Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bahlsen Sweet

Pracowałeś w firmie Bahlsen Sweet i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
STARY - 2011-12-09 18:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE NADAJESZ SIE NA HANDLOWCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SAMOCHÓD TO NIE WSZYSTKO !!! PLANY TO NORMALKA , A JAK NIE SPRZEDAJESZ TO FIRMA MA WZIĄŚĆ KREDYT NA TWOJA WYPŁATĘ I KOSZTY?????
PRZESTAŃ BECZEĆ LELUGO I DO ROBOTY !!!!
JAK CI W BAHLSENIE CIEZKO PRZENIESZ SIĘ DO KRAFTA - TO SIĘ [usunięte przez moderatora] Z BULU.
TYPOWY POMORZAK - NIC NIE ROBIĆ A ZAROBIĆ !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-30 20:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak w końcu wyglądają zarobki przedstawiciela handlowego Bahlsen Sweet? 1700 podstawy, a z premią 3500? Bo to dość spora rozbieżność. Skoro dają samochód, to napisze ktoś, jak rozliczana jest benzyna?
zdjecie uzytkownika
PH - 2014-01-11 22:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [slawek@onet.poczta.eu - 2009-12-29 10:05:07]:
nie becz - jak sobie nie radzisz idż na stróza
zdjecie uzytkownika
Bahlsenowiec - 2014-01-11 23:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć do wszystkich zainteresowanych . w 1998 roku budowałem dzial sprzedazy w tej firmie , przeszedłem podzial na slone i słodkie i nigdzie nie pracowało mi sie lepiej , do dzis wspominam tamte czasy i wyniki , które osiagalismy !! ale wszystko co dobre szybko sie kończy , odeszł dobra kadra i przyszli warszawscy wedlowcy - wypipszeni z hukiem no i zaczeło się - wyscig szczurów - a szkoda bo to nieliczna Firma dbajaca o ludzi - taka była!!.
Ale do dziś jako Handlowiec stosuję metodę 5 kroków - najlepsza na rymku i co najwazniejsze - skutkuje 100% zamówieniem ,
Wszystkim płaczką radzę brać się do roboty , bo praca PH w innych Firmach jest jeszcze gorsza - sprubójcie w Wawie - np. w wedlu lub lu to się wam odechce,a wszystkim romantykom , którzy chca mieć samochód słuzbowy i czas pracy 4 - 5 godz. i ściemniać radzę jedno !!!! idżcie na produkcję albo kuroniówkębo nie nadajecie się do zadnej roboty - jesli nie potraficie zorganizowaćsobie tras i czasu . Tyle dobrej rady dla karierowiczów i absolwentów wyzszych uczelni .
RPH ds. Hurtu Galxo Smith Kline
zdjecie uzytkownika
Moic - 2014-02-15 16:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bahlsen musi jakoś motywować pracowników. Bo wiadomo pracownik niezadowolony to strata dla firmy, szczególnie wizerunkowa.
zdjecie uzytkownika
xaxa - 2014-02-15 18:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
Odpowiedź na: [Moic - 2014-02-15 16:30:20]:
(usunięte przez administratora). chcesz dobrą pracę to musisz mieć znajomości. najlepsi pracownicy biorą urlopy, podpisują z firmą umowy o dzieło i prowadzą szkolenia za kilka tysięcy zł za dni. jedne i te same firmy podwykonawcze otrzymujące zlecenia... np. firma prowadząca niedawną rozbudowę firmy bahlsen wartą kilkadziesiąt mln zł - to firma, która kupiła od firmy bahlsen kamienicę przy głównej drodze, teraz po generalnym remoncie wynajmuje ją syn prezesa(usunięte przez administratora). i prowadzi tam przedszkole. Nagle firma bahlsen zmienia dostawcę posiłków regeneracyjnych. jaka firma je teraz dostarcza??? kuchnia z przedszkola pana prezesa... jedni okradają firmę na miliony i nie ponoszą żadnych konsekwencji a wręcz przeciwnie jego rodzina po kilku latach zaczyna awansować w strukturach firmy natomiast drudzy za pięć śrubek dostają dyscyplinarkę. firma bahlsen motywuje tylko swoich!!!
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-02-18 15:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
Odpowiedź na: [xaxa - 2014-02-15 18:27:25]:
pracowałam w tej firmie o. (usunięte przez administratora) coś w tym jest z tymi układami.
Kilka lat temu w skawinie "zwolniono" (ponoć sam odszedł) kierownika magazynu, był wielki szum w całym zakładzie, bo ponoć okradał firmę od kilku lat na setki tysięcy zł jak nie miliony. Po kilku latach dziwnym trafem ktoś awansuje jego syna na kierownika magazynu w jaworniku... ostatnio słyszałam że drugi z jego syn został kierownikiem magazynów w skawinie??..
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-03-03 22:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Pracuję w tej firmie od 6 lat jako PH, kiedyś było fajnie plany może i były wysokie ale byly do ogarnięcia w tej chwili nikt się nie przejmuje tym jaka jest sytuacja na rynku, że wiecej się sklepów zamyka niż otwiera, że wielką ekspansję robią dyskonty i rynek detaliczny "zdycha" plany sa coraz wyższe praktycznie nie do osiagnięcia, a dniówka do wykonania w wysokości 4000 - 6000 to standard tylko przeliczcie to sobie na paczkę ciastek, która kosztuje ok 2,50 sami wniosek jest prosty. Nie wspominam tu o podwyżkach płac w wysokości 100 zł rocznie to chyba jakiś żart..... Faktycznie mozna wyciągnąć ok 3500 miesięcznie ale po takim miesiącu jest człowiek skonany. Oczywiście jest to dobra firma pod względem socjalu ale to nie wszystko, jeżeli góra nie potrafi zauważyć co się dzieje na rynku i ładuje wszystko co tylko można w dyskonty to marny nasz los PH Bahlsen.
zdjecie uzytkownika
BUBU - 2014-03-08 12:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ja - 2014-02-18 15:08:29]:
wygląda jak by ktoś zapomniał wspomnieć o SOBIE !!!
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
olac - 2014-03-10 19:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (16)
Odpowiedź na: [ja - 2014-02-18 15:08:29]:
Wyroby zawsze słynęły z układów, a na układy nie ma rady:)
zdjecie uzytkownika
edo - 2014-03-15 05:44:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
zapomnieliście o byłym koordynatorze z BMW,
zdjecie uzytkownika
olac - 2014-03-17 20:05:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no tak, ale z tego co słyszałam on jest jakąś rodziną z Wyrobami, oni wszyscy są po jednych pieniądzach...
zdjecie uzytkownika
lul - 2014-03-17 21:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [olac - 2014-03-17 20:05:22]:
z tym bym się nie zgodził ten to i swojego wyrolował za parę zetek dla tego tag go większość "poważała" mówicie układy jakie układy miał jak i na niego pora przyszła a taki się czuł nietykalny a jednak się przeliczył - jak się szybko wydrapał tak szybko spadł no ciekawe co było tego powodem ?????
zdjecie uzytkownika
lul - 2014-03-17 21:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [edo - 2014-03-15 05:44:04]:
Ciekawe czym jeździ teraz podobno tokami i łopatom porusza KOORDYNUJE poziom piasku i żwiru w betoniarce interes życia ma szmata. A taki mądry i obrotny był i sam się przekręcił za grube wałki robił bo wakacje i w głowie nowe BMW już było a tu klops nie poszło jak zaplanowane było
zdjecie uzytkownika
olac - 2014-03-18 16:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lul - 2014-03-17 21:06:10]:
co nie zmienia faktu, że jeden za swe wałki samochód kupił a drugi dom wybudował
zdjecie uzytkownika
olac - 2014-03-18 16:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [lul - 2014-03-17 21:06:10]:
w sumie to chciałam do zarobków nawiązać, w tej firmie marne grosze. Pieniędzy na podwyżki nie, trzeba eliminować straty, nie możemy dać nowych etatów itp. -co roczna bajka zarządu...
ale tego rodzaju strat zarząd nie pokazuje i jak widać nie potrafi sobie z nimi poradzić :(
zdjecie uzytkownika
BUBU - 2014-03-18 17:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
no i znowu majtkowy interes usunięty czyżby aktywnym członkiem tego forum był sam zainteresowany koordynator z BMW i tu same głupoty wypisuje a jak ktoś napisze coś co się jego Tyczy to od razu skasowane zostaje ??? Ciekawe ??? A prawda jest taka że z tego koordynatora to ostatnia K--WA jest bo inaczej to się o nim powiedzieć nie da!!!!
zdjecie uzytkownika
Byku - 2014-04-03 13:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Może ktoś napisać czy są rekrutacje na produkcję ,jak obecnie wyglądają zarobki,ile godzin w tygodniu itp... ??
zdjecie uzytkownika
ann - 2014-04-12 14:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
Odpowiedź na: [olac - 2014-03-10 19:42:19]:
mnie zastanawia jedno czy te wyroby wiedzą co znaczą słowa honor i duma... gdybym to ja była na ich miejscu, to po takiej akcji, jak ta z ojcem spaliłabym się ze wstydu i sama odeszła z firmy... a oni "za parę zetek" wyrzekli się swojego własnego ojca i udawali że ich to nie dotyczyło, pomimo tego że cała firma znała prawdę...
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-04-29 21:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Ja pracowałam w części administracyjnej parę lat. Uważam, że to idealne miejsce na zdobycie doświadczenia. Firma wspiera inicjatywę pracownika i daje duże szanse na rozwój. Niestety po paru latach doświadczenia dobrze wykwalifikowani pracownicy szukają lepiej płatnej pracy...oczywiście na niekorzyść Bahlsena. W tym roku były duże zmiany organizacyjne i jak to teraz wygląda to ciężko stwierdzić.
zdjecie uzytkownika
Gigor - 2014-05-05 20:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak z kasą, da radę w ogóle z tego w tym kraju normalnie żyć i przy okazji jakieś grosze odłożyć??
zdjecie uzytkownika
siko - 2014-05-12 08:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gigor - 2014-05-05 20:28:21]:
kasa???? firma ma jedne z najniższych stawek w okolicy... i większość umów śmieciowych lub przez pośrednika firmę K&K, która zresztą jest jedną ze spółek właściciela firmy bahlsen
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-05-13 16:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak motywują Kierownicy firmy Bahlsen swoich Przedstawicieli Handlowych do pracy?
Odpowiedź:
"Ma być zrobione i ch.. mnie to obchodzi jak Ty to zrobisz"......hm reszta jest milczeniem
zdjecie uzytkownika
Strup - 2014-05-20 01:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jeśli w ten sposób podchodzą do pracowników to nie dziwne, że mają niską skuteczność i atmosferę rodem z piekła. Ktoś sięgnie po olej do głowy?
zdjecie uzytkownika
Kościor - 2014-09-12 08:15:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracus Powiedz mi proszę, bo w przeciętnym normalnym zakładzie każdy ma swoje obowiązki i rzeczy do wykonania danego dnia. Nie wchodzi w ich skład "lizanie". Jaki sens ma takie zachowanie, co ono przynosi? Dla mnie to przejaw poziomu przedszkolaka co niektórych pracowników, a nie mogę zrozumieć faktu zatrudniania takich ludzi w tak uznanej marce jak Bahlsen.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bahlsen Sweet
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x