logo IKEA

IKEA

Warszawa

Opinie o IKEA

Lucjan 2015-12-17 13:59:14
Z pewnością jest powód. Wszyscy chcą tam pracować dlatego dopiero dzisiaj dostałem odpowiedź - po 3-ch miesiącach od momentu wysłania aplikacji, że niestety ale moja kandydatura nie zostanie (tak; proces rekrutacyjny jeszcze trwa) rozpatrzona.
1
ex worker 2016-01-11 00:10:04
Witam.Rekrutacja w tej firmie trwa i będzie trwac bez końca dopóki będzie tak duże bezrobocie.Szukają tak naprawdę niewolników.W łamaniu kregosłupów są mistrzami.Na krotką metę można wytrzymać.
3
assior 2016-01-21 13:04:11
Witam. Może ktoś pracuje albo pracował w Ikea Kraków na magazynie i może zdradzić coś więcej typu: stawki, umowa itd. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
kondzio 2016-01-27 13:17:14
Jakby w ikea były normalne warunki i atmosfera to by tyle ogłoszeń nie dawali:)
2
anonimo 2016-02-01 18:03:02
Ludzie piszący tutaj negatywne komentarze, nie pracowała na pewno w tej firmie.
U mnie w sklepie, bardzo miła atmosfera, wyrozumiali kierownicy i pracownicy(oczywiście zdarzają się wyjątki). 13'stki jezeli sklep wyrobi budzet zaplanowany, pieniazki na swieta, mozliwosc podnoszenia swoich umiejetnosci(wiekszosc rekrutacji na stanowiska wyzszego szczebla sa wewnetrzne).
jezeli jest sie mloda osoba, to jak najbardziej polecam, z czasem mozliwosc przejscia na pelen etat, choć teraz zatrudniani sa pracownicy juz na caly etat.
pozdrawiam
ktoś z IKEA 2016-02-12 12:44:00
To bzdura, ze nie zatrudniają SAMODZIELNYCH RODZICÓW. Sama jestem takowym,a pracuję już chwilę dłuższą w tej firmie i byłam zatrudniana jako samodzielna mama 5ciolatka. Nie jest idealnie, ale, przynajmniej moje szefostwo oraz współpracownicy, pomagają sobie nawzajem w pogodzeniu każdej życiowej sytuacji z pracą. IKEA jest korporacją i ma swoje wady, ale więcej jest plusów.
ex worker 2016-03-03 23:39:04
Sraj na muchy przyjdzie wiosna.Takie kity to na Grójec.W duszy mają pracowników.Istnieje specjalna komórka ktora inwigilujje te strony.To sekta.
3
bialas 2016-03-05 11:55:02
Nic dodać nic ująć.Beznadziejna firma ze stadem piesków na smyczy.
3
bialas 2016-03-05 12:17:32
Halo Centrala.Proszę nie siać PROPAGANDY.Na kilometr śmierdzi wpisem jakiegoś pieska z serwis office.żenujące.
7
Moeny 2016-03-05 21:06:54
Firma zła, Jeśli jestes klientem i jesteś oczarowany tym sklepem i "magią" jaką biję to... powodzenia. Bo to tylko Magia dla Klientów, pracownik to zero. robienie nadgodzin dodatkowo płatne które potem trzeba samemu pilnować by je wypłacili tak samo jak 200%. Zwalniają starą kadrę aby przyjąć nową tańszą . Stało się typowym korpo gdzie awansować możesz głównie TYLKO przez znajomości takie czy inne. opinia pracowników nic się nie liczy. nr 1 jest tylko i wyłącznie klient. Praca dobra jeśli ktoś jest odporny na pranie mózgu i tylko jako praca sezonowa.
5
zoe 2016-03-09 22:23:22
:Idą dobre zmiany" ale nie w Matarni.Uwazajcie na sales menager Renatę B.
3
bartek 2016-03-09 22:45:25
Pracownicy nie mogą kupować na dziale sprzedaży okazyjnej bo trafiają tam produkty z defektami. Za duże ryzyko ;) Pracownik mógłby np. kluczem przyozdobić mebel, żeby trafił na okazyjne, a potem go kupić.
2
ooo 2016-03-13 23:15:46
Witam,Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Team Leader w Janach.Jakie są tam warunki pracy, jakie zarobki i atmosfera.? Mogą być też opnie z innych sklepów. Dzięki.
15
ppp 2016-03-14 20:26:35
Kiedyś byłam na rozmowie na Team Leadera tylko na początku był warunek , że miałam pracować jako kasjerka przez 3 miesiące za 2000 brutto. Pytanie-kogo tak naprawdę szukają.
praca 2016-03-25 03:34:11
Ja słyszałem, że ponoć praca tam jest super. Ludzie są tak mili jak rodzina. Są jakieś konkursy, pracownicy grają na przerwach w ping ponga, ogólnie super integracja. Zarobki ponoć bardzo poszły do góry. Z resztą można się domyślać po drogich samochodach, które stoją na parkingu Ikei, że zarabia się tam raczej "grube kwoty".
nick 2016-04-05 23:16:56
Szukają jelonków.Poprostu nikt niechce pracować w kasach więc kombinują jak mogą a po trzech miesiącach jak tobie nie pasuje nie przedłużają umowy.Proste.
1
nick 2016-04-06 23:26:34
O co tobie chodzi czlowieku?Poprostu odpowiedziałem na pytanie.Jeśli masz ochotę to próbuj do innego działu pracowniku serwis office.Po co śledzicie te strony?Nic to nie pomoże .Kłamstwo zawsze przegrywa.
Pracownik 2016-04-07 19:17:03
Zgadzam sie, jest to czlowiek z wygladu jak KNUR i tez tak wyglada. Kultury i oglady Darmo u Niego szukac. Podobno pelni funkcje kierownicza. Jak taka swinia oderwana od koryta moze byc kierownikiem?
hesitate 2016-04-08 23:08:50
pracuje ktoś w dziale obsługi klienta? w Krakowie najlepiej? jak jest?
14
Loko 2016-04-12 18:21:42
Skąd Ty niby masz takie bzdurne i obłudne informacje? Tak - drogie auta kierowników i innych biurowców bo pracując jako zwykły pracownik ledwo ciułasz. Żałosne są te wszystkie komentarze " och kocham tam robić zakupy , praca też musi byc tam super " - To stań jako np. pracownik kasy albo Działu Obsługi i słuchaj jak jakis knur pluje Ci w twarz że jestes śmieciem bo miałeś czelność zapytać o nip do faktury lub kod pocztowy bo trzeba wyrobić jakiś ujowy chory wymysł kierowników. A jeśli jeszcze coś odpowiesz takiemu klientowi i wezwie kierownika - OHO! obys się nie doczekał że kiedyś stanie po Twojej stronie. Klienci są święci i ZAWSZE maja rację, a kierownicy nie musza nawet się tym martwić że to Ty wyszedłes na debila.
5
eee 2016-04-20 19:08:16
Witam, pracuje ktoś na magazynie w Jankach jak tam sytuacja się przedstawia pytam o zarobki atmosferę itp.
anonim 2016-04-23 13:49:33
Skoro jesteś taki niezadowolony to zmień pracę. To co piszesz o IKEA jest kłamstwem i musiałeś trafić albo na złego kierownika albo jesteś ogólnie z życia niezadowolony.
Jeśli oczekujesz opierdalania się od 8 do 16 za 3000netto to nie jest to praca dla Ciebie.
Ale jeśli chcesz zarabiać tak jak większość ludzi w tej branży na takim samym stanowisku, mieć do tego benefity jak darmową prywatną służbę zdrowia, system kafeteryjny w którym samemu decydujesz o dodatkach comiesięcznych, miłą atmosferę, możliwość dogadania się w wielu kwestiach a przede wszystkim pracować w firmie opierającej się o konkretne wartości to IKEA jest dla Ciebie. Pracowałem w wielu lokalizacjach i mija mi dziesiąty rok pracy. Nigdy nie zamienię tej firmy na inną.
9
antoni 2016-05-01 23:56:33
Nie wciskaj kitow.W ikea coś takiego jak miła atmosfera pracy nie istnieje,służba zdrowia nie jest darmowa.Trzeba za nią zapłacić.Nie ma żadnego systemu kafeteryjnego.Zarobki 3000 netto to jakaś fantazja.Praca dobra ale na krótko.Po dziesięciu latach jestes wrakiem.
6
Loko 2016-05-11 01:03:55
Benefity? Identyczne masz np. w Biedronce lub Lidlu ,a tam przynajmniej darują Ci tam ostrego prania mózgu.
3
Cichy. 2016-05-18 14:27:01
Mam zamiar aplikować na stanowisko elektryka do działu technicznego, jakie są warunki, płaca, zmiany, prócz socjalu bo to już wiem.
Em 2016-06-15 20:54:45
o warunkach płacowych nie mówi się głośno, bo IKEA strzeże tych informacji. Zapytaj się w HR, to Ci wszystko powiedzą na odpowiednim etapie rekrutacji.

Ludzie którzy tak oczerniają ikea, to chyba są albo z konkurencji, albo zostali wywaleni z tej pracy i teraz muszą odreagować. Polecam popracować w innych dużych sklepach meblowych, a potem w IKEA. Zawsze można zmienić pracę :)
Lucek 2016-07-05 21:55:42
Niestety to prawda. Pracuje w ikea 15 lat i jest coraz gorzej. Co roku obiecują kasę ale trzeba tańczyć na rzesach żeby wciskać ludziom buble żeby były obroty a potem tak kombinują żeby tym co najcięzej
Zasuwaja dać jak najmniej a kokosy zbierają managerowie. To poparańcy nie szanujący ludzi. Podwyżki na poziomie kilkudziesięciu groszy rocznie . Oczywiście jesli skaczesz szybko jak małpa na gumie . Lub jesli masz układy. Dużo by pisać ale krótko mówiąc dno i kilometr mulu. ..
11
gomlek 2016-07-06 22:56:19
Ludzie, ja pracuje obecnie w IKEA i niestety zgodzę sie z praniem mózgu. Pracuje w Warszawskiej IKEI i jest taka rotacja osób, że szkoda o tym pisać. Ludzie poprostu nie wytrzymują psychicznie. Cieszę sie, że są to moje ostatnie miesiące pracy, bo już ledwo się psychicznie trzymam
4
Mała 2016-07-09 17:31:39
Cześć,
Wie ktoś jak wygląda rekrutacja w Ikei na Targówku?? Dostałam zaproszenie i trochę nie wiem czego się spodziewać.. .
pasza10 2016-07-14 05:40:37
Pamiętaj że firma może Ciebie zmienić! Tak miałem.
2
sorgo 2016-07-14 12:48:04
Jest bardzo dużo ofert pracy do HR w Poznaniu - z przedziwnymi językami czeski, portugalski...W Poznaniu bedzie centrum HR IKEA na Europę? Jak długo trwa rekrutacja? Gdzie mieszczą sie biura IKEA w Poznaniu?
rozum 2016-08-01 23:37:15
Co możesz wiedzieć o praniu mózgu, najpierw musisz go mieć, biedaku
2
PP 2016-08-08 15:46:20
W IKEA jest spoko praca. A ofert tyle jest, bo ciągle rozwijają pracowników, którzy awansują, zmianiają lokalizację (Palska, Europa, Świat), a ich miejsca się zwlaniają. Bżdź rozwijają działy, sprzedaż, logistyka. To działy, gdzie ciągle dotrudniają ludzi, bo pracy jest coraz więcej. A niestety nie ma co psioczyć na firmę - bhp, kodeks pracy to dla nich świętość!!!!
as 2016-08-08 15:59:13
team leader to już dobra praca. Jak się jest na stanowisku specjalistycznym, to od 3 tys się zaczyna.
Olaf 2016-08-09 12:54:37
żebyś wiedział.
Oni mają odkładane emerytury, wysokie ubezpieczenia, multisporty, prywatną opiekę medyczną, obiady za 4zł., zniżki na zakupy, tylko umowy o pracę, multum szkoleń.
Nie można narzekać. Jak ktoś ta pracował, to wie. I mówię tu ogólnie o firmie, nie o konkretnej jednostce.
KB 2016-08-24 20:17:29
Czy wie ktoś może czy w IKEA TARGÓWEK są zniżki dla pracowników na ich asortyment? Jeśli tak, czy jest jakiś limit na te zniżki?
Jeśli ktoś ma jakieś informacje jak to przebiega to będę wdzięczny za pomoc, to mój mail: amator7@interia.pl
5
Anja 2016-09-01 15:56:25
I jak poszła rekrutacja? Udało się?
on 2016-09-06 00:31:45
jedno jest pewne...jeszcze żaden szeregowy pracownik szeroko pojętych marketosieciówek wielkich kokosów nie zarobił ot rzucą ochłap 1500 i jeszcze masz być wdzięczny do trzeciego pokolenia , ikea nie jest lepsza....
1
Niezapominajka 2016-09-10 22:45:11
Witam!pracowałam w ikea lata temu kiedy szefami sklepu nie byli polacy!Atmosfera typowo skandynawska.I to była najlepsza firma na rynku,szkolenia dobra pensja i życzliwi ludzie.Byłam młodą dziewczyną.Lecz niestety zaczeli awansować ludzie którzy z kulturą i zarządzaniem nie mieli nic wspólnego. Wytrzymałam 10 lat i się poddałam.
5
Mam dość polski. 2016-09-12 19:10:38
:D Mylisz się. W tym chorym zacofanym kraju mozna zwolnić od tak z umowy o pracę. Jak firma chce osczędności wprowadzić to paru pracowników mogą kopnąć od tak w d.... pod limitem zwolnień grupowych i za bramę polska ściero :) Takie są realia tego chorego parszywego kraju.
4
Pedro Aldomovar 2016-09-22 00:08:14
Idą po trupach.W ikea nie ma żadnych swiętości.
pracownik 2016-10-12 23:23:27
Praca w weekendy, na call center, jest po 12h o czym firma nie informuje...
pracownik 2016-10-12 23:24:03
Praca w weekendy w call center jest po 12h o czym firma nie informuje...
Anonymous 2016-10-16 08:35:10
Na moim przykładzie wszystkie oprócz 1 niedzieli. Czyli w tym miesiącu 5 sobót i 4 niedziele. .. I to jeszcze zmiany do zamknięcia sklepu. Albo od 10 do końca albo od 12 do końca. Ale to zależy od kierasa, że nasz ma wolne weekendy i kilka osób ładnie od pn do pt + jeden weekend robi to reszta musi trzaskac wszystkie weekendy.
No i zdaża się pracować powyżej 5 dni do nawet 12 pod rząd. Niby przez system grafikowy nie przejdzie, a wszystko mogą zrobić.
Zwolnienia natychmiastowe dla ludzi, którzy próbują walczyć z układami jak najbardziej potwierdzam.
:) 2016-10-16 11:37:22
A może powiedz @anonymous jakie macie stawki i jakie benefity wiem od kolego, który zaczął pracę, że wypłatę ma wysoką, socjal też niczego sobie a co do godzin to narzeka ale tylko na nocki
Ida 2016-11-03 15:14:07
Czy ktoś ma doświadczenie na stanowisku dekoratora w Ikea? Może podzielić się opinią? Z góry dziękuję.
1
Kamilson 2016-11-15 21:20:32
Jak długo czekaliście na odpowiedź po rozmowie kwalifikacyjnej? Pani obiecała, że się odezwą niezależnie od wyniku, a mija już półtora tygodnia i nie wiem czy dalej czekać
Pati 2016-11-16 21:52:28
No to chyba jak wytrzymałaś 10 lat to nie było tak źle. Pracuje już od pół roku i nie mam na co narzekać. Jasne kokosów nie ma, ale jest dużo lepiej niż w jakiejś innej firmie no i w Ikea w Gdańsku super atmosfera.
kari 2016-11-23 23:01:31
gdzieś już czytałam ten tekst...komuś płacą za "kopiuj"-"wklej"
zzz 2016-12-03 05:22:16
rozładunek w ikea targówek jedne wielkie dziadostwo kilka godzin czekania na rozładunek lepiej unikać ładunków do ikei
Zostaw swoją opinię o IKEA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IKEA