logo Lucchini Poland

Lucchini Poland

Warszawa

Opinie o Lucchini Poland

2013-09-20 15:51:53
Znasz takie powiedzenie, nadziejea matka głupich jest.
hh 2013-11-24 15:18:19
szkoda gadać na temat tej firmy, pracowników traktója jako zło konieczne
Marcus 2014-01-09 22:42:27
Witam pracuje w LUCCHINI POLAND od 4lat i bardzo sobie chwale, jestem operatorem CNC i jak na realia minskie 3tys to chyba tak zle nie jest,bynajmniej mi sie tak wydaje,moze sie myle. Praca na 3 zmiany po 8h normalna przerwa nikt nikogo nie gania,mozna zlapac dodatkowo weekend i to jest ekstra platne w sobote 50% a w niedziele 100%. Umowa o prace,wyjazdy integracyjne itp.
2
Marcus 2014-01-09 22:49:56
Odp na pytanie czy firma sie rozwija,tak wlasnie powstala nowa hala i produkcja sie zwiekasza mamy bardzo duzo zamowien i z tego co mi wiadomo sa przyjecia na produkcje wiec zachecam bo w Minsku na miejscu znalezc prace godna i platna na czas to graniczy z cudem,a tu zawsze przed kazdym 10tym pieniadze sa!
1
KKKK 2014-03-18 21:32:07
A co konkretnie robi się na produkcji? Czy ktoś kto nie ma pojęcia o CNC i tokarkach ma szanse na prace na produkcji?
pan 2014-03-22 12:47:52
może i jest taka możliwość, ale chyba oni nie wysyłają za granicę zespołów, możesz ewentualnie zatrudnić się w PL i starać o przeniesienie
Kisztof 2014-03-22 18:05:22
Mam pytanie znajomy pracował w tej firmie i jego najczęstrzym zajęciem było operowanie wózkiem widłowym i suwnica na jakim mógł robić dziale na Produkcji? Logistyce? Niestety nie mam już z nim kontaktu wiec nie mogę się tego od niego dowiedzieć. A swoją drogą czy firma Lucchini posiada coś takiego jak magazyn? jeśli tak to na jakie stanowisko należało by aplikować żeby mieć szanse się tam dostać?
Pracuś 2014-04-24 14:32:50
Pracuje w tej firmie od pewnego czasu.
Podwyżki, tylko i wyłącznie przy przedłużaniu umowy. Nie dostaniesz podwyżki co roku, ani przy podnoszeniu kwalifikacji. Nawet po zdanym kursie UD I i II lub MT I i II nie dostajesz podwyżki. Mało tego ucinają premie za czas kiedy jesteś na kursie, gdyż jak to dyrektor mówi nie pracujesz wtedy.
Ciągłe podnoszenie norm, niezależnie od lini produkcyjnej. Rok temu malarze mieli malować 18-22 zestawów na zmianę, teraz 32-38.
Kontrola jakości to dział produkcji. Ostatnie słowo i tak należy do produkcji.
W produkcji na stanowiskach liderskich brak odpowiednich ludzi. Znajdują się tam osoby z rodziny zastępcy dyrektora (ogólnie 1/3 produkcji to jedna rodzina), albo ich znajomych. Większość nie ma pojęcia o robocie, a są tam bo lubią ganiać ludzi i donosić na innych.
Najważniejszy plus to taki, że praca na miejscu i kierownictwo (przynajmniej moje) nie robi problemów jak musisz nagle zerwać się z pracy (okoliczność losowa). Musisz tylko odrobić "urwane" godziny.
PS. Osoby z mocnym i nieustępliwym charakterem nie mają tam łatwo.
Syzyf 2014-04-30 15:17:21
Ach ten Dział Jakości, nigdy nie byli mocni z matematyki. 3 osoby z 63 = 1/3 produkcji - brawo!
Teraz jest jasne dlaczego nie dostajesz podwyżki po ukończeniu kursów.
1
johnny 2014-05-31 18:55:48
W ogóle to, na stronie Lucchini nie ma konkretnych ofert pracy, a więc nie ma wymagań, ani co oferują, ale jest formularz, tak aplikowaliście?
Ktosik 2014-06-04 12:19:32
Jakie 3 osoby.
Zastępcą dyrektora + lider produkcji osi + operator prasy o tych Tobie chodzi? Z tego co mi wiadomo to jeszcze co najmniej 8 osób ma powiązania rodzinne, dzięki czemu siebie chronią nawzajem.
Jak uważasz że tylko oni to rodzina, to chyba tam nie pracujesz. Nazwiskami nie będę tu pisać.
A i nie pracuje na Kontroli.
as 2014-07-04 01:50:21
tam trzeba za pie rda lać
w9 2014-07-09 06:58:56
Karol łataś dał sie złapać na spaniu w magazynie
ha ha ha
2
m 2014-07-10 06:24:58
Arturek musiał sie dobrze produkowac zeby karolka nie wywalili a szkoda było (usunięte przez administratora)
10
ej 2014-08-21 09:22:05
a jakie zarobki są w firmie, da się wyrzyć
Ge 2014-08-21 10:14:50
Jak na minsk to dobre,
płotka 2014-08-21 19:12:07
Jak na mińskie warunki to praca ok. Na starcie (przynajmniej ja) dostałem 2200 brutto a po trzech miechach 2500(stawka jest tajemnicą i nie wiem czy inni mówią prawdę)po okresie próbnym dochodzi premia " uznaniowa" co w rezultacie nigdy nie wiadomo ile dostaniesz.Premia w dużej mierze zależy od humoru dyrektora (tak się tłumaczą przełożeni)jest także zależna od urlopu i godzin nadliczbowych (więcej godzin,większe zaangażowanie-mniejsza premia :), masz urlop nie masz premii )
Jest jeszcze problem z socjalnym ! A problem jest taki że z socjalnego są tylko paczki na gwiazdkę i to nie za bogate.
3
johnny 2014-09-10 18:52:00
Drodzy koledzy Kontrolerzy, a co się takiego stało że w piatek Wasz bezzębny kolega, Pan $$ po rozmowie na górze, wrócił cały czerwony? Chyba nie zdenerwował się że tym razem nie udało się złoma pchnąć dalej na czyjeś konto? Tym razem nie przywazelinował Marcinowi pchnięciem złomu dalej. A teraz chodzi po hali i żali się każdemu. Panie $$ nie ładnie tak robić.
Duzy 2014-09-12 22:24:00
Paszalski a ty tak sie nie smiej z chłopaków z logistyki i $$. Biegasz po placu za lisami, karmisz je kiełbasom, rozładowujesz auta za browar … co szwagier powie?
2
Grab 2014-09-13 07:48:45
Pajac z pegota nawet na drzwiach trumnowozu siekną go work. Ciekawe ...
1
Marek C. 2014-09-13 10:20:45
Panowie pisarze, a Wam się nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o we łbie?
Weźcie skończcie beznadziejne obrażanie kolegów a przy tym samych siebie. Szkoda życia na takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a przy okazji nie piszecie na temat tylko wyciągacie brudy które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. A nawet jak mają to powinny zostać w rodzinie, a problemy rozwiązane z Waszym udziałem.
Mam nadzieję że zdajecie sobie z tego sprawę, że takim ANONIMOWYM pierdoleniem możecie wyrządzić sobie a przede wszystkim oczernianym kolegom krzywdę!!! Bo tylko czekać aż” góra” si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dla przykładu zwolni 10 przypadkowych osób.
Nie wiem po co to robicie i w jakim celu cała Polska ma wiedzieć że Mietek nie lubi Kazika i Kazik „pierdnął” pod stołem czym obraził Zdziśka. Mam nadzieję że jesteście mądrzejsi. Z Waszego pierdolenia na Goworku śmieje się pół firmy a może i cała firma.
Po co to i dla kogo?
Dlatego jeszcze raz apeluję o zaprzestanie oczerniania kolegów a zajęcie się np jazdą na rowerze w wolnym czasie, wszak piękna pogoda.
Weźcie sobie do serca maksymę: Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
Wszak żaden z Nas nie wie, kto i w jakim celu wsadza kij w szprychy……..
4
patrz w górę 2014-09-16 10:20:00
Widać że firma się rozwija,i osoby które wcześniej popełniały błędy już tego nie robią.Część pracowników na hali się różni ale w każdej firmie trafi się ....(wiadomo kto) i większość wie kto to jest i po co to robi.Przyczepiają się do poszczególnych osób bo widzą że robota idzie i chłopaki z kontroli ze swoim liderem się dogadują i robią to co im powie,że ma być do zrobienia danego dnia na dodatek pomogą jeszcze produkcji jak wymaga tego sytuacja.Tak jak na poszczególnych zmianach na produkcji.
Praca jak praca,trzeba robić żeby zarobić bez wiecznego marudzenia jak mi źle jak niedobrze.Jeżeli ktoś chce się rozwijać to Lucchini Poland jest taką firmą która ma możliwości ale nikt przy tym też nie mówił że będzie łatwo.
Socjalnie nie może nikt narzekać,bo niektórzy w ogóle nie mają i żyją.
3
patrz w dół 2014-09-16 14:07:07
Większości osób, które biorą udział w tej chorej dyskusji polecam inwestycję w słownik języka polskiego...
1
patrz w bok 2014-09-18 13:40:50
FZHUT czy WSCHÓD???
słabość 2014-10-01 10:54:39
Cieszcie się, że z takim pojęciem o języku ojczystym macie w ogóle pracę...
1
norman 2014-11-30 14:37:18
Akurat co do komentarzy wystawionych przez pracowników, to od dluższego czasu jest niepokojąca cisza. Czy nikt nie wie jak pracuje sie w takiej firmie jak Lucchini, czy tez najzwyczajniej w świecie nie macie powodów do narzekań, to i nie piszecie komentarzy? Z góry dziękuję za wszystkie opinie i życzę miłej niedzieli :).
dlugi 2014-12-13 18:13:32
Do norman. A co to da ? Komentarz? Po co ? Bez sensu !
slabosc 2015-04-10 22:23:52
tam jest porazka odradzam wiecej rzadzacych niz pracujacych i kazdy madrzejszy od 2 :0
h 2015-04-14 12:58:31
A są może przyjęcia do pracy, skąd takie wnioski byłeś może ostatnio na jakiej rozmowie kwalifikacyjnej ?
Pracownik 2015-08-06 10:54:54
Przyjęcia są cały czas. Trzeba tylko porozmawiać z kierownikiem produkcji lub kierownikiem kontroli jakości.
1
Ktoś 2015-11-03 18:49:38
Co taka cisza? Nic się nie dzieje czy cisza przed burzą?
Ktoś 2015-11-04 08:45:24
Ja obstawiam raczej ciszę przed burzą ;)
Źle poinformowany 2015-11-25 01:17:02
Taka cisza była, a teraz wysyp zwolniej z Lucchini podobno?
Ktoś 2015-12-10 18:29:21
Maciejko, chyba coś ściemniasz. 1 osoba z kontroli i 5 z produkcji to nikt?
Ps. Koordynator z kontroli ciągle przesiaduje pierwszą godzinę na palarni? Nawet malarnia to widzi.
Ktoś 2015-12-14 12:27:37
Ciągle kogoś potrzebują. Najlepiej CV w łapę i iść pogadać z kierownikiem.
Ktoś 2016-01-20 23:45:56
Tragedia, to niedługo tam będzie sądząc po polityce rządzących tam osób.
5
Ktoś 2016-02-08 12:28:43
A co się stało że Pan $$ znów degradacje zaliczył? Nie opłaciło się zmuszanie podwładnych do przepychania złomu na montaż ?
Sarnecki 2016-03-18 01:36:25
Żadna degradacja jeszcze niedługo będę kierownikiem.
A że się parę osób zwolniło to mały szczegół.
Pracownik 2016-03-18 23:44:10
Praca nie jest zła ale kierownik produkcji i liderzy tragedia a szczególnie Łysy, rykaluk i ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pielasa
1
Dolar 2016-05-12 12:07:23
@jambo najbardziej odwraca uwagę brak roboty. Jak ktoś ma za mało do roboty, to zawsze patrzy czy inni pracują. Jakby mieli zajęcie, to nie mieliby czasu na rozglądanie się.
jumbooo 2016-07-11 16:20:53
przetasowania na górze??? prędzej nauczysz się latać niż zobaczymy przetasowania? głąb
Zastanawiający się 2016-08-03 19:01:48
Są może u Was przyjęcia? Warto składać CV?
Szukam pracy 2016-08-28 20:33:49
Witam, firma szuka nadal pracowników?
Nie szeroki 2016-10-20 13:28:52
To fajnie jest tam czy nie? Oczywiście dla szarego pracownika.
Pracownik 2016-10-24 21:20:52
Fajnie to się pracuje na malarni bo tam można spać na nocach tak jak Krupa robi
1
Daj Dolara 2016-10-25 12:46:23
A kto to ten Krupa jest?
Krupa 2016-10-25 14:02:48
A kiedy mam spać w dzień? Napisz kim jesteś pajacu jak taki cwaniak z ciebie.
3
Murarz, malarz, akrobata 2016-10-26 14:24:18
Pewnie jakiś pajac z pseudo KJ co mierzyć nie potrafią nawet.
3
chudy 2016-12-03 22:53:38
co ty gadasz chyba sam sie obijasz
Dolar 2016-12-05 03:08:41
chudy, mam takie stanowisko rze moge i huj ci do tego.
Zostaw swoją opinię o Lucchini Poland - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lucchini Poland