Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o STOLZLE

Pracowałeś w firmie STOLZLE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Emi - 2015-11-16 09:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sonia - 2015-11-14 18:43:32]:
Tak na dekoracji będziesz mieć rozwój zawodowy hehe
Zapraszamy to sama Pani zobaczy.
Zgadzam się z przedmówcami 1.5 dnia wolnego po 7 dniach pracy to masakra.
Bardzo ciężka praca. Tempo szalone ,a z pensją szału nie ma na dekoracji.
Na produkcji wynagrodzenie i dodatki są wyższe.
zdjecie uzytkownika
Produkcja - 2015-11-17 20:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie nazywajmy tego wynagrodzeniem,to jest śmiech aby za taką prace (automaty) płacić takie pieniądze, w Austri też zarabiają 4 tys. ,ale EURO!!!!!!!!!!!!! i automaty idą prawie o połowe wolniej,a operator siedzi prawie cały czas w klimatyzowanym pomieszczeniu i wychodzi praktycznie tylko na smarowanie,a nie jak u nas wiecznie coś się dzieje.A jeśli chodzi o rozwój ,to trzeba być dobrym przydupasem,albo mieć konkret plecy.Szukam czegoś nowego bo nie mam jeszcze 40-stki ,a już mi zdrowie szwankuje,szkoda życia na taką tyrke.POWODZENIA!!!!!
zdjecie uzytkownika
operratorro - 2015-11-25 15:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A ja tam pracuje już od ponad dwóch lat i nie narzekam , jak ktoś lewus i obibok nastawiony na nieróbstwo to nawet za ciecia mu będzie źle. Zarobki rzeczywiście na automatach nie są powalające szczególnie na poczatku kariery, ale później nie jest źle, a z roku na rok po podwyżkach jest ok. Jeśli chodzi o specjalistów to bracia bliźniacy są wporzo, zawsze pomogą i wytłumaczą, nie spotkałem się tam z nikim ze specjalistów co byli by chamscy i nie chcieli pomóc, a najlepszy z najlepszych to chyba Zbyszek D, pomysły nie z tej ziemi , i zawsze wyciągnie maszynę na prostą.
Praca ciężka , w gorącu, ale jak jest się spoko gościem to koledzy zawsze pomogą.
zdjecie uzytkownika
GLASMOLLD 9 - 2015-11-25 20:25:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [operratorro - 2015-11-25 15:57:17]:
To chyba z Ciebie niezły GIMBAZA(jeśli wiesz co to znaczy!!!!) a te 4 tys. za taką prace to rzeczywiście rewelacja,cienko się liczysz Operatorze.A jak tam pracujesz 2 lata to mało jeszcze wiesz,chyba że plecy twojego kolegi wszystko zasłaniają i nic już nie widzisz.Takich ja Ty to tam potrzeba,spytaj starszych kolegów ile zarabiają bracia M, to może się obudzisz (o ile Ci powiedzą prawdę),pochwal się jeszcze jak tam twój słuch??? bo z roku na rok każdy ma coraz gorszy,ale Ty pewnie ze swoimi 3.5 tys BRUTTO ,masz pewnie rewelacyjny.
zdjecie uzytkownika
Operatorro - 2015-11-27 11:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież jak ci tak źle w tej pracy to po co tam jeszcze robisz? Zwolnij się idź do dych wszystkich lepszych firm jakie są w mieście i zarabiaj tyle co bracia, lub więcej. A po drugie to oni nie kradną nikomu tylko tyle dostali na głowie więc co cię to interesuje?
zdjecie uzytkownika
Pracus - 2015-11-27 19:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzien Pierwszy ....zobaczymy jak bedzie :)
zdjecie uzytkownika
franek - 2015-11-28 13:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracus - 2015-11-27 19:44:26]:
dzien pierwszy na jakim dziale?
zdjecie uzytkownika
G-100 - 2015-11-28 22:59:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Operatorro - 2015-11-27 11:39:12]:
Rzeczywiście kolega miał racje,takich jak ty w tym zakładzie jest mnogo.Reasumując to porównując prace operatora i specjalisty to te zarobki operatora są smieszne,bo jak nie ma specjalisty na sobote i niedziele to operator musi radzić sobie sam,więc za co mają te pieniądze specjaliści ZA PODPIERDALANIE OPERATORA,BLOKOWANIE KOMPA I SIEDZENIE W KANCIAPIE I NAJLEPSZE "ZRÓB TO I TAMTO!!!!!!!!!!!!!!" NAJLEPSZE TEKSTY NASZYCH SPECJALISTÓW.Zobacz na ile % idzie teraz automat 2D,a na ile szedł rok temu. TAKICH MAMY SPECJALISTÓW PODKRĘCAĆ AUTOMATY!!!!!!!!!! ŻENADA.
zdjecie uzytkownika
nok - 2015-12-03 14:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konstruktor z językiem francuskim to jest dobra praca dla kogoś kto faktycznie zna branz ei ma dobry dojazd do Częstochowy, bo nie każdy rejon jest dobry tak naparwde.
zdjecie uzytkownika
bottero - 2015-12-04 23:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale "operrator" lubi specjalistów bo to pewnie jeden z ziomali.
zdjecie uzytkownika
spec - 2015-12-13 18:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Widzę, że poszukują kogoś na stanowisko specjalista ds. sprzedaży w Częstochowie. Oferta dodana prawie miesiąc temu... Nie wiecie czy już kogoś znaleźli czy dalej można aplikować? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Petr - 2015-12-18 20:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No witam was smieszne ludki. Jak ja to czytam to mnie pusty smiech ogarnia. Pracowałem w tym burdlu 5 lat temu i na szczęście mi podziekowano.Myslę ,ze spotkam Stolice Mądrości z Jarosławia i uściskam go serdecznie ,że doszedłem do pieniędzy bo mnie wywyalili.Pamietam jeszcze czasy pracy w Stolzle sprzed 7-8 lat,szacunek do ludzi wśród starszych pracowników był cudowny,ale chamstwo zaczęło się powoli już wtedy panować.Znałem kilku starszych operatorów i specjalistów,którzy bardzo ciężko przypłacili zdrowiem pracę w tym syfie.Myslę ,ze wdychanie gotującego się oleju,smaru,przekroczone normy hałasu i udary cieplne do 70-80 stopni są bardzo zdrowe dla Was żuczki kochane.Myślę,ze zacznie wam to wychodzić po jakiś 10-15 tury.Chorób nie muszę cytować,bo łatwo się domyśleć.Ciekaw jestem ,który z was wtedy będzie pod niebiosa chwalil te cudowne 3-4 tyś. A jeśli chodzi o zostanie operatorem to co najlepsi z was mogą być dobrzy po min.2 latach,reszcie niestety 3 braknie a i tak nie będziecie znali wszystkich sztucek z automatami,bo można z nimi cuda robić.Ale cóż nikt wam tego nie powie ,ponieważ tego nie znają Specjaliści i nie mają interesu te "wiejskie chłoptasie".Proponuje Wam przejechać się do hut grupy do Austrii,Anglii ,czy Czech zobaczycie jak wygląda cywilizowana praca(ale nikt was tam nie wysle bo jeszcze byście zastrajkowali i Najjasniejszy nie dostałby tej gigantycznej rocznej premii w OJRO).Jak macie pojęcie to wyjeżdżajcie do hut szkla do Europy,fajne warunki pracy i kasa.No cóz proponuje powoli Ukraców brać bo będą tyrać za 5zł na godzinę,ale jak znam tych ludzi to pa paru tygodniach lub miesiąch uciekną.Wieć pozostaje podniesienie ludziom kasy bo nie będzie komu tych ton przerzucać na zimnym końcu.A swoją drogą czy normalne jest ze właściciel SGP był byłym szefem kontroli jakiości w STO?Sami sobie ludzie odpowiedzcie jaką tam karierę możecie zrobić. GUD LAK ,robic robić robic
zdjecie uzytkownika
Petr - 2015-12-18 20:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No witam was smieszne ludki. Jak ja to czytam to mnie pusty smiech ogarnia. Pracowałem w tym burdlu 5 lat temu i na szczęście mi podziekowano.Myslę ,ze spotkam Stolice Mądrości z Jarosławia i uściskam go serdecznie ,że doszedłem do pieniędzy bo mnie wywyalili.Pamietam jeszcze czasy pracy w Stolzle sprzed 7-8 lat,szacunek do ludzi wśród starszych pracowników był cudowny,ale chamstwo zaczęło się powoli już wtedy panować.Znałem kilku starszych operatorów i specjalistów,którzy bardzo ciężko przypłacili zdrowiem pracę w tym syfie.Myslę ,ze wdychanie gotującego się oleju,smaru,przekroczone normy hałasu i udary cieplne do 70-80 stopni są bardzo zdrowe dla Was żuczki kochane.Myślę,ze zacznie wam to wychodzić po jakiś 10-15 tury.Chorób nie muszę cytować,bo łatwo się domyśleć.Ciekaw jestem ,który z was wtedy będzie pod niebiosa chwalil te cudowne 3-4 tyś. A jeśli chodzi o zostanie operatorem to co najlepsi z was mogą być dobrzy po min.2 latach,reszcie niestety 3 braknie a i tak nie będziecie znali wszystkich sztucek z automatami,bo można z nimi cuda robić.Ale cóż nikt wam tego nie powie ,ponieważ tego nie znają Specjaliści i nie mają interesu te "wiejskie chłoptasie".Proponuje Wam przejechać się do hut grupy do Austrii,Anglii ,czy Czech zobaczycie jak wygląda cywilizowana praca(ale nikt was tam nie wysle bo jeszcze byście zastrajkowali i Najjasniejszy nie dostałby tej gigantycznej rocznej premii w OJRO).Jak macie pojęcie to wyjeżdżajcie do hut szkla do Europy,fajne warunki pracy i kasa.No cóz proponuje powoli Ukraców brać bo będą tyrać za 5zł na godzinę,ale jak znam tych ludzi to pa paru tygodniach lub miesiąch uciekną.Wieć pozostaje podniesienie ludziom kasy bo nie będzie komu tych ton przerzucać na zimnym końcu.A swoją drogą czy normalne jest ze właściciel SGP był byłym szefem kontroli jakiości w STO?Sami sobie ludzie odpowiedzcie jaką tam karierę możecie zrobić. GUD LAK ,robic robić robic
zdjecie uzytkownika
ratatuj - 2016-01-04 00:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Petr sporo piszesz na temat tej firmy i dajesz dużo do myślenia. Wydaje mi się jednak, że szacunek do osób ze stażem w firmie, to jednak plus dla nich..
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-01-08 20:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kolego @ratatuj,kogo masz na myśli pisząc ze stażem?? chyba nie ziomali BZYKI??
zdjecie uzytkownika
Godzila - 2016-01-09 01:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stolzle poszukuje obecnie ludzi do swojej ekipy. Widziałem ofertę na frezera CNC i automatyka w dziale utrzymania ruchu w Częstochowie. Muszę przyznać, że fajne zapewniają warunki takiemu automatykowi.
zdjecie uzytkownika
Petr - 2016-01-09 22:46:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do koleżki @ratatuj. O ile mi wiadomo to ,że ktoś gdzieś długo pracuje i ma"staż" to nie znaczy ,że jest super fachowcem i staż to plus dla niego.
A z tego co się orientuję to w Stolcu to już chyba całe rodzinki i wsie pracują.Pracowałem w kilku firmach i takie "układy" nigdy nie przekładały się na kompetencję pracowników z godnie z zasadą:Głupi ,mierny ale wierny.Gud lak,P.S.I uczta się chłopoki tych automatów bo jeszcze wiele wody w Wiśle musi upłynąć.
zdjecie uzytkownika
tpmi - 2016-01-11 12:34:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co powiecie o pracy jako automaktyk? Bo widziałem ich oferte pracy do dziłu urzymania ruchu, a obecnie och dział działa naparwde sparwnie i jest szansa na rozwój.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-17 10:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czemu nikt nie napisze o Jarusiu Dz taki był dobry pracownik
zdjecie uzytkownika
ciupek - 2016-01-17 18:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja nie słyszałem o nim dlatego ciężko mi się wypowiedzieć :) interesuje mnie posada u nich frezera CNC w częstochowie, podobno umowa o pracę i wypłata koło 2500-3000 zł miesięcznie
zdjecie uzytkownika
wq - 2016-01-20 21:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bottero, tego typu teksty czy komentarze są niewskazane. NA pewno nie pomagają rozwiązać problemów firmowych. JEżeli taka słaba atmosfera jest to ja wierzę, że rekrutacje na konstruktora będzie trochę trwałą.
zdjecie uzytkownika
bottero - 2016-01-25 21:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego "wq" nie wiem do czego pijesz,ale pisze jak jest bo tam paracuje,ale nie liże jak inni tylko staram być się sobą i nie dam soba pomiatać,i tacy ludzie przez górę są nie bardzo lubiani.Mam to ogólnie w dupie,a jak ktoś przekroczy czerwoną linie to od razu wale w RYJ.Walić tą robote ,nie ta to inna kokosów tam nie ma a warunki tragiczne,po paru latach pracy (a nie ściemnianiu jak starzy operatorzy,oczywiście nie wszyscy ale większość)na automacie trzeba sobie kupić balkonik.POWODZENIA DLA NOWYCH PRACOWNIKÓW NA AUTOMATACH KTÓRYCH JUŻ WERBUJĄ Z ZIMNEGO KOŃCA BO NIE MA CHĘTNYCH ZA BRAMĄ.
zdjecie uzytkownika
mwritum - 2016-01-25 21:31:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie to bottero zgodze sie z Toba, trzeba mieć odpowiednie nastawienie do pracy i tyle. Ja teraz może przekonam się o stolze na własnej skórze, bo szukają konstruktora. Wymagania niewielkie - wykształcenie wyższe techniczne i umiejętność obsługi programów AutoCad, Catia v 5.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-01-27 09:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co sądzicie o dekoracji?
Bo ja mam już dość. To tempo i gorąc mnie wykańcza.
Gdyby pensja była jeszcze adekwatna do wykonywanej pracy.
PS.Ktoś wie kiedy na nowej hali w dziale dekoracji będą otwierały się okna?
Wypalają butelki i te śmierdzące opary są nie do zniesienia.
zdjecie uzytkownika
Szczera - 2016-01-28 19:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co sądzę o dekoracji.
Wiadomą rzeczą jest ,że praca w hucie szkła jest ciężka.
Lecz praca byłaby łatwiejsza gdyby tacy "specjaliści" np. od spraya jak Pan Tomasz lepiej wypełniał swoje obowiązki i słuchał ludzi.
Stojąc na stanowisku zbieramy w podwójnych rękawiczkach butelki ,a i tak mamy poparzone dłonie. Tyle razy już prosimy aby coś z tym zrobić. Pistolet od kleju , który jest ciężki trzymamy cały czas w dłoni. Ręce i nadgarstki nam nie wytrzymują. Też prosiliśmy aby zrobić to tak jak jest na podobnym stanowisku gdzie pistolet jest zawieszony na sprężynie. Drodzy "specjaliści" przychodzimy do pracy aby pracować. Pracujemy tak ciężko ,że koleżanki mdleją na stanowisku pracy. Pomóżcie nam i usprawnijcie pracę zamiast wprowadzać zamęt. Poganianie i ciągłe przyspieszanie maszyn będzie prowadzić do większej liczby reklamacji i coraz większego zmęczenia i zniechęcenia pracowników.
zdjecie uzytkownika
toros - 2016-01-30 10:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę @pracownik huty że masz niezbyt miłe wspomnienia na produkcji w Stolzle. Znajomy aplikowal na kostruktora i tam nie ma takiej tragedii podobno .
zdjecie uzytkownika
mrówka - 2016-01-30 13:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opowiem o pracy w dziale dekoracji, otóż jest naprawdę ciężka ponieważ przybywa nowych maszyn, piecy w których temperatury są powyżej 550-600 stopni. Tłoczno już się tak zrobiło,że nie ma gdzie stawiać palet, a i oddychać nie ma czym bo okna już 1,5 roku w nowej hali nie działają.Zastanawiam się jak dokonano odbioru hali??? Uważam, że budując nową hale nawet szefostwo nie przewidziało takiego zagęszczenia, ale cóż się dziwić, siła robocza w regionie częstochowskim tania i zarząd z Austrii przenosi linie do nas. Wszystko byłoby do zniesienia gdyby każdy wykonywał swoje obowiązki rzetelnie, najcięższą pracę oczywiście odwalają kobiety.Natomiast "pseudo specjaliści" to młode cwaniaczki co ciężkiej pracy jeszcze nie widzieli i innych nie szanują. Nasz Pan Prezes powiedział, że praca na dekoracji jest lekka CZYŻBY??? przecież my musimy obejrzeć druk i szkło paskudne, które przyśle nam produkcja i jeszcze piękną premie za to weźmie, ale nam zabiorą bo my mamy od odpadu naliczaną a oni od produkcji i koło się zamyka. Wszystkich silnych, wytrwałych, sprytnych zapraszam do naszego grona, pracy jest dużo, a ludzi ciągle mało.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-30 15:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikomu nie polecam tej pracy warunki pracy kiepskie i słabo płaca stolze schodzi na psy każdego dnia .
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-30 16:41:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też nikomu nie polecam pracy na dekoracji ciężka praca,w wysokiej temperaturze za marne pieniądze płaca marna za tak ciężką pracę bez premii 1600 zł
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-30 16:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też nikomu nie polecam pracy na dekoracji ciężka praca,w wysokiej temperaturze za marne pieniądze płaca marna za tak ciężką pracę bez premii 1600 zł
zdjecie uzytkownika
Znok - 2016-02-01 14:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie jest aż tak źle chyba @pracownik wydaje mi się, że jest sporo do zrobienia i zarobienia, a premie są jeśli się postarasz, więc nie wiem skąd takie opinie
zdjecie uzytkownika
rocky - 2016-02-01 17:09:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ,nie, nie to niemozliwe jarusia juz nie ma w stolzlu To co teraz tatko sam zrobi Przeciez jarus to jego prawa i lewa reka. Ta firma schodzi na psy. A teraz całkiem poważnie . Dopuki tam się tej sitwy kolegów i kolezanek nie rozgoni i na ich miejsce posadzi kompetentnych ludzi , to nie ma szans na jakiekolwiek wyniki
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-02-02 19:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trochę o DEKORACJI;
-BARDZO CIĘŻKA PRACA
-TĘPO SZLONE
-CIĄGŁE PRZYŚPIESZANIE MASZYN
-TEM.SZALONA W STYCZNIU LUDZIE MDLEJĄ A CO BĘDZIE W LATO
-OKNA SIĘ NIE OTWIERAJĄ
-ŚMIERDZĄCE OPARY BRAK WYMIANY POWIETRZA
-1.5DNIA WOLNEGO 7 PRACY
-ODBIÓRKI TYLKO W GRAFIKU NAPRAWDE BRAK
-PREMIA ZAPOMNIJ ZAWSZE ZABRANA COŚ SIĘ ZNAJDZIE
-SORTOWANIE PO GODZINACH TO NORMA ZA DARMO NAWET GDY MOŻNA TO ZROBIĆ W CZASIE PRACY BO JEST PRZESTAWKA LEPIEJ SPRZĄTAĆ LUB MYĆ BO DRUKARZ TOŚWIĘTA KROWA. NIE ZOSTANIE PO GODZINACH ZAMIAST PATRZYĆ CO IDZIE TO TELEFONBLUB PLOTY- ZOSTANA KOBIETY TO PO CO MONITORING
-BUTELKI TAK GORĄCE ŻE RĘCE POPARZONE SZKODA NA RĘKAWICZKI
-LUDZIE ODCHODZĄ MASOWO PRZYBYWA ZA TO
UKRAINCÓW I SKAZAŃCÓW


-
zdjecie uzytkownika
Petr - 2016-02-02 21:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No rocky ja też nie mogę uwierzyć w to ,że przydupaska Jarusia już nie ma na produkcji.Well well well to już nasi kochani Banderowcy z Ukrainy robią na Stolcu?Nie mogę w to uwierzyć.Naprawdę,ale spoko oni też nie dadzą się długo wozić za 5 zł na godzinę.A gdzie te szumne zapowiedzi o nowych miejscach pracy dla mieszkańców Częstochowy,w gazetach itp.Ludziom się nie ,płaci,wykorzystuje to się ma.hahahahhahaah,Gdzie te szumne otwieranie dekoracji z przed lat,wspomnienie.Juz wtedy kobiety były poparzone kwasem na matowieniu.Młodzi za 7zł to nie będą tyrać,nie są idiotami.Wyjeżdzajcie szkoda tu na tym "dziadowie "siedzieć",tu tylko będzie 120% normy.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
toros - 2016-02-03 18:06:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Petr - 2016-02-02 21:12:50]:
oj widzę , że opinie o Stolzle co raz gorsze. Znajomy do aplikował jakiś czas temu i wyjechał nawet . Nie narzekał - z tego co wiem to był tu jako kontruktor
zdjecie uzytkownika
Polak - 2016-02-04 12:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czemu oni wymieniają konstruktorów co rok . Jch ogłoszenia pojawiają się każdego roku co oni robią z tymi konstruktorami
zdjecie uzytkownika
Polak - 2016-02-04 12:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czemu oni wymieniają konstruktorów co rok . Jch ogłoszenia pojawiają się każdego roku co oni robią z tymi konstruktorami
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2016-02-04 23:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kasia - 2016-02-02 19:03:34]:
Potwierdzam to co napisała Kasia.
Ciekawe czy kierownik zdaje sobie sprawę jakie mogą być skutki tak dużego zniechęcenia i zmęczenia psychicznego pracowników.
Jeżeli ludzie zaczną odchodzić bo znajdą pracę za podobne lub lepsze pieniądze albo zdrowie im nie pozwoli na dalszą pracę to kto będzie pracował.
Jak to wszystko zacznie się psuć to Austria szybko znajdzie winnego.
zdjecie uzytkownika
wózkowy - 2016-02-05 11:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pracownica - 2016-02-04 23:33:47]:
Witam na dekoracji żeby mieć spokój i fajne stanowisko nie męczące trzeba się wykazać podpierdalaniem na okrągło o byle co latać do kierownika tak jak to robi jedna pani ,,blondi''.
zdjecie uzytkownika
luzon - 2016-02-05 18:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To chyba nie jest tak, że wymieniają, po prostu co jakiś czas odświeżają ekipę. Jeśli ktoś ma słabe wyniki to pewnie też i wyleci. No ale taki konstruktor ma przynajmniej szkolenia robione.
zdjecie uzytkownika
viki - 2016-02-05 21:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masakra na sprey-u prędkości tak podkręcone, że pracownice z kilkuletnim stażem mają problemy, trzeba mieć trzy pary rękawiczek na rękach bo palce poparzone od butelek. Ile tak wytrzymamy??? Jesteśmy testowane na wytrzymałość ile można z nas wycisnąć. Zofia Nałkowska napisała "LUDZIE LUDZIOM ZGOTOWALI TEN LOS" - do dekoracji pasuje idealnie.
zdjecie uzytkownika
łoś - 2016-02-07 19:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może przeniesienie produkcji do Polski było kluczowe, jeśli chodzi o formę zachowania środków pieniężnych czy czasu #Franek. Według mnie firmie to wyszło na dobre.
zdjecie uzytkownika
Nina - 2016-02-08 10:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O dekoracji.
Czy wyobrażacie sobie aby za takie pieniądze pracował Austriak, Niemiec, Anglik, Holender itd. bo ja nie.
W tak szalonym tempie też nie pracują. A u nas tylko przychodzą i maszyny przyspieszają.
Warunki też zapewne mają lepsze. Nie wierzę aby pozwolili sobie na pracę w takim ukropie z dłońmi poparzonymi od butelek.
Na matowaniu też nie jest lepiej. Te unoszące się opary fatalnie wpływają na mój nos i gardło.
Ciekawe ,że BHP tego nie widzi.
zdjecie uzytkownika
Ona - 2016-02-09 09:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z niektórymi opiniami praca bardzo ciężka na Dekoracji,pracownicą robi się słabo nie mają czasu aby wyjść do toalety,upał okropny okna pozamykane i nie ma czasu aby napić się chociaż wody.Pęcherze na rękach od gorących bardzo butelek.I chciałam dodać Kierownik A.W odzywający się wulgarnie do wszystkich pracowników teksty typu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wkur...j mnie itp.) za byle głupstwo obrażający przy wszystkich,stresuje wszystkich pracowników swoją osobą (można to spokojnie określić jako MOBING)Czekam aż znajdzie się kilka osób odważnych i poruszą to sprawę do odpowiednich instytucji.
zdjecie uzytkownika
Apsik - 2016-02-09 20:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki o których piszecie faktycznie nie należą do najlepszych. Zastanawiam się, czy Konstruktor ma tu szanse na w miarę lekką pracę za dobre pieniądze.
zdjecie uzytkownika
:) - 2016-02-10 12:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luzon - 2016-02-05 18:21:45]:
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o wszystko, razi że ktoś stoi obok niej i jej nie pomoże, a sama jak ma chwile to wisi na telefonie albo z brodaczem ćwierkota!
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-02-10 13:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O kim mowa?
zdjecie uzytkownika
bezrobotna - 2016-02-11 17:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, co myślicie o produkcji? Nie mogę znaleźć pracy, więc wkońcu wysłałam cv na pracownika produkcji i jutro idę na rozmowę do sgp... Ktoś mógłby opisać prace na tym stanowisku? Czy na prawdę jest tak źle?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Klasyczna rozmowa nic trudnego.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Znok - 2016-02-12 15:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja myślę że produkcja to produkcja, ogólnie nei jest jakoś strasznie zła i idzie się przyzwyczaić do roboty, trochę monotonna praca, ale która nie jest
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2016-02-12 17:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Znok - 2016-02-12 15:11:57]:
Witam kilka słów o produkcji
Praca może i nie taka straszna ale ludzie tam pracujący to ku......oczywiście nie wszyscy już nie pamiętają jak pod SGP byli i pomiatają tz świeżakami smutne ale prawdziwe.Jak nie zrobisz dobrego wrażenie lub się nie wkręcisz do elity hucianej to będą cię traktować jak śmiecia nie jak człowieka.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie STOLZLE!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert