brak logo

Sportowa Szkoła Podstawowa Nr 72

Wrocław

Opinie o Sportowa Szkoła Podstawowa Nr 72

medlin 2015-02-19 12:01:53
Bylam pracownikiem szkoły. Podsumowując: nie polecam szkoły ani jako pracodawcy, ani jako placowki dla dzieci. Zacznę od grona pedagogicznego, na palcach jednej ręki można policzyć nauczycieli z powołania, reszta czeka tylko w blokach, by skończyć pracę. Dziwne układy, z Panią Dyrektor i Wice na czele. Dyrektorka bardzo zapatrzona w czubek własnego nosa, tylko by się lansowała wszem i wobec. Nie uznaje krytyki pod swoim adresem. Zarzadza bardzo miernie placowką, przykład obiadow w szkole i Pani ktora ma ze 100 lat, ktora to nie potrafi włączyć komputera. sekretariat nie lepszy, Pani z mina jakby pracowała tam za karę. Ogolna ocena niedostateczna, nie polecam.
8
kolo 2015-03-26 22:05:20
A co ze sportem w tej szkole?
1
wilczek 2015-04-29 14:33:56
Placówka nie przychylna dzieciom, a już w szczególności dzieciom, które mają jakiekolwiek problemy. Brak konstruktywnej współpracy z rodzicami. Odbijanie piłeczki.Najważniejsze, jak to opisał przedmówca, priorytetem jest dobry lans szkoły,a nie dobro dzieci. Zajęcia pozalekcyjne sportowe proponuję poszukać w innych placówkach. Absolutnie nie polecam tej szkoły.
2
ADA 2016-02-22 13:30:32
Nad atmosferą wśród dzieci powinni czuwać nauczyciele, a większa część z nich tego nie robi. Poza małymi wyjątkami, reszta nauczycieli w tej szkole powinna zmienić zawód, bo pracują tam chyba za karę, a swoją frustrację przekładają na dzieci. Szkoła może pochwalić się tylko tym, że w nazwie ma: sportowa. Reszta to miernota
2
rodzicssp72 2016-03-18 23:22:41
ZDECYDOWANIE ODRADZAM SSP 72!!!! Dyrektorka i wice zważają tylko na własny interes. Zapraszają polityków, uśmiechają się na apelach i mówiąc w skrócie lansują. Nie przyjmują nawet nie mówię krytyki, ale chociażby uwag co do jakości pracy i zaniedbań ich nauczycieli. Wszystko są w stanie zamieść pod przysłowiowy dywan nawet kosztem uczniów!!!!!! Oczywiście zdarzają się pedagodzy przykładający się do pracy, ale nikt wam nie zagwarantuje, że do takiego traficie. Szkoła wygląda przyzwoicie, na dniach otwartych omami was różnorodnością zajęć, pomocy dydaktycznych, zabawek i dostosowaniem do pracy z małymi dziećmi ale nie wierzcie w to. Na dniach otwartych ławeczki będą ustawione tak, by pracować w grupach - nie wierzcie w to!!! normalnie ławki nigdy nie zmieniają klasycznego ustawienia a dzieci spędzają w nich większość czasu!! Dywany w klasach leżą na podłodze ale raczej pełnią funkcję ozdobną. W młodszych klasach nie ma dzwonków i standardowych 45 minutowych lekcji, nauczyciel obserwując dzieci decyduje kiedy potrzebna jest przerwa. Założenie dobre ale czy się sprawdza? niekoniecznie, znowu zależy to od mądrości nauczyciela... w efekcie- patrz wyżej.
Język angielski na nauczaniu początkowym jest na żenującym poziomie. Otrzymacie informacje o sukcesach uczniów w konkursach - owszem ale z wiedzą zdobytą prywatnie. Książki do języka od lat te same, nudne i na poziomie pozostawiającym wiele do życzenia, jeśli chcecie by wasze dziecko naukę angielskiego ograniczało do kolorowania obrazków to dobrze trafiliście. Mnóstwo zajęć przepada i w tym też nikt nie widzi problemu.
Muzyka (nauczanie początkowe) realizowana po łepkach lub wcale!!
Zobaczycie szeroką ofertę zajęć dodatkowych, ale to też nie do końca jest prawda, z wielu zajęć dzieci nie będą mogły korzystać bo są przeznaczone tylko dla konkretnej klasy, więc z całej listy okaże się, że tylko jedno lub dwa są dla was, ale może niekoniecznie z kręgu zainteresowań waszego dziecka.
Zajęć dodatkowych typu tańce, szachy itp. prowadzonych przez firmy zewnętrzne nie ma, bo o dziwo nie są w stanie dojść do porozumienia z dyrekcją!!
Świetlica to też ciekawy wytwór. Plusem jest to, że sal świetlicowych jest kilka więc nie ma przeludnienia, ale niestety nie ma też planu pracy, rozkładu dnia.
Plac zabaw przy szkole stary i przechodzony i szczerze wątpię by w najbliższych latach miało się to zmienić.
Szkoła nie bierze udziału w popularnych we Wrocławiu programach finansowanych przez miasto, choćby tych podstawowych jak codzienne owoce czy mleko, o bardziej zaawansowanych nawet nie wspominam. Obiady raczej dostosowane do nauczycieli i starszych uczniów, na pewno nie dla małych dzieci, a w szkole są przecież 5 i 6-cio latki, którym niekoniecznie służy fasolka po bretońsku z bułką lub zupa grzybowa. Szkoła zakupiła niedawno świetny, drogi piec ale mam wrażenie że go nie używa, bo nic się nie zmieniło po jego uruchomieniu. Uczniowie klas młodszych bardzo rzadko wychodzą poza placówkę, spacery się praktycznie nie zdarzają, kilka wyjść na przedstawienia do Radia i Telewizji na Karkonoską i to wszystko. Dzieci nie odwiedziły jeszcze żadnego muzeum, wystawy, o zoo nie wspomnę. Nie liczcie że uczniowie klas 1-3 będą jeździć co roku na wycieczki a tym bardziej "zielone szkoły", takie atrakcje są przewidziane tylko dla klas starszych. Kolejny minus - szkoła nie organizuje półkolonii ani w ferie ani w czasie wakacji. Są obozy i kolonie ale nie każdego rodzica na nie stać, na miejscu nie ma w tych okresach nic (poza dostępnym basenem w ferie), a szkoda.
Oczywiście nie wszystko jest w tej szkole złe. Sekcja sportowa działa dobrze, nawet bardzo, w końcu to szkoła sportowa. Nauczyciele zaangażowani, dużo jest zajęć ruchowych, szczególnie w klasach sportowych.
Jest wiele szkół we Wrocławiu, dlatego radzę się dobrze zastanowić nad wyborem, żeby nie stresować później dziecka przenosinami do innej placówki- nie jest to łatwe.
SSP 72 pod względem sportowym ok, ale sport to nie wszystko, więcej czasu dzieci spędzają na nauce i rozwoju a z tym jest tu słabo. Życzę dobrych i przemyślanych wyborów i pamiętajcie: basen i ładna sala gimnastyczna powinny być atrakcyjnym dodatkiem do szkoły, która z założenia oferuje coś więcej. W SSP 72 tego więcej właśnie brakuje.
3
Klara 2016-03-23 14:23:37
No to pięknie. To nasza rejonowa szkoła i miałam tam posłac dziecko...
Jaka w takim razie polecacie podstawowkę z tych okolic? Bylismy na dniach otwartych i rzeczywiscie wszystko wygladło zachecająco... tak jak opisujesz przedmówco...
1
dorian 2016-04-25 15:11:10
Podpisuję się obiema rękoma pod tekstem rodzica spp72. Rzeczywiście, nawet rodzicom z rejonu radzę się dwa razy zastanowić, zanim oddadzą tam swoją pociechę.
1
dorian 2016-04-25 15:16:37
Proponuję zajrzeć do Podstawówki nr 73 na Glinianej. Wizualnie budynek może nie zachwyca, ale kadra nauczycielska ma dobrą opinię, a przecież to dla naszych dzieci jest najważniejsze
2
Nnnnn 2016-05-12 21:43:12
Nie wiem jak to wygląda od strony dyrekcji ale dzieci są zadowolone z chodzenia do tej szkoły, a chyba ich opinia jest najbardziej wiążąca.
1
rozbawiony 2016-06-18 19:24:11
chyba porządkowych
1
Absolwent 2016-06-23 11:38:14
Już kończę tą szkołę i naprawdę ją polecam. Super szkoła , tylko w klasach 4-6 tylko klasy sportowe mają basen, w 1-3 każda klasa ma zajęcia w basenie. Nauczyciele super podejście do każdego ucznia. Gorąco polecam tą szkołę
AD 2016-08-01 18:09:42
Zgadzam się z opinią. Pani Dyrektor umie się świetnie lansować i opowiadać jaka szkoła jest cudowna,co z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.Małe dzieci mają koszmarne plany zajęć i nikt się tym nie przejmuje,z tego co zauważylam to zależy od tego,która Pani ma lepsze znajmosci u Pani Dyrektor.Zajęć dodatkowym brak a jak już są to oczywiście nie dla wszystkich dzieci. Jeśli ktoś ma wybór to zdecydowanie NIE POLECAM tej szkoły.
4
AD 2016-08-01 18:10:04
Zgadzam się z opinią. Pani Dyrektor umie się świetnie lansować i opowiadać jaka szkoła jest cudowna,co z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.Małe dzieci mają koszmarne plany zajęć i nikt się tym nie przejmuje,z tego co zauważylam to zależy od tego,która Pani ma lepsze znajmosci u Pani Dyrektor.Zajęć dodatkowym brak a jak już są to oczywiście nie dla wszystkich dzieci. Jeśli ktoś ma wybór to zdecydowanie NIE POLECAM tej szkoły.
1
Grzesiek 2016-09-25 22:15:42
Szkoła nie jest przyjazna dzieciom ! Nauczyciele krzyczą, stosują nadużyć typu szarpamia za ucho, czy popychania... jak jest problem odsyłają do psychologa zwalajac winę na rodziców i dziecko, bo niska średnia 4,3 obniża im wyniki w klasie .... Psycholod w szoku nie wie w czym problem, przerażony opinia wychowacy, bo z dzieckiem wszystko ok. Zamiast zachęcać dzieci do pracy poniższa je przy całej klasie.... brak mi słów. Kadra sportowa żenada, krzyk, głupie odzywki, naśmiewanie się z uczniów zwracanie im uwagi przy innych dzieciach na poziomie 16 latka. Mam wrażenie, ze brakuje im wykształcenia pedagogicznego. Byłem świadkiem jak jeden z chłopców przegrał mecz z dziewczynką, nauczyciel powinien go pocieszyć podniesc na duchu a oni co? Eee wstyd z baba przegrać i się śmiali na głos przy wszystkich.... biedne dziecko.... niszcza dzieci psychicznie....
3
Paulina 2016-10-06 10:32:45
Potwierdzam wszystkie opisane przez Grzegorza uwagi, moje obserwacje są identyczne, wyzywanie dzieci i ośmieszanie ich to utrwalony sposób dydaktyczny. Nauczyciele z przypadku, a osiągnięcia dzieci to zasługa tylko i wyłącznie ich talentów i pracy poza szkołą. Zarówno rodzicom jak i nauczycielom, którzy chcą podjąć tam pracę nie polecam chyba, że odpowiada im taka codzienność.
1
kjn 2016-10-09 16:34:56
@bunia wifesz co mysle ze to bedzie raczej cos normalnego beda Cie pytac o rzeczy z branzy wiec lepiej sie troche mimo wszystko przygotowac do tego..
Czuper 2016-11-19 19:59:13
Szkoła ta miała klasę 20 lat temu. Teraz jest karykatura szkoły.Sam uczeszczalem do tej szkoły jako dzieciak .Nauczyła mnie wiele. Nauczyciele byli wspaniali chcieli uczyć i uczyli. Teraz nawet orła nie zobaczycie w klasach tylko krzyże. Oraz wszech obecny język Ukraiński
Czuper 2016-11-19 19:59:32
Szkoła ta miała klasę 20 lat temu. Teraz jest karykatura szkoły.Sam uczeszczalem do tej szkoły jako dzieciak .Nauczyła mnie wiele. Nauczyciele byli wspaniali chcieli uczyć i uczyli. Teraz nawet orła nie zobaczycie w klasach tylko krzyże. Oraz wszech obecny język Ukraiński
Zostaw swoją opinię o Sportowa Szkoła Podstawowa Nr 72 - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sportowa Szkoła Podstawowa Nr 72