brak logo

STOLZLE

Częstochowa

Opinie o STOLZLE

Loko 2016-11-01 09:37
To istna planeta małp.
5
Szukam pracy 2016-11-01 20:09
Na automatyka do utrzymania ruchu warto aplikować czy szkoda czasu?
2
shrek 2016-11-03 05:38
Szkoda czasu , chyba że chcesz być małpą na posyłki
3
Misiek 2016-11-03 19:35
Jaki klimat jest w utrzymaniu ruchu u automatyków albo elektryków?
John 2016-11-08 11:36
Robiłem tam ponad rok temu przez firmę SGP w dziale produkcji na IV brygadzie i gorszego syfu w życiu nie widziałem . Huta to było i chyba jest państwo a ludzie z Sgp to najgorszy sort jak przyszedł koniec roku i trzeba było zatrudnić osoby to co zrobił kochany pan kierownik zatrudnił tylko 2 osoby z SGP nie bedę pisał czym się przysłużyli a dodatkowe 2 osoby z ulicy jak się kochany P.K kierownik IV brygady określał na pseudo zebraniach . Ludzie z SGP odwalają najcięższą robotę za hute a huta przerwy po 30 min obiadki itp a ludzią z SGP liczeni z zegarkiem przez kochane 2 liderki nie bedę pisał nazwisk tych dwóch pań M.N i M.S . Ciągłe donoszenie na ludzi obgadywanie wszystkich . A to wszystko za 1500 zł netto
8
Kustosz 2016-11-15 19:51
A jak tam 3 brygada na dziale dekoracji? wiele słyszałem wiele sprzecznych informacji, na dniach mam się przyjąć i chciałbym wiedzieć z kim będę miał do czynienia?!
4
lol 2016-11-19 00:37
Odpuść sobie .. Idź na 4 tam poczujesz. Kierat królowej Ingi..
17
kira20 2016-11-23 13:52
Praca ciężka ale ludzie okropni nikt nie chce pracowac bo pracownicy nie chcą przekazac żadnej wiedzy tylko pretensje że sie nic nie umie a jak ktoś szczerze pracuje to one stare najlepiej by leżały i tak w koło a jak nie pasuje to tak uprzykrzaja życie że głowa mała byłoby dobrze żeby tak ktoś dobrał im sie do tyłków samo kolesiostwo i sitwa a póżniej sie dziwią że nie ma ludzi praca jak każda inna ale więcej tam pseudo kierowników liderów i "kolesiów" no ale gdzieś trzeba pracować
7
też robiłem na 4 2016-11-28 12:02
Zgadzam się z tobą w 100 % ale goska nie jest taka zła gorsza jest monia zwykły robol a rządzi się jak kisiel . Nikomu nie polecam tej zmiany . Co do ludzi z sgp to byli są i chyba będą traktowani jak najgorszy sort przez hutę . Na szczęście już nie pracuje w tym syfie i na tej chorej zmianie
3
Pracowwnik 2016-11-28 20:12
Po pierwsze nie ma już sgp,a pracownicy nowej firmy zarabiają 2100-2200 na rękę czyli tyle samo ile pracownicy huty :p,po drugie przerwę zarówno pracownicy huty jak i pracownicy firmy mają taką samą czyli 20 minut.Piszę oczywiście o produkcji bo na takim dziale pracuję.Pracuję tutaj już kilka lat i odkąd pamiętam Marta jest liderem 4brygady.Co do pracy,atmosfery, itp i itd nie wypowiadam się.I tak nie ma to najmniejszego sensu.Interesuje mnie natomiast czy w święta i nowy rok huta będzie miała postój,czy tak jak zwykle trzeba będzie za....ć?:( Jak narazie plan produkcji na święta i nowy rok-KOSZMAR!!!A huty w Austrii i w Wymiarkach mają postój!!!
3
CNC 2016-12-01 11:56
Robię dla was formy w Działdowie i powiem wprost: tak durnie skonstruowanych form, beznadziejnego, nieczytelnego rysunku technicznego nie ma w żadnej innej hucie, kto tam rysunki robi? Skończony tępak :)
4
kimi 2016-12-04 14:25
A co tak bronisz 4 brygady może jesteś jedną z pań co noszą czerwone bluzki Co ? . Nie pamiętacie jak jeszcze rok temu ludzie z sgp byli wykorzystywani przez hutę jak ludzie z huty co 30 min na papieroska a ludzie z sgp odwalali najgorszą robotę za hute i dostawali za to 5,9 zł i obietnice bez pokrycia czyli przejście na hutę
2
nowy 2016-12-18 19:21
tak czytam i czytam to wszystko i aż mi sie przypomniały czasy jak tam pracowałem w tym syfie szklanym, no nowej hali boże jaki tam był i za pewne nadal jest zapierdal z prędkością światła tyle co oni każdego dnia robią tego gównianego szkła to aż głowa boli,ehhh można by tak było pisać bez konca o tym hucianym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kontroli jakości liderach co nie których ,tampony na maxa :)
3
przyszlypracownik 2016-12-27 14:44
Proszę napiszcie w jakich godzinach są zmiany tzn od której do której godziny.
1
SSS 2016-12-27 18:47
Dla mnie totalne dno. Ludzie nie są zgrani i nie pomagają sobie wzajemnie. Mało tego praca ciężka jak nie wiem co i nikt nie widzi tego że głównie to kobiety wykonują tą najcięższą pracę. Niektóre butelki są ciężkie, niektóre gorące, a jeszcze w innym miejscu sprzęt jest tak stary i zużyty, że nie można dobrze umieścić szklanych przedmiotów. Ale zamiast coś z tym zrobić to lepiej wyżyć się na człowieku, że źle robi lub nie daje radu. Zamiast zebrać się wszyscy i stanąć murem to każdy zaciska zęby i zapier... Tylko pytanie: jak chcecie mieć lepiej skoro nikt nic z tym nie robi tylko każdy kuli ogon. Tu nie zdziała nic jedna osoba !!
11
lol 2016-12-28 18:33
"wiekszość zapie.." bo większość nie planuje tu być na stale, wieć im to wisi. Pracują i szukają czegoś lepszego. nowypracownik pytasz zbyt ogólnie, zależy gdzie chcesz pracować, ale glównie wszędzie 3 zmiany, albo 5 dni (sortowanie), albo 7(produkcja, dekoracja) i odbiórki. CHcesz to przychodz, opiniami się nie przejmuj, bo tak to nigdzie pracy nie znajdziesz. Ludzie tylko źle piszą, dobrym nikt się nie chwali. Najlepiej się samemu przekonać.
5
kira20 2016-12-30 09:58
Ludzie tam jest jedna wielka klika 'starsi" stażem wykorzystują i poniżają ludzi nie ma znaczenia że nie ma tej starej spółki ci z tej nowej mają jeszcze gorzej mnie to już nie dotyczy ale taki mobbing jaki tam jest to jakaś masakra ludzie opamiętajcie się wymagania jakby tam ktoś 100 lat pracował zero zrozumienia ...ja już na hucie ale nie myślcie że jest lepiej chyba tylko tyle że mam soki - a guzik mi na tym zależy
1
sss 2017-01-01 14:02
Kira masz racje. Piece potrafią zwolnić tylko jak tzw. GURU przyjedzie zerknąć co się dzieje, a następuje to rzadko. Ludzi traktują za nic.
1
Woj 2017-01-09 18:51
Skoro ci tak źle, to po co zostałaś na hucie? Trzeba iść do innej pracy.
5
Byly 2017-01-25 15:12
4 miesiące tam robiłem. I wystarczy. Syf i metr mułu. Hamstwo i żenada...
6
konczita 2017-02-10 12:30
Troche mnie zalamuje ten lament. Kazdy duzo pisze, ale nikt nic nie robi. A Lubas siedzi na gorze w swojej kabinie i sie z tego smieje. Zapewne od dawna ma to ustawione na strone startowa. Jak chcecei zmian to zacznijcie od siebie: kursy, szkolenia, cos swojego, itp. To kazdego najszybsza droga do zmian.
2
Gruby 2017-02-17 11:06
Hahaha. Każdy tylko dużo pisze. Jak ja się cieszę, że już nie muszę tam pracować. Ludzie, czy Wy naprawdę nie widzicie swojej wartości?? Przecież jesteście gorzej tam traktowani niż jakakolwiek nizina społeczna. Jest mi Was zwyczajnie żal, bo spotkałem tam dużo wartościowych ludzi, którzy mogą sięgać po więcej, a dają się tak robić w balona.
15
ROBOL 2017-02-28 20:41
Na dekoracji nowość- liderzy ok na pewno potrzebni bo dział się rozrasta a kierownicy pracy mają sporo. Na trzech br. to nawet wybór spoko, ale na II br. to gorszego tuka, gbura i chama wybrać sobie kier.zm. E.B. nie mogła. Nachlany do pracy przychodził, chamstwem i prymitywem bije na odległość, ale chroniony przez panią B. Figura jak cholera znawca pracy na dekoracji pomocny będzie aż miło. Sam wygląd gościa odstrasza w rozmowę lepiej nie wchodzić bo buractwo i żenada . Cóż pani E.B. takich promuje, a spokojnych i pracowitych je..... Przysłowie mówi JAKI PAN TAKI KRAM
16
operator 2017-02-28 22:48
Mam smutna wiadomość Jarek został dziś zwolniony z BA
operator 2017-02-28 22:51
Mam smutną wiadomość Jarek został dziś zwolniony z BA ,fajny chłop szkoda.
Calineczki_Laseczki 2017-03-03 12:27
Do Robola...Pracujemy na dekoracji i wiemy coś na ten temat.Piszesz że S.L przychodził pijany?On nie tylko taki przychodził,ale pił również w pracy.Jeździł wózkiem po pijanemu.Strach było przejść jak jechał..a kierownik E.B tolerowala to.Widać ma sentyment do takich ludzi.Patologia z niego i tyle!Jak takiego człowieka dazyc szacunkiem.Porażka
10
Brakarz 2017-03-03 19:08
Ja też potwierdzam wszystko co napisał Robol i Calineczka nowy lider II br. to porażka i żenada. Z takim wyglądem i obyciem to może zostać szamanem w murzyńskiej wiosce. S.L. tylko na wózku umie jeździć to pewnie jako lider też będzie się przemieszczał wózkiem, a jak się zmęczy to podniesie widły ułoży się w pozycji pół-leżącej i będzie obserwował tak jak to robił do tej pory bo pomocny nigdy nie był.
9
Jesteście tępi 2017-03-04 10:03
Nic Wam do tego jak S.L. zachowywał się kiedyś w pracy- trzeba było wtedy zgłaszać kierownictwu problem. Na wpisy oceniające jego prace jako lidera chyba troszeczkę za wcześnie...
6
maceks 2017-03-13 13:25
Nie wiem gdzie Ty tam widziałeś fajne babki..
1
postekdan 2017-03-13 13:30
Swoją drogą tak narzekanie na tempo pracy.. Więc ja się pytam skąd macie czas na flirty i zdrady???
9
Robol789 2017-03-22 20:05
Chyba ktoś się obawia prawdy. Moja opinia została usunięta. No nic. Napiszę jeszcze raz. :) Słowa prezesa ZNÓW podkreślam ZNÓW zostały rzucone na wiatr. Dekoracja ZNÓW zostala wydymana. Nasz kochany pan kierownik ZNÓW nakazał pracowite święta. Ale... tylko robole do pracy, a pan kierownik pędzie wygrzewał swój wielmozny tyleczek w domu z dziećmi. No bo przecież nikt oprócz niego ich nie ma. Z całego serca dziekujemy panie Prezesie za płacz naszych dzieci przy progu drzwi, gdy bedziemy wychodzić do pracy przed rezulekcją.

No mam nadzieję, że juz nikt nie usunie prawdy.
23
stmpkng 2017-03-30 11:16
Skoro wam tak źle to po jaki grzyb tam pracujecie? Nikt tego na głos nie powie tylko tutaj wszyscy wyszczekani. Jak sobie dajecie w kasze dmuchać to tak macie. Nie jest tam najlepiej ale tragedii nie ma, dla mnie ok. Pozdrawiam.
3
Pressgl 2017-03-30 14:32
Powiedzcie mi jak wyglada praca kontrolera procesu produkcyjnego? Warto czy nie? Jak zarobki??? Jakie obowiązki ???
stmpkng 2017-04-15 08:29
Nie chcę wprowadzić w błąd, ale jest to chyba stanowisko nazywane "operator maszyny". Stoisz przy maszynie i pilnujesz aby wszystko szło jak należy. Min. Jakość produktów, pilnowanie aby maszyna nie miała "zastoju" i tym podobne.
1
Forma 2017-04-28 19:38
Witam chciałbym sie dowiedziec czy jest wolne miejsce pracy na dziale regeneracji form jak tam sie pracuje i jakie dochody.
Pracuję juz 5 lat na regeneracji w innej hucie
Forma 2017-04-28 19:39
Witam chciałbym sie dowiedziec czy jest wolne miejsce pracy na dziale regeneracji form jak tam sie pracuje i jakie dochody.
Pracuję juz 5 lat na regeneracji w innej hucie
Abi 2017-05-09 19:09
Zmień pracę jeśli tak źle! Wiele osób pracowało w święta, także na innych działach huty i poza nią! Oni też mają rodziny i nie biadolą na forum. Po co zatrudniać się w zakładzie produkcyjnym i potem płakać, że system pracy taki a nie inny?
4
Robol789 2017-05-17 11:27
Jeden wpis na forum i święta wolne. Da się? Da się. Tylko trzeba chcieć.
3
Abi 2017-05-19 00:39
Tylko potem niech dekoracja nie płacze, że ma premie niskie czy jest niedoceniana.
2
Robol78 2017-06-14 20:49
No i tu najlepiej widać stosunek kierownika do pracownika, nie odzywajcie się, bo możecie mieć jeszcze gorzej. Ale chyba coraz więcej osób zaczyna doceniać to, że bezrobocie najniższe od 20 lat i mówią papa naszej wspaniałej dekoracji. Ciekawe kiedy kierownik przejrzy na oczy. Moim zdaniem jeszcze chwile mu to zajmie. Nie ubliżając nikomu.
5
adelajda 2017-07-05 14:38
A czy ktoś może mi napisać jakie są realne stawki netto za godzinę ?
Serek 2017-07-08 19:48
Jeśli pracowałaś w innych firmach na terenie naszego miasta to tutaj w porównaniu z innymi jest nawet dobrze. Jeśli ktoś nie pracował gdzie indziej to będzie narzekał bo nie ma do czego porównać.
filek 2017-07-10 17:32
No to gdzie jest niby gorzej ????
Gdzie pracuje się ciągiem więcej dni niż tutaj?
Gdzie warunki pracy ( temp., tempo, stres, hałas, smród farb, rozpuszczalników, przepalanych butelek etc.) są gorsze?
Gdzie dodatek za godz. nocne to 2,5 zł/h brutto (większość firm za godz. nocne płaci 150%)?
Gdzie podstawa (bez premii - bo ta raz jest raz jej nie ma i ekwiwalentu za pranie) biorąc pod uwagę powyższe jest niższa niż tu?
Jedyne co ludzi tu trzyma to umowa o pracę na czas nieokreślony - choć chyba już coraz mniej skoro odchodzą nawet "starzy" pracownicy. Niedługo zostaną sami ukraińcy.
6
jest moc 2017-07-22 21:24
Jako były pracownik dekoracji moge trochę napisać.
Lubasiątko jak i wielu kierowników ładnie mówi i ładnie prezentuje cyferki aby Austria się cieszyła a faktycznie wiele rzeczy ukrywa. Dlaczego się tak zębami trzyma tej firmy mimo że aktualnie wszystko jest w złym stanie - bo z takim podejściem aktualnie w duzych firmach z prestiżem powiedziano by mu że to nie ten świat. Zastępca "Wodzianka" musiał się dostosować żeby być zastępcą- taki klimat. Nie jest w stanie się przeciwstawić bo zostanie wymieniony na nowego białego murzyna który akceptuje faktyczny stan rzeczy. Wszyscy którzy się przeciwstawili zostali zmuszeni do odejścia. Tak na marginesie kierownik dekoracji nawet interesował się życiem prywatnym tych osób i usiłował na kameralnych spotkaniach komentować to a zapomniał kto komu zrobił warzywko. Z racji zarobków a co za tym idzie dostępu do prawników rączki ma czyste :) Kierownicy zmiany- miałem przyjemnośc współpracy ze wszystkimi osobami wiec ocena jest taka: M.Ł dramat, I.W- słoma z butów, kumoterstwo wszystkich wolnych ludzi z okolicznych wsi, facet bez jaj-boi się własnego cienia. EB musi się dostosować do reszty bo by dostała klapsa-jedyna osoba godna zaufania. Wiec reasumująć poziom zarządzania jest adekwatny jaki wprowadziła szefowa KJ Dekoracji która przytomnie uciekła na macierzyński gdy dostała konkretny pocisk od prezesa :D ale szef dekoracji pomimo reklamacji i problemów uważa za ideał - wychodzi kolesiostwo :) Szkoda że prezes nie pozamiatał w momencie spotkań na koniec 2016. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników dekoracji
10
Człowiek 2017-07-24 23:55
Uczniowie i studenci: Pomyślcie najpierw
Cały czas są oferty pracy .Ukraińcy nawet uciekają po kilku dniach.Firma zarabia 60 mln złotych na czysto przy 150 mln obrotu a oszczędza na kilkunastu może kilkudziesięciu miejscach pracy.,Kasa jest najważniejsza,, panie Prezesie?A ludzie ?
10
Drzwi 2017-07-26 12:52
Godne zaufania EB to jest piwo w monopolowym, a nie kierownik na dekoracji.
5
Śpiąca 2017-07-27 19:33
EB najlepszy kierownik. Jak słyszę takie brednie to aż mi się śmiać chcę. Cyniczna, wredna ogólnie bardzo nieprzyjemna. A takiej drugiej plotkary to na prawdę trzeba się naszukac. Widzi tylko swoich pupilków. Moim zdaniem najgorszy kierownik dekoracji. Nie dziwota, że na tej brygadzie tylko Ukraińcy chcą pracować,albo raczej muszą.
9
szczera 2017-07-28 01:48
Zgadzam się, odbiórek nie wydaje pewnie wszystko w urlop wejdzie,a urlop stary zostanie,morde tylko drze i straszyć umie , konfident z niej straszny no i chlać można tu oko przymknie, ogółem brygada słaba jak i kierowniczka do wymiany bo lepiej nie będzie, Panie LUBAS przejrzyj Pan na oczy.
8
Marcin - pamietamy 2017-08-03 02:22
Jako obecny pracownik dekoracji, nie mogę się nadziwić jak ktoś kto nagle z wózkowego dostał nagle awans na 'górę'(przy najsłabszych studiach, i ego ktore idzie przed toba 3m)może pisać takie rzeczy. Pani 'piwo' dała Ci szansę, bo...mialeś 'studia', i ego ktore jak "lysy z brassers" wali cały świat przed soba, i uważa się(nie wiadomo czemu za lepszego)
Czemu? Marcin czemu?
Przedstawię Ci swoją wersję, bo też pracowałem z wszystkimi kierownikami ;)
Whaaats up :)

M.Ł - młoda, doświadczona, wymagająca,cała brygada ją lubi ;) (Chociaż umie zjebać)
M.K - Facet który trochę ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przyznam)
Powołał najgorszego lidera z możliwych, lecz...

I tu się kończy...

EB - słynne piwo z lat 90 :) I na tym pozytywy tego skrótu się kończą ;)

- pierwsze i najważniejsze - stosuje mobbing!
Wyzywa 'współpracowników' od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo pragnie być ( już nawet nie wiem w co to wziąć) $najlepsza$ - nie wiadomo po co? Po co Pani E.L.U?

Sprawa druga - LIDER. Wybrany najbardziej 'inteligentny pijaczyna' z calej brygady! Jedyny co odróżnia gdzie ciroc'ka drukują, a gdzie 'matują' go na gotowo. I jeszcze brat 'japierdoledopomóżpaniebotegomojchlopskimozgniemozeogarnac' MARIAN(Stan umysłu)

I.W - Nadzwyczaj wymagająca :) Jak to ujął mój poprzednik 'zrzeszająca coś tam coś tam okolicznych mieszkańców wsi coś tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Moim zdaniem kobieta z klasą i tym bardziej kierownik, umie dotrzeć do podwładnych nie krzykiem( chociaż czasem może) a dyscypliną i
szacunkiem. :)
4
mini 2017-08-03 18:09
Bzdury piszesz. Na kilometr czuć że masz jakąś osobistą urazę do EB. Jesteś nieobiektywny, może Ty widziałeś się zamiast Marcina na górze. Może z pozycji wózka nie widzisz tego co widać z pieca.-

M.Ł.- potrafi zaj@bać robotą. Zero empatii.

I.W. - dla swoich może i dobra dla innych (co szczególnie było widać na pięciodniówkach i nadgodzinach) jak M.Ł. Wnioskuję po twoim wpisie że jesteś jej fanem więc śpiewaj dalej "łubu dubu niech żyje nam.." i wmawiaj sobie że "Warunki na zgrupowaniach miałyśmy bardzo dobre! ............Prezes dba o nas jak ojciec najlepszy!

M.K. -jakiegoś mnie panie boże stworzył.....

E.B. - jakoś nie słyszałam żeby nazwała kogoś w jakiś wyjątkowo obraźliwy sposób. Jak trzeba to opieprzy w końcu to nie przedszkole z bezstresowym wychowaniem. Potrafi zadbać o ludzi- nie postawi cię na piecu w upał i teraz rób co chcesz. Odbiórki na bieżąco, raczej nikt nie ma zaległości.

Jeśli komuś nie pasuje jakiś kierownik zawsze można iść na inną brygadę.


4
Zostaw swoją opinię o STOLZLE - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE