Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o STOLZLE

Pracowałeś w firmie STOLZLE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
johnny - 2014-12-02 16:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
oo widzę że zakład poszukuje nowych kandydatów na kierownika zmiany,mam dobrą radę dla potencjalnych ochotników,chcesz być asertywnym kierowniczkiem i dobrze wpasować się w klimat tu panujący na wejściu przywal z dwie albo trzy nagany ludziom z twojej brygady nieważne za co i zwolnij jedną albo dwie osoby z pracy najlepiej dyscyplinarnie,a wtedy zapunktujesz u swoich przełożonych no i nie zapomnij o znalezieniu sobie przydupasa,który będzie uprzejmie donosił na swoich ludzi którzy wykonują tam naprawdę ciężką pracę. Wiem co piszę bo pracuję tu już kilka dobrych lat.
zdjecie uzytkownika
operator - 2014-12-13 09:30:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
witam, jeżeli chodzi o kasę na produkcji przy maszynach do formowania to wszysko zależy od tego ile ogarniasz. Po kilu latach i samodzielnej pracy na automacie oraz przy dobrych wiatrach (czyli 20% premi) 3,5 na rękę wyhaczysz. Dużo cz mało? A najciekawsze że jak wstawiają ciężkie asortymenty wracasz do domu zajechany i bez premi....uuuuuuuuuu(
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-01-06 20:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
pamietajcie że ze stołka można tylko spaść,ktoś kiedyś dobrze określił że ta firma to dno bazujące na tragicznym,beznadziejnym rynku pracy w tym klerykowskim mieście.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-01-30 13:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jakie zarobki są dla kierowców wózka widłowego wysokiego składu?
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-02-28 03:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro 3,5 to jest podstawa i 20% premii, to bez premii jest 2900 jakoś? Za co w ogóle można tutaj dostać taką premię? Czy oprócz dobrych zarobków można liczyć na coś ekstra, typu Stolzle dorzuca jakiś system benefitowy jak karty multisport, czy opiekę medyczną? Z góry dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
timon - 2015-03-03 11:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
produkcja 5,8zł na rękę, praca cieżka
zdjecie uzytkownika
ostatni sprawiedliwy - 2015-03-12 07:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak , ja mam pytanie do staska prezesa >Dlaczego pan broni sitwy na zakładzie jak niepodległości i dlaczego pan nie chce tego dziadostwa rozgonić. Przeciez pana kierownicy to sitwa przygłupów
zdjecie uzytkownika
sylwia - 2015-03-14 14:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam:):) ja pracuje na hucie szkła i wcale nie narzekam, bo pracuje na sortowni i nie jest tak żle jak co niektorzy pisza:):):):):)
zdjecie uzytkownika
micki - 2015-03-22 15:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sylwia - 2015-03-14 14:20:25]:
pewnie że nie jest źle, wystarczy wywalić kierowniczkę Martę która tam nie jest potrzebna i na niczym się nie zna, cały dzień chodzi jak zombi i patrzy na ludzi z odrazą jak na hołotę a sama nie jest lepsza i od razu atmosfera się poprawi i dział zaoszczędzi pieniądze na takim nierobie.
zdjecie uzytkownika
Wymiarkowicz . - 2015-03-31 08:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Inwestują i rozbudowują hutę Szkla w Wymiarkach / Lubuskie /
Jak na razie produkcja nie ruszyła ale już zatrudnieni zarabiają po 3 tys
Zaklad przechodzi totalną modernizację i będzie jednym z największych zakładów w powiecie żagańskim
zdjecie uzytkownika
bottero - 2015-04-24 21:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były - 2013-04-08 22:45:50]:
Kolego 30-50 stopni to jest chyba z 3 metry od automatu,bo przy automacie tak w buzie bali że trzeba twarz ręką zasłaniać,nie wspomnę o automacie 2A,porażka w lato,sutki się palą!!!!!!!!!!Chyba że kolega pracował na 1D,automat dla mięczaków.
zdjecie uzytkownika
wymiarki - 2015-06-06 21:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wymiarkowicz . - 2015-03-31 08:04:22]:
chyba stanowisko kierownicze
zdjecie uzytkownika
sgp - 2015-06-11 22:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na hutę są przyjęcia SGP ale to tylko przykrywka,tam tylko dostaje się rodzina kierownika lub znajomych koledzy.
zdjecie uzytkownika
bottero - 2015-06-21 22:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sgp - 2015-06-11 22:21:56]:
Nie ma gdzie się pchać,tyrka za marne pieniądze + gratis siedem dni pod rząd ,współczuje chłopakom z automatów,bo na zimnym to jest luzik.
zdjecie uzytkownika
:))))))))) - 2015-06-24 15:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sylwia - 2015-03-14 14:20:25]:
sortownia z ulicy a myślą ze są wspaniałe lubią podpierdalać, pa kla musi mieć dobre plecy bo rządzi się i wpierdala jak by jej huta była WIELKA DUPA wygląda jak kwoka z kurnika i ma ulubionych pracowników którzy dupę grubą liżą masakra
zdjecie uzytkownika
micki - 2015-07-06 14:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:))))))))) - 2015-06-24 15:01:14]:
święte słowa aż dziwne że ten dział jeszcze istnieje, dwa debile jako kierowniczki zwykły robol wie więcej niż one dwie razem, przez takich ludzi wszyscy na hucie traktują nas jak bandę idiotów.
zdjecie uzytkownika
micki - 2015-07-06 14:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:))))))))) - 2015-06-24 15:01:14]:
święte słowa aż dziwne że ten dział jeszcze istnieje, dwa debile jako kierowniczki zwykły robol wie więcej niż one dwie razem, przez takich ludzi wszyscy na hucie traktują nas jak bandę idiotów.
zdjecie uzytkownika
upsi - 2015-07-14 14:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co mi wiadomo to na tą chwilę firma Stoltzle oferuje miejsca pracy w Częstochowie na takich stanowiskach jak Ślusarz czy Brakarz wyrobów gotowych w wydziale dekoracji. Więcej informacji można uzyskać na portalu gazetapraca.pl, gdzie znajdują się te ogłoszenia, które opublikowano na początku lipca
zdjecie uzytkownika
Damian - 2015-07-28 13:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sgp - 2015-06-11 22:21:56]:
Nie powiedziałbym ja dzisiaj bylem na rozmowie, dostalem sie na dzial produkcij 8zl/h, za pierwsze 2 zmiany za nocke 9/h ale nie wiem co myśleć o tej firmie baba z sgp wyjechala z tekstem ze za chorbowe nie placa wiec nie wiem czego moge sie jeszcze spodziewac
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-29 18:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
adrian - 2015-07-29 18:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Damian - 2015-07-28 13:02:01]:
Lepiej nie tam nie idz do tego obozu . ja tam pracowałem przez 10 miechów zaczełem od maja 2014 a skonczyłem w kwietniu i to był stracony czas . Wiesz dla czego powiedziała ci że za chorobowe nie płacą ponieważ teraz jest czas urlopów na hucie a te stare wygi z huty chcą iść na urlop a ty nie pójdziesz jak pójdziesz to na 1000% procent postawią cie na pakowanie ręczne przez 8 godzi będziesz pakował po 4 litrowe butelki nawet to WC ci nie pozwolą pójść . A wiesz dla czego stawka wynosi 8 i 9 zł . Jak ja pracowałem to stawka wynosiła 5,90 i 6.30 ale każdy co poszedł na wolne każdy powtarzam zabierano mu 400 zł wiec każy odchodził po paru dniach a teraz na wakacje potrzeba taniej siły roboczej wiec dla dobra wzroku stawka 9 wygląda lepiej niż 5,90 . Praca na hucie jest naprawdę ciężka chodzi to o bieg linii produkcyjnej i zachłanność kierownik a . Więc z szczerego serca odradzam ci tą prace
zdjecie uzytkownika
wąski - 2015-07-30 07:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyzysk człowieka przez człowieka. Coraz gorsza atmosfera, kierownik produkcji ma zerowe pojęcie o pracy i szacunku do człowieka. Kożystaja z tego że jest bieda na rynku pracy, totalny nepotyzm, idioci bez pojecia na stanowiskach kierowniczych, ogolne lizanie du.y. Najgorsza prace maja ślusaze gorącego konca, pracuja pod dyktandem faszysty ktory ma tyle pojecia ile mu przydupas Stas powie, ogolny cham i prostak, zero kultury, nabytej badz wrodzone, jego żonka pracuje jako kolejny kapo, tez bezz ppojecia, jej głównym zajeciem jest dostarczanie jedzenia kierownikowi warsztatu, ktory siedzi w wygodnym fotelu, w klimatyzowanym pomieszczeniu z wieczna przerwa śniadaniowa, podczas gdy chłopaki robia po 18godzin w warunkach rodem z piekla, a w nagrode maja popis chamstwa od tegż buca. Kadra kierownicz z drobnymi wyjatkami to ludzie którzy licza tylko procenty, a żeby sie wykazac sypia naganami i zabierają premie. Mnóstwo sztucznych stanowisk dla rodzinki. Prezesowi opowiadane są bajki i nie ma pojęcia o tym co naprawde dzieje sie na produkcji. Starsi pracownicy musza znosic to wszystko bo trzymaja ich pieniadze. Coraz wiecej kamer, inwigilacja i ogólne donoszenie. Nie polecam, chyba ze jesstes asochista, albo chcesz pracowac jako sortowacz na umowie śmieciowej za 6zł na godzine pod dyktandem ludzi bez pojęcia
zdjecie uzytkownika
Mojezdanie - 2015-08-08 15:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koleszkowie i kombinatorzy tyle dostawali. Teraz mają jeszcze więcej a automaciarze zasuwają za marne. Po uruchomieniu produkcji w lipcu miały być takie wysokie pensje. Zamiast tego jest bałagan i nabijanie ludzi w butelkę
zdjecie uzytkownika
Foremka - 2015-08-09 22:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niech koledzy napiszą jaka jest teraz temperatura na autamatach!!! piekło przy tym to pikuś.ZA taka prace 5 tys. to mało,a spytajcie ile zarabiają ''ALA'' specjaliści,którzy są tak tępi jak widelec.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko przebiegało w jak najlepszym porządku. Przedstawiłem swoje zawodowe dokonania jako inżynier i widać było, że chcą mieć kogoś takiego jak ja. Jednak zarobki jakie zaoferowali spowodowały, że grzecznie podziękowałem. 1800zł to zdecydowanie za mało. Wówczas zaproponowali, że będą rozmawiać z prezesem o wyższych zarobkach. Poproszono inną osobę, żeby oprowadził mnie po zakładzie i pokazał mi czym miałbym się zajmować. Osoba ta jednak wyprowadziła mnie z terenu huty. Dziwne to wszystko było.
Pytania: Niczym mnie nie zaskoczyli bo osoby z którymi rozmawiałem, nie byli z mojego fachu, więc tak naprawdę rozmawiałem z pseudo magistrami od łowienia talentów.. Nieprofesjonalne podejście.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-22 18:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Luz - 2015-08-22 18:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Wymiarkach obiecywali cud i miód a w efekcie ci najciężej pracujący czyli operatorzy dostają grosze i baniak wody do popicia w 40-to stopniowym upale. Dzięki za takie warunki. Nikomu nie polecam.
zdjecie uzytkownika
ukalik - 2015-08-24 00:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@luz - wiesz co w takie upał to chyba nie ma pracy któa by komuś odpowiadała. Chyba, że klimatyzowane biuro gdzie jest idealna temperatura. Co do tych wysokich pensji to osoba która poszukuje pracy zawsze chętnie będzie pracowało w miejscu gdzie jest wysoka pensja nie ma sięco dziwić. Chociaż warunki pracy też są bardzo ważne.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy STOLZLE?
Zadaj pytanie
alert