brak logo

Optima SA

Gdańsk

Opinie o Optima SA

Iga 2013-01-15 10:50:56
No cóż, widzę że tu faktycznie chyba się niczego konkretnego nie dowiem… Same żale i wywnętrzanie się… A ja tylko chciałam się dowiedzieć co robi w Optimie Specjalista ds. Kontroli Wewnętrznej. Często firmy wymyślają różne nazwy stanowisk, które nie mają później nic wspólnego z wykonywaną pracą, chciałabym tym razem uniknąć niepotrzebnego tracenia czasu. A co do warunków pracy, to o każdej firmie można pisać i pisać zarówno dobrze jak i źle. Pracowałam w kilku korporacjach i wiele widziałam… wszystko zależy od tego jak podchodzisz do swojej pracy i z jakimi ludźmi pracujesz bo z niektórymi po prostu się nie da wszędzie trafiają się debile i albo dalej robisz swoje nie zwracając na nich uwagi albo odchodzisz z firmy…
1
spec 2013-01-18 19:04:12
Dokładnie mam to samo pytanie odnośnie zaproszenia na rozmowę o pracę przez Optima i nie S.A., a SM, interesuje mnie praca na stanowisku Specjalista ds. kontroli wewnętrznej, zaprosili mnie na rozmowę, ale nie do żadnej siedziby, tylko do kawiarni w hotelu przy ul. Twardej 2...samo przez się mówi, że coś tu śmierdzi, ale myślałem, że ktoś ma może jakieś doświadczenie i się podzieli...chyba jednak nie pójdę na to spotkanie, jeszcze pytali czy mam swój samochód, i co może jeszcze będę tracił dla nich paliwo i czas, a oni mi nie zapłacą pieniędzy, nie idę.
2
do speca 2013-01-18 20:45:57
jak pracowałeś wcześniej na wysokim stanowisku w Amber Gold to pewnie masz duże szanse u prezesa a jak nie to spotkanie w naszym lokalnym "pędzącym króliku" odpowie na twoje wątpliwości:)
minko 2013-01-23 22:01:52
podobno zatrudniają w optimie z amber gold słyszałem zę oprócz pana W zatrudnili równiez Panią z ambera od audytu i ochrony klienta.
to jaja jakieś
Fili 2013-01-28 06:57:06
I jeszcze jedno: nie sądzę, by autor tego listu do Wyborczej był pracownikiem firmy. Nikt o zdrowych zmysłach nie szarga reputacji firmy, w której pracuje (praca w "dziwnej firmie pożyczkowej" nie wygląda dobrze w cv). Moim zdaniem to ktoś z byłych pracowników lub współpracowników. Moim zdaniem tą osobą jest pan nom, który tutaj też próbuje rozpętać aferę i wypowiada się pod różnymi pseudonimami. I ciekawe, czemu mu tak zależy na tym...
2
Iga 2013-01-28 11:33:01
spec - 2013-01-18 19:04:12

Dokładnie mam to samo pytanie odnośnie zaproszenia na rozmowę o pracę przez Optima i nie S.A., a SM, interesuje mnie praca na stanowisku Specjalista ds. kontroli wewnętrznej, zaprosili mnie na rozmowę, ale nie do żadnej siedziby, tylko do kawiarni w hotelu przy ul. Twardej 2...samo przez się mówi, że coś tu śmierdzi, ale myślałem, że ktoś ma może jakieś doświadczenie i się podzieli...chyba jednak nie pójdę na to spotkanie, jeszcze pytali czy mam swój samochód, i co może jeszcze będę tracił dla nich paliwo i czas, a oni mi nie zapłacą pieniędzy, nie idę.
I co byłeś na spotkaniu? Bo tu prawie wszyscy piszą tylko o Amber Gold a nie o sprawach, które interesują potencjalnych przyszłych pracowników.
2
gil 2013-01-28 12:29:42
jaka firma takie opnie---patrz wcześniejsze wpisy
Iga 2013-01-28 14:06:07
Opinie opiniami w każdej korporacji na sprzedaży nie jest wesoło ale najbardziej interesuje mnie czym dokładnie zajmuje się w Optimie Specjalista ds. Kontroli Wewnętrznej i czy to nie jest po prostu inna nazwa przedstawiciela handlowego bo z taką sytuacją spotkałam się już w innej firmie, ogłoszenie było na kontrolera a na miejscu okazało się że ma to być stanowisko PH
1
benedykto 2013-01-28 22:23:49
To wstyd zatrudniać byłych oszustów z piramidy finansowej! Żaden bank ani również żadna szanująca się firma pożyczkowa by sobie a to nie pozwoliła.Po tych zagraniach personalnych widać na jakim poziomie stoi kadra zarządzająca OPTIMA S.A...wstyd tylko.Z ciekawości kliknąłem sobie w ten artykuł i widać jak kręci pan prezes hahaha.Nie mam wątpliwości,że firma jest w jakiś - mniejszy lub większy -powiązana a amber gold.Ktoś też ma takie znanie ?
1
usmiech 2013-01-29 20:43:09
[usunięte przez moderatora] Do zapoznania się jak optima rośnie, prezentacje po każdym kwartale właściciela Optimy. Jak dobrze pamiętam w 2011 optima była 1% w skali biznesu DFG. Na dzisiaj MONEY NOW i Optima to 1.4% :) no i Optima direct 0.1% :)
pru 2013-02-01 16:26:21
spec ds kontroli spędza caly tydzien poza domem.wyjeżdza w poniedziałek i wraca w pt.spisz w podrzednych hotelach i tyrasz wlasne auto.zarabiasz ok2tys +ochłapy za km za które później robisz remont auta więc zarabiasz 2tys.do tego dochodzi premia w wysokości 200-300zł.Sam sobie odpowiedz czy warto tyrać caly miesiąc za taką premię:). Oczywiście konkurujesz z innymi o tą premię bo nie wiesz czy kolega nie zrobi więcej niż ty.
I najważniejsze: wymiana maili nocą i w weekendy z szefem,możliwość konstruktywnej wymiany zdań i serdeczna pomoc szefa zapewniona
Iga 2013-02-01 17:38:58
Dzięki, nareszcie jakaś konkretna informacja, faktyczne za takie pieniądze spędzać cały tydzień poza domem i to jeszcze własnym samochodem to raczej jakaś pomyłka.
1
Anonim 2013-03-18 14:34:43
Witam, mam kilka pytań i prosze o szczerą odpowiedź.
Czy na stanowisku przedstawiciela Firma oferuje narzędzia pracy typu telefon komórkowy, dodatek paliwowy? jesli tak to kiedy to oferuje czy odrazu na starcie czy dopiero później i jakie to są limity?
Czy Firma oferuje kierownikowi narzędzia typu samochód , telefon, laptop? Czy Firma oferuje wsparcie w dziedzinie marketingu?
Oraz pytanie czy osoba zatrudniana do Firmy na stanowisko kierownika czy tez przedstawiciela musi dostarczyc zaświadczenie o niekaralności , jesli tak to czy wiedza Państwo jak długo czeka sie na takie zaświadczenie? Z góry dziękuje za konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam.
1
Ko... 2013-03-20 10:24:30
Witam, mam kilka pytań i prosze o szczerą odpowiedź.
Czy na stanowisku przedstawiciela Firma oferuje narzędzia pracy typu telefon komórkowy, dodatek paliwowy? jesli tak to kiedy to oferuje czy odrazu na starcie czy dopiero później i jakie to są limity? DOSTAJESZ TYLKO I WYŁACZNIE TELEFON Z LIMITEM ZŁOTOWYM...NIEWIELKIM
Czy Firma oferuje kierownikowi narzędzia typu samochód , telefon, laptop? Czy Firma oferuje wsparcie w dziedzinie marketingu FIRMA NIE DAJE SAMOCHODU ROZLICZA W KILOMETRÓWCE WG STAWKI OBOWIĄZUJĄCEJ W POLSCE. OTRZYMUJESZ LAPTOP I DRUKARKĘ PONIEWAŻ KIEROWNIK JEST RÓWNIŻ ADMINISTRATOREM I PROWADZI ADMINISTRACJĘ TYPU ROZLICZENIE...TELEFON OTRZYMUJESZ RÓWNIEŻ Z LIMITEM ZŁOTOWYM ALE JEST OK.
Oraz pytanie czy osoba zatrudniana do Firmy na stanowisko kierownika czy tez przedstawiciela musi dostarczyc zaświadczenie o niekaralności , jesli tak to czy wiedza Państwo jak długo czeka sie na takie zaświadczenie? Z góry dziękuje za konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam.

ZAŚWIADCZENIE MUSISZ MIEĆ W SĄDZIE CZEKA SIĘ NA NIE 15 MINUT.
2
Anonim 2013-03-20 16:38:56
Dziękuje za odpowiedź.
1
dorciabadercia 2013-03-26 22:35:25
witam.Czy mimo ze moj [usunięte przez moderatora] maz wylecialza walki z Providenta ja mam szanse na zdobycie pracy w tej branzy?Mam doswiadczenie w tej branzy.Dobrze znam topgrafie Walcza i Piły.
1
Kierownik 2013-04-22 12:55:31
Dostałem propozycje na kierownika w woj Śląskim, obiecują dużo czy ktoś może powiedzieć jak kształtują się zarobki , premie itp ?
1
Kate 2013-05-06 12:01:56
idż i nawet się nie zastanawiaj...
to jedna z najleprzysz Firm działających na tym rynku
POWODZENIA
1
Pila 2013-05-08 22:40:24
Dorota,daj se looz [usunięte przez moderatora],nie pożyczaj od nich pieniędzy,[usunięte przez moderatora] im o swoim biurze posrednictwa pożyczkowego,miej honor, idź do dentysty, wyremontuj nswoje uzębienie żeby nie śmierdziało...Spadaj do wałcza, Piła cie nie chce !!
1
Anonim do Kierownik 2013-05-12 20:26:13
Idź,spróbuj.Powodzenia!
5
Grzechu 2014-01-10 21:39:46
Pracowałem w Providencie oraz Optimie i powiem że nie jest to lekka praca.Ale jak masz końskie zdrowie,mocną psychikę i nie boisz się ludzi to ta praca jest dla ciebie bo wbrew pozorom łatwo nie jest no ale trzeba najpierw popracować żeby to zrozumieć.
1
Daria 2014-01-16 19:49:48
Optima to najgorsza firma . Provident lepSZY. w Optimie na początku jest miło aż wierzyć się nie chce a po miesiącu pokazują swoje pazury. Weźmiesz pożyczkę 500 zł a do ręki dostajesz 300. Po miesiącu kiedy trzeba wpłacić następną ratę przedstawiciel kompletnie milczy. Po czasie przyjdzie kierownik i bedzie rzucał się że nie płaci się na bieżąco. I go to nic nie interesuje że przedstawiciel nie kontaktował się. (usunięte przez administratora) Trudno w to uwierzyć ale każdy przekona się na własnej skórze.
1
Kajka3 2014-02-13 08:42:58
Witam mam pytanie czy pracujac jako przedstawiciel jakie sa zarobki?i czy zwracaja za zuzycie paliwa no bo w niektore miejsca trzeba dojechac
2
ja 2014-02-14 14:29:24
nie zatrudniaj sie w tej firmie(Optima)!!!!! (usunięte przez administratora) dostajesz 5% od spłat, za podpisanie pierwszej umowy z klientem dostaniesz 100zł brutto, przy każdej następnej po 50zł brutto rozłożone na 2 raty. nie warto!!! (usunięte przez administratora)
ssss 2014-04-08 10:52:37
jest spoko sproboj ja juz 2lata pracuje i wynik 1500 na reke na miesiac
1
chudy 2014-08-29 23:28:13
idż do pracy do bociana tam jak zrobisz plan zbiórki przy 100 klientach na mc.masz spoko 2000 PLN
Agencikredytowi 2014-09-10 09:41:03
W bocianie 2000 ? Za 100 klientow ? Masakra ja w kredytum jako agent mam za 100 klientow 4000 zł
madziak 2014-10-20 19:55:27
OPTIMA NAJGORSZA FIRMA MAJĄ KLIENTÓW GDZIEŚ W( usunięte przez administratora ). DWA RAZY SKŁADAŁSM WNIOSEK O POŻYCZKE NIBY WSZYSTKO OK ZARAZ ODDZWONIŁA JAKAŚ KOBIETA I MÓWI ŻE PRZEDSTAWICIEL BĘDZIE SIE KONTAKTOWAŁ NIKT SIE ZE MNĄ NIE KONTAKTOWAŁ I JESZCZE MI WMAWIALI ŻE JA TEL NIE ODBIERAŁAM NA SIŁE ZE MNIE GŁUPKA ROBILI SZOK Z TAKIMI ( usunięte przez administratora )PRZEDSTAWICIELAMI JESZCZE SIE NIE SPOTKAŁAM
1
BEZ KDR - ściema 2014-10-23 13:06:45
Jesteś dłużnikiem KDR, ERIF czy inne - nie dostaniesz pożyczki - tylko OPtima to idioci, bo jak ktoś nie ma zadłużenia to napewno do nich nie zapuka po pożyczkę, chyba, że jest debilem. Ja gdyby nie to jedno zadłużenie to wziołbym sobie kredyt, ale tez jestem debila i mam zadłużenie hehe
pozdro
topa 2014-11-03 16:21:25
Hej. Ja zadzwoniłam do optimy i zgłosiłam chęć podjęcia dodatkowej pracy. Jutro mam spotkanie w sprawie pracy. Na razie nie wiem jak będzie wyglądać praca.
agent 2014-11-03 16:27:27
proponuje lepiej podjąć pracę z jakimś brokerem typu kredytum lub gtf gdzie masz więcej możliwości zaproponowania dla klienta niż w optimie
młody 2014-11-23 16:52:15
Witam czym zajmuje się w firmie kierownik i spec ds kontroli wewnętrznej?
pracownik 2014-11-28 01:06:46
e tam
Ja tam pracuje w optimie i oprócz tego w 2 firmach posredniczących w pozyczkach w kredytum i GTF i musze powiedzieć, że jako pośrednik lepiej wychodzę niż w optimie. Ważna sprawa to nie musze jako posrednik biegać i scigać aby mi spłacali. Trzasne kilka pozyczek np vivusów jakiś kredyt bankowy i z 8000 sobie zarobie. w Optimie to trzeba się nalatać za każdym groszem.
Nobilon 2015-01-07 23:47:38
Oczekujesz normalnych i przejrzystych zasad pracy? 15% dla doradców. Mamy również wakaty dla doradców mobilnych (umowa o pracę, auto służbowe, tel.) i kierowników. Nie wymagamy doświadczenia, wystarczą chęci do pracy i zaangażowanie w powierzone zadania, reszty nauczymy. Zapraszamy: biuro@nobilon.pl
synek188 2015-02-11 09:08:39
Witam
Firma Optima to firma która mega dużo zarabia na pożyczkach , niestety wykorzystuje naiwność ludzką.
Ostrzegam wszystkich przed firmami -parabankami - a zwłaszcza Optima sa sama byłam ich klientka i niestety pomimo całkowitej spłaty pożyczki-przelewem przez trzy miesiące nie widzieli tego i miałam po trzech miesiącach telefony o niespłaconej pożyczce, dopiero po przesłaniu faxu- powiedzieli że zamknięta pożyczka.
Niemiła Pani poinformowała mnie że zamknięta więc nie ma o czym mówić-moge zrobić reklamacje -kpina
Ostrzega nie dajcie się wrobić w te pożyczki szkoda waszych pieniędzy bo koszta są ogromne i przykrości
1
postea 2015-03-07 17:28:30
Jeśli Jestes rozczarowany zarobkami w optima prześlij cv na rekrutacja@postea.pl oferujemy dla przedstawicieli z doświadczeniem 1500,00 zł podstawy plus 10% zbiórka inne bonusy poszukujemy przedstawicieli z Gdańsk Gdynia Pruszocz Kwidzyn Nowy Dwór Gdański Starogard Gdański Tczew Elbląg Olsztyn wejdź na postea.pl
1
marek bednarz 2015-03-19 17:44:54
siurku, w nobilonie jest taka patologia, że zmieniacie ludzi co tydzień. doradcy u was mają 100zł na paliwo miesięcznie. GOŃ STĄD, ALE JUŻ
1
xYz 2015-04-13 09:17:57
Optima poszukuje koordynatora Call Center.
wie ktoś może coś odnośnie tego CC i stanowiska? inbound i outbound? ilu konsultantów? czy CC jest podzielone na zespoły - jeżeli tak to ile? jakie systemy teleinformatyczne? czy samodzielne stanowisko - mam nadzieję że to nie jednak TL - i jaka jest podległość służbowa? będę wdzięczny za odrobinę informacji.
3
walio 2015-08-26 22:21:24
Optima schodzi na psy, zlikwidowali dział kontroli także zaraz się zaczną takie defraudacje, że aż strach pożyczkę u nich wziąć!!!
taki tam 2016-03-08 09:11:34
Nie wymagacie doświadczenia, bo ciężko wymagać od kogoś czegoś, czego sami nie macie. Trochę obciach reklamować się na cudzych stronach :))
D 2016-03-21 22:47:04
Osobom wahającym się mogę polecić firmę Optima, ciekawi ludzie, wynagrodzenie na czas, całkiem ciekawe premie, różne możliwości rozwoju, kilometrówka, rotacja na niskim poziomie, ogólnie pozytywy przewyższają negatywy. Pięć lat w DKW więc co nie co mogę powiedzieć. Pozdrawiam
Walenty 2016-03-29 23:44:46
Niestety wszystkie złe opinie to sama prawda. Też narzekałem, aż w końcu przyszła pora na męską decyzję. Przeniosłem się do Nobilonu i to jest to czego oczekiwałem, innym polecam zrobić to samo.
Nicola 2016-03-30 15:23:11
A ile % prowizji płaci N
Nobilon od zbiórek przedstawicielowi?
nowy 2016-03-30 19:55:06
Jako nowy przedstawiciel to na jakie zarobki mogę liczyć i za co płacą
były 2016-04-01 10:15:48
A jak oceniacie byłego już KRR na Dolnym Śląsku?
A. 2016-06-15 21:46:26
optima.pl ?
oszukana 2016-06-21 22:38:22
Potrafią oszukać, oj potrafią! Unikajcie ich jak ognia.
zawiedziony 2016-06-23 20:45:33
Moim zdaniem dbają o pozory, ale przy rozstaniu z firmami, które dbają tylko o wizerunek, zawsze jest syf prędzej czy później.
Agkafed 2016-10-19 08:47:46
Pracowałam 2 lata temu w dziale windykacj, praca sama w sobie nie jest zła ALE ! Kierownictwo i kadry brak jakichkowiek preferencji . Progi premiowe bardzo nie jasne i zmieniają sie co miesiąc . Nie ma liczyć na premie . Przez brak podstawowej wiedzy i chęci pomocy pracowników ( mam na myśli kierownictwo przede wszystkim kadry ) nie otrzymywałam macierzyńskiego ! Mimo iż wcześniej miałam inne zapewnienia . Szczerze nie polecam ze względu na politykę firmy i traktowanie człowieka jak ....
0ie 2016-10-19 09:28:39
jak kogoś interesuje zatrudnienie w tej firmie to się pojawiło teraz ogłoszenie mo pracę na stanowisko Konserwator Maszyn Pakujących na Łódź, tylko ta oferta wisi już od września więc polecam pośpiech
Zostaw swoją opinię o Optima SA - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Optima SA