logo Vlassenroot Polska SA

Vlassenroot Polska SA

Jarocin

Opinie o Vlassenroot Polska SA

Sg3 2016-10-12 21:04
Tak? To na jakie ty liczysz edf?
Vp666 2016-10-16 10:02
Weź do łapy teloka albo glowice i ją pospawaj tak żeby koń ci nie odgryzl głowy. Wtedy zrozumiesz co takiego potrafią :)
5
to sem ja 2016-10-21 13:37
atmosfera cały czas dopisuje - planeta małp więc jak może być inaczej
VP1111 2016-10-21 15:47
Zgoda że to planeta małp , jednak najbardziej chore osobniki przebywają w przy biurkach. Bo jeśli ważniejsze niż produkcja jest cała otoczka wokół niej to nawet średnio rozgarnięta małpa dostrzeże ,że coś tu k.... nie gra i należało by część debili za to odpowiedzialnych wydalić bez trawienia ;)
2
spawacz 2016-10-23 21:51
Atmosfera zarabista postojowe siedzisz w domu a ci placa a inni musza wybierac nadgodziny za damski .... Roboty nie widać jeszcze nocek nie ma żeby te 100 zloty nie zaplacic pracownikowi. No i ten co nic nie robi "piesek kierownika".
vp001 2016-10-27 14:30
Witam,
pracodawca nie ma prawa zmusić pracownika do urlopu bezpłatnego. W razie potrzeby (np. przed sądem - odpukać) można powołać się na wyrok Sądu Apelacyjnego w Łodzi z dnia 15.10.1996 r. w sprawie o sygn. III AUa 34/96, stwierdzający, że "udzielenie pracownikowi urlopu bezpłatnego - niezgodnie z art.174 par.1 Kodeksu pracy - z inicjatywy pracodawcy i bez pisemnego wniosku o udzielenie takiego urlopu jest w świetle prawa bezskuteczne."
5
Koleś 2016-10-27 14:37
Także panowie nie podpisujemy żadnego urlopu bezpłatnego podsunietego przez tą małpę. Nikt nie ma prawa nas do tego zmusic nawet kiedy nie ma się już swojego urlopu taryfowego. Pracownik stawia się do pracy zgodnie z umową i pracodawca musi zapewnić mu pracę do wykonania. Jeśli nie ma takiej woli pozostaje platne postojowe. Caraca chyba chowa króliki bo nie rozumie że jak się ma dzieci to 3 tygodnie bezpłatnego nie za bardzo pasuje normalnym ludziom.
4
wku.... 2016-10-28 07:19
Do wybierania nadgodzin tez nas zmuszają ze niby na nasz wniosek a to oni chcą powinni nam dać 1,5 dnia wolnego i zapłacić za ta druga polówkę
4
Abc 2016-10-28 08:05
To jest sprawa do PIPu , ten bezczelny komunikat który wywiesili, że urlop bezpłatny w tym konkretnym okresie nie pozbawia nas prawa do premii kwartalnej a między wierszami zawarte jest coś w tym stylu : frajerzy!!! Nie zabierzemy wam premii kwartalnej ale dostaniecie jedynie ułamek swojej wypłaty tylko podpiszcie karteczki które wam podsuniemy!!! To pomysł tej spryciuli od kasków. Nigdy wcześniej nie było takiej praktyki!!!
5
def 2016-10-28 14:45
Jak nie było rok temu tez tylko mniej dni . Na początku roku tez trzeba było wsiąść urlopa teraz mówią po co przewaliliśmy urlop a to oni nam kazali wsiąść wolne na początku roku potem jeszcze kilka razy masz dużo urlopu wypisz tydzień a teraz pieprzy farmazony . Na żaden pezplatny nie ide.nie ma roboty ppstojowe placcie
4
Precz z Caryca 2016-10-29 18:22
Dokładnie, większości zostało po kilka dni urlopu i oni doskonale o tym wiedzą, celowo chcą zrobić taką długa przerwę i powiesili karteczke żeby w świadomości załogi zapanowało przeświadczenie, że splynela na nas łaska dyrektorka !!! No bo przeciez to niebywała wspanialomyslnosc , że nie zabiorą nam premii kwartalnej jak weźmiemy urlop bezpłatny! !!! Podstepni perfidni wyzyskiwacze !!!
6
KAUFLAND 2016-10-30 11:19
Wychodzi, że tak. Co wiesz? Dlaczego KUCHARKA ?
bruckenricht 2016-11-01 21:15
elo elo po kilku miesiącach. ja się urwałem na zachód a wy widzę walczycie :) widzę że nawy szef do firmy przyszedł i sracie cieniasy po gaciach bo ktoś zaczął wymagać min bhp w firmie :) u mnie za brak kasku, okularów na hali czy przy spawaniu brak nawet półmaski LECI SIĘ Z ROBOTY ! ja noszę bo 11 euro/h mi nie śmierdzi a wy się ciu....le buzycie ? :) to wypad z vlaska ! gadałem na śniadaniu nie raz nie podoba się to niemoty szukać czegoś dla siebie. kolega derektor tomeczek h może po plecach klepać i ciemnotę wciskać realia są inne !! jak macie narzekać na vlaska to po co tam jeszcze siedzicie ?? po co ??
1
Kfc 2016-11-02 04:39
Drogi "kolego" nikt u nas nie jest takim baranem żeby protestować i nie zakładać kasku kiedy wymagają tego przepisy, tak się składa, że wymagania owe dotyczą transportu a nie chodzenia w nim do kibla . Ta subtelna różnica już wykracza poza twoje możliwości poznawcze. Są tacy ludzie którzy robią coś i nie zastanawiają się czy ma to chociaż minimum sensu. Dlatego jedz sobie za te swoje 11 euro . Dużo zdrowia życzę oraz bedac realista chociaz odrobinę rozumu
1
Wilbo 2016-11-02 10:27
Słuchajcie nieroby komunistyczne. Przyszła Pani Kasia i zrobi z wami porządek :) ma u Nas wsparcie i podoba nam się jej zaangażowanie.
Urlopy bezpłatne dostaniecie a jak nie to was pozwalniamy :)
Frajerów którzy uważają się za fachowców a nie respektują bhp najpierw będziemy karali finansowo a później jak się nie zmienią to pozwalniamy
Lamentowanie na tej stronie na wiele wam się nie zda.
Ci którzy będą z nami a nie przeciwko nam dostaną nagrodę :)
Życzymy owocnej współpracy w miłej rodzinnej atmosferze :)

6
Najlepsi fachowcy 2016-11-02 20:08
"Ci którzy będą z nami dostaną nagrodę " hahaha Równie dobrze możecie zamykać ten zje....ny zakład a Pani Kasia długo już nie będzie ruszać głową pod biurkiem i nawet jak nas pozwalniacie to i tak nie podpiszemy bezpłatnego !!!! :)
2
bruckenricht 2016-11-02 20:59
a no jak tak dalej (domniemywam wszyscy którzy zostali) myślicie że można każdego na każdym kroku wyru....ać i próbować oszukiwać to powodzenia życzę dla nieróbstwa. najlepiej opluwać i gnoić każdego chcącego coś zmienić ! w innym zakładzie giniecie z mentalnością niby dyrektorka T..a !! gadającego = trzeba się ewakuować ! tu nie ma przyszłości ! =
Ksw 2016-11-03 12:25
Każdego kto zechce coś zmienic ? Uczyć się zarządzać produkcją można w szkole ale nie będąc dyrektorem !!! Wszyscy dobrze wiedzą że ta cała Kasia zna się tylko na trzeciorzednych pierdolach jak kaski,okulary i co najważniejsze odbijanie się w systemie . Co ona więcej może tutaj wnieść poza tym że chce nas oszukiwać na nadgodzinach ?!
1
bruckenricht 2016-11-03 21:41
miałem już nie odpisywać ale ............. znam realia i nie gadaj mi że załogę chce ktoś oszukać! nie jestem przedszkolakiem ani dyr. Tomeczkiem H !! ten zakład ta organizacja potrzebuje i prosi się o zdetonowanie bomby albo na razie granata. jak twierdzisz że mamy/cie (bo już nie pracuje we vlasku) porządek i nie trza nic zmieniać to jesteś osłem. popatrz gdzie jest konkurencja a potem pisz :)
juri 2016-11-03 23:21
Caryce z Alstomu wy..ali bo znała się tylko na porządkach tu śmieci tam śmieci a o robocie to bladego pojęcia komputerowa praktyka dno
Ksw 2016-11-04 04:44
Sednem generowania zysków nie są porządki!!! Zyski wytwarza się poprzez ilość i jakość wykonanej pracy , i całe szczęście, że już tu nie pracujesz bo ktoś kto nie rozumie elementarnych podstaw nadaje się jedynie do kierowania taczką na budowie. A zmienić trzeba po pierwsze ludzi odpowiedzialnych za fatalny stan finansowy firmy. Jeśli nie potrafią zapewnić dostatecznej ilości zleceń to jak firma ma się rozwijać?! Ja jestem osłem bo nie rozumiem, że potrzebne są porządki? ok może i jestem osłem. Zgoda ! Ale jakim cwiercinteligentem musisz być ty skoro nie rozumiesz że "miotły" nie zarabiają pieniędzy ?!
4
Abcd 2016-11-04 11:28
Po zawodowce to pewnie jest twoja matka tepaku :) Od dawna mamy wprowadzone wiele elementów LM w tym 5s,kanban,kaizen i masę tym podobnego nic nie wartego ch....wa ! Były tu przez lata takie firmy jak HBC i Vocum które zatrudniały w swoich szeregach podobnych do ciebie idiotow którzy dwoili się i troili żeby wdrożyć tutaj swoje genialne pomysły zapożyczone od firm motoryzacyjnych. I gdybyś znal się na tej robocie od strony praktycznej wiedział byś ,że te twoje LM być może na niektórych odcinkach się sprawdza ale w wielu miejscach do niczego się nie nadaje . Wymusza sztuczne i powtarzalne reakcje na wymagające elastycznego podejścia problemy. Ale sądzę że jesteś po prostu za głupi żeby spojrzeć na to szerzej. pozdrawiam
6
On 2016-11-05 09:04
Cytat ze strony VLP:
"Vlassenroot charakteryzuje się płaską strukturą organizacyjną, zatrudniając 85% pracowników w dziale produkcji. Naszych pracowników cechuje praktyczne nastawienie do pracy. Stanowią oni centrum wiedzy i sprawiają, że nasza firma różni się od innych. Dla nich perfekcja i jakość nie stanowią celu, lecz normę. Dzień po dniu."
komentarz jest zbędny :)
7
Tomasz 2016-11-20 12:47
A ja z Kasią mogę zrobić porządek, pomyślę czy wam pomóc bo prawda jest taka że sami żeście na ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapracowali.
2
Ciamajda 2016-11-20 22:02
Gościu wielki szacun. Tomasz problem psychologiczny i intelektualny .
Gratuluje ilorazu inteligenci równego temperaturze ciała zółwia w stanie hibernacji i lalki barbi w stanie skrajnego podniecenia!!!
Takie dialogi tylko z hanysami 2016-11-23 21:14
Ciamajda chciałeś pewnie napisać "to masz" problem bo "Tomasz" to imię, a "inteligenci" pisze się "inteligencji", widać pisałeś trochę z autopsji o tym ilorazie ale nie martw się jak na hanysa to i tak nieźle wypadłeś.

Pracuj nad sobą i trzymaj się, kiedyś przestaniesz być Ciamajdą.
P.S.
Spróbuj zapomnieć o tej traumie z dzieciństwa i pozwól życiu toczyć się dalej.
Buhahahahahaha
2
Ciamajda 2016-11-24 18:07
Dobre dobre na szczęście ze mnie taki hanys jak z ciebie honorowy członek mensy.
Ale widać że chociaż rasistą jesteś przyzwoitym.
SPAWACZ NAJLEPS 2016-12-02 11:51
szkoda ze Jacek P odszedł ratowac inne zakłady bo on ze swoja stara ekipa moze by porzadek zrobił JACEK WRACAJ
2
osilek 2016-12-03 17:48
Dyrektorowi bhp maja z czego płacić kierownikowi planowania tez zwłaszcza ze za bardzo nie ma co robić, ale na karpia to już nie ma a pani dyrektor jeszcze pracuje bo nic o niej nie słychać
3
Szybki 2016-12-04 08:55
Zamiast karpia, może chociaż laski na hali zdobią po łasce, zawsze było by to jakieś pocieszenie. Niektóre są niczego sobie.
Ciamajda 2016-12-06 08:45
W Belgii dostają 1300 euro.
A nasza pani dyrektor też dostanie solidną działkę jak wykaże spore oszczędności na karpiku.
Pracowałem w różnych miejscach ale pomimo jakich kolwiek kłopotów pracodawcy zawsze jakoś kołowali siano na karpia. A w vlp tylko sianko pod obrusik .
Dlatego zachodni inwestorzy lubią nasz rynek pracy bo nikt tak nie up.....li polaka jak drugi Polak.
8
Św Mikolaj 2016-12-06 09:05
Poczekajcie jeszcze trochę czasu, jak pokaże się wiecej roboty to wtedy za tego karpia będą mieli znacznie większe straty !!! "Chytry dwa razy traci " załoga już się na was szykuje !!! Tego karpia wam nie darujemny! !!!!!
3
Nick 2016-12-06 21:07
Załoga się szykuje? ! Haha po odbiciu karty chopom jaja urywa haha. Cwaniak,kozaki a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobicie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pomiataja wami pseudo cwaniaki, ile ja się naczytalem o butach itp. A tu tylko na gadu się kończy żal czytać
1
Ciamajda 2016-12-09 13:10
14 dyrektorów ×2000zł na karcie na tankowanie ×12 miesięcy=????
470 pracowników × 600 zł na karpia=????
Q..a farsa śmiech żenada żal
7
Prezes 2016-12-09 23:50
Dyrektor karpiem do roboty nie przyjedzie. Z drugiej strony jakby po nich wszystkich wysłać jednego busa i przywozić do roboty to na pewno byłoby taniej i ryba dla wszystkich by była.
4
wszystkowidzacy 2016-12-10 09:37
Zgadzam sie z opiniami wyzej.Dziadostwo sie robi i basta...Bardziej o szacunek tu chodzi niz o pieniadze bo na niepotrzebny nikomu visit idzie kasa bardzo duza a pracownikow sie traktuje jakby byli zbedni i tyle.To niech visit sam robi zobaczymy jaki bedzie zysk ,a raczej w pysk...Zapraszamy na hale panowie w chinskich krawacikach zobaczcie czy za te prace i te pieniadze dacie rade choc z dwa dni..Pozdrowienia dla pracownikow i pracownic z hali produkcyjnej.
7
marzyciel 2016-12-11 11:25
A ta nie wychowana caryca sie w końcu przedstawiła. Bo takiego chamidła to już dawno na tym stanowisku nie było,byli różni ale przynajmniej sie witali a ta uważa nas za gorszy sort czy jest tak wazna ze z robolami to niechce mieć nic wspólnego. A pan dyr.bhp to sie pogoda zajmuje jak ostatnio lider mi mówi o czym ma nas poinformować to ku...a jakas kpina
3
Kolorarura 2016-12-12 12:33
Jak to mawiał pewien człowiek "Polska to dobry kraj ale ludzie to k...wy." Szczególnie na tych stanowiskach wyżej.
5
Śląskie - cyrk straceńców 2016-12-18 12:46
Ten cały Śląsk nadaje się tylko żeby zaorać i posadzić wszystko na nowo, można by było posypać jeszcze jakimś nawozem bo tego akurat u was jest dużo.
Jesteście zwykle małpy bez honoru.
lisy, lamy, konie cały zwierzyniec ha ha ha
5
taki jeden 2016-12-22 18:22
Wszystkim pracownikom Vlassenroot Polska bez względu na to skąd są i gdzie pracują życzę Wesołych Świąt. Miejmy nadzieję że następny rok będzie lepszy od tego który mija.
5
hanys co goroli mo w du..e 2016-12-27 20:22
Gorole do szole i lina upolic...won ze Slaska bo bioly bus bedzie jednego mnij wozil..
4
ryba 2017-01-01 14:28
Słyszałem że jest autobus z Rybnika do zakładu. Wie może ktoś skąd i o której on dokładnie jeździ?
Śląsk trzeba zaorać 2017-01-02 21:15
hanys naucz się tępaku pisać po POLSKU bo żyjesz w POLSCE a nie jakimś niemieckim bagnie żeby robić z języka prostytutkę.
chcesz być niemcem to jazda z kraju, będą cię ciapaci rypać w tył jak kozę.
wiesz dlaczego niemcy mówią na hanysów wasserpolacken, uważają was za niemców trzeciej kategorii - dumny jesteś z tego !!!
3
hanys co goroli mo w du..e 2017-01-05 10:00
Oj gorole sie rozpuscili na Slasku...ojojoj..jestem Polakiem i Slazakiem zarazem,a twoje dyrdymaly odnosnie ciapatych..coz..glodnemu chleb na mysli.Co do pisowni jak czegos nie rozumiesz to zapewne jestes zza granicy czyt.zaglebie sosnowiecko-gorolskie,to se kup chopie slownik slaski a pojmiesz -choc watpie co to znaczy przynaleznosc kulturowa czy regionalna.Pozdrawiam Slazakow z Vlaska.
6
Zgrywus 2017-01-05 17:08
pozdrawiam Ciebie!!!!!!!!!
2
Zgrywus 2017-01-11 16:07
PIP przypomina, że pracodawca musi zapewnić właściwą temperaturę w pomieszczeniu pracy, odpowiednią do rodzaju wykonywanych zajęć. Temperatura w pomieszczeniach biurowych lub innych, w których wykonuje się lekką pracę fizyczną, nie może być niższa niż 18 stopni Celsjusza. Osoby, które wykonują pracę np. w halach produkcyjnych, muszą mieć zapewnioną temperaturę nie niższą niż 14 stopni.

a nie 8 stopni
1
Polak co hanysów ma w dupie 2017-01-20 09:56
Taki z ciebie hanys jak ze mnie gorol
erikson 2017-01-26 11:45
witam zamierzam pracowac w firmie chciałbym dowiedziec sie jakie zarobk na start dla spawacza
Arku arku 2017-01-26 12:11
Czy Arek D. Łysy spawacz w okularach nadal dorabia w innej firmie na lewo?
umarł w butach 2017-02-22 19:25
Lewizna Arka D. i jego kolegów okazała się gwoździem do trumny
hahahahahahahaha
Zostaw swoją opinię o Vlassenroot Polska SA - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vlassenroot Polska SA