Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o STOLZLE

Pracowałeś w firmie STOLZLE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
prawdomowny - 2014-09-02 07:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a podobno wasz tatko to ciotka jest ? jedyne na czym sie zna to muzyka ale tylko prawdopodobnie ,bo jeszcze tego nikt nie potwierdził ?
zdjecie uzytkownika
lenny - 2014-09-13 20:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lubuszanin - 2014-05-17 14:04:48]:
jeżeli będą dalej stawiać na rozwój biurokracji to Stolzle będzie stało w miejscu i to się szybko nie zmieni. Choć i tak należy przyznać , że miejsce w którym są obecnie jest już całkiem sporym sukcesem w ich wykonaniu . Szczególnie jeśli chodzi o produkcje szkła - bo z tych własnie usług Stolzle jest mi najlepiej znane
zdjecie uzytkownika
devil - 2014-09-21 13:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jeśli chodzi o dział przesortowania to odradzam tam pracować jednym słowem wazelina i donosicielstwo. obiecywali cuda a jest ok 1400 zł netto plus 100 zł za pranie a czasem premia szczególnie dla pachołków pani "kierownik" Klaudii. Podobno przyszła z konkursu w co nie wierze bo jest tak ciemna że się w pale nie mieści że kogoś takiego zatrudnili jako kierownika. Ludzi traktuje jak śmieci o nic nie możesz zapytać bo ona nie musi z tobą rozmawiać, najlepiej załatwiać wszystko z liderką.Jednym słowem atmosfera jest do bani najlepiej przez 8h nic nie mówić bo lizusy siedzą i podsłuchują . Jeśli ktoś chce tam pracować niech się dobrze zastanowi albo załatwi sobie recepte na dobre prochy.
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2014-09-22 15:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, a pracuje albo pracował ktoś W Hucie Szkła w Częstochowie przez SGP.? Dzisiaj byłem tam na rozmowie, hmmm nie wiem czy byłem w ukrytej kamerze, czy sprawdzano moją reakcję. Krótko mówiąc praca na produkcji 2dni I zmiana 2dni II zmiana 2dni III zmiana czyli 24dni robisz 6dni wolnego, 5.40zł dzień 6.40zł noc. Były jeszcze inne stanowiska ale szczerze to nie słuchałem, ponieważ w głowie ciągle obliczałem ile bym zarabiał. W końcu wyszło mi że moja dziewczyna na stażu więcej zarabia robiąc 8h na I zmianę dostaje 6.25zł.
zdjecie uzytkownika
samba - 2014-09-29 20:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zniesmaczony - 2014-09-22 15:31:57]:
nie dziwię Ci się wcale. Na Twoim miejscu rozejrzałbym się za jakim innym zajęciem, na pewno gdzieś po za strukturami tej firmy. Stolzle to duża i znana firma , ale nijak do tych informacji ma się ich postawa wobec pracowników. Przecież zarabiając po 5-6 złotych na godzinę to ledwo można samemu dociągnąć do 1
zdjecie uzytkownika
młoda - 2014-09-30 13:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, ja pracowałam przez SGP. Wyzysk w biały dzień, robisz przez pośrednika, ( usunięte przez administratora ) bo im się nie chce, a do wypłaty masz połowę mniej.
zdjecie uzytkownika
Kombajnista - 2014-10-08 08:36:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zanim cokolwiek napisze o tym co jest na hali, to musiał bym zacząć od tego czy ja tam ogóle jestem...Jeden gość pyta mnie czy pale, powiadam że nie....to masz przesrane))) i zacząłem.
zdjecie uzytkownika
brw - 2014-10-16 12:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [devil - 2014-09-21 13:52:41]:
Zgadzam sie z opinią wyżej. Ktoś kto nie ma zadnego pojecia o szkle nie powinien byc na takim stanowisku.
zdjecie uzytkownika
kleber - 2014-10-23 03:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stolzle już od jakiegoś czasu poszukuje nowych ludzi do pracy w swoich oddziałach. Z tego co mi się udało ostatnio ustalić to w tej chwili mają wakaty na stanowisku automatyka do działu utrzymania ruchu. Ich oferta nie jest powalająca. Praca w 4-brygadówce plus do tego praca w stabilnej , rozwijającej się firmie...pff
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-10-24 21:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Ile tam mniej więcej może zarobić Automatyk-Elektryk?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-25 15:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kleber - 2014-10-23 03:10:13]:
Kleber jaką oferte oferuja na to stanowisko?
zdjecie uzytkownika
życzliwa - 2014-10-28 15:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w dziale przesortowania i powiem tyle, że praca ok. Siedzisz 8 godzin oglądasz butelki i tyle. Od rozwiązywania wątpliwości odnośnie szkła jest kontroler jakości czasami lider (bo Kierowniczka K. delikatnie rzecz ujmując nie ma pojęcia nawet o ogólnych wadach szkła) więc generalnie nic Cię nie stresuje. Pensja ok. Współczuje Liderom i kontroli bo jak na swoją prace i zakres obowiązkow to mają psi pieniądz a pod wszystkim sie podpisać muszą. Co do kadry zarządzającej to chyba ktoś się pomylił :) Pani K. "błyszczy kulturą osobistą, ma bardzo duże pojęcie o wadach szkła, jak i również zna podstawowe przepisy Kp, jest miła, UCZCIWA - jak chcesz premie weź L4 :) i dużo by tu jeszcze pisać o Pani K. Tak jak wyżej napisalam praca naprawde ok atmosfera wśród pracowników ok jedyne co to Pani Kierownik TO LEAVE A LOT TO BE DESIRED !!
zdjecie uzytkownika
kier - 2014-11-24 04:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na prawdę PAni kierownik możę tak psuć cały oglą na takie miesjce pracy? powiem szczerze, że ja to mam wywalone na takie osoby, niech sobię żyją i gadajjak muszą. Konkretnie to mi zalez na stałym przypływie gotówki. Potrzeba kasy na to i tyle. Jest tych wydatkó a kasa z nieba lecieć nie chce.
zdjecie uzytkownika
wymiarki - 2014-11-28 13:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam zapytanie do operatorów z huty jakie są tam zarobki u was bo ja pochodzę z iłowej huty vitrosilicon i unas od 2 do 2,5 na ręke
zdjecie uzytkownika
johnny - 2014-12-02 16:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
oo widzę że zakład poszukuje nowych kandydatów na kierownika zmiany,mam dobrą radę dla potencjalnych ochotników,chcesz być asertywnym kierowniczkiem i dobrze wpasować się w klimat tu panujący na wejściu przywal z dwie albo trzy nagany ludziom z twojej brygady nieważne za co i zwolnij jedną albo dwie osoby z pracy najlepiej dyscyplinarnie,a wtedy zapunktujesz u swoich przełożonych no i nie zapomnij o znalezieniu sobie przydupasa,który będzie uprzejmie donosił na swoich ludzi którzy wykonują tam naprawdę ciężką pracę. Wiem co piszę bo pracuję tu już kilka dobrych lat.
zdjecie uzytkownika
operator - 2014-12-13 09:30:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
witam, jeżeli chodzi o kasę na produkcji przy maszynach do formowania to wszysko zależy od tego ile ogarniasz. Po kilu latach i samodzielnej pracy na automacie oraz przy dobrych wiatrach (czyli 20% premi) 3,5 na rękę wyhaczysz. Dużo cz mało? A najciekawsze że jak wstawiają ciężkie asortymenty wracasz do domu zajechany i bez premi....uuuuuuuuuu(
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-01-06 20:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
pamietajcie że ze stołka można tylko spaść,ktoś kiedyś dobrze określił że ta firma to dno bazujące na tragicznym,beznadziejnym rynku pracy w tym klerykowskim mieście.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-01-30 13:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jakie zarobki są dla kierowców wózka widłowego wysokiego składu?
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-02-28 03:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro 3,5 to jest podstawa i 20% premii, to bez premii jest 2900 jakoś? Za co w ogóle można tutaj dostać taką premię? Czy oprócz dobrych zarobków można liczyć na coś ekstra, typu Stolzle dorzuca jakiś system benefitowy jak karty multisport, czy opiekę medyczną? Z góry dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
timon - 2015-03-03 11:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
produkcja 5,8zł na rękę, praca cieżka
zdjecie uzytkownika
ostatni sprawiedliwy - 2015-03-12 07:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak , ja mam pytanie do staska prezesa >Dlaczego pan broni sitwy na zakładzie jak niepodległości i dlaczego pan nie chce tego dziadostwa rozgonić. Przeciez pana kierownicy to sitwa przygłupów
zdjecie uzytkownika
sylwia - 2015-03-14 14:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam:):) ja pracuje na hucie szkła i wcale nie narzekam, bo pracuje na sortowni i nie jest tak żle jak co niektorzy pisza:):):):):)
zdjecie uzytkownika
micki - 2015-03-22 15:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sylwia - 2015-03-14 14:20:25]:
pewnie że nie jest źle, wystarczy wywalić kierowniczkę Martę która tam nie jest potrzebna i na niczym się nie zna, cały dzień chodzi jak zombi i patrzy na ludzi z odrazą jak na hołotę a sama nie jest lepsza i od razu atmosfera się poprawi i dział zaoszczędzi pieniądze na takim nierobie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko przebiegało w jak najlepszym porządku. Przedstawiłem swoje zawodowe dokonania jako inżynier i widać było, że chcą mieć kogoś takiego jak ja. Jednak zarobki jakie zaoferowali spowodowały, że grzecznie podziękowałem. 1800zł to zdecydowanie za mało. Wówczas zaproponowali, że będą rozmawiać z prezesem o wyższych zarobkach. Poproszono inną osobę, żeby oprowadził mnie po zakładzie i pokazał mi czym miałbym się zajmować. Osoba ta jednak wyprowadziła mnie z terenu huty. Dziwne to wszystko było.
Pytania: Niczym mnie nie zaskoczyli bo osoby z którymi rozmawiałem, nie byli z mojego fachu, więc tak naprawdę rozmawiałem z pseudo magistrami od łowienia talentów.. Nieprofesjonalne podejście.
zdjecie uzytkownika
Wymiarkowicz . - 2015-03-31 08:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Inwestują i rozbudowują hutę Szkla w Wymiarkach / Lubuskie /
Jak na razie produkcja nie ruszyła ale już zatrudnieni zarabiają po 3 tys
Zaklad przechodzi totalną modernizację i będzie jednym z największych zakładów w powiecie żagańskim
zdjecie uzytkownika
bottero - 2015-04-24 21:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były - 2013-04-08 22:45:50]:
Kolego 30-50 stopni to jest chyba z 3 metry od automatu,bo przy automacie tak w buzie bali że trzeba twarz ręką zasłaniać,nie wspomnę o automacie 2A,porażka w lato,sutki się palą!!!!!!!!!!Chyba że kolega pracował na 1D,automat dla mięczaków.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy STOLZLE?
Zadaj pytanie