki nie mają co liczyć na realne wsparcie merytoryczne, co absolutnie nie wynika ze złośliwości współ-kolegów/-koleżanek, tylko że sami są przeładowani pracą, przez co ludzie często chodzą tam sfrustrowani i zestresowani, więc albo dasz radę fizycznie i psychicznie, albo utoniesz :D Poza tym atmosfera miejsca pracy to typowe korpo. WAŻNE: jeśli przejdziesz pomyślnie przez rekrutację i zdecydujesz się na umowę, KONIECZNIE poproś o spisanie w formie jakiegoś aneksu warunków finansowych wynegocjowanych podczas rekrutacji, jak również tych wyrenegocjowanych w późniejszym czasie, gdyż przy przedłużaniu/ kolejnych umowach szefostwo miewa tendencję do amnezji i mataczenia, oferując nową umowę... bez podwyżki! No cóż, komentarz jest tu raczej zbędny! Każda ocena jest w dużej mierze subiektywna, dlatego też ani nie zachęcam, ani nie zniechęcam do pracy dla tej firmy!
8
Iza 2017-06-10 16:45
Super firma, super praca bardzo jestem z niej zadowolona.
1
paulina 2017-06-21 14:48
złożyłam tam cv na specjalistę do fakturowania :)
paulina 2017-06-21 14:49
złożyłam tam cv na specjalistę do fakturowania :)
turposuszarka 2017-06-21 21:02
niestety nie mam o nich dobrego zdania. ponad rok w dziale hotelowym, nauczyl mnie ...nic.
Niestety zerowa pomoc od przelozonych czy pracownikow z wiekszym doswiadczeniem.
wiem tez ze wiekszosc duzych klientow dziekuje im za wspolprace wiec etaty raczej beda uciekac.
dodatkowo, niestety przykre ale obiecane podwyzki nie pojawiaja sie, a awansuja tylko ci, ktory maja dobre uklady z Paniami na kierowniczych stanowiskach. Ludzie uciekaja masowo do konkurencji.
dodatkowo- po 15nascie lat pracuja panie bez znajomosci nawet jezyka obcego... mowi samo za siebie.
3
Natalia 2017-06-21 22:45
Pracowałem kiedyś w Hogg Robinson i bardzo miło wspominam tamten czas. Tym bardziej teraz nie mogę zrozumieć niektórych wpisów, ale przecież w pracy trzeba pracować i nie ma o czym mówić. Jeśli komuś nie odpowiada charakter pracy to zostaje już tylko zmiana.
1
Exxx 2017-07-19 22:42
Potwierdzam w 100% powyższy wpis. Firma jak każda inna korporacja, dla tych, którzy chodza do pracy by pracować, a nie zbijać baki:) tak przynajmniej bylo za mojej kadencji w HRG, a nie było to bardzo dawno...

Fakty i mity o HRG:

1. TAK, Sa wygórowane targety do osiagniecia, ale jeśli ich nie wyrobisz, NIE wylatujesz z dnia na dzień, jak to czesto ma miejsce u konkurencji.

2. TAK, pracuja tam ludzie z 15letnim stażem, ale NIE ma to większego wpływu na współprace, bo każdy robi swoje.

3. TAK zdażaja sie podwyżki, ale NIE liczyłbym na podwojenie stawki (raczej symbolicznie dorzuca "stówke" lub dwie jak się kilkukrotnie upomnisz)

4. TAK, ludzie sa różni (jak wszędzie) co też czasem ma wpływ na ogólna atmosfete, ale jeśli ktoś chodzi do pracy by pracować, NIE powinien się przejmować faktem, że z kimś może się nie polubić.

5. TAK, siedzi się nadgodziny, ale NIE sa one do końca charytatywne (można je teoretycznie odbierać w innym terminie)


Ogólnie nie polecam i odradzam, ale pracowałem już w kilku firmach w branży i ta wcale nie była najgorsza :)
Iza 2017-07-19 22:48
Jaka jest przyczyna takiego milczenia na forum? Tak dobrze się pracuje, że nikomu nie chce się pisać?
Exxx 2017-08-02 08:26
Wszyscy zarobieni- nie ma czasu na udzielanie się na forach ani inne glupoty ;-)
1
Natalia 2017-08-03 07:20
Czy w firmie panuje dobra atmosfera? Dla wielu potencjalnych pracowników to bardzo ważna informacja - atmosfera wpływa bezpośrednio na prace każdego dnia.
Dudek 2017-08-05 16:18
Firma moze i dumnie nazywa sie korporacja ale z prawdziwyn korpo nie wiele ma wspolnego. Czeste oferty o prace swiadcza tylko o duzej rotacji pracownikow. Nikt przy zdrowych zmyslach nie wytrzyma tam. Obiecanki podczas rekrutacji sa tylko pustymi slowami. Podwyzki i premie otrzymuja tylko wybrane osoby- wiadomo na jakiej podstawie :( Godziny nadliczbowe nie sa w zaden sposob rozliczane, ani finansowo, ani w formie dnia wolnego. Niestety godziny nadliczbowe sa codziennoscia, gdyz natlok obowiazkow wyklicza system 8 godzinny. Do tego "cudowna" atmosfera, gdzie kazda osoba patrzy tylko na czubek wlasnego nosa. Nikt nikomu nie pomaga. Nowi pracowicy musza sami wszystkiego sie nauczyc. Zdecydowanie nie polecam!
2
Melania 2017-08-09 22:04
Super pracę można mieć w Hogg Robinson. Widziałam ofertę pracy dla kasjera lotniczego, czy mógłby ktoś w tym temacie coś napisać? Jakie wymagania stawia firma przed kandydatem? Jakie dodatki można otrzymać o ile są w firmie? Będę bardzo wdzięczna za informacje.
Natalia 2017-08-18 07:12
@Melania często warunki zatrudnienia ustalane są bardzo indywidualnie - na podstawie doświadczenia zawodowego, wykształcenia, czy też innych umiejętności. Warto wziąć udział w procesie rekrutacyjnym, aby poznać szczegóły odnośnie twojej indywidualnej oferty. Wysłałaś już swoje cv?
Ponad15lat? 2017-08-18 14:31
Jest tu sporo takich osób, które pracują 10 - 15 lat i więcej i o czymś to świadczy, zwłaszcza, ze dziś na rynku jest i różnorodność i niestabilność. HRG gwarantuje stabilność. Firma daje duże możliwości własnego rozwoju i duże wyzwania. Owszem, jest dużo pracy, każdego dnia jest możliwość załatwiania spraw na całym świecie. Czasem trzeba działać szybko, jak to w tej branży. Ci co to lubią - znajdą tu swoje miejsce. Ważne też, że nie ma wyścigu szczurów, a nadgodziny, owszem, są rozliczane.
2
Zadowolona 2017-08-21 10:12
Hogg Robinson Polska to moja firma od wielu lat, polecam
1
PracownikHRG 2017-08-21 17:37
No, ja też w sumie polecam. Są rekrutacje, bo firma rozwojowa, i w ostatnich miesiącach otworzył sie m.in cały duży dział. Jak ktoś jest nowy to na pewno moze się tu sporo nauczyć
Natalia 2017-08-24 10:56
Szukając pracy dowiedziałam się , że Hogg Robinson Polska ma całkiem dobra opinię jako pracodawca. Mam zamiar aplikować i dlatego bardzo proszę o kilka wskazówek od obecnych.
Zostaw swoją opinię o Hogg Robinson Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hogg Robinson Polska Sp. z o.o.