Profil firmy STOLZLE

STOLZLE

Częstochowa

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o STOLZLE

rocky 2016-02-01 17:09:42
nie ,nie, nie to niemozliwe jarusia juz nie ma w stolzlu To co teraz tatko sam zrobi Przeciez jarus to jego prawa i lewa reka. Ta firma schodzi na psy. A teraz całkiem poważnie . Dopuki tam się tej sitwy kolegów i kolezanek nie rozgoni i na ich miejsce posadzi kompetentnych ludzi , to nie ma szans na jakiekolwiek wyniki
0
kasia 2016-02-02 19:03:34
trochę o DEKORACJI;
-BARDZO CIĘŻKA PRACA
-TĘPO SZLONE
-CIĄGŁE PRZYŚPIESZANIE MASZYN
-TEM.SZALONA W STYCZNIU LUDZIE MDLEJĄ A CO BĘDZIE W LATO
-OKNA SIĘ NIE OTWIERAJĄ
-ŚMIERDZĄCE OPARY BRAK WYMIANY POWIETRZA
-1.5DNIA WOLNEGO 7 PRACY
-ODBIÓRKI TYLKO W GRAFIKU NAPRAWDE BRAK
-PREMIA ZAPOMNIJ ZAWSZE ZABRANA COŚ SIĘ ZNAJDZIE
-SORTOWANIE PO GODZINACH TO NORMA ZA DARMO NAWET GDY MOŻNA TO ZROBIĆ W CZASIE PRACY BO JEST PRZESTAWKA LEPIEJ SPRZĄTAĆ LUB MYĆ BO DRUKARZ TOŚWIĘTA KROWA. NIE ZOSTANIE PO GODZINACH ZAMIAST PATRZYĆ CO IDZIE TO TELEFONBLUB PLOTY- ZOSTANA KOBIETY TO PO CO MONITORING
-BUTELKI TAK GORĄCE ŻE RĘCE POPARZONE SZKODA NA RĘKAWICZKI
-LUDZIE ODCHODZĄ MASOWO PRZYBYWA ZA TO
UKRAINCÓW I SKAZAŃCÓW


-
0
Petr 2016-02-02 21:12:50
No rocky ja też nie mogę uwierzyć w to ,że przydupaska Jarusia już nie ma na produkcji.Well well well to już nasi kochani Banderowcy z Ukrainy robią na Stolcu?Nie mogę w to uwierzyć.Naprawdę,ale spoko oni też nie dadzą się długo wozić za 5 zł na godzinę.A gdzie te szumne zapowiedzi o nowych miejscach pracy dla mieszkańców Częstochowy,w gazetach itp.Ludziom się nie ,płaci,wykorzystuje to się ma.hahahahhahaah,Gdzie te szumne otwieranie dekoracji z przed lat,wspomnienie.Juz wtedy kobiety były poparzone kwasem na matowieniu.Młodzi za 7zł to nie będą tyrać,nie są idiotami.Wyjeżdzajcie szkoda tu na tym "dziadowie "siedzieć",tu tylko będzie 120% normy.Pozdrawiam
4
toros 2016-02-03 18:06:29
oj widzę , że opinie o Stolzle co raz gorsze. Znajomy do aplikował jakiś czas temu i wyjechał nawet . Nie narzekał - z tego co wiem to był tu jako kontruktor
1
Polak 2016-02-04 12:13:30
a czemu oni wymieniają konstruktorów co rok . Jch ogłoszenia pojawiają się każdego roku co oni robią z tymi konstruktorami
1
Polak 2016-02-04 12:14:40
a czemu oni wymieniają konstruktorów co rok . Jch ogłoszenia pojawiają się każdego roku co oni robią z tymi konstruktorami
0
Pracownica 2016-02-04 23:33:47
Potwierdzam to co napisała Kasia.
Ciekawe czy kierownik zdaje sobie sprawę jakie mogą być skutki tak dużego zniechęcenia i zmęczenia psychicznego pracowników.
Jeżeli ludzie zaczną odchodzić bo znajdą pracę za podobne lub lepsze pieniądze albo zdrowie im nie pozwoli na dalszą pracę to kto będzie pracował.
Jak to wszystko zacznie się psuć to Austria szybko znajdzie winnego.
0
luzon 2016-02-05 18:21:45
To chyba nie jest tak, że wymieniają, po prostu co jakiś czas odświeżają ekipę. Jeśli ktoś ma słabe wyniki to pewnie też i wyleci. No ale taki konstruktor ma przynajmniej szkolenia robione.
1
viki 2016-02-05 21:09:36
masakra na sprey-u prędkości tak podkręcone, że pracownice z kilkuletnim stażem mają problemy, trzeba mieć trzy pary rękawiczek na rękach bo palce poparzone od butelek. Ile tak wytrzymamy??? Jesteśmy testowane na wytrzymałość ile można z nas wycisnąć. Zofia Nałkowska napisała "LUDZIE LUDZIOM ZGOTOWALI TEN LOS" - do dekoracji pasuje idealnie.
0
łoś 2016-02-07 19:56:08
może przeniesienie produkcji do Polski było kluczowe, jeśli chodzi o formę zachowania środków pieniężnych czy czasu #Franek. Według mnie firmie to wyszło na dobre.
1
Nina 2016-02-08 10:23:19
O dekoracji.
Czy wyobrażacie sobie aby za takie pieniądze pracował Austriak, Niemiec, Anglik, Holender itd. bo ja nie.
W tak szalonym tempie też nie pracują. A u nas tylko przychodzą i maszyny przyspieszają.
Warunki też zapewne mają lepsze. Nie wierzę aby pozwolili sobie na pracę w takim ukropie z dłońmi poparzonymi od butelek.
Na matowaniu też nie jest lepiej. Te unoszące się opary fatalnie wpływają na mój nos i gardło.
Ciekawe ,że BHP tego nie widzi.
0
Ona 2016-02-09 09:07:59
Zgadzam się z niektórymi opiniami praca bardzo ciężka na Dekoracji,pracownicą robi się słabo nie mają czasu aby wyjść do toalety,upał okropny okna pozamykane i nie ma czasu aby napić się chociaż wody.Pęcherze na rękach od gorących bardzo butelek.I chciałam dodać Kierownik A.W odzywający się wulgarnie do wszystkich pracowników teksty typu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wkur...j mnie itp.) za byle głupstwo obrażający przy wszystkich,stresuje wszystkich pracowników swoją osobą (można to spokojnie określić jako MOBING)Czekam aż znajdzie się kilka osób odważnych i poruszą to sprawę do odpowiednich instytucji.
4
Apsik 2016-02-09 20:15:40
Warunki o których piszecie faktycznie nie należą do najlepszych. Zastanawiam się, czy Konstruktor ma tu szanse na w miarę lekką pracę za dobre pieniądze.
1
xyz 2016-02-10 13:32:54
O kim mowa?
0
bezrobotna 2016-02-11 17:19:12
Witam, co myślicie o produkcji? Nie mogę znaleźć pracy, więc wkońcu wysłałam cv na pracownika produkcji i jutro idę na rozmowę do sgp... Ktoś mógłby opisać prace na tym stanowisku? Czy na prawdę jest tak źle?
0
Znok 2016-02-12 15:11:57
Ja myślę że produkcja to produkcja, ogólnie nei jest jakoś strasznie zła i idzie się przyzwyczaić do roboty, trochę monotonna praca, ale która nie jest
0
Ktoś 2016-02-12 17:21:55
Witam kilka słów o produkcji
Praca może i nie taka straszna ale ludzie tam pracujący to ku......oczywiście nie wszyscy już nie pamiętają jak pod SGP byli i pomiatają tz świeżakami smutne ale prawdziwe.Jak nie zrobisz dobrego wrażenie lub się nie wkręcisz do elity hucianej to będą cię traktować jak śmiecia nie jak człowieka.
0
Stefan 2016-02-14 20:51:48
szkoda, że w Stolze pracownik pracownikowi wilkiem. Jak dla mnie @Ktoś, każdy powinien wziąć się za swoją robotę i cieszyć, że pracuje w dobrej firmie. :)
0
JA 2016-02-15 09:56:13
Jak by wszyscy wzięli się do roboty to by było cudownie :)Firma dobra ale tylko z nazwy niestety. Pracując tam duszy czas człowiek traci wiarę w swoje możliwości jak nie masz kogoś w środku zapomnij o dostaniu się pod hutę, pracują tu całe rodziny lub całe wioski :( chyba że trafisz na taki bum jak był ostatnio że musieli przyjąć dużą liczbę osób ale zamiast przejąć ludzi z SGP którzy za marne grosze odwalają taką samą robotę, przeszły tylko nieliczne jednostki a resztę miejsc zajęła rodzina :(
0
Emil 2016-02-17 11:42:44
kolejna firma, którą się podejrzewa o to, że zatrudniani są ludzie po znajomości. Według mnie to nie jest zły pomysł, wtedy ekipa jest bardziej zgrana i większa odpowiedzialność za pracę @JA
0
pracownik 2016-02-19 12:31:58
Co ty bredzisz Emil jaka zgrana ekipa tam wszyscy na siebie kablują donoszą do kierownika żeby się wypromować masz cicho siedzieć nie odzywać się tylko zasuwać jak coś powiesz to masz przesrane.Odpowiedzialność za pracę w takim tempie pracy nie masz czasu zwracać uwagi na jakość produktu tylko modlisz się żeby nadążyć żeby ci premi nie zabrali bo jak zabiorą to grosze zarobisz
0
pracownik 2016-02-19 12:40:55
nie jest źle??? 2100 brutto+ premia +pranie to ile to wychodzi??1600 na rękę +premia niecałe 300 jeżeli nie zabiorą a żadko się zdaża żeby była +100 za pranie czyli zostaje 1700 zł netto za taką harówkę to nędzne groszę temperatura od+30,na matowaniu samo zdrowie opary z kwasów wdychasz rękawiczek kwasoodpornych brak dają zwykłe gumy po 2 godz.pracy palce wyżarte przez kwas super robota tylko pozazdrościć po 5 latach pracy wrak człowieka
1
pani chmurka 2016-02-19 12:53:01
@pracownik fakt, środkowisko pracy czasami nie jest korzystne, ale co do pieniędzy ci racji nie przyznam - to zależy od stanowiska - taki konstruktor z jeżykiem francuskim u nich o wiele więcej zarobi
1
pracownik 2016-02-19 14:45:31
Ja nie mówię o konstruktorze,operatorze czy specjaliście ja mówię o zwykłym szarym pracowniku który ciężko zapier...I dotego jeszcze musi znosić fochy kierownika który nie ma pojęcia o robocie bo stanowisko dostał po znajomości
1
gracz 2016-02-21 18:04:19
zawsze pracę można zmienić @pracownik i poszukac lepszej ale niestety szarzy pracownicy jak to okreslileś tak zarabiają a powiem wiecej 1800 to i tak dużo
0
pracownik 2016-02-21 20:13:33
A pracowałeś tam ???
1
dekoracja 2016-02-25 10:45:53
Bardzo ciężka praca. Trudno wytrzymać to tempo i gorąc.
Wyżej ktoś napisał,że trzeba mieć kilka par rękawiczek aby szkło Cię nie parzyło i tak jest! Generalnie jest dużo więcej rzeczy, o których można pisać. Zastanawiające jest ,że BHP i Inspekcja Pracy tego nie widzi. Ludziom ciężko jest zrozumieć jaka jest to ciężka i wykańczająca fizycznie i psychicznie praca. Dopiero jak sami przyjdą i zobaczą to widzą na własne oczy jak jest.
Jak tak dalej będzie to braknie ludzi do pracy. Większość ma dosyć i tylko czeka i szuka nowej pracy.
0
Bart 2016-02-26 08:57:47
I to wszystko za najniższe stawki godzinowe.
2
zwykły robol 2016-02-26 21:07:19
A co tam się na hucie dzieje, jakieś nagrania nielegalne ktoś coś wie?
Jakaś afera się szykuje ??
0
waldek 2016-03-01 08:57:59
oj chyba nie za ciekawie tak jest @dekoracja rzeczywiście BHP powinno się tym zainteresować bo teraz też widziałem ogłoszenia, tak nie może być w takich warunkach
2
ciekawa 2016-03-10 19:33:04
a czy ktos może sie wypowiedziec o pracy na dziale przesortowni? tam ponoć się inaczej pracuje jak na hucie......ktos cos wie na ten temat i zarobków?
1
Znok 2016-03-10 19:39:07
Zarobki z tego co słyszałem to są powyżej sredniej krajowej czyli chyba dość normalnie tak sądzę, co do pracy no to jest wymagająca, ale na pewno lżejsza
0
bb 2016-03-12 08:01:56
Chyba ci się średnia krajowa (4164) pomyliła z minimalną (1850 brutto).
6
pomagier huty 2016-03-16 20:10:46
Pracowałem w dziale przesortowani. Praca przepiękna :), ludzie fajni. Sprawdzasz szkło pod kątem wad. Opinii na temat pracy (tej czy innej) może być wiele, dlatego jak sama nie spróbujesz to się nie przekonasz. Zasadnicze jeszcze pytanie czy szukasz pracy czy poasady? Ci co szukali pracy są zadowoleni, Ci co poasady wiecznie będą narzekać. Zależy na kogo się natkniesz. ;) Powodzenia.
3
ddd 2016-03-28 09:48:35
zaczęłam pracę w przesortowni i wogole nie zgadzam się z waszymi opiniami. Praca jest wymagajaca skupienia ale warunki sa dobre. Jesli chodzi o kierownika to jest jeden i ma 130 pracowników - Pani Klaudia jest moim zdaniem osoba na odpowiednim miejscu.
0
blast 2016-04-01 21:12:50
Czy wie ktoś jak wygląda praca w biurach ? Aplikowałam na jedno ze stanowisk .Pomimo,że spełniałam wszystkie wytyczone kryteria , ku mojemu zdziwieniu nikt nawet nie zaprosił mnie na rozmowę... co wydaje mi sie dość dziwne.Nie chodzi mi o to,że od razu powinnam zostać zatrudniona w tej firmie,ale zwykła rozmowa wydaje się być podstawą. Czy ktoś wie w jakis sposób ta rekrutacja rzeczywiscie jest przeprowadzana i kto naprawdę o tym decyduje ??? Kierownicy ,osoba ospowiedzialna za zasoby ludzkie czy prezes ?
0
pracownik 2016-04-01 21:44:25
jak nie masz znajomości w środku to zapomnij o pracy w biurze na hucie te rekrutacje to tylko taki pic a kandydat na stanowisko już dawno jest wybrany wiem bo tam pracowałem co prawda na produkcji ale też po znajomości ,aplikowałem ciągle na ogłoszenia z 5 albo 6 razy nic, nie odezwali się jak, kolega podał moje cv zadzwonili następnego dnia
0
brakarka 2016-04-13 18:07:20
Ta firma schodzi na psy!!! Paradoks nie liczy się to aby usprawnić system ,żeby lepsza jakość była a reklamacji coraz mniej a uważajcie na tą blondyneczkę co do was przyszła z góry pewnie na przeszpiegi przyszła ona twierdzi ,ze czegoś nie umiała i dlatego tu przyszła bzdura jakby nie umiała to by ja nauczyli wiem jak M.W było i z innymi nie umiała to się nauczyła uważajcie co mówicie przy niej chociaż ta osóbka na kabelka i lizusa mi nie pasuje uważajcie trzeba ta dziewuszkę cosik lepszej obserwacji poddać.Wiadomo pracować trzeba ona jeśli prawdę mówi to pewnie już czegoś szuka szkoda takiej inteligentnej tu ..............a co do dekoracji to lżej niż na produkcji premii często nie ma ale socjal jest umowa o prace też mogłoby być gorzej a co do innych problemów to na spotkaniach z M. Lubasem odzywajcie się co oczekujecie ot tyle pracuje tu kilka lat wiem ,ze ciężko ale no cóż jak mus to mus
0
fif 2016-04-14 14:48:39
@Znok wiadomo, że praca jest wymagająca, ale całkowicie rekompensują to zarobki. Można się przekonać zatrudniając się na konstruktora w Częstochowie. Ważne by mieć wykształcenie wyższe techniczne i umieć posługiwać się programami: AutoCad, Catia v 5.
0
polak 2016-04-19 09:36:16
fifi całkowicie sie z toba nie zgadzam. w tej firmie nie trzeba umiec autocada i catie 5 , a nawet nie trzeba mieć wyższych studiów żeby być konstruktorem, wystarczy mieć plecy szerokie. i nikt mi nie powie ze jest inaczej. przykład chcecie przykładu prosze bardzo a Pani Iza pływa już chochocho tyle lat w dziale konstrukcyjnym
1
probus 2016-04-20 14:55:39
Pojawiła się oferta przy druku. Warto złożyć CV?
Po przeczytaniu kilku postów to trochę zwątpiłem.
1
ustawiacz? 2016-05-04 19:19:27
witam miałem nieprzyjemność pracować jako ustawiacz maszyn szklarkich na wyczerpach w stolzle. Praca ciężka, tempo jak w kieracie no i kierownik julian barke zryty gość , mobing i traktuja cie jak śmiecia. zarobki mogły by być gdyby to że na nadgodzinach chachmęcą , przyjdziesz do pracy i nie wiesz kiedy wyjdziesz. każdy patrzy na siebie jak na wroga , nie polecam.
0
Nowy 2016-05-15 11:00:47
Mam pytanie do narzekających na warunki pracy - co wam da wypisywanie żali na tym forum, lepiej skontaktujcie się z Inspekcją Pracy.Przedstawcie warunki pracy i może coś się zmieni. Weźcie do pod uwagę,że nie pracujecie w żadnym kołchozie radzieckim tylko pracujecie w Polsce. Raz,drugi raz, trzeci raz zgłaszajcie problemy do PIP aż do skutku - bo tak trzeba robić jak kierownicy mają was w nosie. I PRZESTAŃCIE SIĘ NAD SOBĄ UŻALAĆ - bo co to da - TYLKO ZACZNIJCIE DZIAŁAĆ.
0
laura 2016-05-16 20:49:10
Nowy' troche zastanwiam mnie twoj wpis, ponieważ widziałam od pewnego czasu kilka nowych ofert pracy wiec raczej tam jest wszystko ok i wszystko dziala legalnie, poza tym widzialam te oferty i sa w porzadku
0
JOSE 2016-05-26 09:23:15
Odradzam dekoracje, szczególnie 3 brygadę gdyż jest prowadzona przez prostaka który nie zawaha się przeklinać w stosunku do pracowników, myśląc że jest kimś a jest nikim tak naprawdę. Przez szacunek do siebie nie ma sensu pisać więcej. Płace żałosne, dniówka tam, to 2 godziny pracy w normalnych warunkach i z normalnymi ludźmi zagranicą. Zapieprz przez 7g i 40 min, na przerwę idziesz do stołówki, na której nic nie ma, jako intruz i jak sobie sam załatwisz czas. W normalnych pracach herbata, kawa czy napoje są normą, tutaj za wodą musisz biegać po całej hali jeśli wogole będzie. Gorąco ale i przeciągi przez co łatwo coś złapać. Parę osób było spoko, ale niestety większość robi karierę albo jest pokroju wielkiego szefuńća. Będąc pierwszy raz na lini ładującej butelki,brodacz od maszyny zamiast wytłumaczyć dokładnie o co chodzi na wstępie mówi, że wie, że nie jest to moja praca marzeń ( w czym akurat ma rację) zamiast powiedzieć na luzie co i jak. Albo panusia, następna żenująca karierowiczka od 5 lat, która doskonale wie, że syropy z herbapolu i tak zostają w sporych ilościach po rozdaniu im pracownikom huty, za samo patrzenie na nie, wyskakuje z tekstem, że się nie należy bo robię parę dni bo jestem z SGP. Robiąc niewiele w tym kraju, bo większość czasu pracowałem tylko zagranicą, to nawet takie TRW to zajebisty zakład gdzie nikt o takie bzdury nie bedzie zgrywał Bóg wie kogo. I jeszcze to traktowanie jako złodzieji kierowców wyjeżdżających z zakładu, gdzie karzą otwierać bagażnik, praktyka jako naruszająca prywatność, nieznana w cywilizowanych krajach. Dlatego dla wszystkich kumatych, odradzam tą firmę a w szeczególności ten dział, bo pracując tam krótko po długiej przerwie pracy w Polsce, posmakowałem cały polski charakter tego typu przedsiebiorstw, gdzie za 15-20 euro czy 15 funtów ( 60-80zl ) ludzie zapieprzają w pocie czoła i muszą jeszcze to z uśmiechem robić bo jakiemuś cymbałowi szefuńćowi czy karierowiczowi się to nie spodoba. Ale mi to wisi bo właśnie odwaliłem kolejną dniówkę w Holandii za 80 euro, ale to tylko środa była, bo w niedzielę mam dwa razy tyle płacone, na spokojnie, z godzinną przerwą, darmowymi napojami czy jedzeniem w niedzielę, sympatycznymi ludźmi i zdrową atmosferą. pozdro
0
Reksio 2016-05-30 21:05:04
Nie kolego JOSE.. Maciek nie mozesz tak pisac na forum gdyz obrazasz ludzi ciezko pracujacych w pocie czola na chleb.. nikogo nie obchodzi twoja praca w Holandi na szparagach za 800 czy 80000 euro.. Co do reszty twojej wypowiedzi mija sie lekko z prawda ale kto pracuje w STOLCU nie potrzebuje sprostowania twojego postu. nie pozdrawiam czytajac twoja opinie ubawilem sie jak mops na jagodach .
0
AntyBarke 2016-06-07 20:16:45
Witam, miałem zaszczyt pracować na warsztacie gorącego końca, z panem Julianem Barke. Na robocie się nie zna nic, wszystko co robi to spier....oli, ale od pracowników wymagania, sam najpierw pokaż szanowny Julianie , a dopiero wymagaj. Gdyby nie kilku chłopaków to ten warsztat by nie istniał a Stolzle można by zamknąć. Wszystko co oni zrobią,on bierze na siebie i prezes chwali swojego Julianka. Ale kiedyś ci się nogą podwinie i polecisz razem ze swoim ukochanym osobistym przydupaskiem Adasiem, i nikt wam pomocnej ręki nie poda. Pozdrawiam chłopaki trzymajcie się (Adam ciebie to nie dotyczy).
0
żeromski 2016-06-10 03:49:10
Przestańcie się użalać,zakładajcie związek dam namiary.
0
dział dekoracji 2016-06-14 10:16:20
Niestety ale to wszystko prawda.Premie zabierane ,lub wstrzymywane do odwołania.Bez dodatku premii i bez 100 zl. za pranie zarobki w granicach 1500-1600 zł.za siedem dni pracy.Soboty i niedziele bez dodatków.O odbiórkach można zapomnieć.Na halach gorąco,tempo pracy naprawdę szalone.Pomimo że dziewczyny pracują w zawrotnym tempie i tak jest źle,większy szacunek tam się ma do facetów niż kobiet.O toalecie czasami można zapomniec ,no chyba że naprawde ktos sie zlituje i cie podmieni,jesli nie to czekasz do przerwy.Sprawdzanie butelek : dwie dziewczyny na lini maj a sekundy aby je sprawdzic ,odpadow mnostwo ( szklo ,druk,sprey ) spleśniałe i połamane palety dziewczyny muszą same wymieniać.Ale co tam ,przecież dziewczyny to woły.Zatrzymywane palety to też norma.Urlopy : zamiast faktycznie 10 dni masz 7 bo w urop wciskaja Ci 3 odbiórki.Odbiórki na nocach : pracujesz bez dodatku za godziny nocne.Mozna by tu wymieniać .Najgorsze jest to ze nikt z Góry sie tym nie zainteresuje.Zalety tej pracy oczywiście też są. SZKODA TYLKO ŻE TYCH ZALET JEST MNIEJ .
0
bebe 2016-06-20 17:41:24
Zgadzam się z wszystkimi ,którzy negatywnie się wypowiadają na temat tam nie ma szacunku do człowieka lepsze etaciki to po znajomości często ludzie bez uprawnień i adekwatnego wykształcenia premie zabierają a w sklepach pełno butelek stoi z wadami i jakoś nikt nie zwraca na to uwagi . Nieuczciwa firma nikomu nie polecam żałuje ,ze tam pracowałam. Teraz mam super prace gdzie moje umiejętności doceniają a kwalifikacje adekwatne do wykształcenia. Ostatnio na spotkaniu z przedstawicielem STOCKA naświetliłam tą sytuacje jakimi cierpieniami tudzież obrażeniami typu poparzone ręce itp. Był zgorszony bo nie miał świadomości ze to tak wygląda od kuchni obiecał ,ze tak tego nie zostawi.Dawne koleżanki i koledzy jesteście super ludźmi nie dajcie sobą manipulować idźcie do Pipu jak się nie odważycie to nie narzekajcie ale to i tak nic nie zmieni
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE