Hogg Robinson Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Hogg Robinson Polska Sp. z o.o.

marlena24 2009-09-09 17:34:07
Proszę uzasadnij swoją odpowiedz to dla mnie bardzo ważne
1
Stokrotka21 2009-10-02 21:25:27
ZGADZAM SIE Z WASZYMI OPINIAMI!!! (usunięte przez administratora)
antyfrustrat 2010-02-24 11:45:55
Jasne - trzymajcie się z daleka, jeśli nie lubicie pracować i podejmować odpowiedzialności za to, co robicie. Ale wtedy trzymajcie się lepiej z dala od jakiejkolwiek pracy!
Znam sporo osób, które pracują w tej firmie po 5-10-15 lat, i choć chyba nie muszą, to jednak dalej tu są. Może to [usnunięte przez moderatora]? Ale jeśli tak, to sporo ich jest.
Mogę się założyć, że te wszystkie "pochlebne" opinie to zwolnieni z pracy za olewanie, brak odpowiedzialności czy zwyczajnie kwalifikacji.
anonim 2010-02-24 11:59:45
zgadzam sie z antyfrustratem. Dziwne, ze nikt nie pisze konkretow. Bo moze nie ma o czym pisac ? Albo trzeba by napisac o sobie ?
Li 2011-08-21 15:59:58
Konkrety proszę bardzo. Pracowałam w CH Robinson w USA, powiem jedno to była najgorsza praca w moim życiu, nie wróciłabym do niej za żadne pieniądze i w żadnym miejscu na świecie. Słowem horror.

1. Ch Robinson to po prostu call center zajmujące się logistyką, a słynne entry level position to nic innego jak siedzenie w boksie po kilkadziesiąt godzin i odbieranie telefonów.

2. Warunki pracy - koszmar w moim biurze było ponad 100 osób na sali w boksach, każda miała po 2 telefony, którw dzwoniły non stop. Pracownicy permanentnie brali ogromne ilości środków przeciwbólowych, ponieważ tego hałasu nie dało się znieść.
Bezpłatne nadgodziny, przychdzenie do pracy godzinę wcześniej, to norma.
3. Możliwość rozwoju zawodowego - Znam ze słyszenia:) Tak zgadzam się są osoby które pracują tam po 15 lat, ale większość z tych które ja spotkałam narzekało niesamowicie. I tłumaczyło, że jedynym powodem dla którego zostali są... rosnące benefity. Osoby które awansowały na zone manager po prostu zostały przeniesione do boksu obok i miały pod soba 2 bosky nowicjuszy. Po prostu to jest idealna firma dla tych, którzy chcą spędzić swoje życie w boksie w call-center.

4. Zerowy rozwój intelektualny. Większość ludzi w USA którzy pracują w tej firmie to osoby albo bez wyższego wykształcenia, albo po czwartoligowych koledżach na kierunku historia. Do odbierania telefonów znerwicowanych klientów i chamskich kierowców na prawdę nie potrzeba żadnego dyplomu:)

5. Nie będę się więcej rozpisywać bo wystarczy poszukać na anglojęzycznych portalach i poczytać opinie o tej firmie.

Pozdrawiem!
kk 2012-11-19 10:14:47
może ktoś ma jakieś aktualne info?
jestem w trakcie poszukiwań pracy i jaką firmę nie sprawdzę na gowork.pl to opinie są zwykle negatywne, że aż odechciewa się szukać. czy oby opinie w internecie są choć trochę prawdziwe? czy może ludzie wylewają swoje smutki i brak sukcesów w necie i wyżywają się na pracowdawcach, bo nie chce im się uczciwie i ciężko pracować?
bobek20000 2013-07-25 21:08:28
Wie ktos moze gdzie oni otwieraja biuro na Podkarpaciu i czy to bedzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Szukająca pracy 2013-08-19 11:38:59
Dlaczego nikt nie napisze ile zarabia/zarabiał w tej firmie. Aktualnie poszukują do Wrocławia ACCOUNTS PAYABLE CLERK - czy ktoś się orientuje ile można zarobić na tym stanowisku?
2013-10-01 21:27:50
(usunięte przez administratora) Pracowałam w Hoggu za (usunięte przez administratora) . Socjal bardzo mierny, premii nie ma. (usunięte przez administratora) .
2
kk 2013-10-08 18:32:12
mi na rozmowie powiedzieli, że prywatne ubezpieczenie medyczne dostaje się dopiero po 5 latach pracy :-)
Maciej 2014-12-29 16:58:10
Co to znaczy, że socjal jest tu mierny, bo jednak nie bardzo jestem w stanie to zrozumieć. Co tez mnie trochę niepokoi hogg robinson od pół roku nie miał tutaj żadnej aktualnej opinii. W takim razie zapytam, czy jest szansa dostania tutaj pracy? Może warunki sa na tyle dobre, że nie macie powodów do narzekania i stąd taka cisza?
Pracownik 2015-08-10 13:31:37
To ZUPEŁNIE inne Firma i w dodatku z innej branży !!!
xyz 2015-08-20 13:24:18
(usunięte przez administratora) Osobiście znam sporo ludzi pracujących w tej firmie od kilku (nawet kilkunastu) lat, więc nie może być tak źle jak niektórzy tu piszą... Inna sprawa, że Ci którym dobrze, z reguły nie udzielają się na forach. Tu smutki i żale wylewają Ci, którzy czują się pokrzywdzeni...
czytajcie ze zrozumieniem!!! 2015-09-23 09:06:37
Pracownik ma rację - post LI dotyczy CH Robinson (firmy transportowej), a nie HOGG ROBINSON (biura podróży sużbowych). Tyle w temacie!
odp 2016-02-29 11:16:28
Nowe oferty pracy nie koniecznie muszą wynikać z dużej rotacji, a np. ze zwiększenia zatrudnienia.
Polecam lekturę raportu adp, gdzie wyraźnie jest napisane "[...] w Hogg Robinson Polska – odnotowaliśmy w ostatnim roku ponad 3,5-proc. wzrost zatrudnienia[...]".
Pełna wersja dostępna tutaj: http://www.adp.pl/assets/vfs///Account-108582/folder-KAGI/Raport-ADP-Polska-Zatrudnienie-w-Nowoczesnej-Gospodarce-Q2-2015.pdf
odp 2016-02-29 11:16:35
Nowe oferty pracy nie koniecznie muszą wynikać z dużej rotacji, a np. ze zwiększenia zatrudnienia.
Polecam lekturę raportu adp, gdzie wyraźnie jest napisane "[...] w Hogg Robinson Polska – odnotowaliśmy w ostatnim roku ponad 3,5-proc. wzrost zatrudnienia[...]".
Pełna wersja dostępna tutaj: http://www.adp.pl/assets/vfs///Account-108582/folder-KAGI/Raport-ADP-Polska-Zatrudnienie-w-Nowoczesnej-Gospodarce-Q2-2015.pdf
Pracownik 2016-03-01 11:16:04
Wypłaty są zawsze przed końcem miesiąca na koncie.
1
madafakir 2016-04-13 17:05:55
WOW, na prawde 3 % w ostatnim roku to taki wzrost ? Rotacja jest i to mega Albo sa ludzie ktorzy siedza x lat albo sie szybko zwijaja ci posredni - oni wlasnie rotuja, O luxmedach mozesz zapomniec chyba, ze chcesz spędzić tu cale zycie Wyplaty sa o czasie. Nikt nie pisze o konkretach bo po co - ma sie chwalic, czy zalic ? ..."wakat specjalisty ds. organizacji podróży służbowych w Sochaczewie i zamierzam z niej skorzystać bo brzmi to niezwykle prestiżowo" - tak, niezwykle...
1
@ja@ 2016-05-18 18:07:03
Hej, czy ktoś spotkał się podczas rekrutacji, że pierwszy etap to test z excela wysłany na maila i do zrobienia w domu w określonym terminie? Pytam, bo wydało mi się to lekko podejrzane.
aaaa 2016-05-19 09:51:01
Ja aplikując ostatnio do jednego z amerykańskich koncernów dostałem link do testu z jęz. angielskiego (ok. 30min) oraz test predyspozycji (układałem kwadraciki i analizowałem rysunki), chociaż stanowisko na które aplikowałem dotyczyło pracy analitycznej.
W tym przypadku chyba wolałbym zwykły test z excela, bo na tym się chociaż znam :-)

A czy ktoś wie kogo aktualnie szuka Hogg Robinson?
Yo 2016-05-23 10:40:00
Hej miałes/ miałaś już ten test ?
sledz 2016-05-23 10:41:38
Hej i jak ten test ?
pixel 2016-06-15 10:28:52
(usunięte przez administratora)  Robią testy na specjalistę ds. rozliczeń- zadania na zaawansowany excel, trwające 3h, człowiek traci czas na rozmowę kwalifikacyjną, żeby dowiedzieć się, że ....mają ograniczony budżet!!!
fv 2016-06-15 11:02:13
a mnie w sumie zainteesowala od nich oferta pracy na stanowisko specjaldity do spraw HR i administracji w Warszawie oferuja m.in. samodzielne stanowisko o zróżnicowanym zakresie obowiązków możliwość zdobycia doświadczenia w prężnie rozwijającej się firmie
Zostaw swoją opinię o Hogg Robinson Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hogg Robinson Polska Sp. z o.o.