brak logo

OVB

Warszawa

Opinie o OVB

wito 2010-07-24 12:58:21
kicha totalna, sprzedają produkty swoich udziłowców, obarczone bardzo wysokimi kosztami.Porównajcie każdy ich produkt np.do Aegona to sami się przekanacie co mają do zaoferowania
3
Anonimus 2012-08-08 12:18:12
[usunięte przez moderatora] i nic wiecej OVB niby wysoki poziom do pracownikow jak i klientow , raz ze swoich pracownikow okrada i oklamuje bo po zakonczenu wspolpracy wysylaja tobie pismo z windykacji o zwrot zarobkow jakie sie zarobilo ... pFFFF jeba... taka prace zero wielkie dla tej firmy .... NIE POLECAM [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !!!
6
tomi 2012-08-09 00:03:07
Praca jak każda inna gdzie liczy się człowiek z dobrze poukładanym planem działania. Ci co piszą ze ta praca to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to naprawde nie wiedzą nic o niej lub po prostu nie dali sobie rady. Bo tak naprawdę to każda praca to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jesli sie do nie j nie nadajesz czy to policjant, rzeznik, fryzjerka , masarzysta, instruktor, rolnik, strażnik miejski, sprzedawca na kasie, akwizytor, aktor, mechanik itp. Polecam poneważ jest jedną z niewielu prac na rynku gdzie można legalnie zarobić duże pieniądze juz nawet na początku współpracy. Na pewno nie jest to praca dla ludzi czy sie stoi czy sie leży 1500 sie należy. Życie jest okrutne wszędzie trzeba [usunięte przez moderatora] a to gdzie niech każdy sobie wybierze. Osobiście polecam OVB w warszawie.
bezimienna 2012-11-11 20:11:26
a ja powiem tak - nie jest to praca dla wszystkich, nie jest to praca gdzie siedzisz i zarabiasz średnią krajową ot tak sobie. jest ogromna możliwość rozwoju, pogłębiania wiedzy i ogólnie samorealizacji. tylko trzeba trochę się postarać, szczególnie na początku. kokosy same się nie zarabiają. NIKT w żadnej pracy nie stał się milionerem poprzez siedzenie. a atmosfera i warunki są świetne!
Współpraca jest na wysokim poziomie ;)
Pozdrawiam !
Ryszard_OVB 2013-05-29 22:13:47
Zapraszam, dzwoń pod numer [usunięte przez moderatora].
Rekrutuję do zespołu konkretne osoby.
Pracy jest bardzo dużo i mało zaangażowanych rąk.
jdjd 2013-06-05 14:48:10
Witam.
Szczerze? Nie radze mieć z tą firmą co kol wiek do czynienia... Pracowałam tam ponad miesiąc. Straszny nacisk na znajomych i rodzinę aby robić z nich klientów.! Atmosfera jak najbardziej jest okej! Do momentu.... Podopieczny wydzwania dziesięć razy dziennie pytając jak nowe spotkania! Pod koniec współpracy wydzwaniają z różnych numerów straszą Cię sądem i zwrotem dokumentów firmy... Brak podpisanej umowy... Egzamin z KNF-u czyta formalność, Menager na szkoleniu które odbyło się raz podaje odpowiedzi i każe robić ściągi!! rozmowa kwalifikacyjna nie wiem czy można to nazwać rozmową w sprawie pracy.... Czysty [usnięte przez moderatora]!!!!
3
Ania 2014-06-26 02:47:49
Pracowałam rok, choć pracą to sie nazwać nie da bo sama prałam ciuchy, dzwoniłam ze SWOJEGO telefonu (ciągle wydawanie kasy na telefon), kawe dla klientów. Jak zrezygnowałam z pracy to dostałam list z windykacji o zwrot 3tys złotych ( czyli to co zarobiłam + jakieś odsetki??). Teraz jestem w krajowym rejestrze długów bo nie oddałam niby wszystkich pensji... straciłam rok pracy gdzie na jakiejś kasie mogłam w tym samym czasie zarobić 12 tysi. Nie polecam
1
Łukasz 2014-06-26 03:10:37
Zanim weźmiecie się za "pracę" to poczytajcie fora prawnicze a propo tej firmy. Pozdrawiam
szymmagda@interia.pl 2014-07-29 06:58:10
Witam
Ja pracowałam dla tej firmy przez ponad 2 lata w Madrycie... Wciągnęła mnie do tego moja kumpela która zapewniała mnie ze to super firma i można trochę dorobić. Przez pierwszy rok za mnie podpisywał kontrakty mój szef Reinhard twierdząc że narazie nie potrzebuje kontraktu i że powinnam pracować żeby on miał więcej punktów na zdobycie wyższego stanowiska i kiedy to osiągnie to on będzie mi znajdować klientów żebym mogła wybić się tak jak on. Ja dostawałam 20 euro pod stołem za każdy kontrakt on resztę. Obiecał ze na koniec roku jak klient nie zrezygnuje dostane kolo 100euro. Reinhard zwial z firmy ja podpisalam po roku kontrakt. Widząc co się dzieje a nie było za ciekawie bo ciągle mnie gnebiono że mam więcej i więcej pracować zrezygnowałam. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu dokładnie 2 lata temu otrzymałam list od adwokatów gdzie firma Ovb chce zwrotu 120euro za niedotrzymanie obietnic kontraktu. Moja kumpela aż 320euro. W dobie kryzysu widać ze firma ciągnie biedę i szuka źródła dochodów. Otwórzcie ludzie oczy i pan Konrad z Ovb z Warszawy który otworzył ta jednostkę w Madrycie zapewniając nas o wielkich sukcesach tej firmy powinien się wypowiedzieć na temat pracy swojego kolegi Reinharda!!!! Nie polecam tej firmy nikomu ja straciłam na złym doradztwie 3 tys euro... W Bielsku -Białej powiedziano mi ze ubezpieczenie mojego dziecka i męża to żenada i.powinnam ubezpieczyć ich w Bielsku bo ubezpieczenie w Madrycie to zła inwestycja. Tak właśnie pracuje ta firma podkopuje swoimi opiniami inne oddziały żeby zyskać klientów... Żenada!!!!!
2
abc 2014-08-13 13:04:25
Odradzam osobom, które nie mają pojęcia o handlu i finansach. Trzymać się z daleka. Do pracy przyjmują praktycznie każdego, wystarczy mieć status studenta. Nie wymagają żadnej wiedzy nt. finansów ani jakiegokolwiek doświadczenia w handlu. Ba, nie trzeba nawet mieć wykształcenia kierunkowego.Najpierw jest spotkanie grupowe, gdzie facet przez 40 min gada (głupoty). Na konkrety związane z zatrudnieniem poświęca chwilę pod koniec. Warunkiem przejścia do drugiego etapu jest udział w rozmowie, choć to nie jest prawdą. Podczas rozmowy indywidualnej, która może trwać godzinę, zadaje pseudo psychologiczne pytania i inne. Oferuje wysoką stawkę. Czas pracy jest nienormowany, ale mogą go do ciebie dostosować.Są szkolenia wstępne i na początku nie ma sprzedaży. No po prostu bajka. A teraz realia. Należy uważnie słuchać co mówią na spotkaniach i dokładnie przeczytać umowę. Pod żadnym pozorem nie podpisujcie jej na miejscu. To co obiecują na rozmowach nie pokrywa się z tym co jest w umowie. Umowa jest umową agencyjną na czas nieokreślony. Nie ma żadnej stałej stawki. Zarabia się na premie od sprzedaży. W umowie nawet nie ma nic o podstawie, więc jak nic nie sprzedasz to albo nie zarobisz albo dostaniesz marną podstawę. Sprzedaż jest od razu, tylko że produkty sprzedajesz wśród rodziny i znajomych. Z nich tworzysz swoją bazę, zapraszasz na rozmowy i badasz ich "potrzeby". Jak sprzedasz 10 produktów w miesiącu to dostaniesz swoje wymarzone 2000,-. Szkolenia są, wstępne trwa 2 godziny. Ogółem mówiąc, firma wykorzystuje niewiedzę ludzi i mydli im oczy wysokimi stawkami, ale niestety realia są zupełnie inne. Jak nie sprzedajesz to nie zarabiasz.
1
bez 2014-09-04 19:51:46
witam, pracuje w ovb od kilku miesiecy i nie powiem zebym byl niezadowolony. Oczywiscie jest to praca networkowa - samemu wyszukujesz klientow, nikt ci ich na tacy nie podaje, i na poczatku sa to oczywiscie rodzina i znajomi. Pozniej, gdy ma sie odpowiednie cechy charakteru i zdolnosci prechodzi sie na polecenia i rozwija network (siec pracy). Osobiscie uwazam, ze ktos z ponadprzecietnymi zdolnosciami interpersonalnymi moze w tej firmie zrobic wielka kariere. Ja osobiscie nie jestem typem karierowicza, chce miec wlasna firme a w ovb jedynie dorabiam. Generalnie rzecz biorac polecam sprobowac, zobaczyc jak to wyglada i wtedy ocenic samemu. Jednak jako pracownik tej firmy rowniez przestrzegam przed tym, zeby nie wierzyc we wszystko co tam mowia na poczatku - na pewno nie bedziecie tam zarabiac 5 tys miesiecznie od poczatku.
Podsumowujac:
plusy: mozliwosc kariery, rozwoju, duzych zarobkow, mila atmosfera, mozliwosc pomocy ludziom w dobieraniu rozwiazan (co do nacisku to zalezy pod jakiego kierownika sie trafi, moj troche naciska ale nauczylem sie nie zwracac na to uwagi)
minusy: konieczna jest duza charyzma, wspolpraca ze znajomymi i rodzina, oddawanie pieniedzy, kiedy klient sie wycofa po np. 3 miesiacach, dzwonienie do znajomych swoich znajomych i naklanianie ich do spotkania
flexowiec 2014-12-01 17:44:41
Kto czekał na nowe oferty pracy w OVB to ma dzisiaj dobry dzień, niech zajrzy na nowe ogłoszenie które opublikowali. Moim zdaniem oferta godna uwagi. OFERTA PRACY JEST SKIEROWANA DLA OSÓB NA TERENIE CAŁEJ POLSKI, KTÓRZY SĄ PRZEDSIĘBIORCZY,KREATYWNI I LU...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5705639?keywords=&region=
pau 2015-02-05 00:05:55
Właśnie przez takie opinie, ludzie myślą, że to jest niewiadomo jaka firma.
OVB jest na rynku 45 lat, w Polsce już prawie 25. Gdyby wszystko to co wypisują tutaj osoby, którym się nie udało bo:

1) nie chciało im się pracować
2) poprostu się do tego nie nadają
3) wolą sprzedawać ciuchy czy tam buty po galeriach na fantastycznej umowie o pracę, która nie gwarantuje dzisiaj ani godziwej emerytury ani "bezpieczeństwa", no chyba że dla kogoś 1200zł na rękę co miesiąc jest bezpieczne zamiast za pomocą swojego wysiłku 2500-5000zł/mc

Gdyby to wszystko było prawdą to firma nie miałaby racji bytu, a jednak kondycyjnie nie narzeka ani sam holding, ani pracownicy, którzy jednak w tej firmie zarabiają :-)
Praca w OVB polega na Doradztwie Finansowym. Oczywistym faktem jest, że Doradztwo w tym sektorze będzie związane ze sprzedażą produktów.
Do użytkownika nade mną - w OVB nie sprzdaje się polis, polisy sprzedają banki.
Doradztwo Finansowe w OVB Allfinanz jak sama nazwa wskazuje to kompleksowy dobór produktów pod kątem klienta tak, aby zabezpieczyć jego kapitał, zdrowie oraz przyszłość.
W ofercie OVB znajdziesz produkty największych na świecie towarzystw ubezpieczeniowych, firm z rynku finansowego oraz bankowego.
Rola doradcy nie polega na "bieganiu" po mieście i "wciskaniu" produktów inwestycyjnych. Zadaniem osoby w OVB jest przede wszystkim kompleksowa obsługa klienta w zakresie jego finansów i produktów ubezpieczeniowych. Jeśli ktoś uważa, że ubezpieczać się nie warto to z tych produktów poprostu nie korzysta (Polak mądry po szkodzie). Jako gracz OVB, masz dostęp do całej masy produktów i informacji, które przydadzą się nawet Tobie. Ile ludzi w Polsce korzysta z ulg podatkowych? Ile ludzi redukuje koszty związane z obsługą kredytu hipotecznego? Ile ludzi się ubezpiecza? - no właśnie.
Zarobki oczywiście są prowizyjne. W Polsce jak ktoś słyszy o prowizjach to odrazu ucieka, a jest to normalna forma wynagrodzenia ADEKWATNEGO do własnego wkładu.
Ludzie nauczcie się, że jeśli chcecie zarabiać to musicie coś potrafić!
Każdy z Was chciałby dostawać 2000-2500zł na rękę za pierdzenie w stołek i zero wysiłku, ale świat nie jest tak stworzony. Żeby mieć trzeba zapierniczać!
Nie ważne czy będzie to OVB, pośrednictwo mieszkaniowe czy kredytowe - tam wszędzie są prowizje! Szkolenia, wyjazdy będą za darmo, ale nie dla osób które nic nie robią, a dla osób które mają jakiś wynik - to chyba oczywiste?

Jeśli interesują Was dokładne kwoty to nie da się tego wprost powiedzieć ponieważ każdy pracuje na siebie. Są oczywiście osoby, które zarabiają grubo ponad 10000zł czy 20000zł/mc ale tylko i wyłącznie poprzez swoją ciężką pracę! Osoba, która zaczyna, w pierwszych miesiącach JEŚLI PRACUJE I CHCE SIĘ UCZYĆ może spokojnie zarobić 2000-2500zł. Wystarczy załapać szkolenia, produkty i można je klientom proponować.
Nie wciskać. Jeśli nie czujesz sie na siłach by proponować ludziom produkty oszczędnościowe, ubezpieczeniowe, zdrowotne lub majątkowe to nie masz czego tutaj szukać, to nie jest dla Ciebie i tyle. Są osoby, które są dumne z tego co robią, za co otrzymują wynagrodzenie i z szacunku dla nich i ich klientów, którzy z produktów korzystają i są w z nich zadowoleni.

Praca polega na sprzedaży samodzielnej lub nie. To nie jest zajęcie dla leniów, którym się nic nie chce i oczekują "bezpiecznego" etatu za 1500zł, gdzie ich głównym zadaniem będzie obsługa drukarki.

P.S co do pracy biurowej - każdy inaczej ją postrzega, zdecydowana większość obowiązków odbywa się w biurach, więc nie rozumiem oburzenia ludzi. Jeśli ktoś przyszedł kserować dokumenty lub przeglądać fejsa w ramach swoich obowiązków to nic dziwnego..
2
Dama 2015-02-16 20:47:38
Byłam na rozmowie w sprawie stanowiska analityka finansowego, brak wymagań a do obowiązków miało należeć przygotowywanie dokumentów finansowych. Spotkanie przy ul. Przasnyskiej w Warszawie z Panem Damianem. Zastrzeżenie od niego na wstępie, że spotkanie to prezentacja firmy!? a ewentualne szczegóły odnośnie zatrudnienia podane zostaną na następnej rozmowie. Było jednak inaczej, mój rozmówca nie wiedział w ogóle z kim rozmawia, gdzie pracowałam, ba nawet nie miał mojego cv a imię znał bo się przedstawiłam. Opowiadał jakie to zatrudnienie na umowę o pracę jest złe, że prowizyjne jest najlepiej bo ma się po co wstawać rano. zapomniał chyba, że można pracować na umowę o pracę i również pracować prowizyjnie a w razie choroby mieć jakieś minimum. No więc propozycje jednak padły: pierwszy msc za 720zł brutto a w którymś 3 czy 4 miesiącu najniższa krajowa (umowa agencyjna). w pierwszym msc codziennie 2h pracy. Oferta ta nie miała NIC wspólnego z ogłoszeniem na jakie odpowiedziałam. Poczułam się wręcz obrażona brakiem profesjonalizmu osoby rekrutującej, która nawet powiedziała, że dlatego 720zł bo on musi dostać chociaż 180zł dla siebie....
Osoba z którą czekałam na spotkanie przyznała, że nie wie do jakiej firmy przyszła na rozmowę, również miała to być praca biurowa a okazała się pracą z klientem.
Podsumowując, zajmują czas i fatygują osoby które mogą tego typu pracą nie być zainteresowane np. ze względu na swoje predyspozycje.
1
pylo 2015-03-04 22:12:38
Tam nie ma takiego stanowiska jak analityk finansowy.
Biorą każdego jak leci. możesz nic nie mówić na rozmowie kwalifikacyjnej, a i tak cię wezmą. Prawda jest taka, że szkolenia to puszczanie filmików jak prezesi i dyrektorzy bawią się na ibizie a na koniec napis "Ty też tam możesz być" potem każą ci namawiać kolegów, znajomych, przyjaciół i rodzinę aby wykupili fundusz Compensy. A jak odchodzisz z pracy po kilku miesiącach, czasem roku dostajesz wezwanie do zapłaty bo jakiś klient np. zrezygnował z umowy i masz za to bulić.

Nie daj się wciągnąć.
Pozdrawiam.
1
Robson 2015-03-11 09:16:04
Ta firma to jakiś żart. W treść ogłoszenia o pracę wpisują obowiązki i stanowiska typu drobne prace biurowe, analityk, pomoc przy rekrutacjach. To widocznie jedyny sposób na ściągnięcie kogoś na rozmowę kwalifikacyjną. To bardzo nieuczciwe z ich strony, ponieważ marnują czas osób szukających pracy. Skoro są tam takie cudowne warunki pracy to dlaczego nie ogłaszają się uczciwie? Jest naprawdę mnóstwo ludzi kochających sprzedaż i świetnych w tej dziedzinie którzy nie mają szansy tam trafić przez zakłamane ogłoszenia. No chyba że przez ściągnięcie przez znajomego...
1
igors 2015-03-27 16:29:43
Jeśli pracują Państwo, bądź pracowali w OVB, mam propozycję dodatkowego zarobku. Wszystkich agentów zapraszam do kontaktu: i.suchodolski@kancelaria-lex.org
10
rozczarowany 2015-05-18 00:50:59
Polecam zapoznać się z pojęciem tzw. piramidy finansowej, bo tym właśnie OVB jest. Byłem na szkoleniach i przyznaję, że pranie mózgu podziałało również na mnie. Da się zarobić ładnie, ale czy warto...?
6
arturek 2015-09-24 12:36:43
Przed podpisaniem umowy sprawdź kiedy otrzymasz pierwsze wynagrodzeni z uwagi na:
w dniu podpisania przez Ciebie umowy o swiadczenie usług agencyjnych nie posiadasz szkoleń ok. 152 godzin z Towarzystwa Ubezpieczeniowego, w ramach którego będziesz sprzedawać jako pośrednik ubezpieczeniowy produkty ubezpieczeniowe
w dniu podpisania wyżej wymienionej umowy nie posiadasz zdanego egzaminu, do którego możesz przystąpić po zaliczeniu szkoleń i otrzymaniu w tej materii zaświadczeń
okres otrzymania uprawnień na podstawie zdanego egzaminu z KNF to ok. min. 21 dni
jak widać pierwsze wynagrodzenie zgodnie z umocowaniem prawnym będzie po dwóch miesiącach.
w tym czasie będziesz podawał dane tTwoich znajomych, rodziny itp . aby osoby będące nad Tobą mnogły spisać umowę z Twoimi klientami i odwrotnie otrzymali prowizję
jezeli Ty dostaniesz wskazana równiez prowizję dużo niższą to jeżeli Twój klient zrezygnuje będa Ciebie ścigać o zwrot prowizji
Osoby nad Tobą też będą oddawać prowizję ale one tą stratę pokryją produkcja z nowych takich osób jakm TY i nie odczuja tego wcale
po to jest ta rekrutacja aby były świeże osoby z swieżymi kontaktami na klientów cd. nastapi
1
arturek 2015-09-28 11:21:16
Kilka informacji dla nowych nowych współpracowników doi akwizycji dla agenta ubezpiecz. firmy O...
Przy prowizji z jednej umowy życiówki Towarzystwa ubezpieczeniowe przesyłają do firmy O....
przykładowo 1500,-zł z Twojej umowy, a podział jest taki:
1500,- zł do 150 % prowizji rocznej dla umowy
z tego 30 % zabiera z urzędu firma O.. tj. 500,-zł
75 % jest do podziału na strukturę z czego Ty na poziomie R 1 masz najmniej , a najwięcej Twój Dyrektor z struktury czyli do podziału 750,- zł
25 % storno rezerwy zatrzymuje firma O... czyli 250,-zł i obraca przez dwa lata
a po dwóch latach jeżeli Twój klient płaci dostajesz Ty al;bo nie dostajesz nic
Jeżeli umowa pada oddajesz prowizję

Dla Ciebie to uderzenie finansowe i jesteś ścigany przez firme O...
Dla Dyrektora i firmy O... to żaden problem bo maja nastepnych podobnych Tobie co przy sredniej rekrutacji w całym kraju na poziomie 300 do 400 miesięcznie osób jest świeży materiał do kolejnej wpadki i kolejnych wpływów dla firmy O...

1
byłąm jestembęde 2015-10-22 18:57:51
czy zarobisz? tak. jezeli będziesz wytrwały i konsekwentny.
czy jest to praca dla kazdego ? nie, ale każdemu daje się szansę. po to są szkolenia, żeby zweryfikować czy dana osoba się faktycznie nadaję, bo czasem ktoś kogo byś nie posądzał może się świetnie rozwinąć.
czy trzeba oddawac prowizję? tak, jeżeli nierzetelnie wykonałeś swoją pracę i zrobiles klienta ktory wcale tego nie potrzebowal- placisz. to jest ochrona klienta a nie pracownika.
piramida? oczywiście że tak. co w tym dziwnego ? jakoś w kawiarni czy odzieżówce czy innym korpo-landzie nikt sie tego nie czepia, a w dzisiajszych czasach to norma. nauczmy sie w koncy że taki jest biznes. hajs dostaje ten na górze a nie ten kto za*ierdala. po to są awanse.
kariera- plan kariery nie wymaga lizania niczyjego tylka. zroob to, co masz zrobić a pójdziesz dalej.
podstawa- nie ma, nikt za dupogodziny nie placi, jak jestes leserem- nie przychodz.
potrzebujesz bata nad głową- daruj sobie, tu sam decydujesz kiedy pracujesz. wiec mozesz nie pracowac, ale nie marudz ze nie placą.
nie zdales egzaminu i nie dostaniesz wypłaty? trzeba bylo się nauczyć. kazdy debil moze to ogarnąć, tylko musi popracowac.
a co do umowy- wystarczy przeczytac to co się podpisuje.

ciężko wylecić ale łatwo nie zarabiać- nikt nie robi tego za ciebie, nie masz od do. plus jest taki ze jak chcesz pracowac 2 dni w tygodniu i zrobisz to faktycznie efektywnie to pozostale 5 mozesz miec wolne. ale mozesz tez przez 7 dni nic nie zrobic.

jak kazda praca nie jest dla kazdego, ale kazdy moze sprobowac. masakra, że dają możliwosc kazdemu. nie chcesz ? w kazdej chwili mozesz odejsc.
3
nosmokry 2015-10-29 17:04:28
Proponuję uprościć Twoje wywody
Szkolenie 152 godzinne musisz odbyć aby podejść do egzaminu licencyjnego .
Następnie zdajesz egzamin i czekasz kolejny miesiąc na przysłanie uprawnień z KNF.
Już dwa miesiące nie pracujesz nie zarabiasz.
Co możesz w tym czasie robić : dać kontakty Twojemu Dyrektorowi lub kierownikowi od Twoich znajomych , a oni szybko tam pobiegną żeby dokonać sprzedaży gdzie zarobią bardzo duże pieniądze.
Twoje kontakty okażą się spalone bo wcisna Twojemu klientowi lipę/ przeważnie dogorywające UFK gdzie klient traci w przypadku wycofania się cały kapitał / , za to Ty stracisz swoich znajomych bo oddałeś je w takie chwalebne ręce.
Przed zawarciem umowy o świadczenie usług agencyjnych sprawdż dokładnie zapis w paragrafie 1 ust. 5 i ust. 6d bo tam podpisujesz , że zdałeś wcześniej egzamin i odbyłeś szkolenie oraz , że dostarczyłeś stosowne dokumenty na tą okoliczność . Takich ukrytych prawdziwków jest w tej umowie więcej .
jasiu 2015-11-23 11:52:57
Szkolenie powinno trwać 152 godziny abyś mógł przystąpić do egzaminu licencyjnego z KNF . Później czekasz od ok. 1 miesiąca na uprawnienia z KNF i wtedy możesz zajmować się akwizycją i sprzedawać ubezpieczenia rodzinie i znajomym. Wcześniej będziesz prawdopodobnie dzwonił na potrzeby Twoich przełożonych do włanego kręgu rodziny i bliskich aby umówić ich na spotkanie gdzie Twój przełożony będzie wciskać im polisy ubezpieczeniowe .
kasia 2015-12-17 10:18:41
Odpowiedź dla wujka i małej mi !!
Już jeden w OVB latał helikopterem , a gdzie wyląduje czas pokaże. Każdy normalny wie , że na audi trzeba sporo kasy , a taką można zdobyć albo pracując na wyeksponowanym stanowisku albo na przekrętach . Czy akwizytor może szybko zarobic na audii???? Bo taka jest praca w OVB . Gdyby każdy akwizytor zarabiał na audii to inne marki nie byłyby widoczne w Polsce.
Kolego wujek nie bujaj zwłaszcza , że prowizja od stycznia 2016 r. będzie płacona od inasowanej składki co oznacza, że jak do tej pory z umowy miałeś przykładowo 600,- zł to w 2016r. bedziesz miał za to co miesiąc 20 do 30 ,-zł. Przelicz wujek ile trzeba zrobić umów po 30 zł aby zarobić na audii.
Faktycznie OVB istnieje na rynku europejskim ale w tamtym holdingu nie słychać o przekrętach i wpuszczaniu wspólpracowników i ich klientów w maliny. W Polsce OVB jest od ok. 20 lat a opinie bardzo negatywne jeszcze widoczne w internecie ma od ok. 10 lat. Więc niech szukaja baranów na polu gdzie pastuch ich pilnuje , a nie naciagaja ludzi.
poker 2015-12-18 09:34:48
Nie ma żadnej podstawy w OVB . Jeżeli nie sprzedaż produktu ubezpieczeniowego jako akwizytor to nie będzie prowizji. Przy prowizji od inkasa tzn jak klient wpłaci składkę miesięczną w wysokości 200,- zł TY będziesz miał prowizję w wysokości ok. 30 ,- zł . Zeby zarobić ok. 3000,-zł musisz sprzedać ok. 100 polis ubezpieczeniowych w miesiącu. Jeżeli nie jesteś studentem to musisz otworzyć działalności gospodarczą , a to kosztuje do 1000,- zł miesięcznie . Jeżeli odliczymy podatek to zarobisz ok . 1400,-zł . Jak widać lepiej gwizdać w parku niż zap.......dla Dyrektora Krajowego bo on zarabia na różnicy między stanowiskowej nic nie robiąc .
poker 2015-12-18 09:34:50
Nie ma żadnej podstawy w OVB . Jeżeli nie sprzedaż produktu ubezpieczeniowego jako akwizytor to nie będzie prowizji. Przy prowizji od inkasa tzn jak klient wpłaci składkę miesięczną w wysokości 200,- zł TY będziesz miał prowizję w wysokości ok. 30 ,- zł . Zeby zarobić ok. 3000,-zł musisz sprzedać ok. 100 polis ubezpieczeniowych w miesiącu. Jeżeli nie jesteś studentem to musisz otworzyć działalności gospodarczą , a to kosztuje do 1000,- zł miesięcznie . Jeżeli odliczymy podatek to zarobisz ok . 1400,-zł . Jak widać lepiej gwizdać w parku niż zap.......dla Dyrektora Krajowego bo on zarabia na różnicy między stanowiskowej nic nie robiąc .
kitek 2016-01-28 17:08:08
Wszystkim , którzy zaczynają prace jako OVB polecam przeczytać dokładnie umowę o świadczenie usług agencyjnych . Szczególnie zapisy gdzie potwierdzacie ,że odbyliście szkolenia i zdaliście egzamin licencyjny przed podpisaniem wskazanej umowy przez Prezesa firmy. Tysiące osób podpisało umowę in blanco i fikcyjnie zostali umocowani do wykonywania czynności pośrednictwa ubezpieczeniowego nie posiadając do tego umocowania prawnego.
Tysiące osób dopiero po podpisaniu umowy przez Prezesa firmy było kierowane po ok. miesiącu na szkolenia i zdanie egzaminu. Sporo osób nie odbyło tych szkoleń , a tylko podpisywali listy , że uczestniczyli w takich szkoleniach. Wielu naganiało już klientów ze składkami miesięcznymii itd. Od setek takich osób ściągają zwrot prowizji nie wywiązując sie z zapisów umowy. itd patrz forum prawne o zwrot prowizji i inne
jako 2016-02-01 21:23:57
ovb zatrudnia tylko osoby na umowę o świadczenie usług agencyjnych , czyli pod nazwą doradca finansowy kryje sie akwizycja ubezpieczeniowa jasne inczek?
czyba , że inczek to odpis z wspólpracowników ovb?
kucyk 2016-02-02 16:52:12
ie ma żadnej podstawy w OVB . Jeżeli nie sprzedaż produktu ubezpieczeniowego jako akwizytor to nie będzie prowizji. Przy prowizji od inkasa tzn jak klient wpłaci składkę miesięczną w wysokości 200,- zł TY będziesz miał prowizję w wysokości ok. 30 ,- zł . Zeby zarobić ok. 3000,-zł musisz sprzedać ok. 100 polis ubezpieczeniowych w miesiącu. Jeżeli nie jesteś studentem to musisz otworzyć działalności gospodarczą , a to kosztuje do 1000,- zł miesięcznie . Jeżeli odliczymy podatek to zarobisz ok . 1400,-zł . Jak widać lepiej gwizdać w parku niż zap.......dla Dyrektora Krajowego bo on zarabia na różnicy między stanowiskowej nic nie robiąc .
gość 2016-02-09 12:34:11
odpowiedź dla gorgon. Właściwie dla lipy jaka wstawia gorgon. Jeżeli się nie boisz to napisz , że jest to prowizja od zawartych umów ubezpieczeniowych jako akwizycja poszukując klienta . Wskazany zarobek to za zrobienie ok . 20 umów ubezpieczeniowych w miesiącu jeżeli nie jest płacona prowizja od inkasa. Jeżeli jest płacona od inkasa to trzeba poszukać ok. 100 klientów w miesiącu i spisać z nimi 100 umów ubezpieczeniowych. Smieszne no nie ?>???
HA-HA _HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Nie pobudzisz i nie wyciszysz wystapienia z pozwem zbiorowym. Znajomi dostają teraz wezwania od ovb aby uznali długi wypłaconych prowizji i układali się z ovb z spłata prowizji. To też jawna lipa. nie mają podstaw do ściagnięcia prowizji bo dokonali wielu przekretów prawnych na umowach. Statek tonie wiec ratują to co można zastraszyć ludzi.
Ja tez dołacze się do pozwu zbiorowego, a ze mna ok. kilkadziesiąt osób. Kolega lips nie wstawiaj lipy . Pozew zbiorowy pozwoli odzyskać pieniądze potracone wspólpracownikom ale także i klentom . Do zobaczenia w sądzie i u rzecznika finansowego.
garść informacji 2016-02-09 14:36:07
Pracuję w OVB od ok. miesiąca. W opiniach tego wątku wyczytałem już dużo prawdziwych informacji, a równie dużo krzyczenia zbulwersowanych nierobów.

Uściślijmy: Przede wszystkim nie wszędzie w OVB jest tak samo - holding działa na zasadzie franczyzy, na samym terenie Polski działa kilka gałęzi, w tym OVB Polska, które jest tylko jedną z nich. Ja słyszałem już różne opinie na temat polskiej gałęzi. Sam jestem w gałęzi austriackiej, gdzie (przynajmniej w moim okręgu) nie spotkałem się z żadnymi zachętami do wciskania czegokolwiek komukolwiek. Ta praca nie polega na wciskaniu. Tu stawia się na człowieka - na korzyść klienta. Żadna umowa nie zostaje podpisana, jeśli nie podoba się klientowi, lub klienta w praktyce na jakieś rozwiązanie nie stać. W przeciwnym wypadku - ludzie zbyt łakomi na zysk, którzy będą chcieli wycisnąć z klienta jak najwięcej - nic dziwnego, że potem muszą zwrócić nieuczciwie zarobione pieniądze, gdy klient zrywa umowę. Jest to przypadek tzw. storno, oczywiście może ono nastąpić przypadkowo i nie z winy doradcy, ale najczęściej dochodzi do tego jednak w sytuacji, o której wspomniałem.

Niestety, kiedy stawia się wolę klienta na pierwszym miejscu, oczywiście trudniej jest zarobić. Zgadzam się, że szczególnie trudny jest początek, kiedy jeszcze nie dostaje się wypłat, ale nieprawdą jest, że zarobione przez Ciebie pieniądze zgarnia Twój szef. Wszystko zostaje dla Ciebie, tylko wypłacić to możesz dopiero gdy uzyskasz wpis do KNF.

Słabą stroną jest to, że nie ma dostępnej bazy klientów, tylko musisz ją sobie stworzyć samodzielnie - najpierw niestety pośród znajomych, by dopiero potem przejść do poleconych przez nich ludzi. No i właśnie - polecenia - dzięki nim OVB nie musi się reklamować, ale to jest sprawa delikatna i nie jest dla mnie fajne z zaskoczenia wymagać od klienta 10 poleceń. Jednak tutaj nie należy się zbytnio martwić - te polecone osoby muszą najpierw wyrazić zainteresowanie i zgodę na podanie numeru tel, żeby można było do nich zadzwonić, nic nie dzieje się za plecami (przynajmniej w moim okręgu).

To wszystko sprawia, że praca w OVB jest wymagająca, a początek trudny. Ale są też plusy: po pierwsze nie masz narzuconego targetu do wyrobienia, a właściwie wyznaczasz go sobie sam. Ile sobie wyznaczysz, z tego będziesz rozliczony. Ostrzegam, że w praktyce praca tutaj wymaga poświęcenia znacznie więcej czasu, niż to się wydaje po przeczytaniu ogłoszenia czy rozmowie rekrutacyjnej. Przynajmniej jeśli chcesz się utrzymać, zaliczyć egzaminy wewnętrzne i godziwie zarobić. Dalej - szkolenia są bezpłatne. Kariera nad wyraz szybka i obiecująca. Nie wymagane doświadczenie - wszystkiego uczysz się na szkoleniach - korzystne dla studentów finansów na pierwszą pracę. Dla miłośników integracji - atmosfera jest super, co tydzień cały team chodzi razem do klubu. (u mnie w teamie jest tak, że chodzimy w ten dzień, kiedy piwo jest za darmo xD, jeśli dla kogoś to ma znaczenie). Do tego w miarę elastyczne godziny pracy.
Ostrzegam tylko, przed przystąpieniem, zastanówcie się, czy jesteście w stanie poświęcić na pracę odpowiednio dużo czasu... tutaj rzeczywiście żeby zarobić trzeba się ostro angażować. W praktyce zajmuje to jednak trochę czasu.
Jeśli ktoś ma jeszcze pytania, to sharks158@wp.pl
marta 2016-02-10 12:02:47
Jak na osobę , która pracuje od miesiąca masz superowe doświadczenie i wiedzę. Jestem przekonana , że zajmujesz tam wysokie stanowisko i z obawy , że nie będą się zgłaszać osoby do pracy w ovb nie będziesz miał ich klientów , nie będą spisane wnioski ubez[pieczeniowe , a nie spisane wnioski spowodują storno u ciebie i w ovb, a to nastepnie zmusi do oddania prowizji do ovb , a to spowoduje oddanie nadpropwizji z ovb do towarzystw ubezpieczeniowych.
Pracowałam tam prawie dwa lata to sporo wiem o procedurach.
Zeby pracować w swoim okręgu trzeba zająć odpowiednie stanowisko z planu kariery. Dlatego kolego kłamiesz na potrzeby ovb !!!!!!!!!!!!!!!1
Do tej pory prowizja była wypłacana zanim dostawali ludzie nr z KNF,
Więc kolego kłamiesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli masz wątpliwości to kontrola dokumentacji księgowej ovb to potwierdzi.
Poszukujecie studentów bo jest to łatwy materiał odnawialny, których następnie ścigacie za oddanie prowizji po tym jak nagonili własnych klientów do ovb.
Jesteś żałosny bo wiedzę masz doświadczonego wilka , a rozum zajączka wciskając taką lipę na forum. Gdzie nie otworzysz fora internetowe tam wszyscy twierdzą , że praca w ovb to oszustwo.
Popieram wnioski o pozew zbiorowy przeciwko ovb bo przez lata naciągnięto wielu wspólpracowników , klientów i towarzystwa na kasę.
Następnym razem przemyśl dokładnie co piszesz bo ośmieszasz siebie i tą firmę żałosnym skowytem do księżyca .
kasia 2016-02-10 12:21:00
Dorzucę parę słów z terenu Częstochowy i okolic. Z tego co jest mi wiadome dane klientów wypływały z firm finansowo ubezpieczeniowych z tego terenu i były zawierane umowy na klientów przez podstawione osoby z ovb czym tak ładnie sie chwalił jeden z dyrektorów krajowych po wypiciu kilku kieliszków .
Ja tam pracowałam ale już też tam nie pracuję, nie lubię się brudzić gów....
Do czasu jak to nie zostanie wyczyszczone to radze omijać wspłpracę z nimi z daleka . Prawdopodobnie część osób jest tam normalnych , ale są też anormalni, którzy grupą wspólnie działającą latając helikopterem po Wrocławiu , obnoszą się kasą , którą wyłudzili przez lata od klientów przyprowadzanych przez nowych pracowników . Dlatego potrzebują przepraszam za określenie - świeży towar ludzki bo jak jego nie będzie nie będzie latania helikopterem , ustawiania drogich aut na pokaz , a ovb będzie musiało oddać dużą kasę towarzystwom ubezpieczeniowym za umowy ubezpieczeniowe i skończy się eldorado, które io tak się już sypie.
wawa 2016-02-12 10:33:55
Ja myślę, że potrzebny jest pozew zbiorowy przeciwko ovb jak patrzy się na wszystkie fora o o ovb. Tylko i wyłącznie pozew zbiorowy skończy tą kpinę , która trwa przez wiele lat
jasio 2016-02-14 10:27:03
Nie masz wiedzy i improwizujesz . Obecnie kilkadziesiąt osób złożyło swoje wystapienie do Rzecznika Finansowego . Kolejne kilkadziesiat składa dokumenty do UOKik , a całość pójdzie jako pozew zbiorowy. kolejne osoby składają w tym temacie deklaracje, przesyłają dokumenty, które były wydane niezgodnie z prawem.
I pozew zbiorowy bedzie . Czekamy tylko na przekazanie sprawy do mediów bo zgłosiło się kilka gazet o zasięgu krajowym.
an 2016-02-22 08:05:45
OVB to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nieprawdą jest że najważniejszy dla nich jest człowiek. Niby zajmują się doradztwem ŚMIECHU WARTE!!! Ich produkty są o kant D..Y. ludzie tracą mnóstwo pieniędzy żeby szefostwo pławiło się w luksusach. Wystarczy logicznie pomyśleć żeby wiedzieć że tam zarabia tylko góra. Tym co myślą inaczej szczerze współczuję upośledzenia.
paweł 2016-02-22 14:06:21
Masz w pełni rację. szczególnie dotyczy to dwóch dyrektorów krajowych z Wrocławia dwóch specjalistów od latania helikopterem z żonkami po Wrocławiu , a ich specjalność to fałszowanie podpisów na umowach i licencjach / albo sami to robili albo zlecali innym / Robili na tym duże przewały od wielu lat . Inny z Warszawy po przewałach miał kilkuletnią rehabilitację w ramach krucjaty w ovb i teraz walczy u boku prezesa . Klocków jest cholernie dużo .
kodeks 2016-02-29 12:04:28
Wszystkich zainteresowanych odsyłam do indeksu akcji OVB Holdingu AG gdzie od trzech miesięcy akcje spadły poniżej ceny zakupu . To potwierdza , że firmy pozbywają się akcji bo ovb polska się sypie. Co będzie jak wycofaja się równiez dwa towarzystwa ubezpieczeniowe posiadające swoje pakiety w holdingu. To krach dla ovb.
żółw 2016-03-15 09:08:39
itam,

Z góry proszę o nie hejtowanie mojej wypowiedzI

Od 2010r nie pracuje w OV,B - o ile można nazwać to pracą
W maju 2011r dostałem pierwsze wezwanie do zapłaty na kwote 4090zł
Napisałem pismo o rozłożenie tego na raty ponieważ nie było mnie stać zapłącić to jednorazowo. Podkusiło mnie jednak żeby nie podpisywać harmonogramu spłat.
spłacałem po 409zł przez 3 miesiące
we wrześniu zaprzestałem spłate, uznałem ,że robią to bez prawnie,
w grudniu 2013 r dostałem pismo z esądu - winny zapłać 12.000zł ponieważ więcej umów się rozwiązało.
Cały czas nękała mnie firma altus.
Odwołałem się od tego, sprawa trafiła do warszawy, po czym pierwsza rozprawa była w trybie zaocznym oddalona ponieważ OV.B nie złożyło odpowiedniego pełnomocnictwa.
Firma dosłała dokumenty oraz złożyła apelacje od wyroku.
Sprawa miała się odbyć 5.01.2016 - sędzina przyjęła wnioski oraz sąd nie wysłał do mnie informacji o tym żeby odpowiedzieć na pozew.
Przyjeła moje zeznania oraz poprosiła o odpowiedź na pozew.
Przełożyła rozprawe do 16.02.2016r
Sprawa zajęła 3 minuty z zapytaniem sądu czy nie zmieniliśmy postanowienia w sprawie.
Wyrok dnia 18.02.2016r g 14.55
Byłem naprawde w słabej formie ponieważ broniłęm się sam, złożyłem słabe wnioski oraz nie było to profesjonalne.
Nadeszła ta godzina punktualnie..
Sąd zamyka sprawe ... wygrałem)))

Powód: dla sądu pisma oraz rozbieżności w notach prowizyjnych nie były przekonywujące. Brak dowodów zaprzestania wpłat przez klientów.

Podejrzewam ,że czeka mnie kolejna apelacja.
Ale jeżeli ktoś potrzebuje pomocy albo informacji mogę udostępnić wszystkie pisma oraz najważniejsze odpowiedź na pozew

DA SIE WYGRAĆ SAMEMU!!!!!!!!!!!!!!!!!
***

WALCZCIE I CO NAJWAŻNIEJSZE NIE PŁAĆCIE NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
polpatron jest off-line
kara 2016-03-16 17:01:32
co zrobi Prezes OVB w Polsce , czy podda się do dymisji po tym jak współdziałając z dwoma Dyrektorami Krajowymi z Wrocławia , dwoma Marcinami , tolerował fałszowanie podpisów za współpracowników OVB na listach szkoleniowych i listach z egzaminu licencyjnego , tolerował ich fałszywe zaświadczenia z szkoleń i egzaminów , a następnie sam mocował ich prawnie do wykonywania czynności pośrednictwa ubezpieczeniowego, czerpał z tego korzyści bo osoby nie mające do tego pełnomocnictwa zawierali umowy z klientami , a Prezes OVB nie przeciwdziałałtemu procederowi , wręcz odwrotnie czerpał z wyłudzenia prowizji w ten sposób z towarzystw ubezpieczeniowych . I to nie tylko , tak wzbogacając się on i wspomniani dyrektorzy raz ich rodziny wraz z dziećmi korzystali z sponsoringu t0warzystw ubezpieczeniowych podrużując po Europie . Z wyłudzonej prowizji kupowali drogie samochody mieszkania i domy , a dodatkowo awansowali na najwyższe stanowiska w OVB , Działali jako zorganizowana grupa przez wiele lat . Pomagał im w tym procederze etatowy pracownik prezesa OVB
xx 2016-03-16 17:36:37
o prawda OVB dostawało kilkaset procent prowizji z towarzystw za dwa lata z góry dlatego byli zainteresowani wyłudzaniem prowizji z towarzystw
Okus 2016-03-31 20:24:03
1. Nie mówią nazwy firmy podczas rozmowy tel. 2. Przed szkoleniem każą podpisać dokumenty które zabierają dla siebie. 3. Mówią wpierw o kilkudziesięciu godzinnym szkoleniu które skracają do paru godzin 4. Informują ogólnie (np. o zarobkach). 5. Potrafią kierować rozmowy (manipulować). 6. Robią dobre wrażenie (zadbane biuro i reprezentacyjni pracownicy). 7. Każą szukać klientów wśród znajomych.
arturek 2016-04-01 15:27:05
Nie daj się zmanipulować bo od kilku lat falszowali dokumenty z szkoleń i licencji za wiedza prezesa , szczególnie jego koledzy , z którymi latał helikopterem w Wrocławiu za pieniądze sponsorowane od towarzystw ubezpieczeniowych
żółw 2016-04-13 10:19:01
a wiem , że juz puszczają nerwy i dlatego uzywa sie w tych emocjach takich słów jak użyłeś --kanalie -- Ale proszę nie denerwuj sie aż tak bardzo bo oszuści , którzy fałszowali dokumentację szkoleniowo egzaminacyjną, wystawiali na podstawie powyzszego sfałszowane zaświadczenia z szkoleń i egzaminów w latach min. 2010 do 2013 - dla przypomnienia minimum dwóch dyrektorów krajowych ovb o tych samych imionach Marcin pochodzący z Wrocławia , pracownik zarządu ovb robert, dyrektor okręgowy z Wrocławia Paweł oraz inni , byc może i twoha osoba , za zgoda i wiedza prezesa ovb mają już sprawy w prokuraturze . I nie tylko za to , dotyczy tez przejmowania klientów z innych banków i towarzystw, wyłudzanie przez wspomnianych prowizji , uzupełnianie produkcji na stanowiska dyrektorów przez podstawione osoby, branie z tego tytułu prowizji przez podstawione osoby / co wspomniani panowie Marcinkowie wiedza jak robić za zgoda prezesa ovb / i wiele , wiele innych spraw . Oprócz prowizji za przestępstwa byli sponsorowani przez towarzystwa ubezpieczeniowe i obdarowywali tym sponsoringiem luksusowe wyjazdy dla żon , dzieci i niań .+
Parę miesiecy temu jeden I DRUGI zakrecony wariat latał po towarzystwach i żebrał aby nie podpisywac umów z byłymi pracownikami ovb . I co , krótko mówiąc został wysmiany !!!!!
Jeżeli chodzi o pracę to pracuje w branzy , a wielu prezesów towarzystw i nie tylko oni ubezpieczeniowych już jest zorientowanych w procederze ovb.
Statek tonie !!!!!!!!!!!Nie obrażaj ludzi tylko zrób rachunek sumienia i zgłoś się na policję aby przed Marcinkami zrobić rachunek działania Potem będzie już bardzo żle /
Nie agitujcie do pracy przez lewe wpisy bo wszyscy przez okres kilku lat piszą o ovb jako o oszustach i naciągaczach bazujących na dokonanych przestępstwach . Im szybciej wywala prezesa tym pozostali w ovb pracujacy uczciwie będa mogli pracowac spokojnie
jagoda 2016-04-22 17:03:23
Łowili przede wszystkim grube ryby

Przed Sądem Okręgowym w Częstochowie toczy się proces sześciu osób oskarżonych w 2009 roku o nielegalną działalność parabankową. 56 osób, w tym znani częstochowscy sportowcy, lekarze i przedsiębiorcy stracili co najmniej 16,5 mln zł. Mózgiem przedsięwzięcia miał być nieżyjący już Robert M. Był członkiem polskiego zarządu międzynarodowej firmy OVB, zajmującej się pośrednictwem finansowym i sprzedażą ubezpieczeń. W 2004 r. wraz z żoną Iwoną i kilkorgiem współpracowników rozpoczyna działalność parabankową na własny rachunek. Wtedy też odchodzi z OVB. Jednocześnie zostaje prokurentem u swojej żony w zarejestrowanej w 2005 r. spółce z o.o. - Ogólnopolskie Doradztwo Finansowe (ODF). Wiceprezesem zostaje Emilia S. Oddziały ODF powstają w Pajęcznie i Kaliszu. Firma klientom z grubym portfelem oferuje wysokooprocentowane lokaty VIP-owskie. Klientów werbują wśród dobrze sytuowanych, znanych sobie klientów z rynku ubezpieczeniowego. Robert M. wykorzystuje też swoje rozległe kontakty w światku sportowców. Obiecuje bajeczne oprocentowanie lokat: nawet 40 proc. w skali roku. Ludzie wpłacają jednorazowo od 6 tys. do ponad miliona złotych. Nie tylko w złotówkach.

Rekordzista z kręgów sportowych w ciągu niespełna dwóch lat oddaje w ręce Roberta M. - licząc na duże zyski - kilka milionów złotych. Robert M. obiecuje krociowe zyski m.in. z obrotu nieruchomościami na Wyspach Brytyjskich. Ci, którzy są w piramidzie jako pierwsi, faktycznie pomnażają swe pieniądze, kusząc tym innych. Nieoczekiwanie jesienią 2006 r. Robert M. znika. Klienci coraz bardziej niepokoją się brakiem obiecywanych zysków. W końcu ktoś powiadamia organy ścigania. Częstochowska prokuratura wszczyna śledztwo. W styczniu 2007 roku wystawia nakaz zatrzymania Roberta M. Oficerowie CBŚ ustalają, że uciekł do Anglii. Z początkiem lutego 2007 r. prokuratura wystawia list gończy. Kilka dni później 2007 r. policja z angielskiego Lincolin informuje nasze władze o samobójczej śmierci Polaka. Wg dokumentów jest to Robert M. Oględziny zwłok i badania kodu DNA przeprowadzone potem w krakowskim Instytucie Ekspertyz Sądowych są dla śledczych jednoznaczne: Robert M. popełnił samobójstwo. Śledztwo w jego sprawie zostaje zamknięte. Ostatecznie na ławie oskarżonych zasiadły Iwona M. i Emilia S. Kolejnym czterem osobom zarzucono pomocnictwo w oszustwach. Na poczet przyszłych kar prokuraturze udało się zabezpieczyć jedynie polisy ubezpieczeniowe Roberta i Iwony M. Główne oskarżone nie przyznają się do winy. Proces trwa...
(usunięte przez administratora)
Dla Handlowców B2B 2016-05-13 11:23:35
Zatrudnimy byłych Przedstawicieli na pozycję Handlowców i Managerów.
Praca bezpośrednio u partnera: najwyższe stawki, brak korekt, wypłaty co tydzień i podstawa 4,5 tys dla Managera.
Prześlij swoje CV na adres: dlahandlowcowb2b@gmail.com
temida 2016-06-23 09:35:03
Instrukcja dla osób poszkodowanych i ściganych przez OVB Allfinanz
Jeżeli ścigają ciebie o zwrot prowizji wezwaniami do zapłaty podpisanymi przez prezesa OVB Artura Kijonkę lub z upoważnienia prezesa podpisane przez Dyrektora OVB Artura Pałęgę , a w trakcie zatrudnienia nie miałeś otwartej działalności gospodarczej , co jest niezbędne do dokonania czynności agencyjnej zgodnie z zapisem ustawy o pośrednictwie ubezpieczeniowym z 2003r., art. 5. pośrednictwo ubezpieczeniowe jest działalnością gospodarczą w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz. U. z 2013 r. poz. 672, z późn. zm.2) ). I mimo tego wypłacono tobie prowizję możesz przekazać sprawę do prokuratury z uzasadnionym podejrzeniem dokonania przestępstwa z art. 286 § 1 kk
Sga 2016-09-21 12:31:34
Zgadza sie to naprawdę ciekawe ze ludzie tak pracujący sa juz po wyrokach odsiadkach nadal pracują wyjeżdżają za granice duża kasa musiała pójść aby dalej sie nie wydało?.... Dla mnie to naciąganie ludzi , socjotechnika i tyle
sratatata 2016-09-21 23:15:13
W poprzednich wiadomościach informowaliśmy o tym, że prywatna firma zajmująca się sprzedażą lokat i ubezpieczeń wykorzystuje logo programu rządowego rodzina 500plus. Po naszym materiale sprawą zajęło się Ministerstwo Rodziny, które bada czy doszło do naruszenia prawa, otrzymaliśmy także wiadomość z biura zarządu firmy, która logo wykorzystała z informacja, że dyskusyjne ulotki zostały w terminie natychmiastowym wycofane.

Rzecznik OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa poinformowała nas, co jest dość zaskakujące, że firma nie ma nic wspólnego z ulotkami, które de facto reklamowały jej działalność. Cytując panią rzecznik:
Okazało się, iż dostawca usług graficznych odpowiedzialny za przygotowanie tych materiałów posłużył się tymi logami bez konsultacji z partnerem OVB. Następnie już nikt poza redakcją RTO) nie zwrócił na to uwagi. Mając powyższe na względzie, materiały z ministerialnym logiem programu 500+ zostały w dniu dzisiejszym wycofane i nie będą wykorzystywane. Taka sytuacja nie powinna już mieć miejsce w przyszłości. – stwierdziła rzecznik firmy.
Nie mamy pewności co do, którego z dwóch materiałów promocyjnych odnosił przytoczony oficjalny komunikat ponieważ nie zostało to określone w odpowiedzi. Przypomnijmy, że kilka dni temu dyrektor biura OVB we Wrocławiu uważał, że logo używane na materiałach promocyjnych nie jest logiem programu rządowego. Dziś już jest jasne że był w błędzie.
Tak czy inaczej centrala OVB podziękowała za naszą czujność, podobnie jak burmistrz Nysy, rzecznik wojewody opolskiego i Rzecznik Ministerstwa Rodziny.
Prawnicy ministerstwa rodziny pracują nad sprawą i jak zapowiedziała rzecznik Magdalena Kłosińska po długim weekendzie stanowisko to powinno zostać wypracowane.

http://www.telewizjaopolskie.pl/wiadomosci/243,ovb-allfinanz-wycofala-ulotki-z-logo-500-min odpowiedz
Anex 2016-09-21 23:20:44
Dość dziwna opinia musze szczerze powiedzieć, nie rozumiem jej, po jakim matriale, skoro firma chyba nie zajmuje się produkcją telewizyjną, nie wiem czy dobrze trafiłem
Zostaw swoją opinię o OVB - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB