brak logo

STOLZLE

Częstochowa

Opinie o STOLZLE

żeromski 2016-06-10 03:49:10
Przestańcie się użalać,zakładajcie związek dam namiary.
dział dekoracji 2016-06-14 10:16:20
Niestety ale to wszystko prawda.Premie zabierane ,lub wstrzymywane do odwołania.Bez dodatku premii i bez 100 zl. za pranie zarobki w granicach 1500-1600 zł.za siedem dni pracy.Soboty i niedziele bez dodatków.O odbiórkach można zapomnieć.Na halach gorąco,tempo pracy naprawdę szalone.Pomimo że dziewczyny pracują w zawrotnym tempie i tak jest źle,większy szacunek tam się ma do facetów niż kobiet.O toalecie czasami można zapomniec ,no chyba że naprawde ktos sie zlituje i cie podmieni,jesli nie to czekasz do przerwy.Sprawdzanie butelek : dwie dziewczyny na lini maj a sekundy aby je sprawdzic ,odpadow mnostwo ( szklo ,druk,sprey ) spleśniałe i połamane palety dziewczyny muszą same wymieniać.Ale co tam ,przecież dziewczyny to woły.Zatrzymywane palety to też norma.Urlopy : zamiast faktycznie 10 dni masz 7 bo w urop wciskaja Ci 3 odbiórki.Odbiórki na nocach : pracujesz bez dodatku za godziny nocne.Mozna by tu wymieniać .Najgorsze jest to ze nikt z Góry sie tym nie zainteresuje.Zalety tej pracy oczywiście też są. SZKODA TYLKO ŻE TYCH ZALET JEST MNIEJ .
7
bebe 2016-06-20 17:41:24
Zgadzam się z wszystkimi ,którzy negatywnie się wypowiadają na temat tam nie ma szacunku do człowieka lepsze etaciki to po znajomości często ludzie bez uprawnień i adekwatnego wykształcenia premie zabierają a w sklepach pełno butelek stoi z wadami i jakoś nikt nie zwraca na to uwagi . Nieuczciwa firma nikomu nie polecam żałuje ,ze tam pracowałam. Teraz mam super prace gdzie moje umiejętności doceniają a kwalifikacje adekwatne do wykształcenia. Ostatnio na spotkaniu z przedstawicielem STOCKA naświetliłam tą sytuacje jakimi cierpieniami tudzież obrażeniami typu poparzone ręce itp. Był zgorszony bo nie miał świadomości ze to tak wygląda od kuchni obiecał ,ze tak tego nie zostawi.Dawne koleżanki i koledzy jesteście super ludźmi nie dajcie sobą manipulować idźcie do Pipu jak się nie odważycie to nie narzekajcie ale to i tak nic nie zmieni
11
zawiedziony 2016-07-02 08:48:57
Witam wszystkich - ja pracuje w tej firmie. na pracę nie narzekam choć czasami jest ciężko. Zdarza się iż pracujemy po 20-cia godzin gdy jest jakaś awaria, ale rozumiem to że, jak nie będzie produkcji to nie będzie pracy ani płacy. Ludzie poświęcają nawet wolne dni lub noce przychodząc do usuwania awarii. Najbardziej mnie boli jednak to że, przyjeżdżają specjaliści z innych zakładów nie mogą ustawić idealnie automatów, a stwierdzają iż, niektórzy nie nadają się na jakimś stanowisku i trzeba ich wymienić. wszystko jest jednak spowodowane tym iż brak jest ludzi ,a nie umiejętności pracowników. Nie wiem może myślą że przyjdzie ktoś po szkołach i będzie znał od razu całą maszynę niestety myślę że nie. Będzie musiał też popracować przez kilka lat aby poznać każdą śrubkę. Pracowałem już w wielu firmach i stwierdzam że w tej firmie jednak chociaż zarobki są w miarę adekwatne do zajmowanego stanowiska i oprócz tego jednego mojego zastrzeżenia nie mogę powiedzieć że jest to firma zła, a naprawdę wiem co mówię są gorsze gdzie pracownika traktuje się podle.
3
nowy 2016-07-06 19:19:11
Pracuję tam już jakiś czas. K...a szok. tempo sprinterskie. Ręce po całym dniu tracą czucie a nie powinny bo 10 lat tyrałem fizycznie. Więcej szybciej to dewiza tego starego Żyda. Zaorać ludzi bo jak zdechną to i tak znajdą się nowi frajerzy. Ukraińców masa i mało który rozumie co się do niego mówi - na szczęście uczyli rosyjskiego w szkole to się człowiek dogada. Sgp - agencja ma ludzi głęboko w dupie - masz przyjść i na nich zasuwać aż zdechniesz a wtedy na twoje miejsce przyjdzie inny frajer.
jednym słowem Obóz pracy albo wykańczalnia...
18
kostii 2016-08-08 17:54:18
A w czwartej brygadzie nie lepiej. Panoszy się taka Gaubowa franca jedna i twierdzi że jest nietykalna. Zwykła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic więcej. Obraża ludzi i nosi się wyżej niż gołębie srają. Doigra się wredne babsko kiedyś.
Rządzić to sobie może u siebie w kiblu a nie na hucie gdzie jest tylko zwykłą pracowniczką. Trzeba tyrać i nic tego nie zmieni. Sam pracowałem w kilku miejscach i takiego zapierdolu jeszcze nie widziałem.
13
był/a 2016-08-19 16:05:22
Reklamacje i reklamacje. Niech zwiększają jeszcze tempo ,podkręcają więcej maszyny a będzie jeszcze więcej reklamacji. Tempo jak na karuzeli, jeśli idą na ilość a nie jakość to niech sobie '' góra '' sama w brodę pluje. A my siedem dni zapierdzielamy jak ''biali murzyni'' . Wrzesień za pasem , jestem ciakaw/a jak z urlopami za zeszły rok. Czy znów bedzie łamane prawo??? Jak co roku?? Odbiórki jak zwykłe tylko na papierze , rzeczywistość jest całkowicie inna. Łamane jest prawo pracy i przepisy BHP na każdym kroku
18
ziron 2016-08-26 11:27:53
barbara brawo ty.
1
zainteresowany 2016-08-27 19:05:27
Po raz kolejny pojawiło się ogłoszenie na konstruktora, rozbudowują się czy "śliskie stanowisko" ?
Jakie zarobki, atmosfera ?
3
Franek 2016-08-27 21:48:59
Coś zbudowali
1
baraka 2016-08-28 13:34:48
Ogólnie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepiej szukaj gdzie indziej. ja już odszedłem i szkoda tylko straconego czasu w tym burdelu.
6
erni 2016-08-30 17:37:27
Szukaja na stanowisko elektromechanika na dekoracje, kojarzycie cos o tym? sliskie stanowisko?
Jaś 2016-09-01 23:41:18
Moja opinia jest bardzo negatywna, gdyż uważam, że praca tam odmóżdża całkowicie. Ponadto zaczynam po 3 latach gadać do siebie, widzieć dookoła samych wrogów, sadzić o sobie że jestem lewusem i nierobem, pisać w nocy głupie posty. Znowu nie pójdę do psychiatry w tym miesiącu, bo pewnie premii nie dostanę za złe zachowanie. Fajne babki tam robią -jedyny +.
5
Schiz Jasia 2016-09-02 11:45:45
Ale i tak się z tobą nie umówią na randkę bo wiedzą gdzie pracujesz i ile zarabiasz
2
kira 20 2016-09-07 12:34:29
A co myślicie na temat drugiej brygady jest ok czy słabo?
Pracownik 2016-09-07 15:23:20
Miala byc premia w tum miesiącu podobno i co? Nie ma premi poraz kolejny gadanie gadanie i nic pozatym a z tego co pamietam to sam Prezes mówił ze będzie premia ale jak zwykle tylko gadanie..
1
Pracownik 2016-09-07 15:24:10
Miala byc premia w tum miesiącu podobno i co? Nie ma premi poraz kolejny gadanie gadanie i nic pozatym a z tego co pamietam to sam Prezes mówił ze będzie premia ale jak zwykle tylko gadanie..
2
xyz 2016-09-07 20:43:10
Bo premia ma być dopiero za wrzesień, czyli w październiku. Kto mądrzejszy to poszedł w tym czasie na L4 i miał drugi turnus wczasów pod gruszą.
1
NBA 2016-09-08 07:44:40
Premia może i będzie ale najpewniej nie w całości realna to 50% a potem i tak ja zabiorą. Dekoracja to nie produkcja tu się doi ludzi a nie daje zarobić.
4
wujek putin 2016-09-17 11:11:28
Będzie paremia ale lotna albo górska. Coraz więcej się robi a ludzi mało. Albo się sami zwalniają , albo przenoszeni są do innych brygad.
Kolesiostwo i wchodzenie w dupę - niektórzy maja to opanowane do perfekcji.
5
Petr 2016-09-25 08:41:44
Gdzie te cudwne wyplaty,gdzie cudowne warunki pracy,gdzie te zlote gory?Już 7 lat temu bredził Najjśniejszy.Ja to pamietam bo tam robiłem w tym syfie.Wasze premie będa.ale na koniec roku w Wiediu-dla zarządu.Hahaha.Ukraińcy już robić nie chcą dlaTatka?Weźcie sobie szybkie chńsie rączki Chin.Hahaha.
3
ciroc 2016-10-05 00:14:52
dno dno i jeszcze raz dno to co sie teraz dzieje w tym zakladzie przechodzi ludzkie pojecie tak samo na produkcji ja i na dekoracji,prezes mowi jedno a ta banda jelopow robi swoje ,wydaje sie ze slowa Pana prezesa ida na marne al skoro daje wolna reke tej swojej bandzie przyglupow,ale to wszystko do czasu ludzie sie zwalniaja i beda sie zwalniac a wtedy pan kierownik zmianowy jeden i drugi stanie przy automacie albo na odprezarce i sie wykaze przypomina mi ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] partie rzadzaca swoi obsadzaja stanowiska swoimi ,smiali sie z Jarka ale Jarek chociaz znal angielski a ten bzdziaz co jest za niego ...dno
5
tatko 2016-10-07 09:24:48
ale jaruś w sprawach technicznych był całkowicie zielony, a to na produkcji jest niewybaczalne
Jasny 2016-10-10 10:09:00
Co do biura to nieprawda, znam pare nowo przyjętych osób którzy nikogo tam nie znali przed zatrudnieniem, a prace znaleźli z ogłoszenia. Z tego co wiem to mało osób zapraszają na rozmowę ale nie rekrutuja po znajomościach.
diego 2016-10-10 10:31:29
Dostałem prace w biurze bez znajomości, z ogłoszenia. Znam też inną osobę która dostała prace bez znajomośći. Dlatego co do pracy ze znajomościami w biurze nie zgadzam się, co do innych działów nie wiem.
ostatni sprawiedliwy 2016-10-11 10:06:12
to jakieś bzdury sa normalnie , tam bez znajomości to nie ma co szukać , wszystkie lepsze stanowiska od kierownika w w górę zajęte są przez rodzinkę i przygłupawych kolesi . Z ogłoszenia można siedostać do biura jeśli rodzinka nie znajdzie najpierw swojego na dane stanowisko a i tak taka osoba nie popracuje dłuzej niż roczek moze półtora roczku jeśli nie zostanie zaakceptowana przez rodzinkę.
Stanowczo odradzam tam prace tylko szkoda czasu j nerwów, nie szukajcie tam szczęscia bo go tam dla was nie ma .
7
były 2016-10-14 12:52:07
Hej
kochanica szatana 2016-10-23 23:49:59
Premia na dekoracji jest ciągle obiecywana i nigdy jej niema ale za to na produkcji ja biorą bo mają zerowy odpad.To co się dzieje na dekoracji to przechodzi ludzkie pojęcie ludzie się zwalniają bo nie chcą robić w takim systemie i za tak śmieszne pieniądze bo niestarczaja nawet na waciki a dopiero co na przeżycie .Przyjmują jakiś pseudo specjalistow którzy wyżej sraja ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają,moze jak by ich przeciorac po wszystkich piecach i wtedy do normalnej pracy zgonic to i by sie szacunku do czlowieka nauczyli.A ten kierownik zm z 3 br to jakaś totalna pomyłka chyba.Przecież on niema bladego pojęcia o takiej pracy,temu gościowi poprostu brakuje jaj i te jego ruchy,chlopie z zyciem,jest tak posrany za każdym razem gdy tylko przychodzi zmienić go Pani bogini Inga jak to mówią co niektórzy,że chlop to najlepiej schowal by sie do swoich portek ze strachu.zebranie z prezesem bylo i co poprawa jest jakas,niema nic w tym kierunku zrobionego on ma produkcjie i tam jest piorytet a on powierzyl wszystko maciusiowi a macius zrobi to co ma zrobic.Żenada
22
Jaś 2016-10-28 18:04:27
Firma się rozwija i potrzebuje nowych osób.
3
Jaś 2016-10-28 19:19:24
Chyba Jeleni
7
Loko 2016-11-01 09:37:39
To istna planeta małp.
2
Szukam pracy 2016-11-01 20:09:48
Na automatyka do utrzymania ruchu warto aplikować czy szkoda czasu?
shrek 2016-11-03 05:38:48
Szkoda czasu , chyba że chcesz być małpą na posyłki
2
Misiek 2016-11-03 19:35:31
Jaki klimat jest w utrzymaniu ruchu u automatyków albo elektryków?
John 2016-11-08 11:36:11
Robiłem tam ponad rok temu przez firmę SGP w dziale produkcji na IV brygadzie i gorszego syfu w życiu nie widziałem . Huta to było i chyba jest państwo a ludzie z Sgp to najgorszy sort jak przyszedł koniec roku i trzeba było zatrudnić osoby to co zrobił kochany pan kierownik zatrudnił tylko 2 osoby z SGP nie bedę pisał czym się przysłużyli a dodatkowe 2 osoby z ulicy jak się kochany P.K kierownik IV brygady określał na pseudo zebraniach . Ludzie z SGP odwalają najcięższą robotę za hute a huta przerwy po 30 min obiadki itp a ludzią z SGP liczeni z zegarkiem przez kochane 2 liderki nie bedę pisał nazwisk tych dwóch pań M.N i M.S . Ciągłe donoszenie na ludzi obgadywanie wszystkich . A to wszystko za 1500 zł netto
5
Kustosz 2016-11-15 19:51:30
A jak tam 3 brygada na dziale dekoracji? wiele słyszałem wiele sprzecznych informacji, na dniach mam się przyjąć i chciałbym wiedzieć z kim będę miał do czynienia?!
3
lol 2016-11-19 00:37:57
Odpuść sobie .. Idź na 4 tam poczujesz. Kierat królowej Ingi..
12
kira20 2016-11-23 13:52:25
Praca ciężka ale ludzie okropni nikt nie chce pracowac bo pracownicy nie chcą przekazac żadnej wiedzy tylko pretensje że sie nic nie umie a jak ktoś szczerze pracuje to one stare najlepiej by leżały i tak w koło a jak nie pasuje to tak uprzykrzaja życie że głowa mała byłoby dobrze żeby tak ktoś dobrał im sie do tyłków samo kolesiostwo i sitwa a póżniej sie dziwią że nie ma ludzi praca jak każda inna ale więcej tam pseudo kierowników liderów i "kolesiów" no ale gdzieś trzeba pracować
6
też robiłem na 4 2016-11-28 12:02:42
Zgadzam się z tobą w 100 % ale goska nie jest taka zła gorsza jest monia zwykły robol a rządzi się jak kisiel . Nikomu nie polecam tej zmiany . Co do ludzi z sgp to byli są i chyba będą traktowani jak najgorszy sort przez hutę . Na szczęście już nie pracuje w tym syfie i na tej chorej zmianie
1
Pracowwnik 2016-11-28 20:12:08
Po pierwsze nie ma już sgp,a pracownicy nowej firmy zarabiają 2100-2200 na rękę czyli tyle samo ile pracownicy huty :p,po drugie przerwę zarówno pracownicy huty jak i pracownicy firmy mają taką samą czyli 20 minut.Piszę oczywiście o produkcji bo na takim dziale pracuję.Pracuję tutaj już kilka lat i odkąd pamiętam Marta jest liderem 4brygady.Co do pracy,atmosfery, itp i itd nie wypowiadam się.I tak nie ma to najmniejszego sensu.Interesuje mnie natomiast czy w święta i nowy rok huta będzie miała postój,czy tak jak zwykle trzeba będzie za....ć?:( Jak narazie plan produkcji na święta i nowy rok-KOSZMAR!!!A huty w Austrii i w Wymiarkach mają postój!!!
1
CNC 2016-12-01 11:56:32
Robię dla was formy w Działdowie i powiem wprost: tak durnie skonstruowanych form, beznadziejnego, nieczytelnego rysunku technicznego nie ma w żadnej innej hucie, kto tam rysunki robi? Skończony tępak :)
2
kimi 2016-12-04 14:25:11
A co tak bronisz 4 brygady może jesteś jedną z pań co noszą czerwone bluzki Co ? . Nie pamiętacie jak jeszcze rok temu ludzie z sgp byli wykorzystywani przez hutę jak ludzie z huty co 30 min na papieroska a ludzie z sgp odwalali najgorszą robotę za hute i dostawali za to 5,9 zł i obietnice bez pokrycia czyli przejście na hutę
nowy 2016-12-18 19:21:21
tak czytam i czytam to wszystko i aż mi sie przypomniały czasy jak tam pracowałem w tym syfie szklanym, no nowej hali boże jaki tam był i za pewne nadal jest zapierdal z prędkością światła tyle co oni każdego dnia robią tego gównianego szkła to aż głowa boli,ehhh można by tak było pisać bez konca o tym hucianym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kontroli jakości liderach co nie których ,tampony na maxa :)
1
Ciekawski 2016-12-19 14:07:03
Pip lubi przychodzić na Hute i co najmniej raz w roku są i nic się nie zmienia Prezes Górski to taki autorytet na częstochowskim rynku pracy ze jest nie do ruszenia. Pip dostanie kopertę i wszystko gra ... wszechobecny mobbing, tempo pracy zabójcze, no i te 7 dni pracy pod rząd to masakra, jedynie co trzyma tam ludzi to stale zatrudnienie i zarobki powyżej 2000 zł minimum. Tyle i pozdrawiam serdecznie.
2
przyszlypracownik 2016-12-27 14:44:51
Proszę napiszcie w jakich godzinach są zmiany tzn od której do której godziny.
SSS 2016-12-27 18:47:41
Dla mnie totalne dno. Ludzie nie są zgrani i nie pomagają sobie wzajemnie. Mało tego praca ciężka jak nie wiem co i nikt nie widzi tego że głównie to kobiety wykonują tą najcięższą pracę. Niektóre butelki są ciężkie, niektóre gorące, a jeszcze w innym miejscu sprzęt jest tak stary i zużyty, że nie można dobrze umieścić szklanych przedmiotów. Ale zamiast coś z tym zrobić to lepiej wyżyć się na człowieku, że źle robi lub nie daje radu. Zamiast zebrać się wszyscy i stanąć murem to każdy zaciska zęby i zapier... Tylko pytanie: jak chcecie mieć lepiej skoro nikt nic z tym nie robi tylko każdy kuli ogon. Tu nie zdziała nic jedna osoba !!
5
lol 2016-12-28 18:33:58
"wiekszość zapie.." bo większość nie planuje tu być na stale, wieć im to wisi. Pracują i szukają czegoś lepszego. nowypracownik pytasz zbyt ogólnie, zależy gdzie chcesz pracować, ale glównie wszędzie 3 zmiany, albo 5 dni (sortowanie), albo 7(produkcja, dekoracja) i odbiórki. CHcesz to przychodz, opiniami się nie przejmuj, bo tak to nigdzie pracy nie znajdziesz. Ludzie tylko źle piszą, dobrym nikt się nie chwali. Najlepiej się samemu przekonać.
2
kira20 2016-12-30 09:58:11
Ludzie tam jest jedna wielka klika 'starsi" stażem wykorzystują i poniżają ludzi nie ma znaczenia że nie ma tej starej spółki ci z tej nowej mają jeszcze gorzej mnie to już nie dotyczy ale taki mobbing jaki tam jest to jakaś masakra ludzie opamiętajcie się wymagania jakby tam ktoś 100 lat pracował zero zrozumienia ...ja już na hucie ale nie myślcie że jest lepiej chyba tylko tyle że mam soki - a guzik mi na tym zależy
sss 2017-01-01 14:02:39
Kira masz racje. Piece potrafią zwolnić tylko jak tzw. GURU przyjedzie zerknąć co się dzieje, a następuje to rzadko. Ludzi traktują za nic.
1
Woj 2017-01-09 18:51:33
Skoro ci tak źle, to po co zostałaś na hucie? Trzeba iść do innej pracy.
3
Zostaw swoją opinię o STOLZLE - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE