logo IKEA

IKEA

Warszawa

Opinie o IKEA

Agata 2017-03-10 12:00
zawiedziona, z doświadczenia mówię, że w takich kwestiach zawsze warto :) @takotam, tutaj też uważam, że najlepszym rozwiązaniem będzie skontaktować się bezpośrednio.
1
ja 2017-03-10 21:08
jestem ciekawa, czy się odezwali bo też czekam na info
1
anonim 2017-03-13 14:18
@Marek - nie. To dwa różne działy. Ale o takie rzeczy lepiej pytać w hr danego sklepu - raz, że dostaniesz szybko pewne info, a dwa, że od razu zapunktujesz jako osoba szukająca informacji we właściwym miejscu.
grzegorz 2017-03-15 22:36
Witam,
Pytanie nie dotyczy stricte sklepu IKEA Warszawa, a nowo budowanego w Lublinie. Zapewne od jakiegoś czasu wprowadzona jest rekrutacja po przez video-kamerkę na dział finanse, z takim rozwiązaniem właśnie dziś miałem okazje się zmierzyć, pomimo zatok i nie zbyt dobrego samopoczucia miałem za zadanie odpowiedzieć na pytania otwarte, ok 4, w ciągu 7 minut. Nie mogłem z tym zwlekać bo gonił ustalony termin.
Moje odczucia są dość mieszane, dużo doświadczenia mam w rozmowach bezpośrednich, jest znacznie łatwiej rozmawiając twarzą w twarz, niż patrząc w obiektyw kamery w laptopie i licząc czas u dołu ekranu. Jest to bardziej stresujące, choć uważam, że za drugim razem poszło by mi znacznie lepiej :(
Nie było może tragicznie, na wszystkie pytania odpowiedziałem, martwię się tylko, że bez wielkiego czasu na zastanowienie plotłem głupoty lub za bardzo "lałem wodę". Pytania są raczej filozoficzne, a nie stricte dot. stanowiska, wydają się proste, ale są podchwytliwe, na dodatek ten odmierzany czas...
Wydaje mi się, że nie ma o tym mowy, ale podczas takiej rekrutacji oceniany jest wygląd, sposób wypowiadania się i uśmiech (a z tym nie jest tak łatwo, bo na takiej rozmowie z kamerką nie uśmiechasz się na okrągło "pokazując jaki Ty to jesteś pozytywny i energiczny"). Mam nadzieje, że drobna wpadka z np. udzieleniem części odpowiedzi na temat nie związany z pytaniem, bądź dłuższa przerwa na zastanowienie nie będzie decydowała o skreśleniu takiej osoby:)
Jestem bardzo ciekaw jakie macie o tym zdanie? Ktoś z was ma już za sobą video-rekrutacje?
Dobrze było by mieć chociaż szanse rozmowy bezpośredniej, wykazać się lub nie.
Będę wdzięczny za opinie.
Ex worker 2017-03-18 00:00
Takie kity to na Grójec.Ta firma przypomina szpital psychiatryczny.Nikomu nie polecam.
2
kiloff 2017-03-18 00:10
@grzegorz - raz brałem udział w videorekrutacji w IKEA. Wyszło mega sztywnie i na pewno lepiej wypadłbym w żywej rozmowie niż w "rozmowie" z nagranymi pytaniami. Nie przeszedłem pozytywnie rekrutacji.. Ale potem była druga rekrutacja "normalna" i tam były umawiana spotkania. Wtedy się udało :)
1
gosc 2017-03-18 14:36
hej napisze ktoś jak jest na stanowisku specjalista ds.jakości?w jakich godzinach się pracuje?jak zarobki?co to za stanowisko?
LUBLIN 2017-03-18 17:06
hej Grzegorz a na jakie stanowisko startowałeś?
Lbn 2017-03-20 09:35
Co robi specjalista ds. jakości? to praca biurowa jest?
Lbn 2017-03-20 09:40
Do Agata redaktor
mam pytanie jak wygląda praca na stanowisku specjalista ds.jakości?w jakich godzinach?i czy to praca biurowa?
grzegorz 2017-03-20 21:46
Pracownik działu odzyskiwania towaru, tu miałem wideo rozmowe, teraz dostalem informacje o nastepnym etapie - rozmowie tel., a tam beda pytali o np. Oczekiwane zarobki...niby 20 zl brutto od stycznia, tyle ze nie znam dobrze stanowiska, tylko praca na dziale czy tez przy komputerze, ile ta praca bedzie wymagala wysilku, mozliwe 1/2 do pelny etat, nie wiem jak by to godzinowo wychodzilo, same nie wiadome, zobaczymy czy bedzie warto rezygnowac z obecnej pracy...
5
Lublin 2017-03-21 14:41
hej to napisz jak wrażenia z rozmowy?czy to też praca w weekendy?
Lublin 2017-03-21 14:44
a po jakim czasie po wysłaniu cv przyszło Ci to zaproszenie do video kamery?
1
Madzia 2017-03-21 18:19
Po kilku dniach przychodzi zaproszenie do pytan z kamerka
Lublin 2017-03-21 20:10
Wszystkie stanowiska to praca na sklepie?ktoś coś wie?
Lublin 2017-03-21 20:39
Specjalista ds.jakości?co robi?ktoś coś wie?
grzegorz 2017-03-21 21:01
Zaproszenie do wideo przyszło następnego dnia po wysłaniu aplikacji, w przypadku aplikacji na stanowisko specjalisty ds. kontroli jakości nie było odzewu. Wydaje mi się, że odzew może przyjść wcześnie lub później, albo wcale - nie ma reguły. Wszystko zależy od osób rekrutujących i ilości aplikujących. Rozmowa wideo - -warto być uśmiechniętym, mówić wprost, szczerze, mieścić się w czasie, udzielić treściwej odpowiedzi, nie rozwlekać tematów, mówić prostym językiem, patrzeć w obiektyw kamery (na ile to możliwe), a nie na pulpit, oczywiście zadbać o porządek na około siebie:) Takie moje wnioski, zastosowałem się też do podpowiedzi w internecie, jak do takich rozmów się przygotować. Rozmowa telefoniczna jeszcze się nie odbyła.
Praca w weekendy? Wydaje mi się że to pewniak, dwa weekendy w miesiącu to minimum, w końcu praca w handlu. Jeśli rozmowa tel. pójdzie ok, to wtedy dłuższa rozmowa w grupie osób.
Natalia 2017-03-22 12:10
IKEA to dla mnie świetne miejsce pracy od kilku lat.
Lbn 2017-03-22 19:56
A ktoś się orientuje co to za stanowisko specjalista ds.jakosci?jak rekrutacja wygląda?
Natalia 2017-03-26 09:39
Słyszałam, że mają otwierać nowy sklep czy ktoś coś wie?
Lbn 2017-03-31 17:55
Ktoś był na rozmowie specjalista ds.jakości?
Katalina 2017-04-02 10:58
WItaj, jakie to filozoficzne pytania video rekrutacji? Pozdrawiam
Kiki 2017-04-05 20:31
Na wideo rozmowie masz pytania próbne, warto z nich skorzystać i przyzwyczaić się, ja na pierwszym zaciąłem się totalnie, po 4 byłem gotowy do rozmowy.
Czasu jest dużo, np 3 minuty, a mi wystarczyły 2, albo mniej. Jak odpowiedź ma sens to lepiej wczesniej skończyć niż dukać i się zastanawiać, co by tutaj jeszcze powiedzieć skoro mam minutę.
Po 2 dniach dostałem info o przejściu do drugiego etapu, więc analizują szybko
Matfik 2017-04-06 11:18
pytania próbne?
Milena 2017-04-09 18:10
IKEA to fajna firma. Rozmowa rekrutacyjna była bardzo sympatyczna, niestety musiałam zrezygnować ale wrócę.
Katarzyna 2017-04-10 11:19
Czy ktoś może pracował na stanowisku PRACOWNIK DZIAŁU OBSŁUGI KLIENTA? właśnie przeszłam rekrutację do etapu rozmowy telefonicznej gdzie zostałam zaproszona na BEZPOŚREDNIE spotkanie. Pani ds. rekrutacji mówiła o kilkutygodniowym szkoleniu w innych miastach. ktoś coś może powiedzieć jak wygląda takie szkolenie oraz sama praca[ obowiązki,zarobki]?
KKK 2017-04-11 01:02
Ja mam z kolei głupie pytanie na temat listu motywacyjnego. Wszystko super ale nie mam pojęcia jak i do kogo go zaadresowac. Normalnie Pisze się do konkretnej osoby lub działu a tu nie mam pojęcia skoro sklepu w Lublinie jeszcze nie ma
KKK 2017-04-11 01:03
Ja mam z kolei głupie pytanie na temat listu motywacyjnego. Wszystko super ale nie mam pojęcia jak i do kogo go zaadresowac. Normalnie Pisze się do konkretnej osoby lub działu a tu nie mam pojęcia skoro sklepu w Lublinie jeszcze nie ma
Lbn 2017-04-11 01:06
Panie do osób które przeszły rekrutację do IKEA Lublin. Od kiedy tak naprawdę zaczyna się praca skoro otwarcie jest dopiero we wrześniu?
Katarzyna 2017-04-12 10:03
przed rozpoczęciem pracy w Lublinie wysyłają na kilku tygodniowe szkolenie ale podobno po podpisaniu umowy więc teoretycznie pracę zaczynasz w lipiec/sierpień
Mila 2017-04-18 18:45
Byłam pracownikiem firmy IKEA i bardzo dobrze wspominam tamten czas. Mimo, że firma jest tak ogromna to pewne dobre zasady są wszędzie i to się chwali.
qwe 2017-04-20 14:42
Był już ktoś na rozmowie w Lublinie na krakowskim?
1
jaro 2017-04-22 20:45
Jak to masz mozliwość załapania się ? To nie dowiadujesz się o tym czy sie dostałeś -po 5 etapach ? Ty wiesz już wcześniej ? To ładnie.Nie ma co....
3
Lbn 2017-04-23 10:45
A może ktoś mógłby ktoś mnie więcej opisać jak wyglądał etap z kamerą? Co to za pytania i właściwe to na co zwrócić uwagę? A może ktoś próbował nagrywać to smartfonie? Mam mały problem z kompem i obawiam się że może mi się nie udać
Kasia 2017-04-26 08:13
Czy ktoś wie dlaczego jeśli przeszłam przez 5 etapów i po ostatnim otrzymałam odpowiedź negatywną - nie mogę dostać pracy na innym dziale? Składałam dokumenty na 2 stanowiska ...
l 2017-04-26 09:22
nic się nie martw .Teraz rekrutują chyba tylko dla wypełnienia czasu bo stanowiska już obsadzone ....
Abcdefg 2017-04-26 15:58
Ja miałem być sprzedawca magazynu samoobsługowego w Lublinie. Taka informacje droga telefoniczną przekazał mi mój przyszły kierownik i na takie stanowisko aplikowalem. Umowę miałem podpisywać w marcu a prace zacząć 18 kwietnia(szkolenie). Tydzień przed podpisaniem umowy czyli około 12 marca dostałem dokumenty na maila. Okazało się ze mam mieć dwa stanowiska w tym jedno jako pracownik od porządkowania sklepu i wykładnia towaru(praca nocna). Taka firma, a ukryla ten drobny fakt przy kilku możliwościach podczas rekrutacji i kilku rozmowach telefonicznych. Wygląda to tak, jakby dopiero chcieli ten fakt przedstawić jak ludzie mieli już złożone wypowiedzenia i nie mieli wyjscia. Ja na szczęście nie miałem tego problemu i zostałem u swojego pracodawcy. Dziękuję Ikea, dzięki wam dostałem podwyżkę :). A wy uważajcie bo nie wszystko złoto co się świeci.
1
Qwerty 2017-04-27 16:22
Serio? Naprawde ktoś mający pracę jest w stanie z niej zrezygnować dla Ikei która będzie otwarta dopiero we wrześniu? Tym bardziej jeśli twój pracodawca wymaga wypowiedzenia z wyprzedzeniem czasowym to znaczy że nie jest aż taki zły żeby go porzucać i widocznie masz niezłe warunki i umowę o pracę... No chyba że mówisz o sławnym Orange bo stamtąd to raczej się ucieka w popłochu tylko nie słyszałam żeby ktoś musiał tam jakieś wypowiedzenie dawać
Loko 2017-04-28 13:34
Hej ktoś się dostał na stanowisko: SPECJALISTA DS.JAKOŚCI?
Morgen 2017-04-29 11:45
IKEA zapracowała sobie na opinię dobrej firmy swoimi działaniami pro pracowniczymi. Pracuję tu już długo i nie zamienię tej pracy na inną nawet dla większej kasy. Tu mam super atmosferę w firmie , wiele różnych bonusów no i wypracowana pozycję wśród załogi.
1
Kamil 2017-05-06 12:02
Witam
Czy w ikei logistyka odpowiada za dzial magazynowy?
katarina 2017-05-06 22:39
Kamil przyjęli Cię do pracy? Kontaktowali się z Tobą po środowej rozmowie?
mak 2017-05-08 13:56
Hej co robi specjalista ds.jakości w ikea?ktoś coś wie?
Jerzyk 2017-05-10 10:09
Takie firmy jak IKEA zawsze będą dobrym miejscem do pracy. Fajna atmosfera, miłe szefostwo to wszystko wpływa na moje nastawienie i chęć do pracy z zaangażowaniem.
P. 2017-05-16 09:28
A imię Agata to prawdziwe Twoje imię?
1
mak 2017-05-17 16:27
Ponawiam pytanie: ktoś dostał się na stanowisko specjalista ds. jakości? proszę o info.
Milena 2017-05-17 22:35
Chcę powiedzieć, że takich dobrych pracodawców jak Ikea jest mało!
kociewzlocie 2017-05-18 15:57
Czy ktoś dostał odzew ws stanowiska specjalista ds projektowania wnętrz? ponad miesiąc temu wysłałam i zero odp. od nich do dnia dzisiejszego. I ktoś mógłby napisać jakie są pytania w video rekrutacji, telefonicznej i grupowej/indywidualnej?
grek 2017-05-20 08:56
Cześć Natalka napisz w której ikea pracujesz. Popieram twój wpis.

Pozdrawiam Grzegorz
Milena 2017-05-23 13:46
Witam, Mam pytanie i liczę, że ktoś mi pomoże podsuwając kilka informacji. Jakie wymagania trzeba spełniać żeby aplikować na stanowisko kierownika działu kas ?
Zostaw swoją opinię o IKEA - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IKEA