brak logo

STOLZLE

Częstochowa

Opinie o STOLZLE

Emil 2016-02-17 11:42:44
kolejna firma, którą się podejrzewa o to, że zatrudniani są ludzie po znajomości. Według mnie to nie jest zły pomysł, wtedy ekipa jest bardziej zgrana i większa odpowiedzialność za pracę @JA
pracownik 2016-02-19 12:31:58
Co ty bredzisz Emil jaka zgrana ekipa tam wszyscy na siebie kablują donoszą do kierownika żeby się wypromować masz cicho siedzieć nie odzywać się tylko zasuwać jak coś powiesz to masz przesrane.Odpowiedzialność za pracę w takim tempie pracy nie masz czasu zwracać uwagi na jakość produktu tylko modlisz się żeby nadążyć żeby ci premi nie zabrali bo jak zabiorą to grosze zarobisz
pracownik 2016-02-19 12:40:55
nie jest źle??? 2100 brutto+ premia +pranie to ile to wychodzi??1600 na rękę +premia niecałe 300 jeżeli nie zabiorą a żadko się zdaża żeby była +100 za pranie czyli zostaje 1700 zł netto za taką harówkę to nędzne groszę temperatura od+30,na matowaniu samo zdrowie opary z kwasów wdychasz rękawiczek kwasoodpornych brak dają zwykłe gumy po 2 godz.pracy palce wyżarte przez kwas super robota tylko pozazdrościć po 5 latach pracy wrak człowieka
2
pani chmurka 2016-02-19 12:53:01
@pracownik fakt, środkowisko pracy czasami nie jest korzystne, ale co do pieniędzy ci racji nie przyznam - to zależy od stanowiska - taki konstruktor z jeżykiem francuskim u nich o wiele więcej zarobi
1
pracownik 2016-02-19 14:45:31
Ja nie mówię o konstruktorze,operatorze czy specjaliście ja mówię o zwykłym szarym pracowniku który ciężko zapier...I dotego jeszcze musi znosić fochy kierownika który nie ma pojęcia o robocie bo stanowisko dostał po znajomości
2
gracz 2016-02-21 18:04:19
zawsze pracę można zmienić @pracownik i poszukac lepszej ale niestety szarzy pracownicy jak to okreslileś tak zarabiają a powiem wiecej 1800 to i tak dużo
pracownik 2016-02-21 20:13:33
A pracowałeś tam ???
1
dekoracja 2016-02-25 10:45:53
Bardzo ciężka praca. Trudno wytrzymać to tempo i gorąc.
Wyżej ktoś napisał,że trzeba mieć kilka par rękawiczek aby szkło Cię nie parzyło i tak jest! Generalnie jest dużo więcej rzeczy, o których można pisać. Zastanawiające jest ,że BHP i Inspekcja Pracy tego nie widzi. Ludziom ciężko jest zrozumieć jaka jest to ciężka i wykańczająca fizycznie i psychicznie praca. Dopiero jak sami przyjdą i zobaczą to widzą na własne oczy jak jest.
Jak tak dalej będzie to braknie ludzi do pracy. Większość ma dosyć i tylko czeka i szuka nowej pracy.
Bart 2016-02-26 08:57:47
I to wszystko za najniższe stawki godzinowe.
2
zwykły robol 2016-02-26 21:07:19
A co tam się na hucie dzieje, jakieś nagrania nielegalne ktoś coś wie?
Jakaś afera się szykuje ??
waldek 2016-03-01 08:57:59
oj chyba nie za ciekawie tak jest @dekoracja rzeczywiście BHP powinno się tym zainteresować bo teraz też widziałem ogłoszenia, tak nie może być w takich warunkach
2
ciekawa 2016-03-10 19:33:04
a czy ktos może sie wypowiedziec o pracy na dziale przesortowni? tam ponoć się inaczej pracuje jak na hucie......ktos cos wie na ten temat i zarobków?
3
Znok 2016-03-10 19:39:07
Zarobki z tego co słyszałem to są powyżej sredniej krajowej czyli chyba dość normalnie tak sądzę, co do pracy no to jest wymagająca, ale na pewno lżejsza
bb 2016-03-12 08:01:56
Chyba ci się średnia krajowa (4164) pomyliła z minimalną (1850 brutto).
7
pomagier huty 2016-03-16 20:10:46
Pracowałem w dziale przesortowani. Praca przepiękna :), ludzie fajni. Sprawdzasz szkło pod kątem wad. Opinii na temat pracy (tej czy innej) może być wiele, dlatego jak sama nie spróbujesz to się nie przekonasz. Zasadnicze jeszcze pytanie czy szukasz pracy czy poasady? Ci co szukali pracy są zadowoleni, Ci co poasady wiecznie będą narzekać. Zależy na kogo się natkniesz. ;) Powodzenia.
6
ddd 2016-03-28 09:48:35
zaczęłam pracę w przesortowni i wogole nie zgadzam się z waszymi opiniami. Praca jest wymagajaca skupienia ale warunki sa dobre. Jesli chodzi o kierownika to jest jeden i ma 130 pracowników - Pani Klaudia jest moim zdaniem osoba na odpowiednim miejscu.
1
blast 2016-04-01 21:12:50
Czy wie ktoś jak wygląda praca w biurach ? Aplikowałam na jedno ze stanowisk .Pomimo,że spełniałam wszystkie wytyczone kryteria , ku mojemu zdziwieniu nikt nawet nie zaprosił mnie na rozmowę... co wydaje mi sie dość dziwne.Nie chodzi mi o to,że od razu powinnam zostać zatrudniona w tej firmie,ale zwykła rozmowa wydaje się być podstawą. Czy ktoś wie w jakis sposób ta rekrutacja rzeczywiscie jest przeprowadzana i kto naprawdę o tym decyduje ??? Kierownicy ,osoba ospowiedzialna za zasoby ludzkie czy prezes ?
1
pracownik 2016-04-01 21:44:25
jak nie masz znajomości w środku to zapomnij o pracy w biurze na hucie te rekrutacje to tylko taki pic a kandydat na stanowisko już dawno jest wybrany wiem bo tam pracowałem co prawda na produkcji ale też po znajomości ,aplikowałem ciągle na ogłoszenia z 5 albo 6 razy nic, nie odezwali się jak, kolega podał moje cv zadzwonili następnego dnia
brakarka 2016-04-13 18:07:20
Ta firma schodzi na psy!!! Paradoks nie liczy się to aby usprawnić system ,żeby lepsza jakość była a reklamacji coraz mniej a uważajcie na tą blondyneczkę co do was przyszła z góry pewnie na przeszpiegi przyszła ona twierdzi ,ze czegoś nie umiała i dlatego tu przyszła bzdura jakby nie umiała to by ja nauczyli wiem jak M.W było i z innymi nie umiała to się nauczyła uważajcie co mówicie przy niej chociaż ta osóbka na kabelka i lizusa mi nie pasuje uważajcie trzeba ta dziewuszkę cosik lepszej obserwacji poddać.Wiadomo pracować trzeba ona jeśli prawdę mówi to pewnie już czegoś szuka szkoda takiej inteligentnej tu ..............a co do dekoracji to lżej niż na produkcji premii często nie ma ale socjal jest umowa o prace też mogłoby być gorzej a co do innych problemów to na spotkaniach z M. Lubasem odzywajcie się co oczekujecie ot tyle pracuje tu kilka lat wiem ,ze ciężko ale no cóż jak mus to mus
fif 2016-04-14 14:48:39
@Znok wiadomo, że praca jest wymagająca, ale całkowicie rekompensują to zarobki. Można się przekonać zatrudniając się na konstruktora w Częstochowie. Ważne by mieć wykształcenie wyższe techniczne i umieć posługiwać się programami: AutoCad, Catia v 5.
polak 2016-04-19 09:36:16
fifi całkowicie sie z toba nie zgadzam. w tej firmie nie trzeba umiec autocada i catie 5 , a nawet nie trzeba mieć wyższych studiów żeby być konstruktorem, wystarczy mieć plecy szerokie. i nikt mi nie powie ze jest inaczej. przykład chcecie przykładu prosze bardzo a Pani Iza pływa już chochocho tyle lat w dziale konstrukcyjnym
2
probus 2016-04-20 14:55:39
Pojawiła się oferta przy druku. Warto złożyć CV?
Po przeczytaniu kilku postów to trochę zwątpiłem.
1
ustawiacz? 2016-05-04 19:19:27
witam miałem nieprzyjemność pracować jako ustawiacz maszyn szklarkich na wyczerpach w stolzle. Praca ciężka, tempo jak w kieracie no i kierownik julian barke zryty gość , mobing i traktuja cie jak śmiecia. zarobki mogły by być gdyby to że na nadgodzinach chachmęcą , przyjdziesz do pracy i nie wiesz kiedy wyjdziesz. każdy patrzy na siebie jak na wroga , nie polecam.
1
Nowy 2016-05-15 11:00:47
Mam pytanie do narzekających na warunki pracy - co wam da wypisywanie żali na tym forum, lepiej skontaktujcie się z Inspekcją Pracy.Przedstawcie warunki pracy i może coś się zmieni. Weźcie do pod uwagę,że nie pracujecie w żadnym kołchozie radzieckim tylko pracujecie w Polsce. Raz,drugi raz, trzeci raz zgłaszajcie problemy do PIP aż do skutku - bo tak trzeba robić jak kierownicy mają was w nosie. I PRZESTAŃCIE SIĘ NAD SOBĄ UŻALAĆ - bo co to da - TYLKO ZACZNIJCIE DZIAŁAĆ.
laura 2016-05-16 20:49:10
Nowy' troche zastanwiam mnie twoj wpis, ponieważ widziałam od pewnego czasu kilka nowych ofert pracy wiec raczej tam jest wszystko ok i wszystko dziala legalnie, poza tym widzialam te oferty i sa w porzadku
JOSE 2016-05-26 09:23:15
Odradzam dekoracje, szczególnie 3 brygadę gdyż jest prowadzona przez prostaka który nie zawaha się przeklinać w stosunku do pracowników, myśląc że jest kimś a jest nikim tak naprawdę. Przez szacunek do siebie nie ma sensu pisać więcej. Płace żałosne, dniówka tam, to 2 godziny pracy w normalnych warunkach i z normalnymi ludźmi zagranicą. Zapieprz przez 7g i 40 min, na przerwę idziesz do stołówki, na której nic nie ma, jako intruz i jak sobie sam załatwisz czas. W normalnych pracach herbata, kawa czy napoje są normą, tutaj za wodą musisz biegać po całej hali jeśli wogole będzie. Gorąco ale i przeciągi przez co łatwo coś złapać. Parę osób było spoko, ale niestety większość robi karierę albo jest pokroju wielkiego szefuńća. Będąc pierwszy raz na lini ładującej butelki,brodacz od maszyny zamiast wytłumaczyć dokładnie o co chodzi na wstępie mówi, że wie, że nie jest to moja praca marzeń ( w czym akurat ma rację) zamiast powiedzieć na luzie co i jak. Albo panusia, następna żenująca karierowiczka od 5 lat, która doskonale wie, że syropy z herbapolu i tak zostają w sporych ilościach po rozdaniu im pracownikom huty, za samo patrzenie na nie, wyskakuje z tekstem, że się nie należy bo robię parę dni bo jestem z SGP. Robiąc niewiele w tym kraju, bo większość czasu pracowałem tylko zagranicą, to nawet takie TRW to zajebisty zakład gdzie nikt o takie bzdury nie bedzie zgrywał Bóg wie kogo. I jeszcze to traktowanie jako złodzieji kierowców wyjeżdżających z zakładu, gdzie karzą otwierać bagażnik, praktyka jako naruszająca prywatność, nieznana w cywilizowanych krajach. Dlatego dla wszystkich kumatych, odradzam tą firmę a w szeczególności ten dział, bo pracując tam krótko po długiej przerwie pracy w Polsce, posmakowałem cały polski charakter tego typu przedsiebiorstw, gdzie za 15-20 euro czy 15 funtów ( 60-80zl ) ludzie zapieprzają w pocie czoła i muszą jeszcze to z uśmiechem robić bo jakiemuś cymbałowi szefuńćowi czy karierowiczowi się to nie spodoba. Ale mi to wisi bo właśnie odwaliłem kolejną dniówkę w Holandii za 80 euro, ale to tylko środa była, bo w niedzielę mam dwa razy tyle płacone, na spokojnie, z godzinną przerwą, darmowymi napojami czy jedzeniem w niedzielę, sympatycznymi ludźmi i zdrową atmosferą. pozdro
3
Reksio 2016-05-30 21:05:04
Nie kolego JOSE.. Maciek nie mozesz tak pisac na forum gdyz obrazasz ludzi ciezko pracujacych w pocie czola na chleb.. nikogo nie obchodzi twoja praca w Holandi na szparagach za 800 czy 80000 euro.. Co do reszty twojej wypowiedzi mija sie lekko z prawda ale kto pracuje w STOLCU nie potrzebuje sprostowania twojego postu. nie pozdrawiam czytajac twoja opinie ubawilem sie jak mops na jagodach .
AntyBarke 2016-06-07 20:16:45
Witam, miałem zaszczyt pracować na warsztacie gorącego końca, z panem Julianem Barke. Na robocie się nie zna nic, wszystko co robi to spier....oli, ale od pracowników wymagania, sam najpierw pokaż szanowny Julianie , a dopiero wymagaj. Gdyby nie kilku chłopaków to ten warsztat by nie istniał a Stolzle można by zamknąć. Wszystko co oni zrobią,on bierze na siebie i prezes chwali swojego Julianka. Ale kiedyś ci się nogą podwinie i polecisz razem ze swoim ukochanym osobistym przydupaskiem Adasiem, i nikt wam pomocnej ręki nie poda. Pozdrawiam chłopaki trzymajcie się (Adam ciebie to nie dotyczy).
2
żeromski 2016-06-10 03:49:10
Przestańcie się użalać,zakładajcie związek dam namiary.
dział dekoracji 2016-06-14 10:16:20
Niestety ale to wszystko prawda.Premie zabierane ,lub wstrzymywane do odwołania.Bez dodatku premii i bez 100 zl. za pranie zarobki w granicach 1500-1600 zł.za siedem dni pracy.Soboty i niedziele bez dodatków.O odbiórkach można zapomnieć.Na halach gorąco,tempo pracy naprawdę szalone.Pomimo że dziewczyny pracują w zawrotnym tempie i tak jest źle,większy szacunek tam się ma do facetów niż kobiet.O toalecie czasami można zapomniec ,no chyba że naprawde ktos sie zlituje i cie podmieni,jesli nie to czekasz do przerwy.Sprawdzanie butelek : dwie dziewczyny na lini maj a sekundy aby je sprawdzic ,odpadow mnostwo ( szklo ,druk,sprey ) spleśniałe i połamane palety dziewczyny muszą same wymieniać.Ale co tam ,przecież dziewczyny to woły.Zatrzymywane palety to też norma.Urlopy : zamiast faktycznie 10 dni masz 7 bo w urop wciskaja Ci 3 odbiórki.Odbiórki na nocach : pracujesz bez dodatku za godziny nocne.Mozna by tu wymieniać .Najgorsze jest to ze nikt z Góry sie tym nie zainteresuje.Zalety tej pracy oczywiście też są. SZKODA TYLKO ŻE TYCH ZALET JEST MNIEJ .
4
bebe 2016-06-20 17:41:24
Zgadzam się z wszystkimi ,którzy negatywnie się wypowiadają na temat tam nie ma szacunku do człowieka lepsze etaciki to po znajomości często ludzie bez uprawnień i adekwatnego wykształcenia premie zabierają a w sklepach pełno butelek stoi z wadami i jakoś nikt nie zwraca na to uwagi . Nieuczciwa firma nikomu nie polecam żałuje ,ze tam pracowałam. Teraz mam super prace gdzie moje umiejętności doceniają a kwalifikacje adekwatne do wykształcenia. Ostatnio na spotkaniu z przedstawicielem STOCKA naświetliłam tą sytuacje jakimi cierpieniami tudzież obrażeniami typu poparzone ręce itp. Był zgorszony bo nie miał świadomości ze to tak wygląda od kuchni obiecał ,ze tak tego nie zostawi.Dawne koleżanki i koledzy jesteście super ludźmi nie dajcie sobą manipulować idźcie do Pipu jak się nie odważycie to nie narzekajcie ale to i tak nic nie zmieni
7
zawiedziony 2016-07-02 08:48:57
Witam wszystkich - ja pracuje w tej firmie. na pracę nie narzekam choć czasami jest ciężko. Zdarza się iż pracujemy po 20-cia godzin gdy jest jakaś awaria, ale rozumiem to że, jak nie będzie produkcji to nie będzie pracy ani płacy. Ludzie poświęcają nawet wolne dni lub noce przychodząc do usuwania awarii. Najbardziej mnie boli jednak to że, przyjeżdżają specjaliści z innych zakładów nie mogą ustawić idealnie automatów, a stwierdzają iż, niektórzy nie nadają się na jakimś stanowisku i trzeba ich wymienić. wszystko jest jednak spowodowane tym iż brak jest ludzi ,a nie umiejętności pracowników. Nie wiem może myślą że przyjdzie ktoś po szkołach i będzie znał od razu całą maszynę niestety myślę że nie. Będzie musiał też popracować przez kilka lat aby poznać każdą śrubkę. Pracowałem już w wielu firmach i stwierdzam że w tej firmie jednak chociaż zarobki są w miarę adekwatne do zajmowanego stanowiska i oprócz tego jednego mojego zastrzeżenia nie mogę powiedzieć że jest to firma zła, a naprawdę wiem co mówię są gorsze gdzie pracownika traktuje się podle.
2
nowy 2016-07-06 19:19:11
Pracuję tam już jakiś czas. K...a szok. tempo sprinterskie. Ręce po całym dniu tracą czucie a nie powinny bo 10 lat tyrałem fizycznie. Więcej szybciej to dewiza tego starego Żyda. Zaorać ludzi bo jak zdechną to i tak znajdą się nowi frajerzy. Ukraińców masa i mało który rozumie co się do niego mówi - na szczęście uczyli rosyjskiego w szkole to się człowiek dogada. Sgp - agencja ma ludzi głęboko w dupie - masz przyjść i na nich zasuwać aż zdechniesz a wtedy na twoje miejsce przyjdzie inny frajer.
jednym słowem Obóz pracy albo wykańczalnia...
14
kostii 2016-08-08 17:54:18
A w czwartej brygadzie nie lepiej. Panoszy się taka Gaubowa franca jedna i twierdzi że jest nietykalna. Zwykła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic więcej. Obraża ludzi i nosi się wyżej niż gołębie srają. Doigra się wredne babsko kiedyś.
Rządzić to sobie może u siebie w kiblu a nie na hucie gdzie jest tylko zwykłą pracowniczką. Trzeba tyrać i nic tego nie zmieni. Sam pracowałem w kilku miejscach i takiego zapierdolu jeszcze nie widziałem.
10
barbara 2016-08-15 14:18:52
@ kostii no a widzisz, jednak rządzi własnie tam, wiec skoro jest na to zgoda z wyżej no to nic chyba nie poradzisz
był/a 2016-08-19 16:05:22
Reklamacje i reklamacje. Niech zwiększają jeszcze tempo ,podkręcają więcej maszyny a będzie jeszcze więcej reklamacji. Tempo jak na karuzeli, jeśli idą na ilość a nie jakość to niech sobie '' góra '' sama w brodę pluje. A my siedem dni zapierdzielamy jak ''biali murzyni'' . Wrzesień za pasem , jestem ciakaw/a jak z urlopami za zeszły rok. Czy znów bedzie łamane prawo??? Jak co roku?? Odbiórki jak zwykłe tylko na papierze , rzeczywistość jest całkowicie inna. Łamane jest prawo pracy i przepisy BHP na każdym kroku
13
ziron 2016-08-26 11:27:53
barbara brawo ty.
1
zainteresowany 2016-08-27 19:05:27
Po raz kolejny pojawiło się ogłoszenie na konstruktora, rozbudowują się czy "śliskie stanowisko" ?
Jakie zarobki, atmosfera ?
1
Franek 2016-08-27 21:48:59
Coś zbudowali
1
baraka 2016-08-28 13:34:48
Ogólnie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepiej szukaj gdzie indziej. ja już odszedłem i szkoda tylko straconego czasu w tym burdelu.
4
erni 2016-08-30 17:37:27
Szukaja na stanowisko elektromechanika na dekoracje, kojarzycie cos o tym? sliskie stanowisko?
Jaś 2016-09-01 23:41:18
Moja opinia jest bardzo negatywna, gdyż uważam, że praca tam odmóżdża całkowicie. Ponadto zaczynam po 3 latach gadać do siebie, widzieć dookoła samych wrogów, sadzić o sobie że jestem lewusem i nierobem, pisać w nocy głupie posty. Znowu nie pójdę do psychiatry w tym miesiącu, bo pewnie premii nie dostanę za złe zachowanie. Fajne babki tam robią -jedyny +.
1
Schiz Jasia 2016-09-02 11:45:45
Ale i tak się z tobą nie umówią na randkę bo wiedzą gdzie pracujesz i ile zarabiasz
1
kira 20 2016-09-07 12:34:29
A co myślicie na temat drugiej brygady jest ok czy słabo?
Pracownik 2016-09-07 15:23:20
Miala byc premia w tum miesiącu podobno i co? Nie ma premi poraz kolejny gadanie gadanie i nic pozatym a z tego co pamietam to sam Prezes mówił ze będzie premia ale jak zwykle tylko gadanie..
Pracownik 2016-09-07 15:24:10
Miala byc premia w tum miesiącu podobno i co? Nie ma premi poraz kolejny gadanie gadanie i nic pozatym a z tego co pamietam to sam Prezes mówił ze będzie premia ale jak zwykle tylko gadanie..
xyz 2016-09-07 20:43:10
Bo premia ma być dopiero za wrzesień, czyli w październiku. Kto mądrzejszy to poszedł w tym czasie na L4 i miał drugi turnus wczasów pod gruszą.
NBA 2016-09-08 07:44:40
Premia może i będzie ale najpewniej nie w całości realna to 50% a potem i tak ja zabiorą. Dekoracja to nie produkcja tu się doi ludzi a nie daje zarobić.
2
wujek putin 2016-09-17 11:11:28
Będzie paremia ale lotna albo górska. Coraz więcej się robi a ludzi mało. Albo się sami zwalniają , albo przenoszeni są do innych brygad.
Kolesiostwo i wchodzenie w dupę - niektórzy maja to opanowane do perfekcji.
2
Petr 2016-09-25 08:41:44
Gdzie te cudwne wyplaty,gdzie cudowne warunki pracy,gdzie te zlote gory?Już 7 lat temu bredził Najjśniejszy.Ja to pamietam bo tam robiłem w tym syfie.Wasze premie będa.ale na koniec roku w Wiediu-dla zarządu.Hahaha.Ukraińcy już robić nie chcą dlaTatka?Weźcie sobie szybkie chńsie rączki Chin.Hahaha.
Zostaw swoją opinię o STOLZLE - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE