logo Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Gadki

Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

szybki 2015-10-09 20:33:42
Opinie jak na miarę. Brawo KP, brawo TY. Przyjdzie czas.. już idzie, już nie długo - Brawo TY... KP.
wlkp 2015-10-18 20:16:22
wlasnie się zwolniłem z rabenu. wielki pan kierownik Krzysztof j. obiecal ze rozwiążemy umowę za porozumieniem stron. tylko jak wszystko co się dzieje w tej firmie obiecal. brak sprzętu brak ludzi bogów widza w ukraincach którzy lerza w regalach i nic nie robia
Steve Jobs 2015-10-20 00:33:54
Ta firma to paranoja i tyle w temacie.
Ludzie którzy pracują po 15 lat i dłużej. Na każdym sprzęcie wyrabiają normę i są na każde zawołanie kierownictwa mają około 2500 zł na rękę co miesiąc, oczywiście jeśli wyrobią normę!
Kiedyś gdy w zarządzie nie było tylu "naszych" czyli Polaków praca i płaca były bardzo porównywalne. Człowiek wiedzial że jak chce zarobić to wystarczy robić swoje plus nadgodziny. Teraz jest obrany kierunek pracuj, pracuj i najlepiej oddaj nam swoją wypłatę bo po co ci ona, przecież w pracy masz wszystko i możesz tu pracować aż zdechniesz!
Tak dla porównania płac (brutto):
Nowy pracownik = 2200zł.
Pracownik ze stażem 1rok do 7/8 lat + 2200zł/2300zł
Staż od 8lat do +/-15 lat = 2400zł/2600zł
Podane lata stażu i wynagrodzenia to +/- 100zł.
Dziękuję Państwu. . . Dobranoc . . .
Pracownik RPL 2015-10-20 08:53:36
2500 na rękę to mało??? podajesz kwoty podstawy, podaj tez premii, którą 90% pracowników dostaje.
1
Steve Jobs 2015-10-27 18:52:32
Pracowniku PRL apeluję o naukę czytania ze zrozumieniem.
Napisałem 2500 zł na rękę ze stażem 15+ lat i wyrobieniem wszystkich norm!
JEŚLI PRACOWNIK NIE WYROBI NORMY A PRACUJE OKOŁO 15 LAT TO DO RĘKI DOSTAJE COŚ KOŁO 2000 TYŚ. ! ! ! ! !
To według was jest dużo? Czy naprawdę według was ktoś kto sumiennie pracuje 15 lat w jednej firmie i ma na utrzymaniu rodzinę to w dzisiejszych czasach jego wypłata na poziomie 2 tyś jest ok, a przy wyrobieniu normy 2,5 tyś ? ? ? ? Powtórzę jeszcze raz: PRZY STAŻU 15 LAT I Z WYROBIENIEM NORMY WBREW PRZEPISOM BHP! ! ! ! Heheheh no bardzo śmieszne.
Jasne że 90% ludzi normę wyrobi, problem tkwi w tym JAK?
Ano tak, że zasady BHP na hali to tak jak z Yeti, czyli każdy słyszał ale nikt nie widział na oczy :) Powiem tak: wystarczyło by aby pracownicy zaczęli pracować zgodnie z przepisami BHP i wysyłki, zlecania itp. w Rabenie leżą i kwiczą i każdy kierownik na hali o tym wie!! Tylko tyle wystarczy żeby pracownicy spadli z wydajnością przynajmniej o 40% jak nie więcej. To są fakty a nie moje przemyślenia.
Steve Jobs 2015-10-27 19:16:27
Wystarczy policzyć. Jak w zadaniu dla klas podstawowych.
Pracownik pracuje od 15 lat.
Jego wynagrodzenie brutto to 2500 zł do tego 25% premii jeśli wyrobi normę i dajmy na to następne 15% premii za brak błędów w operacjach ale raczej większość dostaje tej premii coś koło 7%.
Czyli 2500 zł + 25% + 7% = 3300.
Teraz trzeba odjąć podatki i składkę na ubezpieczenie PZU czy tam Pramerica czyli niecałe 100zł.
Wychodzi nam że pracownik ze stażem pracy 15 lat dostanie do ręki coś koło 2400 zł jeśli wyrobi wszystkie normy.
A jeśli nie wyrobi ?
No to wtedy zostaje te jego gołe 2500 zł minus podatki i ubezpieczenie czyli coś koło max 2100 zł.
Nie jestem orłem w matematyce więc daję sobie +/- 150 zł błędu.
Jeśli dla kogoś są to rozsądne pieniądze dla 15 letniego stażu pracy to znaczy że jestem chyba zbyt wymagający i powinienem przeprosić :) :) Pomijam tu kwestie przymusowych nadgodzin i pracujących weekendów za które nikt raczej nie zapłaci tylko da wolne w środku tygodnia w większości przypadków bez uzgodnienia terminu z pracownikiem!
%%% 2015-10-28 15:51:02
Faktycznie z matmy Orłem nie jesteś.
Steve Jobs 2015-10-31 10:18:27
No nie jestem. . . przyznaję się :P
Co nie zmienia faktu, że w tej firmie staż nie idzie w parze z pieniędzmi a najbardziej to widać na przykładzie osoby która pracuje np.6 lat i ma 2200zł podstawy i osoby która właśnie się zatrudniła i na start ma 2200zł.
Można się kłócić czy ktoś uważa, że inne kwoty są lepsze lub gorsze ale ten przykład daje jasny podgląd na sytuacje. Firma dąży do wyrównania płac, z tym, że próbują wyrównywać w dół a nie górę. Dla nich najlepszym posunięciem było by pozwalniać wszystkich z dłuższym stażem i przyjąć nowych za 2200 tylko, że tu rodzi się problem . . . BRAK CHĘTNYCH bo tak jak kiedyś opinie o RABENIE były dobre tak teraz dzięki "sprytnemu" i oszczędnemu zarządzaniu naszych władców opinia idzie ostro w dół i to drogą "pantoflową" a taka jest najbardziej miarodajna. Niestety nasi władcy tego do tej pory nie zrozumieli albo nie chcą zrozumieć a potem się dziwią. Niestety tak to jest jak obiecuje się nie wiadomo co a potem człowiek zaczyna pracę i okazuje się, że na każdym kroku jego wypłata jest piłowana i piłowana w dół.
Ale jak to zawsze w takich sytuacjach bywa, przyjdzie moment krytyczny i tak czy inaczej będą musieli coś z zarobkami zadziałać. Chociaż znając ich spryt w tych kwestiach to sam nie wiem :)
oracz 2015-11-05 20:41:12
Poczekajmy na inwenturę towaru Nivea, wtedy może zrobi się troszkę luźniej w szeregu kadry kierowniczej :)
5
były pracownik 2015-11-08 22:13:45
Ja po 13 latach pracy zrezygnowałem z rabena. Pracy szukałem dobrych parę miesięcy ale znalazłem. Były oferty pracy całkiem fajne ale mało kto chciał mi dac więcej niż w rabenie. Też mi się nie podobało to, że młody pracownik ma niewiele ode mnie. Ofert pracy na rynku jest od cholery wiec jak się nie podoba to zmienić robotę.
Ps. I wcale nie jestem kawalerem który mieszka z rodzicami- jak zaraz będą mnie o to podejrzewać. Trzeba działać a nie narzekać.
1
. 2015-11-09 16:43:37
Nivea bedzie się pakować po inwenturze. Tyle ile ukraińcy nakradli to woła o pomstę do nieba. No ale nikt z kierownictwa nie widzi problemu. To nic że leżą w regałach bo nadrabiają nadgodzinami a normę mają gdzieś (ukrainiec z niewyrobioną normą dostaje 3900zł) a starzy pracownicy mają orać a jak orają to i tak jest zle
5
z 2015-11-09 16:57:10
nowy system nowe hale a pracownik niech się zaora bo wyrobić normę graniczy z cudem. Raz jedzie się na jedną hale żeby zaraz jechać na hale ADR i tak cały dzień, więc jak jesteś taki mądry to zapraszamy na jeden dzień np. na miksy. Zobaczymy czy ty wyrobisz tak łatwo normę
2
z 2015-11-09 18:31:34
owy system nowe hale a pracownik niech się zaora bo wyrobić normę graniczy z cudem. Raz jedzie się na jedną hale żeby zaraz jechać na hale ADR i tak cały dzień, więc jak jesteś taki mądry to zapraszamy na jeden dzień np. na miksy. Zobaczymy czy ty wyrobisz tak łatwo normę
1
/ 2015-11-13 17:01:09
oni i tak czytać nie umieją. a co dopiero maile odbierać
2
obcy 2015-11-13 18:53:19
Wszyscy o tym głośno mówią,czy Prezes(PRACODAWCA ROKU-DO CZEGOŚ TO ZOBOWIĄZUJE,,,PRAWDA ??????) nie zdaje sobie sprawy że ktoś uparcie dąży do oszczędności ale skutki robią się odwrotne.Mam wrażenie jakby chcieli położyć firmę na łopatki bo ku temu wszystko idzie
] 2015-11-15 16:10:59
Proponuje po prostu olać inwenturę Nivei. Ciekawe jak szybko znajdą ludzi na ten weekend do pracy. Albo zaczną nas traktować normalnie a nie byle tylko nas uje..ć na premii. I zaczynamy "pracować" tak jak "działa" ten badziewny system czyli każdy wie jak
2
Czeski Krecik 2015-11-15 19:31:59
PRACODAWCA ROKU no właśnie!! Tan tytuł nie jest przyznawany od roboli z całej Polski tylko od innych kasiastych żyjących w chmurach biznesmenów.
Tego tytułu nie dostaję się za to że jest się dobrym dla swoich roboli chociaż nazwa jest myląca, ten tytuł dostaję się za rozwój i dobre zyski firmy i dlatego właśnie walą nas po kieszeni z prawa i lewa żeby firma wyciskała jak największy zysk i potem statystyki firmy są takie że każdy gada: Ooooo ci to mają prężną firmę, właściciel to ma łeb na karku i wie jak robić biznes. Nooo wiedzą, wiedzą i dlatego jest tak jak jest. Przecież sobie z talerza nie wezmą, zabiorą robolowi bo przecież bułkę może robol jeść suchą po co od razu masłem smarować!!!!
Czeski Krecik 2015-11-15 19:41:08
Widzę tutaj kogoś z góry kto robi nieudolny pijar :)
Mało kto chciał ci dać więcej niż 1800zł do ręki ???? Hehehehehhehe dobre !!
Tak właśnie nam ciągle w głowy wrzucają ci z kierownictwa, że nigdzie nie będziecie mieć lepiej a jak odejdziesz to na twoje miejsce jest 100 osób chętnych które tylko czeka na zwolnienie miejsca!
Może w samych Gądkach ciężko o wyższe zarobki, może jakaś umowa miedzy firmami? Nie wiem!? Ale co słyszę że ktoś odszedł do innej firmy to mało kto narzeka na nowych pracodawców tak jak w ostatnich latach nasila się to w Rabenie!
Ktoś tu tak śrubkę przykręca na pracowników że w końcu śrubka pęknie i syf się wyleje do mediów a wtedy good bay dobra opinio o firmie na parę lat.
Tak jak kiedyś w Biedronce, była afera i nagle firma zaczęła inna drogą kroczyć!
Z NIEWOLNIKA NIE MA I NIE BĘDZIE PRACOWNIKA ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Tyle pięknych haseł słyszymy od kierownictwa a wystarczy ten jeden piękny cytat!
2
były 2015-11-23 21:51:37
Będziesz sam szukał roboty to zobaczysz. Ja się zwolniłem i nie żałuję. Chyba że dalej chcesz robić w tym syfie i na narzekać dalej. Faktycznie raben ma szarego pracownika za nic. Oczekuje od niego pełnej dyspozycyjności i posłuszności. (usunięte przez administratora)
3
zobaczymy kto straci więcej 2016-01-07 11:32:44
teraz czekać aż będzie więcej pracy i "na razie raben" za ten brak szacunku do pracowników. Wielkie "angaże" a pracownicy z dawnej hali 9 zostali oszukani. zacznie się praca to zapraszamy kierownictwo na magazyny (usunięte przez administratora)
2
. 2016-01-09 16:47:21
widze ze posty zle oceniających firmę już nie są wyświetlane. ale czekamy tylko aż będzie wiecej pracy. zobaczymy kto zostanie z rękoma w nocniku za te śmiesznę "angaże".Kierownictwo chyba bedzie na magazynach bo nikogo więcej nie będzie. ale sami tego chcieli
6
stary 2016-01-17 14:36:00
zero doceniania pracowników. najlepiej to robić i siedzieć cicho a oni i tak nawet nie podziękują. Nieważne ile lat robisz to i tak masz podstawę jak nowy.
5
. 2016-01-28 17:29:48
jak to jest że ktoś kto robi 2 lata, na wysokim wozie nigdy nie siedział mixy robi z błędami i nie wyrabia normy ma większą podstawę co ktoś co robi praktycznie wszystko z wyrobioną normą i bez błędów no i oczywiście pracuje prawie 10 lat. Kumpel kierownika? To nie PRL
1
pracownik magazynowy 2016-01-30 15:45:09
robisz 10 lat masz podstawę jakbyś się dopiero zatrudnił. bo podobno nowi umieją to co ty. niech zrobią testy tych wszystkich "magazynierów" z ich umiejętności, bo niby dlaczego ktoś kto ma stanowisko "pracownik magazynowy" i ma niższą podstawę wie i umie więcej od tego co ma "magazyniera"
1
zbigi 2016-02-02 13:46:12
a jak wygląda praca w działach związanych z informatyka, obsluga systemu? Ktos wie. Szukaja wdrozeniowca aplikacji.
. 2016-02-06 09:40:45
chyba nie wiesz na co się piszesz. atrakcyjne wynagrodzenie to będziesz miał jedynie na papierku, bo realnie nie jesteś wstanie normy wyrobić. a jak coś ci nie będzie pasowało to powiedzą "ciesz się że masz pracę". no chyba że lubisz pracę w napiętej atmosferze bo jest tam pełno ukraińców
3
ciekawy bardzo 2016-02-18 18:02:21
Witam wszystkich mam pytanie ile sie zarobi na rękę w Rabenie w Gądkach na stanowisku pracownik magazynu i jaka jest atmosfera w pracy ?????
rych 2016-02-18 18:11:53
zarobisz tyle o ile a atmosfera ok - ale zalezy gdzie trafisz
q 2016-02-26 20:23:29
na dojazdy ci starczy i na tym koniec
2
halo 2016-03-08 17:08:31
Witam ile można dostać premii na stanowiska biurowych ?
1
/ 2016-03-09 15:13:20
zależy jak głęboko wchodzisz
4
/ 2016-04-20 16:43:51
w tej firmie jest zupełnie inaczej niż w życiu. Normalnie to jak robisz wszystko to zarabiasz więcej, a w Rabenie w Gądkach jak robisz dużo więcej niż inni "magazynierzy" to zarabiasz mniej niż oni. Umiesz wszystko a podstawę masz jakbyś się dopiero zatrudnił. A taki pracownik ze stanowiskiem magazyniera nie wie nawet jak ma robić proste rzeczy jak np. rozładunek lub załadunek auta. Przydałaby się jakaś weryfikacja tych stanowisk
2
wujek 2016-04-28 19:22:21
Rozumiem masz żal że nie awansowałeś,jednak ktoś tych "magazynierów" oceniał,ich pracę,umiejętności,doświadczenie.Chyba jednak wszystkiego nie umiesz bo też byś awansował i podstawa by była wyższa.A co Ty takiego robisz niż ci inni magazynierzy? Chyba byłeś na indywidualnej rozmowie w sprawie nowych warunków płacowych więc trzeba było tam poruszyć ten temat,tutaj nikt Ci nie da podwyżki.
1
*** 2016-04-30 11:00:34
czyli wg ciebie "magazynier" co siedzi po parę godzin na kawce lub żre owoce umie więcej od uczciwie pracujących. Temat był już nie raz poruszany i zamiatany pod dywan. Ale już nie długo. Bo będzie coś czego się nie spodziewają, i zobaczymy wtedy ich doświadczenie i umiejętności
1
[] 2016-04-30 11:06:15
Śmieszy mnie ta twoja wypowiedz że ktoś ich oceniał. Jakie doświadczenie i umiejętności. Chyba że w piciu kawy i siedzeniu na paletach. Widocznie jesteś osobą pokroju gruzina i innych martynków bo oninie (jednemu cały czas żle bo coś musi zrobić a drugi więcej gra w pasjansa niż wyjaśnia)
1
Bajo Bongo 2016-05-03 21:00:44
'Ktoś oceniał magazynierów, ich umiejętności, doświadczenie i pracę"
Poleciałeś po całości :)
Jakie ocenianie? Jakie sprawdzanie? Tu wszystko jest przyznawane z logiką równą psychiatrykowi. Jeden robi nadgodziny i nikt go nie docenia a inny wali głupa i praktycznie zero nadgodzin i ma lepszą podstawę. Inny robi tylko jedną robotę na jednym wózku i ma więcej niż ten co zapieprza na każdym wózku i robi wszystko. Tutaj sprawiedliwe ocenianie nigdy nie istniało . . . ZAPAMIĘTAJCIE TO SOBIE ! ! Kto ma dostać podwyżkę to dostanie a kto nie to już się znajdzie na to takie uzasadnienie żeby było po Bożemu !!!!!
2
;0 2016-05-05 19:51:42
wystarczy że ktoś dorzuci trochę do pieca a już rusza lawina,wokół Rabena budują się nowe magazyny,kto odważny już poszedł(stawki na dzień dobry lepsze) większe możliwości rozwoju.Po co tam pracujecie skoro jest tak żle
1
Snake 2016-05-06 09:09:05
Masz rację. Niestety ludzie boją się zmian nawet jak im co dzień się na łeb pluje to wola sprawdzoną ślinę niż nowa.
1
- 2016-05-06 09:55:12
bo pseudokierasy robią problemy ze zwolnieniem. tak robi np kj z h 8b udaje że nie widzi problemów a ludzię odchodzą nawet jak nie dostaną wypowiedzenia
2
;0 2016-05-24 18:37:49
jak tam na gądkach nic się nie dzieje,czy już wszyscy się zwolnili???
, 2016-05-28 09:44:41
domino się zaczęło. a na dobre to się zacznie jak będą dawać te "wyrównania" w czerwcu
2
Kandydat do pracy 2016-06-03 17:18:27
Koledzy i koleżanki mam pytanie,jak można dostać się na ten dział ,co zajmuje się paletami,bo słyszałem że zarobki tam są bardzo wysokie ok 6 tys z dodatkami za ciężka pracę ,napisze ktoś do kogo się zgłosić
2
Kandydat do pracy 2016-06-03 18:16:52
Jak chcesz zarabiać to idź na paleciarnie
4
Pracownik 2016-06-03 21:35:01
W Rabenie jest ok
2
1 2016-06-04 09:26:31
jak jesteś na rencie
4
10 lat i koniec 2016-06-04 09:32:56
zarząd nie widzi problemów, więc jak ta firma ma funkcjonować. wszyscy się zwalniają bo zamiast więcej zarabiać to im pracujesz dłużej tym zarabiasz mniej
8
Log 2016-07-21 09:17:10
pracują na magzaynie jakieś kobiety ?? jakie sa stanowiska oprócz wózkowych :))) Pytam konkretnie o Gliwice. Pozdro
stary pracownik 2016-08-08 22:58:08
adios raben
6
lepper 2016-09-13 16:45:07

''super'' firma ''super'' kierownictwo ''super''michaś z hali 8b
6
guma 2016-11-16 02:21:09
Praca git. Można pić
3
Zostaw swoją opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Gadki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.