Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o STOLZLE

Pracowałeś w firmie STOLZLE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mrówka - 2016-01-30 13:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opowiem o pracy w dziale dekoracji, otóż jest naprawdę ciężka ponieważ przybywa nowych maszyn, piecy w których temperatury są powyżej 550-600 stopni. Tłoczno już się tak zrobiło,że nie ma gdzie stawiać palet, a i oddychać nie ma czym bo okna już 1,5 roku w nowej hali nie działają.Zastanawiam się jak dokonano odbioru hali??? Uważam, że budując nową hale nawet szefostwo nie przewidziało takiego zagęszczenia, ale cóż się dziwić, siła robocza w regionie częstochowskim tania i zarząd z Austrii przenosi linie do nas. Wszystko byłoby do zniesienia gdyby każdy wykonywał swoje obowiązki rzetelnie, najcięższą pracę oczywiście odwalają kobiety.Natomiast "pseudo specjaliści" to młode cwaniaczki co ciężkiej pracy jeszcze nie widzieli i innych nie szanują. Nasz Pan Prezes powiedział, że praca na dekoracji jest lekka CZYŻBY??? przecież my musimy obejrzeć druk i szkło paskudne, które przyśle nam produkcja i jeszcze piękną premie za to weźmie, ale nam zabiorą bo my mamy od odpadu naliczaną a oni od produkcji i koło się zamyka. Wszystkich silnych, wytrwałych, sprytnych zapraszam do naszego grona, pracy jest dużo, a ludzi ciągle mało.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-30 15:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nikomu nie polecam tej pracy warunki pracy kiepskie i słabo płaca stolze schodzi na psy każdego dnia .
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-30 16:41:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ja też nikomu nie polecam pracy na dekoracji ciężka praca,w wysokiej temperaturze za marne pieniądze płaca marna za tak ciężką pracę bez premii 1600 zł
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-30 16:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja też nikomu nie polecam pracy na dekoracji ciężka praca,w wysokiej temperaturze za marne pieniądze płaca marna za tak ciężką pracę bez premii 1600 zł
zdjecie uzytkownika
Znok - 2016-02-01 14:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No nie jest aż tak źle chyba @pracownik wydaje mi się, że jest sporo do zrobienia i zarobienia, a premie są jeśli się postarasz, więc nie wiem skąd takie opinie
zdjecie uzytkownika
rocky - 2016-02-01 17:09:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ,nie, nie to niemozliwe jarusia juz nie ma w stolzlu To co teraz tatko sam zrobi Przeciez jarus to jego prawa i lewa reka. Ta firma schodzi na psy. A teraz całkiem poważnie . Dopuki tam się tej sitwy kolegów i kolezanek nie rozgoni i na ich miejsce posadzi kompetentnych ludzi , to nie ma szans na jakiekolwiek wyniki
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-02-02 19:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trochę o DEKORACJI;
-BARDZO CIĘŻKA PRACA
-TĘPO SZLONE
-CIĄGŁE PRZYŚPIESZANIE MASZYN
-TEM.SZALONA W STYCZNIU LUDZIE MDLEJĄ A CO BĘDZIE W LATO
-OKNA SIĘ NIE OTWIERAJĄ
-ŚMIERDZĄCE OPARY BRAK WYMIANY POWIETRZA
-1.5DNIA WOLNEGO 7 PRACY
-ODBIÓRKI TYLKO W GRAFIKU NAPRAWDE BRAK
-PREMIA ZAPOMNIJ ZAWSZE ZABRANA COŚ SIĘ ZNAJDZIE
-SORTOWANIE PO GODZINACH TO NORMA ZA DARMO NAWET GDY MOŻNA TO ZROBIĆ W CZASIE PRACY BO JEST PRZESTAWKA LEPIEJ SPRZĄTAĆ LUB MYĆ BO DRUKARZ TOŚWIĘTA KROWA. NIE ZOSTANIE PO GODZINACH ZAMIAST PATRZYĆ CO IDZIE TO TELEFONBLUB PLOTY- ZOSTANA KOBIETY TO PO CO MONITORING
-BUTELKI TAK GORĄCE ŻE RĘCE POPARZONE SZKODA NA RĘKAWICZKI
-LUDZIE ODCHODZĄ MASOWO PRZYBYWA ZA TO
UKRAINCÓW I SKAZAŃCÓW


-
zdjecie uzytkownika
Petr - 2016-02-02 21:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
No rocky ja też nie mogę uwierzyć w to ,że przydupaska Jarusia już nie ma na produkcji.Well well well to już nasi kochani Banderowcy z Ukrainy robią na Stolcu?Nie mogę w to uwierzyć.Naprawdę,ale spoko oni też nie dadzą się długo wozić za 5 zł na godzinę.A gdzie te szumne zapowiedzi o nowych miejscach pracy dla mieszkańców Częstochowy,w gazetach itp.Ludziom się nie ,płaci,wykorzystuje to się ma.hahahahhahaah,Gdzie te szumne otwieranie dekoracji z przed lat,wspomnienie.Juz wtedy kobiety były poparzone kwasem na matowieniu.Młodzi za 7zł to nie będą tyrać,nie są idiotami.Wyjeżdzajcie szkoda tu na tym "dziadowie "siedzieć",tu tylko będzie 120% normy.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
toros - 2016-02-03 18:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Petr - 2016-02-02 21:12:50]:
oj widzę , że opinie o Stolzle co raz gorsze. Znajomy do aplikował jakiś czas temu i wyjechał nawet . Nie narzekał - z tego co wiem to był tu jako kontruktor
zdjecie uzytkownika
Polak - 2016-02-04 12:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czemu oni wymieniają konstruktorów co rok . Jch ogłoszenia pojawiają się każdego roku co oni robią z tymi konstruktorami
zdjecie uzytkownika
Polak - 2016-02-04 12:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czemu oni wymieniają konstruktorów co rok . Jch ogłoszenia pojawiają się każdego roku co oni robią z tymi konstruktorami
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2016-02-04 23:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kasia - 2016-02-02 19:03:34]:
Potwierdzam to co napisała Kasia.
Ciekawe czy kierownik zdaje sobie sprawę jakie mogą być skutki tak dużego zniechęcenia i zmęczenia psychicznego pracowników.
Jeżeli ludzie zaczną odchodzić bo znajdą pracę za podobne lub lepsze pieniądze albo zdrowie im nie pozwoli na dalszą pracę to kto będzie pracował.
Jak to wszystko zacznie się psuć to Austria szybko znajdzie winnego.
zdjecie uzytkownika
luzon - 2016-02-05 18:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To chyba nie jest tak, że wymieniają, po prostu co jakiś czas odświeżają ekipę. Jeśli ktoś ma słabe wyniki to pewnie też i wyleci. No ale taki konstruktor ma przynajmniej szkolenia robione.
zdjecie uzytkownika
viki - 2016-02-05 21:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masakra na sprey-u prędkości tak podkręcone, że pracownice z kilkuletnim stażem mają problemy, trzeba mieć trzy pary rękawiczek na rękach bo palce poparzone od butelek. Ile tak wytrzymamy??? Jesteśmy testowane na wytrzymałość ile można z nas wycisnąć. Zofia Nałkowska napisała "LUDZIE LUDZIOM ZGOTOWALI TEN LOS" - do dekoracji pasuje idealnie.
zdjecie uzytkownika
łoś - 2016-02-07 19:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
może przeniesienie produkcji do Polski było kluczowe, jeśli chodzi o formę zachowania środków pieniężnych czy czasu #Franek. Według mnie firmie to wyszło na dobre.
zdjecie uzytkownika
Nina - 2016-02-08 10:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O dekoracji.
Czy wyobrażacie sobie aby za takie pieniądze pracował Austriak, Niemiec, Anglik, Holender itd. bo ja nie.
W tak szalonym tempie też nie pracują. A u nas tylko przychodzą i maszyny przyspieszają.
Warunki też zapewne mają lepsze. Nie wierzę aby pozwolili sobie na pracę w takim ukropie z dłońmi poparzonymi od butelek.
Na matowaniu też nie jest lepiej. Te unoszące się opary fatalnie wpływają na mój nos i gardło.
Ciekawe ,że BHP tego nie widzi.
zdjecie uzytkownika
Ona - 2016-02-09 09:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Zgadzam się z niektórymi opiniami praca bardzo ciężka na Dekoracji,pracownicą robi się słabo nie mają czasu aby wyjść do toalety,upał okropny okna pozamykane i nie ma czasu aby napić się chociaż wody.Pęcherze na rękach od gorących bardzo butelek.I chciałam dodać Kierownik A.W odzywający się wulgarnie do wszystkich pracowników teksty typu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wkur...j mnie itp.) za byle głupstwo obrażający przy wszystkich,stresuje wszystkich pracowników swoją osobą (można to spokojnie określić jako MOBING)Czekam aż znajdzie się kilka osób odważnych i poruszą to sprawę do odpowiednich instytucji.
zdjecie uzytkownika
Apsik - 2016-02-09 20:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Warunki o których piszecie faktycznie nie należą do najlepszych. Zastanawiam się, czy Konstruktor ma tu szanse na w miarę lekką pracę za dobre pieniądze.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-02-10 13:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O kim mowa?
zdjecie uzytkownika
bezrobotna - 2016-02-11 17:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, co myślicie o produkcji? Nie mogę znaleźć pracy, więc wkońcu wysłałam cv na pracownika produkcji i jutro idę na rozmowę do sgp... Ktoś mógłby opisać prace na tym stanowisku? Czy na prawdę jest tak źle?
zdjecie uzytkownika
Znok - 2016-02-12 15:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja myślę że produkcja to produkcja, ogólnie nei jest jakoś strasznie zła i idzie się przyzwyczaić do roboty, trochę monotonna praca, ale która nie jest
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2016-02-12 17:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Znok - 2016-02-12 15:11:57]:
Witam kilka słów o produkcji
Praca może i nie taka straszna ale ludzie tam pracujący to ku......oczywiście nie wszyscy już nie pamiętają jak pod SGP byli i pomiatają tz świeżakami smutne ale prawdziwe.Jak nie zrobisz dobrego wrażenie lub się nie wkręcisz do elity hucianej to będą cię traktować jak śmiecia nie jak człowieka.
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2016-02-14 20:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda, że w Stolze pracownik pracownikowi wilkiem. Jak dla mnie @Ktoś, każdy powinien wziąć się za swoją robotę i cieszyć, że pracuje w dobrej firmie. :)
zdjecie uzytkownika
JA - 2016-02-15 09:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stefan - 2016-02-14 20:51:48]:
Jak by wszyscy wzięli się do roboty to by było cudownie :)Firma dobra ale tylko z nazwy niestety. Pracując tam duszy czas człowiek traci wiarę w swoje możliwości jak nie masz kogoś w środku zapomnij o dostaniu się pod hutę, pracują tu całe rodziny lub całe wioski :( chyba że trafisz na taki bum jak był ostatnio że musieli przyjąć dużą liczbę osób ale zamiast przejąć ludzi z SGP którzy za marne grosze odwalają taką samą robotę, przeszły tylko nieliczne jednostki a resztę miejsc zajęła rodzina :(
zdjecie uzytkownika
Emil - 2016-02-17 11:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolejna firma, którą się podejrzewa o to, że zatrudniani są ludzie po znajomości. Według mnie to nie jest zły pomysł, wtedy ekipa jest bardziej zgrana i większa odpowiedzialność za pracę @JA
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-02-19 12:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Emil - 2016-02-17 11:42:44]:
Co ty bredzisz Emil jaka zgrana ekipa tam wszyscy na siebie kablują donoszą do kierownika żeby się wypromować masz cicho siedzieć nie odzywać się tylko zasuwać jak coś powiesz to masz przesrane.Odpowiedzialność za pracę w takim tempie pracy nie masz czasu zwracać uwagi na jakość produktu tylko modlisz się żeby nadążyć żeby ci premi nie zabrali bo jak zabiorą to grosze zarobisz
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-02-19 12:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Znok - 2016-02-01 14:17:18]:
nie jest źle??? 2100 brutto+ premia +pranie to ile to wychodzi??1600 na rękę +premia niecałe 300 jeżeli nie zabiorą a żadko się zdaża żeby była +100 za pranie czyli zostaje 1700 zł netto za taką harówkę to nędzne groszę temperatura od+30,na matowaniu samo zdrowie opary z kwasów wdychasz rękawiczek kwasoodpornych brak dają zwykłe gumy po 2 godz.pracy palce wyżarte przez kwas super robota tylko pozazdrościć po 5 latach pracy wrak człowieka
zdjecie uzytkownika
pani chmurka - 2016-02-19 12:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@pracownik fakt, środkowisko pracy czasami nie jest korzystne, ale co do pieniędzy ci racji nie przyznam - to zależy od stanowiska - taki konstruktor z jeżykiem francuskim u nich o wiele więcej zarobi
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-02-19 14:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pani chmurka - 2016-02-19 12:53:01]:
Ja nie mówię o konstruktorze,operatorze czy specjaliście ja mówię o zwykłym szarym pracowniku który ciężko zapier...I dotego jeszcze musi znosić fochy kierownika który nie ma pojęcia o robocie bo stanowisko dostał po znajomości
zdjecie uzytkownika
gracz - 2016-02-21 18:04:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze pracę można zmienić @pracownik i poszukac lepszej ale niestety szarzy pracownicy jak to okreslileś tak zarabiają a powiem wiecej 1800 to i tak dużo
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-02-21 20:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gracz - 2016-02-21 18:04:19]:
A pracowałeś tam ???
zdjecie uzytkownika
dekoracja - 2016-02-25 10:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo ciężka praca. Trudno wytrzymać to tempo i gorąc.
Wyżej ktoś napisał,że trzeba mieć kilka par rękawiczek aby szkło Cię nie parzyło i tak jest! Generalnie jest dużo więcej rzeczy, o których można pisać. Zastanawiające jest ,że BHP i Inspekcja Pracy tego nie widzi. Ludziom ciężko jest zrozumieć jaka jest to ciężka i wykańczająca fizycznie i psychicznie praca. Dopiero jak sami przyjdą i zobaczą to widzą na własne oczy jak jest.
Jak tak dalej będzie to braknie ludzi do pracy. Większość ma dosyć i tylko czeka i szuka nowej pracy.
zdjecie uzytkownika
Bart - 2016-02-26 08:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [dekoracja - 2016-02-25 10:45:53]:
I to wszystko za najniższe stawki godzinowe.
zdjecie uzytkownika
zwykły robol - 2016-02-26 21:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co tam się na hucie dzieje, jakieś nagrania nielegalne ktoś coś wie?
Jakaś afera się szykuje ??
zdjecie uzytkownika
waldek - 2016-03-01 08:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
oj chyba nie za ciekawie tak jest @dekoracja rzeczywiście BHP powinno się tym zainteresować bo teraz też widziałem ogłoszenia, tak nie może być w takich warunkach
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2016-03-10 19:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy ktos może sie wypowiedziec o pracy na dziale przesortowni? tam ponoć się inaczej pracuje jak na hucie......ktos cos wie na ten temat i zarobków?
zdjecie uzytkownika
Znok - 2016-03-10 19:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki z tego co słyszałem to są powyżej sredniej krajowej czyli chyba dość normalnie tak sądzę, co do pracy no to jest wymagająca, ale na pewno lżejsza
zdjecie uzytkownika
bb - 2016-03-12 08:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [Znok - 2016-03-10 19:39:07]:
Chyba ci się średnia krajowa (4164) pomyliła z minimalną (1850 brutto).
zdjecie uzytkownika
pomagier huty - 2016-03-16 20:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałem w dziale przesortowani. Praca przepiękna :), ludzie fajni. Sprawdzasz szkło pod kątem wad. Opinii na temat pracy (tej czy innej) może być wiele, dlatego jak sama nie spróbujesz to się nie przekonasz. Zasadnicze jeszcze pytanie czy szukasz pracy czy poasady? Ci co szukali pracy są zadowoleni, Ci co poasady wiecznie będą narzekać. Zależy na kogo się natkniesz. ;) Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
ddd - 2016-03-28 09:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [micki - 2015-07-06 14:08:53]:
zaczęłam pracę w przesortowni i wogole nie zgadzam się z waszymi opiniami. Praca jest wymagajaca skupienia ale warunki sa dobre. Jesli chodzi o kierownika to jest jeden i ma 130 pracowników - Pani Klaudia jest moim zdaniem osoba na odpowiednim miejscu.
zdjecie uzytkownika
blast - 2016-04-01 21:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wie ktoś jak wygląda praca w biurach ? Aplikowałam na jedno ze stanowisk .Pomimo,że spełniałam wszystkie wytyczone kryteria , ku mojemu zdziwieniu nikt nawet nie zaprosił mnie na rozmowę... co wydaje mi sie dość dziwne.Nie chodzi mi o to,że od razu powinnam zostać zatrudniona w tej firmie,ale zwykła rozmowa wydaje się być podstawą. Czy ktoś wie w jakis sposób ta rekrutacja rzeczywiscie jest przeprowadzana i kto naprawdę o tym decyduje ??? Kierownicy ,osoba ospowiedzialna za zasoby ludzkie czy prezes ?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-01 21:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [blast - 2016-04-01 21:12:50]:
jak nie masz znajomości w środku to zapomnij o pracy w biurze na hucie te rekrutacje to tylko taki pic a kandydat na stanowisko już dawno jest wybrany wiem bo tam pracowałem co prawda na produkcji ale też po znajomości ,aplikowałem ciągle na ogłoszenia z 5 albo 6 razy nic, nie odezwali się jak, kolega podał moje cv zadzwonili następnego dnia
zdjecie uzytkownika
brakarka - 2016-04-13 18:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma schodzi na psy!!! Paradoks nie liczy się to aby usprawnić system ,żeby lepsza jakość była a reklamacji coraz mniej a uważajcie na tą blondyneczkę co do was przyszła z góry pewnie na przeszpiegi przyszła ona twierdzi ,ze czegoś nie umiała i dlatego tu przyszła bzdura jakby nie umiała to by ja nauczyli wiem jak M.W było i z innymi nie umiała to się nauczyła uważajcie co mówicie przy niej chociaż ta osóbka na kabelka i lizusa mi nie pasuje uważajcie trzeba ta dziewuszkę cosik lepszej obserwacji poddać.Wiadomo pracować trzeba ona jeśli prawdę mówi to pewnie już czegoś szuka szkoda takiej inteligentnej tu ..............a co do dekoracji to lżej niż na produkcji premii często nie ma ale socjal jest umowa o prace też mogłoby być gorzej a co do innych problemów to na spotkaniach z M. Lubasem odzywajcie się co oczekujecie ot tyle pracuje tu kilka lat wiem ,ze ciężko ale no cóż jak mus to mus
zdjecie uzytkownika
fif - 2016-04-14 14:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Znok wiadomo, że praca jest wymagająca, ale całkowicie rekompensują to zarobki. Można się przekonać zatrudniając się na konstruktora w Częstochowie. Ważne by mieć wykształcenie wyższe techniczne i umieć posługiwać się programami: AutoCad, Catia v 5.
zdjecie uzytkownika
polak - 2016-04-19 09:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
fifi całkowicie sie z toba nie zgadzam. w tej firmie nie trzeba umiec autocada i catie 5 , a nawet nie trzeba mieć wyższych studiów żeby być konstruktorem, wystarczy mieć plecy szerokie. i nikt mi nie powie ze jest inaczej. przykład chcecie przykładu prosze bardzo a Pani Iza pływa już chochocho tyle lat w dziale konstrukcyjnym
zdjecie uzytkownika
probus - 2016-04-20 14:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pojawiła się oferta przy druku. Warto złożyć CV?
Po przeczytaniu kilku postów to trochę zwątpiłem.
zdjecie uzytkownika
ustawiacz? - 2016-05-04 19:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam miałem nieprzyjemność pracować jako ustawiacz maszyn szklarkich na wyczerpach w stolzle. Praca ciężka, tempo jak w kieracie no i kierownik julian barke zryty gość , mobing i traktuja cie jak śmiecia. zarobki mogły by być gdyby to że na nadgodzinach chachmęcą , przyjdziesz do pracy i nie wiesz kiedy wyjdziesz. każdy patrzy na siebie jak na wroga , nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2016-05-15 11:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do narzekających na warunki pracy - co wam da wypisywanie żali na tym forum, lepiej skontaktujcie się z Inspekcją Pracy.Przedstawcie warunki pracy i może coś się zmieni. Weźcie do pod uwagę,że nie pracujecie w żadnym kołchozie radzieckim tylko pracujecie w Polsce. Raz,drugi raz, trzeci raz zgłaszajcie problemy do PIP aż do skutku - bo tak trzeba robić jak kierownicy mają was w nosie. I PRZESTAŃCIE SIĘ NAD SOBĄ UŻALAĆ - bo co to da - TYLKO ZACZNIJCIE DZIAŁAĆ.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Klasyczna rozmowa nic trudnego.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
laura - 2016-05-16 20:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy' troche zastanwiam mnie twoj wpis, ponieważ widziałam od pewnego czasu kilka nowych ofert pracy wiec raczej tam jest wszystko ok i wszystko dziala legalnie, poza tym widzialam te oferty i sa w porzadku
zdjecie uzytkownika
JOSE - 2016-05-26 09:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam dekoracje, szczególnie 3 brygadę gdyż jest prowadzona przez prostaka który nie zawaha się przeklinać w stosunku do pracowników, myśląc że jest kimś a jest nikim tak naprawdę. Przez szacunek do siebie nie ma sensu pisać więcej. Płace żałosne, dniówka tam, to 2 godziny pracy w normalnych warunkach i z normalnymi ludźmi zagranicą. Zapieprz przez 7g i 40 min, na przerwę idziesz do stołówki, na której nic nie ma, jako intruz i jak sobie sam załatwisz czas. W normalnych pracach herbata, kawa czy napoje są normą, tutaj za wodą musisz biegać po całej hali jeśli wogole będzie. Gorąco ale i przeciągi przez co łatwo coś złapać. Parę osób było spoko, ale niestety większość robi karierę albo jest pokroju wielkiego szefuńća. Będąc pierwszy raz na lini ładującej butelki,brodacz od maszyny zamiast wytłumaczyć dokładnie o co chodzi na wstępie mówi, że wie, że nie jest to moja praca marzeń ( w czym akurat ma rację) zamiast powiedzieć na luzie co i jak. Albo panusia, następna żenująca karierowiczka od 5 lat, która doskonale wie, że syropy z herbapolu i tak zostają w sporych ilościach po rozdaniu im pracownikom huty, za samo patrzenie na nie, wyskakuje z tekstem, że się nie należy bo robię parę dni bo jestem z SGP. Robiąc niewiele w tym kraju, bo większość czasu pracowałem tylko zagranicą, to nawet takie TRW to zajebisty zakład gdzie nikt o takie bzdury nie bedzie zgrywał Bóg wie kogo. I jeszcze to traktowanie jako złodzieji kierowców wyjeżdżających z zakładu, gdzie karzą otwierać bagażnik, praktyka jako naruszająca prywatność, nieznana w cywilizowanych krajach. Dlatego dla wszystkich kumatych, odradzam tą firmę a w szeczególności ten dział, bo pracując tam krótko po długiej przerwie pracy w Polsce, posmakowałem cały polski charakter tego typu przedsiebiorstw, gdzie za 15-20 euro czy 15 funtów ( 60-80zl ) ludzie zapieprzają w pocie czoła i muszą jeszcze to z uśmiechem robić bo jakiemuś cymbałowi szefuńćowi czy karierowiczowi się to nie spodoba. Ale mi to wisi bo właśnie odwaliłem kolejną dniówkę w Holandii za 80 euro, ale to tylko środa była, bo w niedzielę mam dwa razy tyle płacone, na spokojnie, z godzinną przerwą, darmowymi napojami czy jedzeniem w niedzielę, sympatycznymi ludźmi i zdrową atmosferą. pozdro

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie STOLZLE!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert