Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o STOLZLE

Pracowałeś w firmie STOLZLE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bolek - 2013-05-01 16:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Potwierdzi ktoś te 2300+ na start? Jak jest z atmosferą wśród pracowników? Ludzie są pomocni i się wspierają, czy raczej wyścig szczurów? Za którym razem zaproponowali umowę na stałe, a nie o zlecenie?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-08 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiokres próbny w STOLZLE Częstochowa?
zdjecie uzytkownika
tsanK yt ujuh - 2013-06-30 21:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś pracowałem w Stolzlu.
Obecnie mam wspaniałą pracę. Dobrze płatną, samochód służbowy do dyspozycji bez ograniczenia, telefon, laptop, internet, zwroty konsumpcji, szkolenia itd... Gdy chwilami mam zły nastrój i załapę jakiegoś dołka to wystarczy że przypomnę sobie pracę na automatach w Stolzlu a w momencie dostaję ożywienia i doceniam to co obecnie mam. Krótko mówiąc praca tam była najgorszym miejscem jakie kiedykolwiek nawiedziłem ( byłem tam przez około 10 miesięcy jako specjalista, ale byłem za ambitny, chciałem się uczyć a to nie miejsce dla takich ludzi.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-27 11:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak jest sie juz w pracy to czy idzie sie przyzwyczaic do temperatury?czy te premie sa w stanie wynagrodzic warunki pracy?
zdjecie uzytkownika
jasIu - 2013-08-26 20:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak pracujesz na automacie sam,nie pojdziesz sie odlac
zdjecie uzytkownika
mordko - 2013-08-27 21:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile w tej chwili na dziś dzień zarabia specjalista w STOLZLE ?czy są awanse często się zdarzają czy raczej nie dzieki za ingo.
zdjecie uzytkownika
tomtom - 2013-09-09 21:35:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE odradzam prace przez [usunięte przez administratora]firme SGP w hucie Stolze.Jeden wielki [usunięte przez administratora]traktuja czlowieka jak ś miecia dadza CI ciuchy umowe zlecenie na 150 zl reszta na godzine i [usunięte przez administratora]przy pracy na cztery zmiany światek piatek i niedziela max 1050 na reke.ZERO socjalu jak się o coś upomnisz to Cie te[usunięte przez administratora]z SGP olewaja bo parobki mają robić a one sie wożą nowymi autami KAZDEJ I KAZDEMU Z PRACOWNIKÓW SGP WCISKAM ODRADZAM Z DALEKA OD SGP.Praca w hucie cię ż ka ale jest OK jak pracujesz bezpośrednio w hucie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-10 09:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
to ile placa teraz duza jest rotacja raczej stali pracownicy czy czesto sie zdarza ze ktos odchodzi i duzo nowych???
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-10 04:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam wszystkich pracuje w stölzle 2 lata i zastanawiam sie jak moje zy ie zmienilo sie przez ten okres
Mysli sie tylko o pracy na ktora dzis mam zmiane traci rachube czasu niewiadomo jaki jest dzien tygodnia pracuje sie soboty niedziele swieta a o wolne trzeba sie prosic jasnie panujacych kierownikow co jeden to lepszy wziety z ulicy nie majacy jakiego wogole pojecia o formowaniu szkla pracy urzadzen w tym zakladzie czy dysponowaniu zasobami ludzkimi juz nie pisze o wypowiedzi czy kulturze osobistej PANOW KIEROWNIKOW
Jesli pracujesz tutaj musisz zapomniec o domu o rodzinie czy tez o jakichkolwiek innych rzeczach sam system zmian mowi za siebie dwie pierwsze zmiany dwie drugie i dwie nocki i dopiero dwa dni wolne z czego tak naprawde masz 1.5dnia wolnego poniewaz zchodzisz rano o 6;00 przespisz sie do godziny 12:00 to mozna cos podzialac a nastepnego dnia trzeba juz myslec popijajac piwko z kolega o pracy jak by tu na 6;00 dotrzec kazdy kto chce pracowac w tym zakladzie tylko slyszal albo widzial jak zaklad dobrze prosperuje buduje nowa wanne remontuje stara slyszy o dobrych zarobkach ciągle słyszy się o przyjeciach może to i prawda socjal z wysokiej półki wczasy pod grusza opłacanie przeczkola dla dziecka dodatki na swieta ale jeśli ktoś pracuje i widzi jak tu jest to wszystko nie jest tego warte godny zarobek na taka presje nerwowke i warunki to okolo 3/4 tys i tak wiekszosc tu pracuje po znajomosciach.nieliczni przyszli tylko z ulicy
Stanowisko operatora he he ... Ogólnie można by powiedzec że starszy się robisz ponad wszystko w hałasie temperaturze od35 do 60w lato w smarze i tak z ust kierownictwa uslyszysz negatywna opinię i doradztwo zrób tak lub tak wymien to posmaruj tak chociaz pan kierownik
nawet nie zna nazwy asortymentu idacego na danym automacie oczywiscie podslyszal gdzieś pare rzeczy i powtaza to w koło nie majac bladego pojecia o pracy na maszynie lub o wadach na danym wyrobie niewiadomo co by się nie dzalo to wina operatora a specjalisci przeprowadzajacy zmiane to prawdziwi specjalisci potrafia ustawich tak maszynę żeby nie sprawiala problemu do ich wyjscia do domu po wyjezdzie ich z zakładu maszyna nie jest wstanie nawet zblizyc się do 1/4 budżetu już nie mowie o wadach technicznych ale wina i tak spada na operatora który oczywiscie nic niema z tym wspolnego.już nie mowie o sortowaniu co nie zrobisz i tak będzie źle najlepiej jak twój uztsk produkcji wynosil 130% no to by nikt nie powinien mowic . ale i tak by pan kierownik coś powie l czemu tak a nie tak no poprostu wielki cyrk wchodzac do zakladu myslisz tylko jak przezyc 8h i wyjść z tego cyrku a mozna by pisać godzinami o charakterystyce pracy na hucie. I o przezyciu 8 godzin w miare w spokoju
zdjecie uzytkownika
mejson - 2013-10-10 21:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, tak czytam te opinie i nie jestem w stanie sobie wyobrazic co tam sie dzieje takiego straszneg?! Tez pracuje w hucie tyle ,ze za granica( w PL uklady) i takiego dziadostwa jak tam u was nie ma!!!
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-11-15 17:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też pracuję w hucie. To zależy od podejścia... czy masz typowo polskie aby ponażekać nic nie zrobić i zarobić...jeżeli jest tak źle to po co pracuje tam ze straszną myślą przeżycia 8 godzin... gdzie coś od siebie Praca ciężka, nie jest różowo, ale socjal pełny, dodatkowo co do zmiany systemu pracy było referendum i pracownicy zostali przy starym systemie. Specjalista wskazuję drogę przy starcie, a to operatorom płacą za wiedzę z formowania...nie kierownikom również czy kontrolerom...oni oczekują rozwiązań od ludzi którzy biorą kasę za formowanie na automacie.
zdjecie uzytkownika
mirek - 2013-11-17 15:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bolek - 2013-05-01 16:19:02]:
2300+ ? To chyba napisał,ktoś z szefostwa. Byłem tam niedawno na rozmowie o pracę na stanowisko inżyniera, programatora maszyn. Zaoferowali 1800, a plusy to za ewentualne nadgodziny, żadnych dodatków ani nic takiego. Nie wiele mniej płacą zwykłemu pracownikowi produkcji. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2013-12-01 18:11:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odradzam pracy w tym zakładzie !!!!!!!nawet nie będę tego uzasadniał poprostu ta firma to jedno wielkie dno wykorzystująca ciężką sytuacje na rynku pracy.
zdjecie uzytkownika
mario1 - 2014-02-02 20:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bolek - 2013-05-01 16:19:02]:
MAsz racje ale tylko w jednym ze praca za porzadna kase.Tylko jest jeden warunek.Nie masz nikogo znajomego albo z rodziny to zero pracy.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
roleks - 2014-03-15 16:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zawiedziony, może jednak powiesz coś więcej o sytuacji w stolzle. jakieś uzasadnienie nadałoby Twojemu postowi wiarygodności
zdjecie uzytkownika
bolek - 2014-03-25 20:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
malo tego nawet usuwaja opinie wystawione przez czytelników bardzo nieladnie
zdjecie uzytkownika
czerwonysmok - 2014-04-07 19:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Operator automatu na przyjęciu 2100 brutto + premia, po przepracowaniu 3 miesięcy 2500 brutto, i umowa na 6 miesięcy , po przepracowaniu 6 miesięcy 2800 brutto i umowa na czas nieokreślony tak było w moim przypadku.
Im dłużej i lepiej robisz, tym więcej zarobisz.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-04-17 17:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam szukam pracy od pewnego czasu wielokrotnie skłądałem podanie na portierni może ktoś mi podpowie jak się dostac na hutę? bo już nie mam pomysłu
zdjecie uzytkownika
prawdomowny - 2014-04-22 13:07:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
musisz mieć znajomośći i to nie małe najlepiej u któregoś z kierowników tam oni wszyscy stanowią rodzinkę.
zdjecie uzytkownika
raf - 2014-04-25 20:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a w utrzymaniu ruchu da sie zarobic? sa jakies nadgodziny?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-15
Żródło: gazetapraca.pl
Częstochowa
(śląskie)
Stolzle Częstochowa Sp. z o.o. - producent opakowań szklanychposzukuje kandydatów na stanowisko Operator automatu Wymagania: wykształcenie min. średnie, mile widziane doświadczenie zawodowe w zakładzie produkcyjnym, znajomość rysunku technicznego, odpowiedzialność, komunikatywność, umiejętność pracy w zespole, Praca w 4-bryg. systemie czasu pracy. Oferujemy: możliwość rozwoju zawodowego, pracę w stabilnej międzynaro
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-05-02 14:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje na regeneracji form na maszynach, powiem tak, zarobić można ok 3,5-5tys ,robota jest upierdliwa, trzeba mieć niezłą podzielność uwagi żeby jednocześnie pisać programy ,i obsługiwać 2 maszyny jednocześnie, ale do tego można się z czasem przyzwyczaić. Jak zobaczą że sobie dajesz mniej więcej radę to zaczynają to wykorzystywać, dają więcej roboty w taki sposób że nie nie jesteś w stanie śniadania zjeść, bo za chwilę będą cię szukać. Przychodzisz do domu, niby masz wolne resztę dnia, a za chwilkę dzwonią i do roboty. Masz niedzielę wolną, pobudka o 8.00, do roboty nagłą sytuacja, np masz urlop, odpoczywasz i nagle telefon, do roboty, itd.
(usunięte przez administratora) brak organizacji, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-05-06 21:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracownik w Dziale Przesortowania Wyrobów Szklanych - co to za praca ?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-05-08 16:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kiedyś pracowalam w tej hucie jak jeszce była państwowa wódeczka,karty pelen luzik było wspaniale.pozdrawiam wszystkich ktorzy jeszce tam pracują z tamtych czasów
zdjecie uzytkownika
Lubuszanin - 2014-05-17 14:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma kupila upadłą Hutę Szkła w Wymiarkach woj lubuskie
do końca roku ma tam pracować niby 100 osob jest tylko jedna hala produkcyjna i duży biorowiec być może będzie więcej biurokratow niż roboli .A jakie będą zarobki to na razie trudno przewidzieć
zdjecie uzytkownika
toros - 2014-06-20 14:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lubuszanin - 2014-05-17 14:04:48]:
myślę, że co do koasy to będzie tak jak wszędzie... w biurze będą zadowoleni, a na produkcji będzie im źle , że mają mniej
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x