Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o STOLZLE

Pracowałeś w firmie STOLZLE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mario1 - 2014-02-02 20:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bolek - 2013-05-01 16:19:02]:
MAsz racje ale tylko w jednym ze praca za porzadna kase.Tylko jest jeden warunek.Nie masz nikogo znajomego albo z rodziny to zero pracy.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
roleks - 2014-03-15 16:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zawiedziony, może jednak powiesz coś więcej o sytuacji w stolzle. jakieś uzasadnienie nadałoby Twojemu postowi wiarygodności
zdjecie uzytkownika
bolek - 2014-03-25 20:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
malo tego nawet usuwaja opinie wystawione przez czytelników bardzo nieladnie
zdjecie uzytkownika
czerwonysmok - 2014-04-07 19:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Operator automatu na przyjęciu 2100 brutto + premia, po przepracowaniu 3 miesięcy 2500 brutto, i umowa na 6 miesięcy , po przepracowaniu 6 miesięcy 2800 brutto i umowa na czas nieokreślony tak było w moim przypadku.
Im dłużej i lepiej robisz, tym więcej zarobisz.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-04-17 17:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam szukam pracy od pewnego czasu wielokrotnie skłądałem podanie na portierni może ktoś mi podpowie jak się dostac na hutę? bo już nie mam pomysłu
zdjecie uzytkownika
prawdomowny - 2014-04-22 13:07:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
musisz mieć znajomośći i to nie małe najlepiej u któregoś z kierowników tam oni wszyscy stanowią rodzinkę.
zdjecie uzytkownika
raf - 2014-04-25 20:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a w utrzymaniu ruchu da sie zarobic? sa jakies nadgodziny?
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-05-02 14:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje na regeneracji form na maszynach, powiem tak, zarobić można ok 3,5-5tys ,robota jest upierdliwa, trzeba mieć niezłą podzielność uwagi żeby jednocześnie pisać programy ,i obsługiwać 2 maszyny jednocześnie, ale do tego można się z czasem przyzwyczaić. Jak zobaczą że sobie dajesz mniej więcej radę to zaczynają to wykorzystywać, dają więcej roboty w taki sposób że nie nie jesteś w stanie śniadania zjeść, bo za chwilę będą cię szukać. Przychodzisz do domu, niby masz wolne resztę dnia, a za chwilkę dzwonią i do roboty. Masz niedzielę wolną, pobudka o 8.00, do roboty nagłą sytuacja, np masz urlop, odpoczywasz i nagle telefon, do roboty, itd.
(usunięte przez administratora) brak organizacji, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-05-06 21:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracownik w Dziale Przesortowania Wyrobów Szklanych - co to za praca ?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-05-08 16:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kiedyś pracowalam w tej hucie jak jeszce była państwowa wódeczka,karty pelen luzik było wspaniale.pozdrawiam wszystkich ktorzy jeszce tam pracują z tamtych czasów
zdjecie uzytkownika
Lubuszanin - 2014-05-17 14:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma kupila upadłą Hutę Szkła w Wymiarkach woj lubuskie
do końca roku ma tam pracować niby 100 osob jest tylko jedna hala produkcyjna i duży biorowiec być może będzie więcej biurokratow niż roboli .A jakie będą zarobki to na razie trudno przewidzieć
zdjecie uzytkownika
toros - 2014-06-20 14:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lubuszanin - 2014-05-17 14:04:48]:
myślę, że co do koasy to będzie tak jak wszędzie... w biurze będą zadowoleni, a na produkcji będzie im źle , że mają mniej
zdjecie uzytkownika
hugos - 2014-08-15 14:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez tam pracowałem poprostu porazka jako operator automatów to bardzo cieżko bo widziałem co oni wyprawiali.robiłem na warsztacie jeszcze gożej przez kierownika kawał hama i buraka ps chciałbym go tera spotkac na ulicy.
zdjecie uzytkownika
prawdomowny - 2014-09-02 07:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a podobno wasz tatko to ciotka jest ? jedyne na czym sie zna to muzyka ale tylko prawdopodobnie ,bo jeszcze tego nikt nie potwierdził ?
zdjecie uzytkownika
lenny - 2014-09-13 20:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lubuszanin - 2014-05-17 14:04:48]:
jeżeli będą dalej stawiać na rozwój biurokracji to Stolzle będzie stało w miejscu i to się szybko nie zmieni. Choć i tak należy przyznać , że miejsce w którym są obecnie jest już całkiem sporym sukcesem w ich wykonaniu . Szczególnie jeśli chodzi o produkcje szkła - bo z tych własnie usług Stolzle jest mi najlepiej znane
zdjecie uzytkownika
devil - 2014-09-21 13:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeśli chodzi o dział przesortowania to odradzam tam pracować jednym słowem wazelina i donosicielstwo. obiecywali cuda a jest ok 1400 zł netto plus 100 zł za pranie a czasem premia szczególnie dla pachołków pani "kierownik" Klaudii. Podobno przyszła z konkursu w co nie wierze bo jest tak ciemna że się w pale nie mieści że kogoś takiego zatrudnili jako kierownika. Ludzi traktuje jak śmieci o nic nie możesz zapytać bo ona nie musi z tobą rozmawiać, najlepiej załatwiać wszystko z liderką.Jednym słowem atmosfera jest do bani najlepiej przez 8h nic nie mówić bo lizusy siedzą i podsłuchują . Jeśli ktoś chce tam pracować niech się dobrze zastanowi albo załatwi sobie recepte na dobre prochy.
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2014-09-22 15:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, a pracuje albo pracował ktoś W Hucie Szkła w Częstochowie przez SGP.? Dzisiaj byłem tam na rozmowie, hmmm nie wiem czy byłem w ukrytej kamerze, czy sprawdzano moją reakcję. Krótko mówiąc praca na produkcji 2dni I zmiana 2dni II zmiana 2dni III zmiana czyli 24dni robisz 6dni wolnego, 5.40zł dzień 6.40zł noc. Były jeszcze inne stanowiska ale szczerze to nie słuchałem, ponieważ w głowie ciągle obliczałem ile bym zarabiał. W końcu wyszło mi że moja dziewczyna na stażu więcej zarabia robiąc 8h na I zmianę dostaje 6.25zł.
zdjecie uzytkownika
samba - 2014-09-29 20:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zniesmaczony - 2014-09-22 15:31:57]:
nie dziwię Ci się wcale. Na Twoim miejscu rozejrzałbym się za jakim innym zajęciem, na pewno gdzieś po za strukturami tej firmy. Stolzle to duża i znana firma , ale nijak do tych informacji ma się ich postawa wobec pracowników. Przecież zarabiając po 5-6 złotych na godzinę to ledwo można samemu dociągnąć do 1
zdjecie uzytkownika
młoda - 2014-09-30 13:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, ja pracowałam przez SGP. Wyzysk w biały dzień, robisz przez pośrednika, ( usunięte przez administratora ) bo im się nie chce, a do wypłaty masz połowę mniej.
zdjecie uzytkownika
Kombajnista - 2014-10-08 08:36:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zanim cokolwiek napisze o tym co jest na hali, to musiał bym zacząć od tego czy ja tam ogóle jestem...Jeden gość pyta mnie czy pale, powiadam że nie....to masz przesrane))) i zacząłem.
zdjecie uzytkownika
brw - 2014-10-16 12:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [devil - 2014-09-21 13:52:41]:
Zgadzam sie z opinią wyżej. Ktoś kto nie ma zadnego pojecia o szkle nie powinien byc na takim stanowisku.
zdjecie uzytkownika
kleber - 2014-10-23 03:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stolzle już od jakiegoś czasu poszukuje nowych ludzi do pracy w swoich oddziałach. Z tego co mi się udało ostatnio ustalić to w tej chwili mają wakaty na stanowisku automatyka do działu utrzymania ruchu. Ich oferta nie jest powalająca. Praca w 4-brygadówce plus do tego praca w stabilnej , rozwijającej się firmie...pff
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-10-24 21:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Ile tam mniej więcej może zarobić Automatyk-Elektryk?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-25 15:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kleber - 2014-10-23 03:10:13]:
Kleber jaką oferte oferuja na to stanowisko?
zdjecie uzytkownika
życzliwa - 2014-10-28 15:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w dziale przesortowania i powiem tyle, że praca ok. Siedzisz 8 godzin oglądasz butelki i tyle. Od rozwiązywania wątpliwości odnośnie szkła jest kontroler jakości czasami lider (bo Kierowniczka K. delikatnie rzecz ujmując nie ma pojęcia nawet o ogólnych wadach szkła) więc generalnie nic Cię nie stresuje. Pensja ok. Współczuje Liderom i kontroli bo jak na swoją prace i zakres obowiązkow to mają psi pieniądz a pod wszystkim sie podpisać muszą. Co do kadry zarządzającej to chyba ktoś się pomylił :) Pani K. "błyszczy kulturą osobistą, ma bardzo duże pojęcie o wadach szkła, jak i również zna podstawowe przepisy Kp, jest miła, UCZCIWA - jak chcesz premie weź L4 :) i dużo by tu jeszcze pisać o Pani K. Tak jak wyżej napisalam praca naprawde ok atmosfera wśród pracowników ok jedyne co to Pani Kierownik TO LEAVE A LOT TO BE DESIRED !!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x