brak logo

upc

Katowice

Opinie o upc

anonim 2009-05-21 11:29:03
Bardzo proszę o info na temat zarobków, atmosfery pracy itp. w katowickim UPC z góry dziękuję
anon 2010-02-15 16:05:30
Żenada
5
ade 2010-07-28 16:19:12
Fajnie jest. zarobki jak na podobne firmy jest dosyc wysoki.
anonim 2011-05-10 12:48:01
dobrze prawisz.
pracuje tam. 2012-03-07 23:17:03
święta prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ojoj sie porobiło taka korporacja 2013-01-07 19:20:31
co tu duzo mówić, zero narzędzi do pracy, rotacja jak smok, wystarczy zajrzec na ogłoszenia , non stop na portalach poszukują Doradców /przedstawicieli, wiec jak ktos dobrze pomysli to sam oceni jak morze byc jak jest taka rotacja. Czyżby pracownik nie był taki jak być powinien czy to firma powinna cos zmienic, wydaje mi sie ze firma. Ale po co przeciez jest super. przedstawiciel najwyzej zmieni prace.
amaranth1985 2013-01-18 21:18:59
Mam do was pytanie. Czy jest ktoś, kto pamięta pytania z testu na dział techniczny?
anonim 2013-03-13 08:45:22
amaranth1985 - 2013-01-18 21:18:59

Mam do was pytanie. Czy jest ktoś, kto pamięta pytania z testu na dział techniczny?
jesli kogos interesuje praca za pare setek to praca dla niego
Doświadczona 2013-04-09 19:04:22
Praca w UPC... na początek 9 dniowe BEZPŁATNE szkolenie, umowa zlecenie przez 3 miesiące bez podstawy za przepracowane godziny, jedynie prowizja od sprzedaży. Phi! Po 3 miesiącach trzeba założyć działalność gospodarczą. Beznadziejne warunki!
2
rekrut 2013-04-22 19:33:39
Witam wszystkich, dostałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko koordynator ruchu telefonicznego w BOK Katowice. Czy ktoś orientuje się jakie realne zarobki są na tym stanowisku? Z góry dzięki za odp.
14
zer 2013-07-24 22:25:18
zerknij na ich strone jest kilka ofert. wlasnie mam niebawe rozmowe, czego moge sie spodziewac? jakis testow? symulacji rozmow?? ile zarabiasz siedzac na infolini?
1
umowy śmieciowe 2013-09-25 18:53:03
anonim - 2009-05-21 11:29:03

Bardzo proszę o info na temat zarobków, atmosfery pracy itp. w katowickim UPC z góry dziękuję
Podbijam,jak to wygląda od strony pracy jakoPH?
moi 2013-11-21 19:04:53
Poradźcie proszę: zaproponowano mi posadę konsultanta technicznego (bodajże konsultant ds. usług cyfrowych), przeraża mnie jednak warunek sprzedaży usług. Jak to w rzeczywistości wygląda, tj. sprzedaż, płace, system zmianowy, elastyczność pracodawcy (dobry ze mnie informatyk, ale handlarz żaden) itd? Orientuje się ktoś?
8
SeniorCaparezza 2013-12-03 12:55:13
Witam,
Uprzejmie proszę o informację dotyczącą warunków pracy w dziale IT. Chodzi mi dokładnie o średnie wynagrodzenie i jak sprawdza się SCRUM w UPC.
6
były racownik 2013-12-04 19:10:22
Jeżeli chodzi o PH to 3m-ce umowa zlecenie z możliwością przedłużenia na kolejne 3 m-ce pożniej działalność. Jezeli sprzedasz 30 usług masz 3000 na umowie zleceniu jezeli sprzedasz 30 usług na dzialalności masz 1200 zl -(usunięte przez administratora) Odnośnie pracowników BOK teraz jest hit "dzialalnosc" + stawka godzinowa na 3 m-ce pozniej prowizja. Generalnie UPC zamyka sie odchodza masowo PH juz nie da sie zarobisc. Pozdrawiam Zarząd za wlsciwe ruchy w zamykaniu kanału D2D
3
mira 2013-12-15 11:10:27
zamykają D2D?
1
student 2013-12-19 12:23:08
Praca PH polega na roznoszeniu ulotek i pukaniu do drzwi-AKWIZYCJA!!!!!
1
xyz 2013-12-20 22:12:53
"Dobry z Ciebie Informatyk" i szukasz pracy na Infolinii w UPC :P To jakieś nieporozumienie chyba :D Na początku jak każdy szczur wyścigowy zaczynasz od 3/4 etatu, czyli 1.350 zł netto. Po roku i dobrych statystykach w excelu możesz dostać pełen etat. Sprzedawać usługi musi każdy ale wystarczy chyba 3 na miesiąc.
3
PAn pikuś 2014-01-25 13:49:16
hehe , praca polega na pukaniu do drzwi, hehe. W stanach ZJedn. to lubią u nas najwyzej cie opie.. dolą i bedziesz miał dosc łazenia, znam takiego jednego co nawet jak nie otwierają to puka dalej i dusi za klamke, takich zapalencow i akwizytorów-(usunięte przez administratora)tutaj trzeba zebys mogl wyzyc, taka korporacja i zeby takie warunki dawała pracy to jest smiech, to te małe spolki nawet udostępnią tobie auto a tutaj sam sobie radz lub nastepny prosze, tak daleko nie zajadą, kiedys zmienią tok myslenia lub zlikwidują PH D2D
1
SprzedawcaK-ce 2014-03-03 21:22:03
Jeżeli ktoś nie potrafi złożyć dwóch zdań, to oczywiście w tej firmie nic nie zarobi. Natomiast jeżeli ktoś miał już doświadczenie w sprzedaży to spokojnie na 2 tyś może tu liczyć. Oczywiście to minimum.
Nacisk na wynik? w porównaniu do innych miejsc jest na prawdę ok. Panuje tu bardzo dobra atmosfera.
D2D 2014-03-19 20:21:18
Czy w upc są partnerzy zewnętrzni którzy prowadzą swoje biura D2D? Zastanawiam się nad zmianą branży i zaczynam szukać informacji na temat upc, chciałbym wystartować z zespołem ale nie moge znaleźć informacji jak door działa w upc?
1
lu 2014-05-30 09:13:07
kiedyś w upc było super, po 3 latach myślałem już tylko że dostaję adekwatna płacę za pracę, teraz mówię że pieniądze są kiepskie a inflacja przegania moje wynagrodzenie od kolejnych 3 lat, jedyny plus to atmofera grupy, aaa i nie zajmuję się ani sprzedaża ani marketingiem ani obsługa telefoniczna
1
monter 2014-06-23 15:38:26
poszukuje monterów pracujących w UPC z całego kraju
1
aNdrzej 2014-06-24 17:03:05
ja jestem. O co chodzi?
Marko 2014-07-09 20:53:13
Witam, pytanie, niedługo zaczynam prace w biurze upc, obsluga klienta, sprzedaz usług i przedłuzanie umów, praca na umowe o prace, w biurze, stała podstawa plus prowizje za plany, ktoś już tak pracował? Jakieś opinie?
4
morfeusz 2014-09-08 20:33:11
upece to dla mnie temat rzeka bo współparacuję z tą firma wiele lat ale to nie znaczy że nie jestem obiektywny …i tak będę pisał o samych wadach bo jest ich tyle że przyćmiewają największą zaletę firmy czyli stosunek ceny do oferty, po za tym z zaletami to już koniec będzie.
... firmę od środka trawi rak wyzysku co się przekłada na jakość pracy za czym idzie jakość usług(jaka płaca taka praca). To samo dotyka firm podwykonawczych współpracujących z upece, firmy te zainwestowały nie mało pod kątem świadczenia jakiejś usługi na ten przykład firmy z działu technicznego (mierniki dużo kosztują oraz wyszkolenie instalatora-serwisanta) stawki jakie proponuje firma są jakie są i trzeba na nie przystać albo się zawijać i zacząć myśleć o nowej drodze życia a takie firmy w Polsce działają dłużej niż sama upece (UPC zabija). To samo się tyczy firm które "regenerują" sprzęt dla upece i dobrze że chociaż im się opłaca przepakowywać. A na innych frontach jak marketing to kolejna masakra, tu żeby nie wyjść w plecy to trzeba mieć "charakter" jak masz zasady i trochę człowieczeństwa to nie szukaj pracy w dziale sprzedaży upece.
Praca w upece i zarobki - jak oglądnąłem film ”dzień kobiet” to i tak uważam że np. biedronka to senatorium. Te stresy prędzej zabiją niż cokolwiek innego. System motywacji ...BUhaaha tu nawet nie będę robił pola żeby o tym cokolwiek napisać za to jest dobrze opracowany system kar, według firmy upece strach ma motywować - tak wnioskuję. Nie będę się tu więcej rozpisywał bo wyszłaby z tego książka. Głównie chodzi o to że "jeśli ktoś nie potrafi zadbać o własną rodzinę, to tym bardziej nie zadba ..."
W firmie upece źle się dzieje i to się bardzo odbija na jakości usług, jak ktoś miał do czynienia z tą firmą to wie o czym mówię i się zastanawiam nad polityką bo jaki to ma sens na dłuższy dystans. Ludzie tą nazwę znienawidzą jak tpsa. Ja już jestem zgorzkniały dla tej firmy ale też zdaje sobie sprawę że w innych lepiej nie jest to też nadal korzystam z ich usług co by nie wejść z deszczu pod rynnę.
Sam sprzęt upece to dramat. Jak chcecie mieć działający internet to polecam modem cisco 3212 lub 3208 ,żaden modem-router w myśl "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego" a tu chłopaki nie nadążają z pisaniem soft-ów, firma wymaga od nich cudów (zrobić coś z niczego). Sam router można wydębić od firmy jak się jest przekonującym i wtedy będziemy mieć stabilną sieć domową ale to się może nie udać bo upece zależy na tym aby wam dać modemo’o rutery ponieważ te mogą rozgłaśniać bezprzewodową sieć „upc wi-free” ta zaś zbędna nadaje na tym samym kanale co nasza sieć macierzysta przy czym nawzajem się zakłócają, co prawda w niewielkim stopniu ale jednak tak czy siak korzyści jakie daje nam „upc wi-free” są niewspółmierne z kosztami i problemami związanych z utrzymaniem tej usługi (testują „to coś” tylko na Polakach, na zachodzie tego nie ma mimo że mogli mieć to o wiele wcześniej) . Dobre dekodery to Pace bo praktycznie bezawaryjne ale tu czasem nie reagują na pilota bo nie są odporne na zakłócenia z zewnątrz(interferencja-polecam zakleić lub zasłonić cześć przedniego panelu tam gdzie zegar i problem się rozwiązuje ). Dekodery z nagrywarką, hmm tu najlepsze są philipsy trochę szumiały ale jak się je wyczyściło to działały świetnie i szybko reagują, no ale ich już nie serwują a ciskacze z nagrywarka się psują nader często ,padają dyski i głowice po za tym mają syndrom „vista”. Dekodery horizon na obecną chwile to katastrofa. Mają multum niepotrzebnych pierdół, obsługa pilota jest uciążliwa no ale sami zobaczycie jak to wygląda w praktyce ja uważam że nie ma to jak coś prostego, szybkiego i przyjaznego w obsłudze a jak będę chciał sobie pisać na czacie,grać czy sprawdzać lokalizację to zawsze mam komputer który jest o wiele przyjemniejszy w obsłudze niż ten pilot.
Tak zakończę choć to tylko namiastka. Powodzenia.
1
Rarytas 2014-11-15 10:51:51
powiem tak, pracuje w dziale sprzedazy na ITS czyli polaczenia przychodzace :)
Wedlug wielu ludzi jest to najlepszy dzial w upc jesli chodzi o zarobki :) polecam kazdemu ta firme, ja mam swietna grupe ze swietnym liderem, atmosfera great , nikt Cie nie cisnie i nie ma pretensji zazwyczaj :) Wiadomo swoje trzeba zrobic. Po 2 latach na dzialalnosci mam 7 tys na reke a jestem naprawde przecietnym sprzedawca, niektorzy sa conajmniej 2 razy lepsi i maja 2 razy lepsza wyplate :) Kto chce to uwierzy kto nie chce ten nei uwierzy i niech zapierdziela za 2 tys na kostce :) Płaca niewspolmierna do wykonywanej pracy ale tak jak mowie wiele zalezy od dzialu ;)
4
Mobil 2015-02-12 00:50:42
UPC jest jedną z najbardziej prestiżowych firm zajmujących się sprzedażą usług telekomunikacyjnych. Na rynku jest naprawdę ciasno, dlatego umiejętne wyodrębnienie fałszywych informacji dotyczących warunków świadczenia tego czy owego. Myślę, że każdy telefon zwłoki jest dla nich nielada wyzwaniem jak zachęcić klienta ;)
ciekawy 2015-06-14 15:46:50
Mam pytanie? Ile zarobi się na start jako konsultant telefoniczy
3
Janusz 2015-09-03 20:08:32
A trener d2d ile może zarobić ? Warto jeździć po Polsce i szkolić ludzi ?
GOCAL 2016-01-23 12:26:04
( usunięte przez administratora ) - Najlepsza oferta dla nowych klientów.
rats 2016-02-17 10:38:57
Mega nieprofesjonalna rekrutacja, 6 tyg. oczekiwania na odpowiedź. Brak informacji zwrotnej, nie odpowiadają na telefony. Ogólnie nie polecam. Od innych osób również słyszałem, że podchodzą do tematu identycznie. Mocne wrażenie ustawionych stanowisk.
1
bas 2016-02-18 20:21:18
Czytam i czytam opinie na temat UPC....chyba większość to słabi sprzedawcy?!!Pracuję w tej firmie 2 lata i nie zamieniłabym na inną.Atmosfera lużna i życzliwi ludzie.Jeżeli pilnuje się swoich obowiązków,lubi się konakt z ludzmi to sprzedaż usług idzie jak po maśle.Zarabiam sporo jak na 6,5 godz.pracy(dobre pare tysięcy).Tylko nie każdy złowiek się nadaje do tej pracy.Pozdrawiam.
1
tylniak 2016-07-21 00:42:30
zarabia się tyle samo jako specialista telefoniczny co starsze babcie w orange w zwykłych infoliniach. nie ma co polecac; pieniadze niskie jak niskie moga być... no chyba że jesteś przedawcą i podczas rozmów umiesz sprzedawać to wtedy kilka złotych więcej
2*m 2016-09-12 15:24:41
a w jakim dziale pracujesz?
upczamna 2016-09-16 19:12:46
Pracowałem pół roku. Zarobki kiepskie. Firma generalnie oszczędza. Niby inwestycje, ale prawda jest taka, że już ich konkurencja wyprzedziła. Zatrudniają prawie wszystkich, nie ważne wykształcenie i doświadczenie. Jak umiesz sprzedawać i rozmawiać z klientem to masz pracę. Bardzo dużo rotacja pracowników. Praca na działalności, więc... . Typowa korporacja, czyli rób wynik. Pranie mózgów to normalka. Liderzy to już mocno sfiksowani ludzie. Niby wielka rodzina, a jeden drugiemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia.
Jesteś normalny i z jajami to szukaj czegoś innego !
sonia 2016-10-23 16:14:47
reasumując, co Cię bolało, że zrezygnowałeś, bo nie rozumiem .. oczywiście, że ani wykształcenie ani doświadczenie jest nie istotne, jeżeli nie umiesz rozmawiać z klientem i nie umiesz sprzedać usług. Nie podajesz żadnych konkretów i przykładów. Zarobki kiepskie, czyli jakię ????. Nie istnieje firma, która nie oszczędza, to zwykłe prawo ekonomii, to podstawa. To działalność zarobkowa mająca przynosić zysk, aby każdy miał z czego żyć, a nie instytucja charytatywna. Obecnie właściwie prawie wszędzie w firmach jest podobnie, podobne problemy, podobni ludzie, trzeba umieć w twarz powiedzieć to co i kiedy trzeba, to ci nikt po katach obrabiał nie będzie... jak Ci tu obrabiają to gdzie indziej też będą, bo dajesz widocznie na to pozwolenie. Szukanie ciągle kolejnej pracy, będzie kończyć się tym samym, bo wszędzie jest podobnie.
Dlaczego jest duża rotacja, ludzie odchodzą sami czy firma wypowiada umowy ?.
To ważne, aby przyszłe osoby, które mają zamiar aplikować wiedziały jak jest.
2
Sprzedawca 2016-10-27 23:24:38
Rozmowa o pracę w sekcji utrzymania klienta. Współpraca na umowie zlecenie lub d.g. Brak podstawy. Tylko prowizja.
Mam bogate doświadczenie w sprzedaży, ale absolutnie nigdzie nie spotkałem się z takimi warunkami. Według mnie, firma musi mieć poważne problemy. W jaki sposób miałbym zdecydować się na współpracę w oparciu wyłącznie o prowizję, nie znając zapotrzebowania rynku na usługi UPC w zderzeniu z konkurencją oraz sposobu wyliczania prowizji? Co ciekawe, usłyszałem, że w tym dziale panuje JESZCZE najlepsza atmosfera. Życzę wytrwałości i powodzenia.
An-ka 2016-10-29 22:30:28
Pracowałeś? Nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Takiego pracodawcy w swojej karierze nie spotkałam. Powodzenia w pracy za tysiaka
An-ka 2016-10-29 22:37:58
Potwierdzam po 4 miesiącachok 10 tysięcy. Pytam po co mi wykształcenie? Zarabiam i z tego się cieszę. A studia, dla wlasnej satysfakcj
Zostaw swoją opinię o upc - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie upc