brak logo

FUNDACJA WSPÓLNA INICJATYWA

Warszawa

Opinie o FUNDACJA WSPÓLNA INICJATYWA

hehe 2010-12-08 22:58:09
hehehe O czym Pani opowiada Pracowałem tam pół roku Wszystko się zgadza w wypowiedziach powyżej
anonim 2011-06-08 12:14:29
Dziwi mnie ze osoba która pisze takie rzeczy o człowieku którego nie ZNA!!! Pracowałam tam wiele miesięcy i nie jedna rozmowę słyszałam sympatyczny i zabawny człowiek bardzo inteligentny, a jeśli tak się do kogoś odniósł to na pewno miał racje że wyprosił. Dowodem jest komentarz osoby która ma przerost ambicji mało taktu i samo krytyki.
anonim 2011-06-14 11:44:52
Ze mną również przeprowadzał i nie mogę tak się wypowiedzieć wiec wniosek sam się na rzuca. Ale skoro pisze się na forum takie rzeczy to dlaczego pracuje tam tyle osób ? Czytając wypowiedzi sama się nie dziwie że rozmowy nie przeszłaś. Pozdrawiam:)
Ja 2011-06-15 13:48:19
Widzę, że Pani nigdy nie zrozumie, w jakim celu na tym portalu została stworzona zakładka "Opinie o pracodawcach". Kolejna sprawa, to nie wydaje mi się żebyśmy przechodziły na "Ty". Poza tym proponuję najpierw poćwiczyć składanie zdań przed udzielaniem się na jakimkolwiek forum. Pisząc w ten sposób kreuje Pani obraz osobą czytającym te wpisy. Obraz nie tylko swojej osoby, ale i firmy której Pani tak zaciekle broni. Pozdrawiam.
anonim 2011-06-21 13:38:20
no ja mam takie doświadczenia: obiecują gruszki na wierzbie, wszystko brzmi bardzo elegancko, fachowo, proponują pracę biurową, organizowanie imprez, spotkania z inwestorami z dużych [znanych] firm, a jak przychodzi co do czego to każą ( usunięte przez administratora ) Gorzej niż rozdawanie ulotek. Nie polecam!
anonim 2011-06-25 19:44:08
Witam serdecznie wszystkich!
Pragnę zauważyć, że negatywne opinie wystawiają osoby, które nie zostały przyjęte do pracy... W Fundacji wspólna Inicjatywa jest bardzo przyjazna atmosfera, mili ludzie, dużo żartów, pogody ducha, motywacji i chęci do pozyskiwania środków dla Fundacji. Jeśli ktoś ma problem co do pieniędzy, które idą na obiady dla dzieciaków, to zapraszamy na rozmowę z Prezesem fundacji. Wolontariusze działają w różnych miejscach Warszawy i gdyby faktycznie było to oszustwo to już by dawno policja to uporządkowała!
Trochę przykro patrzeć na te wpisy od osób, które całkowicie są niepoinformowane... I powodzenia w wypisywaniu żalów na wszystkie firmy, w których nie zostali przyjęci do pracy...
anonim 2011-07-05 15:27:25
A \'szefa\' zapewne nikt nigdy nie widział i o nim sie slyszał. Juz wchodzac do \'biura\' naiwny aplikant wyrabia sobie pewne zdanie na temat \'fundacji\'.
0 szyldów, reklam, tabliczek. Nędzne mieszkanie w bloku z mała plakietka na dzwiach... juz nie wspomne o tym że Fundacja nie ma ani profilu na Facebooku tak jak inne małe fundacje ani nawet STRONY INTERNETOWEJ!!
Byłam oburzona po tym co zobaczyłam i żałuje że od razu tam weszłam!
Uważajcie!!
anonim 2011-08-04 09:24:43
Witam:) Zdecydowanie nie zgodze się z opiniami anonimów, którzy pewnie mają żal, poniewaz nie przeszli rozmowy kwalifikacyjnej. I wypowiadają się takie osoby, które były raz na rozmowie lub pracowali kilka dni i wydaje im się, że wszystko wiedzą. Co więcej amtosfera w fundacji jest na prawde super. Pracuja tam młodzi i sympatyczni ludzie. Wszystkim odważnym wypowiadającym się na temat, na który nie maja tak na prawde nic do powiedzenia proponuję następnym razem się zastanowic jak również pomyslec nad swoja osobą.
Justyna 2011-08-04 17:32:39
a i żeby nie było, że jestem anonimowa, ale dorzucę jeszcze jedno: przyjazna atmosfera? hahahaha wspomniałam tylko: kurcze miało to zupełnie inaczej wyglądać, chyba zrezygnuję,( usunięte przez administratora ) natychmiastowym z biura ;)
eloelo 2011-10-25 21:52:17
no to ładnie, wszystko się wydało ;) a do tego jak się odniesiesz ( usunięte przez administratora )
mania 2012-02-21 22:17:50
to nie fundacja tylko praca w dodatku mało opłacalna, pracowałam, widziałam i wiem..(usunięte przez administratora).pójdzie,zobaczy o co w tym wszystkim naprawdę chodzi...i zrezygnuje
małgosia 2012-10-29 19:49:10
Byłam, pracowałam, 10 dni spędzonych pomiędzy Dworcem Centralnym a wejściem do Metra w Centrum. Wyjście w okolicach 10, powrót przed 17, przeliczanie pieniędzy, sprawdzanie czy ktoś ma \"dzwonek\", czyli odpowiednią wielokrotność 10 zł.
Dzień dobry, zajmę Ci 30 sek, chciałabym, żebyś ocenił mnie na skali 1-10 za mój uśmiech, entuzjazm, otwartość ... bla bla bla dodatkowo chciałabym poinformować, że prowadzimy akcję dożywiania dzieciaków w szkołach podstawowych na terenie woj.mazowieckiego, ETC.

Taka oto była reguła. Minimalna kwota 10 zł, powrót do biura, dziewczyny zgarniały mnóstwo pieniędzy. Owszem - był alkohol, owszem, pięknie opalony (usunięte przez administratora) i jego asystentka - dziewczyna. Dziwny, nieprofesjonalny klimat. Strona internetowa w toku, rzekomo. Zero reklamy zewnętrznej. Zero profesjonalizmu w ogóle.
Mam nadzieję, że ktoś odpowie za to, co się dzieje, bo to zwyczajnie wyciąganie pieniędzy.

Pozdrawiam

(usunięte przez administratora)
anonimowy 2012-11-02 22:21:56
Jacy to wolontariusze skoro z 10zł za naklejki oni dostają 40%, do tego procent jest dla pana (usunięte przez administratora), a i dla osoby która jest przewodniczącą grupy.. No cóż.. wychodzi że na dzieci może z 10zł idzie jakies 2-3zł..
Ja! 2012-11-05 15:21:31
Nie, z tego nie idzie nic na dzieci, wszystko jest na lewo, cegielki nie sa raportowane, przychodza hurtowo, nie liczone ile ich jest, wszystko to jedno wielkie oszustwo. Wiem, bo pracowałam tam okolo 7 miesiecy. To jest oszustwo, tylko nikt nie chce pogonić kota (usunięte przez administratora)
Telewizja 2012-11-06 23:54:20
Potwierdziło się dzisiaj w Uwadze, program od Fundacji Wspólna Inicjatywa właśnie oglądam, który demaskuje to oszustwo ... mam nadzieje, że pójdą siedzieć ...
1
margo 2012-11-07 00:21:04
ja też oglądałam przed chwilą i jestem w szoku,że takie rzeczy dzieją się w środku Europy,to sie nazywa Przestępczość finansowa.Wszyscy tam pracujące powinni pójść za kratki.
domi 2012-11-07 10:47:12
reportaż nie w Uwadze, tylko w Superwizjerze
Ibrahim ibn Jakub 2012-11-07 11:21:11
A (usunięte przez administratora) to kogo obchodzi gdzie jest reportaż! Ważne, że (usunięte przez administratora) bezrobocie 14% w tym kraju a te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzepią jeszcze na biednych ludzi z biednego kraju kasę!
kala95 2012-11-09 19:03:19
ty nie wiesz ze przemoc rodzi przemoc duzo pracowników nie wiedziało ze to jest oszustwo
Ja 2012-11-09 20:32:07
Masz racje Kala;) Myślę , że każda z nas która tam pracowała i wstydzi sie tego. A zbieranie dowodów też musialo troche potrwać zeby to rozgłosić , wiec nie każdy kto tam pracował wzbogacał (usunięte przez administratora) lecz miał swoje cele.
jabol 2012-11-09 23:18:52
@Ja
albo udajesz słodką idiotkę, albo nią jesteś. Kazali ci gadać, że to wolontariat a jednak kasę brałaś. Nie znałaś nazwisk pseudoszefostwa, nie potrafiłaś podać nawet jednej szkoły, której niby pomagała \"fundacja\", uczyli cię jak naciągać frajerów i bidulko nic nie wiedziałaś, nie widziałaś, nic tobie nie \"podpowiadało\", że to jeden wielki przekręt ;)
qqqq 2012-11-10 19:45:23
Pracowałam w tej niby \"fundacji\", na początku dziwiłam się, że dostaję za to pieniądze, bo ja weszłam do tej fundacji po znajomości i dlatego o dziwo nic nie wiedziałam i nie przeprowadzono ze mną żadnej rozmowy kwalifikacyjnej... myślałam, że w takim razie wszystkie fundacje tak działają, bo to była moja pierwsza \"fundacja\". Pewnego dnia rozmawiałam z mężczyzną, który mi powiedział, że szukał tej \"fundacji\" i nie znalazł nic o niej... wtedy spisałam nip i wszystkie informacje z tej niby umowy i sprawdziłam w internecie... jak dowiedziałam się, że to oszustwo, znalazłam inną pracę a z tej \"fundacji\" po prostu się zwolniłam. Owszem większość tam pracuje, bo łatwo i szybko można zarobić i można nauczyć się manipulować ludźmi... dzięki tej pracy nie dałam się wciągnąć w \"wielkie\" biznesy, w które niestety wchodzi moja mama i nie da się przekonać, że wyrzuca pieniądze w błoto...
anonim 2013-07-25 16:31:19
a jest wogule jakaś osoba która pracuje w fundacja wspólna inicjatywa? czym ta fundacja się zajmuje?
była pracownica 2013-07-29 10:37:12
nie wiadomo do końca, ponoć od całej sprawy stały jakieś dziewczyny koło kina femina z podobną regułką której uczył (usunięte przez administratora), może od niego ... sądze że nadal robi takie przekrety pod inną nazwą przecież nie potrafi, wiec nadal wystawia dziewczyny na ulice... poza tym niektóre dziewczyny nie miały oporów przed wstydem , po ej fundacji przeszły do innych i oszukują nadal, jedna nawet założyła własną fundacje i kręci na swój rachunek... wstyd i duże wyrzuty sumienia mnie gryzły ze tam pracowałam, a jak był reportaż to przed tv myślałam ze zapadne sie pod ziemie że byłam tam aż rok..:/ oj dziewczyny jak na chorych dzieciach chcecie sie dorabiać dalej i rozumu nie przybyło to powodzenia oby was nigdy nic złego nie spotkało i ktos chcacy ''niby'' pomagac nie zbijał na was kiedys kasy...wszystko wraca ...
dorcia 2014-05-29 09:52:57
No, niestety fundacja działa nawet jeszcze dzisiaj dzwonili z prośbą o fundusze na zakup łóżek dla szpitala w Gdańsku - rozszerzyli teren działania, jak widać...
Portos 2015-01-31 16:02:22
Niestety jest wiele głosów mówiących o tym, że finanse uzyskane poprzez działalność fundacji gdzieś przepadają. Nie wiem czy to prawda, chociaż w każdej plotce jest ziarnko prawdy. Nie mniej jednak inicjatywa zbierania pieniędzy i przeznaczania ich na szczytny cel jest naprawdę warta uwagi. Ważne, żeby to jeszcze w odpowiedni sposób wykorzystywać.
Marta 2015-02-10 11:41:38
Żadna kasa nie wpływała na pomoc dzieciom. Kasa pozyskana ze sprzedaży naklejek była dzielona pomiędzy dziewczynami które sprzedawały w/w naklejki, a Mariuszek i prezesikiem.
Marta K - R 2015-08-05 13:14:11
czy fundacja dalej dziala w taki sam sposób, nielegalny? pytam sie, gdyż dzis na moje rece trafil e-mail z prosba o przelewy do fundacji mogace sfinansować operacje jednej z jej podopiecznych.. zanim rozesle w swojej korpo wolalabym byc pewna, ze to nie bubel
Marta 2015-09-30 13:21:53
Reportaż na temat w./w fundacji był w telewizji.
awa 2016-04-07 16:04:41
"osobą" ?????
mapei 2016-05-13 12:31:44
wiecie co, według mnie fundacja nie jest takim podmiotem, który byłby w stanie pozwolić sobie na takie praktyki, ale faktycznie też chętnie zobaczyłbym co było w tym materiale
Zostaw swoją opinię o FUNDACJA WSPÓLNA INICJATYWA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FUNDACJA WSPÓLNA INICJATYWA