brak logo

ART-DOM

Łódź

Opinie o ART-DOM

anonim 2011-05-23 22:08
Nie polecam!
Na rozmowie rekrutacyjnej obiecywanie gruszek na wierzbie, a jak przychodzisz do pracy, to się nagle okazuje, że umowe masz naminimum+premia, której możesz nie dostać.
Praca po 12h, bo podobno prezes lubi jak się pali światło, więc pracownicy siedzą w necie i nic nie robią, bo co można robić tak długo.
[usunięte przez moderatora] to badziewiak, ale [usunięte przez moderatora] w niego wierzy, a także jego synowie. Nie słyszeli o chłonności rynku, a wydaje się im, że zawojują przy pomocy Pana [usunięte przez moderatora]. świat.
elDanniello 2011-11-10 15:04
Teraz Art Dom to już jest syf nad syfy. Pracownicy ,którzy mieli pojęcie o czymkolwiek pouciekali. Zatrudniają ludzi na 1/2 etatu a każą im zapie...ać po 10 godzin dziennie. Dzisiaj pracujesz a jutro idziesz na bruk. Kompletna porażka. Polecam zdesperowanym młodym bez rodzin, którzy chcą całe swoje życie poświęcić idei ArtDomu i Panu G. Kompletnie niewykwalifikowani ludzie na wysokich stołkach nie mający pojęcia o funkcjonowaniu sklepu w dzisiejszych czasach. Hurt w ArtDomie nie istnieje już. Czasy Panie Waldku jak klient kupował u was bo nie miał wyboru skończyły się. Ewidencja czasu pracy nie istnieje w tej firmie. PiP powinna zainteresować się tym faktem. Tak jak wyżej ktoś napisał firma powinna zmienić nazwę. Skamieniali ludzie dla których czas zatrzymał się w latach 90. Panie Zieliński niech Pan zrobi tam porządek bo niedługo dyrektorzy będą sprzedawać na sklepie.
anonim 2011-11-12 19:39
serdecznie odradzam, zmiany jakie tam zaszły od momentu rządów synów Zielińskich i ich doradcy Gwizdowskiego to masakra. brak szacunku do pracownika, wyzysk, stresująca atmosfera pracy, brak stabilności zatrudnienia. aktualnie kiepska płynność finansowa, zwolniono sporo osób z wieloletnim stażem i szukają oszczędności w zatrudnianiu niepełnosprawnych. dla masochistów!!! p.s. no chyba, że masz naturę donosiciela ale to też na krótką metę
kiler 2012-01-29 08:26
wszyscy uciekaja z artdomu jak szczury z tonacego okretu.
Sklep i firma do dupy 2012-02-06 10:25
Nie polecam roboty na tym sklepie najgorszemu wrogowi ja jeszcze troche i z tego syfu zielinskego uciekam.Ludzie jezeli chcecie przyjac sie do art-dom Łódz załatwcie sobie najpierw miejsce na cmentarzu bo zarobki nawet na opłaty ci nie starcza.[usunięte przez administratora] CZYLI JEDEN WIELKI BAŁAGN
annoonniim 2012-02-06 19:19
ja byłem pracownikiem tej firmy i nie polecam bida aż piszczy mała płaca i wyzysk typu odśnieżanie dachu zimą oszukiwanie z grafikami czyli jeden do kadr żeby było wszystko ok a zupełnie inny dla pracownika czyli np 2 weekendy pracujące pod rząd za nadgodziny oczywiście możecie zapomniec że zapłacą kierownicy masakra ja miałem głąba pijaczynę i chama byle tylko wyrwac jakiś gratis od przedstawicieli odpowiedzialnośc materialna więc o premii na święta można zapomniec bo zawsze są braki brak socjalu ogólnie lepiej omijac szerokim łukiem brak perspektyw na jakikolwiek rozwój zawodowy
llllllllll 2012-02-17 21:35
Pracuje w artdomie, powiem wam ze jest tam masakra. kłuce się z kierownictwem, ludzie którzy tam pracują sa na stołkach nie maja pojęcia nawet o podstawowym działaniu komputera.. Jest strasznie nerwowa atmosfera... Moze się zmieni to ale prędzej zmienie firme niż tam sie cokolwiek zmieni
Były pracownik 2012-02-17 21:41
Nie kupujcie w Art-Domie żadnego towaru bo oni nie mają zielonego pojęcia o meblach. Pracowałem na meblach aż 8 lat jako magazynier (ogólnie mam aż 21 lat staż pracy plus praktyki 3 lata). Po pierwsze , pracują tam nieudolni ludzie , oszukują klientów , nie są punktualni wobez klientów itd. . Po drugie , Art-Dom niedługo padnie na kolana. Po trzecie , zwalniają dobrych pracowników - nie da się ukryć. Ostatnie słowo do wszystkich klientów żeby tam nie kupowali żadnego towaru (dotyczy również całego asrtymentu nie tylko meble). Dziękuję były pracownik....
Były pracownik 2012-02-18 09:20
W Art-Domie pracyją ludzie nieudolni jak w magazynach i sklepach oraz w komendzie. Jeśli chcecie pracować to nie w Art-Domie tylko gdzie indziej. Każą pracować po 10 godzin za marne pieniądze , te pieniądze to niech zarabią dyrektorzy i dyrektorka oraz synowie szefa i niech zobaczą jak można żyć za 1400 złotych to jest poprostu kpina. Nie kupujcie w Art-Domie idzcie do Agaty , BRW , Bodzio , Empir a jeśli chodzi sprzęt rtv&agd to gdzie indziej (ogólnie mówiąć mają ceny z KOSMOSU). Mam znajomego który kupił stół i krzesła z Halexa i reklamował go przez pół może rok , poprostu nie miał kto tym się zająć tą sprawą - kolejna KPINA. Zapytam znajomego czy zostały załatwione te sprawy , jeśli nie to kolejna KPINA...
gall 2012-02-21 18:58
Moze Panie [usunięte przez administratora] zacznie pan mysleć bardziej nowoczesnie. W takiej branzy jak AGD RTV trzeba isc z duchem czasu! Siedza na stolkach dyrektorskich stare pryki, których za cholere nie da sie zreformowac. A w cięzkich chwilach potrafia tylko zwalniać i się pienić! i niech Pan wreszcie zrozumie, ze Ludzie w firmie to Pana potencjał, a nie kula u nogi!! To oni dla Pana pracują!
były pracownik
STAŁY KLIENT I PRZEDSIĘBIORCA 2012-02-22 12:23
Po tym wpisie widać , jakich \\\\\\\"udolnych\\\\\\\"magazynierów ma ta firma . Byłeś zapewne kolego jednym z nieudolnych magazynierów skoro wyleciałeś z pracy... A kolejni pracodawcy lepiej niech wystrzegaja sie takich frajerów co to nie znają za grosz samokrytyki!!
Ja na pewno bym Cie nie przyjął skoro swoje kompleksy wywlekasz na forum firmy , która cię zywiła \\\\\\\"aż\\\\\\\" 8 lat i uczciwie płaciła , bo znam tę firmę i jako jedna z nielicznych juz na rynku płaci uczciwie ZUS od takich jak ty! Życzę ci frajerze abyś trafił na takiego pracodawcę jakiego jesteś wart.......................Mam nadzieję że teraz z przyjemnością zrobię zakupy w Art-Domie bo nie ma już takich frajerów.Najlepiej kup sobie bilet do Grecji w jedną stronę i nie wracaj .
odeśli 2012-02-22 17:22
Ci co odeśli nie załują co napisali na forum. Art-Dom nadal będzie zwalniał ludzi bo szuka oszczędności. Moi koledzy nie piszcie więcej na forum kropka i koniec...
kierownik z salonu meble 2012-03-04 23:18
to jest opinia zadowolonej klientki ktora kupila wersale ktora po przywiezieniu okazala sie bublem na drugi dzien pojechalam do art domu z reklamacja a na trzeci dzien mialam nowa wersalke w domu i to dzieki panu kierownikowi dla ktorego zadowolony klient jest priorytetem polecam wszystkim zakupy w art domie a zwlaszcza na stoisku meblowym ja napewno jeszcze nie jeden zakup tam zrobie i moi znajomi brawo o by tak dalej panie kierowniku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
XXX 2012-03-13 16:38
NIE POLECAM szukającym pracy zatrudnienie w Art-DOMIE.
1) Umowa to oszustwo. Na rozmowie ustala się kwotę wynagrodzenia, a przy podpisywaniu umowy okazuje sie ze dostajesz podstawę (1500zł ) + resztę w premii uznaniowej. Czyli nie jestes pewiem, czy dostaniesz swoje omówione wynagrodzenie. I ostrzegam NIE DOSTAJESZ. Bo bez ostrzeżenia tną pensje. I jest to cholernie niesprawiedliwe, bo umawiałem sie z Działem Kadr inaczej na rozmowie. Oszukali mnie. Tak nie można oszukiwac, to bezczelne. Bo skoro sie zwolnileś czowieku z innej pracy, zeby tu podpisac umowe, a w dniu podpidania umowy dowiadujesz sie , jakie sa warunki tak naprawde...No nie... SORRY, to sie nadaje do INSPEKCJI PRACY
2) atmostefa w pracy - tragedia . lepiej nie szukaj tu kolegów, bo każdy kabluje i pedzi na skargę do biura
3) świadczenia socjalne - nie wiem co to jest:) i zaden pracownik Art-domu ich nie doświadczył. tzn ŻADNYCH ŚWIADCZEŃ sie nie spodziewaj!

szczerze radzę, nie szukajcie pracy w Art-Dom.
memo 2012-03-27 22:50
Wszystko co zostało o tej firmie napisane na tym forum to 100% prawdy. Człowiek jest podle oszukiwany na rozmowie, a potem w drugim dniu pracy otrzymuję tę umowę-bubel i....od pierwszego dnia zaczyna szukać nowej. Tak było w moim przypadku, nie czułam się fair wobec kogoś kto mnie oszukał, sorry, ale nie tak działa świat.
[usunięte przez administratora] Po tym, czego doświadczyłam w tej firmie (nadgodziny, za któe nikt nie płaci, praca w weekendy, głupie komentarze Z. w kwestii wynagrodzenia, itp.) z przyjemnością czekam aż to wszystko łupnie.
Zadowoleni z pracy w ArtDomie mogą być tylko ludzie nie szanujący swojej wiedzy i pracy, gotowi pracować za grosze i cieszyć się z faktu posiadania jakiejkolwiek pracy.
Bezrobotny 2 2012-04-11 19:42
Do dyzia marzyciel , spójrz na ludzi którzy jeszcze pracują w Art-Domie , mowa o dyrektorów. Moim zdaniem winień był pan G oraz dyrektorzy i inni. Powinień pan [usunięte przez administratora] rozliczyć wszystkich ci co doprowadzili Art-Dom w złym kierunku. Ci co napisali na forum to zgadzam się również ale w 200%. Spółczuję pozostałym pracownikom jak Art-Dom powoli może zniknąć z mapy Łodzi ale nie życzę tego panu [usunięte przez administratora].
santana 2012-06-07 01:45
jestem byla pracownica i zgadzam sie z przedmowcami na 30000%..a jestem ciekawa co sadzicie o rzadach mlodych m.m. Z? i narzeczonej jednego z nich? slyszalam ze wszystko na pochybel leci..
dudzik 2012-07-03 05:06
pracowalem w tej firmie od 2000r jeszcze jak byla w starej siedzibie czyli na kasprzaka 6!! W tym okresie tzn.do otwarcia nowego salonu i przyjecia nowych ludzi atmosfera byla rewelacyjna zarobki bardzo dobre, a szef do rany przlozyc! odnosilem wrazenie ze ta ekipa ktora wtedy tam pracowala sama dbala o ta firma , a szefa moglo nie byc i tak kazdy dbal o wszystko jakby ta firma byla jego!! Zmienilo sie duzo jak powstal nowy salon odszedl pan [usunięte przez moderatora] szef obrosl w piorkai wtedy zaczely sie wedlug mnie poczatki konca!!! Nie bede sie juz wiecej rozpisywal , ale podzielam zdania na forum,aha i jeszcze jedno zapomnialem napisac o transporcie w firmie cala podpora dopoki nie wskoczyl na stanowisko p.[usunięte przez moderatora] , rozwalil zaloge transportu izepsul opinie czesciowo o ART DOM przez tzw. gleboka kieszen. Zycze powodzenia!!!!
stara ekipa 2012-09-18 12:12
Czytając wpisy włos na głowie dęba staje,to jakaś Masakra!!!!
Pracowałem w firmie w latach 2002-2011 na\\\\\\\\\\\\\\\" wolnostojącym\\\\\\\\\\\\\\\" i mimo małych zgrzytów [usunięte przez moderatora]. wspominam pracę.Atmosfera między pracownikami była rewelacyjna i każdy dawał z siebie wszystko na maxa.Szkoda że tego nie doceniano.Mimo tego że za rządów [usunięte przez moderatora] wywalili mnie bez podania przyczyny[usunięte przez moderatora]
naprawdę żenada 2012-11-14 08:41
Do osób, które zastanawiają się nad wysłaniem CV do Art-Domu.
ODRADZAM!!!!
wyżej ktoś napisał o umowie. Prawda ze, na rozmowie mówi się o jakiejs wyższej kwocie, a w dniu podpisania umowy dostajesz papier, a tam podstawa (najniższa krajowa) + premia uznaniowa, która dostajesz w zależności od humoru i nie wiadomo czego \\\"Sił Wyższych\\\"
Żadnych świadczeń socjalnych, karnetów itp! hm...To nie ta firma...
Dyrektorzy...eh stara kadra, brak świeżości, brak pomysłów, szkoda gadac...\\\\
[usunięte przez moderatora]
Harnas 2012-11-22 21:22
Do Pinio, to dlaczego nie ujawniać jak się przestawiać bohaterze. Prawda jest taka że nie powinni pracować ludzie którzy niepotrafią coś zrobić z Art-Domem - mowa o dyrektorów i góra , pracowniczy są super.
zibi 2012-11-23 13:19
Jak jestes taki mądry to sam załóz firmę i zatrudnij tych wszystkich superowych pracowników i pokaz jak to sie robi. Puknij się w głowe i otwórz oczy co sie dzieje w całym kraju człowieku.To forum miało inny cel dopóki ci załosni "zasłużeni" nie zaczeli wypisywać głupot , juz sie nie chce tego czytać.
Opluwac swoja firmę lub byłą to jest dopiero żenada.. Współczuć tylko pracodawcom ze muszą takich podłych ludzi zatrudniac.!!
lala 2012-11-23 14:27
A JA JESTEM ZADOWOLONY Z PRACY.PRACUJE OD ROKU MAM W PORZO ZESPÓŁ PENSJA OK.1800-2000 NA REKE ZALEŻY OD MIESIACA ALE MI SIĘ CHCE PRACOWAĆ I POKI CO KIEROWNIK JEST ZE MNIE ZADOWOLONY.
NARAZIE NA MOIM DZIALE NIKT NIE ZWARIOWAL JAK CO PONIEKTÓRZY PSEUDO FORUMOWICZE :)
Zajączek ;) 2012-11-26 11:53
Jako że to forum o pracodawcach to skupię się tylko na tym. Z przykrością muszę przyznać że wiele opinii jak najbardziej trafnych. Nie chcę wypowiadać się o dziale AGD i RTV bo nie miałem "przyjemności" tam pracować ale o dziale mebli mogę tu książkę napisać:) Ale do szczegółów kierownictwo może i kompetentne jeżeli chodzi o branże ale jeżeli chodzi o relacje między ludzkie to już bliżej zera się to kręci. A p.[usunięte przez moderatora] to szczyt nic nierobienia np.czarodziej wydruków ( dzień po dostawie magiczne wydruki które zajmują czas pracownikowi do sprawdzenia a tu klops 3/4 zamówień nie kompletnych) [usunięte przez moderatora] 4 klawisze i samby się dowiedział, ale przykre że za takie nic nie robienie dostaje się pieniądze, nie wspominając o uczciwości tego kierownika oszukuję i pracodawcę(faktury przelewowe bez dostawy towaru na magazyn aby podnieść tabelki) i pracowników ( umawiania się na gębę o zarobkach, a później cięcie bez informacji i zwalanie winy na dyrekcję). Pracownicy są traktowani według własnych sympatii i antypatii, w szczególności jeżeli chodzi o płacę. Jeżeli chodzi o kadrę zarządzająca to też wiele można zarzucić chyba największym zarzutem może być fakt że Ci ludzie są jeszcze mentalnością w gospodarce centralnie sterowanej. A jeżeli chodzi o magiczny pakiet socjalny to jest o co się bić : ok. 165zł raz na pół roku ekwiwalent na pranie lub buty, i czarodziejski BON na święta oczywiście do wykorzystania w Art-Domie. Na koniec chciałbym dodać że szeregowi pracownicy i atmosfera między nimi to coś wspaniałego (prawie rodzinna). Ogólnie ocena pracodawcy niska z uwagi na szczebel kierowniczy. Pozdrowienia dla wszystkich szeregowych pracowników Art-Domu, a także dla Pani [usunięte przez moderatora] z kadr wspaniałą kobieta.
123 2012-11-27 19:23
Moi kochani to ma być opinia o pracodawcy a nie jakieś tam bzdury, ale są takie osoby które będą pisały. Życzę byłemu szefowi jak najdłużej żeby Art-Dom istniał jak tylko może.
stary pracownik 2012-12-07 19:31
Do LALA , proszę nie lać wodę bo ja wiem jakie tam są pensje w Art-Domie.
1
Gość 2013-01-11 15:43
W 2011 firma miała paść na pysk, jest 2013 i dalej istnieje, tzn że nie jest tak źle
oszukany klient 2013-01-15 15:32
Wysłali inny produkt niż zamówiony. W dodatku zepsuty. Odmawiają uznania reklamacji. Generalnie [usunięte przez moderatora]
iwo 2013-04-22 13:11
Pada,pada tylko dzieje się to bardzo powoli .
klient 2013-05-17 12:54
Ostatnio byłem w artdomie i nie widać żeby firma upadała.
Fakt może jest mniej sprzętu niż kiedyś,ale widać zmiany,lepiej wygląda dział sprzętu do zabudowy.Zdecydowanie na plus obsługa!!!!,dużo lepsza niż w innych sklepach Adg.Polecam Pana [usunięte przez moderatora] super sprzedawca !!!!!!!!!!!!!!!

ps.Szkoda że żonaty ;)
Pozdrawiam
[usunięte przez moderatora]
Widzewiak 2013-05-17 16:53
Pani [usunięte przez moderatora] może się podniesie i przyniesie zysku tak jak kilka lat temu. Jeśli chodzi o [usunięte przez moderatora] to naprawdę dobry kolega z pracy. Życzę byłemu szefowi jak najdłużej żeby zadbał o Art.-Dom.
2
stary zasłużony pracownik 2013-08-12 20:15
Do anonima , w żadnym wypadku tylko nie tam...
stary zasłużony pracownik 2013-08-29 20:53
Do Anonima, Art.- Dom ponoć już nie przyjmuje ludzi do pracy tylko zwalnia jak komuś się kończy umowa lub w każdej chwili. Art. - Dom szuka oszczędności i dlatego tak jest, nie ma po co idź tam do pracy. Informację mam od niektórych kolegów i koleżanek którzy tam pracują i nie pracują.
stary zasłużony pracownik 2013-09-12 11:16
Do Mario, można powiedzieć że jedno i drugie.
woj 2013-12-16 18:04
Byłem ostatnio w art domie a tam zonk nic niema zlikwidowali.Ale szkoda był tam jedyny kumaty gość od filtrów okapowych wyposażył mi i rodzinie praktycznie całe agd może ktoś wie gdzie pracuje ? wysoki lekko osiwiały.
Były pracownik 2013-12-18 19:49
Art-Dom doprowadzili ci co nie mieli pojęcia (mowa o dyrektorów , kierowników , dział handlowy itd.).
4
seba 2014-01-04 09:27
został taksówkarzem
aw 2014-01-04 15:45
zostały tylko meble ,też nie wiadomo jak długo .ogólnie właściciel chce wszystko sprzedać
1
Widzewiak 2014-01-07 13:27
Przykro mi panie prezesie że tak Art.-Dom ku powoli upada. Pracowałem tam na dobre i na złe.
2
heyheyhey 2014-02-12 23:31
to już agonia (usunięte przez administratora)
5
kris 2014-11-18 21:23
Firma dalej nie przestrzega czasu pracy prezesowi się wydaje że grafiki nie istnieją i że jest bogiem.Płaci marne grosze , pilnuje swojej lalki z hotelu i udaje ze kreci biznes. Żenada.Nie polecam.Pip powinien się zainteresować przestrzeganiem czasu pracy!
1
germina 2014-11-26 21:36
Ale syf w porównaniu jak to wygladalo wczesniej.Mialam kupic tam meble Ale(usunięte przez administratora) mnie Sprzedawca albo to byl jakis kierownik zamiast zachecic do sprzedazy to pieprzyl o polityce Zenada!!
1
andzik 2015-01-23 18:57
Wlasciciel ma sie dobrze dalej jezdzi mercedesem bawi sie z mlodymi pannami a ludziom płaci marne pensje, karze tyrac od rana od wieczora w weekendy.. inspekcja pracy moglaby sie zainteresowac takie mamy warunki ze ho ho...ludzie ta firma juz jest na krawedzi bankructwa!
1
dario 2015-03-15 19:48
Nie polecam. Wyzysk i marna pensja. Brak organizacji i totalna klapa. Najlepsi odeszli , miernota została..
2
xxx 2015-08-11 17:04
1600
Birma 2016-05-12 19:19
Zastanawiam się jaka kasa, 1600? Nie jest tak źle.
Paulina 2017-04-12 15:26
@dario, powiesz coś więcej na ten temat? Co jest nie tak z organizacją?
Wiesiek 2017-05-28 00:47
lepszego pracodawcy w Łodzi NIE MA kasa rewelacja, socjal, ogólnie mega wypas, polecam gorąco, lepiej było tylko jak pracowała jeszcze ( usunięte przez administratora )na meblowym, ale teraz jest i tak super, pozdrawiam
Wiesiek 2017-05-28 00:48
lepszego pracodawcy w Łodzi NIE MA kasa rewelacja, socjal, ogólnie mega wypas, polecam gorąco, lepiej było tylko jak pracowała jeszcze Pani M. Zdunek na meblowym, ale teraz jest i tak super, pozdrawiam
1
Witoś 2017-06-14 20:57
Praca naprawdę super,zero ciśnienia,zarobki b.wysokie plus dofinansowanie.Pracodawca widzi w pracowniku przede wszystkim człowieka.Na święta zaskoczenie karta przedpłacona 800 zł.Chce się pracować,co przekłada się na obsługę klienta i tym samym na obrocie.Serdecznie polecam ,bo z tego co się orientuję będą przyjęcia.
Zostaw swoją opinię o ART-DOM - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ART-DOM