logo Incom S.A.

Incom S.A.

Wrocław

Opinie o Incom S.A.

Pracownik 2009-07-14 22:33
A może pomyliłeś INCOM z jakimś centrum handlowym (Tesco Auchan).....:) U nas nie ma korków, wjeżdżanie i wyjeżdżanie nie jest skomplikowane i nie ma nikt z tym problemu prócz Ciebie. Może musisz wykupić kilka dodatkowych godzin jazdy:P
4
Klient 2010-07-06 20:39
Szok !! Dział Handlowy bardzo ok, fakt faktem dobry handlowiec nie ważne czy zły dzień czy dobry powinien nosić uśmiech by sprzedać.
PR Firmy mocno ucierpi kiedy więcej takich klientów wpadnie na te forum. Jestem Handlowcem IT i nie przeraża mnie to że to obóz itp.
Ludzie mamy Polskę !! Rynek w nowe technologie rozwija się efektywnie od 17 lat !!! Czy producent czy hurtownik czy dalszy pośrednik...musi się ogarnąć takie zostały narzucone struktury zarządzania niestety nie przez Polskę ale od małpowane przez producentów sprzętu IT.

Nie życzę sobie więcej takich błędnych komentarzy w stronę INCOMU.
Idzie zobaczcie gdzie indziej...to samo...ale to się leczy zainteresowaniami, sportem...a nie marudzeniem eh :)
ulma 2010-09-05 18:54
A czy wiadomo jak jest w dziale kredytów i windykacji?
1
pffff 2012-03-14 11:25
A mnie interesuje praca w biurze, jak to wygląda?? Chodzi o dział kredytów!! Jak wyglądają zarobi i praca w tym dziale?? O co chodzi z tym dniem \\\"testowym\\\"?? Praca 9-17.30... Pół godz przerwy BEZPŁATNEJ?? Przecież każdemu należy się 30 min przerwy na 8 h... Proszę o szczere wypowiedzi i konkretne :) z góry dziękuje :D
pffff2 2012-03-14 23:03
Wiele firm, głównie dużych ma w swoich regulaminach pracy półgodzinną przerwę tzw. lunchową, która zgodnie z artykułem 141 kodeksu pracy może trwać max. 60 minut i nie jest wliczana do czasu pracy równiez zgodnie z kodeksem. A co do dnia testowego, zwykle jest to cos w rodzaju próbki pracy, test praktyczny trwający w zaleznosci od firmy od godziny do kilku godzin. Służy sprawdzeniu umiejętności kandydata do pracy a Tobie oprócz tego, że daje możliwość sprawdzenia co to za praca, daje również możliwość poznania nieco firmy/działu. Atmosfera? no cóz nie jestem obiektywna ale nie różni sie niczym od atmosfery w standardowym dziale kazdej firmy. Raz lepiej, raz gorzej.Natomiast sam zakres obowiązków moze być dla niektórych stresujacy, ponadto to bardzo odpowiedzialna praca, wymagająca kontaktów telefonicznych zarówno ze spóźnialskimi klientami jak i z bardzo wymagającymi handlowcami, trzeba być asertywnym. Czas pracy ( nie licząc przerwy) nie przekracza 8 godzin. Są dyżury i raz na jakiś czas musisz przyjśc do pracy na 9.30 i pracujesz do 18.00 bo tego wymaga praca z klientem, ale nie ma w tym dziale żadnych nadgodzin.pozdrawiam
tajnosagentos 2012-03-21 08:56
> W sytuacji gdy jest dużo pracy to trzeba siedzieć po godzinach, które
> oczywiście nie są płatne

Z tym akurat nie mogę się zgodzić. Często musiałem zostawać po godzinach, by dokończyć prace. ZAWSZE miałem te nadgodziny zapłacone. Pomimo, że nikt mnie nie prosił o pozostawanie dłużej.
Endi 2012-03-21 20:22
W przyszłym tygodniu mam rozmowę właśnie dziale kredytów i windykacji - proszę więcej opinii na temat pracy tam. Ze strony Incom wynika że działem kierują dwie Panie (kierowniczka i zastępczyni ;)) przez telefon miła i konkretna osoba - proszę bliżej o opinie ... może nie warto się fatygować :/
wegeta 2012-04-26 22:47
( usunięte przez administratora ) Pozdrawiam
Teza nie padła i nie padnie bo taki jest Incom i juz. Kazdy na cos narzeka. Taki narod. A jak sie komus nie podoba to nikt go nie trzyma na sile. I tez nikt nikogo nie zmusza do podejmowania tu pracy. Jesli ktos \\\\\\\"przestraszy\\\\\\\" sie wpisow na tym forum to w sumie lepiej zeby szukal dalej. Incom nie jest dla nich...
Fajnie, ze nie ma juz w tej firmie tych, ktorzy nic nie robili i na wszystko narzekali.To forum ewidentnie jest wlasnie dla tych osob - by mogli dac upust swojemu niezadowoleniu, lub co gorsza - rozzaleniu. Jesli wam to pomaga - czemu nie.Nikt przeciez nie broni.

Narka!
2
nick 2012-06-22 22:39
Proszę o info dotyczące ścieżki kariery w dziale kredytów. Pozdrawiam.
Tomek 2013-06-11 15:26
Witam. Miałem okazję pracować w incomie przez prawie dwa lata. Pracę wspominam bardzo dobrze i pozytywnie a to dzięki ludziom, którzy tam pracują. Jakie są plusy minusy ?

Minusy:
- zbyt długo czeka się na umowę o pracę
- ciągłe drugie zmiany (brak życia prywatnego)
- Małe zarobki jak na stolicę dolnego śląska
- Zbyt wiele obiecanek (m.in. odnośnie podwyżki)
- brak możliwości awansu
- z czasem monotonia
Plusy:
- miła atmosfera
- przyjaźni ludzie
- zdobycie doświadczenia
- szkoła przetrwania

Największy minus to pieniądze, przeniosłem się do Bolesławca i więcej zarabiam na rękę niż w Incom. Praca w tej firmie nauczyła mnie wytrwałości.Teraz żadnej pracy się nie obawiam.
Pozdrawiam wszystkich pracowników magazynu :)

nikita 2013-06-25 15:15
z tego co wiem, nie szukają nikogo do pracy w kredytach, wiec skad to pytanie?
PD 2013-07-16 15:31
Kilka słów od siebie do wszystkich pracowników.
Składam serdeczne podziękowania za to, że wspólnie z Wami mogłam uczestniczyć w procesie rozwoju firmy, będąc jej częścią. Czuje się zaszczycony, że mogłam poznać tak wielu wspaniałych ludzi i pracować z nimi.
Pomimo chwil trudnych, głęboko w pamięci tkwią jednak chwile radosne. Jako członek zespołu starałam się pracować wydajnie i sumiennie, a zdobyte w trakcie pracy doświadczenia z pewnością przydadzą mi się w dalszej karierze zawodowej.
Tego dnia, gdy przestałem być już pracownikiem firmy i elementem wspaniałego, zgranego zespołu, pragnę wszystkim podziękować, szczególne trudnemu działowi z którym miałam zaszczyt pracować przez 7 lat.
Dziękuję przełożonym za szansę i zaufanie którymi mnie obdarzyli. Dzięki zaufaniu, wyrozumiałości i serdeczności praca w firmie przynosiła mi radość. Jestem dumny, że mogłam reprezentować firmę Incom.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
Trans 2013-07-26 11:15
Sam(a) się zwolniłe(a)ś ?
Czy zostałe(a)ś zwolniony(a) ?
pirat 2014-01-21 14:40
Takze mnie interesuje jak wyglada sprawa zarobkow bo aktualnie szukam pracy a juz tam kiedys pracowalem Tylko ze pierwszy raz wroku w 2005 za stawke moze 6-7 na h a w 2010 za nieco wiecej moze 8 :]]]] praktyki mialem w JTT a w Incomie nawet mi sie podobalo, jednak pracowalem tlyko jak mieli wieksze zlecenia chyba ZUSu i Min Oswiaty wiec na dluzej nie zostalem, zreszta stali pracownicy nie polecali bo hajs slaby jak za taka prace i ceny we Wroclawiu! ktos cos wie jak to jest teraz?
Amazon 2014-03-12 14:52
Niewiele się zmieniło
2
świeżak 2014-03-14 08:58
Witam was wszystkich serdecznie, może mi ktoś powiedzieć jak wygląda ta firma,czy opłaca się iść do nie czy też nie, czy są dobre zarobki, jak wyglądają nadgodziny
czy każą zostawać na przymus czy też nie, jak np bym się nie wyrobił to czy też muszę zostać np. Bardzo dziękuję za odpowiedź i poświęcony czas na napisanie odpowiedzi.
1
nowa 2014-04-04 09:09
Chyba nie jest aż tak łatwo się dostać ( Specjalista ds. Rozliczeń). Ostatnio spędziłam tam około 3 godzin, dzisiaj idę na II etap...
1
nowa 2014-04-07 13:16
1,5 h rozmowa, 1,5 h test z excela (dosyć trudny). A na drugim etapie już tylko rozmowa, byłam około godziny:) Jutro będę miała odpowiedź :)
KANibal 2014-04-08 12:39
Mam pytanie do Nowej ?? Gdzie byłas w firmie Incom w Szczecinie ?? I gdzie chcialas sie dostac ? Na jakie stanowisko ??
nowa 2014-04-09 09:08
Stanowiska Specjalista ds. Rozliczeń, we Wrocławiu. Dzisiaj idę na przedstawienie warunków umowy:-)
2
nowa 2014-04-29 23:07
Rozmowa pozytywnie, także się zdecydowałam;) Póki co jestem na okresie próbnym, także w zasadzie dopiero się wszystkiego uczę, ale też nie narzekam na pracę. Pozdrawiam!
1
nowa 2014-05-27 22:40
Jeżeli chodzi o samą rozmowę - wydaje mi się, że raczej ciężko byłoby się do niej przygotować. Były bardzo różne pytania, ja po prostu odpowiadałam to, o myślałam. A jeżeli chodzi o część testową - warto sobie przypomnieć lub poduczyć się excela - w sieci jest wiele kursów, nietrudno coś znaleźć.

Pozdrawiam :-)
2
gieri 2014-11-16 03:09
sam fakt , że się dostałaś @nowa świadczy o tym , że Twoje wypowiedzi był wystarczająco dobre. Jakbyś jednak coś sobie przypomniała to podrzuć tu, bo jest chyba sporo osób , które wiedząc czego mogą się po firmie spodziewać będą szły na rozmowę z dużo większym luzem. No nic, jeśli ktoś będzie miał info na temat obecnych warunków to będę wdzięczny ;)
Komik 2015-01-28 02:28
Ciekawe jak łatwo zostać u nich partnerem handlowym. Widziałem na ich stronie internetowej jest możliwośc zostawienia swojego CV, co jest na pewno sporym ułatwieniem o ile ktoś nie spieszy się na swoją rozmowę. Powiedzcie proszżę tylko czy pracownicy naprawdę mają niezróżnicowaną pracę nie mówiąc konkretneych(usunięte przez administratora)
torek 2015-02-28 11:33
Ja własnie dostałem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjną do Incom, no nie ukrywam, że bardzo się cieszę, bo pracy szukam już od dawna i bardzo zależy mi żeby dobrze wypaść. Dlatego liczę na to że wiecie o co pytają na rozmowie, w sensie konkretne pytania i zagadnienia, będe bardzo wdzięczny! miłego dnia
ja 2015-03-03 17:13
a do jakiego działu rekrutacja?
1
pracownik 2015-08-14 11:13
szukamy handlowców i PM-ów, wysyłajcie cv jeśli jesteście zainteresowani
1
kyri 2015-08-26 14:35
jakie wredne, niekulturalne i nie potrafiące prowadzić rozmów osoby tam pracują! no z pewnością nie wszyscy, ale akurat ta osoba to jak obrażona księżniczka! masakra
1
on 2015-09-01 16:20
A z kim miales rozmowe? Z M.T. ? Bo ze mna tez tak rozmawiano miesiac temu... Na jakie stanowisko?
2
kasia 2016-04-16 23:22
czy (prawie) brak negatywnych opinii świadczy o kasowaniu ich ?
2
Gosc89 2016-06-30 20:41
Witam czy ktos z was pracuje lub pracowal w szczecinie w incom.?
Demi 2016-09-23 10:08
Praca na magazynie Incom?? Nic trudnego, zarobki nawet dobre, miła atmosfera... Co tu dużo mówić, jest bardzo dobrze :)
eo 2016-09-23 10:10
tomek a wiesz coś konkretnie o tych premiach na tyle żebyś mógł podać jakieś stawki chociaż przybliżone? Specjalista ds. Windykacji i Zarządzania Ryzykiem mnie interesuje stanowisko teraz u was
Marian 2017-02-22 13:38
Słuchajcie ludzi, pracuję w tej firmie już jakiś czas i wiem jedno - nie jest tak źle jak się tu pisze. Oczywiście są minusy jak wszędzie, ale i plusów sporo. Stabilna praca, wynagrodzenie na czas, godziny pracy znośne a i przerwa obiadowa (bezpłatna co prawda) nie taka straszna. Zawsze można wyskoczyć na pocztę po odbiór paczki albo na jakiś pyszny obiadek w tesco :). Pracowałem już w wielu firmach i mam sporo porównań. Uwierzcie mi - może być na prawdę dużo gorzej. Jeśli pracujesz i dobrze wykonujesz swoją pracę to pracodawca nie ma się do czego przyczepić. Zastanawiający jest fakt, że w ostatnim czasie nastąpił wzrost rotacji pracowników. Znikają w niewyjaśnionych okolicznościach i ślad po nich ginie... Trochę mnie to zastanawia a jednocześnie martwi. Czy mnie też to czeka? :) Pożyjemy - zobaczymy :)
To, co najbardziej mnie uwiera i mega mi się nie podoba to traktowanie ludzi przez panią kierownik działu handlowego. Z czymś takim jeszcze sie nie spotkałem jak żyję. Żeby ludzi trzeba było odwozić do domu po tym jak zasłabli z powodu przejawu mobingu jaki stosuje w/w pani to już jest po prostu szczyt! Jak można w taki sposób traktować swoich pracowników? Zero szacunku, zero wsparcia czy docenienia tylko krzyki, wieczne pretensje i ciągłe wymyślanie bredni od których głowa boli. A paradoksalnie na rynku pani kierownik zupełnie jest nieznana. Nikt nie wie kto jest w incomie kierownikiem działu handlowego... Dziwne.
Ogólnie polecam pracę w incomie, ale nie koniecznie w dziale handlowym. Zarobki są nawet ok (na rynku są firmy, które dużo mniej płacą).
3
asia 2017-02-22 13:55
niestety to prawda...
2
Byly pracownik 2017-02-25 11:08
Podobno tak - byly naciski ze strony firmy w kierunku portalu na ich usuniecie. Sledze portal od pierwszych opinii jakie sie na nim pokazaly i jeszcze pracowalem w incom wtedy nawet portal zostal zablokowany w firmie ze wzgledu na duza ilosc negatywow aby pracownicy nie czytali ...
2
Norman 2017-02-25 18:30
Normalna , dobra firma i ludzie tu pracujący są fantastyczni.
1
Qwert 2017-02-25 19:01
A myslalem ze czasy w ktorych pani kierownik "szaleje" już się skończyły. Bo kiedy ja pracowalem na handlowce to byl jakis koszmar. Do dzisiaj na wspomnienie o pani kierowniczce az mnie trzepie... tyle krwi mi napsula ze az mnie mdli. Takich ludzi powinno sie trzymac z dala od innych a juz na pewno nie dopuszczac ich do zarzadzania. szkoda gadać.
1
Qwert 2017-02-25 19:02
A myslalem ze czasy w ktorych pani kierownik "szaleje" już się skończyły. Bo kiedy ja pracowalem na handlowce to byl jakis koszmar. Do dzisiaj na wspomnienie o pani kierowniczce az mnie trzepie... tyle krwi mi napsula ze az mnie mdli. Takich ludzi powinno sie trzymac z dala od innych a juz na pewno nie dopuszczac ich do zarzadzania. szkoda gadać.
2
Lidia 2017-02-27 12:50
@Marian, a jeśli chodzi o wyrabianie progów i premie, osoba posiadająca nieduże doświadczenie w pracy w dziale handlowym da sobie radę czy może być ciężko?
1
Ciekawy 2017-03-07 18:51
A nie ma możliwości przeprowadzenia jakoś ankiet? Prezes w ogóle wie co sie wyprawia i jakie zdanie maja pracownicy na temat szanownej pani kierownik?
Może te krzyki to leczenie jakiś kompleksów, jak myślisz?
2
Lidia 2017-03-08 09:07
Ciekawy, zapewne warto zwrócić na to uwagę osób zarządzających firmą, być może nie mają oni zupełnie świadomości takich sytuacji.
2
Marian 2017-03-08 10:27
Ankiety? Nie sądzę żeby wniosły coś do sprawy. Myślę, że HR powinien zająć się tematem tym bardziej, że doskonale zna sytuację. Nie wiem tylko dlaczego HR zamiast działać nie tylko milczy ale też przyzwala na takie działania.... To dla mnie niezrozumiałe... Ale może ja się po prostu nie znam. Robię swoje i tyle.
2
Marian 2017-03-08 10:30
@ Lidia - Niestety, może być ciężko. I nie chodzi tu wyłącznie o braki w samym doświadczeniu/wiedzy, ale przede wszystkim może być ciężko pracować w tak dużym stresie, na jaki narażone są osoby nowe i mało doświadczone. One najczęściej padają ofiarą praktyk mobingowych.
3
Natalia 2017-03-19 15:39
Incom S.A. to świetna firma dla fachowców w branży.
1
Jacky 2017-03-28 23:30
A nie można po prostu odejść z godnoscią tylko wypisywać bzdury... Nikt po Was płakać nie bedzie. Moze i nasza szefowa nie ma najłatwiejszego charakteru, to prawda stawia poprzeczkę wysoko ale tak zapier... la, że drugiej takiej osoby nie znam. Wiec odczepcie sie od niej bo jej do pięt nie dorastacie. I najwazniejsze : stoi murem za handlowcami!

1
Piotr 2017-03-29 09:07
Jestem zadowolony z pracy w Incom. Dobrze płacą, elastyczny czas pracy tzn. liberalne podejście do wcześniejszych wyjść. Podoba mi się atmosfera w moim dziale. Póki co nie mam się do czego przyczepić. Pracuję niecały rok.
2
Zadowolona 2017-03-29 23:15
Niestety jeśli ktoś nie przykłada się do pracy, nie potrafi słuchać i nie miewa autorefleksji, naturalnie, że nie pozostaje nic innego jak zrzucić winę na kogoś innego.
Mówię z perspektywy kilkuletniego doświadczenia pracy w Incom. Ten kto chce zdobywać nowe umiejętności i uczyć się od najlepszych, będzie zadowolony.
1
One 2017-03-30 19:24
Ocho, chyba rzucili premię za pozytywne wpisy... :d
2
Pracuś 2017-03-31 08:55
Mogę i chcę się przyłączyć do pozytywnych opinii !
1
Zostaw swoją opinię o Incom S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Incom S.A.