Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Vetrex

Opinie o Vetrex

Pracowałeś w firmie Vetrex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Alwaro - 2012-01-17 20:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez moderatora) Potrafią wyzwać pracownika, za to że źle zaparkował auto, ale nie jest pryszcz.Pracowałem w Vetreksie i mogę potwierdzić, że to prawdziwy o (usunięte przez moderatora).
Prezes ma głęboko ludzi w \"poważaniu\", ludzie, którzy ciężko pracują muszą siedzieć cicho a jak wspomną o podwyżkę to ich się zwalnia.Polska rzeczywistość, gnoje myślą, że wszystko im wolno.Sądzę, że za jakiś czas firma zmieni nastawienie do pracowników, jeżeli ludzi będą twardo walczyć o swoje prawa, inaczej wyjadą z tego kraju tam gdzie będą mogli godnie zarobić oraz szanowani i nigdy nie wrócą.

Pozdrawiam

Alwaro
zdjecie uzytkownika
Marcysia - 2014-01-15 10:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam kilka pytań: jak tam sie pracuje? trudna jest praca czy taka sobie? nie za trudna nie załatwa? w jakie dni sie pracuje?od poniedziałku dopiątku, weekendy wolne? czekam na odpowiedzi. :):)
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-02-09 22:55:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracować pewnie trzeba wszędzie Ja mam tylko pytanie za ile i czy są pensje na czas ?
zdjecie uzytkownika
SID - 2014-02-28 06:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca ciężka,od poniedziałku do piątku, w sezonie 2 zmiany w okresie zimowym świeżaki są zwalniani,chyba że potrafisz robić za dwóch z jęzorem na wierzchu.Kasa jak wszędzie.Potrzebne kwalifikacje,to chęc do zapierd...Pozdrawiam ex.pracownik 2010
zdjecie uzytkownika
Ex pracownik - 2014-03-25 00:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca ciężka,ale da się zarobic.Pozdrowienia dla K.S
zdjecie uzytkownika
karl - 2014-05-30 03:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile orientacyjnie da sie zarobić w Vetrex i o jakim stanowisku mowa, 3 z przodu chociaz bedzie, czy nie mam co marzyć?
zdjecie uzytkownika
Ex pracownik - 2014-06-07 21:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Karl,jeśli chodzi o zarobki to 3tyś udaje się zarobić tylko nielicznym pracownikom,którzy pracują min.5 lat.Dodam,że aby to zarobić muszą zapieprzać po 12 godzin dziennie przez cały miesiąc( tz. w sezonie przez jakieś 3 miesiące )Zaczynając tam prace zarobisz na początek jakieś 1600zl,a z licznymi nadgodzinami jakieś 2000zł.
zdjecie uzytkownika
Ex pracownik - 2014-06-07 21:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KARL,NIE MASZ O CZYM MARZYĆ!
zdjecie uzytkownika
karl - 2014-06-21 01:01:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uh, to nie wiele, a tych nadgodzin to rzeczywiście jest tak dużo? Czy to raczej sprawa sporadyczna? Dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Miniek - 2014-07-24 19:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Vetrex sprzedany Francuzom .Teraz trzeba będzie zasuwać razy dwa za tę samą kasę .Pierwsze co zrobią to zmienią ludzi na jeszcze tańszych Może nawet odejdą od profili Veka i wprowadzą to co się sprzedaje we Francji i ciepłej Hiszpanii a nie w zimnej Polsce no i na pewno ceny będą Paryskie .Generalnie dobry interes zrobił dotychczasowy właściciel co się pozbył problemu za kupę kasy .
zdjecie uzytkownika
nesti - 2014-10-01 21:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Vetrex jest jedną z czołowych polskich spółek produkujących stolarkę okienną i drzwiową PVC dla dużych, małych i średnich przedsiębiorstw, instytucji publicznych oraz Klientów indywidualnych. Dysponują unikalnym na skalę kraju potencjałem intelektualnym, technologicznym i wykonawczym-kapitałem wiedzy i doświadczenia zespołu, liczącego obecnie ponad 400 pracowników. Siedziba Firmy mieści się w miejscowości Rokitki koło Tczewa, gdzie na działce o łącznej powierzchni 3,5 ha powstała nowoczesna fabryka o wydajności 5 tys jednostek okiennych dziennie.
zdjecie uzytkownika
miecznik - 2014-11-14 17:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a moim zdaniem to dobrze jeśli rzeczywiście francuzi przejęli Vetrex. to otworzy pracownikom i firmie nowe perspektywy i szanse. zastanawia mnie czy mam szansę teraz się tam do nich dostać. jeśli jest tak jak piszecie i jest taka ogromna ilość pracowników to może i dla mnie się w tej drużynie znajdzie miejsce. a ile płacą?
zdjecie uzytkownika
laslo - 2014-11-29 15:59:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos cisza się zrobiła na forum od rzekomego przejęcia Vetrex przez francuzów, może jest ktos w stanie napisac co dokładnie się pozmieniało. Czy nowi wlasciciele wprowadzili juz jakieś zmiany, czy zaproponowali pracownikom nowe umowy o prace, czy nic się nie pozmieniało jesli chodzi o te sprawy? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
balto - 2015-01-31 21:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no cisza cisza, ciekawe od czego to zależy i czym jest spowodowane, może po prostu są jakieś zmiany w firmie i teraz każdy jest zadowolony i nie ma o czym pisać. ale to tylko takie moje gdybanie i domysły. Mam nadzieję osobiście, że pojawi się tu jakiś pracownik niedługo i powie jak sprawa u nich wygląda, bo sam jestem ciekaw
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2015-02-16 17:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, ja wysłałem swoją aplikację i mam nadzieję iż nadejdzie czas kiedy zadzwonią...A tymczasem możecie mi udzielić info na temat tego jak wyglada system rekrutacji nowych osób, a dokładnie z ilu części się składa zazwyczaj. Słyszałem o dobrych zarobkach u nich więc na pewno wymagania co do nowych osob tez mają spore
zdjecie uzytkownika
Ex pracownik - 2015-02-28 22:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kazik,nie wiem kto ci takich bzdur nagadał.Fakty są takie,że jeżeli chcesz tam pracować to zazwyczaj wystarczy iść pod bramę.Nie potrzebne CV,ale chęć do zapierd...Stawka początkowa to 8 zł na godzinę ( uwierz nie kłamie,TAK 8 CAŁYCH POLSKICH ZŁOTYCH)
zdjecie uzytkownika
farot - 2015-03-04 03:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ex pracownik - 2015-02-28 22:49:19]:
czyli szukają ludzi do ciężkiej roboty za mały hajs... najlepsze jest to , że mimo wszystko ludzie do pracy tutaj i tak się znajdą , bo wolą łatwą , ale ciężką robotę z pewnym wynagrodzeniem , niż wysilić się na coś innego. Szkoda , że to tak właśnie wygląda. Dlatego firma żeruje potem dając takie stawki .
zdjecie uzytkownika
Ex pracownik - 2015-03-04 18:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Farot dokładnie.Zarobić można tylko w sezonie,gdy pracuje się na dwie zmiany po 12 godzin od poniedziałku do piątku.Przeważnie zimą robili z dwóch zmian jedną zwalniając przy tym 30% załogi.Nie wiem jak teraz,ale wcześniej tak było.Nie chcę jeszcze bardziej zniechęcać,kto chce niech pracuje,ale na pewno nie jest to praca na dłużej niż parę lat(2 lub 3)
zdjecie uzytkownika
michał - 2015-03-18 19:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o nie, to ja nie chce pracowac codziennie po 1 godz, przecie,ż od razu bym się tam zamęczył na śmierć chyba, no serio nie wyobrażam sobie takiej pracy @Ex pracownik. A Ty długo wytrzymałeś pracę w takim trybie? Przecież to ani nie ma się czasu dla siebie ani dla innych nawet, p chyba jest praca dla singli.
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-04-08 19:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mój mąż po ponad 10 latach pacy przyniósł aneks do umowy. Dostał 9,50 na godzinę. Po zmianie właściciela nie będzie już tyrania 12 godz, a jeśli tak się zdarzy to te godziny idą w bank godzin i za nie kasy nie dostaniesz a znając firmę to wolnego też nie. Zostają tylko Ci co mają nóż na gardle bo za co rodzinę utrzymać. Kiedyś po 12 godz codziennie dało się zarobić w porywach do 3 tyś ale teraz to będzie połowa 1600 zł
zdjecie uzytkownika
roser - 2015-04-08 20:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jakoś nie wierze w te 12 godzin codziennie, przecież kodeks pracy mówi o 40 godzinach tygodniowo. Może nie pracujecie na umowie o prace, czy pracujecie po 12 godzin, ale jakos 3 dni w tygodniu i co któryś tydzien 4 dni.
zdjecie uzytkownika
Ex pracownik - 2015-04-08 22:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roser - 2015-04-08 20:09:16]:
Roser,w jakim ty świecie żyjesz? Ja pracowałem tak przez 4 lata,wiec jeśli nie wiesz to nie wypowiadaj się na temat.Dla niedowiarków ,potwierdzam,że w sezonie pracuje się w systemie 2 zmianowym czyli po 12godzin,60 godzin tygodniowo od poniedziałku do piątku,umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-04-09 13:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Roser, pracowali po 12godz 5 dni w tygodniu przez kilka/naście lat. Umowa o pracę na czas nieokreślony.
Teraz od kwietnia po 8 godz. Jak nie wierzysz to popytaj ludzi którzy tam pracowali. Do tego przez lata brak urlopów(urlop jest tylko wtedy kiedy w firmie jest mniej roboty grudzień- styczeń)
zdjecie uzytkownika
empo - 2015-07-22 15:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma vetrex troche stoi na rynku a o za tym idze wzrasta i ilosc produkcji zapotrzebowania na produkt. rozumiem ze sezon to kres gzie sie najwiecej pracuje, ale nie dowiedialam sie czy cos chociaz troche wiecej wwynagrodzenia dostaje. mimo wszystko tomoze sie odbic si na zyciu prywatnym ale czesto nie ma wyboru trzeba.@aga czyli sie zmienilo i juz spokojnie po 8 h dziennie sie pracuje, to dobra wiadomosc i mimo wszystko nie oferuja uow smieciowcyh tylko o prace.
zdjecie uzytkownika
Ex pracownik - 2015-07-22 18:51:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak,tak przede wszystkim umowa o prace.Wtedy można wziąść kredyt i spłacać go do końca życia.Żałosne.Dlaczego większość stara się przedstawić umowę o pracę jako luksus skoro to normalne
zdjecie uzytkownika
dukok - 2015-08-21 19:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa o pracę w dzisiejszych czasach już nie jest normalna, bo ciężko ją gdziekolwiek dostać, trzeba tylko podziekować rządzącym za takie rarytasy, ale z to trzeba pochwalić tą firmę że właśnie tego typu umowy można z nimi zawrzeć, zawsze to jest jakaś pewność, że nie zostanie się od razu zwolnionym.
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2016-01-15 14:39:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z pracownikami biurowymi ? jakie mają warunki pracy ? jak się tam pracuje ? jaka jest atmosfera ? jak kierownicy ?
zdjecie uzytkownika
janos - 2016-01-16 22:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
atmosfera jest bardzo fajna, tego nie musisz się obawiać, każdy się o to stara więc jest ok, poza tym warunki pracy są dobre, może nie jakość z 2015 roku ale wszystko czyściutkie itd :)
zdjecie uzytkownika
luzer - 2016-01-24 20:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@janos, nie bardzo rozumiem co jest takie czyściutkie, ale nie istotne. Poszukiwany jest obecnie za to Młodszy Specjalista ds. eksportu, jednak w wymaganiach zaznaczyli, ze tylko ze znajomością języka francuskiego.
zdjecie uzytkownika
ojra - 2016-02-11 20:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znajomość języka francuskiego to nie problem, bo zawsze można się postarać o jakiś kurs doszkalający w tym zakresie @luzer, najwazniejsze, że między pracownikami dobrze się układa atmosfera.
zdjecie uzytkownika
farot - 2016-02-16 17:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ojra - 2016-02-11 20:15:35]:
no tak tylko , że trzeba się go jednak nauczyć... sam kurs nie gwartantuje Ci już tego że języka się nauczysz. Po za tym pracy tutaj niestety nie jest dużo
zdjecie uzytkownika
doker - 2016-02-18 21:23:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ktoś myśli o poważnym stanowisku farot to musi trochę od siebie dać i udowodnić że dana praca mu się należy. Pracodawca zwraca na to uwagę, tym bardziej że szukają teraz ludzi do R&D
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa cóż pytanie czy chę pracować , pracują tyle i tyle. Jakie mam wykształcenie i to tyle
Pytania: Czy wiem że to ciężka pracy i czy będę pracowac 12 godz
zdjecie uzytkownika
jarek - 2016-02-21 12:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nooo, ogłoszenie fajne, ale mają spore wymagania, nawet jak na dział R&D: "wykształcenie wyższe techniczne (budownictwo, mechanika itp), min. roczne doświadczenie w dziale R&D w firmie produkcyjnej bądź związanej ze stolarką okienną"
zdjecie uzytkownika
Dan - 2016-03-20 21:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogłoszenia bardzo fajne, ale już niestety nieaktywne, trzeba poczekać najwidoczniej na nową rotację, sądze, że jest na co czekać, bo jedna z lepszych firm, ale to wiecie

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Vetrex!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vetrex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert