brak logo

Syncreon Technologies

Tilburg

Opinie o Syncreon Technologies

tafish 2015-05-13 13:25:45
Witam! Szukam opinii na temat Syncreon, ale tym razem chodzi o warunki pracy. W Żarach działa linia produkcyjna wytwarzająca tonery do drukarek laserowych. Wiadomo, że jest to produkcja związana z emisją szkodliwych substancji. I tu moje pytanie: czy pracownicy produkcyjni są odpowiednio zabezpieczeni przed działaniem tych substancji? Czy noszą maski z odpowiednimi filtrami, czy tylko przeciwpyłowymi? Bardzo proszę o rzetelne odpowiedzi! Pozdrawiam!
anonim 2015-07-03 10:50:40
Pracowałam w syncreon Logistics w Żarach praca sama nie jest ciężka ale atmosfera robi swoje że się nie chce przychodzić. Zwalniają ludzi a następnego dnia przyjmują innych.Wynagrodzenie najniższa krajowa.
3
Pszczółka 2015-08-05 17:14:31
A jak zemdlejesz przy 34 stopniach na hali to nie wpuszcza karetki na zakład bo to ujma dla zakładu,ale nic nie zrobią żeby polepszyć warunki pracy w upały.Zamkną hale na cztery spusty i parzcie się.A w miejscu gdzie siedzą liderzy i kierowniczka ustawiony wiatraczek i dmucha.A ty szary człowieczku milcz nie mdlej i ciesz się że jeszcze pracujesz.Masakra unikajcie firmy Syncreon w żarach.
2
Ona 2015-08-15 02:55:33
Pracuje tam od 2-óch miesięcy. Praca faktycznie jak małpa za banany. Do wszystkiego można się wdrążyć, ale warunki BHP są poniżej poziomu szamba do którego się załatwiam.
2
Szara mycha 2015-08-22 00:44:10
Pracuje tam od ponad roku i takich rzeczy jak teraz jeszcze nie było. Człowiek pracuje stara się daje z siebie wszystko że pod koniec dnia nie ma siły rękami ruszyć ale kierownictwu i tak jest wiecznie mało. Kompletnie nie biorą pod uwagę temperatury jaka tam panuje przez te upały i tego ze człowiek jest tym zmęczony. Codziennie osuwalo się z nóg kilka osób. Zdążyło się ze musiała przyjechać karetka bo dziewczyna była nieprzytomna to nawet lekarza nie chcieli wpuścić na halę, żeby nie pokazać warunków jakie tam panują. Żeby pójść do toalety to nieraz trzeba nawet godzinę czekać aż lider łaskawie przyjdzie i cie zastąpi na stanowisku. Wstrzymali ludziom zaplanowane urlopy bo nie ma ludzi i nie ma kto pracować. Teraz jeszcze będą zabierać premie za L4. Mam nadzieje że coś się wkoncu polepszy i z chęcią będzie można iść do pracy bo fizycznie nie jest ciężko tylko ten ich system i podejście do pracownika odstrasza.
1
Ewelajn! 2015-08-22 08:35:40
Witam, w następną sobotę mam wyjechać do Waalwijk/Tilubrg - Syncreon dział Apple. Wczoraj dostałam telefon, poprosiłam babkę żeby mi podała więcej informacji, nie podała tylko miejscowość i firma, weszłam na forum i się zaczęło.... Jedna wielka masakra. Interesuje mnie w szczególności opinia ludzi którzy tam byli teraz niedawno i udzielą jakiejś opinii. Szczerze mówiąc jak czytałam wczoraj z wieczora to forum spać mi się odechciało. Głównie: lokacja, praca i atmosfera i tam a tym bardziej godziny tygodniowo. Głupio mi odmówić teraz tej babce bo komentarzy się naczytałam..... Heelp ! :/
ŻNIWIARZ 2015-08-23 14:15:20
WITAJ cos wiem na ten temat,ale nie wiem jak jest w Zarach bo to nasza placowka,ale wnioskuje ze tez nie najlepiej,poza tym ze tam placą w pln a tu w euro,moja rada dla Ciebie przyjedz i sprobuj sama podejmiesz decyzje ,bo rozni ludzie roznie to odbierają,moglo by byc lepiej czemu nie ale o to trzeba walczyc,bo w Holandii mozna wywalczyc bo są związki zawodowe.pozdrawiam =) P.S. druga rada nie ufaj nikomu,bądz ostrozna z opinią,i daj znac na jakim dziale bedziesz w Waalwijku.
1
Ewelajn! 2015-08-25 09:25:34
Praca w Tilburgu,a zakwaterowanie w Waalwijk. Będę na dziale Apple. Czytałam, że źle traktują ludzi i jest mało godzin jaki sens jechać? Lepiej ubiegać się o wyjazd z innej firmy lecz i o to jest niełatwo. Te opinie tutaj ogromnie mnie przerażają zwłaszcza gdy ktoś jedzie sam, a nie z kimś. Czas ucieka a ja wciąż się zastanawiam czy zrezygnować.? :/
ŻNIWIARZ 2015-08-25 12:18:43
Powiem Ci tak,najpierw zaryzykuj a potem zrezygnujesz lub nie,ale radze Ci przejsc na dzial Apple w Waalwijku jest duzo wiekszy i roboty duzo,a od tego miesiaca znow sie zaczyna nawal roboty,albo juz jak bedziesz w agencji to poros zeby cie przezocili na Waalwijk,choc pewnie i tak sami to zrobią
1
Remig 2015-08-25 12:42:20
Chciałby się dowiedzieć czy w ogóle w Tilburgu lub okolicach można dostac prace ze słabym angielskim ?
Ewelajn! 2015-08-25 19:50:12
A jak tam zarobki jak na osoby poza wiekiem?
Jesteś obecnie w NL i pracujesz tam?
Ile się wyciąga tygodniowo?
ŻNIWIARZ 2015-08-26 23:11:39
ja dlugo pracuje i jeste na kontrakcie to mi placą miesiecznie a wiekowka czyli do 23 lat to chyba (moge sie pomylic)ale okolo od 8e do 10euro cos w tych granicach
Ewelajn! 2015-08-27 07:26:31
A wypłaty co tydzień są?
A jak tam ogólnie? Ludzie, praca itp?
W sobotę dołączę :)
ŻNIWIARZ 2015-08-28 00:55:51
soboty nie pracuje,ludzie jak to ludzie są rozni,wyplaty dla agencyjnych pracownikow co tydzien,a reszte sama ocenisz,w sobotę? to fajnie a jak Cie poznam?
Ewelajn! 2015-08-28 16:13:42
Hmmm teraz dostałam info że.. jednak Kerkdriel choć parę dni wcześniej napisane było w e-mailu że Waalwijk a teraz Kerkdriel.
Hmm jak mnie poznasz? Mam kręcone włosy do pasa :)ehehe jeśli to ci pomoże :)
ŻNIWIARZ 2015-08-29 02:27:51
heeheee napewno pomoze,no coz jak Cie nie poznam to pewnie jakos sie znajdziemy =) pozdro i do zobaczenia
1
ŻNIWIARZ 2015-09-03 23:14:26
no hejka i co pracujesz na Apple w Waalwijku?na ktorym dziale/ pozro
oOo 2015-09-08 13:28:48
Aktualnie jest mega słabo, pośrednictwa nasprowadzały ludzi, którzy pracują jedynie na ubezpieczenie i mieszkanie, a przez resztę czasu siedzą na stand bay' u :/
5
Ona 2015-09-18 20:32:38
Pewnie jesteś liderką albo punktujesz na lidera. Stań 8 godzin i popracuj w takim rytmie jakim nam dyktują. Widziałam "rzekome" poprawki na innej linii. Jak myślisz kto był bardziej wkurw....ny ci co wymyślili? czy co faktycznie muszą tam stać?
3
!@#$%^ 2015-09-26 11:15:57
Hej Panie Żniwiarz, czy mógłbyś się ze mną skontaktować? vcoolvibesv @ gmail .com
ŻNIWIARZ 2015-10-17 17:16:50
witaj,czy to cos pilnego?
1
Ptak 2015-10-29 11:47:12
Pracuję tam od miesiąca więc mogę napisać jak jest... Jak wszędzie trzeba pracować, nie ma nic za darmo... atmosfera w pracy bardzo fajna, nikt nikogo nie szykanuje, liderki bardzo fajne i pomocne dziewczyny. Jedyne minusy to małe wynagrodzenie i zdecydowanie za krótka przerwa (15 minut) podczas której nie wiadomo czy jeść czy lecieć do toalety... no ale wszystko idzie ogarnąć. Pozdrawiam
synchreonWAALWIJK 2015-11-04 11:17:33
Krótko i na temat Synchreonu w Waalwijk. Polak jest traktowany jak bialy murzyn, podobnie Wegrzy i Litwini, ktorych tam troche mniej niz Polakow. Atmosfera w pracy tragedia. Wyjezdzac warto od wrzesnia do polowy stycznia (kazdy dzial ma zapewnione godziny). Miesiace od polowy stycznia do czerwca - tragedia na kazdym dziale. Od czerwca do wrzesnia w miare wygladaja godziny na SHIPPINGu, ale pewnosci co do nich tez nigdy nie ma. Podsumowujac ogolnie - bedziesz tam bialym murzynem, w okresie od wrzesnia-stycznia jak bedziesz bral nadogdziny i weekendy - tylko wtedy mozesz zarobic.

Pozdro
jaspis 2015-11-06 23:27:14
Ludzie dajcie sobie spokoj z ta firma to szambo burdel jakich malo warunki sie nie poprawia bo najgorsze polaczenie to Polak i Holender ta glupia Pinda Magggie/marzena/ ktora odpowiada za ludzi z ochrony ma wszystko w (usunięte przez administratora)
1
ŻNIWIARZ 2015-11-09 13:53:19
witam a czemu mam sie skontaktowac?
ania 2015-12-02 18:03:38
Syncreon Żary co tu dużo mówić ktoś wcześniej napisał"zamordyzm,brak organizacji"ja dodam jeszcze niekompetencje LIDERKI która miota się jak żółw nie bardzo wiedząc co zrobić gdy coś nie idzie jedyna recepta to cyt.Musicie przyspieszyć!Target 133 robiłam nawet 167 i żle,ręce odpadają,hemoroidy,krwotoki ,bóle kręgosłupa za to w nagrodę wypowiedzenie za to że głośno mówię prawdę że nie potrafi zarządzać linią,inne linie trzymają normy i targety bez problemu liderki kontaktowe bez większych problemów,wyjście do toalety traktują jak potrzebę a nie robienie Łaski.Całe gorące lato na hali 33-35stopni,pod koniec jeden czynny wentylator ale już własny napój na stanowisku(raz mnie zatkało jak usłyszałam,co pani tak pije a potem do toalety chce chodzić!),bez L4,ale nie potrafiłam stać cicho więc do widzenia mimo że do końca umowy miałam jeszcze 10 m-cy. Ludzie,jesteśmy w Polsce nie w chińskim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lider to przełożony nie kapo pan i władca,generalnienie firma może być tylko "Góra"powinna zweryfikować liderów pod względem umiejętnosci kierowania załoga,jasno okreslić ile i w jakim czasie trzeba zrobic(nie inżynier swoje -kapo swoje)i firma odzyska renomę a nie jak teraz ogłasza nabór pracowników nie podając nazwy.
3
Bożena 2015-12-04 14:44:41
Zgadzam się z wypowiedzią Ani,
ania 2015-12-08 09:47:19
To co człowiek przeszedł to szok,dziwi mnie tylko "ślepota"kierowniczki która sama była Dobrą liderką a teraz pozwala na chaos na niektórych liniach,zero szacunku dla operatorów tylko jak coś się odezwiesz to:przyspieszamy:latem jak na zastępstwie były inne liderki tego nie było,wszystkie wiedziały ile jest do zrobienia i mimo warunków na hali dawało się radę bez nerwów i poganiania jak elektrycznym pastuchem.Niekompetencja i brak elementarnej wiedzy jak postępować z ludżmi.
1
Bożena 2015-12-08 11:10:12
Dokładnie,szok.Pracowałam na pod firmę więc gorszy gatunek człowieka,zero szacunku o tym że jest problem to od liderki słyszałam taką mamy pracę,ale gdy trzeba było zrobić produkcję na dwie linie to już nie było problemu,niekompetencja itd.
1
Bożena 2015-12-08 13:22:38
Zastanówmy się ,dlaczego tyle ludzi odchodzi,potrafią po dziesięciu minutach wyjść z zakładu,ja pracowałam 7 miesięcy na pod firmę,miała być umowa a okazało się że znowu na pod firmę,czuję się oszukana.dawałam z siebie 130 procent,czy było warto NIEEE.
1
ania 2015-12-09 10:09:01
ogłoszenia są zamieszczane przez firmę pośredniczącą"praca na produkcji"po rozmowie tel.dowiadujesz się gdzie,jak zaproszą na rozmowę to praktycznie jesteś przyjęty(na 2 tyg.)potem jak się nadajesz umowa jest przedłużana co miesiąc.O zwolnieniu dowiadujesz się w piątek po zakończeniu pracy jeżeli masz umowę z firmą bezpośrednio i tyle (oczywiście okres wypowiedzenia obowiązuje,jak masz należny urlop to wykorzystasz na wypowiedzeniu) jeżeli masz umowę krótką to po prostu nie jest przedłużana.Na rozmowie dowiesz się ,że praca nie jest szkodliwa dla zdrowia-chodzi o pylenie,zarobki tzn.najniższa krajowa+po 2-ch m-cach premia jeżeli nie byłeś na L4.
ania 2015-12-10 08:45:20
Zwalniają w piątek po zakończeniu pracy(jeżeli pracowałeś na długiej umowie to masz okres wypowiedzenia w którym musisz wykorzystać urlop wypoczynkowy żeby ci za niego nie zapłacić)jak na pod firmie to umowa po prostu nie jest przedłużana.
ania 2015-12-10 11:17:42
Ogłoszenie jest także w Żarskim Urzędzie Pracy ostatnio nawet aktualizowane!Praca przy produkcji tonerów,ale rekrutacja odbywa się przez pośrednika nie bezpośrednio przez firmę.
Mariusz 2016-01-15 17:25:40
Chora praca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w soboty czasem i w niedziele,bo ci kaza odrabiac swieta jak wychodzą w tygodniu,albo przerwy pomiedzy swietami.Źle wyliczaja wynagrodzenia.Tną po pensjach ostro.
1
marcin89 2016-01-15 17:52:33
Przeciwpylowe dlatego juz tam nei pracuje bo mi płuca by siadły.
1
jaa 2016-02-11 11:15:32
Witam, wie ktoś w jaki sposób można dostać się aktualnie do pracy w Syncreon w Waalwijk?
jaa 2016-02-17 18:19:13
tak z ulicy raczej mnie nie zatrudnią tylko pewnie przez jakąś firmę pośrednią i o takie firmy mi chodzi, jedną z nich jest np tempo team, a jakie jeszcze?
Kamil 2016-06-23 11:20:21
Witam. Idę od wtorku do Syncreon Waalwijk stawka około 10 euro. Czy ktos tam w chwili obecnej pracuje i może opisać jakie warunki pracy i atmosfera.
Kamil 2016-07-06 20:03:47
Witam ponownie. Po 2 tygodniach pobytu w Holandii nadal nie pracuje w Syncreon i chyba dam sobie spokój z tą firmą. Więc streszczę pokrótce jak to wygląda. Wysłałem aplikacje przez manpower i dostałem zaproszenie na rozmowę na 27.06. Podczas rozmowy dowiadujemy sie ze sa 3 zmiany i nie ma stałych godzin pracy, każdego dnia dostajemy informacje w jakich godzinach pracujemy (czy pracujemy). Na koniec spotkania Pani miłym głosem pyta sie od kiedy możemy zacząć, więc ja bez zawahania, że od jutra. Dostaje informacje, że tego samego dnia zadzwoni do mnie i poinformuje w jakich godzinach zaczynam prace. Mija tydzień i kolejne zaproszenie na tak zw. wprowadzenie (bhp, podpisy umów, dodatkowe koszty-około 60euro). Ponownie informują nas na koniec spotkania że zaczynamy pracę następnego dnia i ktoś do nas zadzwoni by podać godziny. Wracam do domu jest 18 dzwoni telefon "sorry we don't have work at this moment, probably on thursday. Na szczęście przez ten czas pracowałem przez lokalne "uitzendbureau" i nie zmarnowałem 2 tygodni.
2
prawda 2016-07-09 09:38:34
syncreon Tilburg. Uwaga, uwaga, jesli chcesz sie uzerac z wykorzystywaniem Polaka przez Polaka, to nadajesz sie do tej firmy jak ulal. 90 % ludzi pracujacych tam to Polaczki, ktorym uderzyly ojro do glowy. I niestety to oni tam w wiekszosci sa supervisorami, nie ma nic gorszego. Wyjezdzasz do pracy za granice a gnoi i poniza Cie Twoj rodak, tepy narod na obczyznie. pozdrowienia dla wszystkich karierowiczow na fastach z Syncreona TIlbur. Pamietajcie chlopcy, ze i na was przyjdzie czas....... firma nie ma nic wspolnego z hooenderska firma, jak kto ktos pieknie napisal, angielsk cyrkk z polskimi malpami.
2
zaneta 2016-07-09 11:09:26
Zgadzam sie, desperaci niesamowici , robole, banda burakow z Pl, aaaa i jeszcze jak by ktos sie wybieral na firmowe na droomgard w katsheuvel, niech wpisze w tube,sa filmiki i tam sa takie realia. po hol droomgard tzn ogrod marzen ale to co tam sie dzieje to ludzkie poj przechodzi. prawie 100e za tydz mieszkania w grzybie bez grzejnikow ale to dop. poczatek. Ludzie kasa to nie wszystko, nie dajcie sie tak ponizac.pozdrawiam
2
jerry 2016-07-09 17:29:14
Syf nie praca, nie polecam. Wiadomo ze trzeba pracowac a nie obijac sie za granics, ale sama atmosfera ktora robia nasi jest ciezka............
1
Tomasz 2016-07-10 12:19:02
Haha, jeju ale bzdury, wystarczy wejsc na portale ogloszeniowe , wszedzie syncreon, rotacja jak nic
2
roman 2016-07-26 18:45:26
Przelozeni są zje .......bani fakt, polskie wieski.
3
de la cruze 2016-08-16 17:53:15
Praca jako taka, pensja też ew moze być, ale jak dobrze dupska nie polizesz Polaczkom na kontraktach to nie licz na milą atmosfere, musisz pół świniaka i wódkę z Polski przywieźć i im słodzić i wchodzić do tyłka to będzie dobrze.
2
de la cruze 2016-08-16 20:24:51
9,30 e/ h brutto czyli calkiem przecietnie
seba 2016-08-21 13:29:03
Frajerstwo polskie,buraki cebulaki smierdzace tam pracuja, tepy pl narod.
2
Ninja 2016-10-24 00:30:21
Witam.
Pracowałem tam ponad rok do stycznia 2016r (obecnie też wróciłem po prawie 9 miesiącach przerwy ale już przez inną Agencję, bo Axel już tu nie zatrudnia), nie mogę narzekać na pracę (syncreon Waalwijk), jak również na wynagrodzenie. Pracowałem tam przez Firmę Axel z Gliwic, powiem Wam, że byłbym szczęśliwy jakby takie Firmy były w Polsce ( sorki jest Dell pod Łodzią ale kolega tam zarabiał 1500 zł). Oczywiście są różne działy na zakładzie gorsze i lepsze, podobnie jak na Dellu. Warunki mieszkaniowe w ciągu 8 miesięcy pracy przeprowadzałem się 3 razy (z 4 lokalizacji 3 były OK, jedna w Kerk Driel - tragedia...ale fajnie bo zmotywowało to mnie do przejścia na swoje). Aktualnie u nas na dziale nie ma nadgodzin i każdy czeka na większe zamówienia. Rzeczywiście na początku roku zaczynają się standbye. Rotacja oczywiście jest bo wielu pracowników ma gdzieś prace...już po rozpoczęciu narzekają, że strasznie im się nie chce pracować.....choć aktualnie jakby ekipa jest pracowita i nie ma takich narzekań.
Jeśli mogę coś doradzić to po pierwsze przyjeżdżajcie swoimi samochodami i szybko ogarniajcie własne spanie. Bo u nas kierowca był tragiczny szczególnie jeden...wiecznie zjarany i musieliśmy go rano budzić aby nas zawiózł, a po pracy bywało, że mimo informacji telefonicznej kiedy skończymy przyjeżdżał po 1.5 godzinie...a co kto mu zabroni.
tipi tipi 2016-10-26 00:29:45
Zje...ana firma i droomgard, Chryste Panie.....
1
Tankowiec 2016-10-27 19:28:38
W kwestii premii.. Myli się pojęcie tego słowa, premii co najwyżej można nie przyznać, a nie zabrać..
Zostaw swoją opinię o Syncreon Technologies - Tilburg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Syncreon Technologies