brak logo

Modus.agencja reklamowa

Warszawa

Opinie o Modus.agencja reklamowa

mamuśka 2014-01-27 10:57
Nieuczciwa agencja ,
Za pracę z ubiegłego roku nie otrzymałam pieniędzy do tej pory
1
roman 2014-01-31 10:00
w Krakowie OK, miłe dwie Panie, kasa w terminie... Czego chcieć więcej :)
damt 2014-01-31 18:40
miłe Panie w Krakowie? Może i miłe, ale jedna jest tak zakręcona, że nic nigdy nie pamięta, nic nigdy nie wie...

Kasa? 7 zeta/h
puma1984 2014-02-21 13:04
Ja pracuję dla Modusa od 2tyg i naradzie jest spoko! Tylko wypłata za luty dopiero na koniec marca, tak się zastanawiał czy to nie jakiś wał! Tymbardziej że tyle osób pisze o niewypłacalności!
knd 2014-02-22 06:11
Hej, ja jestem merchem Modusa już rok czasu. To jak najbardziej normalne, wypłaty są z miesięcznym opóźnieniem. Tak więc w marcu dostaniesz kasę za luty, w lutym za marzec itd. :) Wynika to pewnie z tego, że firma musi zebrać pieniążki od wszystkich firm które obsługujesz (i które w rzeczywistości Ci płacą) i przelać Ci je w formie wypłaty.
1
klm 2014-02-28 19:44
Hej. Pracowałam dla modusa 5 miesięcy. Na początku miałam mieć 7,5 na rękę ale jak się okazało po pierwszej wypłacie tak nie było tłumaczenie, że potrącili za ubezpieczenie. Przez 3 miesiące inna stawka za godzinę. Pod koniec stycznia dostałam umowę którą powinnam dostać w grudniu. Przy umowie było powiedziane że będziemy mieć 7,5 na rękę jak się okazało wypłata dopiero na koniec miesiąca i jeszcze po 7 zł, bo nie ma mowy o żadnym 7,5. I jak się dowiedziałam przez te 5 miesięcy nie miałam ubezpieczenia. Do tego jeszcze problem z tym abym otrzymała rozwiązanie umowy... Szczerze nie polecam, na początku ładnie pięknie wszystko wiedzą i w ogóle, a później wychodzi co innego.
koordynator 2014-03-07 11:24
Witam.
Jestem koordynatorem firmy Modus i chciałabym oficjalnie sprostowac kilka niejasności.

1.Wynagrodzenie za pracę w naszej firmie otrzymuje każdy.
Aby je dostać w terminie należy jednak spełnić kilka warunków, które sa opisane w umowie. Nic trudnego. Pod koniec miesiąca należy w terminie dostarczyć zeskanowaną kartę pracy z podpisem kierownika i pieczątką sklepu. Dla ułatwienia można tez wyslać jej zdjęcie w formie MMS na komórkę.
Jeśli ktoś nie wyśle karty pracy- pensja bedzie wstrzymana aż do momentu gdy to uczyni.
Drugim powodem opóźnienia pensji jest nasza weryfikacja kwartalna. Pod koniec każdego kwartału osoby, które składki ZUS mają potrącane z tytułu innej umowy w innej firmie mają obowiązek co kwartał dostarczyć zaświadczenie od pracodawcy o odprowadzanych przez niego składkach ZUS.

Każdy, kto dostarczy dokumenty w terminie również w terminie otrzyma wynagrodzenie. Niestety z terminowością serwisantów bywa różnie.

Natomiast nawet dostarczenie tych dokumentów pół roku później odblokuje pensje... te pieniądze nie giną... tylko czekają na dopełnienie formalności. I to zależy jedynie od serwisanta.

2. Proszę w merchandisingu nie wyliczać stawki godzinowej bo pracę w merchandisingu wylicza się na podstawie timingu.
Jeśli wynagrodzenie z miesiąca na miesiąc się zmieni to nie dlatego, że stawka została obniżona lecz timing. Klient ma prawo obciąć lub zwiększyć ilość godzin na dany miesiąc i to nie jest od nas zależne. Przykładowo w grudniu przed świętami timingi ulegają zwiększeniu. Wszystko jest uzależnione od danych statystycznych na temat sprzedaży produktów danego klienta.

Nasza firma nie różni się niczym od innych.
Być może zasady, które wprowadziliśmy są radykalne ale z jakiegoś powodu.

Dla wszystkich na przyszłość mam dobrą radę.
Proszę uważnie czytać umowę, którą Państwo podpisujecie.

Bowiem w niej są wszystkie informacje na temat zasad rozliczeń.

Pozdrawiam
wrócił z emigracji 2014-03-25 13:55
Koordynator daj Pan spokój i nie wystawiajcie ofert pracy. Macie tyle negatywnych opinii, że tylko jak to się mówi - człowiek z ostrzem na gardle - pójdzie do was pracować. 2 miesiące w Polsce.. Wniosek: (usunięte przez administratora) ciekawe ile jeszcze tu wytrzymam?! Tylko emigracja!
3
puma1984 2014-03-29 20:59
Dostałam pensję na czas i to nawet nieco wyższą niż się spodziewałam! Bałam się strasznie niewypłacalności bo tyle negatywnych opinii pisaliście ale wszystko poza tym jest ok! Bywa że jest sporo pracy, bywa też że zrobię swoje i się nudzę na hali! Powiem szczerze że jak naradzie nie mogę powiedzieć złego słowa!
kędra 2014-03-30 16:59
GDZIE SĄ PITY!!!!!!!
jaja 2014-04-03 05:44
Ja już pita dostałem jakieś 3 tygodnie temu. Listem. Męcz swojego regionalnego to popchnie sprawę dalej.
Polecam 2014-04-18 12:49
Firma bardzo dobra!!! pracuje Tu już sporo czasu nigdy bym nie mogła powiedzieć złego słowa. Wypłata zawsze jest na czas, dużo można się nauczyć, tylko trzeba się przełożyć do pracy zrobić wszystko, porządnie i terminowo. POLECAM
Vikon 2014-05-02 03:13
Dorzucę się również, a co. Współpracuję od kilku miesięcy, jako merch od miesiąca i nie mogę powiedzieć złego słowa. Wystarczy dobrze przeczytać umowę, w której jest jasno określony m. in. termin wypłaty (de facto jest ten miesiąc opóźnienia, ale to ma i plusy, i minusy) oraz terminowo i porządnie wypełniać swoje obowiązki. KR u mnie - świetny człowiek, a sama praca prosta i przyjemna, ale jak komuś się nie chce robić, to wiadomo że wszędzie będzie źle. Pozdrawiam serdecznie i polecam
1
ian 2014-06-23 19:02
Modu obecnie poszukuje kandydatów na stanowisko Merchandisera, może ktos pracuje i jest zadowolony? w ogłoszeniu proponują wysokie zarobki, można temu wierzyć?
mila13 2014-07-09 22:32
Być może w niektórych przypadkach sprawdza się to o czym Pan pisze.W umowie jest faktycznie że wypłata powinna "wyjść"w terminie do 30dni.W większości tak jest,że jeśli pracownik wysyła zaświadczenie o odprowadzanych składkach a okazuje się,że coś jest nie tak nie dostaje o tym żadnych informacji.(usunięte przez administratora)
Edi 2014-09-08 23:13
Ostatnio pojawiło się bardzo dużo ofert tej firmy w necie na przedstawiciela w detalu (usunięte przez administratora) czy wiecie dla kogo to? pracuje w alkoholach i wolałbym się nie wysyłać się do swojej firmy...
2
xxx 2014-09-10 00:27
( usunięte przez administratora ) Edi napisz do mnie
k,w3 2014-10-03 11:12
pracowałam dla modusu 6 miesięcy, teraz usłyszałam że moja wypłata za siepien i wrzesien zostanie wstrzymana bo odeszłam, i że tak duże koszty poniosłam. Pisałamdo Pani Izabeli która nie potrafi określic jakie to były koszty. Szczerze powiem że śmiechu warte to wszystko jest, personel mają mało kompetentny , i musiała robić więcej niż miałam ustalone . Ustalaliśmy ze mam tylko układać swje produkty przyszło co do czego musiałam wszystko robić w hurtowni Eurocash, nawet kazali mi wózek widłowy elektryczny używać poniewąż nikt z pracowników nie chciał pomóc ani nic.
1
ktoś 2014-12-02 19:01
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda nie warto z wami pracować. jesteście oszustami szczególnie koordynatorzy.. i już nie powiem którzy .... lepiej zmieńcie prace jak się na swojej nie znacie .... firma do pieca się nadaje. Najgorsza jaka tylko istnieje na rynku
1
tex 2014-12-14 19:43
Bardzo dziwne te opinie ... Warunkowe i opóźnione wypłaty (niezgodne z przepisami), jakieś zaświadczenia opłacenia składek od innego pracodawcy (???) itp. to dosyć dziwne praktyki i bardzo zastanawiające. O wysokości wynagrodzenia szkoda nawet rozmawiać. I przy okazji, te pozytywne wpisy wyglądają jakby pisał je ktoś niezbyt rozgarnięty na zlecenie firmy ...
wipler 2015-02-27 23:52
Witam czy ktoś z was miał potrącona opłatę za tzw obsługę umowy zlecenia? Dodam że w umowie brak takiego obciążenia a ja się dowiedzialem(am) przy wypłacie wynagrodzenia za pop.miesiąc. Proszę o informację. Jestem pracownikiem
kondon 2015-03-24 14:56
Pracowałem na umowę zlecenie i wszystko było gitarka, sporo płacą, chociaż spóźnili się prawie miesiąc z wypłatą
lala675 2015-03-25 15:00
tragedia obiecuja złote góry a dostajesz marne grosze na poczatek 5zł niech sobie sami zapier.... za te marne grosze. Przedstawicielka ich tez dobra najpierw ładnie gada a jak potrzebujesz wolne czy coś to juz nie jest taka milutka! Nawet na pierwszym spotkaniu nie raczyla powiedziec ze wypłata jest płacona na koniec nastepnego miesiaca, i z ubezpieczeniem kolezanka miala problem poszla do dentysty a tam okazalo sie ze nie jest wogóle zgłoszona do ubezpieczenia takze zwracajcie na to uwagę niech nie mydlą wam oczu!
ona 2015-04-16 21:30
to ciekawe jak by pan wytłumaczył fakt że liczba godzin większa niż w poprzednim miesiacu a wypłata mniejsza??
mimi 2015-04-17 08:42
Witam, .pracowałam dla tej firmy dwa lata , od tygodnia nie ma kto przyjechać podpisać ze mną papierów które by definitywne zakończyły naszą współpracę, oraz zdnia sprzętu na którym pracowałąm , pisząc do głównej siedziby o jakikolwiek papier który pozwoliłby stwierdzić że pracowałam w tej firmie - potrzebne do zarejestrowania w urzedzie pracy, teraz się obaiam ze mi nie zapłacą za ostatnie poltorej miesiąca , jednym słowem nie polecam , Pani koordynator też jakby wszystkie rozumy zjadła , nie zna sie na przepisach ....
hfe 2015-04-22 01:59
nie polecam !!!
bjlk 2015-05-06 13:56
nie polecam tej firmy zero kompetencji ludzi którzy koordynują naszą pracę. Na wypłatę czekam juz ponad miesiąc i jestem zbywana zatanawiam sie czy tego nie zgłosic bo to jest poprostu masakra.
1
boni 2016-02-03 18:42
Jakie zarobki proponuje modus koordynatorom ds.merchandisingu? Ktoś wie?
roberto 2016-03-08 13:17
Na pracuj.pl szukają doradców dla huawei - odezwali się do kogoś?
aaa 2016-05-12 23:38
Czy coś się w tej firmie zmieniło?
Max 2016-05-23 20:25
Czy to prawda że jak zwalniam się to natychmiastowo w modusie blokuje wypłaty za dwa miesiące
1
DAJCIE SPOKÓJ 2016-06-28 12:21
WIEJCIE OD TEGO DALEKO, BO TO JAKIEŚ NIEPOROZUMIENIE, BRAK KULTURY ROZMOWY, STRASZENIE ŻE ZABIORĄ WYNAGRODZENIE, NIE POLECAM, NIE POLECAM. CZŁOWIEK PRACUJE, A TUTAJ WPADA CWANIAK I STRASZY, ŻE OBETNIE WYNAGRODZENIE.
1
DAJCIE SPOKÓJ 2016-06-28 12:26
Widziałem co się dzieje w Pile-Wielkopolska, to jakieś nieporozumienie, wiejcie od tego daleko, to nie dla was.
BYŁA 2016-06-30 13:27
Pracowalam w Modus jakis czas temu.
Opisze ze swojej perspektywy jak to wyglada.

Merchandiser sobie pracuje na hali za glodowa stawke godzinowa. Ilosc godzin zmienia sie wedlug widzimisie klienta (firmy ktora obsluguje merch na hali) a agencja nie ma tu za bardzo nic do gadania (jak sie nie podoba, to klient sobie znajdzie inna agencje).
Oczywiscie sa zapewnienia ze moga polaczyc kilka serwisow jednoczesnie, ale jest to mozliwe tak naprawde tylko w wiekszych sklepach, gdzie w zadanym czasie pracy obleci sie obsluge produktow firm X, Y, Z i wtedy gdy od kazdej mamy stawke godzinowa 5zl, to mnozy sie ja przez ilosc firm jakie sie obsluzylo.
Oczywiscie gdy ktos nas poinformuje o stawce godzinowej np 10zl, to nigdy nie jest powiedziane, ze obowiazuje ona wtedy gdy jest sie pracownikiem sklepu i pracodawca odprowadza od ciebie skladki. W innym wypadku czlowiek "z ulicy" bez dodatkowego zatrudnienia ma z tych 10zl obcinane podatki, ubezpieczenia, skladki i robi mu sie mniejsza kwota.
O w/w kierownicy regionalni merchom nie mowia, bo nawet sami o tym nie wiedza a uswiadamia ich zazwyczaj po awanturze ksiegowosc.
Z wyplata faktycznie jest tak, ze trzeba przyniesc podpisana karte pracy, przez kierownika dzialu/sklepu (sa zlosliwcy ktorzy nie chca tego robic) do swojego kierownika regionalnego i wtedy on taki komplet zebrany od kilkunastu merchow ze swojego okregu wysyla do centrali gdzie wszystko jest rozliczane. Jak merch zapomni, nie bedzie mial podpisu, nie dostarczy karty na czas to wtedy dluzej czeka na wynagrodzenie, bo nie ma bez tego policzyc ile faktycznie pracowal. Praca po godzinach, niedoszacowanie ilosci godzin na obsluge danego klienta na sklepie to droga przez meke. Wynegocjowac sie praktycznie nic nie da...no chyba, ze pojedzie czlowiek osobiscie do biura w stolicy.

Kierownicy regionalni - biedne istoty ktore zapier...aja ze sklepu do sklepu, przez korki, wsie etc zeby zdazyc na czas, zobaczyc jak kto pracuje, jak wyglada ekspozycja, zebrac raport od mercha, spotkac sie z PH danej firmy itd.
Oczywiscie jak uda sie cudem dostac samochod firmowy, to bez klimy - cud miod w lato spotkac sie z przedstawicielem danej firmy albo prowadzic negocjacje z kierownikiem dzialu, kiedy jestes mokra od upalu jezdzac w puszcze.
Kiedys nawet byl wymog jezdzenia w marynarkach, bycia eleganckim itd co przy w/w warunkach bylo malo realne (wygladaj schludnie w marynarce kiedy za oknem +30st a Ty jedziesz puszka bez klimy - good luck).

O pracy osob ktore sa nad regionalnymi nie bede sie dlugo rozwodzila, bo maja rozne obowiazki, ale najczesciej kontroluja prace tych ponizej i zajmuja sie tez nadzorem swoich obiektow i merchow.

Warto dodac, ze praca regionalnych w nocy, po godzinach, to ich chleb powszedni.

Calosc spina dyrektor operacyjny, pan madrala, ktory zna na wszystko odpowiedz, do stanowiska doszedl podkladajac innym swinie i wlazac w 4 litery prezesowi. Hajs sie zgadza, wiec robi wszystko aby ci ponizej nie podskakiwali jak im sie cos nie podoba (np nie jest placone za nadgodziny).

Potem mamy biuro gdzie w ksiegowosci walcza ludzie z milionem umow od merchy (duuuuza rotacja ludzi w ciagu roku, ale to nie dziwne przy takich warunkach i stawkach) i jeszcze wieksza iloscia kart pracy.

Sa jeszcze PM, ktorzy zbieraja do kupy to co wyjdzie z terenu i przesylaja to dalej do klienta, dla ktorego prowadza projekt. Ciagle cisna tych w terenie, aby slali raporty, spelniali wariackie wymogi klienta oraz negocjuja z nim aby dal na dany sklep wiecej godzin, zeby firma miala wiecej kasy.

Sprawa wyglada prosto:
Klient na dany sklep za obsluge mercha daje np 15zl za godzine. Z tego merch dostaje powiedzmy 8zl przy dobrych wiatrach. Zostaje z tego 7zl ktore musi musi wystarczyc na obdzielenie regionalnego, clustra, DO, ksiegowosci, PMow no i wlasciciela/prezesa oraz utrzymanie calej firmy. Nie dziwne, wiec ze cisnieci sa ci maluczcy na dole, zeby jak najwiecej zostalo na reszte.
6
Mer 2016-08-31 10:47
Witam. Nie dostałam wypłaty za lipiec, dzwoniąc do swojego koordynatora dowiedziałam się, ze po tym jak odeszłam znalazł się niby jakiś przeterminowany towar i z tego powodu mam wstrzymaną pensję. Wydaje mi się to mało prawdopodobne, ponieważ towar był kontrolowany, niestety kierownik hali nie pałał do mnie sympatią i może chce wsadzić mnie na jakąś minę. Tak czy siak wydaje mi się, że nie podpisywałam odpowiedzialności za towar, czy możecie mi powiedzieć, czy mają prawo zablokować mi pensję?

Proszę o szybką odpowiedź
1
Mer 2016-08-31 10:49
Nie polecam tej pracy. Poszukaj czegoś innego. Kasa z miesięcznym opóźnieniem...
ania 2016-09-19 11:48
witam
Prosze uwazac na asortyment towaru jest tego mnostwo a przedstawiciel firmy wszystkiego nie mowi
zdjecia trzeba robic, ankiety po j kazdje wizycie
ds 2016-10-01 22:37
@Adam jak to cicho? przeciez maja na chwile obecna maja oferty pracy na przyklad na stanowisko serwisatna w Łodzi chodzi o wykonywanie napraw gwarancyjnych i pogwarancyjnych myjni bezdotykowych na terenie całego kraju
m 2016-11-28 17:40
Pracuje w Modusie od dluzszego czasu i wszystko bylo ok ale od kilku miesiecy sa problemy z wynagrodzeniem. trzeba sie o kase prosic lbo dostaje sie czesc albo nic i wiecznie trzeba dzwonic i ich pilnowac
Damian 2017-01-02 07:48
Napisz cię czy warto pracować w tej firmie bo nie wiem
Rydz 2017-02-02 11:00
Nie polecam ,pieniądze katastrofa więcej zarobisz na kasie w supermarkecie. Przełożeni KRĘTACZE zwłaszcza Pan Kar........region zachodni. Projekty to jakaś iluzja dziwię się że firmy zlecające nie widzą co się dzieję w Modusie.
Rydz 2017-02-02 11:03
Kolego pracowałem tam ,poszukaj sobie innej firmy jeśli jesteś przy zdrowych zmysłach.
m 2017-02-04 19:13
Najgorsza firma
Aleksandra 2017-03-19 20:27
Również nie polecam firmy Modus.. Za marne grosze wykorzystują na maxa i wymagają niewiadomo czego.. Zachowanie i praca niektórych koordynatorów też pozostawia wiele do życzenia.. Ta firma to jedna wielka porażka...
Potencjalny pracownik 2017-04-04 15:31
Czy chodzi o firmę Modus, która zajmuje się Merchendisingiem z siedzibą przy Krzywickiego w Warszawie?
dex 2017-06-13 14:23
Nie długo wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisku koordynatora. Czy ktoś mógł napisać coś na temat tego stanowiska bo z tego co widzę opinię w większości przypadku dotyczą stanowiska Mercha.
Karolina 2017-06-30 13:38
FIRMA MODUS TO OSZUŚCI !!!!!
Oczywiście ze godziny mogą się różnic bo miesiąc jest krótszy itp , o kilkanaście złotych a nie o tysiące tak Obcina kasę firma modus pracownika to jest złodziejstwo w biały dzień !!!!!ale to co wy robicie i jak wyzyskujecie ludzi to jest szok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pracowałam dla firmy modus ponad dwa lata i wiem jakie wałki robicie i ile prezes firmy Modus ma kasy miesięcznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!i z czego z nas naiwnych pracowników !!!!Najgorsza Agencja jaka widziałam wy się nadajecie do telewizji typu UWAGA-( WYZYSK LUDZI W BIAŁY DZIEŃ)!!!Lub napisać Skarga do Państwowej Inspekcji Pracy,albo iść do sądu!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Pracowałam kilka lat jako merchandiser mam 8 letnie doświadczenie w tej pracy i współpracowałam z niejedna Agencja .Wcześniej miałam serwisy przez firmę PMT polecam z czystym sumieniem firma wypłacalna w 100% nie ma tam żadnych pakietów które daje firma modus. Wyjaśnię pokrótce- Pod dużą jedna firmę za która płaca ponad 1 tysiąc zł dają w pakiecie 5 innych małych firm i każą to robić za 800 zł ....Masakryczna Firma która wyzyskuje ludzi Warszawa.Nie pracujcie tam !!!!!!!!
Karolina 2017-07-21 15:08
@Karolina - a mogłabyś napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Modus - agencja reklamowa? Na jakim stanowisku pracowałaś? Jak wyglądała forma zatrudnienia? Każda merytoryczna informacja będzie cenna dla forumowiczów, którzy zaglądają tutaj w celu zapoznania się z opiniami na temat potencjalnego pracodawcy.
Michu 2017-07-24 11:41
Jako byly pracownik nie polecam na początku wszystko ok a po około 3 miesiącach zaczynają sie cyrki z wyplatami, premią widmo która znika z niewyjaśnionych powodów w dniu przelewu (o ile ja dostaniecie w terminie)
tłumaczenie serwisantom ze znowu cos jest nie tak z ich pieniędzmi i dostaną o 300 pln mniej bo ucieto im godziny bez ich wiedzy jest na porządku dziennym.
Ogólnie plusy tej pracy jak tel czy auto przyslania strach o to czy dostaniesz przelew w terminie i czy nie obcieli ci czasem wyplaty...
Michu
1
S 2017-08-11 10:03
Co to za projekt handlowy, gdzie sprzedaje się papierosy i piwo jednocześnie ? Warto zawracać sobie tym głowę ?
Zostaw swoją opinię o Modus.agencja reklamowa - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Modus.agencja reklamowa